Disponibile in:

94 – A janë Shpirtrat të gjithë i çmendur? (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Skeptikët rreth spiritualitetit apo atyre që nuk besojnë në ndonjë fenomen paranormal, mendojnë se njerëzit të cilët janë të bindur për ekzistencën e shpirtit, rimishërimit, fantazmat, alienët, chakrat dhe vlefshmërinë e meditimit, janë të gjithë CRAZY. Për fat të keq ka disa arsye shumë të rëndësishme që i shtyjnë skeptikët të mbeten të tillë, ose njerëzit agnostikë që të bëhen të sigurt për çmendurinë mendore të disa shpirtrave, duke bindur veten se janë të gjithë të njëjtë.

Sot Gjuha është një person që beson në spiritualitetin, në rimishërimin, në Shpirtin dhe në chakras, të cilët kanë respekt të madh dhe admirim për gjithçka që është definuar paranormal për shkaqe të drejta, por që për fat të keq gjithashtu ka njohur shumë njerëz që përdorin termi shpirtëror për të fshehur mosbalancimin e madh mendor. Personalisht unë kurrë nuk kam përdorur droga, substanca hallucinogjene ose ndonjë lloj mjekimi qetësues ose psikofarmaceutik; me fjalë të tjera, kurrë nuk kam djegur trurin tim dhe nuk vuaj nga hallucinimet. Ata që nuk përdorin drogë dinë se sa e rëndësishme është të mos i përdorë ato; përkundrazi, ata që zakonisht e përdorin atë, kurrë nuk do të jenë në gjendje të kuptojnë se cilat efekte të sjelljes i bëjnë ata të marrin (pa folur për shëndetin), derisa – me shpresë – ata do të ndalojnë marrjen e substancave të caktuara.
Skeptikët rreth spiritualitetit janë të tilla ose janë bërë kaq kryesisht për dy arsye:
e para është se ata kanë takuar vetëm njerëz të çmendur të veshur si shpirtërorë dhe, për fat të keq, ata kanë njohur anën më të keqe të spiritualitetit;
e dyta është se ata kurrë nuk kanë pasur përvoja shpirtërore, gjë që i bën ata të mos besojnë atë që kurrë nuk kanë përjetuar në personin e parë.
Sigurisht, besoj se siguria është më e keqe se dyshimi, sepse deri sa dikush të ketë besim në atë që nuk e njeh, është një llogari, por kur dikush bindet se të gjitha shpirtrat janë të çmendur për shkak të disa shembujve të vërtetë, është mirë ndryshme.
Si një person shpirtëror jam, duhet të shkoj kundër skeptikëve dhe të them se ata janë të gjithë të çmendur që të mos besojnë në diçka që ka qenë gjithmonë prej nesh, por për fat të keq i kuptoj arsyet e tyre për shkak të përvojës që përjetova personalisht me kaq shumë shpirtra të rremë. Çdo ditë hyj në kontakt me njerëz që e quajnë veten shpirtërore dhe që tregojnë përvojat e tyre me botën “paranormale”, qoftë me fantazma, me UFO-t, me rrëmbime të huaj, me komunikimet me engjëjt dhe me çdo gjë. Në të gjitha këto vite, në sajë të punës sime dhe ngjarjeve të gjalla që më shtyjnë të vizitoja gjithmonë qytete të reja, kam njohur qindra, por jo mijëra njerëz me të cilët kam folur, janë afruar dhe thelluar, deri në njohjen e përkryer të subjekteve që më paraqiten front. Unë vetëm duhet një sy për të kuptuar se kush përdor drogë dhe kush nuk e ka, madje as hapjen e gojës; të njëjtin moment që më mjafton për të kuptuar nëse dikush vuan nga probleme serioze mendore. E vërteta është se jo të gjithë shpirtrat janë të shëndetshëm dhe të pastër: shumë për fat të keq e përdorin këtë term vetëm për të fshehur jetën e tyre problematike. Në këtë rast nuk po flasim për njerëzit që vuajnë dhe për të cilët duhet të ndjehemi keqardhje, por për njerëzit e sëmurë që përfitojnë nga zgjuarsia e të tjerëve, për t’i bërë ato të bien për gjithçka që duan. Ka shpirtra të pretenduar që janë me të vërtetë të çmendur, ka njerëz naivë që marrin gjithçka, por ka edhe shumë të tjerë që jetojnë me dëshirën për të bërë mirë për të tjerët, për të qenë të mirë, bujarë dhe vetëmohues. Por gjithçka është e ndotur për shkak të atyre që dinë të fshihen mirë në maskën e dikujt tjetër. Për skeptikët është pothuajse e pamundur të besohet se ka shpirtra të vërtetë që nuk kanë motive të mëvonshme ose nuk janë të sëmurë insanely, ndërsa për shpirtërore është duke u bërë e pamundur të besohet se njerëzit e çmendur ekzistojnë. E vërteta është se budallenjtë ekzistojnë! Sa e vërtetë është se ka shpirtra që kanë përjetuar përvoja të vërteta paranormale.

Unë kam njohur kaq shumë njerëz që unë mund të bëj renditje dhe unë jam i vetëdijshëm se për fat të keq shumë nga ata që e quajnë veten shpirtërore janë në fakt njerëz me probleme serioze psiko-sociale. Nga ana tjetër, edhe shumë skeptikë janë jashtë hapave, sepse ata as nuk besojnë se çfarë tregon shkenca në prova publike: e di se shkenca nuk është vetëm ajo që është studiuar në librat e shkollës fillore, ai bën përparim çdo minutë. Aggiornatevi! Lajmi nuk zbulohet në TV, ku flasim vetëm për thashetheme dhe politikë, por ato bëhen të njohura nëpërmjet faqeve zyrtare të autorizuara (të cilat nuk zbulojnë gjithçka, por shumë më tepër se ato që gjenden në librat shkollorë!).

