Disponibile in:

4 – Low Frequency – Enemy of Awakening (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Për të filluar të njohim praninë e frekuencës së ulët në jetën tonë, ne duhet të marrim një ide se si funksionon Matrica, për të cilën kam folur tashmë në artikullin e mëparshëm. Matrica është lojë video në të cilën ne shpenzojmë pjesën më të madhe të jetës sonë, duke menduar se është e vërtetë. Frekuenca e ulët është mekanizmi i saktë që na bën të besojmë të gjithë këtë, duke na lënë të jetojmë brenda lojës video në mënyrë që të mos kujtohemi për arsyen e vërtetë për të jetuar. Frekuenca e ulët është frekuenca e ulët në të cilën jetojmë zakonisht, që përbëhet nga një mijë mendime, një mijë gjëra për të bërë, por mbi të gjitha një mijë pengesa dhe ngjarje të paparashikuara që nuk shërbejnë për gjëra të tjera, por për të mbushur çdo minutë të ditëve tuaja, moment për të njohur kush jeni me të vërtetë. Frekuenca e ulët është dridhja në të cilën jetojmë, e cila na mban të lidhur me një jetë të trazuar, në të cilën, edhe kur kemi një ditë pushimi, ne do ta zëmë apo do ta humbasim atë, në vend që të shijojmë kohën për të arsyetuar për arsyen për të cilën kemi lindur. Frekuenca e ulët, megjithatë, është shumë më inteligjente sesa një dridhje e thjeshtë themelore: kjo është një funksion, një lloj ndërgjegjeje e këtij planeti që na mban të lidhur, për të na penguar të njohim identitetin tonë të vërtetë dhe të dalim nga frekuenca e ulët, duke gjetur Zgjimin.

Planeti në të cilin jetojmë ka një mendje, një mendje të vërtetë inteligjente që e bën atë gjallë për të gjitha efektet. Mendja e tij, si e jona, ka aftësi të ndryshme, kështu që të flasin është në gjendje të lëvizë jetën brenda saj. Mendja e planetit ka dy funksione veçanërisht të rëndësishme, të cilat janë shumë të ndryshme nga njëri-tjetri, por po aq e rëndësishme për të kuptuar menjëherë: njëra është Natyra, tjetra është Frekuenca e Ulët. Edhe pse të dyja janë pjesë e mendjes së këtij planeti, ato janë dy funksione të dallueshme dhe në disa aspekte janë shumë të ndryshme nga njëri-tjetri. Në fakt, Natyra është gjëja më pozitive në këtë botë, ndërsa Frekuenca e Ulët është ana tjetër e monedhës: dridhja më e ulët e këtij planeti. Në të vërtetë, në këtë artikull unë do të shpjegoj dallimin mes natyrës dhe frekuencës së ulët, pasi ato janë të dyja pjesë e mendjes së planetit, por ato janë dy funksione shumë të ndryshme mes tyre, aq shumë sa që ju do ta njihni Natyrën si dridhjet më të larta që mund të gjenden në këtë planet dhe E ulët, nga ana tjetër, si dridhja më e ulët. Në këtë proces, ne do të përqendrohemi në analizimin e frekuencës së ulët dhe ta kuptojmë atë me qetësi, pasi është një temë shumë e thellë, por po aq e ndërlikuar për të kuptuar nëse vendosni t’i qaseni atij sipërfaqësisht. Le të fillojmë me të kuptuarit e Natyrës.

