Disponibile in:

1 – Aty ku fillon gjithçka (Energjia) (pjesa 1)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Energjia është çelësi për gjithçka që ekziston. Çdo gjë që përbën universin, nga forma më e vogël e jetës në univers, është bërë nga energjia. Brenda kësaj rruge shpesh do të dëgjoni për energjinë dhe do të zbuloni se cilat dallime janë, do të mësoni termat e saktë për të treguar llojet e ndryshme, ju do të njihni gjithçka që lidhet me energjinë në sajë të përvojës që do të bëni. Para së gjithash, është e rëndësishme që ta kuptoni saktësisht se çfarë nënkuptohet me termin “energji”.

Kur flasim për energjinë, mendimi i parë mund të të çojë në energji elektrike: mirë, kjo është një lloj energjie. Por ka shumë forma të tjera, për shembull materialet, shumë të ndryshëm nga energjia pranike. Çështja është energjia, për shembull muret, shtrati, kompjuteri juaj dhe të gjitha objektet që përbëjnë dhomën tuaj janë bërë me energji. Salla jote është bërë nga energjia. Megjithatë, ekziston një lloj i tretë i energjisë që quhet Prana. Energjia pranike është fillimisht e padukshme, ndryshe nga materiali që shikoni dhe prekni çdo ditë. Ndërsa merr telefonin tuaj në dorë, vishni rrobat tuaja, zgjidhni këpucët për të veshin, po shikoni dhe prekni materialin e bërë nga energjia. Ndërsa e shihni dhe prekni këtë lloj energjie çdo ditë, mendoni se është e vetmja që ekziston. Në të vërtetë, të gjithë rreth jush është një formë tjetër e energjisë që mbush të gjitha vendet e mbyllura dhe të hapura, sepse ajo është kudo. Për thjeshtësi, ju mund të lidhni energjinë pranike me ajrin, kështu që ju e dini se çdo gjë rreth jush, në çdo kënd të fshehur dhe në mes të dhomës, është ajër dhe prandaj ka energji prane. Në mënyrë që ju të kuptoni plotësisht konceptin e energjisë, ne do të thjeshtojmë kushtet duke i ndarë ato në dy tema të ndryshme; prandaj ne do të merremi me energjinë materiale në artikullin tjetër që do të quhet Matrix, kështu që në këtë hapësirë ​​do të kuptoni më thellësisht se çfarë është energjia Prana.

Kur flasim për energji, shumica e kohës nënkuptojmë Prana ose Prana, atë energji që jeton të gjithë rreth nesh dhe që mund të përdoret për të shëruar veten, për të ushtruar teknikat shpirtërore, për të na bërë më të fortë dhe më të ndërgjegjshëm. Energjia Prana është një makinë që lejon që mekanizmat e botës dhe të gjithë universit të aktivizohen dhe për këtë arsye të lëvizin, sepse pa të nuk do të ketë lëvizje dhe evolucion, prandaj nuk do të kishte jetë. Energjia është e pranishme kudo dhe nuk ka vend në tërë universin ku mungon. Natyrisht ka vende ku energjia është më e rëndë dhe negative, të tjerë ku është e pranishme në sasi dhe pastërsi më të madhe, por nuk ka vend ku energjia mungon. Pa energji, një vend nuk ekziston, ajo pushon së ekzistuari ose thjesht nuk ka ekzistuar kurrë. Edhe tani, të gjithë rreth jush, ka energji. Mundohuni të imagjinoni energji sikur të ishte ajri, prandaj mendoni për të gjithë ajrin që është i pranishëm në dhomën tuaj tani. Në çdo pikë të vetme ku e ktheni atë atje, nuk e shihni, por ajo është e pranishme dhe ju rrethon dhe ju qëndron vazhdimisht. Siç e dini, oksigjeni dhe ajri nuk janë të njëjta gjë, në fakt ne mund të mendojmë për një vend pa oksigjen, por në të cilin ajri është gjithmonë i pranishëm. Mendoni për vendet më të mbyllura, për shembull nën mbulesat ose brenda dollapit, ku oksigjeni është i dobët dhe mund të luftoni për të marrë frymë; në këtë rast mungon oksigjeni, por në të vërtetë ajri është i njëjti i pranishëm. Pra, edhe në vendet ku oksigjeni është i varfër ose mungon, energjia është ende e pranishme, sepse ato janë dy esenca të ndryshme. Në fakt, energjia është e pranishme kudo, madje edhe në vende ku mungon oksigjeni, për shembull në hapësirë; por edhe atje energjia është e pranishme. Një shembull tjetër është ai i malit të lartë, ku ajri është padyshim i pranishëm, por ka shumë më pak oksigjen. Pra, mos e lidhni energjinë me oksigjen, sepse oksigjeni është i kufizuar, por energjia është krejtësisht e pafundme, e bollshme dhe do të vazhdojë të rritet.