Faqja 2 nga 8

Kjo tha, le të përqëndrohemi në gjetjen nëse shpirtrat janë me të vërtetë të gjithë të çmendur, varur, maniacs, ose nëse ka përvoja të vërteta në tregimet e tyre.

A janë shpirtrat të gjithë të çmendur?

Jo, shpirtërore nuk janë të gjithë të çmendur. Skeptikët nuk kanë pasur përvoja personale dhe për këtë arsye nuk mund të kuptojnë se çfarë do të donte të kishin, sepse nuk kanë asnjë bazë për t’u angazhuar. Kur një person i përkryer i shëndoshë fillon të parashikojë se çfarë do të ndodhë, edhe pse nuk ka asnjë mënyrë për të llogaritur të ardhmen, dhe ato situata ndodhin pikërisht ashtu siç i kishte parë në mendjen e tij, nuk është çmenduri, por diçka shumë e avancuar ata që nuk kanë jetuar kurrë nuk mund ta kuptojnë. Kur një person arrin të komunikojë me shpirtrat e të vdekurve, të flasë me të afërmit e një të huaji të përsosur, të cilin nuk e ka parë kurrë më parë, duke arritur të zbulojë detaje intime rreth momenteve që kaluan së bashku kur ata ishin gjallë dhe se vetëm lënda në fjalë mund të dijë, nuk është çmenduri, është diçka që ata që nuk posedojnë nuk mund ta kuptojnë. Edhe pse sot mund të duket diçka me rëndësi të vogël, këto dhurata, të ashtuquajturat dhurata, janë po aq të vjetra sa njeriu, sepse gjithmonë ekzistojnë njerëz që mund të shohin dhe të njohin gjëra që të tjerët nuk e kuptojnë, duke mos patur të njëjtën përvojë. Nëse ndaloni të mbyllni bindjet se vetëm ajo që ndodh brenda familjes suaj është e vërtetë dhe hapni sytë tek miliarda njerëz që jetojnë rreth jush, do të gjeni se ka shumë më tepër njerëz që besojnë në përvojat paranormale se sa besojnë. , sepse shumica e tyre kanë pasur përvoja në lëkurën e tyre që kurrë nuk kanë qenë në gjendje të shpjegojnë me logjikën, si përqafimi i një të afërmi të vdekur të treguar si fantazmë, rënia e objekteve në mënyrë të pashpjegueshme pas kalimit të një figure të zezë të çuditshme në dhomë , perceptimi i një pranie të çuditshme e ndjekur nga sytë e kafshëve të tyre që shkojnë çmendur, leh ose goditje kundër të njëjtën zonë të dhomës ku ata ndjejnë frikë, dhe shumë më tepër. Gjatë jetës së përditshme është e lehtë të thuhet se jeni skeptik, por në kohë të caktuara, siç është kur dikush ju kërcënon me sy të keq dhe menjëherë pas kësaj rrezikon aksident fatale ose diagnozon tumorin, përderisa kurrë nuk keni probleme shëndetësore apo madje trashëgimi kuptojnë se këto gjëra ekzistojnë dhe ju nuk mund t’i mohoni ato.

Për fat të keq, megjithatë, ka njerëz që përfitojnë nga çdo mundësi për t’u shfaqur dhe për të fituar para në kurriz të të tjerëve, kështu që ata përdorin besimin e atyre që kishin përvoja të vërteta për t’i bërë këta njerëz të besonin edhe atë që nuk ndodhi vërtet. Pra, ne gjejmë veten duke ditur sharlatanë shpirtërorë dhe të përhershëm që shkatërrojnë gjithçka, si gjithmonë.

Sigurisht, megjithatë, do të ishte budallallëk të shpërfillnim të vërtetën e përvojave paranormale që miliona njerëz përjetojnë gjatë jetës së tyre, vetëm për shkak se ka njerëz që nuk e dinë se si duhet të vihen re nëse nuk e shfrytëzojnë besimin e atyre që kanë vuajtur dhe kanë mësuar të vlerësojnë një anë tjetër e jetës. Përveç njohjes së përhershme, ka gjithashtu njerëz që besojnë se janë të sinqertë, por që në jetën e tyre kanë hasur më shumë psikiatër sesa shitësit. Për fat të mirë, jo të gjithë miliona shpirtërorë janë të çmendur, kështu që relaksohuni sepse nuk jeni personi i vetëm i shëndetshëm në këtë botë: ka shumë më të shëndetshëm se ju! Kjo nuk do të thotë se ka njerëz të çmendur dhe ne nuk ndihemi të mirë, edhe kur bëhet fjalë për njerëz të dhunshëm të cilët janë krejtësisht jashtë mendjes, sepse jo të gjithë njerëzit e çmendur janë viktima të dëgjueshme dhe të qeta, përkundrazi. Për fat të keq, shumë njerëz të çmendur që nuk mund të pranojnë të jenë kështu, ngatërrojnë çmendurinë e tyre me përvoja të vërteta, duke menduar për shembull se perimet flasin me ta, duke u përpjekur t’i bindin të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Problemi lind kur njerëzit naivë, të cilët për një arsye ose një tjetër kanë pasur përvoja paksa të ngjashme, mund të besojnë se çfarë thonë çmenduri.