Ajo që ne e kemi quajtur gjithmonë Natyra është pjesë e mendjes së planetit, por që nuk e kemi kuptuar për aq kohë sa e bën jetën tonë. Është vetëdije që drejton jetën e çdo qenieje të gjallë në këtë planet, duke përfshirë insektet, bimët dhe çdo organizëm të vetëm, të tokës apo të detit. Është Natyra që lule lulëzon në periudhën e saktë, është natyra që i shtyn bletët të polenizojnë lule të sakta, është natyra që organizon hierarkinë në familjet e insekteve dhe kafshëve. Gjithçka që punon në këtë botë vjen nga Natyra, asgjë tjetër përveç mendjes së planetit në të cilën ne gjejmë veten. Natyra nuk është fare e rastësishme, por është shumë e saktë, sepse di se si të organizohet vetë për të gjetur harmoninë e duhur për ta bërë jetën në Tokë të vazhdojë, në mënyrë lineare dhe të pandërprerë. Prandaj, Natyra është emri që ne japim për atë kapacitet të mendjes së planetit, por harruar kuptimin e vërtetë të këtij termi. Në të vërtetë, sot po flasim për Natyrën, pothuajse ta zvogëlojmë atë, pa e kuptuar se çdo gjë që ekziston në këtë planet ka qenë e organizuar në mënyrë të përkryer, aq shumë sa askush në botë nuk mund të ketë krijuar mekanizma të tillë të saktë se të përshtaten së bashku në një mënyrë kaq spontane. Kur flasim për Natyrën, e zvogëlohemi duke menduar se gjithçka ka ndodhur pa bërë ndonjë gjë, duke mos kuptuar se e gjithë kjo funksionon, sepse mendja e planetit është në krye të çdo gjëje, duke drejtuar jetët e bimëve, kafshëve dhe insekteve. Natyra drejton jetën e çdo qenieje të gjallë në Tokë, prandaj, ai gjithashtu drejton tonën.

Faqja 2 nga 3

Kjo aftësi e mendjes së planetit, të cilën e quajmë Natyra, është diçka e jashtëzakonshme, sepse ajo arrin të vazhdojë të jetojë edhe kur është në vështirësi të mëdha, duke krijuar një mekanizëm të ri, të tillë si lindja e një impianti të ri, i cili do të shërbejë saktësisht për të zgjidhur atë problemi ndodhi brenda Tokës. Ana tjetër e monedhës, megjithatë, është Frekuenca e Ulët, e cila është e lidhur me Natyrën dhe e shfrytëzon këtë mekanizëm për të pasur kontroll mbi jetën tonë, duke na penguar që të thyheim mykun dhe të gjejmë identitetin tonë. Në thelb, ndërsa Natyra drejton jetën tonë, Frekuenca e Ulët merr kontrollin.

Ajo që ne i kemi injoruar të gjitha jetët tona është se natyra e këtij planeti jo vetëm që drejton ngjarjet e bimëve, insekteve dhe kafshëve, për shembull duke krijuar situata në mënyrë që rruga e natyrës të vazhdojë edhe kur mungon një fragment i mekanizmit; por gjithashtu drejton jetën e njerëzve. Ajo që kemi injoruar është se Natyra nuk është vetëm bar, lulet dhe insektet, por gjithçka që na rrethon. Ndërgjegjja e tij na drejton njerëzit, pasi ai drejton insektet, edhe pse për ne ky koncept na duket i ndryshëm vetëm për shkak se insektet krijojnë një den dhe krijojmë ndërtesa. Ne kemi injoruar gjithmonë se mendja e planetit në të cilën jetojmë, vendos jetën tonë, duke imponuar ato kur ai vendos se duhet të jetë. Nëse filloni të mendoni në këtë dritë, e kuptoni se nëse është kaq e lehtë për mendjen e planetit që të organizojë çdo ngjarje të natyrës për t’iu përshtatur dhe për të vazhduar jetën, ndonjëherë duke bërë mrekulli të vërteta “të natyrës”, është po aq e lehtë për planetin që të organizojë çdo ngjarje të vetme të jetës suaj, për ta bërë atë të shkojë ashtu siç vendosi për ju. Ndërsa planeti ka aftësinë të lindë jetë brenda tij, duke përfituar nga Natyra, gjithashtu ka aftësinë të mbajë të gjitha mendjet (njerëzore, kafshë, bimë) të lindura në këtë planet jashtëzakonisht të lidhur me të, nëpërmjet Frekuencës së Ulët. Për sa kohë që mendojmë për natyrën vetëm si insektet dhe lule të vogla, atëherë gjithçka duket shumë e thjeshtë, e bukur dhe e qetë. Sigurisht, nëse nuk kishte asnjë Natyrë për të drejtuar jetët e të gjitha qenieve të gjalla, nuk do të kishte më shumë jetë: në fakt, ajo vendos se si merimangat duhet të sillen dhe të vazhdojnë jetën e tyre, duke i shtyrë ata në situatën në të cilën ata do të vdesin. Ky mekanizëm punon për çdo qenie të vetme të gjallë: Natyra zgjedh si duhet të lindni dhe si duhet të vdisni, pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo. E gjithë kjo do të ishte e përsosur, në qoftë se nuk do të ishte se ne nuk jemi merimangë: ne jemi qenie njerëzore, të pajisur me një Ndërgjegje që meriton të zgjidhet dhe të njihet për atë që ne vërtet jemi. Në të vërtetë mendja e planetit përtej Natyrës ka një ndërgjegje tjetër, përveç anës tjetër të monedhës, e cila përdor fuqinë e saj për të na lidhur në këtë jetë dhe për të na penguar të zgjedhim se si duhet të shkojë sipas vullnetit tonë: ky bllok është frekuenca e ulët.

