Disponibile in:

90 – Shih Aurën – Forma dhe Ngjyrat (3 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 9

Aura e secilit person ka ngjyra të ndryshme për secilën shtresë, në varësi të personalitetit, mendimeve dhe energjisë së tyre. Ngjyrat e atmosferës nuk janë të njëjta për të gjithë, në fakt secila prej tyre ka një atmosferë të ndryshme si për sa i përket forcës, trashësisë dhe ngjyrës. Ngjyrat e aureas mund të ndryshojnë për shkak të përvojave të reja ose situatave të papritura që çekuilibrojnë jetën tonë negativisht ose që, përkundrazi, na ofrojnë siguri më të madhe duke na mbushur me gëzim. Experiencedo përvojë ushqen aurën tonë dhe për këtë arsye mund të ndryshojë ngjyrën e saj. Fusha energjetike është e përbërë nga disa shtresa: disa prej tyre ndryshojnë shumë më shpesh, të tjerët mbeten pak a shumë të njëjta në varësi të situatës dhe shprehive shpirtërore të personit: nëse ai praktikon meditim në nivele të larta, madje edhe shtresat më të brendshme mund të ndryshojnë shumë shpesh, përndryshe ato do të mbeten të njëjta për shumë vite. Siç e shpjegova më parë, mendimet janë gjithashtu forma të energjisë dhe kanë ngjyra, kështu që kur mësoni të shikoni aurat e të tjerëve gjithashtu mund të shihni mendimet që dalin nga koka e tyre. Shtë e qartë se ajo që do të shihni nuk do të jetë pak re me fjalët e shkruara brenda, por do të keni mundësi të shihni forma të vogla me ngjyra, që dilnin nga koka, ndonjëherë të rrumbullakëta, ndonjëherë të zgjatura, ndonjëherë duke u shmangur si rrufa rrufe.

Aura e një personi nuk do të mbetet e njëjta ngjyrë gjatë gjithë jetës, por do të ndryshojë, duke ndryshuar formën dhe ngjyrën disa herë me kalimin e viteve. Aura është grupi i përvojave dhe emocioneve, kështu që një person monoton që jeton të njëjtën rutinë çdo ditë pa ndryshuar kurrë asgjë në jetën e tij, i cili nuk kryen improvizime dhe nuk ndjen emocione të ndryshme se zakonisht, do të vazhdojë të ketë gati të njëjtën aura vite më parë në të dy forma dhe ngjyra. Përkundrazi, një person që pëlqen të ndryshojë, të hapë jetën, të bëjë zgjedhje të ndryshme, të takojë njerëz të rinj dhe të bëjë miq të rinj, të kapërcejë kufijtë e tyre mendorë për të mësuar për teoritë dhe azhurnimet e tjera, duke evoluar kështu mënyrën e tij të të menduarit dhe të vepruarit, do të vazhdojë të vazhdojë ndryshoni atmosferën e tij si në formë ashtu edhe në ngjyrë. Për më tepër, nëse përveç kësaj ai do të praktikojë teknika të përparuara shpirtërore, siç janë ato që po ju mësoj në Akademi, ai do të jetë në gjendje ta modifikojë atë më radikalisht dhe në mënyrë periodike. Everydo person është i ndryshëm dhe nëse për dikë që bën zgjedhje të ndryshme do të mund të udhëtonte nëpër botë nga një vend në tjetrin në asnjë kohë dhe të plotësojë pasurinë e tij të dijeve, gjuhëve dhe kulturave të reja nga kudo, për njerëzit e tjerë do të thotë të ndryshojë punë ose partneri jetësor, gjithashtu ndryshime shumë të rëndësishme por të ndryshme nga ato të mëparshme. Sidoqoftë, çdo ndryshim i madh në jetën tonë ndryshon atmosferën tonë dhe nganjëherë e revolucionarizon plotësisht atë. Ndër përvojat që mund të ndryshojnë atmosferën tonë janë padyshim ato që nuk mund t’i urdhërojmë, siç është vdekja e një të dashur (i cili zakonisht destabilizon aurën për mjaft kohë, për shkak të vuajtjeve që ne përjetojmë), ose lindja e një fëmije që secili person interpreton sipas vizionit të tij. Prandaj, çdo risi e jetës sonë mund të ndryshojë fushën tonë të energjisë, për mirë apo për keq.

Me sa duket aura është e përbërë nga disa shtresa të energjisë që pushojnë njëra mbi tjetrën dhe me ngjyra të ndryshme. Në realitet, shtresat e aureasit nuk kanë ngecur sikur secila të fillojë atje ku mbaroi e mëparshmja, por ato linden së bashku duke kaluar njëri-tjetrin. Për thjeshtësinë e shpjegimit, ne do të flasim për shtresat sikur secila të ishte një nivel i veçantë, sepse këto janë përvojat e tua të para dhe është e drejtë të thjeshtosh pikëpamjen tuaj, por është e rëndësishme që të mbani mend që secila shtresë të jetë e përbërë dhe e lidhur me nivelet e tjera dhe që ato plotësojnë njëra-tjetrën njëri-tjetrin. Për të njëjtën arsye, ngjyrat e shtresave nuk janë domosdoshmërisht të gjitha të ndryshme, sepse nganjëherë ato mund të përsëriten. Për shembull, ne mund të gjejmë atmosferën e një personi të përbërë nga shtresa e parë e gjelbër, e dyta portokalli dhe e treta qiellore, ndërsa aura e dikujt tjetër mund të jetë e gjelbër, portokall dhe më pas përsëri e gjelbër. Për më tepër duhet të dimë se jo domosdoshmërisht të gjitha ngjyrat e ylberit do të gjenden në një atmosferë të vetme, siç besojnë disa, pasi nuk ka një ligj të ngjashëm energjetik që do ta zbatonte këtë. Prandaj në aurën e një lënde mund të ketë 5 ngjyra plus disa përsëritje, ndërsa në një tjetër mund të gjenden të gjitha ngjyrat e ylberit dhe përveç kësaj edhe ngjyra të tjera dimensionale që në këtë dimension nuk ekzistojnë; Do të flas për ngjyrat dimensionale në artikujt e ardhshëm.

