Disponibile in:

95 – Shpirtrat janë të gjithë sharlatanë (2 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 12

Në artikullin e mëparshëm shpjegova se si shpirtrat nuk janë të çmendur, por njerëzit me eksperienca reale paranormale pas tyre, edhe pse për fat të keq ata janë të hutuar me ata që vërtet kanë pabarazitë mendore, por që shpesh e quajnë veten me të njëjtin emër. Unë gjithashtu e ekspozova dallimin midis kërkuesve shpirtërorë dhe atyre që marrin ilaçe për t’u nënshtruar halucinacioneve, të cilat nuk ndihmojnë aspak në evolucionin shpirtëror. Për shkak të njerëzve që nuk kanë qartësi të plotë mendore, për shkak të problemeve mendore që prekin ata që nga lindja ose për shkak se droga i ka bërë të çmendur, ata që kurrë nuk kanë pasur përvoja paranormale ka të ngjarë të bëhen skeptikë. Në të vërtetë, megjithatë, ka shumë njerëz që kanë pasur eksperienca të vërteta paranormale, të cilat që nga lindja kanë pasur gjithmonë stabilitet të përsosur, qartësi mendore dhe të cilët kurrë nuk kanë marrë drogë, prandaj ata kanë një vend të mirë në shoqëri. Në të vërtetë, shumë njerëz, të cilët janë mjekë, avokatë, politikanë dhe të tjerë, kanë pasur përvoja paranormale, sepse nuk shohin askënd në fytyrë, por ndodhin, pasi i përkasin kësaj bote përgjithmonë. Ju ndoshta po pyesin pse, nëse njerëzit si ato që shihni në TV kanë përvoja paranormale, ata nuk e zbulojnë atë tek publiku. Para së gjithash, sepse nuk jeni të informuar mjaftueshëm: shumë prej tyre kanë zbuluar, të paktën në një intervistë gazetareske, se kanë pasur përvoja dhe madje kanë udhëtuar në një rrugë shpirtërore duke bërë meditimin e tyre të përditshëm; jo të gjitha intervistat transmetohen në TV, në fakt ka edhe ato të shkruara në gazeta dhe në faqet zyrtare të internetit, siç janë videot në youtube. Njerëzit që punojnë në TV paguhen për të thënë ose për të bërë gjëra të caktuara, kështu që ata nuk janë pronarë të kanalit që shkojnë në ajër dhe nuk mund të flasin për tema jashtë skenarit; as nuk u lejohet të përdorin programin televiziv në të cilin ata punojnë për të folur për veten e tyre, tregojnë për jetën e tyre, zakonet e tyre të përditshme ose çfarë besojnë. A mendoni se një politikan apo një prezantues televiziv mund të tregojë përvojat e tyre personale, që ndodhën një ditë më parë, në mes të programit? Televizioni, megjithëse respektohet nga shumë njerëz si zëri i së vërtetës absolute, është i strukturuar në mënyrë të tillë që të na bëjë të dëgjojmë vetëm lajme të caktuara, pa prekur asgjë që mund të na bëjë të evoluojmë dhe të hapemi shpirtërisht. Unë flas shumë për këtë temë në web faqen time A.C.D. Atëherë, çfarë duhet të tregojnë njerëzit për përvojat e tyre paranormale? Të quhet i çmendur në publik? Përvojat jo vetëm që u ndodhin atyre që besojnë ose që shkojnë për t’i kërkuar ato, sepse këto mund të ndodhin për këdo dhe pavarësisht moshës; a mendoni se një fëmijë shkon duke kërkuar për ta? Megjithatë, shumë fëmijë kanë përvoja të vazhdueshme mbinatyrore. Pastaj ka nga ata që e tregojnë atë rreth dhe ata, përkundrazi, nga frika se do të merren për një budalla, mbajnë përvojat për veten, pa i thënë askujt. Disa njerëz kurrë nuk kanë pasur përvoja paranormale ose nuk i kanë njohur ato si të tilla, shpesh sepse është më e lehtë të bindësh veten se ke imagjinuar gjithçka, në vend që të pranosh se objektet nuk bien vetë ose çfarë nuk të pëlqente ti era . Drafti i erës nuk ju emëron emrin tuaj, as nuk mund të fryjë veshi kur të jeni në shtrat duke u përpjekur të fle, por ju ndjeheni të vëzhguar; era nuk ju vë në dukje, as nuk ju bën të ndiheni të vëzhguar. Megjithatë, pa përvojë, skeptikët nuk mund të kuptojnë ata që kanë pasur përvoja dhe kjo është e kuptueshme, edhe pse nuk është e pranueshme të vendoset të mbyllet mendja, duke e detyruar të mos dëgjojë mendimet e të tjerëve dhe duke i dhënë një budalla atij që tregon diçka tjetër zakonisht vetëm sepse nuk e keni përjetuar veten.

Faqja 2 nga 12

Sidoqoftë, duhet thënë se njerëzit e tjerë përfitojnë nga zgjuarsia e njerëzve dhe, për t’u dukur, tregojnë për përvojat paranormale që kurrë nuk i kanë pasur, duke i shpikur ata nga e para. Prandaj pyetja me të cilën do të largohemi është:

 

A janë të gjithë sharlatanët shpirtërorë?

Jo, natyrisht. Një numër i madh njerëzish që e quajnë veten shpirtëror ose që tregojnë për përvoja paranormale po tregojnë të vërtetën, edhe pse shumë të tjerë që kanë pasur përvoja të vërteta nuk tregojnë asgjë për shkak të frikës që të duken të çmendura. Pra, ka shumë më tepër njerëz që kanë pasur përvoja paranormale sesa mund të besoni. Si gjithmonë, megjithatë, ka nga ata që përfitojnë nga një ngjarje për ta shfrytëzuar atë në avantazhin e tyre: ka njerëz që, për t’u dukur, fillojnë të shpikin një histori dhe të tregojnë për përvojat që nuk kishin. Këta njerëz ndonjëherë e bëjnë këtë me shpresën që të bëhen dikë dhe të bëjnë disa miq, herë tjetër ata e bëjnë atë me synime të forta. Në të vërtetë, është e qartë se përveç personave të çmendur dhe atyre që marrin drogë, për të cilat unë kam folur më parë, edhe njerëzve me probleme serioze sociale (të cilat mbase mbajnë gjithmonë një motivim të saktë prapa tyre) të bëhesh miq dhe të kesh kontakt me dikë që futen në grupe shpirtërore duke e ditur se do të pranohen me dashamirësi. Pastaj, duke marrë pjesë në grupe, ata do të kuptojnë se sa më shumë një person ka përvoja paranormale dhe u tregon atyre, aq më shumë ai dëgjohet dhe vlerësohet, duke përfunduar duke krijuar një lloj konkurrence në të cilën, për t’u dukur dhe për t’u bërë dikush, duke shpikur përvojat nga toka, me shpresën se të tjerët do të kafshojnë dhe besojnë çdo fjalë të vetme. Shpirtrat nuk janë budallenj, por shpesh janë naivë dhe mund të bien në këto kurthe. Për të mos përmendur, pra, ata që shpikin gënjeshtra me keqdashje të madhe dhe i kalojnë ato si të vërteta. Në të vërtetë, ka “skeptikë” të ndryshëm (shpesh ata vetë janë droguar) që gëzojnë të vënë veten në grupe shpirtërore dhe duke u thënë gënjeshtra të pabesueshme, vetëm për të testuar shpirtrat e vërtetë dhe për të parë nëse ata marrin karrem dhe pastaj ngacmojnë ata si ata ishin budallenj dhe ngacmo ata për të besuar të gjitha fjalët e tyre. Në raste të tjera, më keq akoma, ata e marrin atë kohë, duke e bërë të vërtetë të besojë se janë të sinqertë. Kjo është ligësi e pastër, sepse midis shpirtrave që vuajnë shaka, ka shumë njerëz që kanë hyrë në grupe për të zbuluar (me qëllime të mira) nëse paranormal ekziston vërtet, por duke u bërë i vetëdijshëm për njerëzit injorantë që tallen me të gjithë dhe të binin në grackën e tyre (vetëm për të zbuluar se kjo ishte e gjitha një shaka), ata do të largohen nga spiritualiteti duke besuar se ata janë të gjitha gënjeshtra. Por problemi nuk është spiritualiteti, por kokat e kaktusit që janë rreth.

