Disponibile in:

62 – Pyetjet mbi udhëtimin Astral – Qasjet e para për o.o.b.e. (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Angel: Mirësevini në këtë mësim të parë! Sot do t’ju përgjigjem të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me Astral Travel.

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Kam lexuar në dokumentin e udhëtimit astral që të gjithë në jetën tonë kanë bërë të paktën një detyrë, vetëm se ne nuk e mbajmë mend atë. Per cfare arsye A është e mundur në një farë mënyre të kujtohet kjo përvojë?

Angel: Përshëndetje! Njerëzit harrojnë përvojat e tyre shpirtërore gjatë gjithë kohës, sepse Rregullatori i bën ata t’i harrojnë ato; kjo ndodh me të gjithë ne. E Ulët dëshiron të na mbajë në gjumë dhe të paaftë për të zbuluar potencialin tonë. Nëse të gjithë do të kujtonin përvojat e tyre, askush nuk do të dyshonte më në shpirtëror dhe shumë më shumë njerëz në botë do të zgjoheshin. Natyrisht duke medituar mund të mbani mend. Do të ndodhë për shumë tema që, papritmas, një ditë, do të mbani mend përvoja që absolutisht nuk i mbani mend të keni, se i keni pasur si fëmijë apo vajzë apo edhe disa ditë më parë dhe do të kuptoni se “diçka” i kishte ato për ju të fshehura me qëllim që të mos ju kuptojnë. Sidoqoftë, me kalimin e kohës, që diçka do të përpiqet t’i bëjë që t’i harrosh përsëri, për këtë ju këshilloj që gjithmonë t’i shkruani përvojat tuaja, madje edhe ato më të vogla, madje edhe ato që do ju duket e pamundur t’i harroni, sepse herët a vonë do t’i harroni.

Studenti: A është e mundur të kemi bërë udhëtime astrale dhe t’i harrojmë ato, si mund t’i harrojmë ëndrrat? Dhe a është e mundur të keni bërë udhëtime astrale por jo ta vëreni atë sepse ishte gabuar / interpretuar si një ëndërr?

Angel: Po, absolutisht. Shtë e mundur që tashmë keni bërë udhëtime astrale gjatë jetës tuaj, por nuk i mbani mend fare ato ose i keni gabuar ato në ëndrra, kështu që i keni injoruar ata duke menduar se ato nuk ishin të rëndësishme.

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Kishte një periudhë në të kaluarën (nuk dija asgjë për paralizën ose O.O.B.E) kur u bëra me zakon të flija gjysmë ore pas drekës (tani nuk e bëj më atë sepse shumë gjëra kanë ndryshuar që nga atëherë). Ndonjëherë, megjithatë, unë kisha ndjesinë ta linja trupin tim duke u zhytur nga shpina përtej shtratit (isha duke fjetur në shpinë). E ndjeva veten të nxitoja. Unë përpiqesha të bërtas, por nuk munda. Kisha frikë kur u zgjova dhe desha të ngrihesha por trupi nuk u përgjigj për momente (shumë të gjata). Nuk dëgjoja tinguj, ndërsa dridhjet bënin dhe sidomos në krahë dhe këmbë. Por sa herë që zgjohesha ishte sikur të harroja gjithçka. Në fakt, unë kurrë nuk kërkova ndonjë gjë në lidhje me këtë temë, derisa lexova artikujt e ACD (ndoshta faji i rregullatorit). Cfare mendoni ju Parimi i udhëtimit spontan astral?