Faqja 2 nga 9

Praktikimi i vizionit të aurës ju lejon të zbuloni informacione rreth jetës dhe ekzistencës së energjisë që përndryshe nuk do ta kuptonit kurrë. Së pari do të vini re se si atmosfera e secilit person mund të ndryshojë herë pas here, pasi aftësia jonë për ta parë atë gjithashtu do të evoluojë falë stërvitjes së vazhdueshme. Duke parë atmosferën, do të vini re disa ndryshime në dukje të parëndësishme, por që në realitet do të jeni në gjendje të zbuloni informacione shumë të dobishme për personin tjetër dhe, duke reflektuar për veten tonë. Në radhë të parë, sa më shumë t’i stërvitësh sytë për të parë aurat, aq më shpejtë dhe më të mëdha do të shfaqen, ndërsa pa trajnime do t’i shihni më të hollë, por gjithsesi keni një vështirësi të përqendruar.

Në imazhin sipër aurës u tregua pas disa minutash vizion, i cili është më i ndritshëm dhe më i gjerë se më parë. Ky hap është thelbësor për të kuptuar që sa më shumë të ndalemi të vëzhgojmë aurën, aq më shumë rritet dhe na tregon më shumë informacion, siç janë ngjyrat më interesante, nuancat e ndryshme dhe lotët ose çuditjet e çuditshme nga të cilat mund të hyjnë problemet. Possibleshtë e mundur të vihet re se si aura shfaqet më e ndritshme në pjesën e sipërme të trupit, ndërsa në këmbë duket pothuajse jo-ekzistente. Kjo ndodh të dyja sepse ne në përgjithësi jemi të interesuar të shikojmë aurën e kokës, duke supozuar se ngjyra e saj është e njëjtë në të gjithë trupin – kështu priren të injorojnë aurën e këmbëve – dhe për shkak se shumë njerëz kanë pak energji në këmbë – nga pasi nuk praktikojnë mjaftueshëm sport për shëndetin e tyre dhe u japin pak vëmendje – kështu që aura e zonës së trupit të poshtëm është më pak e fortë dhe për këtë arsye gjithashtu më pak e dukshme.

Kur dikush shikon aurën e një lënde, megjithatë, kjo jo gjithmonë duket e përsosur dhe e ekuilibruar, sepse kjo varet aq shumë nga aftësia jonë për të parë, por edhe nga vetë aura e personit. Ndonjëherë, në të vërtetë, ne mund të vëreni se si aura ka tendencë të zgjerohet vetëm në njërën anë të trupit dhe jo drejt çdo drejtimi në një mënyrë të ekuilibruar; edhe pse shumicën e kohës varet nga paaftësia jonë për ta parë mirë, herë të tjera varet nga energjia e personit që po shikojmë, gjë që nuk është e balancuar në mënyrë të përkryer.

Kjo ngjarje nuk është aspak e rrallë dhe mund të ndodhë si në atë moment nëse subjekti po mendon intensivisht për diçka, prandaj mendimi i tij do të shtrihet drejt një drejtimi të saktë (dhe jo drejt të gjithëve), ose sepse zona e trupit në të cilën aura mungon është shkatërruar dhe për këtë arsye është shpuar. Shumë shpesh, në zonën ku aura është shpuar dhe prandaj nuk është shumë e dukshme, ekziston një problem fizik madje edhe serioz. Shembulli i këmbëve është më i dukshmi dhe nuk duhet të nënvlerësohet, duke marrë parasysh që ato do të vazhdojnë të dobësohen gjithnjë e më shumë – në mungesë të sportit – dhe do të destinohen të sëmuren dhe të kenë probleme serioze me kalimin e viteve, në fakt aura nuk është shumë prezent. Nëse do të shikonit aurën e këmbëve të një personi sportiv, do të vini re ndryshimin e madh.

Faqja 3 nga 9

Sidoqoftë, shembuj të tjerë të aurës së dobët mund të shihen në zonën e syrit të subjektit që po analizoni; në fakt, nëse lënda ka probleme të vështira në shikim, mund të vëreni që në zonën e kokës, në anët, aura do të jetë më e dobët ose me njolla të errëta të pranishme brenda saj, saktësisht në korrespodencën e syve. Duke mësuar të shihni aurën, madje mund të njihni shkaqet e problemeve të vizionit të personit përpara jush. Një shembull tjetër është zona e trupit, ku subjekti ka një sëmundje të rëndë ose është operuar në të kaluarën: në fakt mund të shihet se në lartësinë e pjesës së operuar të trupit, aura e tij do të prishet ose shumë më e dobët.

