Disponibile in:

42 – Pastrimi i energjisë – Si të pastroni një energji (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 7

Ne të gjithë kemi një atmosferë dhe të gjithë, çdo ditë, vijnë në kontakt me njerëz dhe energji negative, prej të cilave absorbojmë një sasi të caktuar që në afat të gjatë rrezikon ndotjen e fushës sonë të energjisë. Shumica e njerëzve nuk e dinë se aura e secilit prej nesh thith energjitë e jashtme dhe se energjia e tyre duhet të pastrohet periodikisht. Disa njerëz në fakt besojnë se duhet të praktikojnë teknikat e pastrimit të aurës është një shkak për turp, sepse ata duan të duken gjithmonë të pastër dhe të mirë, edhe kur energjia e tyre është padyshim negative. Duke pasur pak energji të pista nuk do të thotë të kesh një ndërgjegje fajtore; në të vërtetë ju mund të jeni personi më i mirë dhe më i qetë në botë, kështu që keni një ndërgjegje të pastër, por aura juaj mund të ketë mbledhur energji negative gjatë ditës dhe, në këtë mënyrë, të jetë e përbërë nga energjitë e dridhjeve të ulëta. Prandaj nuk është e çuditshme nëse ju, si shumë njerëz të tjerë, duhet të pastroni energjinë tuaj. Çdo ditë ne jemi në kontakt me njerëz ose ngjarje që kanë dridhje shumë të ulëta, kështu që me anë të të qenurit pranë tyre, energjia jonë është e prekur, duke rrezikuar absorbimin dhe mbajtjen e energjisë negative të mbledhur gjatë ditës. Disa ditë kemi më shumë fat, sepse takojmë vetëm njerëz të bukur ose situata të këndshme, ditë të tjera ne jemi në kontakt të drejtpërdrejtë me problemet, kaosin, situatat e pakëndshme dhe stresuese dhe me njerëz që i vënë të gjitha vështirësitë e tyre tek ne dhe na dërgojnë shumë energji negative. E gjithë kjo rrit energjinë negative që grumbullohet brenda atmosferës sonë. Megjithëse shumë besojnë se mjafton që të dëshirojnë të jenë të pastër për ta bërë atë në të gjitha aspektet, në realitet energjia ka nevojë për pastrim periodik, në mënyrë që të gjitha programet negative të grumbulluara me kalimin e kohës të bëhen të shkëputura dhe të mos mbeten të etched në atmosferën tonë përgjithmonë. Në fakt, energjitë që mbledhim nuk zhduken vetë me kalimin e kohës, por mund të qëndrojnë brenda atmosferës sonë edhe për shumë vite. Deri sa të vendoset të pastrohet aura, vazhdon të mbledh energjitë negative dhe t’i mbajë ato brenda vetes.

Kur ne pastaj praktikojmë teknikat për të pastruar energjinë tonë, ai fillon të ndriçojë përsëri, por pastërtia e tij nuk do të zgjasë përgjithmonë, sepse çdo ditë ne gjejmë veten duke ndjekur përsëri të njëjtat vende ose duke parë njerëz të njëjtë që na dërgojnë pesha dhe filamente negative si ka ndodhur tashmë; kështu që ne do të duhet të pastrojmë veten përsëri. Mëkatarët kërkojnë një mënyrë për të pastruar energjinë e tyre një herë dhe pastaj nuk e bëjnë atë përsëri për pjesën tjetër të jetës së tyre. Ata mund të mashtrojnë veten se kjo me të vërtetë ekziston, por do të ishte sikur të dilnim një dush një herë në jetë dhe pastaj nuk do të lani përsëri: kjo mund të bëhet, ju mund të vendosni të mashtroni veten se askush nuk e ndjen erën tuaj, por kjo nuk do të ndryshojë faktin se të gjithë ata do ta dëgjojnë atë çdo ditë. Pra, energjia jonë gjithashtu ka nevojë për pastrim periodik, sepse ndikimet dhe programet e mundshme të energjisë që kemi grumbulluar gjatë ditës shpëlahen dhe nuk ndikojnë në shëndetin tonë emocional dhe fizik. Energjia jonë merr pista kryesisht për shkak të dy faktorëve, të cilat janë mendimet tona personale dhe ndikimet e jashtme për shkak të mendimeve të njerëzve të tjerë rreth nesh. Nga njëra anë kemi mendimet tona, kështu që sa herë që mendojmë negativ, ne sjellim energjinë tonë që të dridhet me një frekuencë më të ulët. Nga ana tjetër kemi të gjitha ndikimet e jashtme, pra mendimet e njerëzve të tjerë, aurat e tyre, programet e tyre të energjisë, të cilat mund ta kushtëzojnë energjinë tonë dhe ta sjellin atë në një nivel më të ulët. Megjithëse ne dëshirojmë që ajo të jetë gjithnjë shumë e bardhë dhe shumë e pastër, energjia jonë ndikohet sa herë që mendojmë negativisht dhe le të ndikojmë nga pesimizmi personal dhe ai tjetër; përveç kësaj absorbon shumë energji të jashtme që rrinë në atmosferën tonë, në mënyrë që të ndotin atë. Energjitë negative ulin disponimin tonë, mbrojtjen tonë imune dhe për këtë arsye shëndetin tonë fizik. Për më tepër, nëse aura jonë dhe për këtë arsye energjia jonë nuk është krejtësisht e pastër, rrezikon të tërheqë ngjarje negative që do të na shkaktonin shqetësime të përditshme që në një afat të gjatë të bëheshin shkak për vuajtje. Energjia tërheq energji, kështu që nëse aura juaj është gjithmonë e pastër, ajo do të vazhdojë të tërheqë ngjarje pozitive, por nëse është e ndyrë, do të tërheqë ngjarje negative.