Angel: Po saktësisht, ishte një parim spontan i udhëtimit astral. Në ato momente po ndjeheshit energjinë tuaj që po lëvizte dhe po përgatitej të dilte. Në fakt, ju hynit në paralizë, në të cilën trupi juaj nuk u përgjigjej komandave pasi tashmë ishte thellësisht në gjumë dhe në të njëjtën kohë filluat të perceptoni të gjitha ndjesitë tipike të një udhëtimi astral. Meqenëse nuk e keni ditur temën, keni pasur frikë nga ajo që mund të ndodhë, kështu që trupi juaj aktivizoi mbrojtjen e tij natyrore duke bllokuar përvojën dhe duke mos ju lejuar të përfundoni daljen. Completelyshtë plotësisht normale sepse në atë moment nuk keni qenë të vetëdijshëm dhe për pasojë truri juaj e perceptoi përvojën si diçka të rrezikshme dhe ndërmori veprime për të mbrojtur trupin. Por tani që e dini se nuk ka asgjë të rrezikshme për të bërë një udhëtim astral, në rast se një situatë e ngjashme do t’ju ndodhë përsëri, përpiquni të qetësoni mendjen tuaj, ndërsa të qëndroni të vetëdijshëm se asgjë e keqe nuk mund t’ju ndodhë. Lëreni vetveten dhe lini që energjia të rrjedhë me qetësi duke pranuar përvojën ashtu si duket, duke mbajtur kështu një mendje të kthjelltë. Fryni prana dhe mos prisni veten në asnjë mënyrë, sepse ju duhet vetëm një moment, shumë mendoni se përvoja bllokohet menjëherë. Fakti që kur u zgjuat, keni harruar gjithçka është për shkak të Rregullatorit dhe Low që kanë tendencë të ju bëjnë të harroni përvojën, pikërisht sepse nëse do të ishte e suksesshme do t’ju bënte të reflektonit dhe të hapni mendjen, si dhe të evoluoni shpirtërisht.

Faqja 2 nga 8

Studenti: Kam kuptuar falë mësimeve tuaja për të bërë udhëtime astrale ndërsa fle, vetëm se kur zgjohem mbaj mend pak dhe asgjë. Si mund të jem më i vetëdijshëm?

Angel: Kur zgjoheni nga udhëtimi astral mund ta mbani mend atë më në detaje, por cila është ajo që ju bën të harroni atë? Fakti që, pasi të ktheheni nga udhëtimi astral, jeni lodhur dhe ktheheni menjëherë për të fjetur. Nga atje kalojnë disa orë dhe kur të zgjoheni do të keni harruar përvojën e oobe sepse ndodhi disa orë më parë, madje duke përfunduar duke ju bërë të besoni se ishte vetëm një ëndërr. Mashtrim për të kujtuar oobes është që gjithmonë të mbani një letër stilolapsi pranë shtratit për të bërë shënime të shpejta mbi atë që keni përjetuar; nëse duhet të shkruani të gjithë përvojën menjëherë, do të përfundonit duke kaluar orë dhe nuk do të kishit më kohë për të fjetur (frika juaj më e keqe!), kështu që shkruani informacionin më të shpejtë me fjalë kyçe, për shembull:
– dalja nga astrali ndjeu shkarkimet, veçanërisht në kokë
– para se të dilni me tone të zëshme në veshët pothuajse të dhimbshëm
– kur u ktheva, u ndjeva se isha thithur në një vorbull të bezdisshme
Dhe kjo është ajo. Atëherë kur, në mëngjes ose të paktën orë më vonë, jeni zgjuar, duke lexuar këto shënime të thjeshta, do të kujtoni se çfarë ndodhi në Oobe, dhe mbase vendosni ta rishkruani atë duke shtuar të gjitha detajet që ju vijnë në mendje. Në këtë drejtim ju mund të përdorni ditarin tuaj shpirtëror, në rast se nuk dëshironi ta shkruani atë në letër. Nëse, nga ana tjetër, ju vetëm duhet të shkruani “sot unë dola në oobe” vështirë se mund të mbani mend asgjë se çfarë dhe si ndodhi, sepse nuk ka fraza që mund të ngjallin ndjesitë, të cilat pastaj i bëjnë ata të rishfaqin kujtesën. Prandaj është e rëndësishme që shpejt të shënoni fjalët kyçe që kujtojnë kujtesën e oobe që sapo ka ndodhur, para se të ktheheni përsëri në gjumë, edhe nëse nuk ndjeheni si ajo, sepse Ulët nuk presin që ju të bini përsëri në gjumë për t’ju bërë të humbni kujtesën e asaj që sapo ka ndodhur; mos e jepni larg dhe shënjoni shpejt atë që ndodhi, kështu që kur rihapni sytë mund të kuptoni se përvoja është e vërtetë dhe se, çuditërisht, diçka është përpjekur ta fshijë atë nga mendja juaj. Unë mendoj se përvoja është thelbësore, por nëse nuk e mbani mend, është pothuajse sikur të mos e kisha bërë atë. Për këtë arsye është e rëndësishme të shënoni gjithnjë gjithçka që ndodh, madje edhe me fraza rrufeje, në mënyrë që të keni një minimum shënimesh për tu mbajtur kur kujtesa juaj rrezikohet.

