Disponibile in:

39 – Chakra – Cilat janë Chakrat? (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 11

Sot le të merremi me të kuptuarit se cilat janë Chakrat.

Chakrat janë pika e takimit të nervave, të cilat e bëjnë një zonë të saktë të trupit fizik më të ndjeshëm ndaj energjive. Këto janë pika që janë veçanërisht të afta të mbajnë energji dhe pastaj ta shfrytëzojnë atë për interesat e tyre. Ne kemi chakras të panumërta përhap në të gjithë trupin, por më e rëndësishme e të gjithë janë 8. Me praktikën e meditimi, ju mund të plotësoni energjinë tuaj chakra që vjen nga jashtë, ashtu si trupi ynë është ushqyer nga faktorë të jashtëm. Trupi ynë nuk është në gjendje të krijojë vetë të gjitha substancat që i duhen, por në vend të kësaj ne duhet të prezantoj ato të hahet, dhe na ushqyer çdo ditë ushqime nga jashtë që të na lejojë për të ushqyer të brendshme tona. Edhe chakras tonë nuk arrijnë të krijojnë vetëm ushqimin e tyre, në të vërtetë ata duhet të asimilojnë energjinë e jashtme në mënyrë që të zhvillohen; për ta bërë këtë ata kanë nevojë për meditim. Chakrat, të cilat janë kontejnerë të energjisë, zgjerohen dhe zgjerohen kur energjia është e pranishme, ndërsa ato tkurren dhe shkaktojnë atrofi kur mungon. Chakrat nuk mund të zhduken, ashtu si një trup fizik i kequshqyer nuk zhduket; Prandaj, chakrat tanë janë të thatë, shumë të hollë, sepse ata kanë energji të ulët, ose vetëm ato modike që mund të mbledhin nga frymërat tona të pavetëdijshme; megjithatë ato mbeten atje, ata nuk zhduken. Që nga fillimi i meditimit, chakrat fillojnë të ushqejnë substancën që u nevojitet, e cila është energjia pranike. Kjo u lejon atyre të kthehen dhe të vrapojnë. Kjo nuk është një krahasim i parëndësishëm për të thënë se chakras janë vetëm si pjesë të trupit tonë që, në qoftë se ne nuk e përdorim për një atrofi kohë të gjatë, por në qoftë se ju mund të trenit si të gjithë pjesën tjetër të trupit, ata u kthyer për të lëvizur pa ndonjë problem; Sigurisht, nëse ata nuk janë të thyer, por chakras nuk e thyejnë për shkak se ata janë bërë të energjisë dhe mund të riaktivizohet ose më mirë recompose në çdo kohë me hollësira të drejtë.

Qendrat e energjisë mund të shfrytëzohet si kontejnerë ku lëmë energjinë e ruajtur, për sa kohë që ne nuk duam ta përdorim atë për diçka që na pëlqen më së shumti. Trupi dhe shpirti do të marrë shortin e kësaj energjie dhe do të ushqehen për të merrni më të mirë, për të mbrojtur dhe për të përmirësuar shëndetin e tyre, të cilat, nëse chakras ishin bosh, nuk do të ishte e mundur për të bërë; prandaj në momentin e nevojës trupi do të sëmurej dhe shpirti do të dobësohej në mënyrë drastike.

Nëse chakras janë gjithmonë plot, trupi dhe shpirti janë kështu energjia e karburantit dhe në kohë nevoje, mirë, ajo nuk do të jetë një problem, aq shumë në mënyrë që të merrni asnjë dëm. Prandaj chakrat kanë si funksionin e tyre që të përmbajnë energji, por edhe ta përdorin atë në një mënyrë të caktuar në mënyrë që gjithë jeta jonë të korrë frytet e saj. Edhe pse tani që ju jeni duke filluar nga, ju nuk mund të kuptojnë çdo gjë, ju do të kuptojë nga përvoja se çdo chakra është më i përshtatshëm për një veprim të caktuar dhe pastaj ngjarje në jetën tuaj. Jeta juaj e përditshme nuk krijohet vetëm nga veprimet që mund të përmblidhen në punë dhe në shtëpi, por ka një sërë ndjesash fizike dhe emocionale që përbëjnë ditën tuaj. Në fakt, gjatë ditës përpiqen ndjenjat, mendoj se e problemeve dhe si mund ti zgjidhin ato, ju ndiheni të lodhur dhe do të duhet më shumë energji, dhe me vetëm tre gjërat që ju kam shënuar vetëm 3 chakra apo zemrën, mendjen dhe Chi. Edhe pse nuk e dini atë, chakra tuaj të ndikojë në masë të madhe jetën tuaj dhe të mos e zgjedhjes së tyre, por ata punojnë vetëm si çdo organ dhe muskujve në trupin tuaj: Nëse armët tuaja janë të forta, të ndikojë në jetën tuaj, sepse ju mund të kryejnë veprime që shumë të tjerë nuk mund të bëjnë vetë, sepse kanë nevojë për ndihmë shtesë, për shembull, duke kërkuar ndihmë nga një koleg, mik, mik; nëse armët tuaja janë shumë të dobëta, si ish. krahët e një njeriu të vjetër, kjo ndikon shumë në jetën tënde, sepse duhet të varesh vazhdimisht nga ndihma e njerëzve të tjerë për të kryer ndonjë veprim. Po të mos kisha mundësi të lëvizja, do të ishte edhe më e vështirë të jetosh seriozisht.

Faqja 2 nga 11

Çështja është se kur bëhet fjalë për ndjenjat, mendimet dhe energjinë fizike, të tjerët mund të bëjnë shumë pak për ju. Meqë ju jeni mësuar të jetoni me chakras bosh, është normale që ju të mos kuptoni menjëherë kuptimin e ndryshimit që do të ndodhë në jetën tuaj nëse i plotësoni ato dhe mbi të gjitha i përdorni ato. Chakrat janë enë, kjo do të thotë se ato përmbajnë energjinë dhe ajo mbetet atje gati për t’u përdorur; ju, atëherë, duhet të vendosni se si, kur dhe nëse e përdorni atë.

A jeni të vetëdijshëm se çdo organ të trupit të njeriut punon për një arsye, ju e dini se ekzistojnë organe që kanë nevojë për të marrë frymë, të tjerët të tretet ushqimi keni ngrënë, për ta kthyer atë në substanca që kanë nevojë, ka edhe organe të edukoj; chakras janë shumë të ngjashme, sepse ka ato për shëndetin e trupit, ato që ndihmojnë tretjen dhe pastrimin e trupit, madje edhe ato seksuale. Çdo chakra, ashtu si organet, ka një funksion të saktë. Të gjithë ata punojnë së bashku për të siguruar shëndetin e plotë të trupit të njeriut, ashtu siç bëjnë edhe organet. Prandaj, nëse organet ekzistojnë për funksione të caktuara, nuk duhet të habitemi të dimë se edhe ato kryejnë të njëjtat veprime; ata janë si organe të energjisë dhe nëse vuajnë nga pamundësia e tërë trupit të energjisë vuan. Trupi ynë fizik përmban shumë pjesë të trupit dhe jo vetëm organe por edhe muskuj, venat, eshtrat dhe shumë më tepër. Ajo përmban shumë pjesë shumë të dallueshme fizike dhe trupin tonë energjik, si dhe, nuk është çudi.

