Disponibile in:

97 – Spiritalët janë të gjithë MANIACS (pjesa 4)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 15

Në këtë artikull të fundit në serinë “Shpirtrat janë të gjithë CRAZY” Unë do të flas për një temë po aq të rëndësishme për të dalluar Shpirtrat e vërtetë nga ata që përdorin këtë emër për të marrë interesat e tij dhe të pista të njëjtin term. Për më tepër, unë do të flas për seksin, tendencat seksuale dhe perversionet. Por le të fillojmë me pyetjen e parë ndonjëherë:

A janë të çmendur të gjithë shpirtrat?

Unë besoj se kam shpjeguar shumë qartë, në artikujt e mëparshëm, dallimin mes Shpirtërve të vërtetë dhe atyre që pretendojnë të jenë të tillë. Thashethemet flasin për shpirtërore sikur të ishin të gjithë jashtë fazës, të çmendur dhe të varur. TV, karikaturat dhe reklamat janë të gjitha të dizajnuara për të treguar figurën e shpirtrave gjatë gjithë kohës, që mediton si një person i hutuar, me kokën e tij në retë, me një buzëqeshje të trashë dhe një vështrim të bërë (nga barnat më të rënda! ), gjithmonë. Natyrisht, kjo është një mënyrë shumë e mençur për të na besuar se figura e shpirtit mund të shoqërohet me një person që nuk ka trurin, edhe pse meditimi është e kundërta e pavetëdijes dhe zbavitje. Edhe pse ne kritikojmë imazhin e shpirtit nga TV, ne gjithsesi përpiqemi të imitojmë figurën që të duket më evoluar shpirtërisht. Prandaj, nëse doni të dukeni të zgjuar, ju nuk duhet të humbisni rrobat e lirshme me dekorime që ju sjellin përsëri në Indi; ju duhet të visheni dhe të silleni si një indian, sepse vetëm nëse ju duken si një indian mund të jeni më të zgjuar në sytë e të tjerëve! Gratë duhet të tregojnë rrobat shumëngjyrëshe dhe simbolet shpirtërore, burrat duhet të kenë një mjekër të gjatë, kështu që ata mund t’i ngjajnë pleqve të mençur dhe ndonjëherë Jezusit. Megjithëse kjo duket ironike, shiko pak për një çast dhe do të zbulosh se si fatkeqësisht ata që nuk janë shpirtërorë brenda tij e gjen veten të nxitur për të ndjekur mënyrën e rreme frymore për t’i bërë të tjerët të besojnë se ai është gjithashtu më i evoluar sesa ato reale. Pra, dyqanet ezoterike sulmohen nga gratë që blejnë rroba të gjera dhe të gjalla që të ndihen më evoluar dhe burrat thonë lamtumirë ndaj rroje sepse duan të duken më të mençur.

Karikatura tallet shpirtërore çdo ditë duke i bërë ata të duken si njeriu i vjetër tipik me një mjekër të gjatë të bardhë që strehohet në kodër për të pritur diçka që askush nuk e di se çfarë është, ndërsa të rinjtë janë të gjithë fëmijë me lule dhe me kokat e tyre në retë që buzëqeshen me gëzim nga një kallam në tjetrën, për të besuar se kjo është doza e lumturisë, si dhe evolucioni. Unë nuk e di se çfarë është më keq mes njëri-tjetrit; për fat të keq, megjithatë, shumë e imitojnë këtë imazh të duken më të evoluar dhe e bëjnë atë në jetën e përditshme. Të rinjtë harrojnë se janë të rinj dhe duan të duken më të moshuar për të kaluar si ese, sikur rritja e mjekrës do të rriste neuronet ose përvojën e jetës. Gratë, nëse nuk marrin pjesë në dyqanet e veshjeve shpirtërore, nuk mund ta konsiderojnë veten të evoluar. Sigurisht unë po flas vetëm për një fetë të rreme shpirtërore, dhe vetëm ato shpirtërore, sepse spiritualët e vërtetë nuk përqendrohen në pamjen në atë mënyrë që të duken të evoluara, por praktikojnë teknika psikike për të evoluar. Fakti është se ata që nuk kanë përvoja shpirtërore pretendojnë të jenë të mençur dhe nganjëherë edhe më të zhvilluara sesa ata që kanë përvoja dhe aftësi psikike, duke folur në mënyrë të çuditshme dhe vazhdimisht duke bërë citime dhe referenca për të lashtit.

Faqja 2 nga 15

Kush nuk ka përvojë, përpiqet ta maskojë atë duke i dhënë një mijë fjalime të përziera me fjalë të mëdha dhe me dënime të pakuptimta, për ta bërë dëgjuesin budallallëkun sepse nuk mund ta ndjekë ligjërimin, duke e besuar atë se vetëm evolucionistët mund ta kuptojnë lidhjen: fjalët në ajër që as ata që u tregojnë atyre nuk kuptojnë atë që po thonë. Por nëse ai flet të çuditshëm, ai duket i mençur, atëherë naiviteti do ta ndjekë atë.

Por ne duhet ta sqarojmë këtë pikë dhe të mos imagjinojmë Shpirtin si njeriu i vjetër me një mjekër të gjatë, që strehohet në një kodër, që e izolon veten nga gjithçka dhe nga të gjithë dhe dëshiron të qëndrojë jashtë shoqërisë. Shpirtrat i shërbejnë shoqërisë, e bëjnë atë të evoluojnë, e ndihmojnë atë të përmirësohet dhe të përmirësohet, prandaj ata duhet të jetojnë brenda saj dhe ta njohin atë, të shpeshtë, në mënyrë që ta kuptojnë gjithashtu. Shpirtrat e vërtetë nuk e izolojnë veten, nuk janë jashtë botës, nuk janë të vetmuar, nuk kanë probleme serioze që qëndrojnë në shoqërinë e njerëzve të tjerë: ato quhen asociale, jo shpirtërore. Asokocialët, shpesh dhe me dëshirë, kalojnë në grupe shpirtërore që të pretendojnë të jenë të tillë, me qëllim që të bëjnë miq dhe të jenë në gjendje të flasin për diçka me njerëzit, ndodh shumë më shpesh sesa mendoni. Nëse nga njëra anë është e mirë, sepse shpirtërore shpëton jetën e kaq shumë njerëzve, madje duke i lejuar ata të njohin njerëz të mirë dhe të mirë dhe të zbulojnë anën pozitive të jetës, në anën tjetër kemi njerëz që nuk janë aspak të interesuar për spiritualitetin dhe përvojat paranormale, por duke kërkuar për këto grupe VETËM të bisedojnë dhe të bëjnë disa miq, madje edhe të gatshëm të dalin me përvoja të shëndetshme për t’u pranuar, ose për të ekspozuar pikëpamjet e tyre mbi njohuritë që nuk kanë! Për fat të keq, ky është një problem që grupet shpirtërore duhet të përballen çdo ditë, madje edhe ACD. Në këtë Akademi fjala kyçe është Praktika dhe Përvoja, sepse qëllimi i ACD-së është të evoluojë shpirtërisht nëpërmjet teknikave që çojnë në zhvillimin e aftësive psikike të dikujt. Në ACD gjithkush është i mirëseardhur, qofshin ata lexues të thjeshtë ose të interesuar në ushtrimin, por ata që arrijnë të ecin përpara në nivele më të larta janë vetëm ata që me të vërtetë dëshirojnë të evoluojnë shpirtërisht. Kjo është për shkak se të gjithë janë të aftë të lexojnë, por të ndryshme janë duke pasur qëllim të evoluojnë për të përmirësuar veten dhe botën rreth nesh, nëpërmjet evolucionit psikik. Gjithashtu në ACD problemi me të cilin duhet të përballemi është gjithmonë i njëjtë: njerëzit pretendojnë të jenë shpirtërore vetëm për të bërë disa miq, duke na bërë të humbim kohë dhe energji. Pra, ata nënshkruajnë për vendin, duke pretenduar të jenë të interesuar për temat shpirtërore me të cilat ballafaqohemi në Hapat, por në të vërtetë ata vetëm duan të njihen me njerëz të rinj dhe nuk u interesojnë shumë për aftësitë e tyre psikike. Midis nxënësve ne gjejmë pra dy kategori: studentët që na ndjekin për t’u zhvilluar dhe praktikuar, dhe studentët të cilët nuk janë aspak të interesuar të praktikojnë, por të përfitojnë nga faqja jonë për të bërë disa miq të rinj me shpresën se, duke u pretenduar të jenë shpirtërore, do të jenë në gjendje të gjejnë një mik ose një të dashuri.

Këta janë njerëz shumë të vetmuar që nuk kanë arritur kurrë të integrohen në shoqëri, dhe me dobi të pasqyrimit në ditët e sotme kam një vetëdije të re për arsyen pse ndodh. Ndonjëherë ata janë njerëz të pafat, të cilët kanë takuar njerëz të gabuar në kohën e gabuar; shumë herë të tjera ata janë njerëz që nuk dinë si të mbajnë një mik, të cilët tradhtojnë në rastin e parë, të cilët çdo ditë jetojnë në vërshim, duke thashetheme për të gjithë me të gjithë, duke vënë njëra kundrejt tjetrit, prandaj ata përfundimisht gjejnë veten në ji i vetëm, sepse askush nuk dëshiron të jetë më afër tij. Ky lloj i njerëzve nuk ka një jetë të vërtetë, sepse ata që i njohin ata e dinë se çfarë lloj njerëzish janë, kështu që ata përpiqen të mashtrojnë ata që nuk i njohin ata përmes rrjetit dhe rrjeteve shoqërore. Rrjeti është plot me njerëz që nuk kanë askënd, por ata pretendojnë të jenë dikush tjetër për të tërhequr vëmendjen dhe për të bërë miq. Shumë prej tyre, për fat të keq, pretendojnë të jenë njerëz shpirtërorë, sepse ata kanë zbuluar se pjesa më e madhe, grupet shpirtërore janë shumë më të hapura për miqësi të reja, pak më të ndjeshme, të dashura, duke u përpjekur të mos gjykojnë pamjen dhe të kaluarën e të tjerëve (ose të paktën ata janë më të ndjeshëm se grupet e tjera jashtë spiritualitetit), prandaj ata janë të gabuar për budallallëkun dhe naivin: një vend ideal për të pretenduar dikë tjetër dhe për të bërë një mik të ri.

