Disponibile in:

11 – Matrix – Ne jetojmë në një video lojë (2 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Matrica është jeta që na rrethon, e bërë nga skenarë të shfaqur në një fazë të madhe.
Rutina në të cilën jetojmë është Matrica, njerëzit që takojmë janë Matrica, zgjedhjet tona janë Matrica.
Çdo gjë që përjetojmë çdo ditë është pothuajse iluzore, kështu që një lojë e mrekullueshme e krijuar për ta zënë kohën dhe për të jetuar jetën tonë. Matrica është një lojë e mrekullueshme në të cilën, kur vendosëm të lindim në këtë planet, ne zgjodhëm karakterin për të interpretuar. Fillimisht ne zgjodhëm seksin e tij, pastaj pamjen e tij, pastaj personalitetin që ai duhet të kishte dhe prandaj llojin e jetës që do të duhej të çonte për të arritur në një vend të veçantë dhe në një moment të saktë në jetën tonë: momenti kur pamë para nesh fjala “Zgjimi”. Prej kësaj pike, gjithçka ndryshon. Ne gjejmë veten në një udhëkryq ku duhet të zgjedhim nëse do të zgjojmë, për të kuptuar se jeta jonë e tërë ka qenë një iluzion dhe se asgjë që nuk kemi përjetuar është e vërtetë, ose nëse ne besojmë në atë histori dhe le të kënaqemi me të, duke zgjedhur të jetojmë brenda Matrix për pjesën tjetër të jetës sonë. Zgjedhja për të njohur Matricën nuk kërkon sakrifica, nuk ju shtyn të heqni dorë nga jeta dhe zakonet tuaja, as të braktisni njerëzit që doni; në vend të kësaj, ju nxit të njihni se nga ju jeni nga çfarë është karakteri që keni shpikur për të luajtur video lojë që ju dha një jetë iluzore.

Duke njohur atë që Matrix është, ju lejon të kuptoni kuptimin e gjithçkaje që ju ka ndodhur dhe që ju ndodh çdo ditë pavarësisht nga fakti që brenda jush e kuptoni se diçka është e gabuar. Jetoje jetën duke pranuar çdo situatë që ndodh sepse mendon se nuk mund ta ndryshosh, bindur që tani video loja që je në është një realitet i vërtetë. Merrni atë që vjen pa pyetur veten nëse është e drejtë apo e gabuar, sepse ndiheni të pafuqishëm ndaj jetës, nuk e dini se mund të ndryshoni dhe me këtë ju as nuk përpiqeni të gjeni një zgjidhje për të pasur sukses, sepse ju jeni të mbërthyer në fillim. Por, aq reale sa mund të duket, Matrica mbetet vetëm një iluzion. Çdo gjë që shihni, atë që prekni, gjithçka që mund të hani, erë, gjithçka që nuk mund ta shihni ose prekni, por përpiquni, kjo është e gjitha Matrix, asgjë tjetër veç iluzionit. Matrica është loja video në të cilën jetojmë, kështu që çdo hollësi që i takon është e vërtetë për sa kohë që jeni në lojë, por në të vërtetë kjo është vetëm një iluzion. Nëse zgjidhni ta kuptoni, do të jeni në gjendje ta merrni Matricën si një dhomë lojë të madhe ku mund të argëtoheni duke u përpjekur dhe duke luajtur me shumë përvoja të reja; nëse e merrni shumë seriozisht, kjo me të vërtetë mund të bëjë që ju të vuani, sepse kompjuteri është një lojtar shumë i mirë.

