Disponibile in:

96 – Shpirtrat janë të gjithë VEGANS (3 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 11

Në artikujt e mëparshëm kam specifikuar dallimet mes çmendurisë dhe shpirtit, të sinqertave dhe mashtruesit, sylesh dhe të kujdesshëm, por ka edhe pika të tjera që duhet të dini për botën shpirtërore. Në fakt, spiritualiteti është një temë shumë delikate dhe për fat të keq çdo arsye është e mirë për të shkuar kundër tij. Mjafton të thuhet se ka nga ata që besojnë se shpirtërore janë të gjithë injorantë, mosha e gurit, amviset analfabete ose të pakënaqura, të cilët, duke mos ditur se çfarë të bëjnë ose jo të edukohen, besojnë në këto “zëra” paranormalë. E vërteta është se midis shpirtrave ka shumë më tepër njerëz me studime prapa dhe moderne se të papunët të mërzitur ose injorantë dhe të arsimuar keq. Problemi lind kur skeptikët, duke hedhur baltë në spiritualitet, kritikojnë zgjedhjet e një personi të vetëm dhe fajësojnë të gjithë shpirtrat e botës sikur të ishin të gjithë të barabartë. Edhe pse e quajnë veten shpirtërore, secili bën zgjedhjen e vet dhe ndjek burime të ndryshme, pak si mjekët që trajtojnë njerëzit, mjekët që kujdesen për kafshët, mjekët që kujdesen për psikologjinë, mjekët që kujdesen për autopsitë, mjekët që kujdesen për thjesht kirurgji plastike estetike dhe kështu me radhë; por si mund të fajësohen të gjithë këta mjekë nëse një qen i dashur ka vdekur? Cila është pika në fajësimin e të gjithë mjekëve në botë nëse një veteriner i veçantë nuk mund të shpëtojë jetën e një qenush? Absolutisht asgjë nuk vjen në të, sepse jo të gjithë mjekët janë të njëjtë, ata nuk e ndjekin të njëjtin drejtim ose bëjnë të njëjtat zgjedhje jetese. Në të vërtetë, ekzistojnë veterinarë që nuk duan t’i ndihmojnë njerëzit, duke besuar se kafshët janë më të mira se njerëzit (megjithëse mund të besohet se ata duhet të dinë se si të kurohen sëmundjet njerëzore!) Ndërsa ka mjekë që specializohen në trajtimin e sëmundjeve njerëzore. sepse ata shpresojnë të jenë në gjendje të ndihmojnë sa më shumë njerëz të jetë e mundur, por ata nuk i pëlqejnë kafshët. Prandaj, nuk duhet të mendohet që, meqë quhet “doktor”, atëherë ju e dini se si të kuroni çdo lloj pacienti, ose që gjithashtu e dini plotësisht psikologjinë ose kirurgjinë plastike për të përmirësuar bukurinë estetike të një personi. Gjithkush ka bërë zgjedhjet e tij dhe mund të mendojë ndryshe nga mjekët e tjerë: për shembull, një mjek i familjes mund të kundërshtojë tërësisht kirurgjinë kozmetike. Në të njëjtën mënyrë shpirtërore janë të gjitha të ndryshme, veçanërisht për shkak se të qenit shpirtëror nuk është një punë, nuk është një kurs studimi, por është një mënyrë jetese që bashkon kaq shumë njerëz, por nuk i bën ato absolutisht identike. Ka kaq shumë njerëz që e quajnë veten shpirtërore, por gjithashtu nuk pajtohen thellësisht me të njëjtat tema mistike, e lëre më në temat e sferës sociale. Duhet patjetër të mbahet mend se shumë nga ata që e quajnë veten shpirtërore nuk janë me të vërtetë, por ata pretendojnë të jenë të tillë vetëm për të hyrë në grupe dhe për të biseduar me njerëzit. Finish. Prandaj, ata nuk kanë një ndjenjë të vërtetë shpirtërore, por janë të interesuar vetëm për të marrë pjesë në biseda grupore dhe të kenë fjalën e tyre edhe pse nuk kanë kulturë shpirtërore. Kjo është arsyeja pse në botën e shpirtit mund të gjejmë mendime krejtësisht të kundërt që përplasen dhe bëjmë njerëzit të besojnë, të cilët nuk e njohin mirë këtë botë, se të gjitha ato frymërore janë të barabarta.

Shpesh më kanë thënë se nuk mund të jesh shpirtëror nëse nuk je vegan ose se nuk mund të martohesh nëse vendos të marrësh rrugën shpirtërore. Po kështu, më thanë se një shpirtërore e vërtetë e evoluar duhet domosdoshmërisht të bëhet homoseksual, edhe nëse ai është me lindje të drejtë, përndryshe shpirti i tij nuk do të evoluojë. Për shkak të këtyre njerëzve që i vendosin problemet e tyre personale në spiritualitet, ose që shfrytëzojnë tema shpirtërore për të arritur qëllime krejtësisht të përmbysura, ata që nuk e njohin të vërtetën – dhe aq më tepër skeptikët – përfundojnë duke besuar dhe duke thënë se shpirtrat janë të gjithë të çmendur, maniacs, jashtë fazës dhe madje të mbyllur në burg. Askush nuk duhet të lejojë veten të shfrytëzojë emrin e spiritualitetit për t’i detyruar të tjerët të ndjekin zgjedhjet e tyre, të ndryshojnë mënyrën e tyre të jetesës, të ndryshojnë shijet seksuale, duke i bërë ata të besojnë se të dyja temat janë të lidhura ngushtë.

Le të ballafaqohemi me atë: Perëndia nuk i jep një mallkim nëse ju pëlqen mashkull apo femër, nëse hani perime ose mish, sepse këto janë zgjedhje rreptësisht personale që vetëm ju, për veten tuaj, duhet të bëni.

Faqja 2 nga 11

Për fat të keq, është i njohur marrëzia e shumë njerëzve, të cilët përpiqen të bindin masat që të zgjedhin një mënyrë të saktë duke i bërë ata të besojnë se është Perëndia që e dëshiron, ose duke shfrytëzuar manipulimin psikologjik për t’i detyruar ata të bëjnë atë që nuk duan ose që nuk janë të natyrës së tyre.
Për këtë arsye sot dua të demaskoj disa mite të lindura kohët e fundit, për të dalluar spiritualitetin e vërtetë nga përdorimi që bëjnë disa budallenj. Le të fillojmë me dietën vegan shumë të diskutuar.

A janë të gjithë veganet shpirtërore?

Absolutisht jo. Të qenit vegan është një zgjedhje personale që nuk duhet të shoqërohet me spiritualitetin, duke gjykuar frymërat për zgjedhjen e ushqimit dhe jo për përvojat e mbinatyrshme. Shpirtërore janë të shqetësuar me zhvillimin e psikikës së tyre dhe me përvojat paranormale, kështu që nuk është absolutisht të besohet se një person ka evoluar shpirtërisht vetëm për shkak se ai është vegan, pavarësisht se ka shumë pak përvojë paranormale; as nuk është se një person nuk ka evoluar pasi ai nuk është vegan, edhe pse ajo ka aftësi psikike që ajo e di se si të përdorin më mirë dhe me shumë përvojë paranormale pas saj. Ne po humbasim kuptimin e spiritualitetit! Supozojmë se jo të gjithë veganët e dinë kuptimin e të ushqyerit vegan, dhe as nuk pajtohen me njëri-tjetrin për këtë mënyrë jetese.