Pastaj, natyrisht, ka edhe ata që, në sajë të interesit të përbashkët për spiritualitetin, kanë takuar njerëz të bukur nga të cilët nuk duan të distancohen, por harrojnë qëllimin e tyre (ose të zhvillojnë dhe të bëhen një person më i mirë) dhe të fillojnë të mendojnë vetëm për popullaritetin, duke detyruar tregimet e tyre rreth përvojave për t’u vënë re. Ndoshta këta njerëz kishin filluar mirë, duke u treguar një përvojë unike por plotësisht reale, por pastaj popullariteti i dha ata në kokë dhe ata filluan të shpiknin të tjerët ose të kopjonin ato të të tjerëve vetëm për t’i bërë ata të besonin se ato ishin shumë më evoluar dhe plot e përvojës sesa ata në të vërtetë janë. Por ne nuk duhet të besojmë që të gjithë shpirtërore janë sharlatanë, sepse nuk është kështu. Të paditurit dhe skeptikët nuk do të jenë kurrë në gjendje të kuptojnë pa pasur përvoja të dorës së parë, kështu që nuk mund të presësh që ata të besojnë verbërisht në aventurat që praktikuesit shpirtërorë zgjedhin të bëjnë për të zgjeruar njohuritë e tyre. Shumë njerëz, në fakt, janë të kënaqur me përvojat që ndodhin vetë, ndërsa të tjerë vendosin të duan të njohin botën paranormale më nga afër dhe më thellë, kështu që ata shkojnë për të kërkuar përvoja të reja me vetëdije. Injoranca çon në besimin se kërkimi i vullnetshëm i përvojave të reja do të thotë të futesh në telashe, por nuk është e vërtetë, këto janë ide katolike që janë përfshirë në imagjinatën tonë. Pak si duke besuar se magjia është një shpikje sepse Kisha thotë se këto gjëra nuk ekzistojnë, megjithëse për shekuj me radhë ka qenë duke gjuajtur për shtrigat dhe madje edhe sot ne po flasim për magjinë. Pra ekziston apo nuk ekziston? Ah, sa mospërputhje!

Ajo që është e sigurt është që të gjithë, përfshirë Kishën, duan të na distancojnë nga e vërteta në ndonjë mënyrë, duke na ngatërruar sa më shpejt që të lindim. Përderisa besohet se për të pasur përvoja paranormale ka vetëm seanca ose rite satanike, injoranti do të vazhdojë të kalbet brenda. Për fat të mirë, megjithatë, nuk janë vetëm seanca apo droga, veçanërisht për shkak se ato nuk janë përvoja pozitive ose që ju bëjnë me të vërtetë të lumtur. Cila është pika e artit praktik që ju bën të ndiheni keq? Shpirtërore është e mirë, po ka përvoja pozitive që të bëjnë të lumtur dhe të bëjnë të kuptosh se je pjesë e Perëndisë.

Faqja 3 nga 12

Spiritualiteti ju lejon të ndiheni të gjallë, duke ju bërë të zbuloni një dashuri dhe një lumturi të brendshme që asgjë tjetër nuk mund t’ju japë ndonjëherë. Kush është injorant, ose kush nuk e njeh kuptimin e vërtetë të spiritualitetit, flet pa dijeninë dhe përhapjen e dijes që nuk ka, vetëm me thashetheme. Pra, pyetja e vërtetë është:

A janë skeptikët të gjithë sharlatanët?

Po, shumica e skeptikëve flasin për spiritualitetin sikur të dinin diçka rreth saj, duke shpikur se shoku i kushëririt të vëllait të xhaxhait të fqinjëve pati një përvojë shumë negative pasi kishte bërë një seancë me bordin e ouija dhe se, për këtë arsye, duhet të qëndrojmë shumë larg nga këto praktika, sepse ato janë të shëmtuara dhe të rrezikshme; Megjithatë, ju lutem mos i besoni këto gjëra, sepse ato nuk ekzistojnë. Të gjitha shumë koherente!

Do të jetë gjithashtu e vërtetë që midis shpirtrave ka edhe sharlatanë, por unë mund të garantoj se mes skeptikëve ka edhe më shumë. Nuk është e lehtë të besosh në të gjitha përvojat e shpirtrave, sidomos ato më urgjente (si p.sh. kontakti me të huajt, rrëmbimet, etj.), Sepse nëse nuk ke jetuar as përvojën më të vogël, aq më pak nëse mund të besosh minimalisht në ngjarje të tilla të mëdha. Është e kuptueshme. Është gjithashtu e vërtetë, megjithatë, se çdo temë, madje edhe më e lehta, është shkatërruar nga njerëz që nuk kujdesen për evolucionin dhe zgjimin, por që janë të interesuar vetëm për popullaritetin në kurriz të së vërtetës dhe sinqeritetit; për këtë arsye ata marrin argumente të vërteta, kopjojnë disa përvojë të ndjerë këtu dhe atje dhe pastaj rimodelojnë atë me fjalët e duhura dhe shtojnë disa detaje në mënyrë që ta bëjnë atë më personale, duke e bërë atë të kalojë për një përvojë të vërtetë dhe të vërtetë, gjë që nuk është. Natyrisht që ka, si zakonisht, ata që pretendojnë të jenë mësues shpirtërorë, madje edhe shpirtërorë, vetëm për të fituar para përballë atyre që, naivisht, do t’i besojnë fjalët e tyre. Fatkeqësisht shumë njerëz me pak përvojë, pasi kishin thënë një përvojë të thjeshtë paranormale, ishin të rrethuar nga njerëz të bukur që besonin historinë e tyre dhe i lartësuan; nga këtu ata nuk mund t’i rezistojnë tundimit për të pasur edhe më shumë audienca sesa kishin, kështu që ata zgjodhën të ekzagjeronin duke shpikur përvojat ose duke i kopjuar ato nga të tjerët, në mënyrë që të kishin diçka tjetër për të ushqyer auditorin e tyre. Pra, është e vërtetë se ka kaq shumë sharlatanë që shpikin përvojat e tyre dhe i kalojnë ato si të vërteta, duke ndotur të vërtetën dhe përvojat e vërteta që njerëzit e tjerë kanë pasur në jetën e tyre, por që nuk kanë shfrytëzuar për qëllime negative. Çështja është që nëse flisni se ju marrin për të çmendur, sepse ju jeni i vetmi që e thoni atë, nëse nuk flisni, do të ketë shumë pak njerëz për të treguar të vërtetën dhe për shkak të tyre do të merren për çmenduri; atëherë ekzistojnë ato tipike të përjashtuara nga bota të cilët, edhe nëse kthehen në rrugën e duhur dhe të vënë re nga të tjerët, janë gjithashtu të gatshëm të pretendojnë të jenë burra të besimit.

Pra, a janë shpirtrat të gjithë sharlatanët? Jo, për fat të mirë, përndryshe shpirtërore do të kishte dështuar për mijëvjeçarë. Megjithëse ju mund të jeni të moshave të avancuara dhe mund të besoni se dini gjithçka që duhet të dini, do të doja të theksoja se spiritualiteti në të gjitha format e tij, qoftë largpamësia, komunikimi me jetën pas vdekjes, syri i keq, janë të gjitha artet mijëra vjet të vjetra, ata nuk kanë lindur 50 vjet më parë si ju! Njerëzit nuk janë budallenj dhe ju nuk jeni personi i vetëm inteligjent. Nëse spiritualiteti do të ishte vetëm një farzë, ne do të kishim vënë re tashmë qindra – nëse jo mijëra – vite më parë. Nëse sot interesi për Zotin dhe për çdo gjë që është paranormale është kaq e ndezur në miliona njerëz – dhe mos u shqetësoni, jo vetëm disa qindra, por në miliona dhe miliona njerëz në mbarë botën – kjo është për shkak se ka dëshmi për ekzistencën e tyre.