Në këtë planet, gjithçka që ekziston është Matrica. Telefoni juaj është Matrix, tableta juaj, tavolina juaj, shtëpia juaj, trupi juaj fizik është Matrix. Është gjithçka që shohim, ndiejmë, prekin, perceptojmë, prandaj edhe kafshët, njerëzit dhe jo vetëm objekte apo materiale të ndryshme, sepse gjithçka është pjesë e Matricës. A e dini kur keni një ëndërr të kulluar? Në ëndrrën e kthjellët mund të bëni çfarë të doni, sepse e dini se qëndrimi në një iluzion ju lejon të fluturojnë ose të krijojnë skenarë në të cilat ju me siguri do të kënaqeni; është thjesht fantazi, apo jo? Kështu që ju keni argëtim. Matrica është si një ëndërr e madhe ku të gjitha qeniet e gjalla janë duke fjetur dhe fatkeqësisht nuk e kuptojnë se është vetëm një ëndërr. Përkundrazi, të gjithë me të vërtetë besojnë se janë të zgjuar, kështu që ata jetojnë ëndrrën sikur të ishin jeta e tyre e vërtetë dhe vuajnë kur skenarët e ëndrrave nuk janë ato që dëshirojnë, edhe nëse vetë i krijojnë ato me mendjen e tyre. Matrica është si një ëndërr e pastër, por ka nga ata që përfitojnë nga momenti për t’u argëtuar dhe ata që nuk e kuptojnë se po flenë, duke mbetur kështu subjekt i ëndrrës. Në ëndërr të pastër ka kafshë dhe njerëz, por ato nuk janë reale. Madje edhe në jetën e Matricës, jo gjithçka që shohim me të vërtetë ekziston, edhe nëse duket e gjallë.

Faqja 2 nga 5

Jeta në të cilën jetojmë çdo ditë është një ëndërr e madhe që ne mund të zgjedhim për të bërë shkëlqim dhe ta modelojmë mënyrën si e pëlqejmë, ose të vazhdojmë të flemë dhe të vuajmë të gjitha ngjarjet që janë jashtë kontrollit tonë.

Edhe nëse dalin çdo ditë nga shtrati dhe mendoni se jeni zgjuar, jeni duke fjetur në një tjetër ëndërr të madhe, të cilën mund të zgjidhni për të bërë më të kthjellët dhe pozitivë, më tepër se sa të rënda dhe gjithmonë të mbushura me probleme shtesë. Edhe sikur të zgjoheshit nga gjumi në mbrëmje, duket kaq shpejt, zgjimi nga Matrica zgjat shumë më shumë, sepse zgjohesh pak nga pak, duke u bërë gjithnjë e më shumë i vetëdijshëm për atë që është e vërtetë dhe çfarë jo. Duhet kohë dhe jo të humbasësh shpresën nëse nuk arrin menjëherë, sepse të kuptosh se jeta në të cilën jetojmë është një iluzion është shumë më e komplikuar sesa duket, sepse kemi lindur dhe rritur me përkrenare të vendosur mbi kokën që na ka imponuar gjithmonë , për të besuar se ajo që shohim është e vetmja realitet ekzistues. Feja dhe besimet e ndryshme që na kanë ngjallur nga lindja, po ashtu do të na ngatërrojnë, pa treguar të gjithë të vërtetën. Por nuk mund të fajësojmë njerëz të tjerë që na kanë ngritur, na edukuar ose na kanë mësuar të besojmë dhe të jemi besnikë ndaj kësaj jete iluzore, sepse ata as nuk e dinë se flenë, dhe fatkeqësisht jo të gjithë dëshirojnë të pranojnë se është vetëm një ëndërr. Forcimi i tyre për të besuar se do të ishte e gabuar, pasi të gjithë duhet të jenë të lirë të zgjedhin dhe disa, për fat të keq, ekzistojnë për të mos qenë në gjendje të zgjedhin; ata kanë lindur për të jetuar përgjithmonë në Matricën dhe kurrë nuk do të dalin prej saj. Por kjo nuk duhet të na bëjë të trishtuar, sepse gjithkush ekziston për një arsye dhe ne nuk duhet të imponojmë të tjerat për të tjerët. Është e drejtë që secili të bëjë udhëtimin e tij pa marrë parasysh çfarë thonë ose besojnë të tjerët.