Faqja 3 nga 15

Pra, shumë njerëz që kërkojnë një mik virtuale, njerëz shumë të vetmuar dhe të pakënaqur, pretendojnë të jenë shpirtërore ose të kenë interesa në lidhje me botën paranormale, vetëm të rrinë një buton dhe të fillojnë një bisedë me njerëz të rinj dhe, për pasojë, të bëjnë miq të rinj. E gjithë kjo nuk do të ishte aspak e keqe, a nuk do të ishte për faktin se njerëzit në anën tjetër janë të bindur se po flasin me shpirtrat e vërtetë, prandaj ata besojnë, kërkojnë këshilla, dëgjojnë mendimin e atyre që nuk janë aspak shpirtërorë, por pretendojnë të jenë dhe kush, duke marrë më shumë besim nga të tjerët, gjithashtu ju lejon të jepni këshilla në bazë të përvojave që nuk keni pasur kurrë. Me fjalë të tjera, është e krahasueshme me një person që pretendon të jetë mjek dhe fillon të rekomandojë ilaçe për të blerë dhe marrë, ndonëse ai nuk ka fare përvojë për të qenë në gjendje të përballojë të japë këshilla në këtë fushë. Përvojat paranormale janë shumë serioze dhe kërkojnë njohuri të dorës së parë, kështu që dhënia e këshillave shpirtërore pa patur kurrë përvojë të drejtpërdrejtë i bën të tjerët të bëjnë gabime serioze. Problemi nuk është kërkimi i miqve në internet, por duke u pretenduar të jetë shpirtëror vetëm për të gjetur dikë që të bisedojë, sepse kjo i shtyn njerëzit të besojnë se po flasin me një shpirtëror të vërtetë, i cili ka përvojë të vërtetë!

Për fat të keq, edhe në ACD, ne gjithmonë duhet t’i kushtojmë vëmendje njerëzve që vizitojnë faqen tonë. Nëse nga njëra anë kemi njerëz që janë vërtet të interesuar për spiritualitetin dhe evolucionin psikik, nga ana tjetër kemi edhe shumë njerëz që përpiqen të përdorin faqen tonë për të filluar marrëdhëniet duke shfrytëzuar mirësinë dhe mirësinë tonë. Në të vërtetë, ka shumë njerëz që pretendojnë të jenë të interesuar për çështje shpirtërore dhe të komentojnë për përvojat e të tjerëve, bëjnë pyetje, por në të vërtetë ata vetëm kërkojnë mënyra për të folur dhe biseduar me njerëz të rinj. Të tjerët fatkeqësisht bien për të, sepse ata naivisht besojnë se të gjitha “shpirtërore” janë ato që ata thonë se janë, që janë të interesuar në evolucion dhe jo në motive të tjera. Gjatë gjithë këtyre viteve të mësimdhënies, stafi im dhe unë duhet t’i kushtojmë vëmendje kaq shumë rasteve të njerëzve që kanë infiltruar studentët vetëm për të biseduar, për të bërë miq dhe pastaj për t’u përpjekur me paturpësi të tërheqin sa më shumë njerëz që të jetë e mundur për t’i ndaluar ata t’i ndjekin temat shpirtërore. Mes tyre gjetëm mjeshtra të faqeve të tjera që u përpoqën të pretendonin të ishin studentët tanë të rinj dhe “këshillojmë” të tjerët të ndiqnin autorët dhe mësimet e tjera jashtë faqes sonë, duke i sjellë ato në të tyrin. Koncepti është shumë i thjeshtë: ai nënshkruhet në faqen tonë, pretendon të jetë një student i ri, kontakton studentët e tjerë dhe sugjeron që ai të marrë kurse të tjera, kurset e tij! Natyrisht, është e lehtë të pretendosh dikë tjetër kur pseudonimi që përdor në internet nuk ka të bëjë fare me identitetin tënd të vërtetë: mund të përdorësh të gjitha pseudonimet që dëshiron dhe askush nuk do të të njohë! Shumë herë të tjera, megjithatë, këta janë njerëz që kërkojnë një të dashurin, partnerin ose burrin, të cilët nënshkruajnë një vend shpirtëror duke shpresuar se zemra e njerëzve do t’i lejojë ata të arrijnë një partner, pasi që në jetën reale ata nuk munden. Disa janë zbuluar me ngut, ndërsa të tjerët janë shumë të ulëta, duke qëndruar në të njëjtin vend për vite, sepse e konsideron një mbështetje të madhe për t’u takuar me njerëz të rinj dhe për t’u marrë seriozisht nga ata që nuk e njohin të vërtetën rreth tyre, pse jo ata kanë sukses në jetën reale. Ky është një problem i madh, sepse këta njerëz nuk janë shpirtëror, por ata rrezikojnë të merren si ekspertë në këtë temë vetëm për shkak se ata kanë qenë në një vend për një kohë të gjatë. Të jesh i regjistruar në një faqe nuk do të thotë se ata po praktikojnë gjithashtu! As që kanë evoluar. Është e lehtë të regjistrohet në një vend, por është shumë ndryshe të praktikosh mësimet të zhvillohen frymësisht.

Këta njerëz nuk janë aspak të interesuar për spiritualitetin, por pretendojnë të jenë kështu në mënyrë që të bisedojnë me dikë; atëherë, kur ata mendojnë se kanë atë që dëshirojnë – ose disa miq të rinj – ata largohen nga vendi dhe përpiqen të tërheqin sa më shumë njerëz që të jetë e mundur. Njerëzit të cilët nuk janë të interesuar për spiritualizëm nuk do të mbeten përgjithmonë në atë vend me tema shpirtërore, por herët a vonë ata do të lodhen dhe do të përpiqen të hedhin baltë në të njëjtin vend që i ka pritur gjatë gjithë kësaj kohe.

Faqja 4 nga 15

Prandaj, ata do të fillojnë të shpikë gënjeshtra dhe zëra të shëmtuar për t’i bërë të tjerët të besojnë gjithashtu, për shpirtrat e vërtetë, që ata të distancohen nga ato mësime dhe nga ajo faqe. Problemi serioz është që njerëzit që nuk janë të interesuar për spiritualitetin janë në gjendje të rrëzojnë njerëzit (domethënë, të heqin dorë nga spiritualiteti), por për shkak të tyre ata do të humbasin gjithçka. Kaq shumë herë ka ndodhur dhe kaq shumë herë do të ndodhë: disa njerëz pretendojnë të jenë të interesuar për spiritualitetin, pastaj ata largohen dhe shpikin ndonjë arsye vetëm për t’u ndjekur nga të tjerët dhe le ta braktisin gjithashtu rrugën e tyre shpirtërore. Ndonjëherë ata e bëjnë këtë, sepse ata kishin vendosur që nga fillimi, herë tjetër ata e bëjnë këtë sepse besojnë se është një hakmarrje e saktë. Për shembull, shpesh më ka ndodhur që njerëzit absolutisht nuk janë të interesuar për praktikën dhe evolucionin, u ankuan që nuk i kam sjellë ata përpara në hapat më të lartë, duke besuar se i meritonin ato. Meqë kam përjetuar mjaftueshëm për të njohur se kush është i regjistruar për t’u praktikuar dhe kush është i regjistruar vetëm për të qenë shoqëri, nuk më pëlqen të ofroj mësime të avancuara për ata që nuk praktikojnë, kështu që ata nuk do të jenë në gjendje t’i kuptojnë ata, e lëre më të vlerësojnë ato. Në vend që të fillojnë të praktikojnë të zhvillohen dhe meritojnë përmirësimin, ata vendosën të marrin hak, duke shpikur gënjeshtra dhe duke u përpjekur në çdo mënyrë për t’i larguar të tjerët nga spiritualiteti. Sigurisht që ata nuk kanë asnjë arsye të vërtetë për të folur për këtë, kështu që ata e shpikë atë. Megjithëse ata besonin se po bënin pendim ndaj meje, ata në të vërtetë e bënë atë me njerëz të tjerë shpirtërorë, të cilët naivisht preferonin t’i besonin dhe përfundimisht t’i ndiqnin, duke humbur gjithçka që kishin dashur gjithmonë të dëgjonin një të huaj të përkryer që nuk ka asgjë për t’i ofruar, nëse jo gënjeshtra të tjera. Pjesa e bukur e kësaj historie është se ata që shpiku gënjeshtra dhe u përpoqën t’i largonin studentët e tjerë nga Akademia, pastaj u kthyen në ACD për të kërkuar kthimin sepse e kuptuan atë që kishin humbur, pavarësisht se kishin bërë gjithçka për të hequr të tjerët dhe për të pasur sukses me disa. Ironia buron nga fakti se të tjerët, naivisht, i kishin ndjekur ata duke menduar se kishin gjetur një mik dhe që, për të ndjekur mikun e tij, ata ishin gjithashtu të gatshëm të kthejnë shpinën në spiritualitet; pas së cilës miku i dërgoi në atë vend dhe u kthye në faqen tonë duke u kërkuar atyre të ktheheshin.

