Disponibile in:

40 – Chakra – tre hapa për evolucionin (pjesa 3)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Evolucioni i chakras është thelbësor për evolucionin tonë personal, prandaj lusim veten të kuptojmë se çfarë është saktësisht.

Organet fizike dhe energjike vazhdimisht kanë nevojë për energji: nëse nuk e ofrojmë atë nëpërmjet meditimit, ata e shohin veten shumë të dobët, si ato të shumicës së njerëzve. Kur chakrat janë të kequshqyer, ata e gjejnë veten duke konsumuar atë përqindje të vogël të energjisë së përditshme që vetëm ata arrijnë të kapin së bashku thjesht duke marrë frymë (pa meditim) për t’u përpjekur të mbijetojnë, por nuk mund të jenë shumë më të mirë, pasi vetëm meditimi mund t’i mbushë chakrat deri në pikën që na jep forcë të vërtetë. Jo çuditërisht, ne të gjithë ndjehemi shumë ose më pak të lodhur shumë shpesh gjatë ditës, në vend që të jemi aktivë dhe të paepur siç duhet të jemi. Të gjithë njerëzit kanë chakra dhe të gjithë njerëzit i përdorin ato, por duke i përdorur ato kaq pak dhe nuk janë të vetëdijshëm se është pothuajse e padukshme. Në fakt, duke pasur chakras shumë të shkarkuar, përdorimi që është bërë prej saj është shumë themelor: ne e marrim energjinë nga chakrat pa vetëdije që të përpiqemi të jemi më aktivë, të zgjuar, të fokusuar, të shkathët gjatë ditës, por nuk arrijmë lehtë në këtë qëllim, sepse kërkon përpjekje të konsiderueshme. Thjesht mendoni se sa seriozisht përpiqeni të studioni, lexoni dhe lexoni të njëjtat fjali me përkushtim dhe seriozitet, por nuk mund të mësuar përmendësh ndonjërën gjë edhe pse jeni përpjekur për orë të tëra; kjo përqendrim i vogël vjen nga mungesa e energjisë në chakra e mendjes. Duke mos ditur se kemi chakra, ne nuk i përdorim ato me vetëdije, prandaj ne nuk i përdorim ato për vlerën e tyre të madhe që mund të përdoret për aktivitete të shumta të përditshme. Në praktikë është sikur ne nuk i përdorim ato, sepse, duke pasur parasysh energjinë shumë të ulët që kanë, është pothuajse sikur të mos i kishim ato. Kjo është normale pasi, duke mos ditur se keni chakras, as nuk i dini se si t’i përdorni ato. Ndonjëherë mund të ndodhë që rastësisht të përdoren për qëllime të lehta, pasi në fund të fundit është funksioni i tyre natyror dhe ata dëshirojnë të punojnë së bashku për të na bërë të ndihen mirë, por nëse bëhemi të vetëdijshëm për chakras tonë dhe i ushqejmë për t’i bërë ato më të forta, mund t’i përdorim ato për të nxjerrë më së shumti prej tyre. e mirëqenies fizike. Chakrat janë me rëndësi vitale në jetën tonë të përditshme, shumë më tepër se ç’mund të imagjinojmë tani që nuk kemi përvojë praktike për të kuptuar këto koncepte.