Studenti: Përshëndetje Angel, faleminderit për këtë mundësi. Unë do të doja të di se për çfarë qëllimi ata duan të na trembin në këto udhëtime. Në përgjithësi ka më shumë informacione negative sesa informacionet pozitive në internet. Pse duan të na bllokojnë?

Angel: Udhëtimi Astral është shumë i rëndësishëm, sepse përmes tij filloni të kuptoni se nuk jeni trupi juaj fizik dhe sa jeni duke kufizuar evolucionin tuaj sa herë që identifikoheni me trupin tuaj, me identitetin tuaj njerëzor, që në astral nuk ka më rëndësi. Ju filloni të reflektoni për kuptimin e jetës, për faktin se nëse trupi vdes, ju akoma do të mbeteni të gjallë dhe do të mund të hynit në një trup tjetër duke rimishëruar, duke lëvizur nga një makineri njerëzore në tjetrën. Udhëtimi Astral do t’ju ndihmojë të zbuloni shumë informacione që nuk mund të mësoni me trupin fizik sepse është shumë reduktues; do të të bënte gjithashtu të kuptosh që nuk ka asnjë arsye të kesh frikë nga vdekja, sepse në realitet nuk do të jesh ti që vdes, por një makinë e dimensionit tokësor që ke përdorur, por që mund të zëvendësosh me një tjetër. Kjo është arsyeja pse ata duan të bllokojnë udhëtimin astral: sepse kjo do t’ju ndihmojë të kapërceni frikën tuaj, ankthet tuaja, besimet tuaja të rreme. Oneshtë një gjë ta thuash, është një gjë ta kuptosh me të vërtetë. Kur e kuptoni që nuk jeni trupi juaj, se ajo që ju rrethon nuk është e vërtetë dhe se jeni me të vërtetë Shpirti që mund të manipuloni realitetin e Matricës në lehtësinë tuaj, atëherë mund të kuptoni se jeni shumë afër të vërtetës. Padyshim që nuk është e mjaftueshme për t’i dhënë ato me fjalë, është e nevojshme që me të vërtetë të bëhet ajo që sapo kam përshkruar. Kjo është arsyeja pse shoqëria përpiqet të bëjë shpirtërore negativ dhe të errët në sytë tanë, dhe gjithashtu çdo gjë që është pjesë e saj (siç është oobe), në këtë mënyrë njerëzit do të largohen nga argumentet evolucionare dhe nuk do ta zbulojnë kurrë të vërtetën.

Faqja 3 nga 8

Studenti: Pse përdoruesit në ueb raportojnë se kanë pasur përvoja negative dhe të tmerrshme dhe ju flisni për udhëtime astrale si një përvojë e mrekullueshme?

Angel: Sepse unë praktikoj dhe jetoj përvoja të vërteta. Përkundrazi, ata bien në gjumë, kanë ëndrra imagjinare dhe i tregojnë duke i kaluar ato për udhëtime astrale; ose thjesht nëse i shpik ato thjesht për të pasur diçka për të thënë dhe ndjehen njerëz të rëndësishëm. Notfarë të mos bëni për të rritur vizitat në faqen tuaj!

Studenti: Përshëndetje Engjëll! A është e vërtetë që në astral mund të takosh personazhe historikë apo fantazi? Nëse po, si sillen?

Angel: Fantazi? Jo, ato quhen ëndrra. Ju nuk do të takoni personazhe fantastikë gjatë oobe, madje as personazhe historikë, të cilët, padyshim, nuk janë atje duke pritur që dikush të shkojë në astral; këto janë histori të njerëzve që kurrë nuk kanë provuar një udhëtim astral në jetën e tyre.

Studenti: A ka ndonjë që nuk do të jetë në gjendje të bëjë një udhëtim astral gjatë përpjekjes?