Ne të gjithë e veshim një përkrenare të quajtur rregullator, por mund të zgjedhim ta heqim atë dhe të jetojmë në realitet çdo ditë dhe ta veshim atë përsëri për të luajtur në Matricën kur është e rehatshme, ose mund të zgjedhim të qëndrojmë në gjumë çdo ditë dhe të harrojmë se ekziston përgjithmonë. një realitet. Disa dëshirojnë të qëndrojnë përgjithmonë dhe të flejnë dhe ne nuk mund t’i detyrojmë ata të zgjohen, megjithatë, as nuk jemi të detyruar t’i ndjekim ato dhe të qëndrojmë dhe të flemë me ta për t’i kënaqur ato. Zgjedhja për të shkëputur përkrenaren tuaj ju lejon të vendosni se kur do të jetoni në realitet dhe kur të braktisni veten në iluzion, duke qenë kështu në gjendje ta shihni jetën ashtu siç është, apo si të tjerët e përjetojnë atë dhe e perceptojnë atë. Megjithatë, humbja e përkrenarit tuaj ju jep lirinë për të zgjedhur, një mundësi që jo të gjithë kanë. Në të vërtetë, dallimi ndërmjet një fjale të pandërprerë dhe atij që përpiqet të zgjojë nga Matrica, është se i pari nuk ka zgjedhje: ai mund të shohë një realitet të vetëm që është iluzor dhe nuk ka qasje të lirë në realitetin e vërtetë jashtë Matricës. E dyta, nga ana tjetër, vazhdimisht përpiqet të heqë helmetën e tij, duke arritur të kapë një pamje të së vërtetës, derisa të mësojë plotësisht për ta hequr atë dhe për ta parë atë në tërësinë e saj. Ai do të ketë qasje në të vërtetën, por ai do të jetë në gjendje të zgjedhë – sa herë që dëshiron – të jetojë jetën iluzore së bashku me të gjithë të tjerët. Kushdo që zgjedh të izolojë veten dhe ta shkatërrojë plotësisht jetën e tij, Matricën, për ta përkushtuar veten vetëm për hapjen e ngulët të përkrenarit të tij, ndoshta nuk ka kuptuar fare kuptimin e jetës. Të jetosh një jetë Matrix është e drejtë, ajo që është e gabuar po tronditet pa e ditur se çfarë është e vërteta.

Duke besuar se tashmë di gjithçka dhe duke ditur se si të dalësh nga Matrica në përsosmëri është gjithashtu një iluzion, sepse nuk është aspak e lehtë të dalësh jashtë dhe të njohësh të vërtetën, me të vërtetë të shohësh – me sy të hapur – kodet e saj (dhe jo vetëm në kuptimin figurativ ) dhe të jenë në gjendje të modifikojnë ngjarjet e Matricës për t’i përshtatur ato me interesat tuaja. Marrja e vetëdijshme për Matricën është ende shumë larg që të dalë nga ajo, ose të thuhet, zgjimi, sepse të kuptuarit se ekziston Matrica është një nivel, por modifikimi i kodeve të tij për t’iu përshtatur nevojave të individit është mjaft ndryshe. Në gjumë do të perceptojë një iluzion të gjatë gjatë gjithë jetës së tij pa zbuluar ndonjëherë ndonjë gjë tjetër; ai që është i vetëdijshëm do ta dijë se është një iluzion dhe do të përpiqet të mos lëndohet sa herë që loja të duket e ashpër; të tjerë, në vend të kësaj, do të zgjedhin të zhvillojnë aftësitë e tyre psikike për të marrë helmetat e tyre, për të parë realitetin, për të marrë fijet e Matricës dhe për ta urdhëruar atë.

Faqja 3 nga 5

Duke thënë se ju mund të kontrolloni jetën tuaj dhe të menaxhoni në të vërtetë Matricën janë dy veprime krejtësisht të ndryshme. Kur e kuptoni se çfarë është Matrica dhe ju do të mësoni ta formësoni atë sipas vendimeve tuaja, me vetëdije, ju ende mund të vendosni nëse do ta shihni atë si të tjerët, apo se si është me të vërtetë, por kjo përfundimisht do të jetë zgjedhja juaj dhe nuk do të jetë më dikujt tjetër. rreth jush. Duke parë Matricën dhe daljen nga ajo, për të thënë, nuk do të të bëjë të hutuar, të izoluar dhe të vetmuar, por larg prej saj: do të ndiheni shumë më të bashkuar me Gjithçka sesa ndjeheni tani, do të ndiheni më të lumtur dhe do të jeni më të lumtur, do të jeni më të inkurajuar të zgjoheni në mëngjes sepse do të keni një qëllim të vërtetë që do t’ju motivojë të veproni dhe të ecni përpara me fuqinë tuaj; sepse ju nuk do t’i humbisni ato më. Kushdo që thotë se duke e ditur të vërtetën e bën një të vuajë, ai e humbi veten në një tjetër nga ato iluzione që u kaluan si tregime të vërteta; e vërteta qëndron në praktikë, jo në teori.