Ata që janë skeptikë ndoshta kurrë nuk kanë pasur këto teste, por kjo nuk do të thotë se askush në botë nuk i ka pasur ata, përndryshe të gjithë do të ishin skeptikë: kështu janë të çmendurit!

Faqja 4 nga 12

Miliona njerëz kanë pasur dëshmi të paranormal, në fakt ka nga ata që nuk besojnë në ekzistencën e Zotit, por besojnë në fantazma, sepse ata kanë pasur provën; ose ka nga ata që besojnë në Zot, diçka “e panjohur” që “nuk mund të preket dhe nuk mund të shihet”, por nuk beson në ekzistencën e shpirtit të të ndjerit që shfaqet në formën e një fantazmë; ose përsëri, ka njerëz që besojnë në Perëndinë dhe fantazmat, por ata absolutisht nuk besojnë në jetën tjetër përveç Tokës, prandaj ata e përjashtojnë plotësisht mundësinë e ekzistencës së të huajve edhe pse universi është i pafund. Si mund të besosh te Perëndia dhe të mos besosh në shpirt? Si mund të besoni se në tërë universin nuk ka asnjë shenjë tjetër të jetës dhe se vetëm në Tokë ekziston jeta, megjithëse shkenca thotë se ka gjetur gjurmë të ujit në planetë të tjerë dhe pastaj ka besim në një qenie që quhet Perëndi nga të cilat ende sot ka nga ata që thonë se nuk ka prova shkencore për këtë? Është normale, sepse të gjithë janë skeptikë për atë që ai kurrë nuk e ka parë ose përjetuar personalisht; prandaj, nëse keni pasur dëshmi për ekzistencën e Perëndisë dhe mrekullitë e tij, ju do të besoni në Të, por nuk do të besoni në ekzistencën e të huajve, sepse nuk keni pasur dëshmi të drejtpërdrejtë. Edhe nëse duket e kundërta për të besuar në një gjë apo në tjetrën dhe jo në të dyja, ka kaq shumë njerëz në botë që e quajnë veten skeptikë, por që nuk guxojnë të duken me ciganë në sy dhe rrezikojnë një koment negativ para saj, sepse ata kanë frikë për të kapur një mallkim, si njerëzit që nuk besojnë në Zot, as në ekzistencën e Djallit, por kanë frikë edhe për të emëruar Satanin sepse kanë frikë se ai do të vijë dhe do t’i marrë në orën 3 të mëngjesit. Pse keni frikë diçka që mendoni se nuk ekziston? Sepse në realitet ne besojmë në ekzistencën e saj, por ne duam ta mohojmë atë duke shpresuar që kjo të na lejojë të jetojmë në paqe! Pra, ata që kanë pasur përvoja në një fushë, nuk janë dhënë domosdoshmërisht se i kanë pasur ato në të tjerët, sepse një person që sheh fantazma nuk e sheh domosdoshmërisht të ardhmen, pasi këto dy koncepte janë krejtësisht të ndryshme; për të njëjtën arsye nuk thuhet se ai beson në Perëndinë ose ekzistencën e të huajve. Secili person është i ndryshëm dhe beson në atë që ai ose ajo ka përjetuar nga dora e parë. Problemi me skepticizmin është se nëse nuk e shihni vetë nuk besoni, duke supozuar se i gjithë universi duhet të rrotullohet rreth jush dhe gjykimit tuaj, kështu që nëse diçka nuk kalon para syve tuaj, atëherë ajo nuk ekziston. Megjithatë, nuk jeni aq të rëndësishëm sa që universi të përkulet për ty, e bën atë një arsye. Shumë njerëz përjetojnë përvoja paranormale, megjithatë ata duan të mbajnë sytë e tyre të mbuluar dhe të mbyllen në botën e tyre të strukturave dhe programeve, të bindur se duke pretenduar se nuk i shohin ato, i bëjnë ato përvoja të zhduken nga bota. Shumë skeptikë ende besojnë diçka! Ata pretendojnë se janë vetëm për shkak se kanë frikë të pranojnë se ka diçka përtej asaj për të cilën janë mësuar, sepse ata janë të tmerruar të zbulojnë se nuk mund të kontrollojnë gjithçka. Shumë nga të ashtuquajturit “mjeshtër shpirtëror” janë gjithashtu skeptikë për diçka, disa më shumë se të tjerët. Sigurisht është gjithashtu mirë të jesh pak skeptik, sesa të besosh gjithçka që thuhet, por skepticizmi në këtë botë është bërë i tepruar dhe shkatërron gjithnjë e më shumë mendje që kanë pasur dëshmi konkrete për ekzistencën e paranormalit, por që nuk kanë dëshirë të pranojnë atë.

Janë spirituale të gjitha përhershme?

Jo, shpirtërore nuk janë të gjithë përhershme. Duke supozuar se shumica e shpirtrave thjesht duan të tregojnë për përvojat e tyre dhe nuk i shesin, kuptojmë se ekziston një dallim i madh mes shpirtrave dhe atyre që duan të shesin “artin” e tyre në këmbim të parave.

Stupiditeti njihet kur nga goja e të gjithë atyre njerëzve që sapo dëgjojnë për spiritualitetin, largpamësinë, energjinë, meditimin, dalin si përgjigja e parë: “Është një mashtrim”. Por çfarë mashtrimi është nëse nuk ka para në mes? Si mund të jetë një mashtrim në qoftë se ju nuk e dini se çfarë jeni duke folur për dhe në qoftë se ju nuk keni shitur asgjë? Scam ndodh kur dikush shet një produkt të dobët ose jo-ekzistues në këmbim të parave; për shembull, ndodh kur dikush ju premton shërim nga sëmundjet tuaja në këmbim të shumave të mëdha parash dhe më pas në realitet nuk shëroheni aspak. Kjo është një scam.

Faqja 5 nga 12

Por kur nuk ka të holla në mes dhe nuk ka asnjë pretendim për të marrë diçka në këmbim, por gjithçka që ndodh është shkëmbimi i mendimit midis dy ose më shumë njerëzve, mashtrimi nuk ekziston. Pra, le të heqim qafe këto zakone të tmerrshme injorante dhe të ngjashme me dhi, të cilat flitet si spiritualitet: “Është një mashtrim”, pa e ditur fare kuptimin e spiritualitetit. Është e vërtetë se sot shumë “mjeshtër shpirtëror” e bëjnë spiritualitetin një biznes dhe ky është problemi i tyre, por ne nuk duhet të lidhim një art të lashtë më shumë sesa gjuha që flasim për përdorimin që sot disa njerëz për asgjë nuk e bëjnë atë shpirtërore. Është e qartë se shumë njerëz injorantë pa vlera nuk mund ta kuptojnë kuptimin e ndarjes pa kërkuar të holla në kthim; disa njerëz do t’ju bëjnë të paguani vetëm për të thënë lamtumirë në rrugë. Njerëzit pa vlera nuk mund të pranojnë se si të tjerët, në vend të kësaj, ofrojnë kaq bujari madje edhe për të përfunduar të huajt pa kërkuar asgjë në këmbim. Këta janë të njëjtët që thonë: “Është një mashtrim!” Nëse njeriu shpirtëror që ofron shërbimet e tij e bën atë për një pagesë, ashtu siç do të thoshin se nuk funksionon sepse është i lirë, nëse në vend të kësaj ai i ofroi ato në baza jo-fitimprurëse; duke shtuar se do të kishte qenë ndryshe nëse do të ishte paguar. Çfarëdo që të bëjë, shpirtërore gjithmonë do të kritikohet nga injorantët pa vlera që jetojnë për para dhe nuk e kuptojnë domethënien e altruizmit, që ofrohet falas.

