Disponibile in:

14 – Duke parë Aurën – Mësoni të shikoni Aurën (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Arsyet kryesore që i shtyjnë njerëzit të pyesin veten se si mund ta shihni Aurën janë zakonisht shumë të thjeshta: kurioziteti, argëtimi, ose të dini kuptimin e aurës tuaj, përmes ngjyrës së energjisë që e krijon atë. Në realitet aura është shumë më interesante dhe e dobishme sesa mund ta imagjinojmë, sepse falë saj mund të ndikojmë në rrjedhën e jetës sonë dhe gjendjen shpirtërore të njerëzve që janë afër nesh. Në fakt, aura është një energji shumë e trashë që na përket neve dhe funksionon edhe pse ne injorojmë origjinën dhe aftësitë e saj. Everydo ditë aura vepron, duke krijuar situata rreth nesh dhe duke u larguar ose duke iu afruar njerëzve të caktuar që shumë herë as nuk e kuptojnë se si mund të kishin ndodhur në jetën tonë, megjithatë ndodhi. Aura është diçka e paparashikueshme, derisa të mësoni ta dini dhe manipuloni atë në kohën e lirë. Njohja e atmosferës do t’ju ndihmojë të reflektoni mbi arsyet për gjithçka që ju ndodh, veçanërisht për situatat negative që janë të lidhura rreptësisht me fushën tuaj të energjisë. Në fakt, ata që kanë një atmosferë shumë kompakte dhe rezistente, e kanë shumë më lehtë të arrijnë qëllimet e tyre, krahasuar me ata që kanë një të dobët dhe të shpuar, i cili gjen gjithmonë një mijë vështirësi për të realizuar edhe dëshirën apo projektin më të vogël dhe më të parëndësishëm.

Aura është pjesë e nesh dhe e drejton jetën tonë në një drejtim që ne nuk vendosim me qëllim sepse nuk jemi të vetëdijshëm për ekzistencën e tij dhe aftësinë e tij për të kontrolluar veprimet dhe mendimet e njerëzve përreth nesh. Për tu bindur për praninë e aureas, për të kuptuar se ajo me të vërtetë ekziston dhe sa ndikuese është në jetën tonë, nuk është e nevojshme t’i besojmë fjalëve të dikujt tjetër, sepse do të ishte e mjaftueshme për të përfituar nga aftësia për të parë energjinë me sytë tuaj. Megjithëse ky ushtrim përdoret më së shumti kohë për të kaluar kohën duke shikuar ngjyrën e aurës, vetëm për tu bindur se është gjithçka këtu, në të vërtetë duke parë aurën na lejon të zbulojmë arsyen pse jeta jonë po shkon drejt specifikon drejtimin dhe jo një tjetër, dhe nëse kjo ndodh për shkak të nesh ose për shkak të dikujt tjetër që po ndikon tek ne nga distanca. Aura është shumë më e rëndësishme nga sa duket.

Gjatë përvojave të para të shikimit aurik, ju mund të shihni vetëm një halë të bardhë që rrethon temën që po vëzhgoni dhe asgjë më shumë. Por ka shumë më tepër! Në fakt, duke shkuar përpara me trajnime serioze, mund të arrini në vetëdijen dhe përvojat vizuale përtej pritjeve. Para se të dilni në rëndësinë e atmosferës, aftësive të saj dhe gjithë pjesës tjetër, do të ishte mirë nëse e njihni ekzistencën e saj duke e parë atë me sytë tuaj, në mënyrë që të kuptoni se kjo nuk është fantazi ose një thashetheme e çuditshme, por e pastër dhe realitet konkret në të cilin jetojmë të gjithë çdo ditë. Për këtë arsye, ju ftoj të praktikoni një ushtrim shumë të thjeshtë për të gjithë që do t’ju lejojë të shihni të paktën shtresën e parë të atmosferës.

