Disponibile in:

66 – Mendim – mendim dhe kuptim i Gjashtë se si të njohin mashtrimin (5 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Më parë fola për mendimin si armiku numër një i Zgjimi Shpirtëror. Mendimi është lidhja që përdorimi i ulët për të na mbajtur të ulët, të manipuluar dhe të paracaktuar, në mënyrë që të vendosim të ndjekim zgjedhjet e preferuara nga sistemi i tij. Nëpërmjet mendimit na tregon se çfarë të bëjmë apo çfarë të mos bëjmë, dhe ne e dëgjojmë atë, sepse ne kemi qenë gjithmonë e përdorur për të.

Ne besojmë se kuptimi ynë i gjashtë komunikon me fjalë, nëpërmjet një fjali të artikuluar dhe të artikuluar, të theksuar në mendjen tonë. Në vend të kësaj, ai komunikon në një mënyrë shumë të ndryshme, e cila mund të jetë një intuitë e fortë, një ndjenjë ose nganjëherë një blic, varësisht nga rasti dhe gjendja në të cilën ndodheni. Megjithatë, kuptimi i gjashtë nuk ka evoluar deri në nivelin maksimal, sepse kurrë nuk është ushtruar kështu; kështu që niveli i tij aktual është shumë i ulët, dhe ju nuk keni për të marrë atë keq. Nëse mendoni se keni një ndjenjë të fortë të gjashtë, mendoni për faktin që ju mund ta bëni atë shumë më tepër të zhvilluar se sa është tani, kështu që ju duhet të jeni të lumtur për këtë. Kuptimi i gjashtë është shumë më tepër sesa një mendim që realizohet: mund të shkojë përtej parashikimit ose telepatisë. Nga ana tjetër, ne besojmë se edhe Shpirti ynë komunikon me fjalë drejtpërdrejt në mendjen tonë, duke formuluar fjali që na çojnë në veprimet më të parëndësishme në baza ditore. Për fat të keq, madje edhe komunikimi me Shpirtin nuk është aq e thjeshtë, sepse gjuha e tij përkthehet nga kuptimi ynë i gjashtë që, nëse nuk është i zhvilluar mirë, nuk mund të ketë sukses në përkthimin e përkryer të asaj që duhet të “thoni”.

Kuptimi i gjashtë është si përkthyesi që lejon Shpirtin – i cili nuk është njerëzor, por shumë më tepër i evoluar – për të komunikuar një mesazh të drejtuar te ne se, në vend të kësaj, ne jemi njerëzor. Shpirti nuk është diçka njerëzore, është shumë më e evoluar dhe e vetëdijshme: midis jush dhe ju ka vite dritë evolucioni që ju ndajnë. Në një farë kuptimi sapo ke lindur, në vend të kësaj jeton se kush e di sa qindra apo mijëra vjet. Rrjedhimisht, gjuha e tij nuk është aq “primitive” si e jona, por shumë më tepër evoluar, kështu që ta kuptojmë atë, kemi nevojë për një përkthyes, të cilin e quajmë “sens i gjashtë”. Përmes kësaj, ne mund ta kuptojmë saktësisht se çfarë dëshiron të na tregojë apo të na thotë, por pa një kuptim të gjashtë të stërvitur mirë, nuk mund ta konceptojmë përsosmërisht atë që ajo dëshiron nga ne, mënyrën se si na tregon apo çfarë do të donte të bënim, por zgjedhim me të menduarit tonë dhe ne mashtrojmë veten se ajo ishte ajo që na tregoi në këtë mënyrë. Një kuptim i gjashtë i trajnuar mirë siguron që të përkthejë gjuhën e Shpirtit deri në pikën e kuptimit të përkryer dhe shpejt atë që dëshiron nga ne; ajo duhet pak, megjithatë, të ngatërrojë dëshirën e vërtetë të Shpirtit me fjalën e mendimit tonë. Kjo për arsye se, nëse nuk e kemi praktikuar heshtjen mendore prej vitesh, mendja jonë është e mbushur me mendime, të vazhdueshme dhe këmbëngulëse, të cilat e errësojnë komunikimin e vërtetë me vetë më të lartë. Për fat të keq, ne kemi qenë të përdorura për të besuar, pasi që ishim fëmijë, që të gjitha mendimet tona i përkasin Shpirtit, kështu që nëse mendojmë për diçka, është Shpirti që po mendon. Në vend të kësaj, shumica dërrmuese e të gjitha mendimeve tona të përditshme i përkasin vetëm mendimit të shkaktuar nga Low, i cili krijoi vendin tonë në botë, organizoi jetën dhe të ardhmen tonë, duke na bërë të zgjedhim atë që dëshiron që ne të zgjedhim; Shpirti, për fat të keq, ka folur shumë pak herë në jetën tuaj. Me siguri absolute do të mendoni se për ju është ndryshe, që ju e ndieni Shpirtin çdo ditë dhe me këtë ju flisni për këtë dhe atë për gjithë jetën tuaj, kështu që jeni jashtë këtij rrethi dhe për këtë arsye nuk identifikoheni në këtë text. Për fat të keq, roli im është shumë i vështirë, sepse për t’ju ndihmuar të evoluoheni duhet të shkoj kundër bindjeve tuaja dhe të kthehem në tokë; vetëm në këtë mënyrë do të jem në gjendje t’ju bëj të arrini Zgjimin e vërtetë në vend që t’ju lejoni të vazhdoni të imagjinoni gjithçka dhe të mashtroni veten se mjafton të mendoni, të zhvilloni aftësitë tuaja.