Çdo ditë, që nga lindja, ju vazhdoni të shihni jetën joligjore që është vendosur para jush për shkak të helmetës që ju vishni, por nga më të vegjlit në gjërat më të mëdha që përbëjnë ditën tuaj janë mekanizma iluzorë të krijuara nga Matrica që do të vazhdojnë t’ju dëmtojnë pikëpamjen e realitetit për jetën, nëse nuk zgjedh të përdorësh pikëpamjen që i përket psikikës suaj më të avancuar për të parë dhe kuptuar realitetin. Përkrenarja juaj, rregullatori, ju bën të përkryer për videon në të cilën jeni, kështu që, si të gjithë lojtarët e tjerë, shihni / shihni të njëjtat gjëra edhe pse këto janë iluzore. Për ta kuptuar këtë, përpiquni të mendoni për ndonjë lojë video që keni luajtur: për sa kohë që jeni në lojë ju duhet të ndiqni rregullat e saj, kështu që nuk mund të hapni dyert që nuk keni çelësat, nuk mund të blini artikuj nëse nuk keni monedha të mjaftueshme, jo ju mund të rriteni nëse nuk plotësoni misionet e karakterit tuaj. Sigurisht që nuk mund të hyni në lojë dhe të rriteni vetëm me vullnetin tuaj, ose të fitoni monedha pa lëvizur karakterin tuaj në hartë, por duhet t’i përmbaheni rregullave të lojës. Megjithatë, sapo të fikni monitorin, jeni plotësisht të vetëdijshëm se jeta juaj nuk është ajo e një video lojëje, kështu që edhe nëse nuk mund të hapni dyert dhe të hyni në dhoma të tjera në lojë, ju mund të hapni dyert e shtëpisë tuaj, lëvizni vetën në një dhomë tjetër, dhe kështu me radhë. Nëse karakteri juaj nuk ka monedha, kjo nuk do të thotë që ju, në realitet, nuk keni para për të blerë atë që dëshironi. Ju e dini se loja video që keni luajtur, megjithëse mund të jetë shumë e bukur, është e ndarë mirë nga jeta juaj e vërtetë. Problemi lind kur obsesioni juaj me atë lojë video bëhet shumë i fortë, duke identifikuar shumë vetveten në avatarin që keni zgjedhur, duke vuajtur në qoftë se e humbni lojën, duke u zemëruar nëse nuk mund të ngriheni në një nivel, madje edhe të gatshëm të shpenzoni paratë tuaja të vërteta për të “blerë” monedha virtuale që karakteri juaj mund të kalojë në rroba të reja, objekte, potions magjike që ofron loja. Duke luajtur video games është shumë zbavitëse, por këto nuk duhet të ngatërrohen me jetën reale, aq shumë sa që të vendosni të hiqni një material “real” nga jeta juaj për ta kthyer atë në një pronë të karakterit tuaj virtual. Kur një person harron se loja video që ai po luan është vetëm një program i vogël argëtimi që duhet të përdoret për ta çlodhur atë pak dhe për të mos e shpërqendur atë nga jeta reale, ai përfundon duke harruar personalitetin e tij dhe duke u bërë karakteri i tij, për të jetuar për karakterin e tij, në mënyrë që të ulë jetën e tij shoqërore, kulturore dhe reale për të kaluar gjithë kohën duke luajtur një lojë të rreme.