Angel: Unë nuk besoj se ka dikush që nuk mund të arrijë kurrë një udhëtim astral, pasi është një përvojë që mund të ndodhë rastësisht edhe për njerëzit që nuk dinë asgjë rreth kësaj teme. Fakti është se nëse doni të arrini një vullnet vullnetar, duhet ta praktikoni atë shpesh dhe të mos hiqni dorë, pa pretendime të tepërta kur nuk praktikoni kurrë. Mund të thoni që keni praktikuar për vite me radhë dhe nuk keni qenë kurrë në gjendje të bëni një udhëtim astral, po, por keni praktikuar teknika të vlefshme për udhëtimin astral? Sepse ka një ndryshim të madh midis teknikave të mësuara nga njerëz që kurrë nuk kanë bërë një ogur në jetën e tyre, dhe ato të mësuara nga ata që i praktikojnë ato shumë shpesh dhe për të vërtetë! Gjithashtu, sa herë keni praktikuar teknikën për të kaluar astral në këto vite? Një herë në vit? Asnjëherë? Në këtë rast e kuptoni pse nuk keni arritur akoma, sepse të menduarit dhe të dëshironi të dëshironi të dilni në astral nuk do të thotë që e keni praktikuar atë për të pasur sukses. Shtë plotësisht normale, kërkon trajnim dhe këmbëngulje.

Studenti: Cili është ndryshimi midis një o.o.b.e dhe një përvojë gati-vdekjeje?

Faqja 4 nga 8

Angel: Vdekja afër është ngatërruar shumë shpesh me udhëtimin astral, sepse frika se çfarë po ndodh – veçanërisht nëse oobe ndodh spontanisht pa e dëgjuar ndonjëherë për të – mund të të bëjë të mendosh për një përvojë vdekjeje nga që fatmirësisht e shpëtove veten duke u futur përsëri në trup; por në realitet nuk pësove ndonjë rrezik siç ju dukej. Gjatë vdekjes së afërt, trupi ndalon së punuari dhe shpirti po vendos të largohet, por unë sinqerisht besoj se 99% e vdekjeve të afërt janë vetëm keqinterpretuar udhëtime astrale. Vdekja është diçka që shkon përtej një dalje nga trupi, në fakt besoj se vdekja e afërt ndodh në rastet e rralla të një rreziku të vërtetë vdekshmërie, siç është një aksident i rëndë që të çoi të kalosh në gjendje kome, apo ngjarje të ngjashme. Jashtë këtyre rasteve serioze, ato nuk do të jenë asgjë më shumë se një udhëtim i thjeshtë astral, prandaj nuk ka rrezik të ngatërroni një vdekje të afërt me një udhëtim të thjeshtë astral, përveç rasteve shumë të rralla; prandaj mund të kryeni o.o.b. dhe kur dëshironi dhe si pa rrezikuar të vdisni, pasi njerëzit dëshirojnë që ju të besoni. Do të ishte absurde nëse një person mund të rrezikonte të vdiste nga një udhëtim i thjeshtë astral, sepse të gjithë kemi realizuar ose të paktën do të bëjmë një o.o.b.e. Nëse do të ishte kaq e rrezikshme, e gjithë popullata do të duhej të vdiste në gjumin e tyre çdo natë dhe me siguri do të ishim zhdukur për miliona vjet. Problemi kthehet në mënyrën se si tregohet fakti. Njerëzit interpretojnë dhe tregojnë në mënyrë negative gjithçka që u ndodh atyre, pa marrë kohë për të kuptuar se çfarë ka ndodhur me të vërtetë.

Studenti: Ndërsa isha duke medituar, ndihesha shumë mirë dhe imagjinoja të dilja nga trupi. A atëherë bëra një oobe?

Angel: Oobe është diçka që ndodh vërtet, jo diçka që imagjinoni. Unë nuk do të dëshiroja që të gjithë ata që lexuan këtë dokument të binden se dolën nga trupi vetëm sepse gjatë një meditimi ata imagjinuan të dilnin nga trupi ose të ndjeheshin dridhje. Së pari, sepse gjatë meditimit nuk është e nevojshme të mendoni për asgjë; së dyti, udhëtimi astral është një përvojë e vërtetë, në të cilën dalja perceptohet fizikisht, kështu që nuk është asgjë imagjinare. Pra, jo, nuk po bënit një udhëtim astral. Derisa ta bëni një të vërtetë, do të jetë e vështirë të kuptoni ndryshimin midis një udhëtimi astral dhe një imagjinate, ose një ëndrre, por kur ta bëni vërtet do të kuptoni se është shumë ndryshe.

Studenti: A është e vërtetë që të menduarit është më i shpejtë gjatë një oobe?