Kudo që të jeni tani, patjetër që do të jetë diçka tjetër pranë jush për të ushtruar, të tilla si një pjesë e mobiljeve, një kafshë ose një bimë. Do të ishte më mirë, për herë të parë, të filloni stërvitjen me një objekt të mesëm të thjeshtë dhe të mesëm, për shembull një tryezë në shtrat, një karrige, një stol, pra diçka që nuk ju zë të gjithë pamjen tuaj, madje edhe më mirë nëse zgjidhni diçka që nuk është në lëvizje, pastaj një objekt ose një kafshë që fle, në mënyrë që të përqendroheni tek ai pa shpërqendrim dhe pa nxitim. Për të mos lejuar që të prishni përvojën tuaj duke besuar atë një iluzion ose një efekt optik, për shkak të të kundërtës së ngjyrës së subjektit që po shikoni, do të ishte më mirë të rregulloni diçka me një ngjyrë neutrale dhe delikate, siç është ngjyra e dritës së drurit, në vend të një ngjyre shumë të lehtë ndezur si jeshile elektrike. Do ta shpjegoj arsyen. Nëse do të shikonit një objekt të gjelbër dhe rastësisht të kishte një atmosferë të kuqe, menjëherë do të bindeshit se ajo që po shihni është e kundërta e thjeshtë që secila ngjyrë ka, sipas shkallës kromatike të ngjyrave të kundërta. Kështu që ju do të mendoni se nuk ka të bëjë me atmosferën.

Faqja 2 nga 4

Ne e dimë mirë që ngjyra e kundërt e së kuqes është e gjelbër, si portokalli është ajo e blu, vjollcë është ajo e verdhë, e zezë është ajo e bardhë dhe anasjelltas. Prandaj, nëse një objekt është i purpurt, ngjyra e tij plotësuese është e verdhë; nëse në vend të kësaj do të shihje halo rreth saj, jeshile, të kuqe, blu të lehta, etj., do të kuptonit se nuk mund të jetë një efekt optik i thjeshtë, por është diçka më shumë! Si pasojë, nëse do të shikonit një objekt të gjelbër dhe halo i saj ishte i purpurt, kjo nuk do të ishte aspak e kundërta e saj kromatike, por diçka tjetër që nuk mund të shpjegohet me logjikë, dhe sot e dini se është aura.

Natyrisht, çdo objekt ka aurën, si pasojë një objekt i kuq që ka aurën e gjelbër gjithashtu mund të ndodhë me ju, por për të shmangur që të mos kapeni nga konfuzioni që do t’ju bëjë të besoni se është vetëm e kundërta e tij, pra që ju po shihni një efekt optik, unë ju këshilloj të praktikoni në disa objekte të ndryshme, në mënyrë që të jeni në gjendje të njihni ndryshimin midis shikimit të një kontrasti të thjeshtë nga shikimi i atmosferës së tij të vërtetë. Herët e para që mund të binit në gabimin e efektit optik, por me më shumë përpjekje do të keni mundësi të shihni një ngjyrë tjetër shumë më të fortë dhe më të përcaktuar, e cila do të jetë fusha e saj energjetike, pra aura. Mos u frikësoni nga kjo premisë! Shtë e rëndësishme që të kuptoni që aura ekziston me të vërtetë dhe që mësoni të dalloni një efekt optik nga ajo që është e vërtetë.