Në disa raste në jetën tënde, mund të keni ndjerë diçka shumë më të madhe dhe më të fuqishme që ju “komunikoni” diçka, ose edhe që e shpëtuat jetën nga një ngjarje që vetëm sot e keni kuptuar që do t’ju shkatërronte përgjithmonë ose më keq përsëri se edhe sot ju ende nuk e dini se çfarë mund të trajtohet; por ju e dini se, në atë rast, ajo ndërhyri.

Faqja 2 nga 5

Në raste shumë të rralla në jetën tuaj, kuptimi juaj i gjashtë ka “ndezur” në një masë të tillë që ju mund, për disa minuta ose për disa ditë, të merrni komunikime të forta nga Shpirti në mënyrë që t’i përktheni ato pothuajse në mënyrë të përkryer në fraza të shkurtra për të përkuar dhe me saktësi e madhe: si një përgjigje e mprehtë që ju ka dhënë asnjë mënyrë për ta injoruar atë. Ndoshta ndodhi ndërsa ju jeni gati për të bërë një zgjedhje të gabuar dhe ajo, me një intensitet të qartë, komunikuar një të fortë “JO! Mos e bëj! “Dhe ti e kuptove, megjithëse ende e dyshimtë, se duhej ta dëgjosh atë zgjedhje sesa në trurin tënd ose në zemrën tënde. Pse në atë rast duket se Shpirti ka komunikuar me fjalë? Për shkak se qëllimi i tij ishte aq i fortë dhe duke e goditur atë, kuptimi i gjashtë i përkthyer e përktheu intuitën që ai ju dërgoi, duke i transformuar ato drejtpërdrejt në fjalë, në mënyrë që t’i kuptoni plotësisht ato. Ashtu si me entitetet: ata nuk kanë një zë për të folur, ata nuk mund të bisedojnë lirisht me fjali të artikuluara dhe të hollësishme që ju mund të dëgjoni; prapëseprapë, nganjëherë mund të keni ndodhur të kuptoni dikë që thotë emrin tuaj, duke dëgjuar një varg, një psherëtimë, një britmë që i përkiste një entiteti. Pse keni dëgjuar për të, pavarësisht se nuk keni litarët vokalë fizikë për të bërtitur apo për të biseduar? Sepse kuptimi juaj i gjashtë ka përkthyer synimin e tij dhe dëshirën e tij për të komunikuar, në atë që do ta kishit kuptuar me siguri: me fjalë.