Angel: Gjatë kohës që ju nuk keni pse të mendoni, sepse nëse filloni të mendoni, prishni përvojën dhe thuajse menjëherë jeni thithur në trupin tuaj fizik. Gjatë oobe ju duhet të qëndroni pa menduar dhe “të mendoni me qëllim”, pra pa fjalë, shumë të ndryshme nga mendimet tipike. Nëse filloni të mendoni shumë, rrezikoni që trupi juaj të ju tërheq brenda, duke ju bërë të zgjoheni dhe për këtë arsye të humbni përvojën. Mos-mendimi është çelësi për të shijuar përvojën astrale pa ndërprerë udhëtimin tuaj në më të bukurit, apo edhe duke u larguar tashmë.

Studenti: Përshëndetje Engjëll, ju mbani sytë tuaj të mbyllur ndërsa praktikoni një udhëtim astral. Epo, cili është ai sinjal që të bën të kuptosh që je në astral dhe se mund të hapësh sytë? Sepse shpesh i hap ato së pari dhe prish gjithçka.

Angel: Sytë janë fizikë, por kur jeni në astral nuk keni nevojë të hapni sytë. Kur të dilni nga trupi, do të filloni ta shihni përmes pamjes së kuptimit të Gjashtë, sepse do të jetë gjithçka që ju do të përdorni. Kur po lini trupin, nuk shihni asgjë, sepse jeni akoma gjysmë brenda, atëherë, kur jeni plotësisht jashtë trupit fizik, do të filloni të shihni mirë pa pasur nevojë të hapni sytë. Gjithashtu në astral nuk do të keni problemet e shikimit që mund të kenë sytë tuaj fizikë. Kur të dilni nga trupi do të shihni gjithçka dhe nuk do të ndjeni nevojën për të ndezur, sepse nuk do keni sy fizik, nuk do të keni nevojë t’i mbyllni dhe rihapni ato, sepse do ta shihni në mënyrë të përsosur përmes pamjes energjike ose shqisore.

Faqja 5 nga 8

Studenti: Para disa muajve më ndodhi që ndjeva forcë të madhe duke dashur të tërhiqja nga trupi im dhe në mendjen time mendova: “It’sshtë koha!”, Kështu që u ngrita në gjysmën e rrugës në shtrat dhe pashë veten të shtrirë dhe dhoma ime Por unë pashë gjithçka në një mënyrë shumë të hutuar, nuk mund të hapja sytë dhe pastaj u ktheva pas disa sekondash.

Angel: Kështu që ju panë trupin tuaj, por cili ishte qëllimi në përpjekjen për të hapur sytë tuaj? Kur jeni në astral, nuk ka nevojë të hapni sytë sepse ju tashmë na shihni. Kjo është pikërisht ajo që kam menduar më parë, sepse kur të dilni në astral nuk keni nevojë të hapni sytë, por t’ju mashtroni të ulët do t’ju bëjë të mendoni “duhet të hapësh sytë, përndryshe nuk do të shikosh asgjë!” dhe nëse e dëgjoni dhe e hapni atë .. ju prish përvojën! Vetëm atë që kërkonte Low.

Studenti: Në të vërtetë! Kam pasur edhe të tjerë të ngjashëm me këtë përvojë, në të vërtetë ishte e padobishme, sepse pashë pa sy, por sa herë që zgjasin disa sekonda.

Angel: Saktësisht, dhe kjo është shumë e rëndësishme. Isshtë një dyshim i imponuar nga rregullatori juaj për t’ju bërë të mendoni: “Si e shihni nëse i keni sytë mbyllur?” dhe, edhe nëse e shihni, jeni në dyshim, kështu që ju bien në grackë dhe rihyni përsëri në trup sepse përpiqeni të hapni sytë tuaj fizikë edhe nëse në realitet nuk do t’ju duheshin. Ai e di që nëse përpiqeni t’i hapni ato, menjëherë do të hyni përsëri në trup, ai e bën atë me qëllim që t’ju vë në dyshim saktësisht për të bllokuar përvojën dhe të sigurohet që nuk e jetoni atë.

Studenti: Në të vërtetë, është e vërtetë. Në këto ditë kam vërejtur se sa e Ulët ndikon tek ne, megjithatë unë kam filluar të kuptoj se sa më shumë përvoja kam në astral, edhe nëse për një kohë të shkurtër, aq më shumë bëj.