Njerëzit nuk zgjedhin meditimin, sepse ata kanë kohë për të humbur dhe nuk e dinë se si ta përdorin atë, por për shkak se ata kanë një vakum brenda se ata nuk dinë ta mbushin atë. Shumë njerëz e dinë se diçka në jetën e tyre është e gabuar, ata e dinë se janë vetëm të paturit e një familje, ata ndjehen të ndarë nga bota dhe të ndjehen pre e një ndjenjë shqetësuese që ata nuk mund të mbyten, sepse çdo natë vjen në mendje; por ata nuk e kuptojnë se çfarë saktësisht nuk punojnë në jetën e tyre, duke mos ditur kuptimin dhe pasojat që shkakton mungesën e energjisë. Arsyeja pse kaq shumë njerëz vendosin të provojnë meditim është të ndihen të plotë brenda dhe për ta bërë këtë, ata duhet të mbushin gjoksin e tyre me një ndjenjë që i bën ata të ndihen në vendin e duhur, brenda botës, të lindur në kohën e duhur në vendin e duhur. Shkurtimisht, ata kanë nevojë për atë ushqim që ka munguar shumë gjatë në Chakra e Zemrës. Medituar në chakra zemrës do të fillojnë së shpejti të ndjehen diçka të ndryshme në jetën e tyre: ju nuk do të përjetojnë një ngjarje të papritur dhe shkatërruese, por do të jetë ndjenjë e çuditshme që të bëjnë të kuptojnë se jeta e panë nuk ishte me të vërtetë ajo që është, por ata ishin duke shikuar me një pamje të mjegullt. Me një ndjenjë shumë pozitive, në sajë të plotësi që ju do të jetë krijimi në chakra zemrës, do të shohim jetën e tyre jo katastrofike si ajo dukej më parë, por në të vërtetë zgjidhshme. Pak nga pak, ata do të kuptojnë se ato probleme nuk duhet t’i kenë përshkuar aq shumë, sepse ata po fillojnë të ndjehen të plotë brenda. Edhe problemet nuk do të shkaktojnë më shumë dhimbje dhe nuk do të ndikojnë më ato siç kanë bërë më parë.

E njëjta gjë do të ndodhë me ju. Nëpërmjet meditimit ju do të fillojnë për të reflektuar mbi faktin se problemet – që më parë dukej e pamundur për të zgjidhur – në vend të kësaj duhet të trajtohen me më shumë optimizëm, pozitivitetit, sepse ju do të përjetojnë guxim të madh dhe ju do të jetë i shoqëruar vazhdimisht nga një shtet më të fortë të mendjes që do t’ju lejojë për të kapërcyer pengesat tuaja . Me optimizëm dhe vullnetit të mirë se chakra e Zemrës do të fillojë për të dhënë – kalitur me një shumë të motivimit – ju do të ndiheni ju doni që të merren me problemet, pa marrë më nënshtrojë ato, dhe këtu lidh chakra e mendjes.

Në të vërtetë, mund të jesh aq optimist sa të duash, por duhet të zgjidhësh problemet, përndryshe gjendja jote e mirë nuk do të zgjasë përgjithmonë. Ja ku ndodhet chakra e mendjes.

Faqja 3 nga 11

Ai lejon kokën tuaj të arsyetojë, të heqë qafe të gjitha ato mendime negative që dëshironin t’ju bëjnë të besoni se keni qenë të zhytur plotësisht nga problemet dhe se nuk ka pasur rrugëdalje: kjo ju bën të kuptoni se ka gjithmonë një zgjidhje. Chakra e mendjes – përmes meditimit – do të aktivizohet për t’ju bërë të kuptoni se si të arsyetoni se pse jo të gjithë janë në gjendje ta bëjnë atë si duhet dhe si t’i gjykojnë ato? Askush nuk na ka mësuar kurrë se si të arsyetojmë, ne arsyetojmë se si i shohim të tjerët duke imituar njerëzit rreth nesh; më shpesh sesa jo, njerëzit rreth nesh arsyetojnë me një sfond pesimizmi, kështu që ne përfundojmë duke imituar ata dhe duke bërë të njëjtën gjë. Sepse çdo problem duhet të jetë e pazgjidhshme, duhet të duket si në fund të botës, duhet të na bëjnë të besojmë se rrugëdalje do të ishte për të vënë një fund për jetën tonë, “Hej, qetësuar … nuk është se serioze.” Unë ju them chakra juaj e mendjes. “Nuk është një zgjidhje … do të punojë … vetëm të më jepni kohë.” Mendja e chakras të shërbejë e tyre për të gjetur zgjidhje për të gjitha problemet tuaja, sepse çdo ngjarje ka një zgjidhje, por për të të jetë në gjendje për të gjetur chakra juaj ka nevojë për para të gjithë heshtjen, kështu që do t’ju kërkojë të mos mendoni kështu që të gjeni zgjidhjen që ju përshtatet.

Është sikur të kesh një mendje të dyfishtë. Ju jeni mësuar të keni vetëm një mendje të plotë, pastaj të mendoni dhe kërkoni zgjidhje në mes të kaosit total; Chakra e Mendjes është si një mendje më e thellë që krijohet brenda jush dhe kërkon zgjidhjet ashtu si ju nuk e humbni shpresën, në këtë mënyrë kur i keni gjetur ato ju do t’i bëni ato të lulëzojnë në sipërfaqe për t’ju bërë të ditur zgjidhjen. Nuk është e lehtë për ta kuptuar, pasi ajo është gjithmonë për ju, por është diçka që kurrë nuk keni përdorur kurrë ose pothuajse kurrë deri tani me ndërgjegje. Chakra e Mendjes është si një pjesë më e thellë e mendjes suaj që mendon pa qenë në gjendje ta dëgjosh atë, pikërisht për shkak se dëshiron të gjejë zgjidhjen e problemeve tuaja pa u bërë dëshpërim. Pra ju pyet: “A nuk mendoni, më lejoni kohë për të kuptuar se çfarë zgjidhje është, kam marrë atë!” Dhe ju nuk do të mendojnë, sepse duke e mbajtur asnjë mendim që le të mendojmë në heshtje kështu gjetjen e zgjidhjes, në vend se të menduarit në nxitim dhe parandalimin e tij nga gjetja e tij. Papritmas, kur e prisni pak, këtu ju do të thoni “Wow, por çka nëse e bëra këtë? Nëse sillesh kështu? Në fakt, problemi do të zgjidhej! “Dhe kjo do të ndodhë falë chakras tuaj mendore. Çdo problem mund të zgjidhet nëse e lejon veten të gjejë zgjidhjen. Duke ju lejuar të ndiheni, në vend që të mendoni, do të jeni në gjendje të gjeni zgjidhjen e problemeve që mendoni se ishin të pazgjidhshme. Duhen kohë dhe duhet t’i jepni atij. Ju mund të besoni chakra e mendjes tuaj, sepse ajo kurrë nuk do të largohet nga ju.