Para së gjithash, zgjedhja e një diete vegan bazohet në vendimin për të mos marrë asnjë substancë nga kafshët, duke eliminuar kështu mishin, vezët, qumështin (dhe derivatet e tij), peshkun, si dhe mjaltin. Pavarësisht nga arsyet, të cilat mund të jenë të ndryshme, njerëz të ndryshëm kanë zgjedhur të bëhen vegan për një periudhë të jetës së tyre; disa madje përgjithmonë. Arsyet janë të shumta dhe nuk mund të besojmë absolutisht se të gjithë veganët janë të njëjtë, sepse, ne kujtojmë, po flasim për njerëzit që kanë jetë dhe personalitete të ndryshme, jo objekte të bëra në fabrikë dhe të bëra me një myk. Disa prej tyre kanë zgjedhur të bëhen vegan për shkak të paaftësisë së tyre personale për të ngrënë mish ose produkte të qumështit, sepse ata kanë dysfunksione të shkaktuara nga sëmundjet, problemet e organeve ose alergjitë që i pengojnë ata të hajnë këto ushqime, kështu që ata zgjedhin më shumë për t’u bërë vegan , ose për të ngrënë vetëm perime, drithëra, fruta etj.

Të tjerë zgjedhin të bëhen vegan sepse nuk u pëlqejnë shijen e mishit, nuk u pëlqen mënyra se si ndihen pas marrjes së saj, sepse trupi i tyre nuk e tretet dhe i bën ata të ndjehen tepër të rëndë. Edhe pse besohet se të gjitha organizmat janë të barabartë, në realitet çdo person është i ndryshëm dhe ka nga ata që nuk e trishtojnë një ushqim, për shembull piper, edhe pse të gjithë të tjerët mund ta hanë atë dhe ta konsiderojnë atë shumë të shëndetshëm. Prandaj, ne nuk mund të besojmë se pasi dikush nuk e tretet një ushqim atëherë është e dëmshme për të gjithë. Pikërisht për këtë arsye, disa njerëz zgjedhin të eliminojnë mishin nga jeta e tyre, por vazhdojnë të pijnë qumësht ose hanë vezë, duke i konsideruar ato më të lehta. Megjithatë, ata vendosin të quajnë vegan. Nga kjo fillojmë tashmë me kontradiktën e parë.

Megjithatë, njerëzit e tjerë vendosin të mos hanë mish dhe derivate të kafshëve derisa ata mund ta trillojnë atë, sepse ata i duan shumë kafshët dhe haja mishin e tyre i bën ata të ndjehen fajtorë, kështu që ata ndjekin mendimet e tyre dhe në këtë rast edhe ndjenjat dhe është e drejtë kështu që të jetë ajo.

Faqja 3 nga 11

Të tjerë, nga ana tjetër, thonë se ata janë veganë sepse besojnë se mishi është i dëmshëm për trupin tonë, se ne nuk lindim për të ngrënë kafshë të tjera (megjithëse njeriu është shkencërisht gjithëvjetor) dhe për këtë arsye ne absolutisht duhet të shmangim hahet kafshë, duke favorizuar një dietë të bazuar vetëm në fruta, perime dhe peshk. Megjithatë, peshqit nuk rriten në pemë, por ato gjithmonë janë përcaktuar si një specie shtazore, meqë rastësisht janë me të vërtetë kafshë! Megjithatë, disa e quajnë vegan pavarësisht nga hahet peshku, që është mishi nga deti.
Ashtu si në spiritualitetin, ne gjithashtu shohim në botën e veganeve një ndryshim shumë të madh të mendimit edhe pse të gjithë e definojnë veten me të njëjtin titull. Në fakt, ka veganë që ndjekin parimet e tyre të shëndosha fizike, për shembull nuk hanë mish (dhe ato janë të qëndrueshme çdo ditë në vepra me fjalët që thonë) sepse besojnë se është e keqe për shëndetin; të tjerët, për hir të kafshëve, vendosin të mos hanë mish tokësor, por të hanë peshqit duke menduar se nuk vuan kur pula, lopë apo derra vriten; të tjerët ende thonë se kanë qenë vegan për një jetë, por nuk kanë probleme të hanë mish kur ofrohen në forma të ndryshme, p.sh. pica me sallam (ose vetëm me mozzarellë, e cila është bërë nga qumështi) ose omlet me bizele, i cili përmban derivatet e kafshëve (qartë unë i referohem vezëve, jo bizele!). Pra, shohim vegan që thonë dhe ndjekin një dietë të tyre, dhe vegan të rremë që thonë se janë, edhe pse nuk ndjekin rregullisht zgjedhjet e jetës, edhe pse janë të bindur dhe të bëjnë gjithçka për të bindur të tjerët të jenë vegan të përsosur. Personalisht di dhjetëra të ashtuquajturat vegan, gjithmonë të gatshëm për të diskutuar me të tjerët për t’u përpjekur t’i kthejnë ato në “vegan”, por që së pari hanë vezë, qumësht ose peshk, ose derivatet e tyre si krem ​​mbi tortë, tortë vetë, krem, kos, mjaltë, vezë peshku (p.sh. bottarga, havjar, etj.). Siç është rasti me spiritualitetin, shumë njerëz e quajnë veten vegan vetëm për t’u dhënë një titull, i cili në të vërtetë nuk i identifikon ato fare. Gjithashtu në këtë rast ka kaq shumë njerëz që nuk janë me të vërtetë vegan dhe nuk kujdesen për shëndetin fizik apo dashurinë për kafshët: edhe nëse duan të bashkohen me disa grupe dhe të takojnë njerëz të rinj, ata gjithashtu pretendojnë të jenë të dashuruar me kafshë! Kështu që ju mund të gjeni njerëz, si shumë të tjerë që e di, të cilët thonë se janë bërë vegan nga dashuria për kafshët, por sapo e shohin një të zbritur në rrugë, e pështijnë atë dhe as nuk e mendojnë ta përkëdhelën aq sa e ndjenin – dhe nuk kanë kafshe në shtëpi sepse ai e zymton atë që t’i pastrojë ose të mbajnë leshin e tyre, madje edhe në rastin e kafshëve të vogla që nuk shpërndajnë më shumë, siç janë peshqit e akuariumit ose brejtësit dhe zogjtë që janë në shtëpinë e tyre. Kjo është shumë ndryshe nga kafshët e dashuruara.

Në të vërtetë, ka nga ata që thonë se peshku nuk është mish, dhe është vërtet i bindur se çfarë mendon, duke marrë parasysh peshkun shumë të ndryshëm nga kafsha dhe për këtë arsye ngrënshëm. Në fakt, është një gjë të thuhet se nuk doni të hani mish (të kuptuar si pulë, mish derri etj.) Por që preferoni të hani vetëm peshq për arsye personale duke e konsideruar atë më të lehtë (dhe me të drejtë), por një tjetër është të thuhet se peshku mund të hahet pavarësisht se është vegan sepse nuk është mishi i kafshëve, por është … peshku. Është injorancë e pastër. Ndonëse i respektoj thellësisht zgjedhjet e të tjerëve, ashtu siç respektoj veganët e vërtetë që zgjedhin të mos hanë kafshë, sepse i dojnë shumë (përderisa vërtet i ndjekin fjalët e tyre me fakte), nuk e vlerësoj që bëheni fanatikë aq sa fyejnë dhe sulmojnë ata që nuk ndjekin të njëjtën dietë për arsye të barabarta personale. Thjesht mendoni për të gjithë fanatikat vegan që shpenzojnë orë dhe orë duke u mërzitur njerëzve që nuk kanë interes të ndjekin të njëjtën zgjedhje, madje duke shpikur teoritë shkencore jo ekzistuese për t’i kthyer të tjerët në kulturën e tyre. Megjithatë, meqë përdorim termin shkencor ose shkencërisht, ndihemi shumë më inteligjent dhe të sigurt se të tjerët do të besojnë çdo gjë që e plotëson fjalinë.