Faqja 3 nga 8

Për shembull, ka njerëz shumë të ndjeshëm që mund të perceptojnë natyrën në një mënyrë pak më të zhvilluar se zakonisht: ata mund të dallojnë nëse një pemë është e sëmurë ose nëse një uzinë urgjentisht ka nevojë për më shumë ushqim apo tjetër, duke e ndjerë atë perceptimi pa ndonjëherë studiuar asgjë rreth tyre; ata e ndjejnë atë brenda dhe, çuditshëm por të vërtetë, shumica e kohës kanë të drejtë. Është e qartë që këta njerëz nuk flasin me bimë, pemë apo perime, por që kanë një përvojë personale që fatkeqësisht shumë të tjerë nuk e kuptojnë dhe madje e përcaktojnë çmendurinë, ata mund të ndihen përkrahës ndaj njerëzve të tjerë që tregojnë përvoja të çuditshme, të cilat quhen të çmendura. Ekzistojnë periudha historike në të cilat njerëzit u akuzuan se ishin të çmendur për çdo gjë që ata thanë, kështu që sot shumë kanë frikë të tregojnë se çfarë ndodh me ta ose çfarë mund të bëjnë, sepse kanë frikë se do të katalogohen si të çmendur dhe të izoluar, duke përfunduar në një të trishtuar dhe të vetmuar. Kështu ata pretendojnë se nuk dinë asgjë. Për këtë arsye, edhe njerëzit e vërtetë të çmendur janë të mirëpritur me solidaritet, sepse në mënyrë naive disa njerëz duan t’i japin besim, të njëjtin besim që do të donin të merrnin nga të dashurit e tyre në momentet në të cilat ata tregonin për përvojat e tyre reale, por për të cilat askush nuk besonte, pavarësisht se ishte i vërtetë. Kush nuk është në gjendje të njohë një person të çmendur nga një person i shëndosh, mund të mendojë se kushdo që flet për përvojat paranormale është pikë e çmendur dhe asgjë; e vërteta është se kushdo që beson se janë të gjithë të çmendur veçse, është më e keqja e të gjithave. Por ju nuk jeni personi i vetëm i shëndetshëm në botë. Të jesh i çmendur nuk do të thotë vetëm të flasësh për të parë një të huaj; ka kaq shumë njerëz të çmendur që kurrë nuk kanë thënë se panë fantazma, të huaj, ose ndonjë gjë tjetër, por ata duhet të marrin droga psikiatrike për ta mbajtur çmendurinë e tyre, skizofreninë, personalitetin e shumëfishtë, bipolaritetin, tendencën për vetëvrasje, dhunën obsesione dhe shumë më tepër. Për fat të keq, ekziston besimi i çuditshëm se të gjithë budallenjtë janë mbyllur në azil dhe se rrugët janë të pastra, por kjo nuk është absolutisht e vërtetë! Azilet i përkasin të kaluarës. Shumë nga ata që marrin droga psikiatrike dhe ilaqet kundër depresionit çdo ditë, pa i ditur njerëzit për këtë, janë të integruar në shoqëri për t’iu ofruar atyre mundësinë për të jetuar dhe shoqëruar si njerëz normalë; kështu që ata shkojnë për të punuar, bëjnë pazar dhe mbi të gjitha kalojnë shumë dhe shumë kohë duke i ekspozuar mendimet e tyre në rrjetet sociale, mendimet që për fat të keq lexohen nga njerëz që nuk i njohin situatat e tyre mendore dhe të cilët do t’i marrin të gjitha fjalët e tyre për të vërtetë.

Shumë njerëz të çmendur, për fat të keq – ose për arsye të mirë – nuk janë gjithmonë në gjendje të integrohen mirë dhe shpesh e gjejnë veten të vetmuar. Nëse nga njëra anë duhet të kemi mëshirë, sepse ata janë ende njerëzorë dhe nuk është faji i tyre që ata nuk janë të kthjellët dhe të aftë për të marrë vendime të shëndetshme, nga ana tjetër kemi dhunën dhe jostabilitetin që kanë dhe që i shtyjnë ata të krijojnë dëme serioze. për njerëzit e tjerë, kështu që gjithmonë varet nga rasti. Nëse ai është një i çmendur që flet për vete, por nuk krijon probleme për askënd, ai është shumë i ndryshëm nga i çmenduri i cili në momentet më të këqija të tij është i aftë të rrahë ose përdhunon një kalimtar. A e kupton ndryshimin?

Ne nuk bëjmë një pako të të gjithë barit, për shkak të disa, duhet të kemi mëshirë, nëse duam ta quajmë njerëzore, por të tjerët absolutisht nuk duhet të mbrohen e as të mbahen pa kontroll të kujdesshëm.

Pikërisht për shkak se të gjithë kanë akses në internet, për fat të keq ka kaq shumë raste të njerëzve me të vërtetë të çmendur, me kaq shumë OST pas tyre dhe droga psikoaktive pa fund, që përdorin rrjete sociale për të sulmuar të tjerët, për t’i ngacmuar ose për të pretenduar të jenë se kush nuk janë. Ka kaq shumë njerëz të çmendur që sillen si skeptikë, duke tallur ata që me të vërtetë kishin përvoja shpirtërore dhe duke i trajtuar ata sikur të ishin ata të çmendur. Ideja që të gjithë njerëzit e çmendur kanë patur përvoja paranormale, në fakt, është krejtësisht e gabuar, sepse ka kaq shumë njerëz të çmendur që shkojnë kundër shpirtit, duke pretenduar të jenë skeptikë, sepse e quajnë veten shkencore, kur kanë njohur vetëm TSO-në shkencore. Prapa një ekran është e lehtë të pretendosh të jesh Mjek! Sepse të gjithë do të besojnë ty! Do të mjaftonte të fillonte një fjali me “shkencën” ose “shkencërisht …” për t’i bërë të gjithë besojnë se po fillojnë një fjalim serioz me baza të forta dhe të provuara! Megjithatë, kjo nuk do të thotë se është vërtet kështu, sepse është e lehtë të përdoret termi “shkencë” për t’i bërë të gjithë të besojnë se po u thonë të vërtetën, por e vërteta është krejt e ndryshme.