Mind chakra në këtë mënyrë do të punojë për të gjetur ndonjë zgjidhje për këtë tuajat veçanta të rastit, por ka nevojë për chakra e zemrës të bëjë detyrën e tij, ose që nuk mund t’ju demotivi por ju bën të ndiheni pozitiv dhe optimist, sepse vetëm atëherë ju besoni chakra Mind; nëse do të ishit pesimist nuk do të besonit kurrë dhe do të besonit se për të gjetur një zgjidhje ju duhet të grindeni, të vuani, të qani, të dëmtojë veten, sikur kjo të mund të ndryshojë gjërat. Dëshira për të gjetur një zgjidhje ju bën të përtyp në dhe të ju vë në një nxitim, por nxitim ju shihni se deri më tani këto probleme nuk janë zgjidhur ende, atëherë lë mundësinë për chakras tuaj të mendjes për të gjetur zgjidhje për ju në veçanti ato ngjarje aq të trishtuara dhe zemërthyese që nuk bëjnë që të fle … Besoni atë. Kjo është ajo që ka të bëjë Chakra e zemrës: duke ju dhënë atë besim që ju kurrë nuk do ta kishit kuptuar më parë. Mund ta bësh nëse mediton për të. Për ta bërë këtë, Mind Chakra duan të merren me mijëra të dhëna rrufe të shpejtë dhe për të kuptuar se çfarë është zgjidhje e drejtë, më të shpejtë dhe më e lehtë e të gjithë atyre që mund të gjeni, kështu që është sikur scartasse për ju mundësinë që ata do të humbim kohë , ato që përfundimisht nuk do t’ju sjellin në realizimin e qëllimit tuaj dhe të gjithë ata që me pak fjalë nuk do të ishin zgjidhja më e mirë, për të gjetur më në fund atë që është me të vërtetë e drejtë.

Faqja 4 nga 11

Por jo gjithmonë Chakra e Mendjes mund të funksionojë mirë vetëm, kështu që ka nevojë për ndihmën e Kurorës. Kjo chakra është me të vërtetë shumë e rëndësishme sidomos kur bëhet fjalë për probleme të ngjashme. Kurora shkon përtej mendimeve dhe zgjidhjeve që janë brenda mendjes, duke shkuar në kërkim të informatave të dimensioneve të tjera dhe drejtpërdrejt në njohuritë universale, për të gjetur se çfarë mund të jetë një zgjidhje e mirë për zgjidhjen e problemit; në këtë rast, kurora transformon për një moment chakra e Mind në një përkthyes, duke e përdorur atë për të komunikuar direkt me ju. Chakra e Kurorës ka një dridhje shumë të lartë dhe pa chakra e Mind që vepron si përkthyes, do të ishte shumë e vështirë për ju të kuptoni planet e saj.

Crown zgjedh zgjidhjen e duhur për ju edhe para se ta dini, pastaj përmes Chakra Mind ju do të merrni idenë për të zgjidhur problemin. Kurora është e lidhur drejtpërdrejt me përmasa më të larta se sa termat e lashtë do të përkufizohej si një lidhje me Hyjnore. Kjo do të bëjë që ju të besoni kam zbuluar përgjigjen, por në fakt ajo ka dhënë një zgjidhje për shkak se ju të veprojë në një mënyrë të caktuar, në mënyrë që të jetë në një situatë të veçantë, ju do të takohet me njerëz apo ngjarje të caktuara, që do të bëjë që ju mendoni se e së drejtës zgjidhje për problemin tuaj. Në përmbledhje, nëse Mind chakra nuk mund të gjejnë një zgjidhje praktike dhe të realizueshëm, kërkon ndihmë për chakra Kurorës i cili krijon një skenar në jetën tuaj me ndihmën e universit, në mënyrë që ju të gjeni veten në një situatë që ju lejon për të gjetur zgjidhje në një moment që ju nuk do të kishte pritur. E gjithë kjo mund të ndodhë falë dikujt që thoshte një fjali të veçantë në praninë tënde, ose pasi të keni vëzhguar veprimet e dikujt tjetër, pasi të dish se kush mund të të ndihmojë të zgjidhësh këtë problem e kështu me radhë. Me pak fjalë, Mendja kërkon zgjidhjen e brendshme, dhe nëse nuk e gjen, Crown është aktivizuar për të krijuar zgjidhjen rreth jush. Që nga Crown nuk mund të ju tregojnë për të shkuar direkt në një vend të veçantë dhe do të kryejë një veprim të caktuar për më tepër në një kontekst që me sa duket nuk ka të bëjë me kërkesën tuaj, të jetë në gjendje për të gjetur zgjidhje për problemin tuaj është për të komunikuar me ju me anë të chakra e Mind, e cila do të veprojë si përkthyese. Që ideja është jo i mendjes, por të chakra Crown, edhe Mind chakra mund të dini çfarë mënyrë të drejtë, por për shkak se ai ka besim Crown do të punojë për të ju jap një përgjigje të qartë se do të shtyjë për të kryer një veprim që kjo do t’ju bëjë të gjeni veten në një kontekst ku do të vini në zgjidhjen e problemit tuaj. Crown është shumë i lartë dhe ju nuk mund menjëherë të kuptojnë synimet e tij të vërtetë, ne të caktojë atë për shumë vite për të kuptuar planet e tij, por një gjë është e sigurt: në qoftë se ju le Meditimi për këtë, dhe zemra juaj do të ju ndihmojë për të besimit të saj. Nëse nuk keni dëgjuar kurrë për chakra, kjo mund të jetë një risi për ju, por duke praktikuar çdo ditë meditimin tuaj do ta dini vlerën e vërtetë të secilës forcë individuale. Ata do të jenë çelësi i qetësisë suaj.

Kjo është arsyeja pse duhet të ushqehen chakrat: kështu që ata të mund të punojnë së bashku për të siguruar që ju të arrini qëllimet që dëshironi të arrini. Nëse edhe një nga këto chakra të emëruar mungon në energji, sepse nuk mediton mjaftueshëm, është e qartë se ardhja e zgjidhjes së problemit do të vonohet, gjithmonë duke pranuar se herët a vonë do të arrijë. Kjo është arsyeja pse, deri më sot, chakras tuaj nuk kanë punuar kurrë së bashku për të garantuar të gjitha sukseset e përshkruara dhe keni menduar gjithmonë se ku keni qenë gabim. Chakra Zemra është shumë e rëndësishme, sepse ajo do t’ju japë mundësi të besoni, ndërsa nëse nuk keni besim në lartësinë e chakras së lartë dhe mendoni se duhet të bëni gjithçka vetë pa ndihmën e tyre, atëherë i gjithë procesi do të dështojë dhe do të sëmureni. si gjithmonë. Ju tashmë e dini se si funksionon, kështu që për një herë, më besoni. Pastaj besoni përsëri dhe përsëri, derisa të keni mësuar se gjithmonë do të keni besim te Zemra juaj; nëse mediton!

