Disponibile in:

17 – Pyetje rreth meditimit (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 11

Mirë se vini në Akademinë e Koshiences Dimensional. Jam shumë e lumtur t’ju takoj dhe të shoh shumë njerëz në internet. Mësimi i sotëm do t’i kushtohet zgjidhjes së të gjitha atyre dyshimeve dhe pyetjeve që ju pengojnë të bëni një praktikë të qetë, shpesh të frikësuar për të bërë diçka të gabuar. Duke qenë një teknikë relaksuese meditim që dëshiron që ju të ndjeni ndjesi deri tani pozitive, nuk ka asnjë arsye për t’u frikësuar të mos pasuar apo ndjeheni pakëndshëm, për dështimin për të arritur qëllimin menjëherë, sepse është normale që ju të gjeni të vështirë për herë të parë një mediton. Shumica e pasigurive tona rrjedhin thjesht nga risi e meditimit në jetën tonë, që ne nuk ishim mësuar me më parë. Sot, pra, ne do t’i kushtohemi ekspozimit të të gjitha këtyre pasigurive dhe zgjidhjes së dyshimeve që ngadalësojnë evolucionin tonë. Le të vazhdojmë dhe të vazhdojmë me pyetjen e parë.

Student: Hi Angel, para së gjithash ju falënderoj për gjithçka që bëni për ne. Doja t’ju pyes se si mund ta gjej saktësisht chakra time. Disa thonë se ai e dëgjon atë më të ulët, disa thonë se ai e dëgjon atë më të lartë, pika është: ku është imi?

Angel: Përshëndetje! Chakrat gjenden në zonën e përfaqësuar në vizatimin e përfshirë në artikullin e meditimit. Nëse vëreni, çdo artikull ka imazhin e vet dhe të gjitha janë bërë nga ne; ata nuk janë marrë nga interneti, por janë krijuar nga stafi ose studentët e A.C.D. prandaj ato përfaqësojnë zonat e sakta ku ndodhen chakrat. Ju gjithashtu mund të shikoni artikujt e tjerë mbi meditimin dhe ato mbi chakras, ku do të gjeni vizatime gjithnjë më të sakta dhe të qarta për pozitën e chakras në trupin tonë. Secili prej nesh ka ato, janë fushat e energjisë, kështu që nuk është e tillë një dot vogël që ju duhet të jetë në gjendje për të kapur atë me vështirësi, por kjo është një zonë e trupit, ne e quajmë chakras, e cila lëviz këtë energji. Për shembull, chakra e zemrës ndodhet në zonën e zemrës, kështu që sigurisht që nuk duhet ta kërkoni atë në zonën e stomakut; ju mund ta ndjeni atë disa centimetra poshtë ose më shumë nga zemra, prandaj gjithmonë mbeteni në atë zonë të saktë. Ju nuk gaboni nëse përqendroheni pak më lart ose poshtë derisa jeni në të njëjtën zonë, sepse ju mund ta shihni atë pak të zhvendosur në krahasim me një person tjetër; sigurisht, megjithatë, ajo nuk do të jetë në një pikë krejtësisht të ndryshme në trup. Chakras janë duke u zgjeruar dhe më shumë që të meditoni më shumë ju do të dëgjoni të mëdha dhe të gjerë, ndjenjë më të mirë ku ata janë, kështu që është vetëm për të marrë një besim të vogël “me trupin tuaj dhe të njohin ndjenjën që ju jep chakras tuaj. Me kalimin e kohës ju mund të gjeni veten pozitë më të mirë të ndryshojë pavarësisht filluar për të dëgjuar atë në një vend tjetër, sepse duke praktikuar ju do të kuptojë se pozita e saktë e chakras tuaj mund të jenë të ndryshme se sa keni menduar në fillim. Kjo nuk duhet të shqetësohen, por ju duhet të mbani mend se chakras nën kulmin e shpinë, kështu që ju nuk do të përqendrohen në të djathtë apo të majtë, por pikërisht në vijën e mesit të trupit tuaj të tilla si chakra zemra është e vendosur në qendër të gjoks dhe nuk u largua.

Student: Duke medituar në zemrën thoni ju të përqëndrohet mbi të dhe të ndjehen të rreh e saj, por më shumë se një herë unë ndodhi të përjetojnë këto rreh në veshët e mi dhe më pas në kokë, edhe pse nuk mendoj se është e njëjta gjë. A duhet të ndjej të drejtën e rreh në chakra e zemrës apo duhet t’i dëgjoj me veshët e mi?
Angel: Zemra është një chakra që është vendosur në zonën e kraharorit, shumë afër zemrës, një organ për të cilin është shumë i lidhur. Këtu është arsyeja për këtë emër. Kur them që përqendrohuni tek chakra e zemrës është e qartë se ne duhet të përqendrohemi pikërisht në ndjesinë e zemrës dhe jo në atë që ndiejmë në pjesë të tjera të trupit.

Faqja 2 nga 11

Nëse i kushtoni vëmendje asaj që dëgjon me veshët tuaj, ju do t’i kushtoni vëmendje dëgjimit tuaj, sigurisht jo tek chakra. Kur ju prek diçka me duart tuaja ju jeni duke i kushtuar vëmendje për atë që keni ndjenja me to, nuk është ajo që keni ndjenja me këmbët e tyre, sepse ato janë dy pjesë të trupit në atë kohë asgjë nuk ka të bëjë me njëri-tjetrin. Për të njëjtën arsye, kur kam pikë të përqëndrohemi në chakra zemrës dhe norma e zemrës do të thotë të ndjehen me zemër ndjenjën që na jep mundi e saj, duke i kushtuar vëmendje të gjoksit tonë që na bën të ndjehen një lloj emocioni të dukshme dhe natyrore që por ne gjithmonë kemi injoruar dhe marrë për të dhënë, duke e konsideruar të padobishme që duhet të përqendrohemi në të. Në fakt në sajë të rrahjes së zemrës mund të përshpejtuar lidhjen tonë në chakra lidhur me të dhe të vërtetë punojnë më shpejt, për shkak se duke u fokusuar në të rrahur (i cili është gjithmonë duke punuar dhe nuk na braktis), ne mund të përqëndrohen më thjesht në atë zonë, në krahasim me të tjera në të cilën nuk ka lëvizje të dukshme. Duke e ditur qartësisht se zemra mund, por injoron atë dhe vendosë që në mënyrë të ndërgjegjshme të perceptojë rrahjet e saj, një nga një në heshtje të plotë, ndërsa frymëzojnë prana, janë dy gjëra shumë të ndryshme. Kjo është ajo që meditimi është një seancë të shkurtër që mund të zgjasë vetëm 30 minuta, por në atë kornizë kohore ju lejon të zhvillohet dhe zgjerohet chakras tuaj nëpërmjet përqendrimit dhe të energjisë mbushur ju bëni gjatë kësaj praktike.

