Disponibile in:

86 – Çfarë është Aura – Aura kolektive dhe programet e saj (3 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 9

Shumë shpesh nuk e kuptojmë sa frymëzimi na rrethon edhe në momentet më të përditshme: në fakt mendojmë se energjia është vetëm vegimi i një fantazmë ose një objekt që lëviz vetvetiu, sikur gjithçka tjetër nuk ishte më e rëndësishme . Energjia na rrethon çdo ditë, na kompozon dhe ndërton jetën në të cilën jetojmë. Aura është mjeti kryesor me të cilin krijojmë atë që na ndodh. Ngjarjet, njerëzit që duan të na njohin ose të qëndrojnë larg prej nesh, e gjithë kjo ndodh për shkak të atmosferës sonë.

Fusha jonë energjetike vendos se çfarë duhet të hyjë në jetën tonë dhe çfarë nuk është, por vendimet e saj shpesh janë pa ndjenja dhe për këtë arsye ato mund të na sjellin edhe probleme të mëdha. Gabimi nuk rrjedh nga aura në vetvete, por nga ne që e injorojmë dhe nuk i japim vëmendjen e duhur për të shkuar në rrugën e drejtë. Aura nuk është e vetëdijshme dhe inteligjente për të menaxhuar vetë jetën tonë, sepse ajo nuk do të bëjë asgjë, por të tërheqë atë që nuk duam dhe kjo nuk na sjell dobi. Aura është autonome, duke tërhequr në vetvete atë që është më e ngjashme me energjinë e saj dhe duke distancuar atë që nuk i ngjan asaj, por nuk është mjaft inteligjente për të njohur atë që ne dëshirojmë dhe çfarë nuk na pëlqen, çfarë na sjellë mirë dhe çfarë do të bëjmë vetëm e keqja. Që nga mosha e hershme kemi kuptuar se njerëz të ngjashëm tërheqin njëri-tjetrin, ishte sikur të ishte një magnet për ata që ngjanin njëri-tjetrit, por kur u përpoqëm t’u afroheshim atyre që i pëlqejmë, ata u larguan, sikur të kishte një magnet kundërta. Menduam se ishim shumë të ngjashëm dhe nuk e kuptuam përse disa grupe nuk e bënin atë për ne. Si adoleshentë ishte shumë më e dukshme, në fakt në shkollë djemtë u ndanë në grupe që zakonisht mbetën të njëjta gjatë gjithë vitit; në çdo klasë ka qenë së paku një grup i “mirë”, i cili mund të jetë më i bukur, më i dhunshëm, ose thjesht më i guximti. Ata ishin djem shumë normalë dhe kur mund të flisnit me njërin prej tyre pa kompaninë ju mund të vëreni se sa i qetë dhe me kurriz ulën, por kur u bashkua me grupin e tij këtu ishte se gjithçka ndryshoi, egoja u ngrit dhe forcohej njëri-tjetrin. Ishte jashtëzakonisht e vështirë të hynim në një grup që nuk na përkiste, sepse edhe nëse me disa anëtarë ne qeshnim dhe bënim shaka, ishte sikur diçka e padukshme na hodhi poshtë për të na larguar dhe për të na kthyer në vendin tonë. Kjo është aura.

Megjithëse secili prej nesh ka një atmosferë shumë personale, kur ne jemi në shoqërinë e njerëzve që i duam ose jemi shumë të njohur me të, aurat bashkohen për të krijuar një sinergji midis tyre. Aurat vazhdojnë të ekzistojnë në mënyrë të pavarur, por ndërkohë një pjesë e energjisë bashkohet me tjetrën për të formuar një bllok të vetëm. Kur më shumë njerëz të bashkuar dhe të sigurt gjejnë veten së bashku, aurat e tyre vijnë së bashku për të formuar një lloj “aureje të madhe”. Edhe pse të gjithë kanë atmosferën e tij, ai do të ndikohet nga mendimet kolektive të aurës së madhe, të cilat nuk janë gjë tjetër veçse mendimet mbizotëruese të atyre që i drejtojnë të tjerët. Ne kemi vërejtur gjithmonë se si secili grup shokësh kishte brenda një shtylle kryesore që mund të ishte më e dhunshme ose më inteligjente, më e bukura ose më e pëlqyeshme: ky ishte udhëheqësi i grupit, madje pa qenë të vetëdijshëm për të. Udhëheqësi i grupit është ai që më së shumti ndikon tek anëtarët e tjerë me atmosferën e tij, duke marrë vendime nga më të vogla në më të rëndësishmet, pa të tjerët janë të vetëdijshëm për aftësinë e tij për të mbajtur komandën, sepse shumicën e kohës kjo nuk ndodh verbalisht por energjikisht. Udhëheqësi drejton grupin e njerëzve që përbëjnë grupin e tij përmes aurës së vet, duke qenë shtylla kurrizore e aurës së madhe kolektive. Duke vepruar kështu, ai do të jetë ai që do të ndikojë në të menduarit e anëtarëve të tjerë duke ngarë makinën e atmosferës së madhe, shpesh duke mbetur në dijeni të tij. Meqenëse ne të gjithë e kemi atmosferën që nga lindja, ne e kemi përdorur gjithmonë atë pa qenë i vetëdijshëm për ta, duke e bërë atë pjesë të natyrës sonë. Të bëhesh i vetëdijshëm për auren na lejon të bëhemi shumë më të fuqishëm në jetën tonë dhe në atë të të tjerëve.