Tani ndër Dëshmitarët e Jehovait që ju ndalojnë në rrugë dhe ju ndiqni në shtëpi për të kthyer në fenë e tyre dhe Veganët fanatik që ju kujtojnë se sa jeta keni vrarë për të shërbyer një këmbë të pulës me çdo kafshim që hani, jo nuk ka më dallim. Prandaj, për shkak të këtyre njerëzve, të gjitha veganët më në fund përçmohen dhe merren për të çmendur, ashtu siç ndodh me shpirtrat për shkak të të lartësuarve apo mashtruesve që pretendojnë se janë evoluar.

Faqja 4 nga 11

Për fat të keq nuk është një sekret që kaq shumë nga ata që e quajnë veten vegan, janë vetëm të lartësuar – dhe jo edhe vegan – ata shpikin diçka dhe përfitojnë nga ndonjë arsye për t’u shfaqur dhe për të luftuar shumë me njerëzit e tjerë. Për shkak të tyre, të gjithë veganët – duke përfshirë edhe ata të sinqertë me qëllime të mira – tallen dhe tallen më pas duke i bërë ata të çmenden. Fakti që disa njerëz zgjedhin të jenë vegan nuk krijon probleme për askënd (përveç injorantëve, por ata urrejnë të gjithë, kështu që kush kujdeset). Ajo që i shtyn jo-veganët të urrejnë në këtë mënyrë, të cilat për shumë njerëz sot janë më shumë një mënyrë sesa një zgjedhje jetese – pasi që mund të quhesh vegan, edhe nëse ha ushqime të kafshëve – është këmbëngulja e tyre konstante dhe e gjatë për konvertimin të gjitha për zotin vegan.

Ajo që nxit shumë njerëz që të urrejnë dietë vegan nuk janë perime, por mënyra se veganat vendosen para të tjerëve: ato janë më evolucionet, ata që njohin gjithçka, ata që hanë të shëndetshëm dhe jetojnë përgjithmonë (edhe pse kjo është shumë për t’u kundërshtuar). Pa pasur nevojë të përsërisim se kaq shumë veganë hanë derivate shtazore – të paktën ata mund të jenë të sinqertë dhe e quajnë veten vegjetarianë, të ndryshëm, në vend që të këmbëngulin të thërrasin vegan – vazhdojnë të përsërisin se mishi lëndon sepse sjell sëmundje, probleme shëndetësore, vdekje dhe për këtë ne duhet ta eliminojmë atë përfundimisht nga jeta jonë. Ata mburren për të qenë të shëndetshëm, për të ngrënë të shëndetshëm dhe për të jetuar në mënyrë të shëndetshme, për t’i kushtuar shumë vëmendje shëndetit fizik të trupave dhe shpirtrave të tyre, dhe për këtë ata nuk hanë mish, por janë tymosur me tym, alkool dhe droga. Shumica dërrmuese e veganeve, në të vërtetë, pi duhan, pi alkool ose përdor drogë. Kjo nuk është absolutisht jeta e shëndoshë me të cilën ata mburren, sepse vendosja për të ngrënë është një llogari dhe mund të bëhet edhe duke ngrënë mish; zgjedhja për të mos ngrënë është një zgjedhje krejtësisht personale, por lëvdimi për të qenë njerëz të pasur në shëndetësi dhe pastaj pirjen e duhanit dhe shkatërrimin e mëlçisë së alkoolit, me shumë droga në derë, nuk duhet patjetër të përkufizohet si i evoluar apo i shëndetshëm. Unë jam i sigurt se pas këtij afirmimi shumë veganë do t’i shqyejnë veshët dhe thonë: “Nuk është e vërtetë! Unë jam vegan dhe unë kurrë nuk kam provuar ta kthej dikë në veganizëm, ju gaboni për të ngrënë mishin sepse është vërtetuar shkencërisht se blablabla “dhe këtu ai do të përpiqet të më kthejë në vegan, ndërkohë që ndriçon një cigare të mirë për ta çliruar atë stresi.

Le të fillojmë nga parimi që të hahet shumë mishi është i keq (sepse çdo gjë lëndon kur merret në doza të tepërta) dhe se ka mish më të lehtë dhe më të tretshëm se të tjerët, ashtu siç ka mish me cilësi të lartë dhe mish të dobët toksike, varësisht nga mënyra se si u edukua kafsha ose si u përpunua produkti), pa harruar që për fat të keq, përsëri për shkak të biznesit, kafshët edukohen pa respekt ndaj natyrës dhe mirëqenies së tyre, duke i bërë ato të majme. madje edhe me koston e bërjes së kafshës së sëmurë dhe për këtë arsye të mishit të sëmurë, duke i keqtrajtuar pa mëshirë dhe duke i bërë ata të vuajnë si në ferr. Është e gjitha e vërtetë! Për më tepër, masat ditore të konsumit të mishit janë tërësisht jashtë fazës, sepse për fat të keq shumë njerëz besojnë se të hahet pak mish do të thotë të konsumosh të paktën një biftek për gjysmë kilogram në javë, pastaj spageti carbonara, amatriciana salcë ditën tjetër, sanduiç me salami për një meze të lehtë, pulë të pjekur për darkë, peshk, butak ditën tjetër, vezë të skuqura ose omeletë në mbrëmje, duke shpenzuar çdo ditë për të ngrënë të paktën një mish, peshk ose derivatesh. Është e qartë se ajo dhemb! Ju nuk keni për të ngrënë mish çdo ditë! Sidoqoftë, është e sigurt se ne jemi gjithnjë në natyrë, dmth. Ne mund të hamë, të tretet dhe të marrim ushqim të madh nga mishi, ashtu si kafshët mishngrënëse ose gjithnjë e më shumë mund dhe duhet të hanë mish për t’u ndjerë mirë. Është natyra: një luan nuk mund të bëhet vegan pa rrezikuar dëmtimin e tij; natyrisht, ju mund ta detyroni atë që të hani vetëm perime, por kjo nuk do të thotë se është e mirë për organizmin tuaj dhe se do të mbijetojë. Edhe njeriu është një kafshë dhe ka nevojë për ushqimin e duhur, nuk duhet ta harrojmë atë.

Por duhet të thuhet se jo të gjithë kanë zakone të këqija të hahet dhe ushqehen çdo ditë me mish ose derivate, me të vërtetë ka shumë njerëz të tjerë që kanë një dietë më të mirë, për shembull hahet mish dhe derivatet vetëm 2-3 herë në javë, ndërsa për pjesën tjetër të ditëve ata hanë shumë perime, bishtajore, fara, rrënjë, alga, etj.