Student2: Disa kohë më parë, një natë u zgjova me një fillim për shkak të një dridhje / goditjeje shumë të fortë përgjatë gjithë shtyllës kurrizore. Sipas mendimit tuaj, a ishin ato thjesht lëvizje energjetike?

Angel: Po, ato ishin lëvizje të energjisë. Ndonjëherë lëviz shumë shpejt dhe mund t’ju ​​bëjë të kërcejnë.

Studenti: Ju thatë që herët e para kur bëni një udhëtim astral, e shihni veten me pamjen e trupit fizik sepse mendoni se jeni trupi fizik, por si është sonda që në të vërtetë del nga trupi? A ka një formë specifike, a ka formën që dëshironi t’i jepni apo nuk ka formë?

Angel: Në të vërtetë nuk ka një formë të saktë: është energji dhe energjia nuk ka asnjë formë apo strukturë. Zakonisht interpretohet si një ovale e zgjatur, ose një top, por energjia nuk ka një formë të vërtetë. Ju mund ta shihni sondën tuaj si një formë të çrregullt, por mund të zgjidhni të ndryshoni formën dhe të merrni një formë tjetër; këtu aftësia juaj për të ndryshuar formën luan shumë dhe ju tregon se si dëshironi të shiheni.

Faqja 6 nga 8

Studenti: Unë gjithashtu kam dashur të di nëse, pasi unë ende nuk mund të qëndroj në mendime për tërë meditimin dhe për këtë arsye do të ndikohesha lehtësisht nga Low, akoma mund të filloj të praktikoj ose nëse duhet të pres që të përmirësohet.

Angel: Fakti që nuk mund të mbash një mendim të përsosur gjatë meditimit nuk përjashton që tashmë mund të fillosh të praktikosh teknikën e udhëtimit astral, përkundrazi; mos harroni se secila teknikë përmirëson të tjerët, kështu që sa më shumë të praktikoni teknikat e ndryshme, aq më mirë është jo-mendimi. Mos lejoni që këto dyshime t’ju ndalojnë.

Studenti: Kur jam në ekstazë të përparuar (frikë mënjanë se kam kapërcyer falë teje, Engjëll) nuk e kuptoj nëse duhet të jap një impuls për të dalë dhe, nëse po, si duhet ta bëj? Apo bën gjithë trupi astral? Falemnderit.

Angel: Që nga momenti kur shtriheni në shtrat dhe filloni të praktikoni teknikën, tashmë e dini që doni ta bëni atë, kështu që qëllimi është aty. Kështu që ju duhet të relaksoheni dhe ta lini veten të shkojë, në këtë mënyrë energjia do të dalë dhe ju do të përfundoni udhëtimin astral. Sidoqoftë, nëse shpërqendroheni nga të menduarit për ndonjë gjë tjetër, padyshim që qëllimi do të zhduket dhe nuk do të keni mundësi të bëni një udhëtim të mirë astral. Nëse shtypni shumë, energjia nuk do të dalë, sepse trupi juaj do të keqkuptojë duke menduar se është një rrezik. Nëse dëshironi që udhëtimi të zhvillohet, duhet të relaksoheni dhe ta lini veten të shkoni, të jeni të durueshëm gjatë gjithë kohës, sepse të dilni në astral kërkon shumë kohë.

Studenti: Më ndodhi disa herë ndërsa isha në shtrat për të provuar udhëtimin astral, duke imagjinuar të fluturoja dhe të prek qiellin, papritmas zemra rreh në mënyrë të egër, sikur nga një sulm në zemër, dhe unë nuk mund të dilja, herë të tjera a pak më pak por prapë rezultati është i njëjtë. Megjithatë, një herë, unë e kisha lënë veten të iki dhe u ndjeva gjysmë e rrugës, energjia ime lëvizi në një mënyrë rrethore dhe të fortë, por nuk dola plotësisht. Shtë sikur frika më ndaloi, pasi atëherë nuk e imagjinoj më fluturimin ose provimin e udhëtimit astral sepse mendoj që kur të jem gati do të shkoj vetëm, a bëj mirë?

Angel: Nëse doni të evoluoni, nuk duhet të prisni që përvojat shpirtërore të ndodhin vetë, por duhet të kërkoni për to dhe duhet të angazhoheni për t’i arritur ato, përndryshe thjesht do të kënaqeni me rastin. Mbani në mend se të imagjinoni shumë për fluturimin është ende një mendim dhe mund të bllokojë përvojën tuaj. Kështu që lërini të pushoni dhe pushoni, mos kini frikë dhe mos e detyroni veten me nxitim, por praktikoni të keni një udhëtim astral përndryshe nuk do të merrni rezultate të shkëlqyera. Do të shihni që do të jetë më mirë!