Ajo që dallon një shpirtërore të vërtetë nga një person që kërkon vetëm dikë me të cilin të bisedojë nëpërmjet internetit, duke pasur parasysh se në jetën reale nuk ka asgjë, fillon nga parimi që një shpirtëror nuk humb kohën në këto lojëra: nëse ai pëlqen një rrugë shpirtërore, ai e ndjek atë , nëse nuk i pëlqen, ai e ndryshon atë dhe një tjetër e ndjek. Ata që nuk kanë asgjë shpirtërore rreth tyre, hyjnë në një vend, përpiqen të bëjnë sa më shumë miq të jetë e mundur, pastaj i shtyjnë ata të heqin dorë nga rruga en masse dhe të bëjnë komunitetin që të bindë njerëzit e tjerë që të heqin dorë gjithashtu, e gjithë kjo vetëm për shkak ai kurrë nuk ka qenë i interesuar për spiritualitetin dhe është përpjekur t’i largojë të tjerët. Ne kemi regjistruar shumë nga këto raste, sepse njerëzit e çmendur infiltrojnë grupet shpirtërore për të bërë një jetë shoqërore dhe pastaj, duke qenë jashtë mendjes, e shkatërrojnë atë për vete dhe për të tjerët. Pse? Për shkak se ata nuk janë të vetëdijshëm, ata nuk janë të kthjellët, as të aftë për të kuptuar se çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar; ata ndjekin vetëm impulset e tyre të çekuilibruar, gjë që i bën ata të bëjnë gabime dhe t’i shtyjnë të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Për fat të keq, njerëzit e tjerë besojnë se flasin me dikë që evoluon, duke mos ditur se sa gabim janë! Dhe kështu ata përfundojnë pas tyre në luginë. Nuk do të kishte asgjë të keqe me faktin se një person ndryshon mendjen për një rrugë dhe vendos të ndjekë një tjetër. paqëndrueshmëria mentale shfaqet kur dikush përpiqet të bëjë një kuptim të përbashkët dhe të lejojë që rruga të shkojë sa më shumë njerëz të jetë e mundur pa pasur një arsye të saktë në mendje: ai nuk e di pse, por ai dëshiron ta bëjë këtë. Kemi gjetur shumë të rreme: ata bashkohen me ACD-në, bëjnë miq brenda Akademisë dhe falë Akademisë, pastaj papritmas përpiqen në çdo mënyrë që të konvertohen sa më shumë studentë, duke i kontaktuar ato një nga një, të tjerëve shtigjet shpirtërore jashtë Akademisë, ose ta lërë të largohet tërësisht nga spiritualiteti, duke i bindur ata se është një gjë e keqe të interesohen për këto tema. Pse? Për shkak se ata kurrë nuk ishin spiritualë të vërtetë, ata vetëm regjistroheshin për të bërë disa miq të rinj të kohës së lirë.

Faqja 5 nga 15

Ky është një goditje e keqe ndaj shpirtrave, sepse duke besuar se ata kanë një person që i kupton ato, ata e gjejnë veten të kundërtën: një figurë e rreme e internetit që sapo të ketë arritur qëllimin e saj, do të bjerë ashtu siç bëri me rruga.

Ky lloj i njerëzve është kudo: çdo grup shpirtëror i vetë-respektuar duhet të luftojë kundër shpirtrave të rremë, të cilët përpiqen të depërtojnë në shtëpinë e tyre dhe pastaj t’i bindin të gjithë të pranishmit që të heqin dorë nga spiritualiteti, për hir të braktisjes së tyre. Nëse bie, ju bien shumë. Nëse bie, të gjithë të tjerët do të duhet të bien.
Pra, për t’iu përgjigjur pyetjes “A janë shpirtrat të gjithë të çmendur?” Unë i përgjigjem: Jo, vetëm ata që nuk kanë asgjë në jetë dhe pretendojnë të jenë shpirtërore për të vjedhës në një rrugë që nuk i takon atyre në përpjekje për t’i bërë të gjithë të tjerët të rrëzohen. Ata janë jashtë mendjes.

A janë të vetmit spiritualë?

Gjithnjë e më shumë njerëz janë të vetëm, si gra dhe burra, por nuk janë gjetur. Pra, ata zgjedhin të provojnë kartën e fundit duke infiltruar grupet shpirtërore dhe duke pretenduar të jenë njerëz me përvoja paranormale prapa tyre, në mënyrë që ata të duken më evolucionare dhe më interesante në sytë e të tjerëve, me shpresën e gjetjes së dikujt që kujdeset për to. Spiritualët e vërtetë zgjedhin një rrugë shpirtërore për të evoluar, për të praktikuar teknikat dhe për të zhvilluar aftësitë e tyre psikike. Por ka edhe ata që pretendojnë të jenë shpirtërorë vetëm për të arritur qëllimet e dyfishta, dhe për fat të keq ka shumë. Ky lloj njerëzish nuk kërkojnë evolucion, për më tepër eksperiencat paranormale: kërkojnë një burrë! Ose një grua e hapur për përvoja të reja me shpresën e mashtrimit të saj me fjalë të mëdha që do ta bëjnë atë të duket më i mençur në sytë e tij. E vërteta është se perverzat janë kudo, aq shumë sa që edhe ata infiltrojnë në grupe shpirtërore, duke shpresuar se dikush do të bjerë për karremin e tyre.

Ideja që Shpirtërore duhet të jetë e vetme, e izoluar dhe e izoluar në mënyrë që të evoluojë, është një ide krejtësisht e shtrembëruar dhe se na është imponuar me shembuj të pasaktë ashtu si rrobat indiane të duken të zgjuara. Disa njerëz e kuptojnë se jetojnë një jetë të çiftit të gabuar vetëm pasi kanë filluar të ndjekin një rrugë shpirtërore, duke kuptuar se dhuna psikologjike ose ndonjëherë fizike e marrë në shtëpi nuk është më e pranueshme, prandaj ata marrin kurajë dhe ndërpresin marrëdhënien. Në raste të tjera, personi e kupton se në sajë të rrugës shpirtërore që ndihet në paqe, më në fund i qetë dhe i lirë nga zinxhirët shtypës, ndërsa partneri i tij përpiqet në çdo mënyrë që ta pengojë dhe ta mbyllë atë në një botë problemesh dhe vendimesh të imponuara; kështu që marrëdhënia ndalet. Nga njëra anë kemi një vetëdije, nga ana tjetër kemi lënë njerëz që do të fajësojnë spiritualitetin për ndarjen e tyre. Por kjo është vetëm një pjesë shumë e vogël e shpirtrave. Shumë të tjerë, në anën tjetër, lënë njëri-tjetrin, sepse nuk mund ta mbajnë më njëri-tjetrin, ata lënë njëri-tjetrin sepse nuk e duan apo nuk e kanë dashur kurrë njëri-tjetrin, duke vendosur megjithatë të fajësojnë spiritualitetin, sepse është më lehtë ta përdorin atë si një justifikim sesa të pranojnë arsyet e vërteta për të cilat po largoheni personi tjeter. Për shkak të këtyre njerëzve frikacak, emri i spiritualitetit është i ndotur. Shumë të tjerë, nga ana tjetër, janë të angazhuar ose të martuar për fat të mirë, sepse ata janë të përkushtuar që të ruajnë një jetë si çift të ushqyer nga respekti dhe bashkimi.

Faqja 6 nga 15

Midis shpirtrave të rremë ka kaq shumë teke, kaq shumë gra që shpikin përvoja në mënyrë që të vjedhin një burrë dhe shumë burra që pretendojnë të zgjohen në mënyrë që të tërheqin gratë për veten e tyre. Megjithatë, disa njerëz pretendojnë të jenë shpirtërore, tregojnë për përvojat dhe komentojnë dhe bëjnë vlerësime për të tjerët, edhe pse nuk japin një damn për paranormale, por vetëm të kërkojnë një mënyrë për të sulmuar butonin me shpresën se tjetra do të bjerë për të. Shumë herë, fatkeqësisht, ata kanë sukses.

Pastaj ka ata shpirtra të rremë të cilët janë të vetëm me zgjedhje (të tjera !!!!) dhe të cilët zili e çifteve në dashuri – sepse ata janë vetëm! – supozojmë se në mënyrë që të evoluojnë nevojat të jenë të vetme, pasi jeta e çiftit dhe më keq martesa janë antikrishti, evolucioni anti-shpirtëror dhe zgjimi anti. Një deklaratë disi e ekzagjeruar, aq shumë sa kujton strukturën katolike që të gjithë ne jemi imponuar si fëmijë, që thotë se një prift nuk duhet të martohet, kështu që ai duhet t’i përkushtohet vetëm Perëndisë; edhe një murgeshë nuk mund të ketë një burrë. Kështu prifti bëhet pedofil dhe përfiton nga fëmijët e pambrojtur dhe murgeshat bëhen agresive dhe të dhunshme për t’i bërë fëmijët të vuajnë frustrimet e tyre. A është shembulli që ne do të dëshironim të ndiqnim? Të gjitha të thonë se ato janë akuza serioze, megjithatë të gjithë kujtojnë momentet e kaluara me murgeshat si përvoja të tmerrshme, ndërsa gjithnjë e më shumë priftërinj janë arrestuar. Kush e di. Natyrisht që nuk duhet të bëjmë gjithë bujë, por le të jemi të qartë: abstinenca kurrë nuk duhet të detyrohet nga ideja e masës, por duhet të jetë gjithmonë një vendim personal. Nuk është e drejtë të mendosh se ata që duan të ndjekin Perëndinë duhet të privohen nga shoqëria njerëzore, duke hequr kështu të drejtën për një jetë normale. As nuk është e drejtë që ata që duan të ndjekin Perëndinë duhet të privohen nga gjithçka vetëm për shkak se ata që nuk ndjekin Perëndinë besojnë se duhet ta bëjnë këtë. Çfarë fjale kanë këto të fundit në kapitull?