Duke qenë se spiritualiteti nuk është një biznes, pasi që është diçka brenda nesh dhe se çdokush mund ta gjejë pa pasur nevojë të paguajë ari për një të huaj të përsosur, për fat të keq është e vërtetë se, si gjithmonë, edhe në këtë fushë ka njerëz të zgjuar që shfrytëzojnë dobësitë dhe naivitetin e njerëzve të tjerë për t’u paguar, madje edhe shumë. Ka shumë njerëz që tregojnë përvojat e tyre paranormale pa kërkuar asgjë për t’u kthyer, përfshirë ata që përdorin talentet e tyre për të bërë mirë për të tjerët; të tjerët, megjithatë, shfrytëzojnë etjen për njohjen e më të interesuarve për të shitur njohuritë e tyre, shpesh edhe fiktive. Sigurisht që ne nuk duhet të katalogojmë njerëz si të përhershëm ose të përhershëm, sepse ka nga ata që tregojnë të vërtetën dhe nuk kërkojnë para, ata që flasin të vërtetën dhe kërkojnë para, ata që nuk kërkojnë para, por që lënë pa mend dhe ata që kërkojnë para dhe përveç kësaj ata gënjejnë. Pra, ne nuk kemi vetëm dy kategori, por të paktën katër.

Pra, pyetja e parë që mund të vihet në mend do të ishte arsyeja pse njerëzit kërkojnë para për të treguar për përvojat e tyre ose për t’i përdorur talentet e tyre për të ndihmuar të tjerët, pasi duke qenë aftësi ekstraenzive që jo gjithkush ka zhvilluar aq sa janë, ata duhet t’i ndajnë me të tjerët falas , gjithashtu për t’u treguar skeptikëve se këto gjëra ekzistojnë vërtet. Natyrisht, kjo është ajo që besohet. E vërteta është se ka shumë egoizëm mes njerëzve, veçanërisht në mesin e skeptikëve, shumë më tepër se sa mendoni. Ata që nuk dinë të përdorin këto aftësi nuk e kuptojnë sa përpjekje përdoret për të përmbushur kërkesat dhe pyetjet arrogantë të të gjithëve. Shumica e shpirtrave janë të detyruar të përdorin talentin e tyre vetëm për veten e tyre dhe jo t’i ndajnë me të tjerët, sepse njerëzit janë aq pretenciozë dhe presin që, meqë dikush ka një kapacitet paranormal, ata duhet ta përdorin atë derisa të shterohen për arsyet më të parëndësishme e të tjerëve. Thjesht mendoni për kartat shumë të thjeshta të tarotit, kartat që, përmes leximit interpretues, duhet të parashikojnë të ardhmen tuaj. Ju nuk keni idenë se çfarë turmash vijnë çdo vit në shtëpinë e Cartomancers për të lexuar të ardhmen! Të gjithë ata e konsideronin veten skeptikë deri në fillim të janarit, ditën kur ata do të teleportojnë tek çdo medium dhe faturë në zonë për të lexuar të ardhmen e vitit që sapo ka filluar.

Ndoshta pritet që pyetjet për të ardhmen janë të rëndësishme, a kanë të bëjnë me shëndetin apo me ndonjë vlerë, ndërsa në vend të kësaj, tregtarët e fatit sulmohen nga pyetjet më budallenj dhe idiotike të mundshme, duke përfunduar duke humbur aftësitë e tyre për të kënaqur kërkesat e parëndësishme pa ndonjë kuptim logjik. Provoni të vendosni veten në këpucët e dikujt që beson se ka një dhuratë nga Perëndia, dhuratë e parashikimit të së ardhmes ose komunikimit me shpirtrat e të vdekurve dhe pastaj ai e gjen veten duke e humbur atë për të kënaqur derrat e rehatshëm të njerëzve egoistë që nuk e bëjnë për t’u ankuar për problemet e tyre dhe për të kritikuar cilësitë e atyre që i posedojnë, duke u sjellë si të pandjeshëm dhe oportunist, por në të njëjtën kohë duke kontaktuar psikikën ditën dhe natën për të lexuar letrat e tyre ose për të parashikuar të ardhmen.

Faqja 6 nga 12

Në fakt, të gjithë e konsiderojnë veten skeptikë, por kur ekziston një problem në jetën e tyre, ato paraqiten në mënyrë të përpiktë nga treguesi i pasurisë për të lexuar letrat e tyre, ose nga shpirtërore për t’u mbrojtur, kanë trajtuar sëmundjet e tyre e kështu me radhë. Kështu që ju e kuptoni se ideja që dikush duhet të ndajë pajën e tyre dhe ta ofrojë atë tek publiku, vetëm për shkak se ata e kanë atë, nuk do të thotë asgjë! Ju keni lindur me një shtëpi të gatshme që ju ka pritur (shtëpia e prindërve tuaj), keni para dhe pasuri materiale, por ju nuk i ndani ato me të gjithë botën, por mbani shtëpinë tuaj dhe pasurinë tuaj për vete. Si mund të presësh që të tjerët të bëjnë ndryshe?
Çfarëdo që të ndodhë, ka njerëz shumë të mirë dhe shumë bujarë që ndajnë gjërat e tyre me të tjerët, pa kërkuar asgjë në këmbim. Ka shpirtra me të vërtetë të mirë që u ofrojnë kohën dhe aftësitë e tyre për të ndihmuar të tjerët, jofitimprurës. Kjo është spiritualiteti i vërtetë dhe ata janë njerëzit që më duhet të vlerësohen. Megjithëse ata kanë të gjithë mirësinë e botës, megjithatë, ata duhet të zgjedhin se kush të ndihmojë dhe kush jo, sepse ata nuk mund t’i ndihmojnë të gjithë, edhe nëse do ta donin. Pra, ata kanë ndarë dhe shpesh ndajnë dhuratën e tyre me të tjerët, por jo me të gjithë, sepse vullnetarizmi nuk është i lehtë, as nuk është shumë e vështirë. Ofrimi i dhuratës suaj për të ndihmuar të tjerët do të thotë vullnetarizëm, ose duke ofruar një shërbim që të tjerët do t’i jepnin falas. Shembulli tipik është ai i vullnetarëve spitalorë që ndihmojnë pacientët e sëmurë dhe i ndihmojnë ata, pa u paguar! Nëse mendoni se është diçka e re, pse nuk bëheni vullnetarë? Pse nuk vullnetarisht në spitalin tuaj të qytetit? Sepse nuk ndiheni kështu, sepse nuk keni interes për të ndihmuar njerëzit e tjerë pa marrë asgjë në këmbim. Megjithatë, ka njerëz më bujarë se ju, të cilët çdo ditë vendosni të ngriheni herët në mëngjes dhe të shkoni vullnetarisht, ndonjëherë duke punuar edhe më shumë se dikush që paguhet për të bërë të njëjtën punë dhe që gjithashtu bën keq; në fakt, shumë herë vullnetarët punojnë më mirë dhe më shumë orë sesa ato të paguara. Përkundër kësaj, puna e tyre nuk vlerësohet dhe shumë ende nuk i kuptojnë sakrificat që duhet të bëjnë çdo ditë, madje duke menduar se ata që bëjnë vullnetarisht, sepse nuk kanë asgjë më të mirë për të bërë, apo që ata pëlqejnë të punojnë pa marrë një pagë fikse sepse është budallallëk. Ky është egoizmi i pastër! Ju gjithashtu mund të përbuzni bujarinë dhe dashurinë që disa njerëz janë në gjendje të ofrojnë; më shumë ndihmë dhe më shumë ata janë të përbuzur, vetëm për shkak se ata që nuk kanë vlera brenda nuk mund të kuptojnë se si ata janë në gjendje të ndihmojnë dhe çfarë i shtyn ata ta bëjnë këtë. Kjo nuk është e drejtë. Dhe ashtu si vullnetarët në spital, ka edhe shpirtra të gatshëm për të përdorur atë që duhet të bëjnë të mirën ndaj të tjerëve, pa marrë asgjë për t’u kthyer, ndonjëherë duke përfunduar duke u përçmuar më keq se ata që krijuan të keqen për ta.