Problemi i madh është se fjalët janë krejtësisht jo të besueshme. Kjo është për shkak se, për shumicën dërrmuese të mendimeve të folura që ju dëgjoni në mendjen tuaj, ata janë diktuar ose sabotuar nga i Poshtëm, për t’ju bërë të kuptoni diçka tjetër përveç asaj që, në vend të kësaj, është komunikuar. Mënyra për të komunikuar me Shpirtin është kuptimi i gjashtë nëpërmjet mungesës së mendimit. Heshtja e mendimeve lejon kuptimin e gjashtë për të komunikuar, ose për të përkthyer atë që Shpirti ka për të thënë; Për ta bërë këtë, megjithatë, ekziston edhe nevoja që kuptimi i gjashtë të jetë mjaft i avancuar, përndryshe do të përfundonte përkthimi i keq. Kur flas për përkthimin, mos menjëherë mendoni për një përkthyes profesional; në vend të kësaj, mendoni për një fillestar. Të gjithë kemi kuptimin e gjashtë, disa më shumë dhe disa më pak të zhvilluara, por fatkeqësisht askush nuk rritet me sensin e gjashtë të zgjuar në nivelet më të larta, edhe nëse shumë njerëz duan të besojnë që ajo të ndihet paksa e veçantë. Fakti që ndihemi ndryshe, jashtë zakonit, duke vendosur të shkojmë kundër valës, është diçka që shumë prej nesh ndjehen shpirtërore dhe është një faktor që na bashkon. Por kur doni të besoni se jeni shumë më i zhvilluar se sa jeni me të vërtetë, aq shumë sa që të keni kuptimin e gjashtë tashmë të zgjuar sa nuk keni nevojë ta stërvitni atë me praktikat e duhura, ju rrezikoni kufizimin e vetes dhe kjo është me të vërtetë një sin. Besimi në vetvete është i mirë, me të vërtetë, është një gjë e mrekullueshme që jo të gjithë kanë, por të besojnë se tashmë jeni zgjuar tërësisht pa e trajnuar kurrë psikikën tuaj, është shumë e rrezikshme sepse ju çon të besoni se nuk ka asgjë më shumë se atë që tashmë e dini, pastaj kufizon pikëpamjet tuaja dhe ju ndalon të shkoni më tej.

Kështu që ju mund të vazhdoni të besoni se jeni tashmë të zgjuar në mënyrë të përkryer, se mendimi juaj është fjala e pastër e Shpirtit dhe se ju keni qenë gjithmonë jashtë të Ulët sepse ju jeni të veçantë; OK, unë nuk dua t’ju bind ndryshe. Ose, ju mund ta pranoni që, ashtu si të gjithë të tjerët, edhe ju jetoni në këtë botë dhe se, si të tilla, ju i nënshtroheni rregullave dhe mendimeve të Lartësisë. Në disa raste shumë të rralla, gjatë jetës suaj, Shpirti arrin të komunikojë një qëllim kaq të saktë dhe të drejtpërdrejtë që kuptimi juaj i gjashtë, qoftë edhe vetëm për një moment, përdor të gjithë forcën e tij për të përkthyer mesazhin e tij dhe për ta bërë atë të perceptoni përmes një mendimi shpejtë, që thotë “Bëni këtë” ose “Mos e bëni këtë”. Pasi që nuk keni kaluar jetën tuaj, stërviteni stilin tuaj të gjashtë, ndonëse Shpirti ju ka komunikuar këtë, mund të keni ende dyshime dhe të mos dini se çfarë të zgjidhni, sepse menjëherë pas kësaj, mendimet e shkaktuara nga të Ulët të cilët ju thonë të bëni diçka të saktë, kundërta. Natyrisht, nganjëherë të dy mendimet janë në vijë, kështu që ka situata në të cilat, si Shpirti ashtu edhe i Poshtëm, pajtohen për diçka. Një shembull shumë i thjeshtë është të lëndoni vetveten: as shpirti as i ulët nuk do që ju të dëmtojë veten, prandaj asnjëri prej tyre nuk do t’ju shtyjë t’ju lëndojë, duke kryer dhunë ose veprime të dhimbshme fizikisht, sepse të dy ata do të dëshironin që ju të qëndroni të gjallë dhe të shëndetshëm.