Student: Kur meditoj në chakra e zemrës, përqëndrohem te chakrat e gishtërinjve, a po bëj siç duhet? Por unë duhet të them se nuk ndihem chakra e zemrës siç ju thoni.

Angel: Chakra e zemrës ndodhet pikërisht në zonën e zemrës dhe sigurisht jo në gishta. Ku e keni zemrën tuaj? Në gjoks, ju nuk e keni atë në gishtat tuaj. Pra meditimi në atë chakra do të thotë të përqendrohesh në gjoks, sepse aty ku ndodhet. Gishtat përdoren për të drejtuar më mirë përqendrimin tuaj drejt chakrës në të cilën duhet të meditoni, por nuk janë gishtat në vetvete që ne duhet të përqendrohemi. Shumica e njerëzve nuk kanë shumë besim me trupin e tyre, pavarësisht se e shohin atë çdo ditë, sepse është një trajnim që ne nuk bëjmë çdo ditë. Në fakt, askush nuk përqendrohet në të dëgjuarit se çfarë ndjejnë kurrizin e qafës së tyre, ose çfarë ndjejnë bërrylat e tyre; ne kuptojmë se këto zona vetëm kur ndjejmë dhimbje, ose të ndjehen Slam itchy, por për pjesën tjetër të ditës ne të harrojmë se çfarë ata mendojnë, ndryshe nga duart shumë që ne përdorim për të prekur dhe të ndjehen atë që është e afërt me ne. Meditimi ju bën të dilni nga zakonet e zakonshme dhe zakonet e zakonshme, ju lejon të përqëndroheni në diçka që ka qenë gjithmonë atje, por ju keni qenë gjithmonë injoruar. Arsyeja pse nuk ndieni chakra e zemrës është sepse nuk përqendrohesh në zemër, por në gishta. Prej sot, përpiquni të përqendroheni në zemër ashtu siç ju kam treguar, duke bërë kështu, gjithmonë do të ndjeheni më mirë me atë që ka lidhje me të.

Student: Gjatë këshillimit të meditimit për të prekur chakras me gishta, edhe ky “kontakt” duhet të ndodhë me të vërtetë ose vetëm në imagjinatën time? Sepse ndoshta duke lëvizur unë mund të humbas përqendrimin. Për më tepër, për të prekur chakra unë duhet të përdorin një gisht për dore ose 2 gishta të së njëjtës dorë? Dhe cili gisht duhet të përdor?

Angel: Nëpërmjet se ndjenja është krijuar duke vendosur gishtat në lëkurën e zonës chakra, ne e quajmë kontakt, ju të përqëndrohet më mirë në chakra në të cilën ju doni të meditoni ndihmuar mendjen tuaj të përqëndrohet në të tashmen në vend të duke u humbur në mendime dhe imagjinatës. Prandaj, prekja duhet të jetë reale dhe jo vetëm një imagjinatë. Pa prekur çakrën, rrezikoni të mos përqendroheni në atë më së paku dhe të dështoni të mos mendoni, duke përfunduar duke demoralizuar veten dhe duke besuar se nuk mund të arrini thjesht sepse jeni duke bërë teknikë të gabuar.

Faqja 3 nga 11

Për këtë arsye, edhe nëse mund të lodhësh krahun ose të jesh në siklet herën e parë, në realitet në afat të gjatë do të jetë shumë më e lehtë të meditosh duke prekur chakras sepse do të të lejojë të përqendrohesh më mirë në zonën e duhur pa humbur në një mijë fantazi. Për ta prekur atë ju do të përdorni dy gishta të së njëjtës dorë, por nëse doni të përdorni tre apo edhe të gjithë dorën do të jetë zgjedhja juaj; me siguri ju do të gjeni veten shumë më mirë meditoni me indeksin dhe mes, ose me mesme dhe gisht unazë. Këto gishta janë ato që lëvizin më së shumti, kështu që do të jetë më e lehtë për të ndier chakras nëse preken nga gishtat më energjikë. Ndonjëherë ju mund të vendosni të ndryshoni dhe përdorni gishta të tjerë për të përmirësuar energjinë e duarve, por mos harroni qëllimin e meditimit që është të zhvillojë 5 chakrat kryesore. Chakrat e gishtërinjve mund të trajnohen në situata të tjera, prandaj përqendrohen në chakras të mëdhenj.

Student: Më ka ndodhur mua, ndërsa po meditoj në chakras më të lartë, që të mos ndiej gishtat me të cilët e preku chakrën. Ishte sikur të kishin rënë në gjumë, sikur të mos ishin më imja. A varet kjo nga një problem i qarkullimit ose a është ndjesi që mund të provoni? Nëse e kam marrë mendjen, unë i duroj gishtat. Kohët e fundit edhe unë kam problemin që këmbët të kërcejnë vetë dhe të kontraktohen, prandaj nuk e kuptoj nëse është e lidhur ose nëse është një ndjesi që mund të ndodhë gjatë meditimit.

Angel: Gjatë meditimit është normale për gishtat me të cilët ju prekni chakras dhe këmbët për të bjerë në gjumë, sepse ju jeni duke mbajtur një pozicion ku nuk jeni mësuar. Kur dora bie në gjumë ose krahun ose këmbët nuk mund të qëndrojnë në të njëjtin pozicion, ta ndryshoni atë dhe të rregulloni ndjenjën më të rehatshme pa bërë shumë probleme. Pozita ideale për të medituar është të uleni në mes të lotusit, por nëse nuk jeni duke përdorur është normale që herët e hershme të jenë të pakëndshme dhe të bezdisshme; ngadalë ju do të mësoheni pa dëmtuar veten, kështu që kur bëhet i bezdisshëm, vendoseni poshtë dhe uluni siç e shihni të arsyeshme për të përfunduar seriozisht meditimin tuaj.