Pastaj ka nga ata që duan të ndihmojnë të tjerët dhe të përdorin dhuratën e tyre për të bërë mirë, por vetëm në këmbim për diçka tjetër. Ideja se disa janë të detyruar të kërkojnë para, ndërsa të tjerët nuk janë, është krejtësisht e gabuar. Të gjithë ata që përdorin aftësitë e tyre për të ndihmuar të tjerët të bëjnë sakrifica, por ka njerëz që e bëjnë atë nga dashuria dhe të tjerët që nuk mund ta bëjnë pa kërkuar asgjë për ta kthyer.

Është e vërtetë se nuk është e mundur të krahasohet një tregtar i pasurisë që kërkon disa euro në këmbim të shërbimit të tij, vetëm për të paguar faturat, me kë kërkon mijëra euro për të shitur teorinë e tij dhe historinë e përvojës së tij që, midis tjetër, gjithashtu mund të shpërthehet plotësisht. Pra, është e qartë se ka nga ata që kërkojnë diçka në këmbim dhe ata që përfitojnë nga dobësia e të tjerëve për të fituar prej saj; ne nuk mund të mendojmë se 10 euro të një është e barabartë me 5 mijë euro nga tjetra. Kjo nuk do të thotë se është e gabuar të mendosh se disa mund të përballojnë të japin ndihmën për të drejtën dhe të humbasin pa kërkuar asgjë për t’u kthyer dhe që të tjerët, “njerëzit e varfër”, janë të detyruar të kërkojnë para. E vërteta është se, ashtu si vullnetarët në spital, ka edhe ata që sakrifikojnë vetveten dhe të gjitha nevojat e tyre për një vullnet më të madh, që është të ndihmojnë të tjerët dhe kush, në rast se nuk kanë marrë asgjë në këmbim, nuk ai kurrë nuk do të ngrihej në mëngjes për të shkuar dhe për të ndihmuar një të huaj të përkryer, në fakt, ai do ta linte atje për të vdekur pa mëshirë. Prandaj, ne duhet të ndalojmë mbrojtjen e atyre që kërkojnë para duke thënë se ata janë të detyruar dhe pastaj të përçmojnë punën e atyre që nuk i kërkojnë ata nga dashuria e pastër për të afërmin e tyre, madje duke sugjeruar që ajo të jetë pak e vlefshme meqë është e lirë.

Faqja 7 nga 12

Duhet gjithashtu të thuhet se disa njerëz shpirtërorë që ishin bujarë më parë, për fat të keq, kanë zgjedhur të mos jenë aq më shumë për shkak të injorancës dhe mungesës së mirënjohjes së të tjerëve, sepse shpesh ata që marrin ndihmën e një personi shpirtëror që nuk i pyet ata asgjë në kthim, atëherë ai përfiton edhe më shumë duke menduar se, pasi e bën atë falas, atëherë ai nuk bën asnjë përpjekje. Pra, gjithnjë e më shumë kuti shpirtërorë po thyejnë që të shfrytëzohen, hedhen në tualet dhe për më tepër të tallen nga skeptikët që kërkojnë prova (falas!) Sikur Mbreti të kishte ardhur në gjykatë për të kërkuar atë që i takonte atij! Megjithëse nuk pajtohem për të kërkuar para për të bërë madje edhe një bisedë shpirtërore, megjithatë, e gjej veten të kuptuar arsyet për ata që, në këmbim të kohës së tyre, kërkojnë një shpërblim të vogël.

Personalisht unë kam qenë duke ushtruar spiritualitet për shumë vite dhe vazhdimisht ofroj kohën dhe aftësitë e mia për të ndihmuar të tjerët dhe kurrë nuk kam kërkuar ndihmë për kthim. Për më tepër, më e rëndësishmja është që unë ndaj përvojat e mia dhe mësoj materiale shpirtërore me cilësi të lartë për studentët nga e gjithë bota, të cilat shumica e shpirtrave të tjerë shesin për mijëra e mijëra euro, apo edhe krejtësisht. Unë, nga ana tjetër, e ofroj dhe e mësoj këtë krejtësisht pa pagesë. Unë e konsideroj veten një person me parime të shëndosha të cilët vullnetarë për mendjen dhe për shpirtërore. I përdor aftësitë e mia për të ndihmuar të tjerët dhe mbi të gjitha të mësojnë të tjerët se si të mësojnë të përdorin të vetat, në mënyrë që ata të mos kenë nevojë të mbështeten tek unë apo të tjerët, aq më pak të shpenzojnë para pas profiterëve. Unë besoj në spiritualitetin dhe në ndihmën që është e shenjtë, sepse ndjek shembullin e Mjeshtrave më të mëdhenj të lashtë që nuk kërkuan para në këmbim të mirësisë së tyre dhe dëshiroja që njerëzit ta mbanin mend atë shembull. Për këtë arsye unë besoj se bërja e një biznesi shpirtëror është krejtësisht e gabuar, por fatkeqësisht e kuptoj zemërimin që mund të përpiqeni t’i jepni perlat derrave. Megjithëse nuk pajtohem me ndihmën vetëm në këmbim të parave (dhe gjithmonë e kam respektuar atë që them me fjalë, duke ndihmuar shumë njerëz çdo vit me aftësitë e mia pa paguar), për fat të keq unë e di se ndihmimi i të tjerëve është duke u bërë gjithnjë e më e vështirë sepse shumica e njerëzve kur zbulojnë se ndihma ime vjen nga zemra dhe vendos për ta ofruar atë falas, shfrytëzojeni edhe më shumë duke menduar se kjo është e drejtë, që ngaqë unë e ofroj pa pretendime atëherë ata mund të kërkojnë edhe më shumë . Ata besojnë se unë nuk luftoj dhe jam i bindur se ata që kërkojnë para për të ofruar gjysmën e asaj që unë ofroj “detyrohen të paguhen” dhe se kjo është e drejtë. Pra, është e vërtetë, ka edhe shumë të përhershme, të cilët shfrytëzojnë dobësinë dhe vullnetin për t’u njohur me të tjerët për të mbushur kuletat e tyre. Për të thënë, megjithatë, se të gjithë shpirtrat janë të përhershëm, është e gabuar në parim, sepse, pavarësisht nga fakti që mund të gjesh njerëz që gënjejnë dhe tregojnë përvoja të rreme, jo të gjithë kërkojnë para në këmbim, kështu që nuk mund të jetë mashtrim.

Nga ana tjetër, ka shumë të përhershme dhe, ashtu si skeptikët, ka edhe përçerës madje edhe në mesin e atyre shpirtërorë. Në fakt, gjejmë dy lloje të personave shpirtërorë: ata që dinë të përdorin dhuratat e tij dhe ata që nuk janë në gjendje t’i përdorin ato. Nëse është një person i cili di të përdorë aftësitë e tij dhe paguhet për të mbrojtur klientin e tij, lexon të ardhmen e tij, kurimin e sëmundjeve dhe konsumatori gjithmonë është i kënaqur, sepse në fakt efekti shihet, pavarësisht mendimit personal që ajo ka në pagesë, megjithatë është një shkëmbim koherent i shërbimit, prandaj nuk mund të jetë traktat. Në këtë rast klienti kërkon një shërbim për shpirtëror dhe ai, për para, i ofron atij atë që ai ka kërkuar. Ju lutem vini re se kjo nuk mund të përkufizohet si bujari apo mirësi, duke qenë se shpirti në fjalë nuk i përdor talentet e tij nga një dëshirë e pastër për të bërë mirë për të tjerët, por po e bën këtë në këmbim të diçkaje, ai po ofron një shërbim të paguar dhe kështu që është e drejtë që ai e bën mirë. Pra, nuk mund të përcaktosh mashtrimin, por as nuk mund të jetë bujaria. Shpirtrat e rremë të rremë, apo ata që pretendojnë se dinë të bëjnë mrekulli, të cilat në të vërtetë janë vetëm gënjeshtra, në vend të kësaj ata ngarkohen me shumë para dhe nuk flasin për disa qindra euro, por mijëra e mijëra euro i kërkohet çdo “nxënësi” ose “klient” në mënyrë periodike, për të shitur ajrin e skuqur. Përhershme janë ata që shesin shërime të rreme dhe mësime të rreme, pa të parat që po ndodhin dhe të fundit që punojnë. Ata janë vetëm fjalë dhe iluzione.