Faqja 4 nga 8

Të tjerë budallenj, nga ana tjetër, që nuk ka njeri që beson në hallucinimet e tyre, të gjejnë strehë në të vetmen vend ku të gjithë janë të pranuar dhe jo të gjykuar keq: në spiritualitet. Në të vërtetë, në fakt, shpirtërore janë shumë dashamirës dhe mbështetës, prandaj ata pranojnë të gjithë pa diskriminim, gjë që nuk është rasti në shoqërinë e përditshme. Për këtë arsye, shumë njerëz të çmendur gjejnë strehë në spiritualitet, deri në pikën e pretendimit që kanë përvoja paranormale në mënyrë që të pranohen në grupe. Disa, pra, kanë hallucinacione dhe besojnë se janë të vërteta, ndërsa të tjerët në vend të kësaj, duke u pranuar nga dikush, shpikin veten tërësisht – dhe të vetëdijshëm për atë që po bëjnë, aq e madhe është dëshpërimi – përvoja shpirtërore në mënyrë që të besohet dhe pranohet nga rrethi e njerëzve që besojnë në të. Për fat të keq, këta njerëz, duke u pranuar nga dikush, fillojnë të shpikin eksperiencat që ndonjëherë janë shumë të ekzagjeruara dhe ata që janë pak më të zgjuar e kuptojnë se po gënjejnë. Për shkak të tyre, ka nga ata që fillojnë të mendojnë se të gjithë njerëzit shpirtërorë janë të çmendur. Kjo me të vërtetë ndodh shumë shpesh! Nuk ka mohim: mes shpirtit ka shumë njerëz të çmendur që pretendojnë të besojnë në diçka vetëm për të qenë në gjendje të bisedojnë me dikë. Për shkak të gënjeshtrave të tyre, të gjitha shpirtrat e vërtetë dhe të sinqertë gjithashtu na tregojnë për përvojat e tyre me një mendje të pastër dhe të përkryer, duke u bashkuar në të njëjtën pako të barit, sikur të gjithë shpirtrat të ishin të çmendur. Ende të tjerët nuk janë të çmendur por u mungojnë pak, sepse nuk kanë jetuar një OST të mirë, por do të kishin nevojë për ilaçe për t’i mbajtur ata të qetë. Personalisht, unë nuk e konsideroj dikë që mendon ndryshe nga unë i çmendur, ose që ndjek një aktual ose teori që është krejtësisht ndryshe nga imi. Shembujt e njerëzve të çmendur që po përshkruaj janë të ngulitura, të dhunshme, të përdredhur psikologjikisht dhe të paekuilibruar, se vetëm ata që punojnë me publikun e gjerë mund të mësojnë në numër të madh dhe të mësojnë të njohin në një shikim të parë.

A i marrin të gjitha shpirtrat droga psikiatrike?

Absolutisht jo. Duke qenë shpirtëror nuk është sinonim me të qenit i çmendur, edhe pse kaq shumë budallenj infiltrojnë spiritualitetin vetëm për të pasur një jetë shoqërore. Drogat psikiatrike nuk janë karamele, ato u janë përshkruar njerëzve që kanë probleme serioze mendore, edhe pse mund të thonë se ato janë të lehta ose të marra për të përmirësuar një depresion të lehtë; depresioni i vërtetë, për më tepër, nuk është një gjë e vogël, edhe pse ne flasim për të sikur të ishte vetëm pak pikëllim. Drogat psikiatrike janë ilaçe shumë të rënda dhe invazive, të cilat plotësisht ndryshojnë mendjen e personit që i merr ato; ato shfrytëzohen me qëllim që të qetësojnë çmendurinë totale të disa lëndëve dhe t’i bëjnë ata paksa më të qetë, në mënyrë që ata të mund të lëvizin mes njerëzve të tjerë pa ngritur shumë dyshime; në këtë mënyrë ata gjithashtu mund të jetojnë një jetë paqësore dhe të bëjnë miq, pa rrezikuar dëmtimin e të tjerëve dhe vetes. Por shumë herë droga psikiatrike nuk mjafton. Drogat psikiatrike janë ilaçe të rënda dhe nuk janë të përshkruara për argëtim, por për arsye serioze. Ata që i marrin ato, për fat të keq, nuk mund të besohen në letrën, e lëre më në lidhje me spiritualitetin, sepse koncepti i tyre i realitetit është shumë i ndryshëm nga ai i një personi me një mendje të qartë. Shpesh, ata që marrin ilaçe psikiatrike lehtë ndryshojnë mendjet e tyre dhe betohet se kanë pasur përvoja që ata e mohuan plotësisht një ditë më parë dhe anasjelltas.

Nga ana tjetër, duhet të thuhet se ka disa raste në të cilat njerëz të përkryer të shëndoshë janë çmendur për shkak të përvojave paranormale që ndodhën me të vërtetë, por që për ta ishin shumë të fortë, prandaj ata vendosën në mënyrë spontane të merrnin psiko janë vendosur padrejtësisht nga anëtarët e familjes së tyre. Ka shumë raste të regjistruara në të cilat gratë dhe burrat që kanë jetuar gjithmonë pa probleme mendore gjatë gjithë jetës së tyre, kanë filluar papritur të kenë “hallucinacione” – të bindura se ishin – aq të forta saqë i çonin në çmenduri.