Natyra vendos se si duhet të shkojë jeta jonë, duke shtuar detajet dhe ngjarjet që e udhëheqin të ardhmen tonë drejt drejtimit që ka zgjedhur; Frekuenca e ulët në ndërkohë, siguron për të shfrytëzuar Natyrën për të shtuar distractions dhe aksidente në jetën tonë, me qëllim që të na përqendrohemi në këto ngjarje të papritura dhe të mos kemi kohë të përqendrohemi në zbulimin e identitetit tonë të vërtetë. E Ulët na vë në të njëjtin nivel evolucionar si insektet, por ne nuk jemi insekte. Insektet ndjekin jetën e tyre me qëllimin e vetëm të krijimit, dhe kur ata kanë përfunduar ata gjithashtu mund të vdesin. Ne nuk lindim vetëm për të riprodhuar dhe pastaj t’i kushtojmë jetën tonë vetëm për këtë: ne kemi diçka shumë më të avancuar se insektet, ose një ndërgjegje shumë më të vjetër e ndërtuar nga jeta në jetë. Ne mund të krijojmë, ne mund t’i duam fëmijët tanë më shumë se veten, por ne nuk jemi të lindur vetëm për këtë: në ndërkohë mund të zgjedhim gjithashtu për të gjetur se kush jemi me të vërtetë. Ndërsa natyra na çon në ndërmarrjen e hapave, të cilat përfundimisht na çojnë në drejtimin e zgjedhur prej saj, Frekuenca e Ulët na pengon në asnjë mënyrë që të ndërmarrim ndërkohë një rrugë të Zgjimit, e cila na bën të kujtojmë se kush jemi vërtet, pse ne jemi këtu, por mbi të gjitha, që na bën të zbulojmë se nuk kemi lindur këtu për të jetuar si kukulla të kontrolluara nga dikush në krye: Frekuenca e Ulët.

Faqja 3 nga 3

Rrjedhimisht ju e kuptoni se problemi nuk është Natyra, por Frekuenca e Ulët që na ngatërron disi dhe na bën të besojmë se jemi “të natyrshëm”. Nëse zbuluam identitetin tonë të vërtetë, ne do të kuptojmë se nuk jemi këtu që t’i nënshtrohemi frekuencës së ulët, por që ne jemi të lindur për të ndjekur objektiva shumë më të rëndësishme.