Deri sot ju mund të keni injoruar plotësisht praninë e energjisë rreth jush dhe brenda jetës tuaj, sepse ju nuk mund ta shihni atë duke menduar se ajo, si ajri, është e padukshme. Pra, jetoni ditën tuaj pa menduar për energjinë që ju rrethon dhe, brenda dhomës ku jeni, nuk shihni asgjë, përveç mobiljeve përreth jush, pa kuptuar se sa energji është e pranishme përreth dhe pranë jush. Do t’ju befasojë të dini se mund të mësoni të shihni energji, por nevojitet trajnim.

Faqja 2 nga 3
Megjithatë është e rëndësishme që ju të jeni të vetëdijshëm se nuk është e çuditshme ose e paimagjinueshme, sepse shumë mund ta shohin duke ndjekur ushtrimet e duhura vizuele. Thjesht mendoni se sa njerëz mund ta shohin Aurën dhe shtresat e saj të energjisë me ngjyrë. Aura është në fakt fusha e energjisë e çdo personi, qenie e gjallë, por edhe objekte, mobilje apo makina, kështu që është energjia që çdo gjë që ekziston ka qenë gjithmonë. Pra, ka kaq shumë lloje të energjisë dhe secili ka një term specifik për të treguar ekzistencën e tyre me saktësi. Si shembull, Aura është energji, por Prana është gjithashtu energji, siç është edhe Ndërgjegjja, por ato janë tri lloje të ndryshme të energjisë. Për këtë arsye, në mënyrë që të mos merrni hutuar, kur flasim për energji, do t’i referohemi në veçanti asaj që – të qartësohet – mbush hapësirën e çdo vendi, atëherë energjia aktuale si ajri në çdo dhomë dhe në vende të hapura. Në fakt, mund të mësoni të shihni këtë lloj energjie dhe do ta kuptoni me kalimin e kohës.
Energjia Pranic është një nivel shumë i lartë dhe i pastër i energjisë, në të vërtetë Prana përdoret për të trajtuar sëmundjet dhe problemet shëndetësore; prandaj termi “Pranoterapia”, që do të thotë Shërimin e Energjisë që përdor Prana për të arritur efekte madhështore. Por energjia pranike nuk përdoret vetëm për të kryer shërimin e energjisë, por është origjina për të cilën veprojnë të gjitha aktivitetet shpirtërore dhe mund të arrijnë efekte shumë të larta. Mjafton të mendosh se të bësh çdo lloj mënyre frymërore, si një udhëtim astral, të bëj një mbrojtje psikike ose të mësosh të përdorësh telepatia, është e nevojshme të rrisësh energjinë. Energjia primare është thelbësore për të rritur funksionet tona ndijore, për të na mundësuar të përdorim aftësitë tona, si dhe për të përmirësuar ndjeshëm shëndetin tonë fizik dhe emocional. Në fakt ai është një aleat i shkëlqyer për mirëqenien mendore dhe psikofizike. Energjia është rreth nesh, por shumë nuk i njohin cilësitë e Pranës dhe vazhdojnë të injorojnë dobinë e saj. Për shkak se energjia pranike mund të përdoret, është e nevojshme ta thithim atë dhe të lejohet të hyjë në ne nëpërmjet frymës, por një frymë e vetëdijshme dhe e praktikuar mirë. Çdo ditë ne marrim frymë, por sigurisht nuk frymëjmë Prana. Për të absorbuar energjinë pranike brenda nesh, është e nevojshme të kryeni Meditimin, metodën me të cilën mësohet të marrësh dhe të përdorësh energji. Prana është rreth nesh dhe mund të përthithet, të rikujtohet dhe të fryhet në çdo kohë dhe vendin ku ndodheni, sepse nuk ka vend ku energjia pranike nuk është e pranishme ose nuk mund t’ju arrijë në sasi të mëdha. Kudo që të qëndroni, mund të merrni frymë nga prana dhe ta përdorni atë për të rritur shëndetin tuaj, për të forcuar mbrojtjen tuaj, për të bërë ndryshime dhe për të ndryshuar atmosferën e kontekstit në të cilin jeni. Tani për tani, të gjithë ju duhet të dini është se Prana është e gjitha që do të lëvizë mekanizmin e motorit që do të vazhdojë të qëndrojë për aq kohë sa ta ushqeni atë.
Por Prana nuk është i vetmi nivel energjie, sepse gjithçka rreth nesh është bërë me energji dhe ka disa shtresa energjie. Le të fillojmë pastaj të katalogojmë nivelet e ndryshme të energjisë me të cilat kemi të bëjmë. Në radhë të parë, çdo gjë që është fizike ose materiale, si mobilje, sende, mobilje ose vetë trupin tonë fizik, është një shembull i energjisë materiale që i përket Matricës; do të përshkruhet më mirë në artikullin vijues. Çdo objekt, megjithatë, posedon një shtresë të energjisë astral që e rrethon atë dhe i takon vetëm atij, që quhet Aura. Aura është fusha energjike e çdo objekti ose qenieje të gjallë, në të vërtetë edhe ju keni Aura tuaj. Për më tepër, objektet dhe vendet mund të posedojnë Programet e Energjisë, që është një lloj energjie pozitive ose negative që është programuar në një mënyrë të caktuar; për shembull, një vend ku janë kryer vrasjet ka një program negativ të energjisë të krijuar në zonë për shkak të ngjarjeve të zymta. Nuk është aura, por është një program energjik që është krijuar dhe do të vazhdojë të jetojë për një kohë dhe të lidhë në Aura; mund të vëreni se duke qenë në shtëpi ku njerëzit u vranë ose në vende ku ndodhën ngjarje shumë negative, edhe nëse ato janë rindërtuar, modernizuar, zbukuruar, ende ka një ndjenjë të keqe edhe për njerëzit që nuk janë në dijeni të asaj që është ndodhi brenda tyre.
Faqja 3 nga 3

