Disponibile in:

2 – Matrix – Cila është Matrica (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Ju e dinit gjithmonë për ekzistencën e saj, por nuk e dinit se cili ishte emri i tij.

Matrica është gjithçka që shihni, gjithçka që ndjeni dhe gjithçka që prekni. Çfarëdo që mund të shikoni, dëgjoni dhe erë është pjesë e Matricës. Edhe ti je pjesë e Matricës.

Matrica është gjithçka rreth jush, është rutina që vazhdon, është qyteti, është jeta juaj e zënë. Jeta në këtë botë është Matrix. Shoqëria në të cilën jetojmë është Matrica, toka, qielli, deti, shkolla, puna, njerëzit e tjerë, e gjithë kjo është Matrica. Ajo ka një aspekt material dhe një mendje inteligjente, e cila krijon dhe drejton jetën e secilit. Është një dimension material, prandaj çdo gjë që ekziston mund të preket, të shihet, të ndjehet, të dëgjojë dhe të perceptohet. Matrica gjithashtu ka një Ndërgjegje, është bërë nga energjia dhe është në gjendje të formësojë energjinë brenda saj. Në artikullin e mëparshëm ju shpjegova disa dallime midis energjive të ndryshme, duke parashikuar se energjia materiale është pjesë e Matricës. Paramendoni për një çast që ju mund të lidhni Matricën me një person: ai ka një trup dhe një mendje. trupi i saj është bërë e materies, pra, nuk është abstrakte, por kjo është diçka që ju mund të shihni dhe prekni, në krahasim me mendjen e tij se ajo duket e padukshme, por nuk është. Brenda saj gjejmë shumë organizma të tjerë të vegjël, të cilët çdo ditë kryejnë veprimet e tyre dhe mbajnë jetën e organizmit të madh që përfshin të gjithë. Ndërkohë ekziston mendja e Matricës që nuk mund të shihet, nuk mund të preket; ajo është e padukshme dhe megjithatë ajo është ajo që i aktivizon organizmat dhe i lejon asaj të veprojë dhe të vazhdojë çdo ditë për të vazhduar me detyrat e tyre, dhe e quajmë Low. Mendja ka një inteligjencë të jashtëzakonshme, sepse përveç të qënit në gjendje të jetë aktiv çdo ditë dhe për të mbajtur gjallë trupin dhe të gjitha organet e saj, është gjithashtu në gjendje për të krijuar, për të menduar, të zhvillohet dhe më pas për të kryer në njohuritë e tij. Ne e quajmë trupin Matrix dhe Mendjen e ulët. Për thjeshtësi do të flasim për Matricën dhe të Vogël, pasi ato ishin një gjë, por në artikullin tjetër do të shpjegoj ndryshimin. Është e qartë se Matrix nuk është një person, kështu që është shumë e ndryshme nga ideja e njeriut, megjithatë, brenda trupit tonë fizik ka një matricë e vogël që mbush jetën e çdo organizmi të vetëm që janë të përbërë dhe të cilat, vetëm të jetojnë dhe kryerjen e detyrat, na lejon të jetojmë jetën tonë. Pra, Matrica nuk është saktësisht e krahasueshme me ne, por me atë vetëdije që mbush dhe menaxhon jetën e brendshme të trupit tonë fizik. Matrica e madhe është dimensioni në të cilin ne gjejmë veten dhe menaxhojmë jetën fizike të planetit Tokë. Nëse mendoni për të, është pothuajse si një matryoshka e madhe, në të cilën planeti Tokë ekziston me Matricën e tij dhe ne jemi brenda saj; brenda nesh është një tjetër Matricë e vogël ku janë qelizat tona. Mos kini frikë të këtij argumenti, sepse në qoftë se ajo duket shumë e komplikuar për të kuptuar, ju do të keni shumë mundësi dhe dokumente të mëdha në të cilën ju gjithmonë do të shpjegojë se si ai punon dhe se si ajo vepron; për momentin më lejoni të ju shpjegoj bazën nga e cila fillon gjithçka, kështu që atëherë ju mund të kuptoni se si ta menaxhoni vetë jetën tuaj dhe ta pranoni atë nga e gjithë kjo.