Faqja 5 nga 11

Le ta veçojmë mitin se ata që hanë mish vetëm hanë mish! Edhe pse duam që italianët të kalojnë për ata që hanë mish shumë, në realitet ne jemi ata që hanë më të shëndetshëm se kombet e tjera; Për më tepër, ndryshe nga vendet e tjera, kemi mishin më të lartë të cilësisë dhe kjo është pika jonë. Ne jemi të njohur për mishin më të mirë, jo sepse hamë më shumë. Ndryshe nga vendet ku hanë hamburgerë dhe mëngjesin e mishit dhe vezëve çdo ditë, ne italianët kemi një kuzhinë shumë më të ndryshme dhe ne përdorim shumë perime, jo vetëm si një shoqërim. Ne jemi në gjendje të gatuaj enët spektakolare pa përdorur mish. Por unë nuk jam këtu për të kthyer veganët dhe për t’i detyruar ata të hanë mish; Unë respektoj zgjedhjet e tyre dhe i pranoj ato, sepse ata absolutisht nuk e ndryshojnë jetën time, ndryshe nga ata që vazhdimisht përpiqen të imponojnë dietën vegan tek ata që absolutisht nuk pajtohen. E vërteta është se njerëzit janë të ndryshëm dhe unë mendoj se është e drejtë që ata që nuk ndihen mirë duke ngrënë mish ose nuk e trishtojnë atë, nuk duhet ta hanë atë vetëm për shkak se të gjithë e hanë apo nuk ndjehen të parehatshëm kur gjenden. në kompaninë e tyre. Gjithkush duhet të respektojë trupin e tyre dhe nevojat e tyre, të cilat janë të ndryshme nga të tjerët, dhe është e drejtë që ato të mos jenë të ndryshme apo të çmendura vetëm për shkak se ata vendosin të jetojnë një zakon ushqimi që nuk ndahet nga të gjithë. Problemi lind kur dikush, i cili beson se ndihet më mirë pa një ushqim, dëshiron të imponojë mendimet e tyre duke detyruar me forcë (dhe dua të them me dhunë dhe dhunë psikologjike!) Të ndjekin të njëjtën rrugë. Në të vërtetë, ne flasim për sa shumë prindër vegan i detyrojnë fëmijët e tyre të mos hanë mish dhe derivate, duke vuajtur sëmundje të rënda dhe probleme shëndetësore gjatë rritjes për shkak të një diete të pabalancuar, e cila për fat të keq i çon disa fëmijë në vdekje. Është shumë keq që shumica dërrmuese e veganëve janë shtypëse ndaj atyre që në vend të kësaj hanë mish, duke hedhur në shesh të gjitha llojet e fyerjeve dhe urrejtjes vetëm për shkak se personi tjetër ka vendosur të ndjekë natyrën e tij. Se veganët nuk duhet të tallen me zgjedhjet e tyre, është e drejtë, por veganët nuk fyejnë ata që nuk zgjedhin rrugën e tyre, është detyrë.

Çdo herë që një vegan gjendet në një darkë grupi, ai do të kalojë gjithë darkën duke shikuar me urrejtje ata që hanë pica me proshutë, duke i renditur ato për kohëzgjatjen e ushqimit për sa trupa që ai ha apo ha, sa dhimbje kanë përjetuar kafshët në pjatën e tij, sa mijëra kafshë vdiqën për të gatuar atë pizza me dy feta proshute. Është e qartë se gati të gjithë në botë, nëse mundeshin, do të shmangnin vrasjen e kafshëve dhe t’i bënin ata të vuanin nëse nuk ishin uria që i motivonin këto veprime, ashtu si kaq shumë racione kafshësh që vrasin çdo ditë kafshë të tjera për të ushqyer veten. Nuk është qëllimi im për të mbrojtur njerëzit që vrasin kafshët, por pasi që ata nuk janë vegan, por gjithnjë me natyrë dhe rrjedhimisht nga nevoja, unë mund të jem koherent dhe i sinqertë, duke pranuar që unë ha mishin dhe derivatet e tij duke u përpjekur të respektoj jetën aq sa bëj është e mundur dhe jo të keqpërdorim mishin për të cilin nuk më nevojitet. Unë kam respekt të madh për ata që vendosin të mos hanë kafshë dhe për këtë arsye të jenë të sëmurë (sepse nuk është e vërtetë se veganët janë të gjithë në shëndet të shkëlqyeshëm, vërtet !!!!!!!!!), në mënyrë që të mos kontribuojnë në vrasjen e kafshëve, por jo aq shumë ndaj veganëve që sillen si Dëshmitarët e Jehovait, duke ju keqtrajtuar me komente negative për t’ju futur në fenë e tyre. Për këtë arsye përsëris se nuk është zgjedhja vegan për t’u kritikuar dhe le të ndalojmë të pretendojmë se ky është problemi, por njerëzit që sillen si të çmendur vetëm për t’u kthyer në mendimet e tyre. Për shkak të tyre të gjithë veganët janë në shënjestër, ashtu si të gjithë shpirtrat janë marrë jashtë fazës nga të varurve. Të gjithë veganët mohojnë të jenë shtypës, por shumë prej tyre përpiqen çdo ditë për të kthyer sa më shumë njerëz që të jetë e mundur, duke harxhuar orë të përçmuara nga dieta gjithëpërfshirës dhe ata që ndjekin pa e kuptuar se janë aq të rënda sa të arrijnë efektin e kundërt. Natyrisht veganët mohojnë dhe i përgjigjen me shprehjen e zakonshme: “Unë jam vegan dhe kurrë nuk kam provuar të bindem askënd” ose “Kam shumë miq vegan që respektojnë omnivorët dhe nuk përpiqen t’i konvertojnë ato”. Të bekuar janë ti, por ne të tjerët e dimë shumë veganë të tjerë që përpiqen të na kthejnë çdo ditë! Do të ishte mirë të takohesh me njerëz kur t’i përshkruanit. Njerëzit nuk janë të lodhur nga dieta vegan, por atyre u thuhet çdo ditë se duhet të bëhen vegan me forcë. Kur veganët e kuptojnë këtë koncept dhe ndalojnë urgjentin, unë jam i sigurt se shumë njerëz do të vlerësojnë dietë vegan.

Faqja 6 nga 11

Shëndeti i vërtetë përbëhet nga zakone të shëndetshme të ngrënies, sportive dhe pak stres. Le të fillojmë menjëherë me parimin se dieta e detyruar vegan nuk është e përshtatshme për të gjithë, të tillë si ata që praktikojnë sport të vazhdueshëm dhe për këtë arsye në lëvizje të vazhdueshme, një nevojë themelore për shëndetin e trupit të njeriut. Në fakt, njeriu duhet të kryejë aktivitet fizik për të qëndruar i shëndetshëm dhe i mirë, si fizikisht dhe mentalisht. Një mënyrë jetese e ulur është një nga shkaqet kryesore të shëndetit psiko-fizik të njerëzve, duke pasur parasysh se atrofiizon muskujt, ngadalëson metabolizmin, rrit stresin dhe zvogëlon mundësinë e eksternalizimit të tij, duke shkaktuar kështu pasojat tek organet e brendshme. Të besosh se mjafton të jesh i dobët për të qenë në shëndet të përsosur nuk është e saktë, jo rastësisht që shumica e njerëzve që kanë kancer dhe shumë sëmundje shumë të rënda janë shumë, shumë të hollë, pak prej tyre janë të trashë. Kjo nuk do të thotë që të jesh yndyrë do të thotë të jesh i shëndetshëm, përkundrazi, është e barabartë me lëvizjen e vogël, e cila do të shërbente për të aktivizuar metabolizmin dhe për të qëndruar i shëndetshëm; as nuk do të thotë që të gjithë të hollat ​​janë të sëmurë. Ata që praktikojnë sportin në mënyrë aktive zvogëlojnë mundësinë e kontraktimit të shumë sëmundjeve në krahasim me ata që, për shkaqe dhe justifikime të ndryshme, nuk ushtrojnë aktivitet fizik. Megjithëse ne mund të jemi në peshë të përsosur, aktiviteti fizik nuk është vetëm për mbajtjen e peshës së duhur, edhe nëse sot besohet të jetë arsyeja e vetme; sport shërben për të na mbajtur të gjallë! Shumë nga ata që zgjedhin rrugën vegan nuk kanë forcën për të bërë aktivitet fizik përveç për disa lëvizje të përditshme që ata janë të detyruar të bëjnë për të shkuar në punë ose për të marrë fëmijët e tyre në shkollë. Tani të gjithë veganët do të thonë se nuk është e vërtetë se pasi që pas jetës vegan ata ndihen të mbushur me energji dhe më të fortë se më parë, por gjatë ditës ata ankohen për dhimbje, lodhje, lodhje dhe shumë probleme të tjera që pak ata mohuan së pari. Kjo është për shkak se ata nuk marrin substanca që do t’u jepnin atyre fuqi për të rritur energjitë motorike. Përveç kësaj, një trup muskulor, pra me muskujt e vërtetë, duhet të ushqehet me substanca të pranishme në mish (pse proteinat e pranishme në bishtajore nuk i bëjnë muskujt të plotë si në vend të derivateve të kafshëve?), Ne nuk duhet të mohojmë provat me frikën e shikimit arrogant. Duke parë në fytyrën e një personi që zakonisht ha të shëndetshme (dhe unë përsëris të shëndetshëm, mos e marr shembullin e amerikanëve tipik të trashë) dhe çdo person që seriozisht dhe për shumë vite ndjek dietën e tij vegan, mund të shohim qartë një ndryshim të mrekullueshëm në forcën fizike, e energjisë për të kryer ndonjë aktivitet, përkufizimi i muskujve. Kjo e bën trupin e personit të parë më të fortë dhe më aktiv, ndërsa e dyta është shumë më e dobët dhe më delikate, edhe në sëmundjen më të thjeshtë dhe më banale. Sot, megjithatë, për shkak të dietës vegan, shihni gjithnjë e më shumë njerëz të dobët dhe me krahë e këmbë aq të dobëta sa keni frikë se ata thyejnë nga një çast në tjetrin; muskujt dhe për këtë arsye organet muskulore janë kritikuar madje, sikur muskujt të ishin të shëmtuar, ndërsa trupi i brishtë që prishet si një barkë është e bukur. Pra, mos marrja e disa lëndëve ushqyese të nevojshme nga trupi dobëson trupin dhe rezulton në një trup të hollë dhe të brishtë. Është qesharake që kaq shumë veganë kritikojnë trupin muskulor me synimet e qarta të krijimit të një modeli të ri, sipas të cilit trupi i bukur është i dobët dhe pa muskuj. E vërteta është se një trup muskulor është ekuivalent me një trup të fortë dhe rezistent, ndërsa trupat e dobët dhe të brishtë nuk janë aspak të shëndetshëm. Natyrisht, ata që ndjekin një dietë të detyruar vegan do të mendojnë se gjithçka është e rreme, por faktet flasin për veten e tyre, edhe nëse me fjalë përpiqemi t’i mohojmë.