Faqja 2 nga 7

Energjia bëhet e ndotur shumë më lehtë sesa duket, sepse mund të humbasë ndriçimin e saj edhe duke kaluar kohë duke menduar për problemet e jetës tënde ose kujtimet me trishtim, vetmie, frikë, për të mos përmendur zemërimin, frustrimin dhe të gjitha ndjenjat negative. Ju mund të keni të drejtë të jeni të zemëruar, por ndjenja do të pista energjinë tuaj. Natyrisht nuk ka krahasim mes një aure që dridhet pak më e ulët për shkak të stresit të mbledhur gjatë ditës, nga aura e një personi të panjohur, i cili sillet keq dhe merr kënaqësi kur sheh të tjerët të vuajnë. Duke pasur një atmosferë të pista nuk do të thotë të jesh ai lloj personi, sepse kjo është një tjetër histori. Por ne të gjithë kalojmë nëpër periudha të vuajtjes, ku jemi të stresuar, në ankth, në ankth apo në pikëllim për diçka që ndodhi në ditët tona dhe që na bëri të ndihemi dhe kjo nuk është ajo që na bën njerëzit e këqij. Megjithatë, shumë pak është e nevojshme për të ndotur energjinë dhe për të tërhequr ngjarje të tjera negative për veten. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që energjia juaj të jetë e pastër edhe kur mendojmë se është tashmë e përsosur. Ju gjithmonë mund të përmirësoni. Ata që besojnë se tashmë kanë një atmosferë të pastër, as nuk e dinë se çfarë është një atmosferë. Kur një person shpesh mendon negativ, qoftë për trishtim, vetëbesim të ulët ose për ndonjë arsye tjetër, ai ngarkon energjinë e tij të negativitetit, e cila nga ana tjetër do të tërheqë më shumë negativitet në një spirale të pafundme. Kur një person mendon se është pozitiv, duke mbajtur një qëndrim optimist dhe të sigurt në çdo moment të jetës së tij, ai do t’i tërheqë atij shumë ngjarje pozitive. Të jesh gjithnjë optimist nuk është aspak e lehtë, por duhet të përpiqesh të punosh në të. Sa më shumë që kemi mendime pozitive, aq më shumë atmosfera jonë do të zhytet në pozitivitet; aq më shumë ndjenjat tona janë negative, aq më shumë aura jonë do të mbushet me negativitet. Aura është si një magnet që tërheq – siç thotë ligji i tërheqjes – energjitë pozitive ose negative varësisht se si është aura juaj. Sa më shumë energjia juaj të pastrohet, njerëzit më pozitivë do të tërhiqen nga ajo, sesa nga ato negative, të cilat do të tentojnë të qëndrojnë larg nga ju. Pra, është shumë e rëndësishme që të pastroni energjinë periodikisht dhe jo vetëm një herë në jetë.