Faqja 2 nga 9

Shumë herë kemi parë se si një grup bullies dha njëri-tjetrin forcë, por kur grupi u nda dhe anëtarët mbetën të vetme, ata u kthyen në normale, ndonjëherë duke provuar të jetë një person krejtësisht të ndryshme. Ndonjëherë në shkollë mund të vërehet se, nëse lideri i grupit të shokëve ishte zhdukur, të tjerët humbën nga frika ose nga droja. Nëse në grupin e miqve aura e tyre bashkohen shumë, anëtarët do të fillojnë të ndjehen të paplota pa praninë e të tjerëve, sikur të mos kishin më personalitetin e tyre, por vetëm duke e njohur veten si anëtarë të grupit; kështu që nëse njëri prej tyre – më i rëndësishmi – ose shumë prej tyre mungonin nga shkolla, nga palestina, nga daljet me miqtë, madje edhe të tjerët nuk do të paraqiteshin duke përdorur arsyetime më banale, sepse në mungesë të tyre ata nuk kishin guximin të dilni nga ndjenja e dobët dhe e frikësuar. Kjo ndodhi me fëmijët në shkollë dhe akoma ndodh sot si të rritur, ku shumë njerëz nuk mund të shkojnë në një bar, një parti apo të ngasin me shokë pa partnerin e tyre, sepse ndihen të dobët dhe të frikësuar, në praninë e partnerit tuaj të cilit ata do të jenë të mbërthyer gjatë gjithë kohës. Duke u bërë të vetëdijshëm për auren kuptojmë se sa jemi të varur nga të tjerët, duke e çliruar veten nga besimi se pa një përcjellje nuk mund të bëjmë asgjë. Në realitet, secili prej nesh ka personalitetin tonë dhe ne mund të dalim dhe të bëjmë një aktivitet edhe pa praninë e njerëzve që duam apo që na japin forcë, sepse ne mund të jemi forca jonë.

Kur qëndrojmë pranë njerëzve që duam dhe me të cilët kemi shumë besim, aurat tona bashkohen dhe forcohen njëri-tjetrin. Kur, nga ana tjetër, një person nuk ka njohuri me askënd në grup dhe nuk angazhohet të bëhet anëtar, aura e tij do të mbetet e ndarë nga pjesa tjetër e atyre që janë të pranishëm, pavarësisht se janë shumë afër fizikisht. Është shumë e lehtë të vërehet ndërhyrës në një grup, ose më mirë se kush është “shumë”, sepse një e percepton ndjeshmërinë e tij ndaj anëtarëve të tjerë dhe anasjelltas: është si një prerje e pastër që ndan dy pjesët. Ky perceptim i referohet atmosferës që, edhe nëse nuk e shohim, ekziston. Le të mendojmë, për shembull, kur po përpiqeshim të shkonim në grupin më cool në klasë ose atë që na pëlqente më së miri, por me të cilën nuk arritëm gjithmonë rezultate të mira, sepse edhe sikur të ishim mirë me anëtarët e tjerë, ishte sikur diçka na nxiste. Kjo ndodhi para së gjithash në mbërritjen e fundit, në fakt kur një djalë u zhvendos në klasën tonë më vonë, ai përgjithësisht e gjeti shumë më të vështirë për t’u bashkuar me një grup. Kjo për shkak se grupet ishin formuar tashmë, kështu që aurat ishin tashmë të konsoliduara, kështu që ishte e vështirë për një të sapoardhur të hyjë në një fushë kolektive energjetike pa destabilizuar gjithçka; përveç nëse kjo ishte shumë e mirë në përshtatjen dhe në këtë rast mund ta bënte pa shumë probleme. Edhe sot ne mund të shohim ngjarje të ngjashme: kur një person i ri bashkohet me një grup të ri, qoftë kjo një takim shpirtëror apo një festë ditëlindjeje ku pothuajse askush nuk i njeh miqtë e tjerë, është shumë më e lehtë për të gjithë të gjejnë dikë që të bëjë një marrëdhënie me të pastaj të futen në turmë me ekuilibër; kur në vend të kësaj një mysafir i ri hyn në një takim të mirëfilltë ose një parti ku të gjithë tashmë e njohin njëri-tjetrin në mënyrë të përkryer përveç tij, do të jetë më e vështirë për të që të hyjë në një grup të vogël dhe të bëjë miq: ai mund të jetë edhe në gjendje të flasë me të gjithë, por kjo nuk nënkupton se në fund të partisë ai do të jetë në gjendje të vazhdojë një miqësi të mirë. Nëse nuk e përdorni aurën tuaj për ta bërë atë me siguri.