Muscle nuk është vetëm një faktor estetik, është shëndeti ynë! Të kesh një trup aktiv çon në të qenit muskulor, ndërsa një trup i palëvizshëm, i ndenjur dhe pa energji, çon në zvogëlimin e muskujve dhe prandaj forcën fizike. Ne nuk e lidhim konceptin e muskujve me shembullin tipik të burrave që kalojnë ditën e tyre në peshën e ngritjes së palestrës për orë e orë, vetëm për të përcaktuar formën e tyre; forca e tyre nuk është domosdoshmërisht në rritje. Personi muskulor nuk duhet domosdoshmërisht të ketë biceps të skalitur dhe abdominale shumë të rënda: ai gjithashtu mund të ketë një përkufizim të dobët, por trupi i tij dhe aktivitetet e tij të brendshme do të funksionojnë shumë më mirë se të gjithë ata që bëjnë pak lëvizje të përditshme. Ata që marrin mish në sasi të drejta, pa e abuzuar apo tejkaluar, kanë forcë më të madhe fizike sesa ata që zgjedhin të ndjekin një jetë vegan. Ju shikoni atë në shikim të parë! Pas një diete vegan është bërë një mënyrë që më shumë njerëz ndjekin pa e ditur se si.

Faqja 7 nga 11

Ashtu si çdo dietë, edhe vegani duhet të zgjidhet me kujdes, sepse shumë njerëz e eliminojnë mishin nga pika e bardhë dhe pastaj sëmuren shumë shpejt, duke u bërë i hollë, i dobët dhe shumë emocionalisht i paqëndrueshëm. Forca fizike gjithashtu ju bën të fortë mendërisht, ndërkohë që një dietë e pabalancuar i shtyn njerëzit që të bëhen të shqetësuar, neurotikë, gjithmonë me nerva në buzë. Ne jemi atë që hamë. Mund të thuhet se nuk është e vërtetë, por shumë njerëz vegan janë shumë më të theksuar dhe neurotikë sesa ata që ndjekin një dietë të ndryshme: gratë vuajnë efektet emocionale dhe të sjelljes edhe më shumë se burrat, duke rënë në krizat shumë të forta. Ne duhet të shikojmë përreth dhe të shikojmë veten në pasqyrë dhe të kuptojmë se është e vërtetë, duke lënë mënjanë krenarinë tonë që na pengon të kuptojmë brishtësinë tonë mendore dhe emocionale që na bën të jemi më histerik dhe verbalisht agresiv. Kjo nuk varet nga fakti se perimet nuk janë pozitive për trupin tonë, por varet nga fakti se ato nuk janë të mjaftueshme për të na ushqyer plotësisht: pak a shumë ne kemi nevojë për mish, fizikisht dhe emocionalisht.
Është e njohur se si vështirësia e ndërmarrjes së një diete të re është më mendore se fizike, duke pasur parasysh vuajtjen dhe stresin psikologjik që shkakton. Për këtë arsye është e gabuar të filloni një diete vegjetare DIY, sepse njerëzit që nuk dinë përfitimet dhe parimet e të gjitha ushqimeve rrezikojnë të mos e dinë se si ta zëvendësojnë mirë mishin me perime, duke besuar se është e mjaftueshme për të ngrënë perime të rastësishme për t’u mbushur. Çështja nuk është të mbushni stomakun tuaj, por të ushqeni trupin tuaj me substancat e duhura. Pak e dinë si ta zëvendësojnë me saktësi ushqimin me origjinë shtazore, pasi nuk është aspak e lehtë pasi varet gjithashtu nga personi, varësisht se si trupi i tij reagon ndaj ushqimeve të reja dhe prandaj nga trupi i tij, i cili gjithashtu mund të jetë shumë i ndryshëm nga atë të të tjerëve. Sigurisht nuk mund të mendoni për zëvendësimin e përmbajtjes së një flete mishi me një marule, edhe pse ngrënë mund të duket se ju mbush. Në fakt gjithnjë e më shumë veganë e gjejnë veten të detyruar të marrin kaq shumë shtesa për të rifituar ndonjë formë, dhe kjo nuk është e mirë.