Faqja 8 nga 12

Në përgjithësi mendojmë për përhershme shpirtërore sikur të ishin njerëz të largët dhe se vetëm budallenjtë mund të bien në kurthet e tyre, ndërsa në vend të kësaj ka kriminelë të rremë shpirtërorë që marrin miliona euro në vit për të ofruar gënjeshtra pa dhënë asnjë efekt real. Vetëm mendoni për ata që e quajnë veten healers të mëdha dhe paguhen për të fyer fjalën e konsumatorit, kritikojnë atë, tallen para të gjithëve, duke thënë se metoda e tyre shëruese konsiston pikërisht në këtë: duke e bërë atë të sëmurë për ta shëruar. Megjithatë, shumë njerëz ndjekin këto lëndë dhe regjistrohen në kurset e tyre, duke u vënë në borxh me bankat në mënyrë që të paguajnë për qasje në seminaret e tyre. Për fat të mirë, shumë të tjerë kanë zbuluar mashtrimet, kanë njohur falsitetin e këtyre mashtruesve dhe i kanë denoncuar ato. Por kjo nuk është e mjaftueshme për t’i ndaluar ata, sepse shumë të tjerë vazhdojnë të shpresojnë dhe besojnë në to, pasi që për fat të keq ata janë mashtruar dhe mashtruar duke u prekur në pikat më të brishta dhe më të ndjeshme. Shumë nga këta ndjekës janë vetëm njerëz të çmendur, me trurin e tyre të shkrirë dhe mendjet e tyre në të gjitha të qarta, por statistikisht përbëjnë numra dhe duken kaq shumë. Për më tepër, kur bëhet fjalë për një sëmundje serioze që do t’ju çojë në vdekje së shpejti, ose në sëmundjen e një fëmije, ju mund të bëni gjeste të dëshpëruara, duke përfshirë ndjekjen dhe besimin në një mashtrues që nuk kujdeset për sëmundjen tuaj. ju vuani dhe kur vdisni, por vetëm paratë tuaja. Midis tyre, në të vërtetë, ka edhe të përhershëm që ua lejojnë “nxënësve” ose “pasuesve” të tyre të paguajnë pasuritë e tyre monetare ose materiale, kështu që kur klienti të vdesë, ai do të trashëgojë gjithçka që zotëron duke ia kaluar atë shpirtërore të rreme. Është e çuditshme por e vërtetë, për fat të keq.

Vërtetë, ka përçmues të pamëshirshëm, si në çdo fushë, dhe ashtu si mund të gjesh avokatë dhe gjyqtarë të korruptuar, ashtu si ka mjekë që përfitojnë nga pacientët e tyre për të marrë sa më shumë para nga ata, ka edhe njerëz që pretendojnë të jenë shpirtërorë për t’i bërë njerëzit të kafshojnë e vërtetë – por, për fat të keq, naive – shpirtërore dhe u jepni gjithçka që kanë. Por ka kaq shumë njerëz të tjerë që besojnë në spiritualizëm dhe e përdorin atë për të bërë mirë për të tjerët pa përfituar nga dobësitë e të tjerëve; përkundrazi, shpesh u lejojnë të tjerëve të përfitojnë nga vetja duke u tërhequr emocionalisht nga problemet e tyre dhe duke bërë gjithçka për t’i ndihmuar ata. Duke pasur një dhuratë shpirtërore nuk nënkupton se është e lehtë ose e vështirë për t’u përdorur, sidomos kur bëhet fjalë për të tjerët dhe jo për veten e tyre, megjithëse njerëzit me këto aftësi nuk vlerësohen gjithmonë, përkundrazi, shpesh quhen të përhershëm vetëm me emër, pa njohuri më të thella. Pra, pyetja e vërtetë është:

A janë të gjithë vizionarët, mediat dhe healers përhershme?

Absolutisht jo. Pavarësisht nga fakti që ju mund të mendoni se është e drejtë apo e gabuar që ata të kërkojnë para për të ofruar ndihmën e tyre për të tjerët, nëse ata dinë të bëjnë teknikat e tyre dhe të dinë të përdorin talentet e tyre, me të vërtetë duke parashikuar të ardhmen ose duke trajtuar sëmundjen e klientit, nuk mund të konsiderohen përhershme, sepse ata shisnin një shërbim që punonte. Pra, nëse ajo që premtojnë punon, nuk ka scam. Le të kujtojmë, megjithatë, se jo të gjithë ata që e quajnë veten vizionarë, mediumë ose shërues, vërtet janë; prandaj, siç është përsëritur tashmë aq shumë herë, ka njerëz me synime të këqija që pretendojnë të jenë të mirë shpirtërore, por qëllimi i vetëm i të cilit është të mashtrojë. Ne nuk bëjmë gjithë bujë, sepse nuk mund të thërrasësh një mashtrues dikë që me të vërtetë di se si të kursejë sëmundjet, vetëm për shkak se ai vendos ta bëjë dhuratën e tij një fitim: nuk mund të thuash se janë bujarë, vetëmohues dhe se do të bënin të gjitha për të ndihmuar të tjerët, pasi ato nuk ofrojnë ndihmë pa pritur më shumë në kthim; por kjo nuk do të thotë se ata nuk dinë të përdorin talentet e tyre.

Në rastin e mjeshtrave shpirtërorë, gurëve ose siç doni të thërrisni, kjo është një diskurs i ndryshëm, sepse “detyra” e tyre është t’i mësojë të tjerët se si të zhvillohen dhe si të përdorin aftësitë e tyre, jo aq shumë për t’u kujdesur për të tjerët ose për t’u ulur për të lexuar të ardhmen për klientët ose për të folur me të vdekurit e tyre. Këto janë dy “punë” krejtësisht të ndryshme. Natyrisht, një mësues shpirtëror DUHET të jetë në gjendje të bëjë gjithçka që ai mëson, sepse ai nuk mund t’i shpjegojë dikujt tjetër se si të evoluojë nëse ai nuk është i pari që ka aftësinë më të vogël për ta bërë këtë.

Faqja 9 nga 12

Megjithëse në shoqërinë e sotme ata na bëjnë të besojmë se “ata që nuk janë të aftë, mësojnë” – dhe në fakt, shumica e profesorëve që nuk dinë të aplikojnë lëndën e kompetencës së tyre as nuk e dinë si të japin mësim, përballë kësaj – në spiritualitet zbatohet rregulli më i rreptë se ata që nuk dinë ta vënë atë në praktikë, as nuk mund të mësojnë; megjithatë shumë nuk kujdesen dhe mësojnë gjithsesi. Shpirti nuk kuptohet nga ata që studiojnë vetëm teorinë, sepse përvojat paranormale nuk janë libra për të lexuar dhe studiuar, por janë përvoja që përjetohen, në lëkurë, me sy të hapur dhe pa efekt të drogës apo hallucinogjenëve! Ata që nuk kanë përvojë, nuk mund t’u mësojnë fqinjëve se si t’i marrin ato, sepse edhe ai nuk i posedon ata. Kush nuk mund të kuruar një sëmundje, si mund t’u mësojë të tjerëve ta bëjnë këtë? Zotëruesi shpirtëror duhet domosdoshmërisht të dijë se si të bëjë para se të mësojë; vetëm kur ai është i sigurt për atë që ai e di se mund ta mësojë. Mësuesi gjithashtu mund të zgjedhë të tregojë aftësitë e tij, të lexojë të ardhmen për të tjerët ose të komunikojë me entitetet, por më shumë kohë ai humbet për të ndihmuar njerëzit individualë në këto detyra që nuk i përkasin atij (i cili në vend të kësaj duhet të jetë medium, shikuesi , etj.) aq më pak mund të kushtoni për të evoluar dhe për të mësuar masën se si të gjeni Zgjimi. Ndihma për disa njerëz të vetëm dhe ndihma për të gjithë popullsinë është shumë e ndryshme. Nëse nuk është e qartë, mësuesi duhet domosdoshmërisht të dijë se si të bëjë gjithçka që ai mëson, kështu që nëse ai vendos të mësojë të ardhmen, ai duhet të dijë se si ta bëjë këtë. Por kjo nuk do të thotë që ai duhet të kalojë jetën duke lexuar të ardhmen për të gjithë kalimtarët që ndodhin vetëm sepse e presin këtë prej tij, pasi kjo nuk është detyra e tij kryesore. Megjithatë, ai mund të zgjedhë ta bëjë këtë, sigurisht; varet nga zgjedhja personale e individit në fjalë.