Student: Nëse ju filloni të ndizni të gjithë, mund të heq gishtat dhe të përqëndroheni në gjoksin e barkut me anë të ndjeshmërisë?

Angel: Do të këshilloja të mos hiqja gishtat nga gjaku, por, më së shumti, të ndryshosh duart në mënyrë që i lodhuri të mund të pushojë në pozicionin më të përshtatshëm. Të paktën për muajt e parë të meditimit unë rekomandoj që gishtat të përqëndrohen më mirë në gjoksin, edhe pse mund ta bëni atë edhe pa e prekur, sepse gishtat do të ndihmojnë më mirë në adresimin e energjisë; të paktën për herë të parë. Pas kësaj, kur mund të lëvizësh energjinë dhe të ndihesh shumë mirë për të vërtetë, mund të zgjedhësh të meditosh pa përdorur gishtat, edhe pse ndoshta do ta gjesh aq mirë sa do të vendosësh të vazhdosh ashtu siç po bën tani. Gishtat ju lejojnë të qëndroni të përqendruar jo vetëm në sajë të prekjes, por edhe në sajë të energjisë që krijohet midis chakras të dorës dhe asaj të rëndësishme mbi të cilën jeni duke medituar për shkak se janë në një mendje; pa përdorur gishtat, pasi që nuk jeni ende një ekspert në meditim, mund të përfundoni menjëherë vëmendjen tuaj; për këtë unë sugjeroj që ju të ndiqni hapat e shënuara gjatë shpjegimit të teknikës së meditimit.

Student: Dhe nëse hipotetikisht kisha një përqendrim të fortë, a mund të meditoja pa përdorur gishtat?

Faqja 4 nga 11

Angel: Nëse ju mendoni se ju ndjeni energji shumë të mirë tani dhe nuk duhet të ndiqni këto hapa ju me siguri mund të vendosë për të medituar pa prekur chakras për shkak se ju ndiheni të sigurt për të qëndruar atje dhe të perceptojnë atë përqendruar pa distractions. Është e rëndësishme që ju të marrë meditimin si një hap që do t’ju lejojë të zhvillohet: ajo nuk është një konkurs për të parë që do të dëgjojë chakra e parë, nuk është një lojë për ata që them që ju të ndjeheni më mirë të energjisë. Teknika Meditim që kam mësuar ka synimin për të bërë ju të zhvillohet me ritëm dhe me aftësitë e duhura, por në qoftë se ju besoni se disa hapa janë të panevojshme, dhe kështu kaloni ato, ju rrezik të humbasë bukurinë e meditimit, atëherë përfunduar për të gjykuar atë për atë që nuk është. Sigurisht në qoftë se ju janë hapat e duhur dhe teknikë nuk praktikohet në fund do të jetë i paefektshëm me ty, nuk do të jetë faji i teknikës, por ju, ju keni zgjedhur të injorojë hapat më të rëndësishëm në mënyrë që të bëjë atë punë. Prandaj, ju sigurisht mund të vendosë për të kaloni ose modifikojë hapat ju kam treguar, por në qoftë se teknika do të risultarti më të vështirë ose i paefektshëm bëni veten të kuptojë se kjo nuk është teknikë për të bërë gabime, por ju duhet të fillojë gjatë duke ngarkuar të situatës dhe duke vënë në praktikë hapat e duhur të listuara prej meje. A nuk nxitojnë për të bërë të përsosur, sepse ju do të bëhet një me anë të praktikës mësuar nëpër hapat dhe kur të vijë koha që do të jetë në gjendje për të zgjedhur, në sajë të cilën përvoja juaj personale është vend i mirë për të ndjehen të energjisë, sepse kjo është qëllimi i meditimit.

Student: Për fat të keq unë mund të meditoj vetëm një herë në ditë, sepse nuk gjej kohë. Prandaj do të kisha një dyshim të vogël: të ngarkoni chakrat thjesht të përqendroheni në to dhe kjo është e mjaftueshme, apo duhet të vazhdoj të tërheq praninë e bardhë në to për kohëzgjatjen e meditimit?

Angel: Për të ngarkuar chakras është e mjaftueshme për t’u përqëndruar në to, por është e rëndësishme që të koncentroheni me të vërtetë pa u humbur në fantazi dhe përgjumje. Kushtojini vëmendje të mos vendosni në mënyrë spontane të praktikoni shumë thjeshtuar dhe reduktivë për shkak të përtacisë, duke përfunduar për të medituar keq dhe për të mos përfunduar asgjë. Në praktikë, nuk do të ishte e mjaftueshme për të pushuar gishtat në chakra dhe pastaj të humbur në mendje udhëtimet dhe mendimet e hedhurinë, sepse ata nuk do të ngarkesës. Për të medituar mirë dhe pastaj për të ngarkuar chakras gjatë meditimit është e nevojshme të ndërmerrni disa hapa themelorë si relaksimi i trupit dhe i mendjes për disa minuta të para të seancës; atëherë mund të merrni frymë nga prana e bardhë nga gjaku dhe, pas një frymëmarrjeje të thellë dhe shumë të ndërgjegjshme, mund të përqendroheni në atë duke ndaluar të menduarit dhe duke u fokusuar vetëm në perceptimin e prekshëm që keni në chakra tuaj. A nuk e lejojnë mungesën e kohës për të shkatërruar edhe vetëm meditim të ditës që ju mund të arrijnë me atë të programit qëndrueshmëria: vetëm për shkak se ju mund vetëm të meditoni një herë e angazhuar në mënyrë që ajo është e mirë dhe jo vetëm një gjysmë ore nga mendimet dhe fantazitë që nuk ata do t’ju marrin kudo. Meditoni pak më shumë dhe meditoni keq për vullnetin tuaj, nuk do të ngarkoni chakrat tuaj dhe nuk do të lejoni vetëdijen tuaj të evoluojë.

Student: Nëse gjatë meditimit i heq dy gishtat nga chakra për një moment, unë duhet ta filloj përsëri atë ose mund të kaloj në tjetrin?

Angel: Nëse ju shkëputeni gishtat nuk ka asnjë problem, është e rëndësishme të mos humbur shumë përqendrim dhe do të përfundojë deri të mos meditoni në të gjitha në atë chakra, sepse në këtë rast do të ishte më mirë për të përsëritur atë, sepse ne nuk e kam menduar seriozisht. Përndryshe, vazhdoni me chakra tjetër pa u ndalur.