Pa meditim chakras janë shumë të shkarkuar, kështu që edhe duke u përpjekur për t’i përdorur ata nuk merrni një efekt të madh sepse ata nuk kanë energji të mjaftueshme për të punuar: në këtë rast qëllimi nuk është i mjaftueshëm. Evolucioni personal bazohet në tri pika themelore: vetëdijesimi (në këtë rast, i chakras), qëllimi (vendimi për të përdorur chakras) dhe energjia (forca që e bën lëvizjen motorike, apo gjaku), e cila akumulon medituar. Ky minimum i energjisë që gjithkush zotëron pa medituar nuk është e mjaftueshme për të evoluar mendjen tonë dhe për të rritur jetën tonë, përndryshe ne të gjithë do të zgjoheshim, por me sa duket nuk funksionon në atë mënyrë. Evolucioni do të thotë së pari të dalësh nga programet tipike për t’u çliruar nga ato zinxhirë që nënshtrojnë të gjithë. Me pak fjalë është që të vendoset të jetë “ndryshe” nga masa e zakonshme që ndjek çdo gjë që vendoset para saj pa arsyetuar me kokën e vet. Pika është se trupi ynë është identik me atë të të gjithë të tjerëve, prandaj bëhet i lodhur si të tjerët, bëhet destabilizues, sëmuret, sepse nëse nuk vendosim të kemi atë ndryshim të brendshëm – i quajtur edhe Evolucioni – nuk mund të dallojmë veten nga të tjerët. Trupi juaj fizik, si trupi i energjisë – dhe për këtë arsye edhe mendja juaj – ka nevojë për chakrat e evoluar që të jenë në gjendje të arsyetojnë, fortifikojnë, kuptojnë dhe realizojnë atë që konsideroni ndryshimin më të mirë për jetën tuaj. Pa energji, chakrat mund të bëjnë pak, ose sepse nuk e njohin fuqinë e tyre të vërtetë dhe për këtë arsye nuk mësojnë ta përdorin atë, dhe sepse, edhe nëse e dija këtë, pa energji nuk do të kishin forcën për të lëvizur dhe gjithçka do të mbetet e bllokuar. Njohja e fuqisë së chakras tuaj nuk duhet nënvlerësuar, sepse duke ditur atë që ata janë të aftë, ju kuptoni se çfarë dhe si t’i përdorni ato në kohë nevoje, gjë që ndodh shumë më shpesh sesa mund ta imagjinoni.

Faqja 2 nga 6

Është e sigurt se pa praktikë nuk do të kuptoni kurrë aftësitë e vërteta të chakras tuaj, sepse fjalët dhe “teoritë” që nuk mund të besoni do të mbeten përgjithmonë, por nëse zbulimi i forcës suaj ju motivon të praktikoni meditimin, është e sigurtë që do të fitoni përvoja lëkurën tuaj që do të konfirmojë vërtetësinë e fuqisë suaj të brendshme.

Nuk do të ketë më shumë teori apo ide, nuk do të jetë vetëm ju dhe përvoja e fakteve reale që do t’ju tregojnë se chakras vërtetë punojnë. Duke qenë të përdorura për të jetuar pa përdorimin e tyre specifik, besojmë se mungesa e chakras nuk është aq problematike, në të vërtetë, se nuk bën dallim pikërisht për shkak se nuk e dimë se çfarë është dhe çfarë mungojnë. Megjithëse mund të duket një krahasim pak i papërpunuar, ne jemi të krahasueshëm me një njeri të lindur të verbër, i cili nuk e di se sa e mrekullueshme dhe e dobishme është të jesh në gjendje të shohësh se nuk ka shumë probleme me ngjyrat dhe nuancat e mobiljeve në shtëpinë tënde; me siguri ai vuan për problemin e tij, dëshiron të jetë në gjendje të shohë dhe të njohë fytyrat e njerëzve rreth tij, por pa pasur shikim ai kurrë nuk do të jetë në gjendje të kuptojë se çfarë do të thotë të shihet muzgu ose të jetë në gjendje të përcaktojë një det të pastër falë faktit se mund të shohin këmbët nën ‘ujë. Edhe nëse ai me të vërtetë donte ta kuptonte, ai kurrë nuk do të kuptojë se çfarë ngjyre, hije dhe lule të dritës janë, sepse ai nuk e ka atë mjet për t’i identifikuar ato. Ata që zgjedhin të injorojnë chakrat e tyre vendosin të bëhen të verbër dhe të jetojnë duke prekur jetën ashtu si një njeri i verbër do të bënte, pa qenë në gjendje ta shihte, pa e kuptuar vërtet atë. Është e kuptueshme që ne nuk e njohim rëndësinë e tyre pa e ditur vlerën e tyre, por meqë jemi me fat që mund të vendosim të mos mbetemi “të verbër”, është mirë të përpiqemi t’i hapim sytë realitetit që na rrethon, nëpërmjet plotësimit dhe trajnimit e chakras e tyre.
Në fillim, kur meditoni për herë të parë në chakras, këto mund t’ju bëjnë disa siklet që mund të gaboni për ndjenjën e dhembjes, sepse ata kurrë nuk kanë qenë të ngarkuar në tërë jetën tuaj, kështu që është sikur këmbët tuaja të fillojnë të ecin pas një kohë të gjatë në të cilën ju keni ndalur: natyrisht ata do të ju dëmtojnë, sepse ata nuk kanë më forcën për t’ju mbajtur lart. Chakrat kurrë nuk kanë qenë të mbushura, sepse kurrë nuk keni medituar më parë, kështu që gjatë meditimeve tuaja të para ata do të duhet të zgjerohet dhe të fillojnë aktivizimin; kjo mund të të shkaktojë një shqetësim të vogël për ditët e para. Ndoshta kur keni medituar në chakra mendje për herë të parë kjo ju shkaktoi një parehati ballin që ju hutoheni me dhimbje koke, duke menduar se kjo ishte një dhimbje. Pak nga pak ju do të kuptoni se siklet në chakra e mendjes është një dhimbje koke shumë e ndryshme, është si një degëzim që krijohet brenda kokës; për më tepër, kjo bezdi nuk do të jetë aq negative, por do ta quash pothuajse të këndshme.