Pikërisht sepse ai nuk mund të përballojë – edhe nëse dëshiron – të kalojë kohën duke dhënë dëshmi për aftësitë e tij të majta dhe të drejta, çdo ditë, për çdo kërkesë të vetme që bëhet edhe nga kalimtari i parë që ndodh, nga ana tjetër kemi njerëz ( të ashtuquajturit “studentë” të cilët nuk mund të jenë të sigurt se ai është duke u thënë të vërtetën, se ai di të bëjë atë që ai mëson dhe se ai me të vërtetë ka evoluar atë që ai thotë. Është normale. Nga njëra anë kemi mësuesin, i cili, nëse ai është i sinqertë dhe di të bëjë gjithçka që ai thotë se di të bëjë, nuk ka kohë t’i japë demonstrues të gjithëve, sepse ai duhet të merret me diçka më të madhe dhe për shkak të kësaj fatkeqësisht shpesh e gjen veten të ndjehen të përcaktuar si një sharlatan, me kërkesën tipike: “Nëse e dini se si ta bëni këtë, më jepni një provë, përndryshe do të thotë që nuk dini si ta bëni”.

Kërkesa të tilla mund të arrijnë qindra çdo ditë dhe mësuesi nuk duhet të jetë skllav i të tjerëve, gjithmonë i gatshëm për ta shkatërruar veten vetëm për t’i provuar kujtdo që ai po thotë të vërtetën. Pra, mësuesit nuk mund t’i plotësojnë gjithmonë kërkesat e studentëve, edhe nëse dëshirojnë, sepse ata kanë shumë më tepër për të bërë. Megjithatë, kuptojmë se studentët nuk mund të jenë të sigurt nëse ai mësues është me të vërtetë i sinqertë, nëse ai është më i mirë se mësuesit e tjerë, nëse ai vërtet e di se si të bëjë atë që ai thotë, sepse ai nuk i ka treguar atij. Në këtë pikë i takon nxënësit të zgjedhë nëse do të ketë një minimum besimi fillestar (dhe unë përsëris, minimumin), duke u përpjekur të ndjek kurset e këtij mësuesi dhe nëse ai e sheh se nuk janë në përputhje me mendimin e tij ose janë edhe të rreme, ai mund të ndryshojë menjëherë rrugë. Sigurisht që është e kotë të ndjekësh një rrugë dhe të humbësh kohë pas saj, nëse nuk është e drejtë. Kjo nuk do të thotë se kushdo që e quan veten një mjeshtër shpirtëror, me të vërtetë ndjek rregullin kryesor, shpesh duke mësuar kriza të teorive duke qenë të vetëdijshëm se nuk është në gjendje të bëjë asgjë dhe të mos ketë përvojë paranormale; megjithatë, shpirti do të shitej edhe për para. Për fat të keq, megjithatë, që nga momenti kur dikush e quan veten një mësues shpirtëror, madje as që nuk njihet, fillon menjëherë duke thënë se ai është një scammer, kur ai mund të jetë dikush që e di shumë mirë se çfarë po bën dhe është shumë i aftë teknikat e tij; ose e gjithë e kundërta, duke besuar gjithçka që ai thotë pa u përpjekur ta kuptojë nëse është e vërtetë. Pra, pyetja që duhet të bëjmë është:

A është mësuesi një nxitës, apo është nxënësi që ka qëllime të këqija?

Faqja 10 nga 12

Është e vërtetë se ka mësues të rremë shpirtërorë që gënjejnë për aftësitë e tyre, dhe si ka! Ka kaq shumë, shumë më tepër sesa mendoni. Ata të gjithë e quajnë veten zotërinj të mëdhenj dhe të gjithë fshihen pas motivimit të drejtë (por shpesh abuziv) që ata nuk kanë kohë për të provuar aftësitë e tyre për të gjithë; megjithatë, mësuesit e mirë gjejnë kohën për të dhënë të paktën disa dëshmi të asaj që u thonë studentëve që ata i konsiderojnë më të merituarit ose atyre që zgjedhin për arsye të ndryshme. Shumë mjeshtra të tjerë, nga ana tjetër, kurrë nuk kanë dhënë dëshmi të ndonjë lloji dhe, në të vërtetë, kanë korruptuar disa nxënës të gënjejnë, të pretendojnë të jenë dëshmitarë të disa mrekullive që në realitet kurrë nuk kanë ndodhur. Nëse një avokat mund të dërgojë një njeri të pafajshëm në burg për vetëm disa fatura, aq më pak sa njerëzit janë të gatshëm të gënjejnë, thjesht për të marrë një ryshfet. Në thelb është e thjeshtë, askush nuk do të zbulojë. Prandaj studenti duhet të ndjekë ndjenjat e tij, duke zgjedhur të ndërmarrë një udhëtim me rrezikun që ai nuk do të udhëheqë kudo, ose me mundësinë që ai të jetë vendi i përsosur për të. Por ka edhe shumë njerëz që shkojnë kundër shpirtërore, duke përfshirë shumë gënjeshtarë të rremë dhe gënjeshtarë, të cilët shpikin zëra rreth shpirtrave, për të distancuar studentët nga rruga e tyre. Nuk ka asnjë arsye të vërtetë, shpesh këta njerëz skeptikë nuk e dinë mjeshtrin në fjalë, por sapo të mësojnë për ekzistencën e tij, ata do të bëjnë gjithçka për t’i larguar studentët e tyre nga rrjedha, madje edhe përhapjen e zërave të këqij, plotësisht të shpikur, për ta bërë atë të dështojë. . Për shembull, duke thënë se ai nuk mund të bëjë atë që ai mëson. Kjo është për shkak se ata që janë skeptikë rreth spiritualitetit janë të bindur se ata janë të vetmit që e njohin të vërtetën, ata zgjedhin veten të jenë bartës të drejtësisë dhe ata ndjejnë se mund të vendosin se shpirtërore duhet të përkufizohen si të përhershme pavarësisht, pa i njohur kurrë ato ose pa e ditur të paktën cila është rruga e tyre. Natyrisht që shumica dërrmuese e kësaj ndodh në rrjetet sociale, ku psikopatët, droguesit, madje edhe fëmijët, kanë fuqi absolute dhe mund të shkruajnë mendimet e tyre më të thella mbi njohuritë që nuk kanë. Në të vërtetë, ju ftoj të hapni youtube dhe klikoni në çdo video mbi meditimin ose spiritualitetin në përgjithësi, duke zgjedhur atë me më shumë komente apo pikëpamje; ju do të vini re se mes komenteve të ndryshme pozitive ose kurioze, do të ketë shumë të tjerë të mbushur me fyerje, të cilat rrjedhin urrejtjes me një bindje të tillë në atë që thonë ata për ta bërë atë të duket se ata e dinë shumë mirë autorin e videos për ta kritikuar atë; nëse shikoni me kujdes, do të vini re se shumë prej tyre janë fëmijë më të vegjël të cilët e kritikojnë konceptin vetëm për shkak se nuk e besojnë apo nuk shohin komente të shkruara nga njerëz të cilët janë thellësisht të paqëndrueshëm mentalisht, të cilët mund të njihen edhe pa pasur nevojë të shohin foton. Për më tepër, është e qartë, në rrjetet sociale dikush mund të pretendojë të jetë i kulturuar dhe plot përvojë.

Pra, është e vërtetë se ka mjeshtra të rreme shpirtërore që mashtrojnë njerëzit, por ka edhe shumë njerëz të tjerë skeptikë dhe të gënjyer, ose thjesht budallenj dhe keqdashës, të cilët u japin të përhershme kujtdo që flet për këto çështje.