Faqja 3 nga 5

E Ulët dëshiron të parandalojë zgjimin shpirtëror, prandaj është një pengesë e madhe për të kapërcyer: por nuk është e panjohur, as nuk do të bëjë që ju të dëmtoni veten fizikisht. E gjithë kjo është e errët është errësira e vetme dhe ne do të flasim për këtë në mësime të tjera. Pra, ka mendime të qarta në të cilat edhe Soulja dhe Lowja janë dakord, si shembulli që qëndroni të gjallë dhe të shëndetshëm, por kjo nuk do të thotë që Beteja e Ulët të të mbajë të shëndetshme ose që Shpirti të arrijnë të mbajnë gjallë përgjithmonë, veçanërisht për shkak se nuk ke komunikim të fortë me të që ju lejon të kuptoni se çfarë mendon për ju dhe çfarë do të ndodhë me ty, çfarë do të ndodhë me të ardhmen tuaj dhe cilat janë planet e saj për ju. Me fjalë të tjera, ju nuk e dini se çfarë doni për veten tuaj, sepse nuk dini të komunikoni në mënyrë të hapur.

Mendimi është krejtësisht jo i besueshëm, sepse edhe nëse Shpirti u përpoq të shpjegonte me fjalë se çfarë do të dëshironte për ju, menjëherë do të vinin mendimet e shkaktuara nga i Poshtmi, të cilat do të luftonin në mendjen tuaj për të mos ju kuptuar se çfarë duhet të bëni dhe çfarë nr. Prandaj lind Dyshimi: mendimet më bashkëkohore ju shtyjnë drejt drejtimeve dhe zgjedhjeve të ndryshme. Si mund ta kuptoni se cili është mendimi i diktuar nga Shpirti juaj nga ata që rrjedhin nga Low? Sepse për t’i bërë gjërat më keq, Low përdor shumë mendime, dhe jo vetëm një, duke u siguruar që në këtë mënyrë të ngatërroni më tej. Mënyra e vetme për të kuptuar gjuhën e Shpirtit është të zhvillojë kuptimin e gjashtë përmes teknikave praktike, si dhe mendimeve më të ulëta mendore për të hyrë në një gjendje heshtjeje. Sigurisht që nuk mund ta eliminojmë plotësisht mendimin, nga blu, për kohëzgjatjen e ditës dhe të jetës sonë; por ne mund të ulim ndjeshëm mendimet e Low, si dhe të gjithë ata të manipuluar nga palët e treta, të cilat mund të jenë entitete, njerëz rreth nesh, e kështu me radhë. Kjo është për shkak se mendimi mund të ndikohet gjithashtu nga burime të jashtme dhe jo vetëm nga Low. Shpirti komunikon kryesisht nëpërmjet intuitëve, ndjesive që nëse mësoni t’i dalloni ato – me praktikat specifike që po ju mësoj – ju mund të keni sukses në njohjen, pothuajse menjëherë, se qëllimi i Shpirtit është nga mendimet e trazuara të Lowit. Gjithmonë thuhet se duhet ta dëgjojmë zemrën, por kjo duhet shpjeguar. Ndjenjat mund të manipulohen ashtu si mendimet, kështu që është e mundur të shqetësoheni edhe pse nuk keni arsye të jeni, duke ju besuar se do të ndodhë diçka e keqe, megjithëse në të vërtetë asgjë nuk duhet të ndodhë; ose, është e mundur të manipulosh duke rënë në dashuri, duke shkaktuar një person që të bëhet i përulur me një tjetër, edhe pse kjo nuk ishte ndjenja e tij fillestare. Keni dëgjuar ndonjëherë për faturat e dashurisë? Ju nuk mund të besoni në të, por dashuria mund të manipulohet dhe ju mund të bëni që dikush të bie në dashuri me praktikat. Koncepti i së drejtës dhe i gabuar është një çështje tjetër, sepse fakti që manipulimi i dikujt tjetër që bie në dashuri është i gabuar është një diskutim moral, por kjo nuk pengon praktikat ekzistuese; prandaj është e mundur të bëhet kjo, pavarësisht nëse është e drejtë apo e gabuar, e mirë apo e keqe. Sigurisht që ka shumë gjëra që nuk i njihni, duke përfshirë shumë që do t’ju lënë të tronditur kur të njiheni, pasi shumica e njerëzve që dinë bëjnë gjithçka për t’i fshehur dhe nuk lejojnë të tjerët të dinë si ju. Kjo është për shkak se nëse nuk e dini, ju jeni shumë më manipulueshëm dhe më vulnerabël ndaj atyre që zgjedhin t’ju manipulojnë. Përkundrazi, qëllimi im i fortë është të të njoftoj se çfarë mund të bësh, vetëm që më në fund të jesh i lirë të zgjedhësh dhe të mbrosh veten nga ajo që nuk dëshiron të vuash.

