Disponibile in:

10 – Energjia – Thirrja e Pranës (2 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Energjia është gjithçka, ne vetëm duhet ta kuptojmë.

Çdo gjë që na rrethon është bërë nga energjia, por ju nuk dini ta shihni atë, kështu që ju nuk e vini re se çfarë është e vërtetë dhe çfarë është iluzore. Çdo lloj energjie ka një emër të veçantë, por gjithçka është energji dhe, si e tillë, gjithçka i përket një Ndërgjegje të vetme të madhe. Rreth jush shihni objekte, mobilje, mure, të cilat mbushin dhe mbyllni dhomën ku jeni, duke kufizuar pikëpamjen tuaj. Nëse nga njëra anë ju bën të ndiheni më të sigurt, sepse ndiheni të mbrojtur dhe të fshehur nga muret që pengojnë të tjerët të shohin atë që bëni në intimitetin tuaj, nga ana tjetër ata mbyllin mendjen tuaj, sepse ju mbajnë nga ndjenja e një pjese të botës, shpesh duke ju bërë të ndiheni të vetmuar dhe të izoluar. Muret janë bërë nga energjia dhe, edhe pse kjo Matrix dëshiron t’i tregojë ato si një material i padepërtueshëm, energjia mund të shkojë përtej saj sikur të mos ishte asgjë, ashtu siç ndodh çdo ditë. Natyrisht, nuk mund të kalosh fizikisht një mur dhe të shikosh se çfarë ndodh në dhomën tjetër, por mund ta bësh nëse e ke përdorur vetëdijen tënde, ose më mirë aftësinë tënde shqisore, pastaj kalon nëpër murin me energji dhe vështron se çfarë ndodh nga pjesa tjetër e shtëpisë. Energjia mund të kalojë përmes mureve sepse vetë muret janë bërë me energji dhe edhe nëse jemi mësuar t’i shohim ato si pengesa të vështira dhe të paprekshme, në realitet çdo lloj energjie mund të kalojë përmes tyre pa pengesë më të vogël. Çdo ditë, gjatë gjithë jetës tonë, ne jemi të ndikuar nga rrjedhat e ndryshme të energjisë që qarkullojnë rreth nesh, për shembull nga entitetet, apo ndërgjegjet e bëra nga energjia që kalojnë çdo lloj muri, shtëpi apo banesë. Kemi besuar gjithmonë se asgjë nuk mund të kalojë nëpër derën apo muret e dhomës tonë që na bëjnë të ndihemi aq të mbrojtur, por për fat të keq është një mbrojtje iluzore, sepse e gjithë kjo është energjia, mund t’i kapërcejmë ata dhe të hyjnë në shtëpinë tonë dhe dhomën tonë. Nga ana tjetër, edhe energjia pranike mund të kalojë nëpër mure pa asnjë problem dhe të na rrethojë dhe të na mbrojë kudo që të jemi, edhe nëse ishim në një bodrum ose në një vend të nëndheshëm, sepse energjia mund të kalojë përmes çdo lloj materiali apo të dukshme pengesë.