Për më tepër, ekziston ideja e çuditshme që ata që hanë mish vetëm hanë mish, ndërsa veganët hanë gjithçka që ekziston, përveç, natyrisht, mishit. Le ta largojmë menjëherë këtë mit. Shumica e veganëve nuk hanë gjithçka, por thjesht hanë seitanin që është në modë dhe jo aq i shëndetshëm sa çuditërisht është bërë për të parë, sepse nuk lind në natyrë, por përpunohet nga gluten gruri; pastaj hanë disa perime. Shumë veganë nuk hanë fruta siç duhet, pavarësisht se janë një ushqim shumë i rëndësishëm, duke e hedhur atë si një murtajë. Megjithëse ne mendojmë se veganët hanë vetëm sallatë, shumë prej tyre as nuk e prekin atë, sepse preferojnë të përgatisin enët e sofistikuara të mbushura me erëza për të shijuar perimet (dhe gjithmonë të njëjtat), të cilat përndryshe nuk do të mund të hanë vazhdimisht. Për më tepër, ndihma e madhe për dietën vegan është cigarja, sepse ndihmon në zvogëlimin e urisë dhe na bën të harrojmë sa e vështirë është që trupi dhe mendja të hanë gjithmonë dhe vetëm perimet e njëjta (në vend që të zgjerohet mentalisht dhe të hahet të gjithë të tjerët) në dietën e tyre gjithashtu fruta). Për të rritur suksesin e dietës vegan, ose vetëm dietën, shumë njerëz marrin alkool, e cila gjithashtu u lejon atyre të bllokojnë urinë dhe prandaj nuk ndjejnë nevojën për të ngrënë ushqime të konsiderueshme. Falë energjisë së madhe që dieta vegan u ofron atyre që e ndjekin atë, shumë nga njerëzit vegan janë shumë të stresuar dhe nervozë, gjithmonë agresivë me të gjithë dhe me dëshirën për të krijuar grindje kudo. E uria dhe nevoja për ushqim që vazhdojmë të shmangim, por që trupi ka nevojë, i shtyn njerëzit që të jenë tmerrësisht të shqetësuar dhe të theksuar me të gjithë dhe gjithçka. Më vjen keq që kjo deklaratë sugjeron që ky është një artikull kundër veganëve, sepse nuk është aspak, por unë po i ekspozoj të gjitha ato që duhet të thuhen, sepse ekziston një nevojë për t’i bërë gjërat të qarta. Nëse zgjedhni një jetë vegan kërkon që ju të keni për të bllokuar urinë me pirjen e duhanit dhe alkoolit, nuk mund të flisni për një dietë që mund të jetoni për një jetë të tërë pa shkaktuar dëm për shëndetin tuaj. Problemi nuk është të hahet perimet, problemi është se të hahet vetëm perimet – pa fruta dhe pa mish – sjell stres mendor dhe fizik i cili më pas u përpoq të mbyste me përdorimin e pirjes së duhanit dhe alkoolit, ndonjëherë madje edhe të drogës, por jo kjo është zgjidhja për t’u ndjerë mirë. Ne përfundojmë duke detyruar një dietë që mund të çojë në shëndet të mirë, duke shkatërruar anët e saj pozitive me përfshirjen e substancave të tjera që shkojnë për ta anuluar atë.

Faqja 8 nga 11

Me fjalë të tjera, është e padobishme për ju për të ngrënë, sepse ju hani vetëm perime për të mos u sëmurur për shkak të mishit dhe më pas ju sëmureni, sepse pini duhan dhe pini për të shuar urinë dhe theksoni se dieta vegan ju sjell. Ju jeni duke harruar qëllimin origjinal që ishte të ndjeheni më mirë fizikisht, tani, në vend të kësaj, të ndiqni krenarinë tuaj, të sakrifikoni shëndetin tuaj vetëm për të ndjekur dietë vegan që keni imponuar për veten tuaj. Ky është problemi: jo dieta vegan, por si të bëheni një në mënyrë që ta ndiqni, kokëfortë si mushka dhe të aftë të mohoni të dukshmen edhe në përballje me faktet dhe gjykimet. Ju vendosni të bëheni të verbër dhe të shurdhër.
Me fjalë të tjera, në qoftë se dieta vegan ishte ndjekur me të vërtetë në përsosje, duke ngrënë gjithçka që ofron natyra për të zhdukur nevojën për mish, ajo gjithashtu mund të ndihmojë në kapërcimin e sëmundjeve për shkak të obezitetit ose mishit të tepërt, kolesterolit të lartë etj. , por duke qenë se shumica dërrmuese e veganeve (jo të gjitha, por pothuajse të gjitha) nuk ndjekin me të vërtetë një dietë të projektuar për organizmin e tyre personal, por vetëm kaq shumë alkool, pirja e duhanit dhe dietat për të humbur peshën e muskujve, nuk mund të pranojnë se veganët, në tryezë me ata që nuk janë vegan, ata vazhdojnë të thyejnë topa në sa trupa të tjerë kanë mbi pjatën e tij. Nëse është e vërtetë se shumica e veganëve janë krejtësisht të shëndetshëm, dieta vegan eliminon të gjitha sëmundjet e botës duke përfshirë tumorin, dhe se ajo shëron çdo dhimbje dhe problem fizik, atëherë do të ishte dieta e mrekullueshme që të gjithë duhet të ndjekin. Por për fat të keq shumë veganë kanë një gjendje më të keqe se ato të omnivorëve, sepse jo vetëm që nuk hanë mish, por nuk hanë as frutat dhe të gjitha ushqimet që duhet të marrin në sasi më të mëdha vetëm për të kompensuar atë se çfarë ndalon dieta e tyre. Gjithashtu mund të shihet nga sjellja vazhdimisht agresive ndaj atyre që nuk bëjnë atë që thonë ata.

Në të vërtetë, veganët ankohen se sa e vështirë është të dalësh jashtë për të ngrënë me shokë që nuk janë veganë, sepse tallen me ta dhe vazhdojnë të bëjnë pyetje të bezdisshme në lidhje me dietën e tyre, siç janë: “Por ha vetëm marule?” Ose ” a hani diçka? “, dhe është krejtësisht e kuptueshme dhe e papranueshme që ata që zgjedhin të ndjekin dietën e tyre gjithmonë duhet të pranojnë pengesa që shkojnë kundër vendimeve të tyre, por është po aq e bezdisshme të shkosh në darkë me veganët që vazhdimisht shohin gjellën tënde në vend të tyre dhe kritikojnë çdo kurs të vetëm, madje edhe margarita shumë e thjeshtë e picerisë, sepse ajo ka mocarela, duke ju vuajtur për orë të tëra, orë të lodhshme dhe të dhimbshme, gjatë së cilës do t’ju mbajnë duke folur për sa trupa të vdekur janë të pranishëm në pjatën tuaj, sa të tmerrshme jeni për një person hani mish të ngordhur sikurse grabitqarët, po hani trupa të kalbur dhe së shpejti do të vdisni nga kanceri për ta bërë këtë, ndërsa ata bënë paketat e dorës dhe pako të cigareve dhe pije si alkoolikë të rëndë. Natyrisht që nuk janë kurrë ato fjalime të thella gjatë darkës, ku ata shpjegojnë se si do të preferonin të shpëtonin jetën e një kafshe se sa një person që po vdiste, ose se para se ta shpëtonin, ata do të pyesnin nëse ajo do të ndjekë jetën vegan, ndryshe do ta linte të vdiste për të shmangur atë gjatë hani më shumë mish nga kafshët për të ushqyer veten. Le të jetë e qartë se veganët e njëjtë të vërtetë me kokat e ngjitura janë të turpëruar dhe kritikojnë veganët e rrejshëm të listuara më sipër (dhe për fat të keq rrezikojnë të jenë shumica), sepse ata i njohin absurditetet e fjalëve të tyre dhe veprimet e tyre, veçanërisht për shkak të kuptueshmërisë së tyre atëherë të gjithë kalojmë. Fatkeqësisht shumë, kur është fjala për veganët, menjëherë mendoni për atë specie. Për këtë arsye nuk është e nevojshme të bëhet një pako e barit, sepse është e qartë se ka veganë që ndjekin dietën e tyre pa e bërë atë një fe: ata thjesht ndjehen më mirë dhe hanë atë që duan, përveç daljes së mishit, pa ndjerë nevojën të shqetësojnë dikë që t’i imponojë mendimet e tij mbi të. Në këtë artikull unë kam listuar shembujt e atyre që vazhdimisht shtypin gjithëvjetorët për t’i kthyer ata në vegan.
Në gjithë këtë, çfarë bëjnë veganët me frymëzim?

Në praktikë, asgjë. Disa veganë të sinqertë e ndjekin këtë dietë sepse besojnë në idenë se asnjë qenie e gjallë nuk duhet të vritet, veçanërisht nëse dikush mund të zgjedhë të bëjë pa ngrënë një tjetër, duke ndjekur gjithashtu një ideal për të cilin nuk mund të evoluohet nëse dikush vazhdon të vrasë ; Unë personalisht mendoj se është e drejtë dhe gjithashtu shumë e bukur, do të thosha e ndershme.