Këtu vjen pika: loja është një program, një iluzion, sepse loja ekziston dhe është e bukur, por e gjithë bota brenda është vetëm një grafik i tërhequr nga një person tjetër i cili ka krijuar një dimension për të kaluar kohë. Loja ekziston, por është një iluzion. Për shembull, karakteri i lojës sonë mund të gjejë monedha dhe me ta mund të blejnë rroba apo objekte që ekzistojnë në botën e lojërave video, por këto monedha janë të rreme, ato nuk janë reale në këtë dimension fizik, ato i përkasin vetëm lojës video.

Faqja 4 nga 5

Kur e fikim monitorin, ato monedha ose ato rroba të blera nuk do të shfaqen magjike në dollapin tonë, por do të mbeten brenda lojës. Pra, këto rroba nuk ekzistojnë, ato janë vetëm një iluzion. Në videogame ekzistojnë rrobat, sepse programi na tregon projeksionin e bërë për përsosmëri dhe për aq kohë sa luajmë ne mund të besojmë me të vërtetë në këto rroba dhe dëshirojmë të blejmë dhe të mbledhim gjithnjë e më shumë, por kur e fikim monitorimin, duhet të kuptojmë se gjithçka që kemi blerë aktualisht nuk ekziston, sepse ajo mbeti brenda lojës, kështu që është e rreme. Ne nuk duhet të lejojmë veten të hipnotizojmë dhe të vëmë në gjumë atë lojë. Mund të duket e ndërlikuar për të kuptuar, por Matrica në të cilën ne gjejmë veten është për të njëjtën gjë. Jashtë Matricës nuk ka asnjë person tjetër me levë në dorë siç e njohim dhe me të cilët na kontrollon, por ekziston një Ndërgjegje më e madhe se ne, e cila është vetja jonë e vërtetë, e cila respekton veprimet tona dhe të përpiqemi t’i drejtojmë zgjedhjet tona.

Ndërgjegjja jonë, ose Shpirti, të cilin jemi me të vërtetë, është shumë ndryshe nga karakteri që po interpretojmë tani. Ashtu si në një videogame, ne kemi zgjedhur në këtë jetë një karakter shumë të ndryshëm estetikisht dhe temperamentualisht nga ajo që është esenca jonë e vërtetë, por jo vetëm. Avatari që zgjedh të ndërveprosh në atë lojë mund të jetë krejtësisht ndryshe nga pamja jote reale: për shembull, ju jeni një avokat nga tregtia, por mund të zgjidhni të luani një lojë video në të cilën jeni një peshk i vogël që duhet të notoni në të gjithë oqeanin për të gjetur gems e çmuar që vodhën oktapodin e keq. Në këtë realitet jeni plotësisht të ndryshëm nga imazhi i peshkut, puna juaj është e ndryshme, qëllimi juaj i jetës është i ndryshëm, armiku juaj është i ndryshëm. Megjithatë, ndërsa po luani ju identifikoheni në atë avatar, me të vërtetë jeni duke u angazhuar për të notuar mirë, duke gjetur të gjitha gurët dhe duke mposhtur armikun e oktapodit. Me fjalë të tjera, Shpirti juaj mund të duket shumë ndryshe nga ajo që jeni tani, mund të ketë angazhime të ndryshme nga rutina juaj e përditshme dhe mund të keni një qëllim në jetë krejtësisht të kundërta nga ajo që keni tani.

Por cili është qëllimi i duhur për t’u ndjekur? Ajo e Shpirtit, natyrisht.