Student: Ndonjëherë kur meditoj, nuk ndjej chakra time, por ndonjëherë e ndiej shumë. Kjo ndodh sepse nuk përqendrohem mirë? Por të tjerët ndihen mirë.

Faqja 5 nga 11

Angel: Është normale që kjo të ndodhë sepse ju sapo keni filluar të meditoni dhe me të nuk janë ende stabil dhe të ekuilibruar chakrat, por ata do të kenë nevojë për shumë seanca të meditimit për t’u stabilizuar dhe t’ju lejojnë të ndiheni gjithmonë mirë për to; për momentin ju nuk mund t’i ndjeni pak ose luhatshëm, nganjëherë po dhe nganjëherë jo sepse jeni akoma në fillim dhe është e qartë se do t’u duhet kohë. Duke vazhduar të praktikoni vazhdimisht, gjithmonë do të ndjeheni më mirë, do t’u jepni pak vëmendje dhe do të shihni se si do të përmirësohen.

Student: Faleminderit. Sigurisht që e keni përsëritur shumë herë në dokumente të ndryshme, por unë dua të jem i sigurt. Kur meditoj mbi chakra e mendjes duket se gishtat e mi rrinë në kokë, sikur të ishin bashkuar me të. A është normale?

Angel: Po, është normale, sepse ndërsa ne meditojmë në chakra mendje, zakonisht pa e kuptuar atë, ne shtyjmë gishtat shumë mbi lëkurë, duke përfunduar duke u ndjerë shumë të mbërthyer në ballë ose madje duke ndjerë rrahje zemre në to. Kjo ndodh thjesht sepse po shtyp shumë, prandaj përpiquni të shtypni pak më pak me gishta, kështu që do të vini re se presioni ishte vetëm për shkak të një hutim.

Student: Fillova të meditoj për disa ditë. Për fat të keq, unë nuk mund të mbaj këmbët e mia gjysmë lotus dhe madje edhe duke i mbajtur ato të kaluara gjej ndonjë problem sepse bien në gjumë; kështu që deri më tani kam medituar ndërsa isha ulur. Unë përpiqem të ndjek hapat që ju keni shpjeguar sa më me kujdes, përpiqem të përqëndrohem tek ndjenjat e “lëkurës” në zonën e chakrës por, ndryshe nga njerëzit e tjerë, nuk ndiej asgjë. Unë nuk mund ta ndjej dot as kontaktin me pëlhurën (për chakra chi). A është normale?

Angel: Pozicioni i lotus gjysmë mund të jetë i pakëndshëm dhe i vështirë për shumë njerëz, veçanërisht nëse ju jeni të rinj ose keni një trup të rëndë, sepse ajo nuk është një pozicion që është përdorur shpesh në rutinën tuaj. Në fakt, është më e lehtë për të rinjtë, sepse për ta është më tipike të ulesh në një pozitë indiane dhe jo me pozicionin tipik të zyrës ndaj të cilit përshtatet duke ecur përpara me moshën dhe zakonet e punës. Pra, arsyeja e vetme përse zambaku i gjysmë është i papërshtatshëm është vetëm për shkak se nuk jeni mësuar të uleni në atë mënyrë; mund të krijohen dhe hiqen zakonet në varësi të zgjedhjeve dhe nevojave tuaja duke përsëritur të njëjtën vepër pa pushim. Meditimi është për të gjithë, sepse ai ka të bëjë me praktikën e ngarkimit të chakras dhe duke u bërë të vetëdijshëm për jetën e dikujt. Nëse nuk mund ta praktikoni meditimin në lotusin e mesëm, ju mund ta praktikoni atë si një ulur sepse qëllimi përfundimtar nuk është që të uleni në mes të lotusit, por të meditoni, kështu që duhet të mësoni të mos e harroni qëllimin e vërtetë fillestar. Është e qartë se ka hapa që mund të përmirësojnë meditimin tonë, për shembull duke medituar në gjysmën e lotusit sesa me mbrapa të shtrembëruar dhe në një pozitë shumë të pakëndshme. Nëse aktualisht nuk jeni në gjendje të merrni pozitën e gjysmës, për shkak se problemet fizike ju pengojnë, ju mund të praktikoni ulur poshtë, duke qenë kjo zgjedhja e vetme; por nëse keni mundësi për të zgjedhur, unë sugjeroj që ju të provoni çdo herë që të merrni zakonin e uljes në një pozicion indian, kështu që herët a vonë, me anë të përpjekjes, do të jeni në gjendje të meditoni në gjysmën e lotusit. Duhet të kuptoni se meditimi nuk kërkon një fizikë super, të gjithë ne duke përfshirë veten, e kanë të vështirë të marrin pozitën e lotusit gjysmë për herë të hershme; pak nga pak, megjithatë, me trajnim, do të jeni në gjendje t’i poziciononi këmbët në një mënyrë të caktuar për më shumë kohë derisa të mund ta përfundoni meditimin gjysmë ore pa pasur nevojë të lëvizni ose të ndryshoni pozicionin për shkak të lodhjes së këmbës.