Faqja 9 nga 11

Shumë veganë të tjerë përdorin këto fjalë vetëm për fasadën – duke pasur parasysh se në thellësi nuk japin ndonjë mallkim për shëndetin e kafshëve, por vetëm kërkojnë pretekst për të grindur, për të krijuar barëra të këqija dhe për të shkuar kundër të tjerëve – duke përdorur terma shpirtërorë për t’u rrëshqitur madje edhe midis grupeve këtë lloj dhe të konvertohet pjesëmarrësit në rrugën e tyre vegan. Në fakt, si një provë e lakmisë ne kemi që kaq shumë veganë nuk kanë eksperienca paranormale, ata kurrë nuk i kanë pasur ato dhe nuk janë të interesuar që t’i bëjnë ato fare. Pra, çfarë bëjnë veganët me spiritualitetin? Asgjë, nuk mund t’i bashkojmë këto dy terma, mund të themi se mes shpirtrave ka edhe njerëz vegan, por absolutisht nuk mund të besojmë se ato janë sinonime, sepse shumë spiritualë nuk janë veganë. Është pak si këmbëngulja për të thënë se ngjyra juaj e preferuar është 5. Nuk ka kuptim! Midis shpirtërore ka edhe njerëz vegan, sepse përveç shpirtërore që shihet si një kërkim për përvojat paranormale, praktikat psikike dhe meditimi, ne gjithashtu kemi zgjedhjen për të mos vrarë sepse është kundër vullnetit të Perëndisë dhe është një mesazh i bukur. Megjithatë, duke besuar se shpirtrat që hanë mish nuk janë shumë evoluar vetëm për shkak se nuk janë veganë, nuk është e pranueshme. Zhvillimi shpirtërisht do të thotë të kesh përvoja paranormale dhe të shfrytëzosh talentet psikike të një personi për të zgjeruar ndërgjegjen e dikujt. Asgjë nuk ka të bëjë me të hahet mish apo jo. Është e vërtetë që të hahet shëndetshëm dhe të mbash trupin e shëndoshë gjithashtu ndihmon për të rritur ndërgjegjësimin dhe për këtë arsye të ngrenit shqisat e dikujt, ndryshe nga ata që ushqehen ekskluzivisht në mbeturina toksike, sepse është e qartë se ata presin të evoluojnë nëse mëlçia e tyre është e prishur. alkooli nuk është i mundur. Megjithatë veganët nuk e bëjnë pa të. Përkundër kësaj, mbajtja e një diete të shëndetshme gjithashtu ndihmon energjinë e dikujt, sepse shmang peshën që do të ngadalësonte evolucionin shpirtëror. Po, por mishi dhe vezët nuk janë mbeturina, është metoda me të cilën përpunohen (p.sh. yndyrnat e hamburgerit) që mund t’i bëjnë ato të tilla.

Megjithatë, nuk mund të supozohet se një person nuk ka evoluar shpirtërisht, edhe pse ai di të përdorë aftësitë e tij shumë mirë dhe ka pasur kaq shumë përvoja paranormale, vetëm për shkak se ai është një vegan, i cili nuk ka ide të spiritualitetit (as nuk e di se çfarë do të thotë të meditosh) shpirtërore me psikologji të kundërt dhe të shohim nëse bien për të.

Pak sa punon me fëmijët: nëse doni që unë të ha gjithçka që është në pjatën tuaj edhe kur ju keni një zemërim të tundur, lëvizni pjatën dhe tregoni që të mos hani; ju do të shihni se si do të pastrojë gjithçka! Në të njëjtën mënyrë, nëse i thoni një personi të caktuar se ai nuk mund të thuhet të zgjidhet nëse nuk është vegan, që të përcaktojë veten të zgjuar, ai do të vendosë të konvertohet.
Megjithëse ky artikull mund të duket kundër dietës vegan, me të vërtetë e vlerësoj veganin, sepse unë ha mbi të gjitha, ndryshe nga ata që hanë vetëm mish. Edhe pse nuk e konsideroj veten një model në lidhje me dietën që duhet ndjekur, as nuk do të guxoja kurrë të përshkruaja dijen e dikujt (pasi nuk kam as aftësi as interes), besoj se dieta vegan është e përsosur nëse respektohet për 3-4 ditë për një javë, sepse (e vërteta) është shumë e ndryshme dhe e plotë me substanca esenciale për shëndetin dhe për shkak se ne jemi omnivorë e jo mishngrënës dhe sepse nëse gatohesh nga dora e duhur është shumë e mirë; megjithatë duhet të ketë një minimum të mishit ose derivateve në javë. Për më tepër, unë besoj se askush nuk do të vdiste nëse do të kalonte edhe 2 javë në muaj pa prekur një biftek ose një fetë mishi, sepse mendoj se mesatarisht hamë së paku tre herë më shumë mish ose derivate sesa nëse duhet ta marrin atë për të qëndruar të shëndetshëm . Megjithatë, kjo nuk do të thotë se është e mirë për të gjithë që ta eliminojë atë përgjithmonë. Në të vërtetë, besoj se, përveç atyre që nuk mund ta hanë për shkak të disfunksioneve ose problemeve personale, pothuajse askush nuk bën mirë ta eliminojë atë plotësisht dhe, përkundrazi, i bën ata të dobët dhe pak e paqëndrueshme.

Megjithatë, një dietë e bazuar në perime dhe shumë fruta është jashtëzakonisht e rëndësishme për shëndetin tonë, pavarësisht nëse i pëlqejmë këto shije të shijojnë apo jo, shumë më tepër se mishi, edhe pse kjo e fundit nuk duhet të eliminohet; me të vërtetë, duhet t’i kushtojmë vetes për të ngrënë më shumë fruta se zakonisht.

Faqja 10 nga 11

Përveç kësaj, unë mendoj se shpenzimi i një periudhe të shkurtër të jetës së dikujt pas një diete vegan nuk është absolutisht negative, ose pas disa ditësh kur në tryezë ne shërbejmë enët e lehta bazuar në bishtajore dhe shmangien e mishit. do të ishte mirë, sepse do t’ju lejojë të pastroni trupin e dëmit që krijon më tepër mishi në zakonet tona të hahet. Nëse çdo herë që vendosni të shkoni në shtrat duke pirë vetëm centrifugë në vend të darkës, mund të na bëjë mirë. Por ne duhet ta kuptojmë dallimin midis çdo tani dhe çdo ditë. Pra, shtimi i një diete vegan në zakonet e veta është pozitive, sepse ne jemi omnivore dhe jo mishngrënës por edhe barngrënës, ne duhet të hamë çdo gjë dhe jo vetëm mishin, për sa kohë që ju nuk e lodhni dhe mos harroni për shëndetin tuaj vetëm për të ndjekur një ide imponuar nga masa, pra një modë. Megjithatë, vazhdoj të përsëris, se nuk mund të gjykojë frymësisht ose të gjitha shpirtërore sikur të ishin një masë e papërfunduar, vetëm për shkak se disa prej tyre (shpirtrat e rremë) i përdorin këto terma për të reklamuar modën vegan, duke i detyruar të tjerët të ndryshojnë zakonet e tyre të të ngrënit duke bërë presion psikologjik. Shkuarja në darkë me një vegan është si të hahet një tortë para një dietisti ose të kesh një fëmijë jashtë martesës dhe ta zbulosh atë te prifti. Predikimet që do të fillojnë do të kenë fund.
Sigurisht, ata që ndjekin një dietë të përsosur për rastin e tyre, nuk do të ndjehen të prekur apo të prekur nga këto fjalë, të cilat kanë për qëllim vetëm të arsyetojnë të ashtuquajturat ekstremistët vegan.