Faqja 5 nga 8

Njerëzit të cilët kanë ardhur në kontakt me njësi shumë të errët, papritmas, edhe pse kanë kaluar tërë jetën e tyre në mendje të shëndoshë, janë çmendur për shkak të përvojave traumatike që truri nuk ka qenë në gjendje të mbajë (duke qenë se shoqëria na kërkon të besojmë që nëse shihni diçka ndryshe atëherë jeni i çmendur) dhe, duke menduar se jeni të vetmit që mund t’i shihni këto subjekte dhe të huajt dhe duke mos ditur se si ta ndaloni këtë komunikim, ata përfunduan duke marrë droga psikotrope. Të tjerët nuk kanë shkuar kurrë të çmendur, por pasi që u treguan për përvojat paranormale ata ishin të detyruar të merrnin droga psikiatrike për t’i heshtur. Kjo është një e vërtetë e ashpër, sepse ishte për njerëzit e shëndoshë të mendjes, por ato më pas bëheshin të paqëndrueshme pikërisht për shkak të ilaçeve që u ishin dhënë me forcë dhe kundër çdo arsyeje logjike dhe morale, me qëllimin e vetëm që t’i heshtnin përgjithmonë. Në të kaluarën njerëzit që treguan për përvojat paranormale u vranë, sot ata janë të qetësuar, sepse për shkak të disa ilaçeve është e mundur të ndryshohet mendja njerëzore, në mënyrë që të bëhen njerëz krejtësisht të manipulueshëm, të cilët më parë ishin krejtësisht të kthjellët dhe të shëndetshëm. Megjithëse shumë prej tyre janë me të vërtetë të çmendur, disa në vend besojnë se ato janë ose janë definuar nga të tjerët (injorantë, ose si ata duan të përcaktojnë veten: skeptikët), pastaj shtyhen për të marrë ilaçe për të korrigjuar sëmundjet mendore që ata aktualisht nuk kanë. Për fat të keq, kur keni një përvojë të papritur dhe mund të goditni befas, nuk keni gjithmonë forcën për të besuar se është e vërtetë; nganjëherë është kaq traumatike që ne preferojmë ta quajmë të çmendur në mënyrë që të mos pranojmë se ka ndodhur vërtet. Kjo është arsyeja pse, disa të përcaktuara me çmenduri, ata janë në të vërtetë vetëm njerëz që nuk kanë mbajtur përvoja paranormale. Me këtë, megjithatë, nuk mund të besojmë që të gjithë të çmendurit janë me të vërtetë frymëror dhe as që të gjithë ata që marrin droga psikiatrike janë në të vërtetë shenjtorë me fjalën e artë që kanë qenë të detyruar të qëndrojnë të qetë nga të huajt. Shumica dërrmuese e tyre kanë probleme shumë të rënda mendore dhe duhet të jeni të kujdesshëm që të mos i besoni të gjitha fjalët e tyre vetëm sepse nganjëherë, midis një arsyeje dhe një tjetri, ata gjithashtu thonë diçka të drejtë.

A janë shpirtërat të gjithë të varur nga droga?

Absolutisht Jo, ndonëse në mesin e shpirtrave ka njerëz që marrin drogë idiote. Ashtu si ato të çmendura, ka shpirtra që fillojnë të marrin ilaçe për të kërkuar përvoja të reja, sepse ato që tashmë kanë nuk janë të mjaftueshme për ta dhe shpresojnë të gjejnë diçka më të fortë falë substancave, pa e kuptuar rëndësinë e asaj që po bëjnë. Por ka shumë të tjerë jashtë spiritualitetit të cilët, për shkak të drogës, nuk kishin qasje në një jetë shoqërore dhe për ta gjetur atë, ata luanin kartën e spiritualitetit vetëm për t’u integruar në një grup. Në të vërtetë, duke mos ditur më se cilat peshq të marrin, ata gjejnë strehë në grupe shpirtërore për të gjetur njerëz që i pranojnë me dashamirësi e pa paragjykime, duke përfituar nga zgjuarsia e njerëzve për të ardhur keq dhe, shumë shpesh, të tregojnë veten superior ndaj të tjerëve për të pasur ” kurajo “për të marrë substanca hallucinogjene. Prandaj ekzistojnë shumë ish-të varur nga droga të cilët, për të bërë disa miq, hyjnë në grupe shpirtërore edhe pse artet paranormale nuk kujdesen fare për asgjë; në fakt, ata nuk do të kërkojnë zgjimin, mirëqenien mendore ose evolucionin psikik, por do të kalojnë gjithë kohën duke biseduar me njerëzit vetëm për të pasur një jetë shoqërore. Për fat të keq, ka kaq shumë nga këto. Duke pasur parasysh mendjen e tyre të paqartë, shpesh ata e gjejnë veten duke iu bashkuar grupeve të njerëzve shpirtërorë dhe pastaj duke u përpjekur t’i ndajë ato ose t’i bëjnë ata të ndryshojnë mendjen për spiritualitetin duke i sjellë ato “në anën e tyre”, madje duke i shtyrë ata që të përdorin drogë në mënyrë që ata të mos ndjehen më vetëm. Ata që marrin drogë e dinë se janë të dobët dhe, për të mos pranuar, përpiqen t’i bëjnë të tjerët të bien në kurthe të njëjta. Mjafton të mendosh për Ayahuasca ose San Pedro, si shumë pije të tjera hallucinogjene të përshkruara nga ata që i përdorin ato sikur të ishin lëngje frutash, por ashtu si droga të tjera ata thyejnë trurin dhe i bëjnë njerëzit që i përdorin ato pak mendje. agresive dhe plot probleme mendore.