Do t’ju bëjë të kuptoni se diçka e mirë po ndodh në kokën tuaj, në të vërtetë do të ndjeheni më “dritë” dhe gjithashtu emocionalisht më të lumtur. Ju nuk do ta kuptoni menjëherë atë që është saktësisht, sepse trupi nuk është përdorur në këtë risi, por pak nga pak nëse vazhdoni të meditoni ju do të gjeni gjithnjë e më shumë, duke kuptuar se është diçka shumë e mirë. Në fakt, sa herë që ndaloni të meditoni për një kohë të gjatë, chakrat kthehen në pikën e fillimit dhe pothuajse duhet të filloni. Që kur jeni në fillim të këtij udhëtimi dhe me këtë ju nuk e keni asimiluar kush e di sa energji, edhe nëse keni medituar për dy ose tri javë me radhë (edhe nëse mund të ndiheni shumë më të fortë se më parë), mbetet fakti që chakrat tuaj nuk janë akoma trajnuar dhe nuk e di se si të lëvizin, kështu që nëse unë u ndal duke praktikuar përsëri ata do të kthehen si ata ishin para në asnjë kohë. Si rezultat, çdo herë që filloni të praktikoni përsëri, ju mund të merrni përsëri ato probleme, sepse chakras do të fillojë përsëri përhapjen jashtë. Duke medituar aq shumë dhe duke mos medituar aspak, nuk është shumë e mirë për chakras tuaj, sepse do të ishte si humbja e peshës dhe pesha e peshës shumë shpejt, duke krijuar shenja shtrëngimi që në terma energjetikë do të bëheshin çarje të vogla. Në pak fjalë, nëse hëngrët shumë dhe papritmas fillove të vuash nga uria për shumë ditë me radhë dhe pa arsye, kjo nuk do të bënte trupin tënd aq shumë sa me chakrat kur ndalohesh.

Faqja 3 nga 6

Asgjë për t’u shqetësuar rreth chakras nëse fillova të meditoj përsëri, sepse ato çarje do të zgjidhnin në asnjë kohë, duke qenë energjik dhe sigurisht jo fizik. Nëse do të ndalonit të meditoni plotësisht, do të ktheheni sikur keni filluar këtë rrugë dhe ndoshta nëse interesi juaj është që të evoluoni shpirtërisht, kjo është gjëja e fundit që dëshironi. Më e keqja që mund të ndodhë nëse vendosni të ndaloni meditimin është që të ktheheni siç keni qenë më parë, gjë që, personalisht, mendoj se është gjëja më e keqe, sepse kur e njihni fuqinë tuaj të vërtetë dhe e mbani në duart tuaja, kur nuk keni qenë në gjendje të kuptoni dhe reagoni ndaj situatave të krijuara rreth jush për të hequr energji.
Çdo chakra është e ndryshme nga tjetra dhe secila krijon ndjesi të ndryshme kur dëshiron të tregojë se ka nevojë për energji dhe, me fjalë të tjera, është bosh. Ju duhet të kuptoni se deri më tani nuk keni medituar kurrë mbi chakras, kështu që nuk i njihni motivet e dhimbjeve tuaja fizike. Në fakt, nëse gjatë ditës ju merrni një dhimbje koke ju mendoni se kjo është një gjë shumë normale, sepse natyrisht “është normale” që papritmas ju merrni një dhimbje në kokën tuaj të tmerrshme që ju bën të ndiheni dhimbjet e ferrit, ose një dhimbje të vazhdueshme stomaku që çdo gjë që hani këtu vjen brejtja që duket të jetë më e fortë se stërvitjet. Ne besojmë se është normale sepse “gjithkush i ka ata”, “të gjithë” i ndjen këto dhimbje, por nuk është aspak normale; ato janë dhimbje nga mungesa e energjisë që çon pengesën për chakras tuaj për t’ju mbrojtur nga të këqijat, kështu që dhimbjet dhe sëmundjet arrijnë. Pa forcë, si mund të prisni të kundërtën? “Gjithkush” ndjen këto dhimbje sepse “të gjithë” nuk meditojnë. Provoni t’i kërkoni praktikuesve të vërtetë të meditimit, sa vite nuk kanë një dhimbje koke, dhembje stomaku, dhe mos merrni ndikime serioze. Nuk është rastësi që do të jetë e njëjta kohë që kur filluan të meditonin me seriozitet dhe këmbëngulje. Me përvojë praktike ju do të zbuloni një informacion shumë interesant mbi chakras, një në lidhje me dhimbjet e tyre. Për të qenë të saktë, siklet të lehtë që mund të ndihet gjatë ose pas meditimeve – që nuk kanë të bëjnë me dhimbjet tipike të përditshme – nuk është shkaktuar sepse chakrat po mbushen, por ndodh kur kuptojnë se ato janë bosh. Dhimbjet që keni ndjerë gjatë ditëve në kokë, në stomak, në stomak, para se të keni arritur këtë rrugë shpirtërore (mendoni për të gjitha kohërat kur keni pasur dhimbje koke në vitet e fundit!) Isha për shkak të mungesës së energjisë që e pengonte trupi të funksionojë dhe të mbrohet nga çdo negativitet që mund të hyjë ose të krijojë për shkak të stresit të tepruar, lodhjes e kështu me radhë.