Duke vazhduar me vizionin e atmosferës mund të vërehet se si pothuajse gjithmonë shtrihet lart, megjithëse në anët mund të zgjerohej shumë më pak. Herë të tjera mund të shihni se aura shtrihet lart dhe njëkohësisht në njërën anë.

Sidoqoftë, përsëris se në shumicën e rasteve kur atmosfera shihet pak vjen nga paaftësia e praktikuesit për ta parë atë, kështu që është mirë të praktikosh dhe përmirësosh sesa të gjykosh aurën e të tjerëve për mungesë shikimi, sikur të ishte faji i tij. Me trajnime do të vini re gjithnjë e më shumë detaje që nuk i keni parë më parë.

Ngjyrat e aureas ndryshojnë në varësi të periudhës që po kaloni por edhe nga gjendja shpirtërore e momentit. Në fakt, disa shtresa të atmosferës mbesin të njëjtën ngjyrë për një kohë të gjatë, ndërsa të tjerët mund të ndryshojnë më shpejt. Ne duhet të marrim në konsideratë informacione të mëtejshme që duhet të kuptojmë se çfarë po shohim: energjinë që na rrethon. Kur shikojmë aurën e një personi, pa e kuptuar atë, ne gjithashtu fillojmë të shohim energjinë e jashtme që kalon afër ose buron përmes asaj që ndjehen ose mendojnë. Ne në të vërtetë mund të besonim që, duke qenë se po shohim atmosferën, duhet ta shohim vetëm atë, por nuk thuhet, sepse ndërsa vëzhgojmë aurën mund të shohim edhe energjinë që na rrethon, edhe atë të jashtëm dhe, nëse jemi shumë të kujdesshëm, edhe atë e brendshme që buron dhe për këtë arsye sjell edhe jashtë, siç janë mendimet e temës. Si rezultat, atmosfera mund të ndryshojë ngjyrën pa qenë në dijeni të saj dhe për këtë duhet ta shikoni disa herë gjatë muajit dhe jo vetëm një herë në jetën tuaj.

Si shembull, nëse përqendrohemi të shikojmë aurën e shumë njerëzve që ushtrojnë meditim, mund të vërejmë një detaj të çuditshëm: për një kohë ne mund të shihnim vjollcën në secilin prej tyre. Njerëzit shpesh bëhen të entuziazmuar duke bindur veten se janë më të mirë se të tjerët, duke e përkufizuar veten si më të përparuarit dhe madje edhe më të shkolluarit për shkak të kësaj ngjyre. Në realitet, energjia e purpurt është një shenjë e energjisë shpirtërore, kjo është arsyeja pse njerëzit që fillojnë të meditojnë dhe arsyetojnë më lart se kopetë tipike mund të tërheqin nënndërgjegjeshëm energjinë vjollcë. Por shumica e njerëzve do të ndryshojnë përsëri ngjyrën pas një kohe të shkurtër dhe vetëm disa do të jenë në gjendje të mbajnë një shtresë të atmosferës vjollcë për shumë vite ose edhe për një jetë.

Faqja 4 nga 9

Kjo për shkak se energjia e purpurtë afrohet në periudhat shpirtërore të jetës sonë, por pak njerëz zgjedhin të jetojnë vazhdimisht në shpirtëror, me praktikë të vërtetë dhe një vendim për të evoluuar sesa ta jetojnë atë si modë dhe zakon të thjeshtë. Evolucioni është një ngjitje e vazhdueshme drejt fazave më të larta dhe ata që mësohen me shpirtëror do të thotë se ata janë ndalur për një kohë të gjatë. Duhet pranuar se ne jemi përballur me një problem kryesor themelor. Njerëzit shikojnë njëri-tjetrin – ose më saktë, ata e bëjnë dikë të shikojë atmosferën e tij – për t’i lënë vetes që t’i thuhet ngjyrës, pas së cilës, gjatë gjithë jetës së tyre ata do të vazhdojnë t’u tregojnë të tjerëve se ata kanë atmosferën e së njëjtës ngjyrë, duke mos ditur fare se në të gjitha ato vitet mund të ndryshohen përfundimisht.

Në botën shpirtërore ka shumë njerëz më të painformuar dhe të informuar, kështu që ata flasin pa ditur, dhe u mësojnë mos njohuritë e tyre të tjerëve, duke zgjeruar injorancën totale dhe duke ua përcjellë atë më të rinjve. Sikur të mos mjaftonte kjo, disa prej tyre kurrë nuk u stërvitën me të vërtetë për të parë ngjyrat e atmosferës, por u ndalën në nivelin e parë, duke parë kështu shtresën e parë të bardhë / transparente. Pastaj, nga frika e bërjes së një budalla nga vetja, disa prej tyre shpikin për të parë ngjyrat tek vetja dhe tek të tjerët që, rastësisht, pothuajse gjithmonë rezulton të purpurta. Duke ditur se është një energji shumë e lartë, ata përpiqen të vetë-zgjedhin veten e tyre për të evoluar më shumë ose për t’i bërë kokën të tjerëve të përshtatshëm, për të marrë miratimet e tyre. Ne e dimë se mënyra më e thjeshtë për të kënaqur njerëzit është t’u thuash atyre që duan të dëgjojnë, sepse shumë pak e pranojnë të vërtetën: duke i thënë dikujt që ka evoluar, më të fortë, më të mençur, që ka shpirtin më të vjetër të të gjithëve, me siguri ai do t’ju japë arsye dhe ai do t’ju konsiderojë një person të mirë, vetëm sepse ju keni ushqyer egon e tij. Kjo është arsyeja pse ata që tregojnë se mund të evoluojnë pa praktikuar dhe pa pasur nevojë të bëjnë asgjë, janë shumë më të vlerësuar se ata që në vend të kësaj u shpjegojnë njerëzve se për të zgjuar dhe evoluuar shpirtërisht është e nevojshme të zënë. Njerëzit i duan ata që i lejojnë të shtrihen dhe i autorizojnë të ndjehen të veçantë; jo ata që e bëjnë të hapë sytë.