Kur luani lojëra video, vendosni të kaloni disa orë duke zgjidhur problemet e avatarit tuaj, kështu që vendosni të gjitha përpjekjet tuaja për të përfunduar quests e karakterit tuaj dhe për të arritur shpërblime, por realiteti është se nëse peshku juaj i vogël gjen gems, ju ende ju nuk keni ndryshuar asgjë në jetën tuaj reale, nuk keni rritur pagën tuaj, keni zgjedhur një mosmarrëveshje familjare ose keni gjetur një punë për fëmijën tuaj, sepse misionet e kryera në video lojë nuk kanë të bëjnë me jetën tuaj të përditshme. Për të njëjtën arsye, jeta juaj e përditshme brenda Matrix mund të jetë shumë e ndryshme nga jeta që luan egoja juaj e vërtetë dhe madje edhe zgjedhjet tuaja të përditshme dhe “misionet” e përditshme nuk mund të vlejnë asgjë për shpirtin tuaj, por ata mund të ishin vetëm një kalim kohe ose një humbje e panevojshme e kohës. Kjo është ajo që është e dobishme të zgjoheni: të kuptoni se çfarë e kësaj jete, kjo lojë e quajtur Matrix, me të vërtetë ka kuptim për shpirtin tonë dhe atë që është vetëm një lojë e padobishme që na bën të humbim kohë. Matrica është një lojë shumë realiste në të cilën ne kemi premtuar besnikëri të tepruar, por mund të zgjedhim të hapim sytë dhe të njohim, kuptojmë dhe jetojmë në Matrix duke e ditur se është një iluzion.

Të gjithë jemi të përshtatur në mënyrë të përkryer në të njëjtin kompjuter të madh të quajtur Matrix, prandaj ne të gjithë shohim të njëjtat gjëra dhe shkëmbejmë të njëjtin informacion; derisa të jemi në lojë. Për këtë arsye të gjithë mund t’i shohim objektet e njëjta brenda dhomës, t’i prekim dhe t’i përshkruajmë në të njëjtën mënyrë, por mbetet fakti se ato janë iluzore. Prandaj ne mund të përshkruajmë një objekt ashtu siç e shohin të tjerët, dhe për këtë ne besojmë se kjo është me të vërtetë ekzistuese dhe jemi shumë të sigurt se ai është atje, para nesh; megjithë sigurinë, megjithatë, gjithçka që na rrethon është një projeksion që nuk ekziston në realitetin e vërtetë. E njëjta gjë vlen edhe për një person apo një histori: të gjithë e kanë parë atë dhe për të gjithë është e vërtetë, por i përket vetëm kësaj Matrice iluzore.

Faqja 5 nga 5

Deri sot ju keni fjetur dhe keni jetuar në një ëndërr që menduat se ishte realitet, por mos u mashtroni, sepse nga sot ju do të vazhdoni të jetoni brenda Matricës dhe nuk do të zgjoheni nga gjumi thjesht për të lexuar një dokument. Megjithatë, duke u bërë të vetëdijshëm për ekzistencën e Matricës, tashmë mund të filloni të bëni disa hapa të vegjël drejt asaj që do të jetë, nëse vazhdoni, një udhëtim të vërtetë të Zgjimit. Kur të filloni të hapni sytë, do të shihni se muret që e kanë strukturuar shtëpinë tuaj dhe që ju besoni qasje të kufizuar në energji, në realitet ato nuk janë aq kompakte, të vështira dhe të padepërtueshme sa dukeshin; ju do të vini re se muri nuk ekziston me të vërtetë siç duket kur ishit në lojë, por ju do ta njihni atë si një grup kodesh që përkrenarja juaj ka dekoduar t’ju tregojë ashtu si të gjithë ata që e kanë veshur atë tani. Zgjedhja për të hequr helmetën nuk është një veprim i menjëhershëm, nuk mund të hiqet në asnjë moment, por ju mund të zgjidhni të praktikoni të evoluoni dhe pastaj, ngadalë, të liroj brezin dhe të filloni të përshtateni me ajrin e freskët që hyn nga hapësira e krijuar në përkrenare për të na bërë të ndiejmë një shije të lirisë. Është e qartë se përkrenarja është thjesht një metaforë për të folur për rregullatorin. Meqë të gjitha qeniet fizike në këtë botë kanë trurin e përshtatur në mënyrë të përkryer me kompjuterin e madh të quajtur Matrix në sajë të rregullatorit, ne të gjithë shohim dhe i perceptojmë të njëjtat gjëra. Në të vërtetë, megjithatë, rregullatori ynë mund të bëjë shumë më tepër, si dhe të tregojë të gjithë të njëjtin iluzion, por unë do të flas për të në artikujt e ardhshëm. Vazhdoni leximin dhe mos harroni për praktikën!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4467) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]