Besoj se të qenit i vetëm me zgjedhje është një gënjeshtër e madhe për shumicën dërrmuese të rasteve, për të mos pranuar që nuk mund të lidhet me një person tjetër. Nëse është fat i keq apo për arsye serioze, ka nga ata që nuk mund të gjejnë partner për një kohë të gjatë dhe, si mjet i fundit, shfrytëzojnë maskën e shpirtrave, duke pretenduar se janë evoluar në përpjekje për të kapur gjahun naiv. Është e vërtetë se disa njerëz shumë të rrallë janë të vetëm me zgjedhjen e tyre dhe kanë arsyet e tyre të mira, por shumë të tjerë janë të vetëm sepse nuk mund të mbajnë një partner të qëndrueshëm nga ana e tyre, sepse e tradhëtojnë atë, e trajtojnë keq ose nuk arrijnë ta kënaqin, duke e fajësuar gjithmonë në tjetrën pa e kuptuar se problemi i vërtetë është i tyre. Për të mbajtur një marrëdhënie duhet të angazhohesh në dy, jo vetëm duke pretenduar tjetrin dhe duke pritur që ajo të bëhet personi i përsosur sipas comforts personale. Për fat të mirë, jo të gjithë njerëzit shpirtërorë janë kështu, por duhet të jeni shumë të kujdesshëm sepse ka shpirtra të rremë që dinë të mbyten shumë mirë dhe të mbajnë një lojë të bukur të përbërë nga gënjeshtra dhe përvoja të vazhdueshme fals, me qëllim që të tërheqin pre e lehtë për ta. Unë kurrë nuk do të kisha besuar se duhej t’i bëja këto fjalime, por mbas gjithë përvojës që kisha në gjendje të gjeja mes shpirtrave, duhet t’ju paralajmëroj: shpirtrat e rremë hyjnë në ndonjë grup dhe ndodhi gjithashtu në këtë shkollë që disa do të regjistroheshin vetëm për ta gjetur veten një pre e lehtë. Kushtojini vëmendje atyre që njihni përmes internetit dhe mos u besoni atyre mbi të gjitha nga ata që përpiqen të marrin shumë afër, pavarësisht se kanë shumë vite më shumë se ju; edhe nëse duhet ta bëjë këtë përmes kësaj faqeje!

A do të thotë kjo se të gjithë njerëzit e vetëm janë bërë për shkak të tyre dhe duhet të jenë të kujdesshëm ndaj tyre?
Absolutisht jo, kurrë nuk kam thënë. Njerëzit janë njerëz, disa janë të martuar dhe të tjerët janë të vetëm, por kjo nuk i bën ata më pak të evoluar ose njerëzit të jenë të kujdesshëm; ashtu si kaq shumë të martuar ose të dashurën e tradhëtojnë partnerin e tyre dhe ata e bëjnë edhe më keq.

Faqja 7 nga 15

Ky artikull nuk kritikon teke, të cilët nuk kanë asgjë për të kritikuar, por paralajmëron teke, veçanërisht të rinjtë, por edhe ata të një moshe të caktuar të cilët janë të bindur se ata nuk bien më në ndonjë kurth, t’i kushtojnë vëmendje njerëzve që pretendojnë të jenë shpirtërore me qëllim të gjetjes së një lover shtrati. Ka shumë njerëz të varfër që përfitojnë nga zgjuarsia e shpirtrave të mirë për të përfituar prej tyre, aq shumë sa të përdorin terma shpirtërorë për t’i bërë ata të besojnë se është fati i tyre të jenë së bashku edhe kur janë 20 vjet larg! Dikush duhet të jetë i vetëdijshëm për personin me të cilin po bisedon dhe të jetë i sigurt se ai është një person i vërtetë shpirtëror dhe jo dikush që pretendon të jetë i tillë vetëm për ta gjetur veten një partner.

A janë të gjitha maniacs shpirtërore?

Unë kurrë nuk do të kisha dashur kurrë të shkoj në këtë pikë, por sot e shoh veten të detyruar të shkruaj këtë kapitull të vështirë. Në naivitetin tim, besoja që të gjithë njerëzit e vetë-definuar shpirtëror ndoqën një rrugë evolucionare me synimin për të zgjuar, për t’u dhënë mundësi aftësive të tyre shqisore për të rritur dhe zhvilluar në mënyrë psikike. Besoja se të gjithë kishin të njëjtin qëllim dhe se askush nuk pretendonte të ishte shpirtëror, se të gjithë ishin vetëm, edhe nëse të gjithë në mënyrën e tyre. Vitet dhe përvoja na çuan të mësoja për një anë tjetër të njerëzve. Disa prej tyre, për shkak të perversioneve të tyre, janë të gatshëm të thonë dhe të bëjnë gjithçka. Disa janë të gatshëm të shtrihen çdo ditë dhe në çdo gjë, vetëm për të tërhequr disa preni naive për ta. Gjithmonë kam provuar ta mbroj akademinë time nga ky lloj njerëzish, prandaj kaq shumë prej tyre nuk mund të më shohin dhe të përpiqen të hedhin baltë në ACD. Unë nuk mund t’i mbroj të gjithëve nga gjithçka, por përpiqem të mbroj veçanërisht të rinjtë nga vëmendja e ngulët e atyre që nuk kanë qëllime pozitive, por janë krejtësisht të çoroditura. Gjatë udhëtimit tim kam njohur shumë: shpirtra të rremë që përdorin fjalë kozmike dhe hyjnore për të udhëhequr njerëzit e tjerë në shtratin e tyre. E dija se ka pasur kaq shumë njerëz të çoroditur, por nuk e kam imagjinuar se ka pasur kaq shumë edhe midis atyre që e quajnë veten shpirtërore. Garancia që unë ofroj në këtë Akademi është që menjëherë të largojë nga ACD ata që tregojnë arsye të çoroditura dhe të përfitojnë nga naiviteti i shpirtrave, sapo të zbuloj apo vërejnë qëllimet e tyre. Për fat të keq, për këtë garanci që u ofroj shpirtrave të mirë, unë pësoj shumë pasoja. Në të vërtetë pervertit dhe maniacs kurrë nuk do të thonë se ata janë dëbuar nga ky vend për t’u provuar me djemtë e rinj 20 vjet më të rinj se ata, por ata do të përpiqen të pista emrin tim me çfarëdo baggianata vjen në mendje; është normale të ndodhë. Për shkak të tyre, megjithatë, spiritualistët e tjerë të jashtëm që nuk e njohin gjithë historinë, mund të besojnë fjalët e tyre dhe të bien në grackën e tyre, duke zbuluar anën më të keqe të njerëzve: ata do të besojnë se janë afër njerëzve shpirtërorë dhe do të jenë thellësisht të zhgënjyer, sepse ata janë vetëm maniaqet e çoroditura të maskuara si shpirtërore. Sigurisht që pervertit nuk kanë moshë, në fakt më duhet të largohem nga 20 vjeç, me keqardhje të madhe, sepse motoja e tyre ishte: “Sa më shpirtërore të marr në shtrat, aq më mirë”, duke krijuar grindje dhe grindje të mëdha në një grup aq të fortë sa kjo. Kjo është arsyeja pse vendosa ta mbaj këtë lloj njerëzish. Unë nuk mund të heq të gjitha shpirtrat e rreme nga ky vend, duke përfshirë edhe lexuesit e thjeshtë, sepse deri sa nuk kanë bërë asgjë të gabuar unë dua t’u ofroj atyre mundësinë për të mësuar rreth materialit që unë mësoj. Por unë nuk kam ndërmend të kem mëshirë për ata që janë të regjistruar në këtë faqe vetëm për të provuar seksualisht dhe për të provuar fatin e tyre, në kurriz të seriozitetit të kësaj faqeje.

Faqja 8 nga 15

Kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të formoni çifte, ose që nuk mund të bini në dashuri: bie në dashuri me një person, megjithatë, është shumë ndryshe nga përpjekja me të gjithë.

Unë jam i vetëdijshëm se studentët e mi nuk mund të kuptojnë të gjitha arsyet që më shtyjnë mua dhe stafin tim, për të marrë këto vendime dhe ndonjëherë na gjykojnë gabimisht. Disa herë më duhej t’i paralajmëroja studentët që të ishin shumë të kujdesshëm për disa studentë që nuk kishin qëllime të mira, por nuk donin të më dëgjonin dhe preferonin t’i mbronin ata studentë të njëjtë, të cilët më vonë i shfrytëzuan dhe pastaj i mbollën, duke i lënë ata me asgjë. Ky është një vend serioz, me qëllim që të bëhet shpirtërisht i fortë, i aftë të përdorë talentet e tyre, psikologët që kërkojnë të zgjohen; nuk është një vend për takime seksuale, nuk është aspak dhe nuk duhet të jetë i ndotur. Për fat të keq, disa njerëz ngatërrojnë spiritualitetin me seksin, sepse ato shoqërojnë spiritualitetin vetëm me masazhet tantrike, me vajra të parfumuara ose kundalini. Është e vërtetë se spiritualiteti përmirëson seksualitetin dhe nuk ka asgjë të keqe me të, ashtu siç përmirëson çdo sferë që i takon jetës sonë, si puna, shëndeti, fati, dhe për këtë arsye edhe seksi; megjithatë, spiritualiteti është shumë më tepër, ai shkon përtej dëshirës për një natë, është diçka që nuk duhet të jetë e ndotur me prezumime të ngjashme. Shpirtrat e rremë përdorin fjalë shpirtërore për të fituar zemrën e personit tjetër, për t’i bërë ato mashtrim dhe më pas për ta përdorur atë. Ndër frazat e pushtimeve gjejmë: “Ne jemi shpirtra të dyfishtë. Ne kemi bërë kaq shumë jetë bashkë, kur ishim të martuar. Ne kemi misione të mëdha së bashku. Ne kemi të njëjtin nivel energjie, ne jemi shumë të ngjashëm. Ne jemi dy flakë. Ne jemi shpirtra të lashtë dhe ne kemi njohur njëri-tjetrin për një kohë të gjatë. “Këto janë fjali që dëgjohen shumë shpesh në spiritualitet, prandaj përdoren nga shpirtrat e pretenduar për të kafshuar një gjah naiv që do të besojnë se është e gjitha e vërtetë dhe në këtë mënyrë do të jetë në gjendje të bindë të tjerët duhet të “marrin pjesë”. Ne kemi qenë së bashku në shumë jetë, ne gjithashtu duhet të jemi së bashku në këtë.