Përkundër kësaj, nuk është aq e lehtë të kesh një atmosferë vjollcë, e lëre më ta mbash për shumë vite. Pjesa dërrmuese e atyre shpirtërore nuk e posedojnë aurën e purpurt ose nuk e mbajnë atë për një kohë të gjatë, sepse në një moment, edhe pse ata thonë se kërkojnë evolucion, ata do të mësohen në nivelin e parë shpirtëror duke e shndërruar atë si zakonisht në një rutinë, dhe ata do ta harrojnë që të evoluojmë duhet të vazhdojmë të dukemi më lart. Në fakt, nëse ata do të ishin në gjendje të shohin atmosferën e purpurt, ata do të binden se ata tashmë kanë mbërritur, tashmë të zgjuar, duke e mbivlerësuar veten deri në atë pikë sa të harrojnë madje plotësisht dhe përgjithmonë shpirtërore. Për këtë arsye, siç u përmend më lart, ngjyra e aureas është vetëm një ngjyrë dhe për të njohur evolucionin e një personi duhet të shkojë më thellë. Ndonjëherë, në fakt, mund të ndodhë që edhe njerëz jo-evolucionarë dhe jo praktikues, kanë për një periudhë të caktuar atmosferën e purpurt, madje edhe jo-besimtarët dhe të kujdesshëm për shpirtëror. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ata janë shumë evoluar ose tashmë të shkolluar, sepse, siç u përmend më lart, ata as nuk janë të interesuar për këtë temë dhe janë përfundimisht larg tij. Kështu që ju e kuptoni se atmosfera e purpurt nuk është sinonim i zgjuar, sepse nganjëherë edhe jo-praktikuesit mund të kenë atmosferë vjollcë, për arsye të tjera.

Si me çdo ngjyrë, aura është grupi i përvojave dhe emocioneve që duke u përzier krijojnë një ngjyrë mbizotëruese. Isshtë në syrin e shikuesit të kuptojë arsyet e atyre ngjyrave, pa i thënë ato rastësisht. Sidoqoftë, aura vjollcë është një tipar që do të vijë natyrshëm dhe nuk është një qëllim që të arrihet: çdo ngjyrë e atmosferës është e bukur dhe domethënëse sepse lind nga grupi i përvojave personale, kështu që nuk duhet të përqendroheni në cilën është një atmosferë më e bukur , sepse nuk është ngjyra e aureas që përcakton evolucionin e një personi. Për më tepër, ne duhet të mësojmë të njohim nëse ajo që ne po shohim është ngjyra e aureas apo është ngjyra e energjisë së jashtme që na tërheq dhe rrethon në atë moment. Ndërkohë, ju mund të filloni të informoni veten duke lexuar disa artikuj mbi Shihjen e Energjisë. Në secilin artikull ne do të thellojmë këto hapa për të mësuar të kuptoni ndryshimet, por më shumë do të duhet ta bëni atë duke e vënë veten në provë dhe duke praktikuar seriozisht teknikat e mësuara.

Faqja 5 nga 9

Në imazhin e mësipërm doja të paraqesja shembullin e aurës vjollcë. Shumica e praktikuesve ndalen ta shikojnë atë shtresë të bindur se nuk ka asgjë tjetër, ndërsa në vend të kësaj ju mund të kapërceni pengesën e nxitimit dhe, me durim dhe praktikë, të zbuloni se ka më shumë, shumë më tepër.

Shtë e rëndësishme të dini se çdo zonë e trupit tonë ka energji me një ngjyrë të ndryshme, kështu që këmbët mund të kishin një atmosferë jeshile, ndërsa në kokë mund të kishim një ngjyrë blu të çelët ose, si në shembullin, vjollcë. Aura rreth kokës është qartësisht më komplekse sesa ajo e këmbëve, sepse në kokë gjejmë arsyetimet, mendimet, kujtimet, me pak fjalë ajo ka më shumë përvojë sesa këmbët, prandaj këto të fundit posedojnë një atmosferë shumë më delikate dhe delikate, më shpesh jeshile ose blu. Në shembullin e mësipërm përfaqësova një shtresë tjetër të atmosferës përtej asaj vjollcë, për të kuptuar se si mund të shiheshin. Meqenëse jemi mësuar të shohim imazhet e aurës në internet gjithnjë të barabarta me njëra-tjetrën, me ngjyra të përsosura, me shkëlqim dhe asnjëherë të përziera së bashku, besojmë se në jetën reale duhet ta shohim atmosferën në të njëjtën mënyrë, por nuk është kështu .