Kjo ndodh sepse programi i energjisë vazhdon të ekzistojë, derisa të eliminohet ose të zëvendësohet me një program tjetër, ndoshta më pozitiv.

Deri më tani, kështu që ne diferencuar energjia materiale (të cilat janë objekte, dhe të gjitha që është bërë të Çështjes) energjisë Aurica (e cila është energjia e çdo qënieje të gjallë ose jo e gjallë që na rrethon) dhe programeve të energjisë, përkatësisht ” mbërthyer nga një ngjarje që ndodhi në atë vend. Përveç kësaj, ne kemi edhe folur tashmë e energjisë që është i pranishëm në të gjithë dhomën dhe mbush atë, dhe ne do të quajmë këtë energji me emrin e Energia statike. Ajo është e vendosur kudo në planetin, ajo është e pranishme kudo si ajri është i pranishëm. Energjia primare gjindet gjithashtu brenda energjisë statike. Për të kuptuar shpejt dallimin në mes të energjisë statike dhe Pranic, të përpiqet të përqëndrohet përsëri në ajër: ajo është kudo, nëse kjo është vendi pozitive apo negative, kjo është për shkak se nuk ka asnjë të ajrit. Edhe energjia Pranic është i pranishëm kudo, por në vende shumë pozitiv është i pranishëm në sasi të mëdha, ndërsa faqet negative është e pranishme në një masë më të vogël. Energjia statike është e pranishme kudo, ashtu si Prana, por kjo e fundit është më pak e pranishme në vende shumë negative, për shembull në dimensione të errëta. Prana është kudo dhe madje edhe në përmasat më të errëta ka ende një minimum, por në një nivel shumë më të ulët; përkundrazi, në vende pozitive, prania e tij është shumë më e madhe. Prana mund të quhet dhe ju gjithashtu mund të merrni të dimensioneve më negative, dhe, edhe pse kjo mund të duket e vështirë, një vend negativ ju mund të pastruar dhe të ri-program me energji pozitive. Energjia Pranic përcakton praninë e pozitivitetit, jo anasjelltas. Prandaj, në qoftë se në një vend nuk është një shumë e Prana, ai bëhet një vend pozitiv, ndërsa në qoftë se ajo mungon në një vend, ai bëhet negative. Prana është energjia pozitive për parësi dhe prania e saj përmirëson ngjarjet që ndodhin dhe shëndetin e qenieve të gjalla që banojnë në një zonë të caktuar. Për shembull, vendet e luftës janë shumë negative, sepse ka pak Prana; dërgimi i energjisë pranike në ato vende mund të zvogëlojë dëshirën për luftë.

Me fjalë të tjera, energjia pranike është thelbësore për jetën dhe për evolucionin shpirtëror. Megjithatë, nuk duhet të kesh frikë nga ideja se energjia mund të ndahet në kushte të ndryshme dhe secili duhet t’i referohet një subjekti të tillë të gjerë. Brenda kësaj rruge do të mësoni, me kohën e duhur, gjithçka që ju nevojitet dhe ju mund të kënaqni kuriozitetin tuaj më intim. Mos u shqetësoni nëse nuk kuptoni menjëherë gjithçka që lexoni sot, sepse kërkon kohë për të asimiluar konceptet, për të reflektuar mbi to dhe për t’i kuptuar plotësisht ato. Rivendoset në njohurinë se tema “energji” do të përsëritet shumë herë pasi është një çështje me rëndësi vitale, kështu që ju do të jeni në gjendje të zbuloni gjithnjë e më shumë informacion dhe të rrisni lidhjet që do t’ju lejojnë të zgjeroni njohuritë tuaja dhe pikëpamjet tuaja. Pra, jepini vetes kohë për të trilluar temën sepse, edhe pse duket e thjeshtë në dukje, shumë spiritualë nuk e kanë kuptuar ende se sa e rëndësishme është prania e energjisë dhe çfarë është e aftë. Pra, mos u nxitoni dhe mos u bëni të mësuarit. Në artikullin vijues do të shpjegoj se çfarë është energjia materiale dhe si funksionon Matrica.

Para se të shkoni në temën tjetër, lini një koment më poshtë për të na informuar nëse ky dokument ka qenë i dobishëm për ju, nëse keni kuptuar lehtë shpjegimin e energjisë dhe nëse e keni vlerësuar atë. Ne do të jemi të lumtur të lexojmë dhe të shfrytëzojmë komentin tuaj për të përmirësuar dhe zhvilluar më tej.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4270) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

1 commento

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]