Disponibile in:

01 – Energjia – isfarë është energjia (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Energjia është çelësi i gjithçkaje që ekziston. Do gjë që përbën universin, nga forma më e vogël e jetës deri te vetë universi, është e krijuar nga energjia. Brenda kësaj rruge shpesh do të dëgjoni për energjinë dhe do të zbuloni se cilat janë ndryshimet, do të mësoni termat e saktë për të treguar llojet e ndryshme, do të dini se si të njohni gjithçka që lidhet me energjinë falë përvojës që do të keni. Së pari, është e rëndësishme që të kuptoni se çfarë kuptohet saktësisht me termin “energji”. Kur flasim për energji, mendimi i parë mund t’ju çojë në energji elektrike: mirë, kjo është një lloj energjie. Sidoqoftë, ka shumë forma të tjera, për shembull materiali, shumë i ndryshëm nga energjia pranike.

Matështja është energji, për shembull muri, shtrati, kompjuteri juaj dhe të gjitha objektet që përbëjnë dhomën tuaj janë bërë me energji. Dhoma juaj vetë është bërë me energji. Sidoqoftë, ekziston një lloj i tretë i energjisë i quajtur Prana. Energjia pranike / prana është fillimisht e padukshme, ndryshe nga materiali i përshkruar sapo shikoni dhe prekni çdo ditë. Ndërsa e merrni celularin në dorë, vishni rrobat tuaja, zgjidhni cilat këpucë të vishni, po shikoni dhe prekni energjinë e materializuar. Meqenëse e shihni dhe prekni këtë lloj energjie çdo ditë, ju mendoni se është e vetmja që ekziston. Në realitet, gjithçka rreth jush ka një formë tjetër energjie që mbush të gjitha vendet e mbyllura dhe të hapura, sepse jeni kudo. Për thjeshtësi, ju mund ta shoqëroni energjinë pranike me ajrin, kështu që e dini se gjithçka përreth jush, në çdo cep më të fshehur dhe në mes të dhomës, ka ajër dhe prandaj ka energji prana. Në mënyrë që ju të kuptoni plotësisht konceptin e energjisë, ne do t’i thjeshtojmë termat duke i ndarë ato në dy tema të ndryshme; prandaj do të merremi me energjinë materiale në artikullin tjetër që do të quhet Matricë, në mënyrë që në këtë hapësirë ​​të kuptoni më thellë se çfarë është energjia Prana. Kur flasim për energjinë shumicën e kohës nënkuptojmë Prana (ose Prana), kjo është energjia që jeton përreth nesh dhe që mund të përdoret për të na shëruar, praktikuar teknika shpirtërore, të na bëjë më të fortë dhe më të vetëdijshëm. Energjia Prana është shtytja që lejon mekanizmat e botës dhe të gjithë universit të aktivizohen dhe për këtë arsye të lëvizin, sepse pa të nuk do të kishte lëvizje dhe evolucion, kështu që nuk do të kishte jetë. Energjia është e pranishme kudo dhe nuk ka vend në të gjithë universin ku mungon.

Shtë e qartë se ka vende ku energjia është më e rëndë dhe negative, të tjera ku është e pastër në sasi më të madhe, por nuk ka vend ku energjia mungon. Pa energji një vend nuk ekziston, pushon së ekzistuari ose thjesht nuk ka ekzistuar kurrë. Edhe tani, përreth jush, ka energji. Mundohuni të imagjinoni energjinë si ajri, kështu që mendoni për të gjithë ajrin që është i pranishëm në dhomën tuaj tani. Në çdo pikë të vetme ku e ktheni aty, ju nuk e shihni atë, megjithatë jeni të pranishëm, ju rrethon dhe ju prek vazhdimisht. Siç e dini, oksigjeni dhe ajri nuk janë e njëjta gjë, në fakt ne mund të mendonim për një vend pa oksigjen, por në të cilin ajri është gjithmonë i pranishëm. Mendoni për vendet më të mbyllura, për shembull nën mbulesat ose brenda dollapit, ku oksigjeni është i pakët dhe mund ta keni të vështirë të merrni frymë; në atë rast oksigjeni mungon, por në realitet ajri është i njëjti prezent. Pra, edhe në vendet ku oksigjeni është i pakët ose mungon, energjia është akoma e pranishme sepse ato janë dy thelbi të dallueshëm. Në fakt energjia është e pranishme kudo, madje edhe në vendet ku mungon oksigjeni, për shembull në hapësirë; megjithatë energjia është gjithashtu e pranishme atje. Një shembull tjetër është ai i maleve të larta, ku padyshim që ajri është i pranishëm por ka shumë më pak oksigjen. Pra, mos e lidhni energjinë me oksigjenin, sepse oksigjeni është i kufizuar, por energjia është plotësisht e pafund, e bollshme dhe do të vazhdojë të rritet. Deri më sot mund të keni injoruar plotësisht praninë e energjisë përreth jush dhe brenda jetës tuaj, sepse nuk mund ta shihni atë duke menduar se ajo, si ajri, është e padukshme.