Faqja 5 nga 11

Por tani vjen pika që unë preferoj. Përkundër këtyre tre chakras janë shumë të fuqishëm në gjetjen e zgjidhjeve, por ju do të keni për t’i zbatuar ato. Nëse nuk lëvizni për të zgjidhur problemet tuaja, si mund të prisni që qendrat e energjisë të bëjnë gjithçka për ju? Chakrat ju dhanë idenë, ata zbuluan zgjidhjen për t’ju nxjerrë nga telashe dhe ju dhanë besimin dhe motivimin e duhur për ta bërë atë, por tani ju duhet ta bëni atë. Shpesh, pikërisht për shkak se ajo nuk është e lehtë për të kuptuar chakra Crown dhe planet e saj universale, kjo do të duket se zgjidhja është shumë e ndërlikuar, ajo është pothuajse e pamundur dhe kështu të kenë frikë për t’u përballur me këtë gjykim, edhe pse në sajë të ju saj e di se çfarë zgjidhje e drejtë merren me të. Frika do të bllokojë ty. Ju do të keni ankthin, frikën e të mos pasuar, dhe nganjëherë zemra nuk do të jetë e mjaftueshme për të qetësoj ndjenjën e ankthit që ju do të shtrëngojë gjoksin tuaj dhe për të mbajtur ju në pasiguri. Ja ku do të funksionojë Ploshti Diellor.

Kupëza e Plususit është e lidhur thellë me Zemrën dhe me Chi, pasi ajo gjendet e drejtë në zonën e stomakut. Pozita e tij është tepër e rëndësishme. Nëse ne të kërkuar për të përcaktuar chakras të larta si “ndërmarrje nga bota” dhe si “aftësinë për arsye,” pleksus diellore është tokë e saktë e mesme në mes të ndjenjës dhe rëndësi, midis abstrakte dhe konkrete. Chakra e Kurorës dhe Chakra e Mendjes nëse do të ishin të çekuilibruar, do të përplaseshin, sepse njeriu punon në ngjarje të jashtëzakonshme dhe jashtë arsyes, ndërsa tjetri është i ndjeshëm dhe i zhytur në mendime; e gjithë kjo mund t’i bëjë ata të duken pothuajse të kundërta, por në realitet, falë meditimit, ata do të bashkëpunojnë shumë mirë dhe do ta gjejnë zgjidhjen së bashku. Plususi e gjen veten në mes të dy të kundërtave të plota, të cilat janë ndjenja materiale dhe materializimi, domethënë Zemra dhe Chi. Megjithatë, nëse chakras janë ushqyer me prana ata punojnë shumë mirë së bashku. Ndjenja nuk është e arsyeshme: ndjenja e Zemrës është shumë më e ngjashme me Chakra e Kurorës. Chi nuk është abstrakt, nuk është menduar, nuk është ndjenjë; Chi është çështje, është konkretizimi. Megjithatë, të gjithë së bashku, ato formojnë një forcë të pabesueshme që nuk mund të kuptohet vetëm me teorinë.

Il Plexus është në mes të emocioneve dhe fizikalitetit, një urë e pabesueshme që ju bën të përjetoni emocionet konkretisht. Sepse po të besosh se emocionet ishin vetëm ndjenjat dhe faktorët pastaj abstrakte, Plexus ju lejon të ndihen fizikisht emocionet tuaja, dhe e bën atë, ai e bën këtë çdo ditë, ai thjesht nuk do të ndodhë me vetëdije dhe kjo ju merr të përjetojnë ndjenjat tuaja në vend gëzojnë ato! Pleksus diellore është tokë e mesme mes dimensionit të energjisë dhe fizik, dhe kjo është arsyeja pse kur ne të ndjehen një ndjenjë shumë të fortë që ndikon në stomak duke na bërë të ndjeni një ndjesi fizike. Kur ne kemi një emocion shumë të fortë, për shembull, sepse ne ndiejmë dashurinë, që ne ndjejmë një bllokim stomak që giureremmo jetë e vërtetë, e vështirë dhe fizike, si në qoftë se stomaku i saj kishte një gur në atë që na pengon nga të hahet; kur ndihemi të shqetësuar, të frikësuar, të zemëruar apo shumë të trishtuar, këto emocione mund të na bëjnë edhe të ulim dhe të diarre. Si mund të prekë ose të ndjejë një ndjenjë të padukshme, diçka që nuk mund të shihet? Si mund të besojmë diçka nuk është e vërtetë – pse nuk mund të marrim frymë dhe të hamë – të shkaktojë një të keqe të ngjashme brenda trupit tonë fizik? Për shkak se ndjenja bëhet konkrete falë chakrës së Chi! Plususi është në mes të ndjenjës së zemrës dhe konkretizimit fizik të Chi. Plexus është shumë i dobishëm, sepse meditimi dhe për këtë arsye duke e bërë të fortë na lejon të kemi një stomak të mbrojtur, në çdo kuptim. Në fakt, ndjenjat negative bien në stomak duke na bërë të ndjeni dhimbje, por nëse meditojmë për pleksus, chakra mbron stomakun dhe parandalon ndjenjat negative të kompakt brenda organit dhe të bëhet kështu me dhimbje fizike, vjellje dhe diarre.

Faqja 6 nga 11

Chakra Plexus duke u përpjekur për ndjenjat në një mënyrë fizike dhe është shumë e rëndësishme të dini, sepse për shkak të një pleksus thahet ndjenjat e njerëzve të tjerë mund të bien përsëri në trupin tonë fizik; qenë në fakt pleksus një akumulator banuara kryesisht me ndjenja negative (sepse këto janë ndjenjat që njerëzit të ndjehen më mirë për shkak të pakënaqësisë së tyre personale, të cilat më pas përfundojnë edhe të dërguar për të tjerët), transformon ndjenjat e zemërimit dhe pikëllimin e njerëzve ata mendojnë për të, në ndjesitë fizike që krijojnë dëmtimin e trupit tonë fizik.

Me fjalë të tjera, stomaku është një shenjë e fortë e negativitet zhytur nga brenda, nëse ne jemi njerëz pesimiste ose jashtë në qoftë se ne jemi viktima të ndikimeve negative që rrjedhin nga njerëzve ose të pranishëm të tjerë që të na dërgoni këto energjitë. Duke medituar vazhdimisht, ne i japim forcë Plosut tonë për të mbrojtur veten dhe për këtë arsye të reagojmë, duke parandaluar ndjenjën negative për t’u bërë një sëmundje fizike, pavarësisht nëse është e brendshme apo e jashtme. Pleksus na jep mundësinë për të gjetur forcën për të përplasen kundër çdo vështirësi që na pengon, jo më shumë përvojë fizike ndjenjat negative të tilla si frika, pesimizmi, ankthi dhe kështu me radhë. Pikërisht për këtë arsye Plususi është i lidhur me konceptin e realizimit të qëllimeve të veta: nëse keni frikë se jeni fizikisht, nuk do të jeni në gjendje t’i realizoni idetë tuaja. Frika është një ndjenjë e komplikuar dhe nëse fizikisht materializohet në trupin tuaj, ju pengon që të lëvizni hapat për të vepruar dhe për të luftuar për atë që besoni.