Dhe pikërisht kjo është arsyeja pse e Ulët bën gjithçka për të na larguar nga Zgjimi, duke plotësuar ditët tona me gjithçka për të bërë, në mënyrë që të mos mendojmë për veten tonë, duke na penguar kështu që të zbulojmë se kush jemi. Ajo dëshiron që ne të besojmë se ne duhet të jetojmë si gjithë të tjerët, duke fjetur, që ata të mos kenë qëllime tjera të jetës përveç atyre të vendosura nga Frekuenca e Ulët. E Ulët e di shumë më mirë se ne që, nëse zgjoheshim, situata do të ndryshonte në mënyrë drastike dhe nuk do të ishim nën kontrollin e tij, por do të ishim të lirë. Prandaj, është e qartë se, nëse kujdeset kaq shumë për ne që të flemë në pavetëdije, qëllimi i tij nuk është vetëm të na lejojë të ndjekim natyrën, por edhe të na harrojë krejtësisht se kush jemi dhe kush jemi ne, për të na penguar që ta bëjmë këtë në këtë jetë atë që kemi ardhur këtu për të bërë. Frekuenca e ulët na mban në një frekuencë të ulët, në të cilën ne me të vërtetë po flenë të gjithë jetën tonë, edhe pse besojmë se jemi zgjuar. Mënyra e vetme për të dalë nga e Poshtmja dhe të filloni të kuptoni se si funksionon dhe të mësojë ta mashtrojë atë – të bëhet e lirë nga zinxhirët e saj – është që të ngrejë dridhjet tona në një nivel më të lartë se ajo në të cilën është e ulët dhe në të cilën ekziston ne gjejmë çdo ditë. Ndërsa ngrihemi në dridhje dhe prandaj në ton, ne mund të shohim mekanizmat që përdorimi i ulët për të na mbajtur të ulëta, duke mësuar të mashtrojmë mes tyre në mënyrë që ata të mos mund të na prekin më. E vetmja mënyrë për ta ngritur tonin është praktikimi i Meditimit, i cili ju lejon të zhvilloni vetëdijen tuaj, mbani mend se kush jeni, zhvilloni aftësitë tuaja psikike dhe pranoni se gjithçka që nuk ju pëlqen për jetën tuaj mund të ndryshohet, pasi u vendos së pari nga Frekuenca e Ulët, por përmes meditimit mund të vendosni se si duhet të shkojë. Meqë Matrica është lojë video në të cilën jetojmë pa e kuptuar, Frekuenca e Ulët është ajo që dëshiron të na ndalojë në këtë realitet virtual për të na bërë të harrojmë se kush jemi me të vërtetë.

Arsyeja që ju thashë për Natyrën është të të bëjë të kuptojmë se Low përdor Natyrën për të “fshehur” dhe nuk ju lejon të zbuloni praninë e saj, në mënyrë që të mbeteni të pandërgjegjshëm për ndikimin e saj në jetën tuaj të përditshme dhe të vazhdoni të fleni për jetën. Kuptimi i ulët mund të duket i lehtë, por kërkon kohë dhe ju nuk duhet të nguteni, sepse kjo është një temë shumë më e gjerë se sa duket. Për më tepër, dalja nga mekanizmat e saj dhe çlirimi i shtypjes së saj që përpiqet të ju bëjë të fjetur do të kërkojë kohë, durim dhe përqendrim. Kjo është për shkak se do të përdorë mendjen tuaj për të vënë në dyshim evolucionin tuaj dhe, nëse nuk është e mjaftueshme, do të përdorë njerëzit përreth jush që të humbin kohë dhe të mos kenë kohë për të praktikuar dhe rritur dridhjen tuaj, gjë që do t’ju bëjë më të ndërgjegjshëm për të tuajat jeta dhe rrjedhimisht e lirë nga Low. Në mësimin e ardhshëm në Frekuencën e Ulët unë do të shpjegoj se si funksionon dhe si mund ta përdorni mendjen tuaj, si dhe njerëzit rreth jush, për t’ju penguar të gjeni Zgjimin tuaj. Ndërkohë, ju këshilloj të vazhdoni me artikujt e Hapi 1 dhe të filloni të praktikoni sesionin e parë të Meditimit. Derisa të dish se si të jetë e lirë nga Low, nuk mund ta dalloni fuqinë e madhe që ju ofron për të qenë të lirë nga zinxhirët e saj. Duke filluar të praktikosh meditim dhe duke ngritur dridhjen tuaj, megjithatë, do ta kuptoni dhe do të pyesni veten pse nuk keni filluar më herët. Keni durim dhe filloni metabolizimin e këtij koncepti, sepse do të jetë shumë i dobishëm gjatë udhëtimit tuaj.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4282) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]