Detyra ime nuk është e lehtë, sepse unë kam për të hapur sytë ndaj koncepteve që shumica dërrmuese e njerëzve që dinë, përpiqen në çdo mënyrë që t’ju mbajnë të fshehura dhe t’ju bëjnë të besoni se nuk ekzistojnë; kështu që do të jetë më e lehtë për ata që t’ju manipulojnë. Nëse e dinit tashmë, gjithçka do të ishte më e lehtë; megjithatë, ju janë ofruar gjysmë të vërteta, shpesh që kanë për qëllim të bëjnë që ju të shkoni në rrugën e gabuar, vetëm për të ngatërruar ju për të gjitha këto vite. Në këtë mënyrë ju përfunduat teoritë që ju kanë indoktrinuar pa e ditur se, më shpesh sesa jo, e vërteta ishte krejt e ndryshme. Pra, tema të caktuara, të tilla si të detyruarit që bien në dashuri me teknikat praktike, mund t’ju trembin dhe t’ju bëjnë të besoni se është më mirë të qëndroni larg këtyre çështjeve, sepse naivitet mendoni se në këtë mënyrë askush nuk mund t’i praktikojë ato.

Faqja 4 nga 5

Fatkeqësisht e vërteta është një tjetër. Injoranca kurrë nuk ka vendosur askënd të lirë, njohuri në vend. Dituria nuk do të thotë të jesh i panjohur, siç na ka mësuar feja, sepse njohja e së vërtetës nuk nënkupton domosdoshmërisht që duhet të vësh në praktikë çdo anë. Një shembull është të njohësh historinë: të studiosh një luftë që ka ndodhur nuk do të thotë të kesh marrë pjesë në të, përkundrazi studion historinë pikërisht për të mos bien në të njëjtat gabime që kanë kryer të tjerët në të kaluarën. Për të njëjtën arsye, duke ditur se disa njerëz praktikojnë teknika për të manipuluar mendimin e të tjerëve, nuk ju bën manipulues, por ju bën të aftë të njihni ata që dëshirojnë t’ju manipulojnë dhe t’ju lirojnë nga zinxhirët e tyre, përmes mjeteve të duhura për t’i luftuar ata. Rrjedhimisht, është e gabuar të besohet se mjafton që të mos lexohen këto argumente në mënyrë që të mos preken nga ata, në bindjen se mosnjohja është ekuivalente me mosveprimin e tyre. Përkundrazi, mosnjohja do të thotë të jesh tërësisht i pafuqishëm, duke ditur të vërtetën dhe duke ditur se çfarë ekziston dhe çfarë është e mundur, ju lejon të mbroni veten dhe të fitoni betejën tuaj. Për këtë arsye shumë njerëz preferojnë të mos informohen dhe të mos flasin për ndonjë gjë: ata nuk do të mund të pranojnë që dikush nga jashtë ose një forcë superiore si Low mund të hyjë në mendjen e tyre dhe të vendosë për ata çfarë duhet të mendojnë: çdo gjë kjo do të të nxiste të çmendesh. Megjithatë, ka edhe shumë njerëz të tjerë të gatshëm për t’u përballur me të vërtetën, pa domosdoshmërisht të obsesionuar mbi të. Ndonjëherë frika se dikush manipulon mendimet tona mund të dalë përpara, duke na bërë të dyshojmë se është e drejtë të pyesësh, të mendosh për mundësinë që, pa e ditur, na bën më të lumtur. Kjo është sepse nëse nuk e dini, nuk keni frikë nga ajo që ndodh, por ju e vuani atë në heshtje; pak si të vdes në gjumë. Por ka njerëz të tjerë që nuk mendojnë kështu, duke përfshirë edhe mua: Unë dua të di se çfarë ndodh, pse ndodh dhe si ndodh, sepse vetëm në këtë mënyrë mund të përpiqem ta luftoj.