Vështirësitë që zbuloni herë të parë që meditoni nuk janë të krahasueshme me dhimbjet e vërteta, por ato janë një lloj shqetësimi që është krejtësisht e kundërta me dhimbjen: ju ndjeni diçka që ndodh brenda trupit tuaj dhe ju nuk mund ta dalloni se çfarë është për shkak se nuk jeni të mësuar me të. dhe akoma, me një praktikë pak më të madhe, do ta kuptoni vetë se kjo siklet nuk është aspak e barabartë me dhimbjen që ndjeni për shkak të mungesës së energjisë. Sulmi i meditimeve të para rrjedh nga fakti që chakrat duhet të zbulojnë veten e tyre, ata duhet të kuptojnë se çfarë po ndodh dhe çfarë është ajo energji. Do të duhen shumë pak ditë për t’u mësuar dhe nuk duhet të ndjeni ndonjë shqetësim pas një jave praktike të vazhdueshme. Megjithatë, varësisht nga rasti, ka njerëz që kanë chakras shumë të bllokuar me negativitet për shkak të stresit të akumuluar në vitet e mëparshme; asgjë e parregullt apo e rrezikshme, thjesht përmes meditimit të vazhdueshëm ata do të duhet të pastrohen vetë pak, kështu që bezdi mund të zgjasë edhe disa javë në krahasim me njerëzit e tjerë të cilët pas 2-3 ditësh nuk do ta ndjejnë më atë. Sidoqoftë, do të jetë një shqetësim që do të bëhet gjithnjë më i lehtë pikërisht sepse do të pastrohet nga negativiteti, jo nga ana tjetër. Megjithatë, nëse nuk ndalet duke medituar për shkak të mungesës së kohës ose për ndonjë arsye tjetër, chakras – që tani përdoret për të “jetuar në luksin” e energjisë – mund të përjetojnë disa dhimbje për shkak të mungesës së energjisë, sepse ata nuk do të donin të ktheheshin siç ishin ” “Por ata dëshirojnë të mbeten të fortë ndërsa po përdoreshin për të medituar. Ndërprerja e meditimit, ushqimi ndërpritet tek chakras që fillojnë të shkarkohen dhe “të frikësohen”, duke u frikësuar të jenë të dobët siç ishin dikur.

Faqja 4 nga 6

Asgjë për t’u shqetësuar rreth chakras nëse fillova të meditoj përsëri, sepse ato çarje do të zgjidhnin në asnjë kohë, duke qenë energjik dhe natyrisht jo fizik. Nëse do të ndalonit të meditoni plotësisht, do të ktheheni sikur keni filluar këtë rrugë dhe ndoshta nëse interesi juaj është që të evoluoni shpirtërisht, kjo është gjëja dhe fundit që dëshironi. Më dhe keqja që mund të ndodhë nëse vendosni të ndaloni meditimin është që të ktheheni siç keni qenë më parë, gjë që, personalisht, mendoj nëse është gjë më e keqe, sepse kur dhe njihni fuqinë tuaj të vërtetë dhe dhe mbani në duart tuaja, kur nuk keni qenë në gjendje të kuptoni dhe reagoni ndaj të regjistruarve të krijuar rreth jush për të hequr energji.