Studenti: A është norma e zemrës suaj të rrezikshme që rritet shumë kur provoni oobe?

Angel: Jo, absolutisht, është krejtësisht normale që ajo të ndodhë dhe asgjë nuk rrezikohet, do ta humbisnim.

Studenti: Unë u përpoqa disa herë për të bërë një udhëtim astral dhe në të gjitha testet që bëra i kam ndaluar gjithmonë kur isha gati të dilja, në njërën prej këtyre thjesht u çlodha si mendërisht ashtu edhe fizikisht menjëherë ndjeja dridhje të forta në të gjithë trupin, në në një moment, u ndjeva se po zhyten në asgjë dhe rrahjet e zemrës sime u rritën në mënyrë dramatike, padyshim që Ulët vunë mendime jo shumë të këndshme në kokën time dhe për këtë arsye u mbeta. Pyetja ime është: a është kjo fazë përshpejtuese e rrahjes së zemrës gjithashtu një mbrojtje natyrale e trupit? Për ta kapërcyer atë, ju vetëm duhet të praktikoni, praktikoni dhe praktikoni?

Faqja 7 nga 8

Angel: Po është shumë normale, sepse në atë moment jeni duke u ngacmuar dhe duhet të angazhoheni për t’u çlodhur shumë dhe të mos mendoni për atë që po ndodh. Nëse mendoni “mirë, unë do të dal” trupi ju dridhet dhe ju bllokon. Relaksohuni dhe mos mendoni për asgjë, le gjithçka të ndodhë ashtu siç duhet.

Studenti: Ok, kështu që është vetëm çështje e trupit të mësuar me këto lëvizje.

Angel: saktësisht.

Studenti: A është e nevojshme të jesh në gjumë për të shkuar në një udhëtim astral?

Angel: Jo domosdoshmërisht, por është mënyra më e lehtë për ta bërë atë.

Studenti: Sapo isha gati të filloja një udhëtim astral por thjesht nuk mund të ngrihesha, isha shtrirë në shtrat dhe me vetëdije me krahët e shtyja veten nga busti, por dukej sikur i kisha mbyllur këmbët; pak energji?

Angel: Po, ju nuk mund ta përfundonit udhëtimin astral për shkak të energjisë së vogël që ju pengoi, kështu që unë ju këshilloj të meditoni dhe të rritni ushtrimin e lëvizjeve të energjisë, në mënyrë që të përmirësohet.

Studenti: Në teknikën e bërjes së një oobe ju thoni që do të ishte më mirë të shtriheni në stomak lart ose poshtë, nëse bëhet më mirë. Unë kurrë nuk kam bërë një oobe, kështu që si hera e parë në qoftë se pas një kohe lodhem nga ajo mund të kthehem në njërën anë për të provuar të bëj një oobe, apo e kompromentoj teknikën? Ndihem më e rehatshme dhe mbase mund ta lëshoj energjinë edhe nga prapa, a është gabim?

Angel: Jo, është vërtet e vështirë të dilni në anën astrale, sepse trupi nuk është i vendosur në gjendje të garantojë lëvizjen e energjisë në shtyllë kurrizore, në mënyrë që të bëjë daljen, kështu që të provosh kur je duke fjetur në anë është vërtet e vështirë dhe Nuk e rekomandoj. Nëse jeni të pakëndshëm duke fjetur në stomak, pozicionohuni në stomak, por jo në anën tuaj, nëse keni ndërmend të praktikoni.

Studenti: Disa thonë se në udhëtimet astrale është e mundur të fluturoni për të lëvizur, të tjerët thonë se për të shkuar në një vend të caktuar thjesht duhet të keni qëllimin; cila është e vërteta në këto pretendime?

Angel: Të dy janë të saktë, sepse mund të transportohesh ose nga një vend në një tjetër duke menduar me një qëllim të fortë, ose duke vendosur të lejosh – ose ashtu të thuash – të gjesh veten në vendin e dëshiruar. Në vend të kësaj, ka nga ata që thonë se po ecin, por në këtë rast është ëndërr, pasi është shumë e vështirë të lëvizësh këmbët tuaja në astral, t’i mbani ato fort në tokë dhe të ecni një hap në të njëjtën kohë; kështu që nëse ju ndodh të ecni, është pothuajse e sigurt që është një ëndërr.