Faqja 6 nga 11

Kushtojini vëmendje që ne nuk po flasim për një pozitë shumë të vështirë me këmbët mbi kokë: thjesht po flasim për kalimin e tyre, kështu që është vetëm një çështje e zakonit. Pasi që sapo keni filluar të praktikoni meditim, është shumë normale të mos ndjeni gjaksin, i cili zakonisht është edhe më i vështirë për t’u ndjerë. Ndër të tjera, pozicioni gjysmë-lotus ndihmon për të perceptojnë më mirë energjinë e popullit, sepse ajo mund të mbetet në zonën e bark në vend të humbur kohë për të shpërndarë në të gjithë gjatësinë e këmbëve poshtë si do të ndodhë në qoftë se ju meditoni duke u ulur. Megjithatë, kjo nuk është një humbje serioze, kështu që nuk do të anulojë meditimin tuaj; Unë rekomandoj që të meditoni vetëm në gjysmën e lotusit nëse keni rastin, për të njëjtën arsye. Fakti që ju nuk mund të ndjeni edhe kontaktin e pëlhurës në lëkurën tuaj sigurisht nuk varet nga chakra. Fakti është se ne jemi shumë të përdorur për të injoruar tërësisht sinjalet e trupit tonë, madje duke harruar se ne mund të ndiejmë çdo pëllëmbë të saj, sepse ajo na përket neve. Një stërvitje e mirë për të rifituar besimin është të kuptojmë se çfarë qëndron në trupin tonë. Për shembull, mund të përpiqeni të ndjeni strukturën e çorapëve tuaja që mbulojnë këmbët tuaja, kështu që do të përqendroheni në ndjenjën se çorapja e bën lëkurën e këmbës tuaj të ndjehen. Nuk ka të bëjë me ushtrime paranormale apo të vështira, është më shumë se normale dhe e natyrshme, vetëm duhet t’i kushtoni vëmendje asaj që prek trupin tuaj. Le të kuptojmë se ne nuk prekim vetëm me duart tona, por prekni vazhdimisht çdo pjesë të trupit tonë. Për shembull, tani këmbët tona po ndiejnë strukturën e pantallonave që mbajmë, ashtu si armët tona ndiejnë strukturën e triko që ne veshim. Mësoni të njohin këto ndjenja do të na lejojë për të përmirësuar më shpejt në perceptimin e chakras tona, sepse në qoftë se ju nuk jeni të interesuar të dëgjojmë atë që prek trupin tuaj nga jashtë, si do të ndjeni se çfarë e bën atë nga brenda? Sepse kjo është ajo që është në lidhje me këtë, ajo merr interes, sepse ne nuk mund të themi se ne nuk mund ta bëjmë nëse vazhdojmë të injorojmë ndjenjat e trupit tonë. Pavarësisht nga meditimi duhet të mësojnë për të dëgjuar atë që prek trupin tuaj, sepse ju do të duhet në jetë për të realizuar disa më mirë se çfarë ndodh me ju: për shembull, fillimi i një problemi, alergji apo parandaluar inflamacion të krijimit. Pastaj kjo do të jetë e dobishme gjatë meditimit, sepse kjo do t’ju lejojë të përqendroheni më mirë në fushën e chakrës së interesit tuaj duke ndier lëkurën tuaj pa e shpërfillur atë. Ju do të dëgjoni chakra menjëherë pas kësaj.

Student: Dhe mund të meditoj edhe kur shtrihem?

Angel: Qëllimi i teknikës është të meditoni, kështu që nëse ju mund ta bëni atë në gjysmë-lotus pozicion është më e mirë, por në qoftë se për shkak të pozicionit të vështirë të ndjerë të detyruar për të dhënë për meditim vetëm për shkak se ju nuk mund të ulen në këtë mënyrë, natyrisht ju do të jetë humbur kuptimi i vërtetë i praktikës, i cili është të meditojë pavarësisht nga pozicioni i marrë. Këshilla ime është, pra, të meditoni dhe kjo është ajo, sepse duke e bërë atë të gënjyer apo të ulur, me siguri nuk do të prishë praktikën tuaj, edhe më shumë tani që sapo keni filluar. Qëllimi kryesor është të meditoni, mund ta bëni atë edhe me kokë poshtë për atë që më shqetëson; ka disa këshilla që ju mund të ndiqni në varësi të aftësive tuaja dhe qëllimet, të tilla si meditoni duke ulur deri drejtë sesa të shtrirë në një pozicion të fetusit, duke pranuar se në rastin e fundit nuk është e mirë do të lëvizë energjinë për të gjitha chakras sa ju mund të bëni me shpinën drejt. Ndër të tjera, edhe unë kisha filluar të meditoj për të shtrirë për herë të parë, sepse herë të parë mendova se ishte më e lehtë dhe më e rehatshme; vetëm pasi kuptova se do të ishte më mirë në gjysmën e lotusit dhe kështu bëra. Ndonjëherë, jo kur I ka ndodhur të jetë në gjendje për të medituar duke ulur për shkak të problemeve personale, të tilla si dhimbje prapa ose arsye të tjera që më penguar nga pozicioni gjysmë-zambak uji, thjesht duke medituar ndërsa shtrirë në shtrat, sepse qëllimi im ishte për të medituar, atëherë pozicioni është një faktor që vjen më vonë.

Faqja 7 nga 11

Sigurisht, megjithatë, në qoftë se çdo herë që të përpiqet për të meditoni pastaj ju të përfundojë bie në gjumë për shkak të pozicionit nga shtrirë, nuk do të shkojnë në për një kohë të gjatë, kështu që ju do të duhet të bëjë një zgjedhje vendimtare për pozicionin që do të merren gjatë praktikës. Për fat të keq, të shtrirë Meditoni pengon që të përqëndrohemi mirë, parim themelor për të marrë atë të drejtë, sepse në qoftë se ju nuk jeni të fokusuar dhe të bie në gjumë vazhdimisht është e qartë se jo të gjithë arrijnë objektivat teknike. Pra, shihni se si ndiheni më mirë, duke kujtuar se qëllimi është të meditoni mirë dhe të mos qëndroni akoma gjysmë ore duke humbur kohë dhe duke imagjinuar rreth mendimeve dhe angazhimeve të ndryshme.

Student: Kam provuar teknikën e meditimit që mësove, por mendoj se kam bërë diçka të gabuar. Unë nuk mund të relaksoheshin siç duhet sepse zhurmat e fqinjëve më torturonin gjithë kohën, edhe pse e di që është e ulët. Përveç kësaj, kam përdorur pozicionin e lotusit, por pas një kohe ata filluan të lëndojnë këmbët.

Angel: Pengesat e para për të kapërcyer janë metodat që përdorimi i ulët për të na bërë të heqim dorë tashmë nga meditimi i parë. Duke pranuar se është i ulët është tashmë një fillim i mirë, sepse ne gjithmonë të ju ndihmojë më shumë për të kuptuar arsyet për të cilat ajo është duke u përpjekur për të shkëputur dhe jo për ne, pastaj të përfundojë meditimin tonë në paqe, sepse kjo është shumë e rëndësishme. Këmbëngulni është zgjidhja e vetme për ta mposhtur atë. Sa i përket pozitës që shkakton shqetësim në këmbë, nuk është një problem i vërtetë: kur ju lëndojnë, ju relaksoheni dhe vazhdoni pa u brengosur për ndonjë gjë.