Edhe pse në një dizajn për tu parë, atmosfera shumëngjyrëse dhe shumë e ndritshme me të gjitha ngjyrat e ylberit bën shumë skenë, realiteti është shumë i ndryshëm, por jo të gjithë e hartojnë atë bazuar në ato që shohin me të vërtetë, por ata vazhdojnë të bëjnë një kopje dhe ngjitje duke ilustruar të njëjtat imazhe tashmë të shikuara dhe të rishikuara kudo, vetëm sepse ato janë të bukura për tu parë. Truri ynë është mësuar të shoqërohet, duke besuar se nëse shohim të njëjtën skenë disa herë dhe përsëritet nga disa burime të ndryshme, atëherë kjo është e vërtetë, e bindur se shumica është ekuivalente me të vërtetën. Reklamuesit e nivelit më të lartë e dinë se si funksionon, në të vërtetë ata na mbushin me posterë me mesazhe të fshehura të dukshme brenda reklamave, në mënyrë që të bëjnë trurin tonë të besojë se ajo që ne shohim është e vërteta dhe për këtë arsye është e drejtë, e mirë dhe me cilësi të lartë. Në fakt, megjithatë, ne jemi të gjithë reklamues të nivelit të lartë sepse reklamojmë asgjë pa e ditur atë, duke mos u informuar. Duke vepruar kështu, shumë njerëz reklamojnë idenë e atmosferës së përsosur dhe të përbërë nga 7 shtresa ylberi shumë të ndritshme të ekuilibruar në mënyrë të përkryer me njëra-tjetrën, pa u dashur ndonjëherë të interesohen të shohin me sytë e tyre se çfarë janë forma dhe ngjyrat e aurës. Le ta ndalojmë këtë modë!

Interesi im kryesor është të tregoj sa më saktë ngjyrat dhe format e aureas, duke lënë mënjanë dëshirën për ta bërë modelin estetikisht “të bukur”. Duke qenë një vizatim, ajo kurrë nuk do të jetë aq e përsosur dhe e saktë sa realiteti, sepse ajo që ne po shohim me sytë tanë mund të ndryshojë edhe nga një çast në tjetrin (siç është kalimi i një mendimi të menjëhershëm, i cili tregon një ngjyrë dhe më pas zhduket plotësisht) ) ndërsa në një vizatim nuk mund të bësh që një detaj të zhduket, sepse ngjyra mbetet aty, e shtypur përgjithmonë. Bazuar në përvojën e vërtetë që kam përjetuar dhe vazhdoj të jetoj gjatë viteve të praktikës, unë mund të përfaqësoj aurën sa më mirë.

Faqja 6 nga 9

Në imazhin e mëparshëm mund të vërejmë që shtresa e parë (violet) është mjaft homogjene ndërsa shtresa e dytë në këtë rast tashmë është e ndarë në dy ngjyra, të verdha dhe portokalli. Ky është qartë një shembull i aurës dhe jo të gjithë e kanë identike! Pjesa e sipërme e trupit në përgjithësi ka një lidhje më të madhe me lëkundjet e larta, falë çakrasave të larta si Corona dhe Mind, ndërsa pjesa e poshtme është më e lidhur me dimensionet tokësore, kjo është arsyeja pse ngjyra e aurës së saj ka tendencë të ndotet më shpejt dhe të bëhet më shumë e errët, ndryshe nga koka e cila rezulton të jetë më e ndritshme për shumicën e rasteve. Për më tepër është e mundur të shihet se si aura dobësohet në zonën e barkut duke u zvogëluar, në vend që të vazhdoni me të njëjtën gjerësi për të gjithë trupin si në pamjet tipike që shihen në internet. Kjo pasi në pjesën e poshtme ne ulim mbrojtjet tona dhe vuajmë më shumë ndikime negative. Në fakt unë tregova në vizatimin e mëparshëm se si këmbët pothuajse dalin nga aura, sepse shumë njerëz injorojnë shëndetin e këmbëve dhe i lëvizin si një komandë të paravendosur pa e kuptuar ekzistencën dhe rëndësinë e tyre. Këmbët nuk janë vetëm estetikisht të bukura, por ato janë shtyllat kryesore që na mbajnë në këmbë për një jetë të tërë në një kuptim fizik dhe emocional. Ne duhet t’i kushtojmë më shumë vëmendje!

Përtej shtresave të atmosferës, në imazhin e mëposhtëm desha të shtoja një detaj të rëndësishëm që, kur të bëheni më të njohur, do të filloni t’i shihni dhe njihni njerëzit: mendimet e tyre.
Siç është përmendur tashmë, duke parë aurën ju mund të shihni mendimet si forma me ngjyra, kjo nuk do të thotë që ju do të mund të “lexoni mendimin”, duke qenë se një teknikë tjetër e quajtur Telepatia, e cila nuk ka asnjë lidhje me shikimin e aurës dhe l energji me sytë. Sidoqoftë, duke parë ato forma ngjyrash ju mund të dalloni nëse është një mendim i bukur apo i shëmtuar, pozitiv ndaj jush ose e kundërta, falë lëvizjes që ajo bën, gjurmës që ai lë, pasojave të dukshme në atmosferën pas kalimit të tij, dhe shumë më tepër. Në këtë moment nuk është e rëndësishme të shpjegoni të gjitha këto detaje që vetëm do t’ju ngatërrojnë, duke pasur parasysh që ju ndoshta nuk shihni as shtresën e dytë të atmosferës, e lëre më mendimet dhe pasojat që ata lënë pas. Por ky nuk është problem, sepse me trajnime do të keni mundësi të shihni atë që unë po parashikoj.