Nëse është e mundur, merrni një objekt me ngjyrë të bardhë ose të lehta dhe vendoseni në një pikë të paktën dy metra larg nga ju. Shtë shumë e rëndësishme që prapa objektit në fjalë të ketë një sfond të qetë, ndoshta një mur të bardhë, pa objekte të tjera dhe mobilje të ndryshme dhe me dysheme të ndryshme distanca, gjë që do t’ua largonte vëmendjen tuaj dhe do t’ju ​​ndalonte të shihni aurën e tij në maksimum. Përveç që të shmangni sfondet e hutuara dhe të gjalla, të paktën për herë të parë, është e rëndësishme të uleni drejt dhe të vendosur, në mënyrë që të vëzhgoni objektin para jush, në nivelin e syve, të jetë më i lehtë. Kur objekti mbi të cilin të shikoni aurën është zgjedhur dhe pozicionuar në distancën e duhur, ju mund të uleni të qetë, duke shmangur lëvizjen dhe lëvizjen çdo sekondë, sepse qëndrimi i qetë dhe i qetë ju lejon të përgatisni vëmendjen tuaj vizuale dhe të shihni shumë më mirë ‘atmosferë; nëse lëvizni shpesh, rrezikoni të humbni përqendrimin vizual dhe do të jetë më e lodhshme ta shihni atë. Teknika është shumë më e thjeshtë se sa duket, ka të bëjë vetëm me përqendrim dhe durim.

Këshillë e fundit që dua t’ju jap para se të filloni të shihni aurën është të praktikoni meditimin, por nëse nuk keni kohë dhe duhet ta kaloni atë, nuk ka asnjë problem sepse mund të kryeni ushtrimin edhe pa e medituar më parë; por për disa herë të tjera ju këshilloj të meditoni së pari sepse shpejton në masë të madhe vizionin aurik, pasi ju lejon të ngrini dridhjet dhe të shihni energjinë shumë më mirë.

Në këtë pikë mund të fillojmë stërvitjen. Hapat që duhet të kryhen janë të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë; padyshim që do të duhet t’i praktikoni ato me sy hapur, në mënyrë rigoroze, sepse doni të provoni një përvojë të vërtetë dhe sigurisht të mos imagjinoni gjithçka! Ju mund të vendosni nëse do të praktikoni vetëm 5 minuta, ose 10 për të rritur detajet e përvojës suaj vizuale. Unë ju këshilloj të vendosni një kohëmatës të kohëzgjatjes që dëshironi, në mënyrë që të mos keni nevojë ta shpërqendroni veten çdo 20 sekonda duke ndezur orën, por është vetë orari që tingëllon për t’ju paralajmëruar kur koha ka mbaruar. Ose mund të dëgjoni udhëzuesin audio që do t’ju tregojë çdo hap që duhet të ndiqni.

Le të fillojë.

Për të mësuar se si ta shihni aurën për herë të parë, vëzhgoni me kujdes objektin përpara jush dhe përqendrohuni në një pikë specifike, për shembull në qendër ose në një cep të objektit.

Mos e lëviz më shikimin, kështu që të përqendrohesh me kujdes në atë pikë.

Ndërsa vëzhgoni objektin, me qëllimin për të parë aurën, merrni frymë thellë, sepse kjo do t’ju ndihmojë të ngrini dridhjen dhe të shihni më mirë energjinë.

Mundohuni të mos e zhvendosni shikimin tuaj nga pika e zgjedhur, por qëndroni të përqendruar, duke e fiksuar atë me kujdes.

Mundohuni të mos i fryni, kështu që mbyllini sa më pak të jetë e mundur.

Përqendrohuni mirë në objekt me qëllim të shikimit të atmosferës së tij.

Pothuajse menjëherë, do të shfaqet një halo transparent i ngjyrës së bardhë / gri, mbi objektin dhe në anët e tij.

Pa lëvizur shikimin tuaj, përqendrohuni tek ajo halë e bardhë, me qëllim që të mund ta shihni shumë më mirë.

Përqendrohuni që ta shihni duke u zgjeruar dhe rritur intensitetin e ngjyrës së saj.

Edhe nëse akoma nuk shihni asgjë, ose shihni pak, mos ndaloni, por qëndroni të përqendruar në objekt me synimin për të parë atmosferën e tij.

Frymë thellë ndërsa përqendrohesh te aura. Do të vini re që kjo do të zgjërohet, duke e shtrirë halo të bardhë si në gjerësi, por mbi të gjitha në lartësi.