Faqja 2 nga 4

Kështu që jetoni ditën tuaj pa menduar për energjinë që ju rrethon dhe, brenda dhomës ku jeni, nuk shihni asgjë përveç mobiljeve që ju rrethojnë pa kuptuar se sa energji është e pranishme përreth dhe pranë jush. Do t’ju habisë të dini se mund të mësoni të shihni energji, por keni nevojë për trajnim. Sidoqoftë është e rëndësishme që të jeni të vetëdijshëm se nuk është e çuditshme ose e paimagjinueshme, sepse shumë mund ta shohin atë duke ndjekur ushtrimet e duhura vizuale.

Vetëm mendoni se sa njerëz mund të shohin Aurën dhe shtresat e saj të energjisë me ngjyrë. Në fakt, aura është fushë energjetike e çdo personi, një qenie e gjallë por edhe e objekteve, orendive apo makinave, kështu që është energjia që gjithçka që ekziston ka pasur gjithmonë. Ka kaq shumë lloje të energjisë dhe secila ka një term specifik për të treguar saktësisht ekzistencën e saj. Për shembull, Aura është energji, por edhe Prana është energji, siç është edhe vetëdija, megjithatë ato janë tre lloje të ndryshme të energjisë. Për këtë arsye, në mënyrë që të mos rrezikoni të bini në konfuzion, unë e kam kryer këtë udhëtim me përpikëri të madhe, e cila do t’ju tregojë hap pas hapi çdo term të vetëm dhe përkufizim. Në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të dini gjithçka që duhet të dini pa frikë se mos bëni gabime ose do të vraponi shumë. Tani e tutje, për tu siguruar që të mos ngatërrohemi, kur flasim për energji i referohemi në mënyrë të veçantë atij që mbush hapësirën e çdo vendi, atëherë energjia që, si ajri, është e pranishme në çdo dhomë, ashtu si në vendet hapur. Energjia është kudo! Në fakt ju mund të mësoni të shihni edhe këtë lloj energjie dhe do të keni një mënyrë ta kuptoni atë dhe ta thelloni atë me rrjedhën e kësaj rruge. Energjia pranike është një nivel shumë i lartë dhe i pastër energjie, në fakt Prana përdoret – nga ata që janë në gjendje ta përdorin atë – për të kuruar problemet shëndetësore përmes energjisë; pra, termi “Pranoterapi”, ose atë që unë mësoj me termin Shërimi Energjik, i cili përdor Prana për të arritur efekte të mrekullueshme.

Sidoqoftë, energjia pranike nuk përdoret vetëm për të kryer shërimin e energjisë, por është origjina për të cilën funksionojnë të gjitha aktivitetet shpirtërore dhe mund të arrijnë efekte shumë të larta. Mjafton të thuash që për të realizuar çdo lloj teknikë shpirtërore, siç është një Udhëtim Astral, për të bërë Mbrojtje Psikike ose për të mësuar të përdorni Telepatinë, duhet të rritni energjinë tuaj. Energjia pranike është thelbësore për të rritur funksionet tona shqisore, për të na mundësuar të përdorim aftësitë tona, si dhe për të përmirësuar ndjeshëm shëndetin tonë fizik, por edhe emocional. Në fakt është një aleat i shkëlqyeshëm për mirëqenien mendore dhe psikofizike. Shumë njerëz e ngatërrojnë energjinë pranike me energjinë fizike. Nëse shikoni përreth, ju njohin ata që duan gjithmonë të bëjnë, veprojnë, lëvizin, dalin, udhëtojnë, në vend të kësaj janë shumë më të ulur dhe dembelë, aq shpesh apatikë, të cilët nuk duan të bëjnë asgjë. Në zhargon themi se të parët janë shembuj të njerëzve që kanë shumë energji, ndërsa këta të fundit kanë më pak. Sidoqoftë, energjia pranike nuk është energji fizike, por një lloj energjie shumë më komplekse dhe e ngritur shpirtërisht. Në fakt një person me diell, i cili pëlqen të dalë, të udhëtojë, të jetë gjithnjë në lëvizje, me siguri është një person i ngarkuar mendërisht, por asgjë nuk ka të bëjë me energjinë pranike, e cila në vend të kësaj na lejon të zhvillojmë aftësitë tona ekstra-sensuale.

