Disponibile in:

09 – Mendimi – Heshtja Mendore (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Çelësi i Zgjimi Shpirtëror është heshtja mendore, e quajtur edhe jo-menduar ose mungesë mendimi. Meditimi ju lejon të mësoni jo-menduar dhe të përmirësoni shqisat tuaja, prandaj aftësitë tuaja psikike dhe ekstra-ndijore. Mendimi nuk është vetëm atë që hasni gjatë meditimit, por atë që keni në çdo kohë të çdo dite të vetme. Mendimi është ajo që na bën më evolucionar sesa kafshët dhe më larg evolucionit shpirtëror, është forca dhe dënimi ynë. Kjo ndodh sepse mendimi ynë nuk zgjidhet vetëm nga ne, por ndikohet edhe nga ajo që na rrethon. Nëpërmjet mendimit ne mund të mendojmë për atë që na bën të mirë dhe çfarë na bën të gabuar, por çfarë ndodh kur mendimet që kalojnë në mendjen tonë nuk janë tërësisht jona? Ka lindur dyshimi: nuk e dini cili është zgjedhja e duhur për t’u ndjekur, sepse dy zëra të kundërta ju tregojnë se çfarë duhet të bëni, pa lënë hapësirë ​​për të vërtetën. Këtu është ajo që duhet për të praktikuar heshtjen mendore: të parandaloni që zërat të ngatërrojnë dhe të krijoni zgjidhjen e vërtetë që ju lejon të bëni zgjedhjen më të saktë dhe më të plotë, pa lënë që të pengoheni në një gjysmë të vërtete.

Nëse mendimi do të ishte tërësisht i juaji, pa u ndikuar nga jashtë dhe variacioni sipas vullnetit të të tjerëve, do të kishit një lidhje të plotë me veten tënde më të lartë. Ai do t’ju tregojë herë pas here se cila zgjedhje do të jetë më e mira për të ardhmen që ju pret dhe për këtë arsye të hidhni, pa lënë asnjë hije dyshimi. Në vend të kësaj shumë shpesh ju gjeni veten në dyshim, ose, edhe më keq, bëni zgjedhje që me siguri absolute e konsideroni më të mirën; për të zbuluar, madje edhe pas viteve të distancës, se këto ishin vendime të këqija. Kush e di sa herë keni thënë “… Po ta njihja vetëm unë!” Ose “e ndjeva, e dija që ishte zgjedhja e gabuar … Pse e kam ndjekur gjithsesi?” Por ju nuk mund ta fajësoni veten sepse mendimet tuaja ishin shumë, jo duke menaxhuar të deshifroj të drejtën dhe cilat janë të gatshme për t’ju bërë të gabuar. Praktika e heshtjes mendore nuk dëshiron që ju të bëheni një person i paaftë për të menduar, por përkundrazi, ju lejon të eliminoni mendimet e tepërta dhe të njihni ato që diktohen nga vetë Ndërgjegjja juaj e Lartë, e cila kurrë nuk do t’ju bëjë keq. Si mundeni, megjithatë, të njihni mendimet e duhura nga ato të gabuara, nëse jo me meditim në mungesë të mendimit? Praktika e heshtjes mendore nuk është e lehtë, por ju garanton që të jeni në gjendje të njohni vullnetin tuaj nga ajo që të tjerët përreth ju imponojnë; ju bën të kuptoni se kush jeni, duke e dalluar atë nga ajo që të tjerët dëshirojnë që ju të jeni. Kjo ju lejon të dini se kush ose çfarë po përpiqet t’ju drejtojë drejt një rruge ndërsa doni të ndiqni një tjetër, ju lejon të jeni të lirë nga zinxhirët e mendjes tuaj.

Heshtja Mendore është një teknikë e vërtetë, përmes së cilës ju evoluoni talentet tuaja psikike dhe lidhjen tuaj me Shpirtin tuaj; duke mësuar të ndjehen, të njohin dhe ta kuptojnë atë. Ne mund të mashtrojmë veten se nuk kemi nevojë për heshtje mendore, që ne tashmë kemi një komunikim të thellë me Shpirtin tonë dhe me Perëndinë, që tashmë i njohim të gjitha përgjigjet dhe gjithmonë e njohim të vërtetën; por ne vazhdojmë të bëjmë gabime dhe të pendohemi për veprimet tona të kaluara. Është normale të bësh gabime kur një mijë zëra kontradiktorë flasin me njëri-tjetrin, duke mos ju kuptuar se çfarë është gjëja e duhur për të bërë. Një mendim ju tregon një gjë, një ndjenjë ju tregon tjetrën, dhe nëse dëgjoni trurin tuaj ose dëgjoni zemrën tuaj do të përfundoni duke kryer veprime të cilat ju do të ndjeni fajtorë. Le të Ndriçoni më i lartë juaj t’ju tregojë se cila është rruga e drejtë, e vetmja që e di të ardhmen dhe e di se çfarë do të të bëjë të lumtur dhe çfarë do të të bëjë të pendohesh.