Faqja 6 nga 8

Natyrisht ata do t’ju thonë se ata nuk janë droga! Me sa duket ata mund të duken normale dhe të qetë, atëherë për asgjë ata shqetësohen dhe sulmohen vetëm për një mendim tjetër, në krahasim me një mendje të qartë që thjesht do të lëvizë. Që atëherë t’i përshkruajnë substancat si të padëmshme, është logjike: ata që pinë duhan nuk thonë se pirja e duhanit vret, përndryshe do të ndiheshin të trashë për të pirë duhan, megjithatë është shkencore që krijon tumor dhe çon në vdekje. Siç thashë, në të vërtetë, skeptikët as nuk duan të besojnë atë që është shpjeguar shkencërisht, në fakt njerëzit që pinë duhan nuk besojnë në mundësinë e vdekjes nga pirja e duhanit, kështu që ata janë skeptikë edhe para provat reale të shumë rasteve të regjistruara dhe ende ofrojnë cigare edhe për miqtë apo anëtarët e familjes, duke ofruar kështu mundësinë e sëmundjes.

Le të flasim se sa e lehtë është për ata që marrin ilaçe për t’i ofruar dhe për t’i kaluar ato në të ardhmen sikur të ishin cigare normale të mbështjellura me efekte më të fuqishme ose pije që ju lejojnë të evoluoni, sipas tyre. Në këtë mënyrë ata do të ndihen më pak të trashë. Nga ana tjetër ne kemi njerëz që kanë pasur eksperienca reale paranormale, të cilët kanë kuptuar se sa interesante janë këta, por që për fat të keq, për të pasur të tjerë, bien në kurthe të tilla si droga, të bindur se këto janë mjetet për të arritur atje. Në të vërtetë, përvojat pozitive shpirtërore mund të merren me teknika të përshtatshme për të zhvilluar cilësitë e veta dhe për t’i bërë ato më aktive, pa nevojën për ndonjë lëndë të prekjes ose për të lejuar që trupi të hyjë në mënyra të tjera. Substancat, pavarësisht nëse janë të lehta, drogë hallucinogjene ose të rënda, nuk evoluojnë, por ato dalin nga mendja, manipulohen lehtë dhe tërësisht jashtë mendjes. Efektet e drogës nuk mbesin vetëm kur përdoren, por shkatërrojnë trurin fizik duke djegur inteligjencën, reaktivitetin, kujtesën, aftësinë për të arsyetuar dhe zgjidhur problemet më të thjeshta personale, duke shkaktuar që personi të bjerë në një lak torturash nga e cila ai do të besojë se mund të dalë vetëm duke rritur dozën e drogës ose duke ardhur për të ndryshuar substancën duke zgjedhur gjithnjë e më të rënda. Droga nuk duhet të zgjidhet kurrë, madje as për një gjykim të menjëhershëm, sepse vetëm mund të jetë e mjaftueshme për të shkatërruar mendjen tuaj një herë, edhe nëse nuk ndjen ndonjë simptomë. Të tjerët do ta shohin atë dhe do të qëndrojnë larg prej jush për shkak të zgjedhjeve tuaja të këqija. Kushtojini vëmendje, sepse kushdo mund të gjejë miq, por nëse e drogoni veten ju rrezikoni të jeni i vetëm: a do ta doni dikë nga ana juaj, i cili nuk ka kontroll të plotë për veten dhe kush mund të çmendë nga momenti në moment?

Pra, ka njerëz që, për shkak të gabimeve të kaluara, e gjejnë veten të vetmuar dhe për të filluar bisedën me dikë përsëri ata pretendojnë se janë të interesuar në spiritualizëm për të hyrë në grupe njerëzish me të cilët të afrohen dhe të fillojnë të kenë një jetë shoqërore. Por a është kjo edhe e mirë për njerëzit e tjerë? Për fat të keq, më shpesh sesa jo, ata që kanë marrë drogë nuk janë të vetëdijshëm dhe nëse në disa momente ata duken të kthjellët dhe të aftë për të reflektuar, shumica e kohës bëjnë gabime dhe i tërheqin njerëzit e tjerë për të bërë të njëjtën gjë. Nuk është rastësi që për shumicën e “shpirtrave që marrin drogë”, ata nuk kanë interes për evolucionin, por blasfemojnë shumë fjalë të bukura dhe pastaj sulmojnë të tjerët pa respektin më të vogël për mendimet e të tjerëve. Mund ta them këtë sepse të vetmit njerëz që kam njohur dhe që kanë shkuar kundër teknikave shpirtërore dhe evolucionare që praktikoj, janë të gjitha, dhe unë do të thotë të gjithë, të droguar ose me një histori të drogës prapa tyre. Pse kjo? Sepse në qoftë se përvojat paranormale dhe teknikat shpirtërore janë të rreme, të vetmit që të sulmojnë dhe të përhapin zërat e këqij janë gjithmonë dhe vetëm njerëzit që marrin drogë? Ndoshta sepse njerëzit e kthjellët nuk kanë asgjë kundër shpirtërore të vërtetë, duke ditur se këto gjëra ekzistojnë vërtet: ata e respektojnë atë.

Ata që marrin ose marrin drogë zbulojnë një karakter shumë agresiv dhe negativ, sepse kjo është gjithashtu një efekt i drogës. Natyrisht se fytyra e tij si një person shpirtëror nuk zgjat shumë, sepse siç e thashë më parë nuk është qëllimi i tij i vërtetë: njerëzit që marrin drogë nuk interesohen vërtet për evolucionin shpirtëror, por hyjnë në këto grupe vetëm për të bërë disa miq dhe më pas, kur ata ndihen vlerësohen dhe kthehen në rrugën e duhur, ata shkojnë kundër shpirtërore dhe të gjithë atyre që e ndjekin sinqerisht.