Mendimi është krejtësisht jo i besueshëm, sepse është i nxitur nga i Poshtmi dhe mund të manipulohet në çdo kohë nga pranitë e jashtme që përpiqen të na shtyjnë drejt një zgjedhjeje të gabuar dhe që do të na çonin në anulimin e zgjimit tonë personal. Nuk ka rëndësi nëse në këtë moment nuk mund ta kuptoni se kush ose çfarë e bën atë: ajo që është e rëndësishme është të dini se mendimet dhe ndjenjat mund të gënjejnë dhe të bëjnë të shkoni në rrugën e gabuar. Ka diçka që është e vërtetë dhe në të cilën mund të besoni verbërisht: kuptimi juaj i gjashtë; por së pari duhet të mësoni të evoluoni dhe ta pranoni atë. Për të shmangur gabimet, praktikoni meditim dhe mësoni mospërmendjen: në këtë mënyrë ju do të ulni nivelin e ulët në mendjen tuaj dhe do të ndjeni intuitën që, edhe nëse nuk flet me fjalë, është zëri i Shpirtit që komunikon nëpërmjet e kuptimit të gjashtë. Unë besoj se ju nuk mund të besoni verbërisht kuptimin e gjashtë nëse nuk jeni plotësisht të aftë ta përdorni atë, ta njihni atë midis zërave të tjerë dhe të kuptoni mënyrën e komunikimit të tij; kështu si mund të besoni diçka që nuk e dini se çfarë është? Ndonjëherë është shumë e qartë: ju jep përgjigje të sakta dhe në shënjestër; por shumica e herëve të tjera është shumë e lehtë, si një frymë delikate, e cila fatkeqësisht nuk mjafton për të kuptuar plotësisht atë që dëshiron të thotë. Pra, nuk ka të bëjë me ndjenjën e gjashtë, sepse nuk e kemi atë, edhe nëse shumë e injorojnë atë. Pra, ne duhet të kuptojmë se është si një muskul që nuk është trajnuar, kështu që ekziston, ekziston, funksionon, por nuk është në gjendje të na marrë atë që duam, sepse nuk është trajnuar për ta bërë këtë. Unë mund të marr shembullin e aurës. Nëse mund ta shihni shtresën e parë të aurës, apo atë brez të bardhë rreth njerëzve, do të thotë që ju jeni bërë të vetëdijshëm se aura ekziston dhe se ju mund ta shihni atë; por kjo nuk do të bëjë që ju të mund ta shihni atë në mënyrë të plotë. A jeni në gjendje të shihni gjerësinë e plotë të atmosferës për integritetin prej 15 metrash të çdo personi që takoni në rrugë? A mund t’i shihni të gjitha ngjyrat, të gjitha aspektet, gjithçka që përbën atmosferën e çdo personi për të gjithë ata metra? Ose, a shihni vetëm skicë e bardhë rreth 10-20 centimetra rreth tyre? Kjo nuk do të thotë që ju nuk dini si të bëni ndonjë gjë; por që ju mund të bëni shumë më tepër se sa mendoni! Nëse për një çast vetëm ndaloni kufizimin e vetes, me besimin e zakonshëm që tashmë i dini çdo gjë, ju mund të hapni më në fund dhe të kuptoni se ka shumë më tepër që nuk pritet të zbulohet.

Faqja 5 nga 5

Ashtu si në shembullin e aurës, mund të keni një kuptim të gjashtë më pak të zhvilluar se të tjerat, që ju ndiheni dhe kuptoni më mirë se shumë njerëz të tjerë rreth jush; për këtë arsye mendoni se e keni evoluar plotësisht atë.