Nëpërmjet këtij procesi unë gjithmonë do t’ju mësoj se si funksionon Mendimi, si të mësoni ta bëni aleatin tuaj më tepër se sa vazhdimisht armikun tuaj; se si të mendoni se sa të obsesoni, si të mendoni pozitivisht në vend që të jeni të zhytur plotësisht në një mendim negativ. Megjithëse ne besojmë se ne dimë se si t’i njohim ndjenjat shumë mirë nga mendimet tona, në të vërtetë ata shpesh bëhen të hutuar, duke na lënë të mashtrohen nga mendimet apo emocionet që nuk i përkasin neve.

Faqja 2 nga 3

Shpesh është emocionet e shpejta që na bëjnë të kryejmë gabimet më të këqija, sepse ne e lejojmë veten të transportohet me një ndjenjë dukje shumë të fortë, por kjo zgjat shumë pak kohë; e drejta e drejtë për të na bërë të gabuar dhe më vonë të na bëjë të pendohemi. Kjo është arsyeja pse këshillat për të “ndjekin gjithmonë zemrën” bëhen të pasigurta, derisa të mësohet të njohë gjuhën që Shpirti ynë përdor për të na komunikuar të vërtetën, prej të cilave janë mendimet dhe ndjenjat që i nënshtrohemi dhe e hedhim në mend arsyen tonë. Me praktikën e mospërfilljes, do të jeni në gjendje të kuptoni se çfarë është një ndjenjë e vërtetë dhe e drejtë, nga e cila në vend të kësaj vetëm ju shtyn të lëndoni veten dhe t’ju bëjë të gaboni; për të njëjtën arsye do të bëjmë çmos për të përmirësuar aftësinë tonë për të menduar, sepse mendimet tona janë tërësisht të jona dhe nuk ndikohen më nga jashtë. Tani të gjithë mund të duket shumë e komplikuar, sepse ju keni jetuar gjithmonë me mendimet e të tjerëve në mendjen tuaj, kështu që duket sikur është normale; por kur të filloni të hapni sytë, e kuptoni sa gabime keni bërë dhe jo faji juaj, më në fund duke lënë një psherëtimë lehtësimi: do të ndiheni sikur po filloni të jetoni përsëri.

Luftimi kundër mendimit do të ishte i padobishëm: ai do të fitonte. Në vend të kësaj, ju mund të mësoni për të trajnuar atë në mënyrë që vetëm mendimet e dobishme të vijnë në sipërfaqe ndërsa mendimet e padobishme dhe madje edhe të dëmshme për ju janë hequr menjëherë. Kjo nuk do të thotë të bëhesh irracional, aq shumë për të jetuar me kokën tënde në retë dhe të harrosh realitetin: kjo do të thotë të jesh realist dhe të kuptosh se mendimi negativ ju shkatërron nga brenda për t’ju hedhur të gjithë botën që ndërtuat. Për të dhënë një shembull konkret, është e dobishme të mendoni se nëse angazhoheni ju do të jeni në gjendje të merrni një pjesë të suksesit tuaj. Iracionale është të mendosh të jesh në gjendje të realizosh ëndrrat e tua pa bërë përpjekje më të vogël për të pasur sukses; Negative është të besosh që edhe sikur të kryesh veten, nuk do të kishte sukses, sepse nuk ishit në gjendje të mjaftueshme, të mirë apo të fortë për të arritur këtë qëllim. Praktika e mos-mendimit do t’ju lejojë të veproni pa u shpërqendruar nga mijëra mendime që do të përpiqen t’ju pengojnë në mijë mënyra, në çdo lloj praktike apo drejtimi që dëshironi të arrini. Ju nuk do të kuptoni mirëqenien mendore të atyre që vetëm mund të dëgjojnë përgjigjen e duhur, derisa të angazhoheni në praktikën e mos-të menduarit. Ne jemi mësuar të kapim trurin tonë, veçanërisht për të gjetur zgjidhjen e problemeve më të mëdha. Kur do të ishte e mjaftueshme për të dëgjuar zërin e atyre që shohin shumë më tepër se ne, të cilët tashmë e dinë se cila është mënyra më e mirë për të shkuar dhe cila, megjithëse me sa duket premtuese, do të na çojë vetëm në një fiasko të madhe. Pastaj ndërmjet ndjenjës dhe ndjekjes së rrugës së drejtë ka një hapësirë ​​të madhe për vlerësim, që vetëm me përvojën do të mësoni të bëni pa zgjedhur atë që – edhe ju e dini – do t’ju çojë të pendohet. Ndonjëherë duke bërë gabime është ajo që na tërheq më shumë, ai vë pak adrenalin në jetën tonë; por duke mësuar të dallosh se cilat mendime janë të drejta dhe të cilat mund të të lëndojnë, do të kuptoni se është më mirë të ndiqni gjithmonë shtegun e duhur, pa prerë këmbët tuaja me veten.