Për shkak të këtyre njerëzve të turpshëm, kushtet shpirtërore janë të pista që nuk do të kishin asgjë të gabuar. Është normale që disa njerëz të takohen përsëri dhe të gjejnë veten përsëri në këtë jetë, duke pranuar se ata tashmë e kanë njohur njëri-tjetrin, por kjo nuk do të thotë se ata duhet të kenë qenë të martuar, e as që në këtë jetë duhet ta përsërisin çështjen. A e dini vetëm ish tuaj në këtë jetë? Jo, ju i njihni prindërit tuaj, anëtarët e familjes, të afërmit, miqtë, fqinjët, dhe disa prej këtyre shpirtrave mund të takohen sërish në jetën e ardhshme. Nëse besoni në rimishërim ju e kuptoni këtë koncept, por nëse nuk i kushtoni vëmendje ka nga ata që mund t’ju mashtrojnë duke shfrytëzuar këto deklarata të njëjta. Unë e urrej që njerëzit e zymtë i përdorin këto terma dhe shpirtërore të pista për të marrë përfundime të dyfishta, sepse ajo që do të fitojnë do të jetë që viktimat e tyre të zhgënjehen, thellësisht të zhgënjyer nga spiritualiteti, të bindur se shpirtërore janë të gjitha maniacs. Në këtë çështje, pozicioni im është shumë i vështirë, sepse dua që Akademia të mos frekuentohet nga maniacs dhe shpirtra të rremë, kështu që unë i largoj ata. Kjo më bën të kem shumë armiq, të cilët kurrë nuk do të pranojnë se janë larguar për sjellje si perverta të përsosur, por do të shpikin ndonjë fandoni për të hedhur baltë në Akademi. Nga ana tjetër, unë nuk mund ta kthej një person vetëm për të provuar me dikë pa e lënduar atë, sepse do të ishte shumë dhe nuk do ta dëshiroja; kështu që edhe kur unë jam i sigurtë se një person që bashkohet në vend do të bëjë dëmin herët a vonë, për fat të keq unë duhet të pres që ajo të bëjë një veprim të gabuar para se të mund të veproj në përputhje me rrethanat. Ndonjëherë preferoj t’i jap këtij lloji njerëzve një mundësi tjetër me shpresën se ata do ta kuptojnë rëndësinë e kësaj rruge dhe do të vlerësojnë mjedisin e saj, në mënyrë që të vendosin të mos e ndotin atë me dëshirat e tyre seksuale. Herë të tjera unë vetëm duhet të presë që ai të bëjë lëvizje të gabuar që konfirmon synimet e tij të vërteta tashmë të zbuluara një kohë më parë.

Faqja 9 nga 15

Midis maniacseve ka të gjitha moshat, nga të 20-at, djemtë dhe vajzat që përpiqen me gjysmën e botës, për 40-vjeçarët shumë më seriozë që përpiqen me të rinjtë. Rastet më të këqija që mund të shihja ishin gratë 40-50 vjeçare, të cilat me pa mend përpiqeshin t’i merrnin të gjithë, madje edhe 20 vjeçarë, duke i bërë ata të besonin se të qenit me një grua më të pjekur i bën ata të “zgjoheshin” së pari. Këto gra nuk kishin gjurmët më të vogël të spiritualitetit, por dinin se si të flisnin dhe të mashtronin një 20 vjeçar, duke paraqitur si njerëz të evoluar dhe praktikues. Fatkeqësisht pashë të rinjtë që binin për të, vendosin të qëndrojnë me njerëz që mund të jenë nëna e tyre, të bindur se kjo do t’i bënte që ato të evoluoheshin më shpejt. Natyrisht ata ishin shumë të zhgënjyer, pas disa vitesh, në të cilën ata ishin lodra e këtyre zonjëve të zgjuar dhe aksioneve qesharake të shokëve të tyre. Për ata që thonë se mosha nuk ka rëndësi, po ju them: 20 vjeç, qëndroni me të 20-at dhe jo me gratë e moshës së nënës suaj! Gratë, 40 vjeç e lart, kërkoni një burrë të moshës tuaj dhe jo një fëmijë që mund të jetë fëmija juaj! 20 vjet ndryshimesh nuk janë sipërfaqësore, sidomos në adoleshencë. Nuk mund të flasim për pedofilinë kur djali është i moshës, por mendoj se një 40 vjeçar që përpiqet me 18 vjeç është një person që nuk ka mend të qartë dhe të pjekur, por me probleme serioze në të cilat duhet të punojë. Se këto gra nuk mund të gjejnë një burrë nga mosha e tyre (ose pak më të rinj) mund të nënkuptojnë vetëm një gjë, që ata nuk kanë pjekurinë e trupit të tyre, por ata janë ende fëmijë në trupat e tani të moshës së mesme dhe kjo nuk është jo aspak një shenjë e të rinjve, por e zhbalancimit mendor. Në 40 vjeç duhet të silleni në 40 vjeç! Besoj në dashuri dhe besoj se ndonjëherë mund të paraqitet ndryshe nga tipike, por nuk pranoj që mbi 40 vjeç të manipulojnë mendjen e 20-të, duke përdorur emrin e spiritualitetit, e lëre më në shtëpinë time.

Në pozicionin tim, unë nuk mund dhe nuk dua të kontrolloj jetën e dashurisë së njerëzve që janë në ACD, sepse ata nuk janë përgjegjësi ime fare dhe nuk kam ndër mend të jem konsulenti juaj sentimental. Nëse jeni të gabuar, nëse bien në kurthet e spinsters që përpiqen me fëmijët, ose me beqarët që përpiqen me vajzat, kjo është e gjitha biznesin tuaj pas të gjitha dhe unë nuk e marr përgjegjësinë për të. Por me të vërtetë kujdesem që t’i kushtoni vëmendje dhe të mos bini në kurthe të njerëzve të caktuar. Nuk është e vërtetë që të jesh me 40 vjeç të ndihmon të zgjohesh më shpejt! Ju gjithashtu mund të përjetoni jetën, por nuk ka të bëjë fare me përvojën shpirtërore! Largohuni nga joshja e njerëzve të rremë që bëjnë përpjekje të dëshpëruara madje edhe me çmimin e shpikjes së përvojave paranormale vetëm për t’ju tërhequr me karremin e tyre. Ju lutemi, kini kujdes! Natyrisht kam folur për 40 vjeçarët sepse mendoj se ato janë rastet më tipike dhe madje edhe më të këqija, si në rastin e meshkujve, ashtu edhe në rastin e femrave. Gjithkush flet për maniaqet, sikur të mos ketë perverta mes grave. Për fat të keq, kam takuar një shumë të maids vjetër në 50 dhe 50s e tyre që u përpoqën me 18-20 vjeç. Ata ishin të gatshëm të shpiknin çdo përvojë dhe fjalë të mëdha në mënyrë që të shfaqen më shumë në sytë e tyre. E gjithë kjo për të pasur një lodër seksuale dhe nganjëherë për të gjetur një të ri që filloi të punonte për të mbështetur fëmijët e tij. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ky lloj i njerëzve gjendet vetëm tek gratë, sepse perversioni nuk duket mashkull apo femër. Unë gjithashtu kisha për të hequr shumë 40-vjeçarë, 50-vjeçarë dhe ndonjëherë 60-vjeçarë nga Akademia për të provuar me 18 vjeç. Unë nuk mund t’i lejoj vajzat e reja të kenë frikë të ndjekin një kurs shpirtëror, sepse kanë frikë se burrat do të përpiqen t’i mashtrojnë ato. As që djemtë e rinj po manipulohen nga gratë e moshës mesatare, të cilët besojnë se kjo mund t’i bëjë ata të evoluojnë më shpejt. Gjithmonë kam dashur të krijoj një grup që nuk e ka këtë lloj problemi. Gjithmonë do të jetë dikush që do të sillet keq, kush do të jetë i rremë, do të tradhëtojë, do të thotë gënjeshtra ose do të përhapë mosmarrëveshje, por unë nuk pranoj perversionin, e lëre më të rinjtë. Unë nuk mund ta mbroj tërë botën nga këta njerëz, por mund të përpiqem ta bëj këtë faqe sa më të pastër që është e mundur.

Faqja 10 nga 15

Për ta bërë këtë, megjithatë, unë do të duhet vëmendjen tuaj dhe mbi të gjitha sinqeritetin tuaj:
kini kujdes ata që përpiqen të fitojnë dyfishtë përfundime me ju duke përdorur ndonjë justifikim duke përfshirë ato frymërore; por mbi të gjitha, na paralajmërosh nëse je i zjarrtë ose e di se dikush po i nënshtrohet këtij lloj manipulimi. Nëse qëndroni të qetë, lejoni këta njerëz të kthehen në faqen tonë të lirshme dhe të gjejnë pre e gozhduar që do të bëhet viktimë e saj herët a vonë. Nëse nuk doni të bëni atë për ju, bëni atë për hir të të tjerëve.

Përfundimisht, ne nuk mund të kontrollojmë çdo përdorues që regjistrohet në këtë faqe, por mund t’i kushtoni vëmendje kujtdo që ju kontakton dhe për çfarë arsye. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të jeni të kujdesshëm ndaj të gjithëve, pikërisht sepse ne jemi të përkushtuar për të ruajtur këtë vend të mbrojtur. Por mos jini naive dhe mos i kushtoni vëmendje kur dikush dëshiron të jetë mirë për ju, pasi dikush dëshiron të marrë dyfishin. Nëse keni dyshime, mund të na kontaktoni dhe të kërkoni këshilla, sepse ne mund t’ju informojmë për të kaluarën e atij personi dhe t’ju sigurojmë ose t’ju mbrojmë. Çdo raport gjithmonë do të pranohet për ne sikur ta kishim marrë në mënyrë anonime. Së bashku do të jemi në gjendje të ndjekim një evolucion shpirtëror pa pasur frikë se duhet të mbajmë rolin e ngritur me të gjithë.

Për të kaluar në një temë më të lehtë, do të doja t’u përgjigja pyetjes tjetër:

 

A janë spiritualë të gjithë homoseksualët?