Çdo chakra është dhe dallon nga tjetra dhe secila krijon ndjesi të ndryshme kur dëshiron të tregojë nëse ka nevojë për energji dhe, me fjalë të tjera, është bosh. Ju duhet të kuptoni se deri më tani nuk keni medituar kurrë mbi chakras, kështu që nuk i njihni motivet dhe dhimbjet fizike tuaj. Në fakt, nëse gjatë ditës ju merrni një kokë koke ju mendoni se kjo është një gjë shumë normale, sepse natyrisht “normale është” që papritmas ju merrni një dhimbje në kokën tuaj të tmerrshme që ju bën të ndiheni dhimbjet dhe ferrit, ose një dhimbje të vazhdueshme stomaku që çdo gjë që hani këtu vjen brejtje që duket të jetë më e fortë dhe më e fortë nëse stërvitjet. Ne besojmë nëse është normale sepse “gjithkush i ka ata”, “të gjithë” i ndjen këto dhimbje, por nuk është aspak normale; ato janë dhimbje nga mungesa dhe energjia që çon pengesën për chakras tuaj për të mbrojtur nga të këqijat, kështu që dhimbjet dhe sëmundjet arrijnë. Pa forcë, si mund të prisni të kundërtën? “Gjithkush” ndjen këto dhimbje sepse “të gjithë” nuk meditojnë. Provoni të kërkoni praktikuesit e vërtetë të meditimit, që hardhia të mos ketë një kokë të dhimbshme, dhembje stomaku, dhe mos merrni ndikime serioze. Nuk është rastësi që do të jetë dhe një kohë që kur filluan të meditonin me seriozitet dhe këmbëngulje. Me praktikë të praktikuar ju do të zbuloni një informacion shumë interesant mbi chakras, një në lidhje me dhimbjet dhe gomave. Për të qenë të saktë, lehtë siklet që mund të ndihet gjatë ose pas meditimeve – që nuk kanë të bëjnë me dhimbjet tipike të përditshme – nuk është shkaktuar sepse chakrat po mbushen, por ndodh kur kuptojnë se por ato janë bup. Dhimbjet që keni ndjerë gjatë ditëve në kokë, në stomak, në stomak, para se të keni arritur këtë shpirtërore rrugë (mendoni për të gjitha kohët kur keni pasur kokëdhimbje në vitet dhe fundit!) Isha për shkak të mungesës së energjisë që pengonte trupi të funksionojë dhe të mbrohet nga çdo negativitet që mund të hyjë ose të krijojë për shkak të tepruar stresit, lodhjes dhe kështu me radhë.

Vështirësitë që zbuloni herë pas here që meditoni nuk janë të krahasueshme me dhimbjet dhe vërtetën, por ato janë një lloj shqetësimi që është tërësisht dhe kundërta me dhimbjen: ju ndjeni diçka që ndodh brenda trupit tuaj dhe ju nuk mund të dalloni nëse ajo është për shkak se nuk jeni mësuar me të. dhe akoma, me një praktikë pak më të madhe, do të kuptoni vetë se ky shqetësim nuk është aspak dhe barabartë me dhimbjen që ndjeni për shkak të mungesës së energjisë. Sulmi i meditimeve të para rrjedh nga fakti që chakrat duhet të zbulojnë veten dhe gomave, ata duhet të kuptojnë se çfarë po ndodh dhe çfarë është ajo energji. Duhen shumë pak ditë për t’u mësuar dhe nuk duhet të ndien ndonjë shqetësim pas një jave praktike të vazhdueshme. Megjithatë, varësisht nga rast, ka njerëz që kanë chakras shumë të bllokuar me negativitet për shkak të stresit të akumuluar në vitet dhe mëparshme; asgjë dhe parregullt dhe dhe rrezikshme, thjesht përmes meditimit të vazhdueshme ata do të duhet të pastrohen vetë pak, kështu që bezdi mund të zgjasë edhe disa javë në krahasim me njerëzit e tjerë që pas ditësh nuk do të ndjehen më atë. Sidoqoftë, do të jetë një shqetësim që do të bëhet gjithnjë e më e lehtë pikërisht sepse do të pastrohet nga negativiteti, jo nga ana tjetër. Megjithatë, nëse nuk ndalet duke medituar për shkak të mungesës së kohës ose për ndonjë arsye tjetër, chakras – që tani përdoret për të “jetuar në luksin” dhe energjinë – mund të përjetojnë disa dhimbje për shkak të mungesës së energjisë sepse ata nuk e bëjnë të donin të ktheheshin siç ishin “” Por ata dëshirojnë të mbeten të fortë, ndërsa po përdoreshin për të medituar. Ndërprerja dhe meditimit, ushqimi ndërpritet tek chakras që fillojnë të shkarkohen dhe “të frikësohen”, duke u frikësuar të jenë të dobët siç ishin dikur.