Në imazhin e mësipërm doja të përfaqësoja një mendim negativ të lindur në mendjen e personit të marrë si shembull. Edhe nëse nuk e kuptojmë, mendimet udhëtojnë dhe lëvizin, pa ndalur kurrë. Megjithëse jemi të bindur që mendimet tona mbesin brenda kokës, në realitet ato dalin dhe lëvizin, shpesh duke shkuar tek njerëzit për të cilët kemi menduar, duke krijuar edhe probleme për ta; për këtë arsye duhet të mësojmë jo-mendime. Në raste të tjera ata u përpoqën të krijojnë realitetin që na rrethon, shpesh në një mënyrë negative ose jo mjaft pozitive, nëse nuk kemi kontrollin absolut të mendimeve tona në një mënyrë energjike. Shikimi i mendimit të një personi është çështje e një momenti, sepse kur kujton diçka ose një mendim i vjen në mendje, është një sekondë kur shfaqet mendimi dhe pastaj zhduket menjëherë. Kështu që, nëse po shikoni aurën e një personi që po mendon shumë për dikë tjetër, ose për problemet e tij, në atë moment, mund të shihni një rrufe me pak ngjyrë të dalë nga koka e tij dhe të spërkatet larg kush e di se ku; në raste të tjera ato do të kenë forma të ndryshme si ngjyrat ovale, të rrumbullakëta ose të çrregullta të ngjyrave. Edhe pse ai mbetet ende në vizatim, në realitet ajo copë e kuqe do të ishte zhdukur shumë kohë më parë, kështu që për të parë të gjitha mendimet e temës para nesh kemi nevojë për vëmendje dhe precizion të kujdesshëm.

Faqja 7 nga 9

Një detaj tjetër i rëndësishëm që nuk duhet anashkaluar është pasoja e të menduarit negativ për aurën. Në fakt në vizatim është qartë e dukshme që, kur të kalojë mendimi negativ, aura është shkatërruar, duke humbur homogjenitetin e saj dhe duke lënë një hapje nga e cila mund të hyjnë energji të tjera negative nga jashtë që më pas do të krijojnë probleme brenda personit. Duke marrë për shembull që tema po vazhdon të mendojë negativisht, çdo mendim do të vazhdojë të shmanget shkatërrimin e aurës dhe krijimin e vrimave të brendshme. Ndërkohë, për shkak të mendimit negativ, do të krijohet një akumulim i energjisë së rëndë brenda dhe mbi atmosferën, e cila mund të mbetet e mbyllur në atmosferë. Në fakt, kjo grumbullim nuk do të jetë një mendim i thjeshtë që do të fluturojë larg, por do të jetë bashkimi i peshës së çdo mendimi që do të zgjerohet herë pas here ndërsa lënda e ushqen me negativitet.

Kjo rëndësi do të tregohet si një masë e errët uniforme, zakonisht akoma dhe e pozicionuar brenda ose sipër një shtrese të atmosferës (dhe brenda aurës si një kompleks në vetvete). Për dallim nga mendimi, i cili do të shihet si një formë e vogël e ngjyrës që lëviz dhe shuhet shpejt, duke u zhdukur plotësisht, grumbulli i energjisë negative do të ndalet brenda aurës dhe do të mbetet në atë zonë për një kohë të gjatë ose derisa nuk do të eleminohet nga i njëjti temë, përmes praktikës; Përndryshe do të mbetet atje dhe do të vazhdojë të zgjerohet derisa të përkeqësohet, edhe me kalimin e viteve. Në thelb mund të shihni energjinë e një mendimi në çastin e menjëhershëm, i cili më pas zhduket, ndërsa rëndësia, të cilën do ta shihni si një masë me ngjyrë të errët, do të mbetet atje për një kohë të gjatë. Për këtë arsye mund të jetë më e lehtë të shihen këto forma të energjisë së ndenjur sesa një mendim, kjo e fundit shumë shpejt të zhduket.

Grumbulli i energjisë negative nuk do të jetë i padëmshëm për personin që e zotëron atë brenda atmosferës së tij: do të zgjerohet dhe shtyjë subjektin të mendojë përsëri negativisht edhe kur ai nuk ka qëllim, të marrë përsipër dhe të planifikojë të menduarit e personit, duke krijuar obsesione të trishtueshme dhe periudha të jetës në të. Duke vepruar kështu, subjekti do ta gjejë veten të mendojë negativisht edhe kur nuk do të dëshironte, duke hyrë në një lak mendimesh negative, në të cilat ai nuk mendon më shumë për copëzën e errët të zgjerimit, dhe sa më shumë ai të zgjerohet, aq më shumë do ta shtyjë personin të mendojë negativisht gjatë ditës.

Ai grupim energjetik, në të vërtetë, quhet programi i energjisë. Kur flas për programe negative që aktivizohen në atmosferë për të tërhequr ngjarje me dridhje negative ose të ulët ndaj njerëzve, ne gjithashtu i referohem kësaj. Theështja është se nuk është e lehtë të shohësh të gjitha programet me sy, kështu që të shohësh një nuk nënkupton të jesh në gjendje t’i shohë të gjitha; kjo është arsyeja pse ne nuk mund të mbështetemi vetëm në ato që shohim me sytë tanë, edhe më shumë nëse sytë tanë nuk janë ende të trajnuar sa duhet, kështu që ata përfundojnë duke parë pothuajse asgjë. Në fakt, përveç praktikës për të parë aurat, unë mësoj edhe teknikat e tjera, në mënyrë që të jemi në gjendje t’i njohim më mirë këto programe energjetike dhe kështu të jem në gjendje t’i eliminoj ato nga aura e vetë, përmes praktikave të synuara, të tilla si Pastrimi i Energjisë dhe Përforcimi i Aures.