Unë gjithashtu kam miq homoseksual, dhe ata janë njerëz shumë të këndshëm!

Kush e di sa herë keni dëgjuar këtë fjali apo e keni thënë vetë. Ne flasim për homoseksualët sikur të ishin kafshë ose të huaj, kështu që një mik homoseksual duket pothuajse i çuditshëm dhe i parregullt. Disa mburren se kanë miq homoseksualë dhe të tjerë i mbrojnë ata duke thënë se ata janë njerëz shumë të këndshëm. Ne flasim për homoseksualët sikur të ishin një garë e tyre, me të cilën ne ndonjëherë vijnë në kontakt dhe mund të themi se ata janë të urtë dhe kanë një karakter të bukur dhe të gëzuar; Mjerë për të kundërtën! Sepse në qoftë se homoseksualët ishin njerëz të keq, kjo do të ndryshonte gjithçka dhe ne duhet të jemi të kujdesshëm prej tyre!

Ok, është e vërtetë, ky kapitull nuk duket të hyjë me temën e sotme dhe duket më shumë si fillimi i artikullit të zakonshëm në mbrojtje të homoseksualëve, por unë garantoj se nuk është. Unë dua të flas për homoseksualët sepse në mesin e shpirtrave ne jemi shumë shpesh në pozitë për të marrë pyetje si: por a jeni shpirtërore të gjithë homoseksualë dhe lezbike?

Jo, shumë prej nesh janë të drejtë dhe ne ndoshta do të mbetemi kështu për jetën. Me sa duket orientimi seksual nuk ka të bëjë aspak me spiritualitetin, por sot kam arsye të mira për të folur për këtë temë, prandaj le të përballojmë atë. Tema homoseksuale nuk më ka interesuar aq shumë, për arsyen e thjeshtë se unë jam e drejtë dhe se asgjë nuk më ndryshon në qoftë se fqinji ose shoku i grupit bëhet homoseksual apo jo, përderisa më respekton aq sa e respektoj saj. Unë jam i vetëdijshëm se homoseksualët kalojnë nëpër një kohë të keqe, sepse ata nuk pranohen nga të gjithë, por kjo nuk duhet të bëhet edhe një justifikim për t’u keq për të gjitha sëmundjet. Njerëzit homoseksualë duhet të ndalojnë trajtimin e tyre si njerëz anormalë, sepse shoqëria po i përshtatet atyre, sepse në të vërtetë ata kanë ekzistuar gjithmonë, dhe ata gjithashtu duhet të fillojnë të ndjehen të pranuar.

Faqja 11 nga 15
Në disa periudha ata u trajtuan më keq për të cilat ata kishin për të fshehur, në të tjerët ata treguan veten me më shumë butësi, por gjithmonë ka qenë. Por vërej se shumë homoseksualë ndjehen të gjykuar edhe kur në të vërtetë askush nuk i gjykon ato, pak si kur një person që e konsideron veten të shëmtuar beson se të gjithë njerëzit që kalojnë po e ndezin dhe e kritikojnë atë; ata janë pak të ekzagjeruar. Është e vërtetë se disa besojnë se homoseksualët kanë probleme mendore, por shumë të tjerë i shikojnë ato pikërisht ashtu siç do të shihnin në ndonjë drejtim tjetër. Unë besoj se fakti që një vajzë i pëlqen femrat dhe një djalë i pëlqen meshkujt, nuk është arsyeja totale që i shqetëson njerëzit (përveç atyre që kurrë nuk bëjnë kaktusin e tyre dhe duhet të kritikojnë askënd, por nuk kanë vlera as qartësia mendore), por si sillen. Fakti që ata janë homoseksual mund të bëjë disa kuriozë, t’i bëjë ata të flasin, por kjo nuk i bën ata të kenë frikë ose neveri. Ndonjëherë, megjithatë, disa njerëz homoseksualë sillen keq dhe, për shkak të tyre, ata përfundojnë duke i quajtur ata të gjithë të njëjtë.
Nëse nga njëra anë kemi njerëz homoseksualë që luftojnë për të drejtat e homoseksualëve, pasi ata janë qenie njerëzore që jetojnë jetën, punojnë, studiojnë ose bëjnë atë që u pëlqejnë, njerëzit e tjerë homoseksualë sillen si perverta dhe, , ne përfundojmë duke thënë “homoseksualët janë kështu, ata janë të gjithë të njëjtë”. Në të vërtetë nuk është tërhequr nga i njëjti gjini që e bën të mendosh se ai person ka probleme mendore, por fakti që disa homoseksualë janë të çoroditur dhe për disa raste pedofilë, shih p.sh. priftërinjtë. Kur flasim për këto koncepte ne nuk themi “se njeriu është pedofil”, por ata thonë “se homoseksual është pedofil”, duke përdorur termin homoseksualitetin për të përkeqësuar situatën. Kjo është sepse ne duam qartë të krijojmë një konflikt dhe t’i ndajmë njerëzit. Edhe kur bëhet fjalë për perverta, vepron në të njëjtën mënyrë: nëse një njeri është i çoroditur, ai do të flasë me një ton të caktuar, por nëse një njeri është i çoroditur dhe madje homoseksual, situata do të konsiderohet më e keqja. Fakti është se, homoseksual apo drejt, njerëzit gjithmonë flasin për një shtrembër, por shoqëria kërkon që ne të mendojmë se geja është më serioze. Unë sinqerisht besoj se nuk është shija seksuale që shqetëson njerëzit e tjerë, por fakti që për një person të drejtpërdrejtë të mendosh se po i nënshtrohet dhunës nga një person tjetër i të njëjtit seks është një mendim tronditës. Për njerëzit e trembur ose më keq akoma me trauma prapa tyre, për shembull për gratë që kanë pësuar dhunë, është paksa e vështirë për të marrë pjesë në burra të tjerë, kështu që ata vendosin të rrethojnë veten me shumë më tepër miq femra sesa miqtë meshkuj. Por, duke e ditur se një nga miqtë e saj është një lezbike, mund ta mërziste atë, sepse e bën botën të saj një kolaps të vogël. Në një farë mënyre, është sikur ajo të kishte rrethuar veten me gra për të mbrojtur veten nga vëmendja seksuale e njeriut, por duke e ditur se edhe midis grave ajo nuk është më “e mbrojtur” nga dëshirat seksuale, sepse një nga miqtë e saj e sheh në një mënyrë të caktuar , e bën atë të ndihet më e parehatshme. Një person i drejtë mund të ndihet shumë i parehatshëm për të marrë vëmendjen e të njëjtit seks, sepse në njëfarë kuptimi ai ndjehet i shkelur në flluska e tij se ai duhej ta mbronte nga vëmendja, duke qenë kështu joefikas. Problemi nuk është homoseksualët, ata nuk janë njerëz që e duan seksin e tyre në vend që ta duan tjetrin, por është sikur disa njerëz homoseksual ndër të tjerët të sillen në mënyrë të gabuar dhe për shkak të tyre të gjithë kalojmë sikur të ishin të gjithë të njëjtë . Pikërisht siç ndodh midis shpirtrave! Për shkak të disa shembujve të gabuar, ne rrezikojmë të mendojmë se të gjitha shpirtërore janë përhershme, gënjeshtarë ose të çmendur. Pra homoseksualët janë vetëm një nga kategoritë e shumta që konsiderohen padrejtësisht si të këqija për shkak të disa rasteve që i bëjnë ato të duken negative dhe jo kategorinë në krye të listës.
Fakti është se disa homoseksualë nuk kanë sjellje dhe, për shkak të tyre, të gjithë kalojnë. Si shembull, gjatë jetës sime kam marrë kaq shumë komplimente nga të dyja të drejta dhe nga homoseksualët, dhe kjo nuk ishte kjo që më shqetësonte, por mënyra.
Faqja 12 nga 15

Sa i përket rastit tim personal, përveç pacientëve mendorë që janë shumë, djemtë në përgjithësi kanë më shumë qëndrim në dhënien e komplimente dhe duke u përpjekur, si për arsim, respekt, dhe frikë nga pasojat e tjera; në rastin e vajzave lezbike, në anën tjetër flas për ata që takova, komplimentet ishin shumë më invazive dhe “të pista”, sepse thonë: “Ne jemi gra, nuk ka asgjë të keqe t’ju them këtë apo nëse ju prek uleni “, ndërkohë që në vend të kësaj, duke e ditur se personi tjetër merr kënaqësi të prekni, mund të jeni shumë të bezdisshëm edhe nëse jeni femër. Është e vërtetë se gratë janë shumë më të sigurt se burrat, për shembull dy vajza mund të shkojnë bashkë në banjo dhe të mos kenë turp, djemtë janë më të rrallë për ta bërë këtë, sepse ne jemi rritur me zakone dhe mendime të ndryshme. Nëse një grua shkon në banjo me një grua tjetër, ata menjëherë mendojnë se janë miq, nëse një burrë kërkon një burrë tjetër të shkojë në banjo së bashku ata mund të kalojnë për të dashuruar. Në të vërtetë kjo nuk do të thotë se ato janë, por shoqëria na ka detyruar të mendojmë dhe prandaj na bën të çuditëshme të shohim një njeri që në mënyrë eksplicite i kërkon një personi tjetër të shkojë së bashku në banjo. Nëse dy vajza do të zhduken, ata menjëherë mendojnë se janë miq të mirë, por nëse dy djemtë e marrin varjen e saj, ata do të thotë se janë homoseksualë. Kjo është metoda e të menduarit që është vendosur për ne. Gjithashtu, në qoftë se dy vajza për lojë prek gomarët e njëri-tjetrit, të gjithë qeshin dhe askush nuk mendon keq, sepse personi i prekur ndihet absolutisht i qetë duke e ditur se personi tjetër po luan vetëm dhe nuk ndjen asnjë ndjenjë ndaj saj. Duke ditur se personi tjetër ndjen kënaqësi dhe dëshirë seksuale ndaj jush, dhe lejon veten t’ju prekë, kjo mund të jetë shumë e bezdisshme. Problemi është se nëse pyetni një vajzë lezbike që të mos prekë fundin tuaj, ajo do të fillojë t’ju bëjë papirusin për faktin se jeni homofobik, por ky nuk është aspak koncept. Sepse disa njerëz që shohin një vajzë lezbike janë si të shohin një burrë me një trup femëror, kështu që të flasin; kështu që nuk ka të bëjë me homofobinë, por është se nëse jeni lezbike dhe për këtë arsye në një farë mënyre ju veproni si pjesa mashkullore e çiftit, ashtu si një njeri që nuk duhet të prekni një grua nëse nuk dëshiron të preket.