Nuk ka vend ku energjia nuk mund të na arrijë, edhe nëse jemi në thellësitë e oqeanit ose jashtë atmosferës së tokës. Megjithatë, kjo nuk duhet të na trembë, por, përkundrazi, duhet të na bëjë të ndihemi më të sigurt. Siç u përmend më lart, çdo lloj energjie mund të shkojë përtej mureve të shtëpisë sonë, kështu që një ndërgjegje, një entitet, aura e një personi tjetër dhe kështu me radhë mund ta bëjë këtë. Energjia më e rëndësishme, megjithatë, nga e cila gjithçka është e lindur, është energjia pranike. Metoda për të mbajtur një lloj energjie që ne nuk duam të hyjmë larg nga shtëpia e vet, për shembull një entitet ose një ndikim negativ, përbëhet nga bërja e një pengese që ne do ta quajmë Mbrojtja, e cila përbëhet nga energjia pranike për të parandaluar të tjerët energjitë për të hyrë. Muret e shtëpisë sonë janë iluzore, sepse ato mund të kalohen nga energjia, por nëse krijohet një mur i bërë nga energjia pranike, atëherë llojet e tjera të energjisë (si entitetet) nuk do të mund të kalojnë nëpër të. Ju do të zbuloni gjithçka në temën e Mbrojtjes Psikike. Megjithatë ekziston një lloj energjie që Mbrojtja nuk mund të mbajë jashtë dhe të bllokojë qasjen në të, dhe është pikërisht Prana. Më parë ju shpjegova se Prana është energjia më e fuqishme ndonjëherë, është pozitive dhe është kudo, por ju mund ta telefononi atë në sasi më të mëdha dhe të bëni dhomën ose vendin ku jeni edhe më pozitiv. Ka vende ku energjia është shumë pozitive, të tjerat janë shumë negative dhe të tjerat ku energjia është mjaft neutrale dhe ndikohet nga pjesa tjetër e energjive që e përbëjnë dhe kushtëzojnë atë çdo ditë. Duke kujtuar Pranën në një dhomë apo në një vend të caktuar sigurohuni që energjia e kësaj të bëhet shumë më pozitive, madje edhe më shumë se sa ishte tashmë. Në të vërtetë nuk ka kufizim të rritjes së pozitivitetit dhe ju mund ta bëni atë vend edhe “mrekullueshëm”. Mendoni se sa e mirë do të ishte nëse dhoma juaj ishte vendi juaj i vogël për mrekulli, që mund t’ju ofrojë atyre avantazhe personale që do të ishit shumë krenar.

Faqja 2 nga 3

Paramendoni nëse çdo herë që keni ndjerë konfuzion, lodhje, ose nëse keni pasur një dhimbje koke, vetëm do të duhet të shkoni në dhomën tuaj për të lënë dhimbjen të kalojë nëpër tempujt tuaj ose të merrni idetë tuaja të qarta ose do t’ju bëjë të ndiheni pak më të rëndë dhe më të zgjuar se më parë , ose t’ju bëjë më të fokusuar dhe aktiv. E megjithatë, edhe pse duket e çuditshme për ju tani, është efekti që mund të japë një vend ku ka energji të begatë të bollshme.

Çdo gjë është energji dhe është kudo, por rritja e pozitivitetit dhe mirëqenies në dhomën e vet është një zgjedhje për shkak se prana duhet të rikthehet, drejtuar brenda shtëpisë së vet me nismën e vet. Hapi i parë për të përmirësuar pozitivitetin e shtëpisë tuaj, për të kujtuar energji pozitive, por mbi të gjitha për të përmirësuar jetën tuaj është të bëheni të vetëdijshëm për prana. Ky i fundit është gjithçka rreth jush dhe mund të thithni, të rikujtoni dhe të frymeni sa herë që dhe kudo që të jeni. Prana është energji shumë e pastër, e fortë, mbrojtëse, është pjesë e Zotit. Energjia e pranisë është gjithmonë e pranishme, e njëjtë me forcën dhe pastërtinë ditë e natë, si në ditët e bukura dhe në ato të këqija. Mendoni për ato kohë kur keni frikë në errësirë. Kur keni frikë nga errësira, mbani mend se gjithçka rreth jush është prana, sepse ju jeni të rrethuar plotësisht nga energjia dhe si e tillë, nëse jeni në dijeni të saj, ajo bëhet më e fortë dhe më mbrojtëse për ju. Energjia pranike, që është energjia më e pastër e bardhë, është inteligjente, sepse ajo është në gjendje të njohë arsyen për të cilën ai e thërret në mendje. Në fytyrë, prana duket të jetë vetëm energji që është në një vend dhe nuk lëviz nga atje, në të vërtetë ajo është e aftë të vendosë se çfarë të bëjë dhe si të angazhohen në atë vend. Detyra jote është vetëm për ta thirrur atë prapa, atëherë ajo do të bëjë pjesën tjetër. Në të vërtetë, prana është inteligjente, sepse ajo e di se ajo duhet të të mbrojë, t’ju japë forcë, t’ju sjellë mirë. Ajo e di se si ta bëjë këtë, vetëm ta thirrni atë dhe ajo do të vijë në sasi më të mëdha. Gjithçka rreth jush është prana, por sa më shumë e quani, aq më shumë rritet energjia pranike rreth jush, dhe nuk ka kufi të madhësisë, sepse ju mund të kujtoni sa më shumë dëshira që mundeni. Ju jeni brenda një univers që tejkalon energji dhe ju mund ta telefononi përsëri dhe ta përdorni atë për të mbrojtur veten, për të shëruar dhe për t’u ndjerë mirë sa herë që dëshironi.