Frika është e aftë t’ju shkaktojë dhimbje të madhe fizike, ashtu si edhe ankthi dhe pesimizmi. Duke medituar më fort në Ploshtin tënd, kështu që në vend që të ndihesh frikë, do të jesh në gjendje të ndjesh se grimca fizike brenda jush që do të të mundësojë të përballesh me ndonjë pengesë. Këtu problemet do të zgjidhen. Zemra do të ketë një vlerë të rëndësishme për të krijuar ndjenjën pozitive që Pleksi do të duhet të plotësojë; arsyeja, pastaj chakra e Mendjes, do të duhet të bëjë që Pleksi të kuptojë se nuk ka asnjë arsye pse ai duhet të vuajë fizikisht vetëm për një ndjenjë të keqe. Të gjitha chakras duhet të punojnë së bashku dhe kjo është arsyeja pse, edhe pse ju mund të keni gjetur zgjidhjen përmes chakras të larta, motivimi në sajë të Zemrës, vendosmërinë për të luftuar dhe për të kapërcyer frikën për shkak të pleksus, ne nuk kemi të gjithë do të thotë të merresh me problemin tonë. Për ta bërë këtë ne duhet të veprojmë, por na duhet forca fizike për ta bërë këtë. Këtu është vendi ku futet Chi. Kjo chakra mund t’ju bëjë të mendoni për shumë gjëra, por e vërteta është se pa Chi nuk është e lehtë të materializoni qëllimet tuaja. Për sa kohë që mendoni, ju mbetet të mendoni. Shpeshherë, duke menduar dhe duke shpresuar nuk është e mjaftueshme dhe edhe guximi për t’u përballur me pengesat mund të mos jetë e mjaftueshme, sepse kjo nuk do të thotë që ju jeni në të vërtetë përballë tyre. Të jesh i uritur nuk do të thotë të hahet: edhe pse ju jeni të uritur dhe dëshironi të hani, kjo nuk do të thotë që ju tashmë e bëni atë, përndryshe ju do të ndaloni duke u përpjekur. Ju mund të keni të gjithë guximin që dëshironi, por derisa të lëvizni për të vepruar dhe për të kryer veprime të caktuara, problemi do të mbetet, edhe nëse brenda mendjes tuaj do të mendoni se është bërë e lehtë për t’u zgjidhur. Ky është profesioni i Chi: shërben për të realizuar idetë tona.

Chi është chakra e energjisë fizike, ose ai më i lidhur me këtë aeroplan fizik në lidhje me të tjerët. Në fakt, chakra kurorë është shumë madhësia, përkthen Mind, Zemra na bën të ndihemi emocione, por kush është ai që na lidh fizikisht në këtë dimension material. Për këtë arsye, për çfarëdo qëllimi që duam të arrijmë në planin fizik, është shumë më mirë të kemi një Chi të fortë dhe të fortë, sesa të dobët dhe të thatë. Në praktikë, Chi është chakra që i bën idetë në lidhje me këtë dimension fizik real. Kur e përfytyrojmë, është sikur ekzistonte ajo që po krijojmë, por në një dimension tepër abstrakt për t’u parë dhe ndjerë nga të gjithë, prandaj besohet se nuk është real; Chi na lejon të bëjmë realitet ngjarjet që dëshirojmë në mendjen tonë. Kjo chakra është mjeti me të cilin ne mund ta kuptojmë idenë tonë në planin e vërtetë fizik. Ka raste kur mendoni se nuk keni rrugëdalje, se nuk ka zgjidhje për problemet tuaja ose se ku doni diçka që mendoni të pamundur, por që falë praktikës mund të arrish të realizosh.

Faqja 7 nga 11

Të gjitha chakras të punojnë së bashku për të bërë ju të arritur qëllimin tuaj, por më në fund, ajo është e deri tek ju për të marrë masa për të marrë atë që synon, sepse në qoftë se ju nuk e bëni dhe ende qëndrojnë është e vështirë për të realizuar atë që ju vetë të ndjehen të pamundur. Chi jep vlerë mendimit tuaj dhe ju lejon të kuptoni më lehtë pa përdorur përpjekje të tepruara, duke arritur më herët sesa prisni. The Who është realiteti i kësaj madhësie, kjo është se chakra që ju jep prova konkrete se kjo është e gjitha e vërtetë, chakra është më e lehtë për të kuptuar, sepse ajo është e drejtuar, kjo ju jep ndjesi tuaja fizike që ju tregojnë se është e vërtetë. Kjo ju jep forcë fizike dhe jeni shumë afër Plesso, ajo ju jep forcë morale si guxim, që ju nevojitet për të vazhduar. Nuk është rastësi që sportistët që duan të bëhen kampionë, të zbulojnë dhe të vendosin të përdorin Chi-në për t’i dhënë atij një forcë dhe gatishmëri shtesë që i lejon atij të kapërcejë kundërshtarët e tij. Në parim është chakra që bën teknikat, vendimet dhe idetë tuaja efektive dhe realiste, duke i bërë ato konkrete dhe materiale në këtë dimension. Kjo është një chakra thelbësor për të mbijetuar në jetën shoqërore të këtij planeti, për shkak se ajo ju mbron nga sulmet, ju bën të fortë në teknikat fyese, ju lejon për të realizuar jetën tuaj me ngjarje reale, reale ose më të mirë të përcaktuara në këtë sferë fizike. Në thelb, ne e dimë se gjithçka që na rrethon nuk është e vërtetë, por për të tjerët, për njerëzit e pavetëdijshëm, gjithçka rreth nesh është e vetmja realitet që ekziston, prandaj është shumë e rëndësishme ta mbajmë Chi forte sepse na lejon të jetojmë jeta që do të konsiderohet e vërtetë nga kjo Matrix. Në praktikë pa Chi, edhe chakrat tjerë mund të jenë shumë të fuqishëm, por ju ende do të jeni shumë “jashtë botës”, sepse ju nuk do të materializoheni në këtë plan fizik.

Pra, pyetja mund të lindë në mënyrë spontane: nëse Chi është chakra më e rëndësishme për këtë dimension, pse të mos meditosh vetëm për këtë? Pse të përqendroheni tek chakrat e tjerë? Simple. Sepse Chi-i bën një ide konkrete, një vendim që keni marrë me chakrat e lartë, por nuk është e lehtë të kuptoni diçka pozitive nëse keni probleme dhe mendime negative vetëm në mendje; është e qartë se ju do të kuptoni probleme dhe ngjarje negative, dhe kjo nuk duhet të ndodhë. Kjo është arsyeja pse ne meditojmë në të gjitha 5 chakras në hap dhe jo vetëm në Chi.