Personalisht nuk kam asgjë për të thënë për homoseksualët apo lesbiket si një temë e përgjithshme, ndërsa unë duhet të them për njerëzit shumë të saktë të cilët nuk dinë të qëndrojnë ende në këpucët e tyre. Nëse vendosni të jeni homoseksual, duhet të jeni të vetëdijshëm se qëndrime të caktuara mund të bëhen të bezdisshme për burrat. Për shembull, dy miq shpesh mund të shkojnë vetëm dhe askush nuk do të thotë asgjë për ta; ata mund të flenë së bashku, të shkojnë së bashku në palestër, pastaj të shkojnë së bashku në dhomat e dollapit; çdo gjë është normale, asgjë e gabuar. Por nëse njëri prej tyre provohet të jetë seksualisht i tërhequr nga tjetri, por tjetri është i drejtë dhe nuk dëshiron të dijë asgjë për t’u bërë homoseksual, është normale që ai të fillojë të distancohet dhe për këtë arsye të humbasë kontaktin. Kjo nuk rrjedh nga fakti se ai është homofobik, sepse i njëjti djalë i ka dërguar kush e di se sa vajza në dashuri me të, sepse ai nuk ndiente të njëjtën. Por në qoftë se thyen zemrat e grave është në rregull, nëse e thyen atë tek një homoseksual, a flisni si një person i përbuzur? Fakti është se fjala homofobia është përdorur shumë lehtë. Njerëzit përdoren për t’i larguar ata që i komplimentojnë ose tregojnë se janë tërhequr, pavarësisht nga gjinia. Sepse në qoftë se një grua merr vëmendjen nga një njeri që nuk i pëlqen, ajo mund ta largojë atë dhe ajo rezulton të jetë një grua e drejtë, ndërsa nëse ajo merr vëmendjen nga një grua tjetër që nuk e pëlqen atë dhe e merr atë, ajo rezulton të jetë e keqe, homofobike dhe më shumë e vënë atë më shumë?

Kjo homofobia ekziston është shumë e vërtetë, por është e gabuar për shumë homoseksualë që ta përdorin fjalën sa herë që u përshtatet atyre. Është e vërtetë se homoseksualët në disa vende dhe në disa zona kanë më pak të drejta, ashtu si gratë! Pra, është e gabuar të flitet për homoseksualët si viktima të vetme në botë, sepse nuk është e vërtetë, dhe nganjëherë në vende si tonat, ku ata pranohen gjithnjë e më shumë, e përdorin këtë kartë me pak ekzagjerim. Për aq kohë sa flasim për adoleshentët, kur ata detyrojnë një djalë homoseksual, ata nuk janë duke tallur me të vërtetë orientimin e tij seksual, por po e marrin atë me djalin më të dobët. Ka kaq shumë djem homoseksualë të cilët nuk kanë vuajtur dhunë në shkollë dhe shumë njerëz të tjerë të drejtë që talleshin, rrihen dhe përfundojnë duke kryer vetëvrasje çdo vit, sepse janë të poshtëruar nga kolegët e tyre.

Faqja 13 nga 15

Por, kur flasim për to, nuk themi “djaloshi i drejtë është rrahur sepse ai e shikoi të dashurën e dikujt tjetër”, ndërsa për djalin homoseksual i cili ishte rrahur për të parë shokun e dikujt tjetër themi “djalë homoseksual i rrahur për shkak se ishte homoseksual”. Është e vërtetë se ende ekziston homofobia, por nuk e ekzagjerojmë atë sikur gjithë bota ta dënonte atë: nuk është e vërtetë, ka shumë njerëz që nuk kujdesen për shijet seksuale të të tjerëve, për sa kohë që nuk ndihen të dhunuar me komplimente të tepruara ose me prekje të paparashikuara.

Ajo që krijon neveri në disa njerëz nuk është aspak orientim seksual, por njohja e disa maniacsve homoseksualë që i kanë traumatizuar disi. Fakti është se vajzat lesbike duan të besojnë se është krejtësisht normale të prekësh një grua tjetër, ta prekë atë dhe të presin që tjetra të pëlqejë “sepse jemi gra”, jo, sepse nëse ajo nuk tërhiqet nga ai person, ajo nuk i pëlqen të vuajë gjëra, ashtu si ju nuk dëshironi të vuani nga një njeri. Pse duhet të preket nga një grua lezbike të jetë më pak serioze? Ne e shohim të njëjtën gjë tek njeriu. Njeriu është më i shkëputur se gruaja, burrat nuk e prekin prapanicën, nëse jo miq të rrallë që nuk i bëjnë këto probleme, por shumë të tjerë nuk e vlerësojnë shumë besimin, duke qenë të sigurt se personi tjetër është i drejtë. Për të, duke e ditur se një njeri me dëshirë seksuale ndaj tij, merr shumë besim, është edhe më i bezdisshëm. Ai nuk gjykon faktin se ai është homoseksual por tregon se ai është tërhequr seksualisht nga ai. Pra, burrat nuk kanë mend që të qëndrojnë afër homoseksualëve dhe të marrin frymë të njëjtë ajri: i bezdisin ata për të marrë shikime dhe vlerësim nga një njeri tjetër që tregon synimet seksuale dhe dëshirat. Siç e thashë, ne të gjithë kemi karakterin që të largojmë ata që na vlerësojnë se ne nuk duam, edhe nëse shumica e kohës ndodh me njerëzit e seksit të kundërt. Megjithatë, ne marrim lëvdata nga njerëz që nuk na pëlqejnë, sepse, për më tepër, i përkasin të njëjtës gjini, nuk është ndryshe: i heqim ato, sepse nuk na pëlqen që t’i provojnë me ne. Kjo nuk është homofobia, po flasim për veprimet që bëjmë çdo ditë drejt njerëzve të drejtë dhe nuk e kuptoj pse nuk e bëj atë drejt homoseksualëve. Për fat të keq, megjithatë, shumë homoseksualë janë të bindur se pasi vlerësojnë të dyja gjinitë ose seksin e tyre, atëherë njerëzit me të cilët ata përpiqen duhet patjetër t’i vlerësojnë ata në të njëjtën mënyrë. Një person i cili ka vendosur të jetë dhe të mbetet i drejtë, nuk ka arsye për të ndryshuar orientimin e tyre seksual, edhe nëse personi homoseksual përpiqet me të. Fakti është se disa homoseksualë – dhe kjo nuk duhet të mohohet – presin që personi me të cilin ata përpiqen, edhe pse janë të drejtë, duhet të bëjnë një përpjekje dhe të provojnë përvoja të reja, përndryshe është homofobike! Por njerëzit e drejtë nuk janë të interesuar në përvojat homoseksuale! Unë jam drejt! Ata që duan të kenë përvoja me të dyja gjinitë quhen biseksualë, por njerëzit e drejtë tashmë kanë vendosur se cilat seks dëshirojnë dhe nuk është e drejtë të vazhdojnë të insistojnë dhe të definojnë ato homofobike vetëm për shkak se kanë bërë një zgjedhje të ndryshme nga homoseksualët.

Por a ka të gjitha këto gjëra me frymëzim?

Kjo është pikërisht aty ku dëshiroja të shkoj. Ekziston një premisë e dukshme, logjike dhe normale: jo të gjithë homoseksualët janë të njëjtë, ka nga ata që mendojnë për biznesin e tyre, ata që nuk përpiqen me të gjithë ata që kalojnë, kush është një person serioz dhe besnik ndaj partnerit të tij, i cili nuk është i interesuar për njerëzit e drejtë sepse ai pëlqen vetëm njerëz homoseksualë, e kështu me radhë. Në këtë kapitull unë po përshkruaj vetëm llojin e homoseksualëve që sillen keq dhe, për shkak të tyre, të gjithë të tjerët gjithashtu kalojnë me shumë bari. Kështu që unë nuk po kritikoj homoseksualët, por ato raste specifike të homoseksualëve që veprojnë si maniaçë. Tema e homoseksualëve po i afrohet temës së spiritualitetit, dhe tani do të shpjegoj pse.

Faqja 14 nga 15

Ashtu si personat e çmendur, gënjeshtarët, veganët, ambientalistët, kafshët dhe të gjithë ata që depërtojnë në grupet shpirtërore për të kthyer sa më shumë njerëz në stilin e tyre të jetesës, duke pretenduar se janë shpirtërore dhe duke i bërë ata të besojnë se nuk mund të zgjoheni dhe e konsideroni veten shpirtërore nëse nuk jeni vegan, kafshë, ambientaliste dhe kështu me radhë, ka edhe modë që nuk mund të jeni shpirtëror dhe nuk mund të gjeni ndriçimin nëse nuk bëheni fillimisht homoseksual.