Student: Të jesh i ri, a është mirë nëse bëj së pari relaksimin e udhëhequr që na mësove, që zgjat rreth 10 minuta dhe menjëherë pas meditimit mbi chakrat?

Angel: Po, sigurisht, ju mund të praktikoni të dyja teknikat sepse meditimi bazë është në chakras, por për t’u përqëndruar më mirë dhe për të mësuar të relaksoheni, mund të praktikoni teknikën e relaksimit që zgjat vetëm 10 minuta; në këtë mënyrë ju do të jeni më të relaksuar dhe meditimi i mëposhtëm do të jetë më i mirë.

Student: Nëse gjatë meditimi ndodh që të ketë arritur në një gjendje të relaksuar, por papritmas ju jeni të ndërprerë, mund të krijoni një bllok të energjisë që na dëmton dhe pas zgjimit ne përballemi mbeten shumë nervoz dhe nervor?

Angel: Ndërprerja gjatë meditimit mund të jetë shumë e bezdisshme, por kjo nuk duhet të ndryshojë gjendjen tonë dhe të na bëjë të rrëzojmë të gjithë punën e bërë deri më tani. Pavarësisht nga distractions ne nuk duhet të deconcentrarci sepse ndërprerja është qartësisht një ngjarje që ndodh të na pengojë nga arritja e qëllimit përfundimtar, dhe ne jemi të ndërprerë më shumë ne duhet të kuptojnë rëndësinë e përpjekjeve për të arritur qëllimin sot nuk është vënë atë jashtë deri nesër. Megjithatë, edhe pse i bezdisshëm, ndërprerja nuk krijon ndonjë bllokime të energjisë apo dëme të tjera, vetëm për ne që të jetë në gjendje për të mos humbur durimin e tij që në pengesën e parë, por të shkojnë në krejtësisht injoruar incidentin. Qëllimi është të relaksoheni, të qetësoni maska, të bëheni të qeta dhe të qeta: nëse na shqetësoni dhe nervozoheni në pengesën e parë, ne po bëjmë të kundërtën se çfarë është meditim. Çfarëdo që të ndodhë, mos e shpërqendro veten, vazhdo me meditim duke injoruar kush ose çfarë do të donit të parandalonit: është vetëm gjysmë ore, jo një ditë e tërë e izoluar dhe jashtë botës! A është e mundur që ata përreth jush nuk mund të pranojnë që ju doni të kaloni vetëm gjysmë ore vetëm me veten tuaj? Mësojini ata të respektojnë hapësirën tuaj personale, duke bërë të njëjtën gjë kur njerëzit e tjerë duan të jenë në gjendje të kalojnë ca kohë vetëm dhe në paqe.

Faqja 8 nga 11

Student: Është hera e parë që kam medituar dhe kam gjetur disa vështirësi, por në sajë të kësaj unë kam pasur rastin të takoj njerëz si ju, jashtëzakonisht bujarë që edhe pse nuk më njihnin aspak, ata shfrytëzuan kohën e tyre për të më ndihmuar! Faleminderit shumë! Në gjendjen e asnjë mendimi unë kam një autonomi shumë të shkurtër dhe unë kurrë nuk kam ardhur për të përfytyruar chakras. Leximi i hapit 1 Mendoj se kam kuptuar që ne duhet të marrim frymë prana: kjo do të thotë të përqendroheni te drita dhe ta thithni atë? Gjëja që më goditi më shumë për këtë faqe është se me të vërtetë duket një grup i ngurtë, nuk është vetëm një vend ku lexoni dhe pastaj kush e patë, por merrni këshilla nga stafi, merrni këshilla nga vetë studentët, është e pabesueshme. Ju duhet të jeni krenar për atë që keni krijuar, Angel, sepse kurrë nuk kam parë ndonjë gjë të tillë kudo tjetër.

Angel: Me të vërtetë më bën shumë të lumtur që keni gjetur faqen tonë dhe kjo ju bëri një përshtypje shumë të mirë. Gjatë meditimit, chakrat nuk do të shfaqen, por prekin të jenë në gjendje t’i ngarkojnë me energji. Në të vërtetë, chakras nuk janë sfera që duhen imagjinuar, por ato janë zona të trupit tonë fizik ku energjia është më e përqendruar; kështu që është e gjitha e vërtetë. Kur meditojmë ne mund të ndihmojmë duke përfytyruar energjinë e bardhë që na fut për ta afruar më shpejt, falë qëllimit tonë për ta kujtuar atë. Në praktikë, vizualizimi i energjisë shërben para së gjithash për veten tonë për të kuptuar se çfarë duam të bëjmë, kështu që me qëllimin e thithjes së tij ne do ta kujtojmë atë dhe ne do ta lejojmë atë të hyjë në ne. Faleminderit aq shumë për komplimentet, me të vërtetë kujdesem që faqja e Akademisë të përjetohet si një grup solid në të cilin të gjithë kujdesen për praninë e tjetrit dhe jo vetëm për një vend ku askush nuk e di ekzistencën e tjetrës. Evolucioni është një hap i rëndësishëm që ne mund të vendosim të ndajmë dhe të bëjmë së bashku, për këtë arsye kam krijuar këtë grup, këtë ekip që bashkëpunon, nganjëherë drejtpërdrejt dhe nganjëherë në mënyrë indirekte. Unë jam duke i bërë të gjitha përpjekjet e mia në të dhe unë jam i kënaqur që ajo ka fruta të saj çdo ditë.

Student: Fatkeqësisht kam bërë një gabim të madh. Unë nuk e imagjinoj prana hyrë në chakras për të parë tre minuta vetëm, por unë e bëra atë gjatë gjithë kohës!

Angel: Ky nuk është një gabim, ju u përqendruat më shumë në rikujtimin e prana dhe më pak në jo-menduar, por nuk është me të vërtetë një gabim. Imagjinimi i energjisë na ndihmon më pranë, kështu që ne përdorim teknikën e vizualizimit për ta thirrur atë përsëri dhe për ta lejuar atë. Fakti që ju e kujtonit atë për kohëzgjatjen e meditimit nuk është e keqe, sepse nuk keni menduar për problemet tuaja apo çfarë duhet të hani për darkë, por jeni fokusuar në një hap thelbësor në teknikë, kështu që nuk ka problem. Thjesht hera herën tjetër që meditoni ju do të përpiqeni të qëndroni pak më shumë në mospërfillje, por përsëris se nuk ishte gabim të përqendroheni në energji, duke qenë thelbësore për këtë teknikë.