Tani për tani ne gjejmë veten brenda dimensionit të Matricës, një dimension material që mund t’i prekim dhe t’i shohim. Gjithçka që na rrethon është Matrix, por realiteti është se Matrica është një iluzion i madh dhe i madh. Çfarëdo që shikojmë, prekim apo ndiejmë, është pjesë e iluzionit të madh të quajtur Matrix. Realiteti i vërtetë është se çdo gjë është energji dhe asgjë nuk është më reale se kjo. Kur ne prekim diçka ne me të vërtetë besojmë se ndiejmë prekjen, ngurtësinë, materialin që e kompozon atë, por ajo që po prekim është një energji e përpunuar që na lejon të ndiejmë ndjenjat, por që në të vërtetë ekzistojnë vetëm në këtë dimension iluzor. Matrix është një videogame e madhe në të cilën ne jemi të lindur me VR të veshur dhe harrojmë se ajo që po shikojmë dhe jetojmë në realitet është një lojë me role që duket aq e vërtetë për shkak të syzeve të Realit Virtuale që ne po veshim.

Faqja 2 nga 3

Nëse ne të hequr këto syzet ne do të kuptojmë se realiteti është krejt ndryshe nga bota në të cilën jetojmë, por ne jemi të lindur me përkrenare veshur tashmë dhe ne nuk e dimë se si të lirshme atë. Është meditim çelësi për të humbur përkrenare e tij dhe le të marrë atë, por gear është e mbyllur dhe ne duhet që të ketë sukses, kështu që me durim, duke gjetur levë të drejtë për të marrë off përkrenare që të na mashtrojnë. The Matrix nuk është negative, por ne mashtrohen të besojmë se çdo gjë që shohim është e vërtetë, besoj se është me vlerë të jetesës për këtë lojë dhe për të vdekur për atë, vetëm për të përfunduar lojën.

Por le të fillojmë që nga fillimi.

Matrica është një program që menaxhon jetën brenda një organizmi, duke koordinuar të gjitha organizmat e vegjël që e përbëjnë. Galaktika ka një Matricë të madhe, kështu ajo që ne shohim ose dimë rreth galaktikës është në të vërtetë ajo që na paraqet Matrica. Brenda galaktikës ekzistojnë planetë, yje, satelitë, e kështu me radhë, përfshirë planetin tonë. Toka është e banuar nga shumë gjallesa të ndryshme. Nuk janë insektet, kafshët, bimët, njerëzit, dhe secili duhet të respektojnë natyrën, që është programet paraprakisht që të gjithë ne që nga lindja ne kemi brenda nesh dhe se ne ndjekim pa e kuptuar atë, sepse ajo është zgjedhur kështu. Natyra është termi me të cilin përcaktojmë zgjedhjet e Matricës. Pra, ashtu si galaktika ka Matricën e saj, edhe planeti Tokë që është brenda ka Matricën e vet personale. Ka shumë Matrix në të gjithë universin, të gjithë të ndryshëm nga njëri-tjetri, por që së bashku përbëjnë Matricën e madhe që i takon vetë universit. Të gjithë janë të ndryshëm, por ka shumë ngjashmëri. Brenda planetit Tokë ekziston një Matricë që të gjithë ne, çdo ditë, e respektojmë pas thirrjes së natyrës; ashtu si qelizat tona brenda nesh respektojnë udhëzimet që Matrica e trupit tonë fizik dërgon dhe siguron që të gjitha qeniet e gjalla – brenda nesh – të ndjekin dhe të ekzekutojnë në mënyrë që jeta jonë të vazhdojë. Prandaj, Matrica është me rëndësi thelbësore për suksesin e jetës. Çdo planet dhe çdo dimension ka një Matricë, ashtu si çdo qenie e gjallë ka një; ju keni një Matricë të brendshme që drejton qelizat tuaja dhe u tregon atyre se çfarë të bëjnë, ashtu si jetoni në Matricën e planetit Tokë që ju drejton dhe ju tregon se çfarë të bëni. Për këtë arsye ju rriteni, studjoni, ju evoluojnë, çifti, familja dhe më në fund vdisni. Ky është procesi i jetës që Matrix ka zgjedhur për banorët e këtij planeti. Por jo të gjithë është i detyruar të veshin një përkrenare përgjithmonë dhe të shohin jetën si Matrica e zgjodhi për të impostargliela, por ju mund të merrni off përkrenare dhe të kuptojë se realiteti ka qenë i imponuar përpara nga lindja është asgjë më shumë se një video-lojë shumë realiste për të cilën ne kemi premtuar besnikëri të tepruar.