Vazhdoni të shikoni në vështrimin e bardhë, me qëllim të rritjes së intensitetit.

Ajo që po shihni është Aura!

Vazhdoni të vëzhgoni Aurën edhe për një minutë tjetër.

Jemi bërë Ju mund të vendosni nëse do të vazhdoni me ushtrimin, ose të ktheheni në artikull për të lexuar shpjegimin e asaj që është bërë.

Faqja 4 nga 4

Mirë se vini mbrapa! Përmes këtij ushtrimi keni filluar të shihni shtresën e parë të aureas, ose halo të bardhë, por kjo nuk është gjithçka! Edhe nëse në fillim mendoni se shihni pak dhe asgjë, mos e demoralizoni veten, sepse kjo ishte vetëm seanca e parë. Duke e praktikuar përsëri, do të vini re se menjëherë do të përmirësohet! Në fakt, nëse gjatë seancës tjetër do të vendosni të praktikoni 2-3 minuta më shumë se sa keni bërë sot, do të filloni të shihni se përveç shtresës së bardhë do të ketë edhe një shtresë me ngjyra shumë të lehta (për shembull jeshile, portokalli, të verdhë, shumë e hollë dhe delikate) dhe duke ecur përpara me praktikën, kjo ngjyrë do të bëhet gjithnjë e më intensive dhe e fortë. Pra, mos hiqni dorë, sepse sa më shumë ta praktikoni këtë ushtrim të thjeshtë, aq më shumë përmirësimet do të jenë të dukshme dhe do të keni mundësi të shihni të paktën halo e parë transparent / e bardhë që do të zgjerohet përtej objektit. Disa herë të para është shumë më e lehtë të shihet aura që ngrihet lart, sesa ta shihni atë në anët e objektit, por në seancat e ardhshme mund të përmirësoheni edhe nga ky këndvështrim.

Tani e tutje, të flasësh për aurën dhe të kuptosh rëndësinë e saj do të jetë shumë më e thjeshtë, sepse ke provën e parë të ekzistencës së saj, duke e ditur që të shohësh nuk është aq e vështirë apo e destinuar për disa të zgjedhura, siç mund të duket sikur duke filluar. Ajo që keni parë është vetëm shtresa e parë që ka treguar vetveten, transparente dhe pothuajse e padukshme, por është e qartë se duke shkuar më thellë dhe me një trajnim më të madh, do të keni mundësi të zbuloni shumë shtresa të tjera dhe mbi të gjitha shumë më të dukshme dhe më të gjallë. Nëse vishni syze, do të ishte më mirë nëse provoni të ushtroni pa to, sepse lentet, madje edhe lentet e kontaktit, mund të pengojnë vizionin tuaj. Por nëse nuk mund të bësh pa të, pa problem, vish vetëm ato. Aurat janë bërë me energji, kështu që ju mund t’i shihni mirë pavarësisht problemeve tuaja në sy: kjo për shkak se aftësia që po përdorni për të parë aurat nuk varet nga vizioni juaj fizik. Aftësia për të dalluar aurat nuk është e kufizuar në një rreth të vogël njerëzish, siç mendoni, por të gjithë mund ta shohin nëse vetëm ata vendosën të praktikojnë. Kjo ishte ndoshta përvoja juaj e parë e shikimit dhe ju mund të keni luftuar të mbani sytë hapur pa ju shqyer, kështu që, duke u ndezur, keni humbur gjendjen që keni arritur pak më parë dhe sa herë që duhej të fillonit. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni se sa e lehtë është të riktheheni pa vetëdije dhe të humbni shikimin e energjisë, deri në atë pikë sa një rrahje e syrit do të ishte e mjaftueshme për t’ju bërë të ndaloni ta shihni atë dhe t’ju bëjë të humbni dëshirën dhe motivimin për ta bërë atë. Shumica e njerëzve heqin dorë nga kaq pak dhe kjo është arsyeja pse ka nga ata që e shohin atë dhe që jo, sepse ka nga ata që duan të vazhdojnë rrugën e tyre dhe ata që ndalen vetëm kur shohin një guralecë të vogël përpara ndaj vetvetes që e bën atë të ndjehet i penguar. Mos u ndal për kaq pak!