Faqja 7 nga 8

Jo çuditërisht, shumë nga ata që shkojnë kundër shpirtrave, që me gojë sulmojnë ata dhe i shqetësojnë ata me mesazhe, postime, komente (sepse le të kujtojmë, jeta e tyre është e vërtetë vetëm në rrjetet sociale, ku mund të pretendojnë të jenë njerëz të shëndetshëm dhe të kthjellët askush nuk i sheh ata në fytyrë!), ata kanë një histori të drogës pas tyre ose ata ende e përdorin atë. Në të vërtetë, duke besuar se ata që marrin drogë janë shpirtërore, është një gjë e mirë, sepse kaq shumë prej tyre janë kundër spiritualitetit dhe, jo çuditërisht, armiku më i keq i spiritualitetit është pikërisht droga dhe ata që i përdorin ato. Ata që besojnë se shkenca dhe spiritualiteti janë armiq, besojnë keq, sepse me të vërtetë të dy, nëse njihen mirë, shkojnë dorë për dore, pikërisht sepse shkenca nuk mund të japë një përkufizim të strukturuar dhe racional për përvojat paranormale, ashtu si përvojat paranormale janë ngjarje që pasojnë energjia, hapësira dhe koha është në të vërtetë një logjikë, megjithëse nuk mund të kuptohet pa përvojë. Nëse ka njerëz që kanë titullin e shkencëtarit dhe nuk besojnë në spiritualitet, kjo nuk do të thotë që shkenca vërtet shkon kundër paranormal, sepse kushdo mund të ketë një mendim tjetër të pavarur, pavarësisht nga kualifikimi i tyre arsimor: vetëm mendoni për të gjithë mjekët të sëmurë ose që pinë duhan, të gjithë dietistët e trashë, të gjithë psikologët plot komplekse që mbajnë çdo ditë titullin e tyre, por që në fakt nuk e përfaqësojnë aspak. Ashtu si disa që e quajnë veten shpirtërore dhe thonë se shkenca është një armik, janë të gabuara, sepse shkenca dhe spiritualiteti janë dy anët e së njëjtës monedhë, por ne duhet t’i kuptojmë ato dhe të mos flasim pa pasur ndërgjegjësimin më të vogël të subjektit.

Më e keqja që ndodh dhe për fat të keq unë shoh gjithnjë e më shpesh, është se ata që marrin drogë dhe nuk janë të interesuar në asnjë mënyrë në evolucionin shpirtëror (i cili ndër të tjera nënkupton marrjen e kontrollit të jetës së tyre dhe mos humbjen e tyre fare të paqëndrueshme dhe pa ndjenja) !) i shtyn njerëzit e tjerë, me metoda atraktive, të përdorin drogë. Në mesin e njerëzve që takova, isha në gjendje të zbuloj gjithnjë e më shumë njerëzit që nuk interesohen për evolucionin, por që marrin pjesë në seminare shpirtërore dhe në ngjarje grupore që takohen për të treguar përvojat e tyre, vetëm për “reklamimin” e tyre drogës, apo shtytje të tjerëve për ta përdorur atë. Unë i kam përmendur tashmë arsyet e mësipërme. Çështja është se njerëzit e tjerë, shpesh naivë besojnë se kushdo që flet është një person serioz dhe shpirtëror, dhe jo një narkoman i pandërgjegjshëm, kështu që ata dëgjojnë fjalët e tyre dhe rrezikojnë të ndikohen. Kështu, ata që marrin drogë bëjnë që ata që i dëgjojnë ata mendojnë se në sajë të substancave ata mund të kenë përvoja paranormale, duke i bindur që t’i përdorin edhe për të fituar përvojë. Le të jetë e qartë se përvojat paranormale nuk janë halucinacione dhe nuk janë fryt i mendjes suaj! Përvojat e drogës në vend Po! Nëse objektet bien në shtëpinë tuaj për shkak të kalimit të një hije të zezë, kjo nuk është një hallucinim, sepse objektet kanë rënë realisht pa asnjë shpjegim racional. Nëse, kur ju merrni drogë ju “shihni gjëra të çuditshme”, atëherë kjo është rezultat i imagjinatës, sepse gjithçka ka ndodhur vetëm në mendjen tuaj. Është shumë ndryshe! Përdoruesit e drogës përpiqen të bindin ata shpirtërorë që ta përdorin atë, duke shkatërruar dhe duke ndotur kështu spiritualitetin e vërtetë. Droga nuk është shpirtërore! Është vetëm një person i dobët që nuk e di se si t’i drejtohesh të tjerëve, nëse jo, duke shitur zgjidhje të rreme që shkatërrojnë seriozisht jetën e atyre që i përdorin ato dhe familjet e tyre!

Prandaj, disa shpirtërorë që kërkojnë sprova dhe në mënyrë naive nuk dinë t’i marrin ato, mund të bien në grackën e atyre që pretendojnë të jenë shpirtërorë dhe thonë se droga është një mënyrë e shkëlqyer për t’i gjetur, duke u mashtruar nga fjalët e bukura dhe tërheqëse që përdorin për ta përshkruar atë. Është e qartë se kushdo që merr drogë nuk do t’ju thotë se që kur ai e përdor, jeta e tij është bërë ferr, se ai nuk është i rrethuar nga njerëz që e duan, se jeta e tij shoqërore është ekuivalente me pjesëmarrjen e vetëm të droguarve të tjerë, të cilët çdo ditë janë pre e obsesionet dhe momentet e histeri, të cilat nuk qëndrojnë mirë me veten e tij dhe se mënyra e vetme për të shpëtuar nga mendimet e tij është të marrë një dozë tjetër, se natën nuk fle mirë dhe që ankthet e tij janë më keq dhe shumë më realiste e të tjerëve, dhe shumë më tepër; ajo vetëm do t’ju tregojë se droga nuk është një ilaç, që nuk dëmtohet, që ta merrni në heshtje, sepse askush nuk do t’ju kapë dhe do t’ju ndihmojë të evoluoni së pari, madje edhe për të gjetur iluminizmin.