Energjia pranike është e gjithë rreth nesh, por shumë nuk i dinë cilësitë e saj dhe vazhdojnë të injorojnë dobinë e saj. Në mënyrë që të përdoret energjia pranike, është e nevojshme ta përvetësojmë atë dhe ta lëmë të hyjë në ne përmes frymës, por një frymë e vetëdijshme dhe e praktikuar mirë. Everydo ditë marrim frymë mijëra herë, por sigurisht që nuk po marrim frymë nga Prana, sepse nuk jemi të vetëdijshëm për atë që është. Për të qenë në gjendje të përvetësojmë energjinë pranike brenda nesh është e nevojshme të kryhet një praktikë e saktë e Meditimit, një metodë me të cilën njeriu mëson të marrë dhe të përdorë energji pranike. Prana është përreth nesh dhe ajo mund të zhytet, të kujtohet dhe të marrë frymë kurdo dhe kudo që të jeni, sepse nuk ka vend ku energjia pranike nuk është e pranishme ose nuk mund t’ju arrijë në sasi të mëdha.

Faqja 3 nga 4

Kudo ku jeni ju mund të merrni frymë nga prana dhe ta përdorni atë për të rritur shëndetin tuaj, për të forcuar mbrojtjen tuaj, për të qenë në gjendje të bëni ndryshime dhe të ndryshoni atmosferën e kontekstit në të cilin jeni. Tani për tani thjesht duhet të dini se Prana është gjithçka që do të lëvizë mekanizmin e motorit tuaj shpirtëror që do të vazhdojë të qëndrojë për aq kohë sa ju e ushqeni atë. Por Prana nuk është niveli i vetëm i energjisë, sepse gjithçka rreth nesh është bërë nga energjia dhe ka disa shtresa të energjisë. Nëse keni frikë të mos keni mundësi të ndiqni hapin, nuk duhet të shqetësoheni, sepse gjatë këtij udhëtimi shpesh do të rifillojmë të njëjtat terma dhe do të rrisim njohuritë për secilin prej tyre, në mënyrë që të jetë e pamundur për ju që të mos kuptoni funksionimin e energjisë.

Pastaj fillojmë të katalogojmë nivelet e ndryshme të energjisë me të cilat po merremi. Së pari, gjithçka që është fizike ose materiale, siç janë mobiljet, objektet, mobiljet ose trupi ynë fizik, është një shembull i energjisë materiale që i përket Matricës; do të përshkruhet më mirë në artikullin tjetër. Eachdo objekt, megjithatë, ka një shtresë të energjisë astrale që e rrethon atë dhe i përket vetëm asaj, e cila quhet Aura. Aura është fushë energjetike e çdo objekti ose qenieje e gjallë, në fakt edhe ju keni një Aure të vetin tuaj. Për më tepër, objektet dhe vendet mund të kenë programe energjetike brenda tyre, që është një lloj energjie pozitive ose negative që është programuar në një mënyrë të caktuar; për shembull, një vend ku është kryer dhunë serioze ka një program negativ të energjisë që është krijuar në të gjithë zonën, për shkak të ngjarjeve të errëta që kanë ndodhur. Nuk është Aura, por është një program energjetik që është krijuar dhe që do të vazhdojë të jetojë për ca kohë, i cili është i lidhur me Aurën; ju mund të vini re se si të hyni në ndërtesa të caktuara ose shtëpi ku njerëzit kanë vdekur brutalisht, ose në vendet ku kanë ndodhur ngjarje shumë të këqija, edhe pse ato janë rinovuar dhe modernizuar kohët e fundit, megjithatë, t’i bëjë ata që nuk janë të vetëdijshëm për çfarë ndodhi me të vërtetë brenda atyre shtëpive. Kjo ndodh sepse programi i energjisë vazhdon të ekzistojë, derisa të eliminohet ose zëvendësohet me një lloj tjetër programi, ndoshta më pozitiv.