Ajo që ne shohim dhe besojmë se çdo ditë është e vërtetë, në realitet është një lojë virtuale për të cilën ne kemi zgjedhur të marrim pjesë nën maskën e një karakteri me një trup njerëzor, në të cilin jemi bërë shumë. Për fat të keq, shumica e njerëzve rreth nesh kanë harruar për zgjedhjen e tyre, kështu që ata mbulojnë personazhet e tyre sikur të ishin me të vërtetë, duke e bindur veten se janë thellë në zemrat e tyre. Ata tani mendojnë si personazhi që ka zgjedhur, të ndjekin zgjedhjet që ai ka për të bërë, misionet e tyre kryesore dhe ato të vogla dhe të rastit që ndodhin gjatë lojës, dhe të respektojë personalitetin se bixhozi është i paracaktuar. Ata nuk e kuptojnë se ata janë shumë më tepër se karakteri që ata po luajnë, por tani ata kanë rënë aq shumë në atë pjesë që ata nuk mund ta njohin se kush janë me të vërtetë. Në pak sot ata janë në gjendje të pyesin vetes pyetjet e duhura: Kush jam unë? A është jeta ime e vërtetë? Pse më ndodh kjo? Dhe edhe më pak njerëz vendosin të përpiqen të marrin përgjigje. Realiteti virtual në të cilin jetojmë na bën të besojmë se çdo gjë rreth nesh është e vërtetë.

Faqja 3 nga 3

Prandaj, ne besojmë se jeta jonë është e vërtetë, se puna jonë është e vërtetë, se rutina jonë është e vërtetë, se mënyra jonë e jetës është e vërtetë, duke harruar se ne jemi vetëm duke përjetuar një lojë në një lojë shumë të avancuar video. Realiteti është se çdo gjë që shohim, prekim dhe dëgjojmë, janë hologramë të projektuar nga një dizajner grafik shumë i mirë. Por kush është aq i mirë sa të jetë në gjendje të nxjerrë Matricën e tërë universit? Dikush apo diçka jashtë e lojës në të cilën ne kemi rënë, përse ekziston universi, planeti tokë ekziston, por kjo është mënyra e shohim atë dhe mënyrën se si ne jetojmë të jetë iluzion. Ka shumë dimensione paralele me tonën dhe ne jetojmë vetëm në një nga shumë, por jo në atë që ekziston.