Faqja 8 nga 8

Këtu është sa shpirtra bie në drogë, vetëm për naivitet dhe injorancë, duke rënë në grackën e goodies rreme që thonë se ata duan të ndihmojnë, por janë duke ofruar çelësat për ferr. Problemi serioz, megjithatë, është se shumë njerëz që marrin drogë depërtojnë në grupe shpirtërore për të vënë njerëzit që janë pjesë e tyre kundër njëri-tjetrit, duke i bërë ata të grinden dhe të humbasin arsyen për të ecur së bashku një rrugë shpirtërore që do t’i ndihmonte ata të evoluonin. Për shkak të njerëzve që marrin drogë dhe janë krejtësisht jashtë mendjes, edhe shpirtërore të vërtetë rrezikojnë të bien në gabime serioze dhe të heqin dorë nga spiritualiteti, sepse nuk e njohin se kush ishte problemi i vërtetë, duke u dhënë atyre shumë besim në vend të tyre. Në këtë mënyrë problemi përsëritet në çdo epokë dhe në çdo shoqëri: ata që janë të çmendur ose ata që marrin droga hyjnë në një grup shpirtëror, i bëjnë ato të shpërndahen e urren njëri-tjetrin dhe pastaj largohen, të kënaqur me veprimet e tyre. Një person i kthjellët dhe i shëndetshëm nuk do ta bënte atë, por një person i çmendur do. Për fat të mirë, megjithatë, jo të gjithë shpirtrat janë kaq të trashë, kështu që ata injorojnë ose distancojnë personin problematik dhe vazhdojnë udhëtimin e tyre pa u shpërqendruar nga wasters kohë.

Pra, pyetja është:
A bëhen përvojat paranormale vetëm pas marrjes së drogës?

Jo, natyrisht. Përvojat paranormale janë një gjë, hallucinimet e drogës janë një tjetër. Miliona njerëz kanë pasur përvoja paranormale në jetën e tyre pa marrë ndonjë drogë. Shumë spiritualë nuk marrin drogë dhe nuk do t’i marrin ato gjatë gjithë jetës së tyre, sepse e kanë kuptuar rëndësinë e kthjelltësisë, veçanërisht nëse dikush dëshiron të udhëtojë përgjatë një rruge shpirtërore. Pikërisht për shkak se shumica e shpirtrave nuk marrin drogë, ata arrijnë të arrijnë përvoja evoluar dhe shumë pozitive dhe shpërblyese; edhe përvojat shumë të forta nga të cilat ata kanë kontroll absolut dhe prandaj ata nuk do të çmenden, nuk do të vuajnë nga fobitë, depresioni, obsesione histerike dhe gjithçka që vuan nga ata që nuk kanë kontroll mbi përvojat hallucinogjene për shkak të drogës. Është e vërtetë se aq shumë shpirtërore bien në këtë kurth, por spiritualiteti nuk duhet të shoqërohet për ndonjë arsye me drogë, sepse për të evoluar duhet të jetë i qartë dhe tërësisht vetë-vetëdijshëm. Humbja e kontrollit nënkupton humbjen e vetëdijes dhe për këtë arsye duke u larguar nga evolucioni; e kundërta e asaj që dëshiron spiritualiteti i vërtetë.

Me këto faqe dëshiroja t’i lejoj skeptikët të gatshëm të hapen për të reflektuar, për të pranuar se spiritualiteti nuk mund të kuptohet pa përvojën personale, por jo për këtë arsye ajo duhet të jetë e ndotur nga njerëz që nuk kanë asgjë shpirtërore rreth spiritualitetit. Unë e kuptoj, pra, nëse skeptikët janë bërë kështu pasi kanë njohur njerëz të ngjashëm të cilët, fatkeqësisht, e quajnë veten shpirtërore; por spiritualiteti nuk është shkaku i paqëndrueshmërisë së tyre mendore. Në fakt, unë dëshiroj të çmontoj mendime të tjera të rreme që mund të bëjnë një dyshim në artet psikike, duke iu përgjigjur pyetjeve të tjera themelore për të njohur një shpirtërore të vërtetë nga një sharlatan. Nëse dëshironi, vazhdoni të lexoni pjesën e dytë të këtij artikulli duke klikuar këtu.

Pyetjet e ardhshme do të jenë:

A janë të gjithë sharlatanët shpirtërorë?

Janë spirituale të gjitha përhershme?

A i besojnë shpirtërorët gjithçka që u është thënë?

A janë të gjithë veganet shpirtërore?

A janë spiritualët të gjithë ambientalistët dhe animalistët?

A janë të çmendur të gjithë shpirtrat?

A janë të vetmit spiritualë?

A janë të gjitha maniacs shpirtërore?

A janë spiritualë të gjithë homoseksualët?

Na tregoni se çfarë mendoni duke lënë një koment më poshtë. Është thelbësore që këto fjalë të njihen sa më shumë njerëz që të jetë e mundur, prandaj nëse jeni dakord me atë që u tha, ndani lidhjen dhe lërini miqtë tuaj të njihni dhe reflektoni mbi temën Spirituality.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/15569) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]