Deri më tani kemi cituar lloje të ndryshme të energjisë dhe në të njëjtën kohë kemi dalluar energjinë materiale (të cilat janë objektet dhe gjithçka që përbëhet nga materia) nga energjia Auric (e cila është fushë energjetike e çdo gjëje të gjallë ose të pajetë që na rrethon) dhe programet energjetike, ose gjurmët e energjisë të lëna nga një ngjarje që ndodhi në atë vend. Përtej kësaj, ne kemi folur tashmë për energjinë që është e pranishme në të gjithë dhomën dhe e mbush atë, dhe këtë energji do ta quajmë si Energji Static. Isshtë gjetur kudo në planet, është i pranishëm kudo ku ajri është i pranishëm. Brenda energjisë statike është edhe energjia pranike. Për të kuptuar shpejt ndryshimin midis energjisë statike dhe pranike, përpiquni të përqendroheni përsëri në ajër: është kudo, pavarësisht nëse është një vend pozitiv apo negativ, është aty, sepse ka ajër. Energjia pranike është gjithashtu e pranishme kudo, por në vende shumë pozitive është e pranishme në sasi shumë të mëdha, ndërsa në vendet negative ajo është e pranishme në një masë më të vogël. Energjia statike është e pranishme kudo, ashtu si Prana, por kjo e fundit është më pak e pranishme në vende shumë negative, për shembull në dimensione të errëta. Prana është kudo dhe madje në dimensionet më të errëta ka një përqindje minimale, por në një nivel shumë, shumë më të ulët; në vend të kësaj, në vendet pozitive prania e saj është shumë më e madhe.

Prana mund të tërhiqet dhe mund të bëhet për të hyrë edhe në dimensionet më negative dhe, aq e vështirë sa mund të duket, një vend negativ mund të pastrohet dhe të programohet përsëri me energji pozitive. Energjia pranike përcakton praninë e pozitivitetit, dhe jo anasjelltas. Prandaj, nëse në një vend ka shumë Prana, ai bëhet një vend pozitiv, ndërsa nëse në një vend mungon, bëhet negativ.

Faqja 4 nga 4

Prana është par shkëlqimi i energjisë pozitive: prania e saj përmirëson ngjarjet që ndodhin dhe shëndetin e qenieve të gjalla që banojnë në një zonë të caktuar. Për shembull, vendet e luftës janë shumë negative sepse ka pak Prana; duke dërguar energji pranike në ato vende dëshira për luftë mund të zvogëlohet. Me fjalë të tjera, energjia pranike është thelbësore për jetën dhe për evolucionin shpirtëror. Sidoqoftë, ideja që energjia mund të ndahet në terma të ndryshëm dhe se të gjithë raportojnë për një temë kaq të gjerë nuk duhet t’ju trembë. Brenda kësaj rruge do të mësoni, me kohën e nevojshme, gjithçka që ju nevojitet dhe do të jeni në gjendje të plotësoni kureshtjen tuaj më intime. Mos u shqetësoni nëse nuk keni kapur menjëherë gjithçka që keni lexuar në këto faqe sot, sepse kërkon kohë për të asimiluar konceptet, reflektuar në to dhe për t’i kuptuar plotësisht ato. Të siguruara për të ditur që tema “energji” do të përsëritet shumë herë pasi është një temë me rëndësi jetike, kështu që do të keni mundësinë të zbuloni gjithnjë e më shumë informacion dhe të rritni lidhjet që do t’ju lejojnë të zgjeroni njohuritë dhe pikëpamjet tuaja. Pra, jepini vetes kohë për të tretur argumentin sepse, megjithëse në dukje të thjeshtë në pamje, aq shumë shpirtra ende nuk e kanë kuptuar se sa e rëndësishme është prania e energjisë në jetën e një personi dhe çfarë është e aftë. Pra, mos nxitoni dhe kënaquni të mësoni. Në artikullin tjetër do t’ju sqaroj se cila është energjia materiale dhe si funksionon Matrica.

Sigurisht që ky është vetëm një mësim hyrës për atë që energjia është në të vërtetë; nëse dëshironi të mësoni më shumë dhe të mësoni informacione të reja, vazhdoni të lexoni artikujt e ardhshëm. Sidoqoftë, së pari, ju lutemi lini një koment më poshtë për të na njoftuar nëse ky dokument ishte i dobishëm për ju, nëse lehtë e kuptonit shpjegimin e energjisë dhe e vlerësonit.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4270) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

1 commento

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]