Faqja 8 nga 8

Studenti: Kur të jesh në astral dhe dëshiron të shkosh diku do teleportoni atje duke menduar për të? Pra, a mund të udhëtoja në distanca të mëdha dhe të dilja jashtë sistemit diellor?

Angel: Saktësisht, kur je në astral mund të përqendrohesh shumë mirë në një vend madje shumë larg nga vendi ku je dhe, meqë je në formën e energjisë, mund të transportosh veten në anën tjetër pa përpjekje të tepërt. Energjia lëviz shpejt dhe nuk mund të kufizohet nga hapësira.

Studenti: Sapo të dal në astral, a do të jem në gjendje të vizitoj vendet fizike apo vetëm vendet astrale?

Angel: Të dy natyrisht, për shembull shtëpia juaj ose qytetet që nuk i njihni. Në realitet, vendet fizike do të jenë gjërat e para që do të shihni, atëherë duke u bërë më të mirë në teknikë do të keni mundësi të vizitoni dimensione të tjera që nuk i përkasin këtij dimensioni fizik.

Studenti: A mund ta përdor tingullin evolucionar për të ngritur tonalin dhe për të filluar “shkëputjen” time nga trupi?

Angel: Sigurisht, është në fakt një teknikë që unë mësoj ta përdor, sepse është shumë efektive.

Studenti: A mund të përjetoni dridhje (nënkuptoj tinguj të ngjashëm me dridhjet e një celulari) ndërsa përpiqeni të bëni Oobe?

Angel: Po, është krejtësisht normale që ajo të ndodhë gjatë udhëtimit astral.

Studenti: Të lexuarit në doket e oobe, një nga mënyrat për të kuptuar nëse jeni në ëndërr është gjithashtu të ndjeheni ndjesi fizike. Por a mund të ndjehen ndjesitë fizike në ëndrra? Sepse më ka ndodhur të provoj edhe ndjesi të caktuara ashtu si ndodh në realitet.

Angel: Po, në ëndrra mund të ndjeni ndjesi, por kur zgjoheni, e kuptoni që ishte një ëndërr, përkundrazi një udhëtim astral është shumë më i vërtetë sepse ndodhi kur zgjohej dhe nuk ishte thjesht një ëndërr.

Studenti: Jam pak i hutuar dhe do të doja të kuptoja nëse ndjesitë fizike mund të përjetohen si në ëndrra ashtu edhe në oobe. Më ndodhi të kisha një ëndërr të kthjellët, në të cilën u përpoqa të kapërceja një mur dhe të ndjeja saktësisht ndjesinë si të zhytur në beton, dhe unë isha i vetëdijshëm për të qenë në ëndërr. Pra, në këtë rast duhen më shumë teste për të kuptuar nëse jeni në ohër apo në ëndërr; a mund ta sqaroni këtë pikë?

Angel: Sigurisht. Nuk ka të bëjë vetëm me ndjesitë e ndjeshme si të kalosh nëpër një mur, por para së gjithash të kuptosh ndryshimin midis ëndërrimit dhe qëndrimit zgjuar. Kur jeni në ëndërr mendoni se jeni zgjuar, por kur zgjoheni, atëherë e kuptoni se në të vërtetë ishte vetëm një ëndërr; këtu, kur zgjoheni nga astrali ju e kuptoni se ishte e vërtetë sepse ishe zgjuar ashtu si jeni tani, me ndryshimin e vetëm që nuk po e përdorni trupin fizik dhe shqisat tuaja ishin më aktive, por ju ishit zgjuar dhe kjo nuk duhet të ngatërrohet. Veryshtë shumë e ndryshme nga ëndrra, nga e cila kur zgjoheni e kuptoni se ishte thjesht një ëndërr. Por deri sa të jetoni një Oobe në personin e parë nuk do të kuptoni dallimet midis oobe dhe ëndrrës, është normale. Për sot mësimi mbaron, por nëse keni pyetje të tjera mund t’i shkruani duke klikuar këtu. Mezi pres të dëgjoj për përpjekjet tuaja të para në Oobe!

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4300) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]