E gjithë kjo mund të duket budallallëqe dhe banale, një premisë e dobët në të cilën askush nuk do të binte, por për fat të keq, gjithnjë e më shumë njerëz bien për të. Natyrisht ata e ndezin fjalimin me fjalë të bukura, duke bërë fjalë të gjata për faktin se shpirti është aseksual dhe se trupi është vetëm një predhë. Ata fillojnë nga një parim që mund të ketë baza logjike dhe madje edhe të bukura, por pastaj ju detyron të zgjidhni atë që ata dëshirojnë që ju të zgjidhni. E gjitha fillon me fjalimin e gjatë rreth shpirtit. Është e vërtetë: shpirti nuk ka seks, shpirti i do të gjithë, mashkull apo femër. Është e vërtetë: keni jetuar shumë jetë të kaluara në të cilat keni qenë një burrë dhe të tjerë në të cilët keni qenë një grua, prandaj shpirti juaj ka të dy anët. Është e vërtetë: disa nga njerëzit që njihni sot si gra, është e mundur që në jetën tjetër ata kanë qenë burra dhe ju keni dashur njëri-tjetrin, prandaj në këtë jetë mund të ndjeni dashurinë e lashtë që ju bashkon. Është e gjitha e vërtetë! Por shpirti është shpirti, trupi është trupi. Nëse keni lindur një grua në këtë jetë dhe njeriu që keni dashur në jetën e fundit ka lindur gjithashtu një grua në këtë jetë, do të ketë gjithashtu një arsye. Fakti është se nëse je i natyrës lezbike, atëherë është e drejtë që ta ndjekësh natyrën tënde. Por nëse ju jeni një natyrë e drejtë, pse ktheni natyrën tuaj dhe ndryshoni shijet tuaja vetëm për të kënaqur dikë tjetër? Pse të të pëlqejë një grua nëse jeni tërhequr natyrshëm nga seksi mashkullor? Nuk ka asgjë të keqe me të qenit i drejtë! Ne duhet të marrim shumë seriozisht se në sferën shpirtërore sot ju jeni të çuditshëm nëse jeni drejt. Është e drejtë që homoseksualët të mos vuajnë dhe nuk janë në shënjestër për shijet e tyre seksuale, as që përpiqen t’i kthejnë me forcë ata të bëhen drejt nëse nuk janë ata që duan. Por pse të detyrosh një heteros që të bëhesh homoseksual? Pse e gjithë kjo manipulim psikologjik që ta bëjë atë të duket se personi i drejtë është më pak evolucionar shpirtëror me sharjet e zakonshme që njerëzit e drejtë “nuk kanë mendje të hapur” vetëm për shkak se ata nuk duan të shkojnë në shtrat me të njëjtin seks? Ja çfarë është problemi i vërtetë. Ashtu si fjalimi i veganeve, ajo që shqetëson njerëzit nuk është kush është vegan, por ata janë vegan që ju bëjnë të ndjeheni fajtor nëse ndiqni natyrën tuaj më të përhershme se sa të tyrin. E njëjta gjë që ne shohim përsëri në mesin e shpirtrave homoseksualë: nuk është homoseksualiteti që na shqetëson, por ata njerëz homoseksualë që ju bëjnë të ndjeheni fajtorë nëse ndiqni natyrën tuaj të drejtë dhe jo “hapni mendjen” ndaj seksit tjetër.

Për ata që nuk kanë njohur kurrë shpirtra homoseksualë që u përpoqën ta konvertonin, unë ju them: Të bekuar janë mendjet tuaja që nuk e kanë njohur këtë çmenduri! Por nëse dini shumë grupe shpirtërore, do të keni takuar disa, madje më shumë se dikush. Në mesin e gënjeshtrave të ndryshme, ata thonë se për të ndriçuar, domosdoshmërisht duhet të bëheni homoseksual, sepse vetëm kur shpirti juaj ka mësuar të hapet për të dy gjinitë, a mund të zgjoheni dhe të afroheni më Perëndinë, sepse Perëndia është i plotë, është edhe gruaja, burri dhe blah blah . E vërteta është se Perëndia nuk i jep një mallkim nëse jeni drejt apo homoseksual, por lloji i njerëzve që duan të manipulojnë të tjerët me çdo kusht janë në gjendje të përfitojnë nga emri i Perëndisë po aq lehtë. Ashtu siç e shfrytëzojnë emrin e Jezusit, mjafton të thuhet se një modë e re e krijuar nga disa homoseksualë po e përhapë idenë – ose më mirë blasfeminë – se Jezusi ishte homoseksual dhe për këtë, nëse dikush dëshiron të ndjekë mësimet e Jezusit, ju duhet të bëheni homoseksual. Por ideja se Jezusi ishte homoseksual ka një histori disi më të komplikuar. Kjo histori rrjedh nga provat që Jezui i shkroi disa letra dashurie një Gjoni të caktuar. Ne të gjithë e njohim Gjonin: apostullin e preferuar të Jezuit, apostullin që së pari e pa ringjalljen e Jezusit; apostulli që bashkë me Pjetrin bëri mrekullitë më të mëdha mes të gjithëve; apostull i cili mbeti deri në fund të kryqëzimit të Jezusit, për të ngushëlluar Madonë. A kujton dikush ju? Po. Gjoni, në të vërtetë, ishte Magdalena. Gjoni është emri mashkullor me të cilin Kisha është përpjekur të bëjë që shifra femërore të zhduket plotësisht nga feja, ta nënshtrojë atë dhe ta ndryshojë atë.

Faqja 15 nga 15
Si mund të nënshtrohet gruaja nëse pas Jezuit erdhi Magdalena apo një grua? Figura e Madonnës nuk mund të fshihet deri tani, por Magdalena po, duke e muddying atë në çdo mënyrë të mundshme. Do të ishte e mjaftueshme që ju të shkoni dhe të lexoni shkrimet dhe të zbuloni se kur dikush flet për Gjon Magdalenën nuk përmendet në asnjë mënyrë, dhe kur dikush flet për Magdalenën, figura e Gjonit zhduket. Për më tepër, jeta e tyre përputhet me çdo gjë: për mrekullitë, për personin e parë që e ka parë Jezusin gjatë ringjalljes, për personin që ka mbetur gjatë kryqëzimit, të njëjtat mrekulli të njëjta të kryera në të njëjtën kohë dhe kështu me radhë. Kisha, për të fshehur figurën e Magdalenës, e cila vetëm në vitin 2016 më në fund u pretendua dhe u shpall si pasardhës i Jezuit, pas dy mijë vjetësh plot gënjeshtra, preferonte ta kalonte Jezusin si homoseksual, në vend që t’i jepte një të tillë me vlerë për gruan duke pranuar se, i preferuari i të gjithë apostujve të Jezusit, ishte një grua!
Pra, Kisha që mohon aq shumë homoseksualët, le të kalojë Jezui për homoseksualët (i cili shkroi letra dashuri me “Gjonin”), në mënyrë që të mos pranonte se ajo ishte një burrë i Magdalenës, një grua! Por kjo nuk është hera e parë që kjo ka ndodhur. Joan i Arcit duhej të bënte të njëjtën gjë, që, për t’u pranuar nga shoqëria dhe për të shpëtuar Francën, duhej të pretendonte të ishte një njeri dhe të quhej Gjon; megjithatë Kisha donte ta ndëshkonte e ta bënte atë të zhdukej, sepse ajo nuk mund ta pranonte që një grua e re mund të ishte aq e fortë. Prandaj Kisha muddies figurën e gruas në atë masë që në mënyrë që të jetë me vlerë diçka, duhet të bëhet një njeri përndryshe ajo do të shohin për atë që gjurmët e saj zhduken. Ne e dimë historinë e dishepullit Gjon vetëm për shkak se ai nuk mund të fshihej – duke marrë parasysh të gjitha mrekullitë që kishte bërë Maria Magdalena – që e bënte të kalonte për një burrë, me çmimin e bërjes së njerëzve që besonin se Jezusi ishte homoseksual. Duke pasur parasysh këtë premisë, disa njerëz homoseksualë dhe homoseksualë, shfrytëzojnë historinë e rreme për Jezusin homoseksual me qëllim që të bindë më shumë shpirtërisht të jetë e mundur për t’u hapur fizikisht (përveç mendërisht!) Të ketë marrëdhënie seksuale me të njëjtin seks. Sigurisht që nuk ka mungesë të reklamave, mesazheve subliminale dhe të gjitha videot muzikore që na bëjnë të mendojmë se ne duhet të bëhemi homoseksual, sepse personi i drejtë nuk është më në modë. Është logjike që homoseksualët të kenë të njëjtat të drejta si heteroseksualët dhe nuk duhet të diskutojmë as për këtë, por në ditët e sotme njerëzit e drejtë manipulohen për t’u konvertuar në një natyrë që nuk i takon atyre, është një gabim i madh. Kjo nuk është e mirë, e lëre më shfrytëzuar fjalët shpirtërore për të detyruar njerëzit që shpresojnë të zgjohen, të bëhen homoseksual për ta bërë këtë. Nuk është orientimi seksual që lejon ose parandalon dikë nga zgjimi! Por është praktikë psikike !!! Prandaj nuk është e vërtetë që njeriu duhet të bëhet homoseksual në mënyrë që të evoluojë shpirtërisht, as që duhet të hapet me seksin tjetër dhe të shkojë në shtrat me ta. Orientimi seksual nuk ka të bëjë aspak me evolucionin shpirtëror, prandaj le të ndalojmë përhapjen dhe besimin e këtyre mashtruesve, ndër të tjera qesharake.
Me këtë kapitull shpresoj se kam zgjidhur shumë dyshime për këtë çështje, duke shpresuar që njerëzit të hapin sytë dhe të zgjedhin jetën dhe orientimin seksual pas shijet dhe idetë e tyre, pa u ndikuar nga të menduarit masiv ose taksat. nga disa grupe njerëzish. Pavarësisht nga ajo që të tjerët ju thonë, bëni gjënë e duhur!
Për të përfunduar këtë artikull shumë intesiv që plotëson temën “Shpirtrat janë të gjithë CRAZY” Unë do të doja të ju falënderoj për të shkuar thellë në lexim pa u ndalur në rreshtat e parë dhe duke gjykuar artikullin me titullin e saj. Unë jam i sigurt se në fund të leximit ju keni kuptuar më mirë këndvështrimin tim, prandaj ju ftoj të shkruani tuajat përmes një koment më poshtë, për të na informuar nëse kjo seri e artikujve kanë qenë të dobishme për ju dhe ju i pëlqeu. Le të presim për të lexuar ju!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/15561) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 15 nga 15. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]