Kjo nuk është e mjaftueshme për të mbrojtur të gjithë të ashtuquajturit mjeshtër shpirtëror midis të cilëve, nga ana tjetër, ka edhe shumë të përhershëm që shfrytëzojnë mundësinë për të mashtruar kaq shumë njerëz, duke u mësuar atyre artet që nuk punojnë fare dhe plotësisht shpikur teoritë, të cilat do t’i çojnë ata të shmangen nganjëherë edhe injorant, në vend se të evoluar. Vetëm mendoni për ata mjeshtra që mësojnë nxënësit e tyre se Toka është e sheshtë. Kjo është në prag të talljes dhe, për shkak të tyre, të gjithë shpirtërore janë përqeshur, sepse njerëzit janë të bindur se të gjitha gjërat shpirtërore janë kaq jashtë mendjes. Jo të gjithë zotëruesit shpirtërorë janë të njëjtë! Ka nga ata që me të vërtetë mund të bëjnë atë që thonë ata dhe janë të ndërgjegjshëm dhe të vetëdijshëm për atë që po bëjnë. Ne nuk duhet të humbasim besimin tek të gjithë, për shkak të disa shembujve të këqij që mund të gjenden përreth. Pra, studentët duhet të ndjekin ndjenjat e tyre dhe madje të mos i japin fajin të tjerëve, sepse gjithashtu merr qartësi mendore për të zgjedhur një kurs më tepër sesa një tjetër, dhe ata që ndjekin zotërinjtë që japin mësime të pakuptimta, si teoria e Tokës së sheshtë, ai është kaq i shëndetshëm në kokën e tij.

Faqja 11 nga 12

A i besojnë shpirtërorët gjithçka që u është thënë?

Jo domosdoshmërisht, kjo varet nga rasti. Koncepti është se spiritualiteti është me të vërtetë shumë i gjerë për të kuptuar plotësisht, pa pasur përvoja të dorës së parë. Ai punon pak si në shkollë, ku profesorët kanë detyrë të mos flasin për politikë para nxënësve, sepse pasi që djemtë dëgjojnë dhe ndjekin gjithçka që thotë mësuesi i tyre, pasi u mëson atyre lëndë që nuk dinin më parë, ata do të dëgjojnë dhe ata gjithashtu do të ndjekin atë që mësuesi do të thotë për politikën, duke ndikuar kështu që ata të votojnë për një parti dhe jo për një tjetër, edhe nëse mund të jetë krejtësisht e huaj ndaj etikës së tyre të mendimit. Pse ndodh kjo? Për shkak se studenti, ende jo i vetëdijshëm për jetën politike, nuk e kupton atë që është e drejtë apo çfarë është e gabuar në lidhje me atë që thotë profesori dhe, siç thotë mësuesi, atëherë ai mendon se gjithnjë është në rregull. Megjithatë, kjo nuk është gjithmonë rasti, sepse deri sa ai të mësojë subjektin e tij, profesori gjithmonë mund të jetë i drejtë, por kur prek subjektet më komplekse që nuk i përkasin atij, studentët ndikohen dhe ndjekin gjurmët e tij, jo të vetëdijshëm se kjo mund të jetë me te vertete gabim. Kjo ndodh sepse ata bëjnë një arsyetim të gabuar: “Nëse mësuesi është gjithmonë i drejtë, ai me siguri e ka edhe këtë herë!”. Nxënësit nuk mund të kenë njohuri për të njohur atë që është e vërtetë nga ajo që kalon si e tillë. Ne e shohim gjithë këtë në spiritualitet. Një person i cili kurrë nuk ka pasur përvojë mund të jetë skeptik dhe prandaj nuk beson në asgjë, por nëse një ditë i ndodh atij një përvojë paranormale, për shembull një kontakt me fantazmat, ai papritmas do të kuptojë se ajo që ai besonte dhe ishte i bindur para ajo është hedhur tërësisht në tualet, sepse ka shumë më tepër se sa mendon ai. Pra, dikush që nuk besonte më parë në fantazma, por që papritmas zbulon se ato ekzistojnë, mund të fillojë të dyshojë se mund të ekzistojnë tema të tjera, të tilla si Perëndia ose të huajt. Në këtë moment ai do të fillojë të hapë tema të reja dhe të dëgjojë dëshmi të tjera, të cilat mund të jenë të vërteta dhe të rreme.

Pavarësisht nëse këta njerëz tregojnë përvoja të sinqerta ose jo, mund të jetë që i sapoardhuri nuk do të besonte një fjalë, sepse ato janë tema të ndryshme nga ajo që ai përjetoi nga e para dhe prandaj nuk mund t’i kuptonte, edhe nëse ata po thonë gjithashtu e vërteta absolute. Një person tjetër mund të pyesë vetveten dyshimin dhe të thotë: “Epo, është e vërtetë që është diçka shumë e çuditshme dhe nuk besoj aq shumë, por është gjithashtu e vërtetë që vetëm sepse nuk kam jetuar kurrë nuk do të thotë se nuk ekziston! Ndoshta ky person po më thotë diçka të vërtetë! “, Dhe duke përfunduar si kjo për të besuar me besim të thjeshtë.
Prandaj, çdo person beson në atë që ai mendon se ai beson dhe çfarë përvoja e tij e çon për të kuptuar, duke rrezikuar të gënjejnë ata që tregojnë përvojat e vërteta – thjesht për shkak se nuk i kupton ato – ose për t’u besuar verbërisht dikujt që është mashtrim dhe lavazh të trurit me teori krejtësisht të çmendura. Ka njerëz që kafshohen në çfarëdo që u është thënë, madje edhe më absurde, sepse janë shumë naivë, injorantë, budallenj, ose sepse i besojnë personit që u thotë shumë. Pastaj ka njerëz që, pavarësisht se kanë pasur përvoja në lëkurën e tyre, vazhdojnë të jenë të kujdesshëm ndaj të gjithëve dhe t’u japin gënjeshtarëve atyre që tregojnë përvoja më të thjeshta të tyre, pothuajse duke menduar se vetëm ata mund të tregojnë të vërtetën, ndërsa të tjerët të gjithë gënjeshtarët. Për fat të mirë, megjithatë, ka shumë njerëz të tjerë që ndjekin ndjenjat e tyre dhe inteligjencën e tyre, të cilët nuk i besojnë verbërisht gjithçka që u është thënë, por nuk besojnë se ata janë të gjithë gënjeshtarë vetëm për shkak se ata tregojnë diçka që ata nuk e bëjnë ata kanë jetuar ndonjëherë; prandaj, ata i hapen teorive të reja edhe pse nuk i njohin ato. Prandaj, jo gjithkush beson në atë që u është thënë, por disa përpiqen të respektojnë mendimet dhe përvojat e të tjerëve më shumë se të tjerët.
Faqja 12 nga 12

Natyrisht, këshilla ime është të fitoj përvojë dhe të kuptoj gjërat shpirtërore nga dora e parë, në mënyrë që të jesh i sigurt për të njohur atë që është e vërtetë dhe çfarë nuk është mes përvojave që u tregohen nga të tjerët.

Shpresoj se me këtë artikull ai të ka bërë të hapësh mendjen tënde dhe të bënte dallimin mes shpirtrave të vërtetë dhe sharlatanëve, mashtruesve dhe njerëzve me mend shumë më të njohur. Nëse doni të dini vazhdimësinë, ju mund të klikoni këtu dhe t’i lexoni përgjigjet në pyetjet e mëposhtme:

A janë të gjithë veganet shpirtërore?

A janë spiritualët të gjithë ambientalistët dhe animalistët?

A janë të çmendur të gjithë shpirtrat?

A janë të vetmit spiritualë?

A janë të gjitha maniacs shpirtërore?

A janë spiritualë të gjithë homoseksualët?

Na tregoni se çfarë mendoni duke lënë një koment më poshtë. Pastaj, ndani lidhjen dhe bëni miqtë tuaj të mendojnë për këtë temë.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/15567) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 12 nga 12. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]