Faqja 5 nga 6

Para fillimit të një udhëtimi meditues, chakrat tuaj nuk punuan për t’ju mbrojtur nga sëmundjet dhe dhimbjet fizike, kështu që ata bënë që të gjitha dhimbjet të bien drejtpërdrejt mbi trupin fizik, duke mos ditur se si të mbrohen; ata ishin duke fjetur. Kjo shkaktoi dëme në pjesë të trupit që nuk ishin të mbrojtura, dhe prej aty dhimbje. Për shembull, gratë që nuk kanë medituar kurrë mbi chakras me teknikën e duhur, vuajnë shumë më shumë nga dhimbja e ciklit se sa gratë që meditojnë mirë në Chi. E njëjta gjë ndodh me kokën: shumë gra që nuk meditojnë, vuajnë nga dhimbje koke të rënda, si gjatë ciklit ashtu edhe gjatë rutinë normale, pavarësisht nëse kanë arsye apo jo për ta provuar, sepse në praktikë çdo justifikim do të raportohet në frazën e zakonshme “Unë jam i lodhur, është normale që unë të kem një dhimbje koke “, sikur kjo të ishte e mjaftueshme për të pranuar dhimbjen e dhimbjes shumëvjeçare në jetën tonë. Kjo në realitet nuk është aspak për shkak të lodhjes së thjeshtë, e cila me siguri mund të ndodhë në periudha veçanërisht të vështira, por jo për jetën! Këto dhimbje janë për shkak të mungesës së energjisë. Sigurisht njeriu nuk është i panjohur për dhimbjet e mungesës energjetike të chi vetëm për shkak se ai nuk ka cikël, në fakt mungesa e energjisë në mënyrë të tepërt e çon njeriun të ketë dhimbje të forta mbrapa. Ndonjëherë edhe dhimbje të veshkave, sepse Chi është i lidhur veçanërisht me kockat dhe muskujt, duke qenë chakra më e lidhur me fizike se sa ato të gjata që janë më sentimentare / emocionale dhe mendore.

Pikërisht për shkak se kjo është një chakra shumë fizike, Chi është gjithashtu ai që shkarkohet së pari, sepse konsumojmë energjinë gjatë rutinës sonë, që kërkon shumë që të jetë në gjendje të kapërcejë ditën e punës. Pra, nëse Chi-i shkarkon shumë, ai nuk është më në gjendje ta mbrojë trupin tonë nga dhimbjet që do të duhej të merreshin nëse do të ishte ngarkuar, për të cilën mbërrijnë dhimbjet e prapme. Këto dhimbje konsiderohen të jenë shumë normale në jetën tonë, sepse ata kanë “të gjithë” dhe është e qartë se ata të gjithë kanë, sepse shumica e njerëzve nuk meditojnë. Kur filloni të meditoni seriozisht, ti e kupton se këto dhimbje nuk janë aspak normale, në të vërtetë ato ju prekin gjithnjë e më pak dhe, nëse praktikoni vazhdimisht (dhe jo aq shumë për të thënë, me fjalë, por pa fakte), ato mund të zhduken plotësisht nga rutina juaj. Duket e qartë për mua se nëse sot ju vendosni të thyejnë shpinën me veprime që do të shkonin kundër natyrës suaj, do ta ndani edhe nëse jeni duke medituar në Chi! Por të gjitha ato dhimbje koke të çuditshme, dhimbje barku, dhimbje prapa, dhembje veshkash, këmbë të lënduar, të cilat “për asnjë arsye” ju erdhën para se të meditohesha, “çuditërisht” falë meditimit gradualisht do të zbresin, derisa ju do të përjetoni më shumë dhimbje koke sesa në raste shumë të rralla. Ata që e njohin dhimbjen e vërtetë të kokës, shumëvjeçare dhe hallucinatorë, siç e njoh, do ta vërejnë ndryshimin e trupit të tyre shumë më shpejt sesa ndoshta ata që nuk e kanë provuar ndonjëherë atë të tyre dhe natyrisht se nuk mund të gjejnë ndryshimin; kjo varet nga personi në person, jo gjithkush në fakt ka një dhimbje koke të fortë gjatë ditës, por të gjithë, kur fillojnë udhëtimin meditues, do të kenë përfitime në trupin e tyre nga e para deri tek e fundit, dhe ata do ta kuptojnë atë.