Ashtu si aura, megjithatë, duhet të vetëdijesoheni se të jesh në gjendje të shohësh halon e bardhë përreth të tjerëve, ndryshe nga njerëzit e tjerë që nuk e shohin dot këtë, nuk do të thotë që ju e dini se si ta shihni të gjithë aurën në gjerësinë e saj të plotë . Ju mund ta shihni shtresën e bardhë dhe është e mrekullueshme, sepse jo të gjithë e dinë se si ta bëjnë këtë, por mund ta shtyni veten shumë më tepër dhe të gjeni se mund të merrni edhe më shumë se shtresa e parë. E njëjta gjë punon për kuptimin e gjashtë. Nëse keni pasur përvoja të forta gjatë jetës suaj, që ju kanë treguar se kuptimi i gjashtë është atje, ekziston dhe funksionon, nuk do të thotë domosdoshmërisht që të kufizoheni në atë; ju mund të bëni shumë më tepër. Kjo është arsyeja pse po ju shpjegoj teknikat e përshtatshme për të evoluar atë dhe t’ju lejojë, së fundi, të hapni një komunikim të fortë dhe të drejtpërdrejtë që siguron që ju të kuptoni mesazhin e vërtetë që ju është komunikuar, në vend që ta keqkuptoni ose ta ngatërroni me mendimet e tjera të diktuara nga Low.

Praktika e përditshme e Meditimit ju lejon të evoluoni sensin e gjashtë dhe të rrisni vëllimin e zërit tuaj, në mënyrë që të mund të komunikoni gjithçka që ju nevojitet, pa ndërprerje dhe pa keqkuptime; kjo është për shkak se energjia e marrë gjatë meditimit e rimbush atë dhe e bën atë shumë më të fortë. Për më tepër, praktika e heshtjes mendore gjatë meditimit, por edhe gjatë ditës, e pengon Lowin që të ndërhyjë dhe të pyesë se çfarë kuptimi i gjashtë i ka komunikuar për herë të parë nëpërmjet qëllimeve, ndjenjave dhe intuitëve. Është shumë më e lehtë të besosh në një mendim sesa në një intuitë, kështu që është shumë e lehtë të humbësh dyshimin e kërkuar nga Low dhe të ndalosh pas kuptimin e gjashtë; megjithatë, nëse e doni me të vërtetë, mund të mësoni ta njihni me një mijë mendime, duke mësuar ta ndjekni kudo që t’ju thotë të shkoni. E ulët mund të manipulojë me mendimet dhe ndjenjat tuaja, por me praktikë do të mësoni të dalloni dallimin midis intuitës së sensit të gjashtë dhe ndjenjës së ulët. Për këtë arsye është e rëndësishme që të praktikoni mos-mendime gjatë seancave të meditimit, por përpiquni ta përfshini atë gjatë ditës. Natyrisht ju nuk do të jeni në gjendje të qëndroni në një mendim absolut për 24 orë, por ju mund të shmangni rënien në mendimet e të Ulëta që duan të përpiqen të largojnë ju nga spiritualiteti, nga praktika dhe nga evolucioni i kuptimit tuaj të gjashtë. Askush nuk tha se do të jetë e lehtë, por ashtu si shumë njerëz po e bëjnë këtë çdo ditë, edhe ti mund ta bësh nëse ke një angazhim. Meditoni, dëgjoni instinktet tuaja dhe injoroni mendimet e të Poshtmes: ndoshta ju nuk mund t’i eliminoni ato në katër dhe katër, por ju mund t’i injoroni ato dhe t’i pengoni që të rrënjosin Dyshimin në ju. Kjo tashmë do të jetë një hap i mirë drejt fitores; megjithatë, do të duhet të vazhdoni ritmin pa u mashtruar nga llojet e ndryshme të mendimeve që i Poshtëm, shumë i mençur, do të studiojnë për t’ju bërë të rrëzoheni dhe t’ju bëjnë të errët. Qëndroni të qetë kur doni të reflektoni, por mos lejoni të ulëta të vijë mbi ju dhe të bëjë dyshimin të hyjë në ju.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4717) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]