Kur keni frikë, ditë ose natë, mbani mend prana, thirrni të gjithë rreth jush dhe ju do të ndiheni të sigurt, të mbrojtur. Jini të vetëdijshëm për energjinë kudo që jeni, sepse ajo ju shoqëron dhe është gjithmonë e pranishme, kështu që ju mund ta përdorni atë për të ndier më mirë, më të fortë dhe më të sigurt. Thirrni atë rreth jush dhe frymë në ju, sepse kjo do t’ju bëjë më të fortë. Sa herë që jeni të trishtuar ose keni nevojë për ngushëllim, në kohë kur dëshironi të ndiheni më të mbrojtur, bëni vetes të vetëdijshëm se, të gjithë rreth jush, ka energji. Por kjo nuk është e gjitha: çdo gjë rreth jush është bërë nga energjia, kështu që muret nuk janë vërtet pengesë, objektet që ju rrethojnë, materiali që përbëjnë pajisjen e shtëpisë tuaj, gjithçka që shihni është energjia, vetëm se e shihni atë në formën e materies për shkak të një iluzioni. Filloni të bëheni të vetëdijshëm se gjithshka që shihni nuk është ajo që duket, por është një iluzion që ju bën të mashtroni mendjen tuaj. Energjia është gjithçka që është e vërtetë. Prandaj, si i tillë, çdo gjë që ju frikëson, që ju demoralizon, ju bën të ndiheni të pakënaqur, nuk është gjë tjetër veçse një iluzion dhe mund ta thyejë dhe të rifitoni fuqinë tuaj falë prana. Nëse tashmë filloni të njihni prana rreth jush dhe bëheni të vetëdijshëm për atë edhe kur jeni larg shtëpisë, kur jeni në rreth ose kur jeni me miqtë tuaj, ju bëheni shumë më në gjendje për të kontrolluar energjinë dhe për të rregulluar ngjarjet e jetës suaj.

Përmes prana ju mund të pastroni një vend, një objekt ose energji të një personi, ju gjithashtu mund të pastroni energjinë tuaj. Objektet, por edhe vendet, mund të kenë programe energjie pozitive ose negative, varësisht nga ngjarjet më të fundit ose më të ngopura që kanë ndodhur. Për ngjarjet negative nuk nënkuptojmë vetëm një katastrofë, por edhe një grindje familjare ose një thirrje për probleme personale. Për shembull, nëse është zakon të qani shumë shpesh në dhomën tuaj, pavarësisht se çfarë është motivimi, atëherë do të ketë energji negative në të gjithë dhomën, por sidomos në pikën e saktë ku zakonisht qani. Nëse në sallon ju shpesh diskutoni me familjen tuaj, atëherë në atë dhomë ose në një pikë specifike në dhomën e ndenjes, do të ketë energji më të rëndë, madje negative. Në vend të kësaj, nëse në shtëpi mendoni se ka një atmosferë të këndshme, me grindje të rralla dhe disa momente kur ndiheni të trishtuar, të vetëm, plot probleme, atëherë energjia pozitive do të jetë e pranishme në shtëpinë tuaj.