Faqja 8 nga 9

Ky program, i cili fillimisht u formua mbi kokë dhe ishte pothuajse i papranueshëm, mund të zgjerohej dhe të krijonte probleme më serioze, gjithnjë “të padukshme” në sytë tanë. Parimi do të mbetet në të njëjtën pikë, por do të dërgojë sinjale negative në zona të tjera të trupit ku do të lindin programe të reja negative. Në shembullin vijues, në të vërtetë, unë do të tregoj se si një mendim mund të shkaktojë ndjenja shumë negative, të cilat nga ana e tij do të ndotin dhe dëmtojnë aurën nga brenda, duke lejuar kështu që ndikimet e jashtme të hyjnë më lehtë dhe të vazhdojnë të përkeqësojnë dëmin edhe në pjesën brendshme.

Në shembullin e mësipërm është e mundur të vërehet se si përmes ndjenjave negative aura ndizet në sasi të mëdha dhe programohet në një mënyrë të rëndë dhe të bezdisshme, të perceptueshme – edhe nëse pa vetëdije – nga njerëzit që na afrohen dhe që mund të ndjehen të pakëndshëm, për të cilin ata mund të vendosin të largohen. Kjo është arsyeja pse disa njerëz nuk u pëlqen “lëkura” ose më saktë “ad aura”. Siç është përmendur tashmë, nuk është e lehtë të shihen me sy këto programe edhe nëse ato janë të pranishme në atmosferë, sepse ato dridhen në një frekuencë të ndryshme dhe edhe pse ata jetojnë njëkohësisht në të njëjtin vend (prandaj brenda auren që po vëzhgojmë) ato nuk janë të lehta për tu gjetur. Sa më shumë të zhvilloheni, aq më shumë do të jeni në gjendje të shihni nivele të ndryshme të energjisë që kanë qenë gjithmonë atje, por nuk mund të shihni më parë, sepse sytë tuaj nuk na kanë arritur; ata nuk ishin të aftë të shohin këtë.

Në fakt, kur shikon atmosferën e një personi, gjëja e parë që do të shihni është halo e bardhë shkëlqen, të cilën unë personalisht e përcaktoj si fillimin e nivelit të parë, por jo vetë nivelin, sepse është si një përgatitje për të parë shtresën e parë të “aura. Atëherë, me më shumë trainime, do të shihni shtresën e parë të atmosferës me ngjyrë që në këtë rast unë e kam përfaqësuar si vjollcë. Pas kësaj, shumica e njerëzve ndalen këtu dhe mendojnë se dinë gjithçka për aurën, duke përfunduar përfundimisht në një nivel shumë të ulët përgjithmonë. Nëse në vend të kësaj vendosni të vazhdoni, do të filloni të shihni shtresat e tjera të atmosferës që nuk i keni parë më parë, dhe çdo herë pas here, kur e prisni më pak, do të vini re disa arna me ngjyra jashtë vendit, të cilat mund të jenë programet e energjisë ose mendimet e personit që jeni respektuar. Me shumë trajnime do të filloni t’i shihni ato gjithnjë e më shpesh, derisa të mësoni t’i shihni të gjitha programet e pranishme dhe jo vetëm dikush rastësisht. Prandaj është e kotë të përpiqemi të mashtrojmë veten dhe të tjerët, sepse për të parë me të vërtetë atmosferën dhe gjithçka që përmban brenda tij, duhet të stërvitemi me këmbëngulje dhe seriozitet, përndryshe njëri do të mbetet akoma aty ku kanë mbetur të gjithë të tjerët, pa u bërë asgjë më shumë.

Duke thënë këtë, le të analizojmë në vend të kësaj atmosferën e një personi që praktikon teknika meditimi dhe energjie për përmirësimin e energjisë së tij (si p.sh. përforcimi i atmosferës që mësoj në Hapat) dhe i cili i kushton vëmendje gjatë ditëve të mos mendojë negativisht, në mënyrë që të mos duke u ndotur me programe të rënda dhe të dëmshme. Shembulli i mëparshëm i referohej shumicës së madhe të njerëzve që, megjithëse ishin të bindur se ishin evoluar, i kalojnë ditët e tyre duke u ushqyer me probleme dhe mendime obsesive; Shembulli tjetër në vend të kësaj do të tregojë atmosferën e një personi me të vërtetë që synon të evoluojë, i cili demonstron dita ditës për të praktikuar teknika shpirtërore dhe i cili gjithashtu i kushton vëmendje programeve të tij të brendshme dhe të jashtme, duke i eliminuar ato herë pas here.

Faqja 9 nga 9

Në këtë imazh aura është shumë më kompakte dhe e ndritshme. Në fakt, gjëja e parë që shohim është haloja e bardhë, shumë më e madhe dhe më e ndritshme se sa ata që jetojnë një jetë duke menduar dhe që kalojnë programet e tyre negative. Së dyti, kam dashur të supozoj se ishte një person shumë pozitiv dhe me diell, kështu që shtova një shtresë qiellore që në këtë rast do të ishte bashkimi i mendimeve dhe emocioneve pozitive që madje arrijnë të mposhtin shtresat e tjera të aura. Prandaj, ndërsa vazhdoni të dukeni, do të vini re shtresën e aurës vjollcë, e cila është gjithashtu shumë më e pastër dhe më uniforme se më parë.