Për të njëjtën arsye, do të ishte gabim të zhvillohej vetëm një nga këto chakra, duke injoruar plotësisht të tjerët, të tilla si Chakra Zemra, sepse do të bëheshim shumë emocional dhe do ta harronim plotësisht arsyen; për më tepër, kurrë nuk do të mund të arrini të kuptoni diçka në jetën tuaj, kështu që vetëm Zemra – edhe pse është një chakra shumë pozitive dhe dashamirëse – nuk do të ishte e mjaftueshme për të jetuar mirë jetën tuaj. Nëse Mind chakra janë marrë si një chakra dhe praktikohet vetëm në atë, ajo do të përfundojnë duke u bërë njerëz të cilët janë shumë të bindur logjikës së tyre dhe të ngulët, sepse Mind chakra pa ndihmën e Kurorës dhe të gjithë të tjerët, nuk do të jetë në gjendje të balanconi veten dhe bëni vetes një person të plotë. Nëse ju kushtoj kohën tuaj ekskluzivisht për chakra mendjes dhe asnjë tjetër, me kalimin e viteve realizzeresti qëllimet tuaja pa chakras të tjera, sepse ju nuk do të ketë forcë të përshtatshme për rezultate konkrete. Pra, do të bindesh që të njohësh të gjithë të vërtetën, pasi mendja mund të të ofrojë aq shumë, por ju nuk do të keni dëshmi konkrete në mungesë të Chi, Plexus dhe kështu me radhë. Për të evoluuar ju duhet të balanconi dhe meditoni në të gjitha 5 chakras.

Si një shembull se si chakras në natyrë, ne duhet të bëjmë çështjen shembujt që ne shohim çdo ditë rreth nesh: ata që ne i quajmë “Nerds”, janë shumë të mira në të arsyetuar dhe për shkak të kujtesës, pa e ditur atë, një marrëveshje e madhe duke përdorur tyre chakra e Mind.

Faqja 8 nga 11

Edhe më shumë, njerëzit të tilla si kompjuter dhe matematikore, duke përdorur chakra tyre Mind pandërgjegjshme, dhe kjo çon ata për rezultate interesante arsyetimi, përveç se jeta e tyre është e pabarazive të mëdha, sepse ata do të jenë duke përfituar nga chakras pa ngarkesë të energjisë – përmes meditimit – duke vazhduar kështu për të hequr energji pa i dhënë asaj një të re. Për më tepër, chakrat e tjerë nuk merren parasysh dhe kjo komprometon balancën e jetës shoqërore, sentimentale, emocionale dhe shëndetësore. Çfarë do të ndodhte nëse do të meditonin? Rezultatet do të ishin shumë më të mira. Në fakt, më shpesh sesa jo, këta njerëz fillojnë të konsiderojnë jetën si numrat dhe kodet, ata nuk e shohin më shumë njerëz të cilët janë në dashuri, ose fëmijët endet, por ata mendojnë vetëm për numrat dhe kodet e në çdo kohë, ajo është e ngulët dhe marrëdhëniet e tyre janë bazuar në mendime të pabazuara që nuk punojnë si kjo në realitet. Ata janë unbalancing jetën e tyre, sepse ata nuk e dinë se ata janë duke përdorur shumë nga chakra Mind pa i dhënë atij ushqim të duhur, dhe për t’i bërë gjërat edhe më keq ata e injorojnë të tjerët edhe chakra më squilibrandoli. Ne të gjithë e përdorim chakrat e natyrës, por për shkak se punojnë më mirë ata me të vërtetë kanë nevojë për ushqim, energjinë e duhur që i bën ata të punojnë pa na dhënë mendime të tjera. Për aq kohë sa ne zgjedhim të mos meditojmë, ne pranojmë të përdorim chakras pa vetëdije, prandaj të vuajmë mungesën e energjisë që do të ndihet gjithnjë e më shumë. Chakrat janë pjesë e jetës sonë, ashtu si çdo organ tjetër që e bën trupin tonë, kështu që nuk mund të shpëtojmë, por mund të zgjedhim të jemi të mençur dhe të shfrytëzojmë fuqinë e tyre.

Kur chakras janë të dobët, jeta merr një dekompensim të jashtëzakonshëm. Nuk është çudi, këta njerëz u nis me arsyetimin, logjika, studimi, ata gjithashtu kanë një jetë shumë të keqe sociale dhe është gjetur pothuajse gjithmonë të jetë e vetme, ata nuk mund të afrohen jetën rreth tyre dhe kanë tendencë për të mbyllur veten në botën e tyre mendore si , në realitetin material, ata nuk materializoheshin shumë. Pa chakra të forta është e vështirë të bëhesh i kënaqur në çdo aspekt të jetës, sepse gjithnjë ka diçka që mungon dhe mungon, duke u lidhur ngushtë me chakrat që janë të dobëta. Përkundrazi, kush e ka kuptuar rëndësinë e balancit të chakras, arrin të jetë logjik, por në të njëjtën kohë me mendje të hapur dhe zbulime të reja, konkrete, sentimentare. Kjo është përsosmëri dhe nuk është e lehtë për ta marrë atë, në fakt shumë pak e kuptojnë se sa e rëndësishme është të mbetet e plotë në çdo fushë të jetës dhe jo vetëm në disa pika. Prandaj, duke pasur chakras të balancuar është thelbësore për sukses. Nëse ne shikojmë, për shembull, njerëzit shpirtërorë që vendosin vullnetarisht për të medituar vetëm në chakra Mind duke përjashtuar të gjithë të tjerët, shpesh e gjejnë veten duke jetuar një jetë jo të plotë, për shembull, duke vepruar si një medium; prandaj ata shohin subjekte, komunikojnë me ta, por nuk dinë si të realizojnë ndonjë gjë në jetën e tyre, aq shumë saqë as nuk mund të mbrohen nga të njëjtët entitete me të cilat komunikojnë! Ata janë të bindur se ata kanë fuqinë më të madhe në botë vetëm për shkak se ata e shohin disa fantazmat – ose madje edhe të gjitha – dhe të ndjehen të dinë të vërtetën e universit, duke mos ditur as mërzit një dhimbje koke nga ndikimi i tepruar jashtë. Pra, të marrë edhe përvojat më paranormale dhe në këtë mënyrë kanë një mendje më të hapur e një matematikan apo shkencave kompjuterike që jeton vetëm rreth librave ose një kompjuter – kjo nuk do të meditoni – ende mbeten të kufizuara dhe të pabalancuar në jetën e tyre, nuk ka jetën shoqërore dhe përmbushjen e të gjithë të tjerëve. Mund të duket pothuajse se të paturit e një chakra të Mendjes së zhvilluar është një dënim më shumë se një kënaqësi.

Chakra e Mendjes nuk është gjithçka dhe sjell mosbalancim nëse konsiderohet unik, duke eliminuar të gjitha chakrat e tjerë nga jeta; në praktikë ai del nga mendja e tij. Ashtu si ne mund të shohim në shumë studiues, si në shumë mediume që shfrytëzojnë vetëm chakra e Mind: në të dy anët shohim njerëz që nuk kanë të gjitha rrotat në vendin e duhur. Është shumë më e rrallë të shohësh një praktikues sesa të largohesh nga mendja, edhe pse mund t’i takosh shumë prej tyre me një ego të madhe.