Student: Në vend që të mendosh rreth muzikës është një zbavitje?

Angel: Po, duke u fokusuar në muzikë është një zbavitje, sepse do të humbisni qëllimin e vërtetë të meditimit mbi chakras dhe jo duke dëgjuar muzikë. Meditimi duhet të bazohet në marrjen e energjisë në chakras në jo-menduar dhe në vetëdije të plotë. Muzika nuk do t’i ngarkojë ato.

Student: Ndjenja e përzierjes suaj fillova ta analizoj atë, për të thënë kështu.

Faqja 9 nga 11

Angel: Unë e kuptoj dhe unë shpresoj se ju ka gëzuar atë, por mos merrni hutuar gjatë meditimit, sepse përzierje është projektuar për t’ju ndihmuar të relaksoheni dhe pastaj të meditoni më të mirë, jo e kundërta.

Student: Jam muzikant, Low e di pikën time të dobët …

Angel: Të jesh një muzikant nuk të ndalon nga praktikimi i meditimit në jo-menduar, me të vërtetë. Nëse problemi juaj është shpërqendrimi që ju bën muzikë, mund të meditoni në heshtje pa kufje, në mënyrë që të mos e shpërqendroni veten. Edhe unë e dua muzikën, por kur mendoj unë duhet të përqendrohem vetëm në chakras dhe jo në shënimet e melodisë që po dëgjoj. Gjatë meditimit, i cili zgjat vetëm gjysmë ore, mund ta leni mënjanë punën tuaj dhe të fokusoheni më mirë në seancën e meditimit.

Student: Kur filloj të meditoj, a duhet të imagjinoj që prana të hyjë në chakra time ose të hyjë në mua nëpërmjet frymëmarrjes?

Angel: Gjatë fazës së relaksimit ju mund të merrni frymë prana përmes frymëmarrjes dhe le të zgjerohet energjia në të gjithë trupin; në momentin kur kujdeseni për një chakra të saktë, ju do të lejoni që energjia të hyjë direkt prej saj, sikur vetë chakra të mund të marrë frymë brenda vetes përmes lëkurës.

Student: Kur mbërrihem në mendime, meditimi humbet vlerën e saj dhe duhet të filloj nga e para?

Angel: Kjo varet. Meqenëse këto janë sesionet e para të meditimit tuaj, ju mund të ecni me siguri përpara dhe të shkoni në chakra tjetër pa u dashur të filloni, Por në qoftë se ju vini re se çdo herë që ju të merrni për të chakra e mendjes si një shembull, siç ndodh për një arsye apo tjetrën gjithmonë përfundojnë nuk meditoni, për të ndaluar meditim ose bie në gjumë, në të cilën pikë do të ishte më mirë për të filluar nga chakra prej jush mendonin shumë më tepër sesa të shkojnë në tjetrën, vetëm për të rimarrë chakrën e humbur. Në këtë mënyrë ju do të shmangni meditimin shumë mbi chakrat e parë dhe nuk do të meditoni fare për ato të larta, siç mund të ndodhë me shumë njerëz në ditët e hershme. Është e rëndësishme që të gjitha chakras të konsiderohen me të njëjtën vëmendje. Nëse gjatë një seancë meditim nuk ka më i vogël medituar, sepse në të vërtetë ju keni shpenzuar të gjithë të menduarit të kohës, duke fantazuar apo edhe të shkojë në muzikë, ju mund të konsideroni këtë seancë si anuluar, sepse në të vërtetë ju nuk keni medituar, por vetëm dëgjuan muzikë në tuaj . Meditimi nuk është një humbje kohe, por ajo ka një kuptim dhe një qëllim, kështu që është e ndryshme nga akti i thjeshtë i vënë në kufje e tyre dhe të dëgjoni muzikë, edhe pse kjo mund të pushojnë. Por meditimi nuk është thjesht relaksim, por është një gjendje e evolucionit që i lejon aftësitë tuaja psikike të evoluojnë dhe të aktivizohen.

Student: Si e fikni trurin tuaj gjatë meditimit? Ndjenja e mosfunksionimit zgjat pak, të paktën për shumë pak, pastaj përsëri për të luftuar kundër tij.

Angel: Nuk duhet të heqim dorë nga truri, përkundrazi, duhet ta kthejmë atë më shumë se më parë. Përqendrimi që bazojmë tek chakras është një kapacitet që ne duhet të zhvillojmë përmes meditimit, prandaj synimi është pikërisht të përmirësojmë trurin tonë dhe të bëjmë mendjen tonë më aktive dhe më të shpejtë.

Faqja 10 nga 11

Për ta bërë këtë ju duhet të përqëndroheni ekskluzivisht në chakra tuaj pa menduar për ndonjë gjë tjetër. Faza e relaksimit që ndodh në pjesën e parë të meditimit ju lejon të fokusoheni më mirë pa shumë distractions. Në fakt, faza fillestare është shumë e rëndësishme sepse meditimi vazhdon mirë. Kur ju jeni pa ndjenja, maska ​​tuaja dhe problemet e tua të marrë përsipër për ju, por në qoftë se ju të kthehet në trurin tuaj, të bëhet i pranishëm dhe të vetëdijshëm për çdo mendim të vetëm që varet rreth në kokën tuaj dhe pastaj ju zgjidhni për të vepruar atë, ju mund të marrë vendimin për ta përjashtuar atë nëse ju shqetëson. Ju përqendroni vëmendjen tuaj në gjithçka tjetër, prandaj është e vështirë për ju të meditoni, por tani përpiquni të përqendroheni vetëm në chakra tuaj, kështu që ju do të vini re dallimin. Relax, mos mendoni për të Ulur, të dashurin tuaj, punën tuaj ose kohën që kalon, përndryshe ju mbeteni të rrënjosur në këtë dimension. Meditimi ju merr përtej, kështu që sa herë që të kthehen mendimet thjesht merrni një frymë thellë dhe merrni aty ku jeni ndalur; nëse po luftoni, ju jeni duke i dhënë vetes një shaka në këmbët tuaja.