Shqetësimi i fillimit të meditimit do të bëhet një lloj kënaqësie, sepse trupi do ta njohë atë simptomë si diçka miqësore dhe jo negative. Kjo “bezdi” e çuditshme do të bëhet diçka që ju do të donit dhe në një kuptim do ta kërkoni vetë. Vëmendje, nuk po them se ju do të filloni të pëlqeni që brejtja të bëhet masokist, përkundrazi do të jetë bezdi për të ndryshuar, duke u njohur nga trupi që do të kuptojë se është diçka shumë e këndshme. Mos harroni se meditimi është para së gjithash relaksim, kështu që nuk mund të jetë aspak i pakëndshëm: nëse po, pyes veten se çfarë lloj meditimi do të bënit. Në fillim chakras duhet të zgjerohet, kështu që është e mundur që ju do të ndjeni ata në veprim edhe pas përfundimit të seancave dhe jo vetëm gjatë praktikës së meditimit. Pra, mos u shqetësoni nëse gjatë ditës ju ndjeni chakra e Mind, ose Chi, që janë aktivizuar nga vetë, edhe pa ju konsideruar ato; kjo është e gjitha krejtësisht normale, ata thjesht duhet të kuptojnë se si duhet të sillen gjatë ditës, sepse ato nuk janë përdorur për të qenë aq “të zgjuar” dhe plot energji. Lejoni atij kohë për t’u vendosur. Do t’ju tregoj më shumë: nëse nuk doni t’i shpërfillni ato, por merrni frymë prana në atë chakra që dëshironi të tregoni për të përshpejtuar evolucionin e saj.

Faqja 6 nga 6

Midis njerëzve injorantë ka zëra se chakrat hapen dhe mbyllen, sikur të ishin portale shumë të këqija që mund të thithnin papritmas objekte ose dikush tjetër nga ana e tyre, si në karikaturat. Chakrat nuk janë vrima të zeza, ato nuk janë vrima në trupin tuaj, ato janë pika të thjeshta takimi të nervave, ato janë zona energjie. Chakrat nuk hapen dhe nuk mbyllen: ato mbeten pjesë atrofike të trupit nëse i shpërfillni ato, ose ato bëhen aktive në qoftë se i kushtoni vëmendje atyre dhe njiheni. Sa më shumë që meditoni në chakras, aq më shumë ata bëhen të vetëdijshëm për kapacitetet e tyre të panumërta dhe dëshirojnë gjithnjë e më shumë energji për të qenë në gjendje të kryejnë proceset e tyre të brendshme dhe për të përshpejtuar dhe përmirësuar kënaqësinë tuaj; ju do ta kuptoni në sajë të përmirësimit të shëndetit, performancës fizike, mosinteresimit në njerëz ose situatave që ju bëjnë të ndiheni keq. Për më tepër, stresi do të hiqet duke ju bërë më të vëmendshëm dhe aktiv, por mbi të gjitha do të jeni në gjendje të kryeni projektet tuaja pa hitches shumë. Çakrat janë diçka që i takon trupit tuaj fizik dhe që lidhen me mendjen tuaj për të zhvilluar aftësi të reja në ju: mos e nënvlerësoni aftësitë tuaja mendore dhe fizike. Chakrat e ngarkuar ju lejojnë të përballeni më mirë me ditën tuaj, për aq sa ju meditoni më shumë, aq më shumë zbulojnë mundësi të reja për t’ju ndihmuar në situata që do të kërkojnë përpjekje të tepruara, duke ju bërë më pak punë dhe duke krijuar situata që duhet të ishin katastrofike më pozitive.