Heshtja Mendore nuk është vetëm të marrë një vendim pa pasur dyshime, sepse siç e kam shpjeguar tashmë nuk thuhet se është gjithashtu vendim i duhur; ju mund të pendoheni pas disa vitesh. Heshtja mendore do të jetë shumë më tepër. Ai do t’ju lejojë të mos jeni të ndikuar nga i Lartësuari, nga mendimet e njerëzve të tjerë, nga Programet e Energjisë që ju kanë imponuar ose që keni krijuar vetë; ajo do t’ju lejojë të kuptoni se çfarë mendon shpirti juaj në vend të arsyetimit si një njeri i zakonshëm: Ajo është e jashtme në këtë botë, ajo nuk jeton për të fituar, ajo jeton për të fituar përvojë, ajo jeton nga përvoja! Ti e di të ardhmen, ose më mirë të thuash, ti e di pasojat e veprimeve tuaja, ndryshe nga ti, që i jeton dhe i vuan; pa e kuptuar se çfarë të ardhme ju pret në varësi të veprimeve që merrni. Ajo është shumë më e thjeshtë dhe më e drejtpërdrejtë, ju ktheheni dhe jeni lehtësisht i hutuar: jetoni në Low, ju nuk e bëni. Por ju nuk mund ta kuptoni se çfarë lloj eksperience ju do të zgjidhni nëse vazhdoni të mendoni me Rregullatorin e Ulët, prandaj shumica e kohës do të thoni se është “shpirti juaj ta dojë”, një mënyrë si çdo tjetër për të fshehur që ju le të ndikohet nga një impuls pa e kuptuar se ku do t’ju marrë. Shpirti nuk është sipërfaqësor dhe nuk harxhon kohë për argumente të kota; Ajo vetëm mendon për një gjë: të evolucionit të saj shpirtëror.

Faqja 3 nga 3

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të mësosh të kuptosh se cili është gjuha e tij sesa të dëgjosh mendimet mendore dhe të bindësh veten se ato janë fjalët e tij, sikur të mund të ishte kaq e hutuar sa të mos e dinte se çfarë është zgjedhja më e mirë. Për të kuptuar gjuhën e Shpirtit të Lartë duhet të mësoni mospërfilljen, vetëm në këtë mënyrë do të jeni të sigurt për indikacionet e saj pa i ngatërruar me mendimet dhe ndjenjat që ndieni dhe se shpesh ju jeni të ndikuar pikërisht për t’u larguar nga e vërteta e tij.

Hapi i parë është të mësosh heshtjen mendore gjatë praktikës së meditimit: do të fillosh të kuptosh se sa kjo dëshiron të ndikojë në jetën tënde edhe kur do të dëshironit ta heshtni për një moment. Pse duhet të jetë kaq dërrmuese kur dëshironi të kaloni një minutë të vetme në heshtje? Çfarë e shtyn atë të jetë aq i fuqishëm, sidomos kur përpiqeni të Meditoni? Përmes meditimit, kupton diçka që nuk e keni parë më parë: se nuk zgjidhni çfarë dhe sa të mendoni. Hapi i dytë është të mësoni të mendoni shumë më pozitivisht gjatë ditës sesa më parë, në vend që të bini në mendime negative si të gjithë të tjerët: mendimi pozitiv është shumë më i komplikuar se sa mendoni. Hapi i tretë do të jetë të mësojmë të kuptojmë kur është e nevojshme të heshtim mendimin dhe kur është e rëndësishme të reflektohemi përpara se të veprojmë: ky do të jetë hapi më i komplikuar ndonjëherë, sepse shumë shpesh ju do të lejoni që të mashtroni nga mendime të kota të bindura se ato shërbejnë për t’ju bërë një të drejtë, ndërsa ata do t’ju largojnë nga mënyra më e mirë. Me siguri ju po pyesni pse të mos luftoheni drejtpërdrejtë kundër mendimit për ta eliminuar atë krejt, në vend që të shkoni së pari për të menduar pozitiv, e kështu me radhë; sepse kemi një tru dhe ne duhet ta përdorim atë, por jo për këtë duhet të lejojmë gjithçka që na rrethon për të ndikuar në të menduarit tonë dhe për të vendosur jetën tonë. E Ulët është krejtësisht në kundërshtim me evolucionin tonë shpirtëror, dhe i Poshtër është gjithçka që na rrethon dhe që përbëjnë jetën tonë të përditshme. Duke e njohur atë, në çdo formë të vetme, nuk është një shëtitje fare, por hap pas hapi ju mund ta shihni atë me sy të ndryshëm dhe të mësoni ta kapërceni pa u mashtruar. Kështu që ju mund të mësoni të keni një hekur, jo të menduarit dhe të përkryer të balancuar pa menduar, por para se të kuptoni dallimin në mes të të menduarit dhe reflektimit, ju mësoni të mbani mendimin jo gjatë Meditimit; në mësimet e ardhshme do të shpjegoj llojet e ndryshme të mendimeve dhe si t’i njohin ato.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4092) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]