Realiteti i asaj që shohim është se çdo gjë, dhe unë them gjithçka, është bërë nga energjia. Ne e shohim atë në formë fizike, sepse hologrami është i përbërë nga piksela të trajtuara në mënyrë të imët që duken të vërteta. Kjo nuk do të thotë se çdo gjë rreth nesh është e përbërë nga energji. Çdo gjë që qëndron ende ose lëviz rreth jush është pjesë e Matricës dhe për këtë arsye është iluzore, sepse ajo është pjesë e lojës video që po luani. Disa karaktere janë reale, sepse ashtu si ju kanë veshur një përkrenare dhe kanë rënë në pjesë; të tjerët, nga ana tjetër, janë shifra tërësisht iluzore, ashtu si kur luani kundër ose me karaktere kompjuterike: në videogame ata quhen Bot dhe ne i quajmë më në përgjithësi Gaia Low. Projeksioni holografik që ne shohim dhe mendojmë se po merremi është një energji që në këtë dimension e njohim si fizikë. Në të vërtetë gjithçka që na rrethon është një grup kodesh që përbëjnë atë projeksion të saktë. Ndoshta në të kaluarën ju keni ndodhur për të parë filmin The Matrix, që ju mendoni se ishte i mërzitshëm apo interesante; pavarësisht nga shijet tuaja personale, shkrimi është përpjekur të tregojë informacionin e gjerë publik duke përfshirë realitetin e Matricës. Kur emërojmë kodet e Matricës, ne menjëherë mendojmë për skenat tipike të filmit, në të cilin kodet e gjelbra përfaqësojnë realitetin virtual në të cilin jetojmë; një gabim shumë serioz, pasi qëllimi i filmit, duke treguar skena të rrjetit të plotë me kodet numerike, është të na bëjë menjëherë të mendojmë për realitetin e Matricës. Në fakt, Matrica nuk është një teori e frymëzuar nga filmi me të njëjtin emër, por është filmi që është frymëzuar nga Matrica e vërtetë që ka ekzistuar gjithmonë. Për këtë ata filmuar filmin me qëllim gjasa për të treguar për të gjithë për të parë – sa më shumë të jetë e mundur – të vërtetën në lidhje me botën në të cilën jetojmë dhe të na bëjnë të kuptojmë se realiteti ynë është iluzore dhe e vërteta është nga Matrix.

Çdo gjë që ju prekni, që hani, që pini, që ju shikoni me sy, është projekti që Matrica ka zgjedhur për t’ju bërë të shikoni në këtë videogame të madhe. Në fakt, muret, objekte, në tryezën e kuzhinës tuaj, nuk janë gjë tjetër veçse një grup i kodeve që truri juaj – dhe se të gjithë banorët e tjera fizike të këtij planeti – deshifroj përmes përkrenare ata veshin dhe se e lejon atë për të shoqëroje një imazh me ato kodra, duke e njohur atë, për shembull, në një mobilje. Kjo përkrenare është një rregullator brenda trurit tuaj, i cili ju bën të përkryer të përshtatshëm për madhësinë e Matricës në të cilën jeni. Matrica është ajo që ju e quani gjithmonë Natyra, është ai që ju bën të jeni në përputhje me jetën në këtë dimension. E gjithë kjo nuk është negative, sepse trupi juaj fizik është i balancuar në mënyrë të përkryer me vendin ku ka lindur, pastaj me planetin Tokë. Çdo gjë që ju shihni rreth jush është një projeksion të energjisë apo kodet e komponimeve të energjisë që truri juaj – të programuara në mënyrë të përkryer dhe tuned në kompjuter të madh të quajtur Matrix – dekodon, përkthen dhe interpreton vizionin në një kabinet apo një trup material. Me fjalë të tjera, çdo gjë rreth jush është bërë nga energjia, por e shihni atë si fizike dhe materiale, sepse jeni sintetizuar në atë mjedis të madh të kompjuterit. Ne jemi të vetëdijshëm për kodet e Matricës, sepse nëse vendosni të kërkoni levën e duhur për të mësuar se si të hiqni përkrenaren tuaj, me të vërtetë mund të shihni kodet Matrix me sytë tuaj. Se duke parë kodet është një veprim i vështirë është një fakt: në fakt, pak kanë zgjedhur dhe zgjedhur çdo ditë për të stërvitur për të vazhduar të shohin realitetin e vërtetë; shumë të tjerë preferojnë të bien në gjumë nga videogame që po luajnë, duke e bërë atë arsye të vetme për të jetuar.

Matrica është videogame në të cilën do të duhej të jetonim një eksperiencë që i përket këtij dimensioni, por diçka nuk shkonte, sepse mbajtëm helmetat tona për një kohë të gjatë dhe harruam të heqim qafe. Në të vërtetë, arsyeja pse ne jemi shumë të lidhur me karakterin tonë në këtë lojë vjen nga helmetë tona: rregullatori, asgjë tjetër veçse mjetet me të cilat frekuenca e ulët arrin të na mbajë të lidhur ngushtë me jetën tonë virtuale, duke na bërë të harrojmë pothuajse tërësisht e vërtetë. Në artikullin tjetër unë do të shpjegoj se çfarë është Low Frequency dhe se si funksionon.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4272) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]