Faqja 3 nga 3

Në të dyja rastet është e mundur të pastrohet ose të rritet sasia e energjisë pozitive për ta bërë atë edhe më të bukur, kështu që hyrja në shtëpi pothuajse do të duket sikur po shkon me pushime, sado zbutës atmosferën e brendshme. Duke qarë apo duke pasur ndjenja shumë negative në një dhomë krijon një program negativ të energjisë që, për fat të keq, do të ushqehet dhe pastaj do të shtyjë të qani përsëri – sapo të hyni në dhomë – ose së paku do t’ju bëjë më të trishtuar dhe më pak, duke ju bërë përpjekje për të gjetur një arsye për të ku duhet të ndiheni kështu. Programi i energjisë ka lindur për shkak të dikujt që e krijoi atë, por – duke e quajtur Programin – atëherë është në gjendje të vazhdojë zinxhirin, duke ju shtyrë përsëri të vuani, në mënyrë që ta ushqeni atë me më shumë energji negative. Pra, programi është i lindur nga energjia negative e krijuar nga ju ose dikush që jeton në shtëpi para jush dhe do t’ju shtyjë të jeni të trishtuar ose të zemëruar, në mënyrë që të krijoni energji tjetër negative me të cilën do të ushqeni dhe do të rriteni edhe më shumë. Sidoqoftë, mund të shmangni rënien duke qenë të vetëdijshëm për mendimet tuaja dhe duke pranuar se në atë moment nuk keni arsye të vërtetë për të vuajtur dhe prandaj nuk jeni të detyruar të bëheni të trishtuar ose të zemëruar menjëherë pasi keni kaluar pragun e derës. Nëse e pranon se në një dhomë të shtëpisë suaj, ose në një pikë të saktë të shtëpisë suaj, ekziston një program negativ që gjeneron probleme dhe lufton në familje, tashmë e di se ku ka nevojë të punojë me energji pozitive. Nëse ju ende nuk e dini atë, ju do të gjeni me kalimin e kohës. Natyrisht nuk është e domosdoshme që të ketë një program negativ në shtëpinë tuaj, përkundrazi mund të keni programe pozitive, për shembull, sapo të hyni në shtëpi, menjëherë ndjeheni të lumtur dhe të kënaqur, edhe nëse një çast më parë – kur ishit ende jashtë – mjaft i lodhur dhe i mërzitur. Ka edhe shumë lloje të programeve dhe jo vetëm ato pozitive ose negative; për shembull, mund të ketë apatia, mungesa e pamjaftueshmërisë ose programet që harxhojnë kohë, por kjo është një çështje tjetër dhe ne do të shkojmë më vonë në të.

Duke kujtuar energjinë pranike në shtëpinë tuaj, ju mund të prishni ndonjë program negativ ose të ulët të energjisë që ju ka mbajtur të pamëshirshëm ose të lodhur. Për më tepër, prana shkon për të përforcuar programe pozitive në shtëpi, ose për të krijuar të reja, për shembull duke i dhënë jetën programit të optimizmit, duke ju bërë të lumtur, me synime të mira dhe krenar për ju praktikisht çdo ditë. Sa më shumë prana quhet në shtëpi, aq më mirë do të ndiheni. Atëherë do t’ju takojë të mos shkatërroni programin pozitiv duke hyrë në shtëpi me mendime jashtëzakonisht negative dhe pesimiste, përndryshe ju do të rrezikoni të thyeni programin pozitiv dhe ta zëvendësoni atë me një negative. Një program mund të thyhet vazhdimisht dhe të ndryshohet, edhe nëse disa prej tyre janë veçanërisht të ngopura në objektet ose muret e shtëpisë dhe kjo i çon ato të jenë më të forta se norma, prandaj më e vështirë për t’u hequr. Por nuk ka program energjie që, me praktikë dhe angazhim, nuk mund të hiqet. Në artikujt e ardhshëm do t’ju mësoj se si të njihni një program energjie dhe si ta pastroni, si ta pastroni energjinë tuaj personale dhe si ta pastroni energjinë e tërë dhomës ose një vendi që dëshironi të bëni më të ndritshëm dhe më energjikisht të pastër.
Bëhuni të vetëdijshëm për prana rreth jush, të energjisë së ndritshme, të bëra me dritë të pastër dhe të plotë të paqes, që ju rrethon dhe ju mbron. Energjia është e pranishme kudo dhe sa më shumë që të bëheni të vetëdijshëm për atë, aq më shumë ju tërheqni praninë e ndritshme, që ju rrethon me energji pozitive që do të tërheqë ngjarje dhe njerëz që janë shumë më të mirë dhe më pozitivë nga sa më ishte mësuar të takohesha. Ju do të kuptoni ndryshimin me përvojën. Energjia është e pranishme në sasi shumë të mëdha në të gjithë botën, kështu që kudo që të jeni, përpiquni të thërrisni prana me qëllim të ndjeheni më mirë, më të lumtur dhe më të guximshëm. Edhe kur ndiheni të trishtuar ose të vetmuar, mbani mend se jeni pjesë e botës dhe se energjia nuk ka kufizime apo pengesa, kështu që do të vijë tek ju duke kaluar muret e shtëpisë, që vijnë nga burimet më të lehta nëse vetëm do të zgjedhni ta kujtoni atë. Jini të vetëdijshëm për prana dhe do të jeni të vetëdijshëm për ekzistencën tuaj.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4296) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]