Përmes meditimit ju tashmë po pastroni energjinë tuaj, por mund të vendosni të rritni disa teknika shtesë për të rifreskuar energjinë tuaj dhe për të shpejtuar pastrimin. Natyrisht, teknika për pastrimin e energjisë nuk ka të bëjë me meditimin e vërtetë, kështu që nuk mund dhe nuk duhet ta zëvendësojë atë. Por mund të ndihmoni shumë për të përmirësuar edhe seancat e meditimit. Le të fillojmë me teknikën e pastrimit të energjisë që do të zgjasë rreth 10 minuta. Unë do t’ju udhëheq përmes hapave të pastrimit dhe do të shpjegoj truket për të qëndruar më të pastër.

Zgjidhni pozicionin që ju përshtatet më së miri. Meqenëse nuk është një meditim, por një sesion i spastrimit të energjisë, mund ta bëni edhe atë të shtrirë, ose në pozicionin që preferoni.

Nëse dëshironi të dëgjoni teknikën e versionit të drejtuar me Audio, klikoni këtu, pastaj vazhdoni të lexoni artikullin; ndryshe, lexoni versionin me shkrim dhe e zbatoni hap pas hapi.

 

Relax …

 

 

 

dhe frymë prana.

 

 

 

Imagjinoni frymëmarrje të bardhë, energji të ndritshme që hyn në gjoks.

 

 

 

Qetësohuni.

 

 

 

Sa më shumë që merr frymë prana, aq më shumë zgjerohet në gjithë gjoksin tuaj.

 

 

 

Frymë dritë, një dritë shumë e ndritshme e bardhë që ju bën të ndiheni në paqe.

 

 

 

Thith dhe zgjeroje atë gjatë gjithë bustit.

 

 

 

Relax gjitha muskujt e trupit.

 

 

 

Ndjeni dëshirën që të dëshironi të pastroni energjinë tuaj, të dëshironi të ndriçoni, të dëshironi të përmirësoni gjendjen tuaj të energjisë.

 

 


Pra, fryni dritën në ju, me qëllim të thithjes së energjisë më të zgjuar dhe më pozitive që ekziston.

 

 

 

Mos u nxitoni. Frymë prana brenda jush, sepse ky është çelësi.

 

 

 


Filloni të thithni prana nga çdo pjesë e bustit tuaj, madje nga mbrapa. Thith sa më shumë dritë që të jetë e mundur.
Paraqitni atë të shkëlqejë brenda jush.

 

 

 

Paramendoni zgjerimin e dritës, duke plotësuar tërë trupin tuaj.

 

 

 

Frymë prana brenda vetes, duke rritur energjinë pozitive brenda jush.

 

 

 

Imagjinoni që energjia që hyn në trupin tuaj bëhet më e ndritshme, gjithmonë e ndritshme, duke përcjellë një ndjenjë sigurie dhe lumturie në ju.

 

 

 

Paraqitni energjinë pranike që zgjerohet drejt kokës, pa lënë kurrë bustin bosh.

 

 

 

Prana vazhdon të hyjë në trupin tuaj dhe gjithashtu zgjerohet drejt kokës.

 

 

 

Ndërsa drita e energjisë zgjerohet, ajo pastron energjinë e mendjes suaj, duke ju kthyer në një gjendje paqe absolute.

 

 

 

Kjo dritë mbush mendjen tuaj dhe riparon çdo dëm që ka nevojë për energji. Offrigliela.

 

 

 

Frymë thellë … dhe ndjeni dëshirën e fortë për të pastruar energjinë tuaj të brendshme përmes prana.

 

 

 

Relax … dhe vazhdoni të thithni prana të ndritshme brenda jush.

 

 

 

Përqendrohuni përsëri në bust, duke marrë frymë prana brenda jush.

 

 

 

Vazhdimi për t’u çlodhur, pastaj filloni të zgjeroni energjinë e dritës drejt këmbëve tuaja.

 

 

 

Ngadalë sillni energjinë e dritës drejt kofshëve …

 

 

 

pastaj gjunjët …

 

pastaj drejt këmbëve …

 

 

 

më në fund zgjerohet energjia drejt këmbëve, duke i plotësuar ato me prana.

 

 

 

Vazhdoni të merrni frymë prana brenda jush … dhe le të zgjerohet energjia drejt këmbëve tuaja, pa ulur ndonjëherë brenda bustit.

 

 

 

Energjia vazhdon të hyjë në ju, duke plotësuar çdo zonë të vetme të trupit pa lënë asnjë prej tyre bosh.