Shikimi i atmosferës është një praktikë që evoluon hap pas hapi, sepse përmban shumë informacione që mund të na ofrojë. Edhe pse shumë besojnë se është vetëm një ngjyrë e thjeshtë për tu parë dhe se ky është kufiri maksimal i potencialit të tij, në realitet ai shkon shumë larg se pamja e parë. Njohja e aurës tuaj ju lejon të njihni veten dhe të tjerët, sepse, duke qenë në gjendje të shihni me sytë tuaj strukturën e vërtetë të energjisë tuaj (ose të tyre) energjinë, dëmin që ka aura juaj ose vrimat dhe copëzat e çuditshme të ngjyrës së errët në disa fusha të energjisë tuaj, ju e kuptoni se si mund të ndikojë tek ju emocionalisht dhe fizikisht. Në fakt, të mësuarit për të parë atmosferën përtej niveleve të para, karakteristikat e saj më të rëndësishme mund të zbulohen, duke pasur parasysh që ngjyra është sipërfaqësore, dhe në fakt është një nga gjërat e para që do të vini re kur e shikoni atë, edhe nëse jeni pa përvojë. Duhet të jetë e qartë se, si me çdo teknikë, edhe me atmosferën mund të shkojmë më thellë dhe të kapërcejmë ato barriera që na penguan të dinim më shumë detaje. Kur ju shikoni një pjesë të energjisë së errët, në zonën e trupit tuaj, që ju lëndon më shumë, ose kur shihni aurën e shpuar ose të shqyer drejt, ku i keni nënshtruar një operacioni ose dëmtimi serioz, mund të reflektoni se sa energji është e lidhur me shëndetin fizik, pavarësisht se kurrë nuk i keni kushtuar ndonjë vëmendje asaj përpara se ta shihni me sytë tuaj. Sigurisht, për sa kohë që ju vazhdoni të zgjidhni të mos shihni, ky informacion do të mbetet përgjithmonë i fshehur nga njohuritë tuaja. Nëse besoni se duke parë atmosferën shërbente vetëm si një kalim kohe, për të qenë në gjendje të shihni ngjyrën e gjelbër ose të kaltër të lehte rreth jush dhe të kaloni pesë minuta të ditës tuaj ndryshe nga zakonisht, do të mahniteni me atë që mund të shihni në vend të një stërvitje të mirë.

Të kuptuarit e aurës dhe ta shohësh atë përtej paraqitjeve të para është një përvojë që kërkon ushtrime praktike: nuk mund ta mësosh atë vetëm duke lexuar disa faqe që lidhen me temën, por do të duhet të vendosësh merren me dije të asimiluar dhe stërvit në të. Këshillat e mia nuk janë të dorëzoheni nga dembelizmi, por ta bazoni praktikën tuaj në parimet që janë të rëndësishme për ju, të cilat do t’ju motivojnë të vazhdoni pavarësisht pasigurisë ose pakënaqësisë së disa momenteve. Nëse e lejoni atë, aura do t’ju ofrojë shumë informacione të dobishme që do t’ju stimulojnë të doni të dini gjithnjë e më shumë.

Kur të ndjeheni gati, vazhdoni të lexoni dhe praktikoni ushtrimet e rradhës të propozuara në këtë sit, në mënyrë që ata të ju ndihmojnë të hapni mendjen tuaj se sa të gjera janë potencialet e aurës.

Nëse dëshironi, mund të më tregoni për përvojën tuaj të parë me vizionin e Auras përmes një komenti më poshtë.

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4735) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]