Faqja 9 nga 11

Ashtu si chakras të Kurorës: ajo është një chakra shumë dimensional, i cili i lejon njerëzit për të mësuar në lidhje me diçka që logjika nuk mund ta kuptojnë nëse ajo nuk është e lidhur mirë dhe i balancuar me të gjitha chakras, sepse Crown bën provoni eksperienca hallucinogenic dhe tepër të çuditshme , ndonjëherë i çmendur – megjithëse shumë pozitiv – atëherë përvojat universale që nuk ekzistojnë në këtë Low të strukturuar. Nëse një person shpirtërore vendos për të medituar ekskluzivisht në këtë chakra që është më e lidhur me Perëndinë, i bindur për të bërë gjënë e duhur, në fakt ajo do të qëndrojë përmbysur trupin e tij plotësisht; është e vërtetë se dimensionet e Perëndisë do të jenë pozitive, por trupi nuk është i gatshëm t’i njohë të gjithë në mënyrë kaq shpejt, por ka nevojë për përgatitje mendore dhe fizike. Praktika e tepërt në chakra kurorë (vetëm vitet e atij chakra, sigurisht jo minuta) duke përjashtuar të gjithë chakra tjetër nga jeta e tyre, mund të çojë personin harrimin e perceptimit të jetës reale, sepse ajo do të njohë më realitetin e kësaj Matrice nga ajo që sheh brenda vetes.

E gjithë kjo ndodh çdo ditë për çdo person të vetëm, vetëm ai nuk e kupton procedurën, sepse ai nuk është i vetëdijshëm për atë që janë chakrat dhe si punojnë. Si pasojë, të gjithë ata të prekur nga pabarazitë në pika të ndryshme sociale, punë apo shëndetin, sepse ata nuk e dinë se përmes chakra fortë mund të zgjidhë ato. Mangësitë sociale janë të lidhura ngushtë me mangësitë e chakra, kështu që aq më shumë chakras janë më të dobët sa më shumë problemet në atë zonë do të jenë të dukshme. Megjithatë chakras janë pjesë e trupit tuaj, dhe ashtu si çdo muskul, ju nuk mund të çekulibroj pikë të energjisë në atë masë sa që ai vendosi të krijojë një sëmundje serioze në vetvete, edhe në qoftë se ka një angazhim të ketë sukses, twere këndshme jo ata bëjnë gabime që nuk duhet të bëhen kurrë. Më serioze nga këto është kryer kur disa njerëz nxitoi, duke shpresuar për të arritur fazat më të larta, pa pasur nevojë të shkojë përmes praktikës – i bindur se ata janë më dinake e të tjerët – ata fillojnë duke marrë drogë nën iluzionin se ata mund të përshpejtojë herë shërim. E pra po, disa njerëz besojnë se për të forcuar chakras dhe të mësojnë të përdorin ato sa më shpejt si ju mund të – për disa arsye – të shfrytëzojnë shkurtore drogës. Për sa qesharake kjo ide, gjithnjë e më shumë njerëz janë mashtruar nga idiotësi, sikur të drogës në fakt mund të përshpejtojë evolucionin e chakras. Do të ishte sikur të besonim se droga mund të zëvendësonte ushqimin për të ushqyer trupin tonë fizik. Megjithatë, ka nga ata që besojnë se marrja e substancave hallucinogjene mund të zëvendësohet për meditim dhe për këtë arsye për ushqimin e chakras. Me fjalë të tjera, ata që duan të zhvillojnë qendrat e tyre të energjisë, por nuk duan të meditoni, iluzionin e të qënit në gjendje për të kaloni fillimin praktike për të marrë drogë. Nuk ka besim më të trashë, që shkakton jo vetëm dëmtime të rënda fizike, por edhe humbje të plotë të evolucionit shpirtëror. Drogës është zgjimi i zgjimit për par excellence. Mendoni me kujdes para se të bini në këto kurthe.

Chakras i përkasin trupit fizik që nga lindja dhe është plotësisht e natyrshme t’i përdorësh ato. Kush nuk e di vlerën chakra përdor ato pa e ditur se çfarë ata po bëjnë dhe pse ata mund të bien jashtë bilancit për shkak të mungesës së energjisë, ndërsa ata që vendosin për të medituar mbi chakra pestë të zgjedhin për të korrigjuar çekuilibër dhe për të marrë një qëndrim për të përmirësuar çdo faktor që përbën jetën e vet. Kjo është e natyrshme. Në të kundërtën kjo ndodh kur dikush fillon të marrë drogë në shpresën e përshpejtimin kohën e zhvillimit të chakra saj, të bindur se ata mund të kurseni kohë. I njëjti gabim mund të gjeni atë shpesh në atletët të cilët përdorin droga të mos ndihen lodhje dhe të duket më të fortë dhe më të shpejtë gjatë një garë, dhe pastaj nuk e kuptuar se trupi është duke bërë shumë përpjekje që shëndeti dhe madje edhe jetën do ta bëjë atë të rrezikut , vetëm për t’u dukur si të tjerët. Drogës i pengon ata të kuptojnë kur është koha për të ndaluar, sepse i ka djegur sensorët që i lejojnë ata të njohin sinjalet e trupit të tyre. Çdo sportist, kur ekzagjeron, ndjen lodhjen ose dhimbjen që trupi e dërgon për të thënë “Mjaft! Stop! Ju jeni dëmton mua, ju jeni ekzagjeruar! “, Por kur ai merr droga nuk e ndjeni këtë dhimbje, nuk e ndjen këtë frenim, sepse substanca e ndaluar atë, pastaj vazhdon me insistimin edhe pse ai është i rrjedhshëm rreziqe të mëdha.

Faqja 10 nga 11

Kjo gjithashtu punon për ata që duan të zhvillohen chakras e tyre pa pasur nevojë për të trajnuar, duke shpresuar për të bërë ato më të fortë drejtpërdrejt me përdorimin shtesë të substancave të jashtme. Nëse po, të gjithë ata që përdorin drogë tashmë do të zgjohen, ndërsa në vend të kësaj ata janë vetëm droga! Kur një person vendos të marrë drogë me bindjen për të mundësuar të shpejtë chakra e tij, për shembull, atë të Kurorës, është duke rrezikuar një çrregullim tepër të rrezikshme mendore, për shkak se ajo është zgjedhur për të humbur kontrollin e mendjes së tij dhe trupin e tij dhe nuk e perceptojnë ato frena natyrore që përdoren për të mbrojtur veten nga pabarazitë e tepërta. Me fjalë të tjera, ai është duke zgjedhur të vuajë pasojat që do të jenë gjithmonë më keq se sa pritej.