 

 

 

Vazhdoni të përfytyroni energjinë shumë të ndritshme që hyn në ju, e cila zgjerohet njëkohësisht drejt kokës dhe këmbëve.

 

 

 

Imagjinoni që e gjithë energjia e bardhë e mbledhur deri më tani fillon të zgjerohet dhe të bëhet homogjene në të gjithë trupin, në mënyrë të përkryer që të bëjë që e gjithë pjesa e brendshme e trupit tuaj të ndizet me këtë dritë të panjollë dhe të tejmbushur të ndjenjave të lumtura.

 

 

 

Ndjeni brenda vetes një ndjenjë të pastërtisë, qetësisë dhe paqes.

 

 

 

Tani ndjeni ndjenjën e dashurisë ndaj ekzistencës së jetës.

 

 

 

Përqëndrohuni në pastrimin e energjisë tuaj të brendshme, duke shpërndarë çdo energji negative që është futur.

 

 

 

Frymë thellë dhe le të energjisë së bardhë të pastrojë çdo gjë brenda jush.

 

 

 

Ju mund të vazhdoni të merrni frymë prana në mënyrë që të pastroni energjinë tuaj të brendshme dhe kur të ndiheni gati, mund të përfundoni seancën.

 

 

 

Mirë se vini mbrapa! Shpresoj se e keni kuptuar tashmë ndryshimin! Natyrisht se një sesion i vetëm 10 minutësh nuk është i mjaftueshëm për të pastruar të gjithë energjinë që keni absorbuar për vite dhe vite të jetës suaj, por tashmë keni vërejtur një përmirësim në disponimin tuaj dhe relaksimin tuaj dhe kjo është e rëndësishme. Fjala kyçe është Prana. Energjia primare është thelbësore, sepse është e aftë të vendosë ndonjë problem. Edhe nëse teknikat e përdorura tani mund të duken të thjeshta dhe të shpejta, në të vërtetë, tashmë është shumë e dobishme të fillosh ndryshimin e energjisë brenda jush. Ju mund të zgjidhni të zgjasni teknikën dhe ta praktikoni atë për më gjatë, sepse është shumë zbutës, por madje vetëm 5 minuta në ditë mund të bëjë ndryshime. Teknika e pastrimit mund të duket e njëjtë me fazën përgatitore të meditimit, por çfarë ndryshimesh është qëllimi.

Faqja 7 nga 7

Në fakt, gjatë këtij sesioni, synimi juaj u përqendrua në pastrimin e energjisë, dhe jo në thithjen e prana në chakras. Me kalimin e kohës do të kuptoni dallimet ndërmjet qëllimeve të ndryshme. Duke pastruar energjinë e brendshme ju mund të zgjerohet për të pastruar edhe aurikun, por në ndërkohë ju mund të kushtoni vetëm 5 minuta çdo ditë për të pastruar trupin. Edhe nëse teknikat e spastrimit të energjisë janë shumë relaksuese, kini kujdes që të mos zëvendësoni meditimin, i cili synon të zhvillojë shqisat tuaja dhe t’ju bëjë më të ndërgjegjshëm për jetën dhe Matricën. Teknika e pastrimit nuk është në nivelin e meditimit, prandaj e përdorni atë pa humbur parasysh qëllimin tuaj të evolucionit shpirtëror. Këshilla ime është të përdorësh teknikën e pastrimit të energjisë së paku një herë në javë, kur ke pak kohë, disa herë gjatë javës, kur dëshiron të rritësh efektin pozitiv që do të ketë mbi ju dhe njerëzit rreth jush. Gjithashtu, sugjeroj që të vazhdoni të praktikoni këtë teknikë edhe kur jeni të sigurt që tashmë keni energji të pastër. Mos lejoni që mosbesimi apo egoja t’ju mbajë nga rritja e pozitivitetit të energjisë tuaj: nuk ka kufi për të mirë, prandaj vazhdoni ta praktikoni edhe kur mendoni se nuk ka më nevojë. Do t’ju sjellë më shumë mirëqenie sesa mendoni. Mos harroni se ngjarjet stresuese të jetës sonë dhe ndikimet e njerëzve të tjerë e bëjnë energjinë tonë shumë të ndotur çdo ditë, kështu që mos nënvlerësoni kushtet negative por sigurohuni që ta mbani energjinë tuaj të pastër duke bërë një rishikim periodik me të njëjtin qëllim dhe motivim si herën e parë, edhe pas viteve të praktikës!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4803) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 7 nga 7. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]