Tani nuk e kuptoni, sepse nuk keni përvojë, prandaj jepni kohë për të gjetur në lëkurën tuaj nëse kjo është realitet apo jo. Çdo chakra ka funksione shumë specifike, edhe nëse të gjithë punojnë së bashku për t’ju bërë të ndiheni më mirë. Nëse ne e ekzagjerojmë meditimin vetëm dhe ekskluzivisht në një kaak të vetëm dhe jo në të pesë, do të përfundonim paekuilibruar si mentalisht ashtu edhe fizikisht, duke krijuar probleme që nuk duhet të kemi; kjo do të ndodhte nëse vendosëm të meditojmë 4 orë në ditë në Chi, dhe as një minutë në chakras tjetër; ose 15 minuta në Kurorë, 2 minuta në Mind, por duke e bërë këtë për muaj dhe muaj, pa medituar fare në tre chakrat e mbetur, duke i shtyrë kështu që të mosbalancohen. Unë përsëris, ne flasim për muaj dhe muaj dhe jo pak ditë. Mos u shqetësoni nëse nuk meditoni në minutën shumë të saktë për çdo chakra: Teknika ju thotë të meditoni për 7 minuta në Chi, 3 minuta në Plexus, 7 minuta në Zemër, 7 minuta në Mind dhe 3 minuta në Kurorë, në mënyrë që nga i ulet; nëse ndonjëherë ju meditoni me 7 minuta në Chi, 4 në Plexus, 7 në Zemër, 8 në Mind dhe 3 në Kurorë, asgjë e keqe nuk do të ndodhë; por nëse vendosni për të medituar çdo ditë me javë me 15 minuta në Chi, 2 në Plexus, 3 në Zemër, 2 në Mendje dhe 1 në Kurorë, atëherë padyshim do të dilni në çekuilibër, sepse do të meditoni 15 minuta në Chi dhe përfundoni duke mos konsideruar pothuajse jo në të gjitha chakras të lartë harruar plotësisht për kurorën. Mundohuni të ndiqni atë që po them, mos lexoni me nxitim pa kuptim.

Nëse e ndjekni teknikën pothuajse në letër, nuk do të hasni ndonjë problem. Natyrisht që ekzistojnë përjashtime për çdo gjë, për shembull nëse flasim për një grua që ka pasur fëmijë, ajo duhet të meditojë disa minuta më shumë për Chi, vetëm për t’u rikuperuar pak (por nuk duhet ta bëjë përgjithmonë!). koha), por ne do t’i analizojmë këto situata më vonë, sepse ne do të prekim shumë më tepër shembuj konkretë dhe realë. Nëse mbajmë një ekuilibër në meditimet tona, chakrat do të jenë shumë më të lehtë për të bashkëpunuar, duke krijuar një bashkim të përsosur që do t’u lejojë atyre të bëhen shumë më të forta edhe në realitetin fizik. Është mirë të analizohen chakrat nga chakra, të kuptuarit se cilat janë cilësitë e tyre pozitive nëse janë trajnuar siç duhet, ose cilat probleme mund të krijojnë nëse vendosim të shkojmë dhe të mosbalancojmë ato tepër për vendimin tonë. Në mësimet e ardhshme të chakras ne do të analizojmë të gjitha këto pika; në ndërkohë sot kemi marrë rastin për t’u përballur me diskursin e evolucionit bazuar në tri pikat kryesore: ndërgjegjësimin e chakras, qëllimit dhe energjisë.

Së pari ju duhet të jeni të vetëdijshëm për chakras tuaj kështu që ju mund të zgjoheni ato, aktivizoni ato dhe t’i bëni ato të dobishme. Së dyti, ju duhet të keni qëllimin për t’i trajnuar ata, prandaj duhet të jeni të vendosur në atë që bëni, duke e ditur se po e bëni këtë për veten tuaj dhe kjo nuk duhet të jetë aq motivuese sa ne jemi mësuar me arsyetimin. Si një gjë e tretë e rëndësishme që ju duhet të merrni energji për t’i bërë ato të punojnë ndryshe, pa ushqim, ata nuk do të jenë në gjendje t’ju arrijnë rezultatet që keni shpresuar. Duke medituar ju do të jeni në gjendje të kuptoni sa interesante dhe të dobishme janë chakrat që të merrni rezultatet e para nga kjo rrugë evolucionare. Ju uroj një meditim të mrekullueshëm!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/20775) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]