Në këtë pikë duhet të kuptojmë se ekzistojnë jo vetëm dy nivele të evolucionit, që janë të varfërit dhe ato optimale dhe të përsosura, por ka mijëra nivele të ndërmjetme midis atyre që nuk praktikojnë dhe posedojnë një atmosferë të dobësuar nga ata që praktikojnë dhe posedojnë një atmosferë të fortë dhe të fortë . Në fakt, edhe në këtë vizatim, megjithëse kemi të bëjmë me atmosferën e një personi i cili po përpiqet ta mbajë atë të pastër dhe kompakt, nuk duhet të supozojmë se ai tashmë di dhe di se si të bëjë gjithçka për shpirtëror, sepse nuk është aspak e sigurt që ky është rasti. Në fakt, personi i shembullit mund të jetë i vetëdijshëm për programet negative dhe efektet që mendimet negative shkaktojnë në jetën tonë, dhe për këtë arsye përpiqen të përmirësohen, por mund të jetë në dijeni që edhe këmbët meritojnë vëmendje, prandaj edhe në këtë përfaqësim tregohet l aura e këmbëve shumë më e dobët sesa në zonën e sipërme të aurës, sesa të vazhdosh me të njëjtën gjerësi dhe kompaktësi. Prandaj aura e këmbëve është më pak e dukshme. Për këtë arsye ne nuk duhet të konsiderojmë kurrë se ata që meditojnë automatikisht dinë gjithçka për gjithçka, sepse në realitet është një person që mëson, kështu që ai gjithashtu mund të ketë dobësitë e tij dhe për pasojë akoma duhet të përmirësohet. Përkundër kësaj, ajo mbetet akoma shumë më e evoluar se sa ata që nuk praktikojnë / meditojnë fare.

Për të konkluduar, nëse subjekti, të cilit ne po shikojmë aurën, rezulton të jetë me të vërtetë shumë i lumtur në atë moment për diçka për të cilën po mendon ose thjesht i ka ndodhur, ai mund të tërheqë shumë energji pozitive tek ai që do të afrohet dhe të shkëlqejë. Për këtë arsye ne mund të fillojmë të shohim pika të shumta dhe të ndritshme (blu-blu) që lëvizin rreth tij duke formuar arna shumë të këndshme ngjyrash. Në përgjithësi, këto pika mblidhen në disa grupe që formojnë njolla me ngjyra pikash që lëvizin së bashku në të njëjtin drejtim. Shikimi i këtyre energjive është një shenjë e shkëlqyeshme, si për lëndën që po tërheq ata drejt vetes, ashtu edhe për ata që po shikojnë aurën, sepse nuk është e lehtë të shohësh këto arna të energjisë pozitive siç kam shpjeguar më parë për pikat e energjisë negative, pra do të thotë që aftësia e dikujt për të parë energji po përmirësohet.

Shtë e qartë nëse personi që po tërhiqte energji pozitive papritmas filloi të kishte një mendim negativ dhe t’i dorëzohej tundimit të tij, kjo do të prishë gjendjen e energjisë në të cilën ai arriti për shkak të hyrjes së energjive negative. Prandaj nuk duhet të besohet se një person pozitiv dhe praktikues nuk mund të heqë dorë kurrë, sepse edhe nëse ajo le të ruajë rojen e saj dhe le të bëjë mendime negative ta bëjnë veten të dëgjuar, ajo do të prishte punën e bërë më parë dhe do të humbiste shumë përmirësime të fituara. Prandaj duhet të jemi gjithmonë të vetëdijshëm dhe të mos e lejojmë egon tonë të na bëjë të bien.

Përmes këtyre imazheve shpresoj se keni arritur të kuptoni se aura mund të ndryshojë disa herë gjatë jetës dhe që ndonjëherë mund të shohim ngjyra të ndryshme në lëndën që po analizojmë për shkak të mendimeve dhe gjendjes emocionale të momentit; nëse e shikonim në një kohë tjetër mund të ishte ndryshe për shkak të humorit të ndryshëm. Megjithëse është ende herët, kam dashur t’ju tregoj praninë e programeve energjetike të pranishme ose të krijuara në atmosferë, si dhe tërheqjen e energjisë pozitive ose negative në varësi të asaj që po mendoni dhe si po e bëni atë. Me shembujt e ndryshëm ju kam treguar se çfarë forme mund të marrë aura gjatë vizionit, duke kujtuar se shumicën e kohës do të vijë nga pamundësia juaj për të parë dhe jo nga vetë aura, për këtë arsye ju sugjeroj të vini në praktikë teknikat e mësuara dhe bëni përvojat tuaja të para në mënyrë që të pasuroni njohuritë tuaja. Mos hiqni dorë nga niveli i parë por hapuni ndaj të tjerëve tashmë duke ditur që ju gjeni diçka shumë interesante. Bëni përshtypje në veten tuaj dëshirën për të evoluuar, duke e vendosur veten si qëllim për të arritur aftësinë për të parë shtresat e energjisë të listuara sot. Duke ecur përpara me këtë rrugë do të kuptoni më mirë konceptet e mësuara deri më tani, mos kini frikë nëse ky mësim ka qenë i plotë i informacionit, sepse me kohën do t’i kuptoni të gjitha në maksimum. Ndërkohë, ju uroj disa përvoja të mrekullueshme vizuale. Praktikë e mirë!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/19932) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 9 nga 9. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]