A janë spiritualët të gjithë ambientalistët dhe animalistët?

Absolutisht jo. Të qenit shpirtëror do të thotë edhe respektimi i asaj që na është dhënë dhe të gjitha qenieve të tjera të gjalla, duke përfshirë kafshët dhe natyrën që na ofron “Toka Nënë”. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që të gjithë e ndjekin këtë ide dhe e respektojnë atë; në realitet, as veganët nuk janë më ambientalistë dhe kafshë, nëse dëshirojmë të jemi të sinqertë. Edhe pse besohet se ambientalistët nuk nënkuptojnë vetëm hedhjen e mbeturinave në tokë, në realitet është një zgjedhje jetese, pak si vegan, kështu që ju shmangni marrjen e zgjedhjeve që mund të ndotin ambientin dhe të luftojnë për për shembull duke vendosur të shkojë në punë me biçikletë në vend të automjetit për të shmangur ndotjen, duke bërë fushata për ta mbajtur mjedisin të pastër dhe të shëndetshëm dhe të mos shkatërrojnë pyjet, dhe shumë më tepër. Në të njëjtën mënyrë, të jesh animalists nuk do të thotë thjesht të duash kafshët tuaja, por bëhet një mënyrë jetese për të cilën jetoni për të ndihmuar kafshët nga e gjithë bota në të gjitha aspektet, për shembull duke mbledhur fonde për të ushqyer kafshët që nuk kanë kafshë. çati, kutitë e hapura për të akomoduar humbur, dhe përsëri, luftojnë për të shmangur përdorimin e furseve të kafshëve si veshje (duke u përpjekur për të zvogëluar vrasjen e kafshëve). Animalists shpesh bëhen vegan për shkaqe të dukshme, të cilat unë personalisht e konsideroj incriticabile, sepse ato provojnë të jenë me të vërtetë koherente në fakt me fjalët që ata thonë: ata vërtet i duan kafshët! Kjo nuk do të thotë se të gjithë veganët janë gjithashtu të drejta të kafshëve, veçanërisht për shkak se shumë përdorin fjalimin e dashurisë së kafshëve, por nuk janë të parët që i duan ata, por injorojnë vuajtjen pa u kujdesur për të gjatë ditës. Shumë spiritualë fillojnë të duan më shumë natyrën dhe gjithçka që na rrethon, sidomos pas nisjes së një udhëtimi meditues, sepse meditimi na lejon të bashkojmë më shumë me natyrën, jetën, të gjitha qeniet e gjalla dhe prandaj t’i respektojmë ato. Për më tepër, ato shpirtërore (ato reale) priren të jenë më empate dhe emocionale, kështu që ata e duan natyrën pak më shumë se ata që janë skeptikë dhe nuk besojnë në energji. Nga këtu për t’u bërë ambientalistë apo animalists, megjithatë, rruga është e gjatë, duke qenë jo vetëm një ndjenjë respekti, por një zgjedhje jetese. Në fakt, respektimi i jetës së natyrës është shumë i ndryshëm nga angazhimi i çdo ditë për të luftuar dhe për të mbrojtur mjedisin; pak si ju kurrë nuk do të dëmtojë një person, por nga këtu për të bërë një vullnetar në spitale ka një ndryshim të madh.

Jo të gjithë ambientalistët dhe animalists janë shpirtërore, sepse është një gjë për të dashur mjedisin ose kafshët dhe për të luftuar për mirëqenien e tyre, një gjë është që të kemi përvoja paranormale dhe të zhvillohen talentet psikike të dikujt. Përsëri, ato janë dy tema krejtësisht të ndryshme.

Faqja 11 nga 11

Besoj se është diçka e ndershme për të luftuar për të mirën e të pambrojturit, ose për mjedisin që shpesh është nënvlerësuar dhe bërë si një depon, duke harruar se është shtëpia jonë dhe se është i njëjti vend nga i cili korrim frutat që hamë. Në të vërtetë, aq më shumë deta ndotet aq më shumë peshqit vdesin, speciet rrezikojnë zhdukjen e kështu me radhë, dhe ne hahet po atë peshk që e dimë është plastike. Sidoqoftë, për të gjithë, madje edhe në mesin e aktivistëve të mjedisit dhe të drejtave të kafshëve ekzistojnë ekstremistët e lartësuar që bëjnë gjëra të çmendura për t’i detyruar të tjerët të ndjekin të njëjtën rrugë, për shembull duke hyrë në dyqanet që shesin kafshë dhe duke fyer pronarët (madje edhe duke thyer dritaret dhe më keq ) sepse ata mbajnë hamsters në një kafaz dhe peshku në Akuariumi. E pra, lëshoje një lloj brejtësi në të egra dhe do të shihni se si ai së shpejti do të hahet nga një mace, e cila sigurisht nuk është vegan. S’ka dyshim se kafsha e vogël që nuk përdoret për natyrën e egër do të preferonte të mbetet e varrosur në pambuk! Duke përjashtuar, megjithatë, të ekzagjeruarit, unë besoj se është me të vërtetë e rëndësishme që ka nga ata që luftojnë për të mirën e mjedisit ose për të drejtat e kafshëve të mos vrasin për argëtim, të mos vuajnë nga dhuna, të mos braktisin të vdesin nga uria … kjo i mban ambientalistët dhe veterinarët të mos kenë të bëjnë fare me spiritualitetin, sepse ata nuk janë të interesuar për këto tema – aq shumë sa të mund të jenë ndër skeptikët e listuar në artikujt e fundit – dhe nuk mund të kenë ndonjë përvojë pjellore ose paranormale. Prandaj, jo të gjithë ata që mbrojnë florën dhe faunën janë shpirtërore, si dhe e kundërta e saktë.

Megjithëse është pak më e çuditshme, edhe disa praktikues shpirtërorë nuk kujdesen aq shumë për shëndetin e kafshëve ose për mjedisin, megjithëse ata duhet të jenë të interesuar në të paktën pak; nuk është e sigurt megjithatë se ata e bëjnë këtë, pasi ata mund të jenë të interesuar vetëm në përvojat paranormale. Gjithashtu në këtë rast padyshim që disa nga ambientalistët dhe kafshët do të përpiqen të përshtaten në grupet shpirtërore, të pretendojnë të jenë të tillë, dhe pastaj t’i tërheqin ato shpirtërore për të ndjekur të njëjtën rrugë për t’u bërë ambientaliste dhe animalists. Unë sinqerisht nuk e shoh atë si të keq, për sa kohë që nuk bëhet ekskluzivizëm dhe ekstremizëm i pastër. Megjithatë kjo nuk është një temë që duhet të trajtohet në këtë kohë.

Unë shpresoj se me këtë artikull kam qenë në gjendje të lejoj shumë që të fillojnë një reflektim të rëndësishëm mbi tema të caktuara që diskutohen kaq shumë. Mbi të gjitha, shpresoj që të mos e hedhim baltën në Spiritualitet dhe t’i caktojmë të gjitha gabimet e botës, për shkak të njerëzve që e quajnë veten shpirtërore dhe që bëjnë zgjedhje jo të shëndetshme ose me të cilët jo të gjithë pajtohen me përdorimin e këtij emri. Nëse ju pëlqen të lexoni vazhdimin e kësaj teme, lexoni pjesën e katërt duke klikuar këtu, ku do të gjeni përgjigje për pyetjet e ardhshme:

A janë të çmendur të gjithë shpirtrat?

A janë të vetmit spiritualë?

A janë të gjitha maniacs shpirtërore?

A janë spiritualë të gjithë homoseksualët?

Dhe nëse mendoni se pajtoheni me këtë, le të njohin miqtë tuaj për këtë artikull duke e ndarë atë në mur.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/15540) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 11 nga 11. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]