Student: Sa ndikojnë tingujt e jashtëm në një meditim? Meditimi është prekur nga zhurma dhe konfuzion i jashtëm, edhe pse ka një mendim të mirë të brendshëm?

Angel: Meditimi nuk ndikohet nga zhurmat e jashtme, pasi ato janë të jashtme. Ajo që mund të preken nga zhurma e jashtme është vetëm përqendrimi tuaj në qoftë se unë ju lejojnë të jetë i hutuar nga ata, të tilla si duke dëgjuar zërat e fqinjëve apo të përqëndruar në Barking qen vend plotësisht të përqëndrohet në chakras tuaj. Përveç kësaj, asnjë zhurmë apo lloj konfuzioni i jashtëm nuk mund të ndikojë në cilësinë e meditimit tuaj. Megjithatë, për të mos u hutuar nga zhurmat e jashtme, ju duhet të meditoni me një meditim përzierje me ato të ofruara nga Akademia, kështu që nuk do të shkëpusin të dëgjuar zërat e fqinjëve sepse ju keni kufje që do të ju ndihmojë që të përqëndrohen më mirë në meditim.

Student: Kur të shkoj në chakra e zemrës, bie në gjumë pa e kuptuar, madje edhe për 20 minuta. Pse ndodh kjo? Çfarë mund të bëj?

Angel: Meditimi na çliron shumë, pasi ky është efekti kryesor që na bën të marrim, prandaj mund të bien në gjumë falë relaksimit shumë të thellë. Është e qartë se synimi juaj është që të vazhdoni meditimin deri në fund pa rënë në gjumë, sepse qëllimi juaj është që të evoluojë dhe jo vetëm të fle; sepse nuk ka rënie disa këshilla në gjumë që unë mund të ju jap, por para së gjithash ju duhet të meditoni në gjysmën zambak uji në vend të shtrirë, me shpinën e tij drejt dhe mirë të mbështetur nga qafë, kokë, në vend të pushuar kokën në mur ose le kokën tuaj të bien në përpara, sepse këto pozita me shumë gjasa do t’ju bëjnë që të bini në gjumë. Kryerja për të mbajtur kokën drejt, mbrapa juaj si edhe, dhe dora që prek chakra, ju do të mbani trupin tuaj aktive, sepse ajo do të jetë i zënë kryerjen e veprimeve, në mënyrë që të arrijnë të qëndrojnë zgjuar. Nëse ju meditoni pa prekur chakras, me kokën e tij poshtë ose kokën e mbështetur plotësisht nga muri, ju rrezikoni të bie në gjumë dhe nuk e zgjidh këtë problem.

Student: Sa kohë keni për të medituar një ditë?

Angel: Për të arritur rezultate konkrete ju duhet të meditoni të paktën një herë në ditë çdo ditë, për rreth 25/30 minuta me radhë. Këshilla ime, megjithatë, është të meditoni dy herë në ditë për rreth gjysmë ore në seancë, sepse në këtë mënyrë ju do të arrini qëllimet tuaja pa humbur kohë, duke pasur rezultate të dukshme që nga ditët e hershme.

Faqja 11 nga 11

Student: A është normale që pas meditimit të ndjej energji që rrjedh brenda meje edhe jashtë meditimit?

Angel: Po sigurisht, është shumë normale. Kur meditoni, grumbulloni energji që natyrisht do të mbeteni atje brenda jush, nuk do të humbet menjëherë pas përfundimit të meditimit; prandaj ju mund ta ndjeni se lëvizni gjatë ditës edhe pse nuk meditoni në atë moment, por bëni diçka tjetër. Do të mësoni se teknikat që ju mësoj nuk janë të dobishme vetëm kur meditoni, por do të jeni të dobishëm për çdo moment të vetëm të jetës suaj. Ndjenja e energjisë nga meditimi është një shenjë e mirë, sepse ju filloni të kuptoni rezultatet e para dhe të kuptoni se spiritualiteti është shumë më tepër se një lojë e thjeshtë për t’u çlodhur.

Student: A është normale të ndihet dridhura gjatë meditimit, si goosebumps? Dhe çfarë do të thotë kjo?

Angel: Po është shumë normale, është thjesht energjia që lëviz dhe ju shkakton këto ndjenja të dridhura.

Student: Pra, gjatë meditimit, a është normale që edhe të dëgjosh heronj të nxehtë herë pas here?

Angel: Po absolutisht. Chakrat e ulëta si chi dhe plexus, duke qenë shumë më e tokëzuar dhe materiale, kur mbledhin energji mund të na bëjnë të ndiejmë nxehtësi, e cila është thjesht një ndjesi për shkak të energjisë që po vjen dhe që chakrat përkthejnë si rritje të temperaturës. Chakrat e lartë, nga ana tjetër, mund të na bëjnë të ndiejmë një ajër të freskët të caktuar, nganjëherë madje edhe fllad, edhe pse jemi në një dhomë të mbyllur me dritare të mbyllura dhe pa asnjë mundësi që era të vijë nga jashtë. Ky fenomen nuk është asgjë shqetësuese, është energjia që absorbohet nga chakras dhe secili na bën ta provojmë në mënyrën e vet.

Student: Dhe kur nuk ndihem e ngrohtë do të thotë që nuk po marr energji?

Angel: Natyrisht, kjo nuk ka të bëjë fare me të. Ngrohtësia dhe freski janë veçoritë e chakras, por jo gjithmonë ju bëjnë ndjenja këto ndjenja, sepse ju do të meditoni më shpesh pa u përqëndruar në temperaturën e mjedisit, sepse ju do të përqëndroheni në meditim. Pra, shumë herë ju nuk mund të ndjeni ngrohtësinë dhe ende plotësoni meditime të bukura. Kështu që mund të qëndroni të qetë dhe mos u shqetësoni.
Për momentin kemi përfunduar mësimin, por do të ketë shumë raste të tjera ku mund të më mbushni me pyetje dhe do të jem i lumtur t’u përgjigjem atyre. Unë kam qenë i kënaqur që mund të kaloj kohë me ju dhe ju falënderoj për pjesëmarrjen aktive në mësim. Prej sot ju keni më shumë detaje që të jeni në gjendje të bëni meditimet tuaja me siguri dhe qetësi më të madhe.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/10946) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 11 nga 11. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]