Të gjithë në një moment ti e kupton se ekziston një kufi dhe “kur mjaft është mjaft!”, Por, nëse ai vendos për të marrë drogë, mendja e tij nuk është në gjendje për të ndaluar, sepse siguria e saj e brendshme është e ndarë, kështu që çdo çfarë mund të hyjë dhe të largohet pa kontrollin më të vogël. Është shumë serioze. E gjithë kjo do të sjellë personin që ka marrë drogë që të mos kontrollojë më veten dhe të bëhet nga bota. Për një shembull vizual, ideja që ne duhet të mendojmë për “paqe hipi dhe dashuri”, që është lloj i njerëzve që flasin pakuptimta në lidhje me dashurinë dhe paqen, por ata janë freaked kështu për shkak të barnave që ai nuk ka edhe të dëgjoni ju do të japin nëse ata ju paguan të bëni atë. Kjo është arsyeja pse rreptësisht këshillojnë kundër përdorimit të drogave: edhe pse në fillim mund të duket si rrugë e lehtë që të ketë përvoja jashtëshqisor, do të bëhet së shpejti mënyra më e lehtë të shkatërrojnë mendjen, duke shkatërruar jetën dhe të bëhen njerëz të paaftë për të arsyetuar dhe të realizuar. Ju mund të arrijnë përvojat pabesueshme dhe fantastike me chakras tuaj të Kurorës, pa absolutisht asnjë nevojë për të përdorur drogë, dhe kjo është ajo që do të sigurojë që ata do të jenë përvojat e bukur, reale dhe të sigurt, sepse ju do të keni për mbrojtje në mënyrë të vendosur mendore që do të parandalojnë përvojat negative të ndodhë . Me fjalë të tjera do të keni kontroll absolut, i cili në vend të kësaj do t’ju heqë juve pa kërkuar leje. Chakras janë pjesë e trupit tuaj dhe nuk ka asgjë të keqe në to, por të vendosur për të marrë drogën ju jeni zgjedhur për të humbur kontrollin e çdo pjesë të jetës tuaj. Drogat, kallamishtet, Ayahuasca, janë të gjitha mënyrat për të shkatërruar mendjen tuaj: mos besoni narkomanë që ju thonë ndryshe. Ata nuk kanë më një jetë, por ju bëni; mos e humbni vetëm për të ndjekur çmendinë e tyre. Për shkak të faktorëve, të gjithë shpirtrave që jetojnë me përvoja të vërteta dhe pozitive, sepse përfundojmë duke i lidhur këto dy terma dhe duke harruar ndryshimin e madh.

Nëse vendosni të merrni drogë, të gjitha mbrojtjet tuaja natyrore do të ndahen, truri nuk do të ketë më mbrojtje dhe qartësi dhe përvojat negative do të ndodhin pa numër. Bilanci duhet të vijë të meditojë dhe të mos marrë drogë. Kjo është arsyeja pse meditator mban kontroll absolut e trupit dhe mendjes së tij, në krahasim me ata që preferojnë mënyra të tjera “të shpejtë”, por me kohëzgjatje të shkurtër e cila do të sjellë ata për të krejtësisht të humbni kontrollin. Këtu ju shpjegoheni se pse ne kemi nevojë për të gjitha chakras evoluar me ekuilibrin, që ushqehen dhe jo vetëm që përdoren pa dijeninë. Duke medituar mbi chakras ju lejon që ata të zhvillohen dhe të forcojnë aftësitë e tyre që ju do të përdorni për të përmirësuar çdo aspekt të jetës suaj. Gjithashtu mund të kuptoni se pse ne praktikë krahasim në mënyrë që edhe më shumë chakra mes tyre, të tilla si Crown (përvojat dimensionale dhe jashtëshqisor) dhe Chi (veprime reale dhe konkrete bërë); ndërsa chakra Crown hap mendjet tona dhe na bën të zbuloni botën e re dhe dimensionet e reja, chakras që na sjell përsëri me këmbë në tokë dhe na bën të kuptojmë se ajo është e mirë për të dini dimensionet e tjera, por që ne nuk duhet mbyllur veten deri në ne përjetojnë veten me kokë në një botë tjetër. Është e drejtë që ne jetojmë në këtë dimension konkret, sepse nëse lindim, do të kemi një arsye. I njëjti rregull punon për chakra e Zemrës: në qoftë se ju do të përdorin vetëm se, ne do të jetë përgjithmonë në botën e fairies dhe kokë në ajër në vend të jetojnë jetën dhe të vëmendshëm për atë që ndodh rreth nesh.

Faqja 11 nga 11

Vetëm për shkak se ne duhet të jetë i balancuar, jo vetëm meditoni në OBSH-së, por edhe në chakras të larta që të na lejojë të kuptojmë se çdo gjë që ne shohim dhe ta besojmë të jetë e vërtetë nuk mund të jetë, sepse ka shumë dimensione të tjera ku Matrix që ne i njohim zakonisht atje. Pra, kjo chakra na lejon të mos e lidhin veten shumë në këtë madhësi si përndryshe ne do të kishte bërë nëse do të kishim medituar vetëm në atë se kush (duke qenë një chakra shumë material dhe pastaj lidhur me tokësore maska!) Marrja e të shohim përtej.

Pastaj zbuloi arsyen për të cilën unë të tregojë minuta sakta medituar mbi secilin nga chakras sesa trajtojnë ato si në qoftë se ata ishin të gjithë të njëjtën gjë, për shembull medituar 10 minuta në secilën pa njohur dallimet. Çdo chakra është e ndryshme dhe pak nga pak ju do të mësoni të kuptoni veçoritë e tij. Mësimi i sotëm është në fakt vetëm një sasi e vogël e asaj që janë chakras, sepse ata, në fakt, të ruhet për ne shumë informata interesante se ne mund të përdorim për tonë të mirë fizike, emocionale dhe mendore. Këshilla ime është që të meditoni siç kam mësuar ju dhe mos u shqetësoni, sepse do të ketë një më pak minuta në një chakra të shkatërrojnë ekuilibrin tuaj, por ju duhet të shmangin ato modelet e “agjërimit” të diktuara nga të tjerët rreme mjeshtrave shpirtërore, që ju ftojnë të meditoni vetëm dhe ekskluzivisht në një kaak, duke ju ndaluar kështu që të evoluoni me ekuilibrin në të gjithë të tjerët, siç duhet të bëni. Duke qenë se ke jetuar edhe pa përdorimin ndërgjegjshëm e chakras sot, ju mendoni se është normale dhe se ne jetojmë vetëm gjobë pa atë, por në qoftë se ju vendosni për të ushtruar mbi ta dhe t’i përdorë ato për të arritur qëllimet tuaja, ju do të pyes veten se si ju mund të jetojnë më parë pa ndihmën e tyre. Kur filloni të përdorni chakras dhe të përmirësoni çdo pikë të jetës tuaj, në sajë të forcës natyrore që mund t’ju shtypë, e kuptoni se sa fat keni për ta zbuluar praninë e tyre brenda jush. Ata janë si muskujt e fshehur që nuk presin të trajnohen. Varet nga ju që të vendosni ta bëni këtë çdo ditë.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/20250) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 11 nga 11. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]