Njohja se si të përdoret aura personale mundëson që praktikuesi të jetë në gjendje të hyjë në interesa në çdo grup pa përpjekjet më të vogla. Ka grupe njerëzish që kurrë nuk do të na tërheqin dhe nuk do të na pranojnë kurrë në jetën e tyre, por me përdorimin e aurës mund të shkatërrojmë çdo pengesë dhe të marrim vëmendjen nga njerëzit që nuk e prisnim kurrë dhe të gjejmë veten brenda e grupeve më interesante që kemi dashur gjithmonë. Në fakt, diversiteti ynë nuk rrjedh nga karakteri ose paratë në xhepin tonë ose nga kultura jonë, por varet nga dridhja e ndryshme e atmosferës sonë.

Faqja 3 nga 9

Të mësuarit për të përshtatur atmosferën në çdo situatë na lejon të marrim kontakt me cilindo person që ne dëshirojmë ose me të cilin duhet të krijojmë marrëdhënie për qëllimet tona. Dituria se si të përshtatemi është shumë e rëndësishme për të arritur dhe realizuar dëshirat tona. Ne mund të pëlqejmë një person që është shumë i ndryshëm nga ne, i cili asnjëherë nuk na ka shikuar, ose që nuk ka asgjë të përbashkët me ne, por nëse jemi në gjendje të kapërcejmë pengesën e aurës, mund ta lëmë veten të vëmë re dhe të lejojmë që ai të na zbulojë siç jemi me të vërtetë, në vend që të qëndrojnë larg për t’u dukur. Para se të mësojmë të përshtatemi me energjitë e tjera, për të hyrë në ndonjë grup është e nevojshme të mësojmë të njohim atmosferën tonë, të kuptojmë se çfarë lloj mesazhi i dërgon të tjerëve kur ata na shikojnë, çfarë vibrimi ka – dhe se problemi themelor nuk le të jetë energjia jonë negative – kështu që së pari të mësojmë të përshtatemi me shoqërinë. Në fakt, në qoftë se na duket se e gjithë bota na ka bërë kundër nesh, nuk është faji i botës, por atmosfera jonë që dridhet në një frekuencë të gabuar dhe kjo nuk na bën asgjë, por na tërheq vetëm ngjarje negative nga të gjitha anët.

Aura jonë e ndërton të ardhmen rreth nesh në varësi të energjisë që dridhet: ajo mund ta bëjë vetë jetën tonë si një qen që kafshon bishtin e saj. Në të vërtetë, dridhja e atmosferës sonë vjen nga përvojat e kaluara, të cilat mund të jenë negative. Në këtë rast aura do të dridhet me frekuencë të ulët; duke bërë kështu do të tërheqë vibracione të tjera negative ose përvoja dhe njerëz që do të na lëndojnë. Kështu do të vuajmë përsëri, duke rritur energjinë negative në atmosferën tonë, e cila do të jetë ajo që ne tërheqim; prandaj ngjarje të tjera negative do të na ndodhin dhe njerëzit e tjerë do të futen të gatshëm për të na bërë të lënduar, si një zinxhir pafund. Mund të vendosim ta thyejmë këtë cikël duke marrë guximin për të vendosur mbi aurën tonë. Nga një moshë të hershme kemi pasur aura, kështu që kishim një fushë energjetike që krijoi dhe na tërhoqi ngjarje pozitive ose negative për ne në varësi të asaj se si e ushqejmë. Në të kaluarën nuk mund ta dimë, kështu që sapo ka ndodhur, por tani kemi mundësinë të ndryshojmë të ardhmen tonë. Meqë jeta nuk përbëhet vetëm nga situata negative ose vetëm nga situata pozitive, por nga të dyja, energjia që mbizotëron është ajo që ka mbetur më e impresionuar. Ne mund të kishim një jetë shumë paqësore, pa një traumë apo dhimbje të tepruar, aq pozitive, por ndërkohë patëm zili njerëzit e tjerë që dukeshin më të lumtur, ziliam miqësitë e tyre, përvojat e tyre, ziliam kur ata mund të shkojnë për të luajtur ndërsa ishim në shtëpi , ose kur të tjerët kishin të dashurin e tyre të parë, ose suksesin e tyre shkollor, dhe kjo na bëri të ndihemi në depresion. Aura është kryesisht e përbërë nga mendimet tona dhe emocionet tona, prandaj çdo mendim negativ dhe dëshpërues me të cilin e kemi ushqyer, ruhet në të njëjtën atmosferë dhe në këtë mënyrë do të dridhet me një frekuencë të ulët, siç ishin edhe mendimet tona dhe emocionet. Këtu aura do të fillojë të tërheqë ngjarje negative dhe njerëz. Jeta jonë vazhdon, kështu që aura ushqehet vazhdimisht dhe me këtë mund të ndryshojë programet, për më mirë ose për keq, varësisht nga mënyra se si jetojmë: pa marrë parasysh nëse si fëmijë kemi qenë gjithnjë në depresion ose zemërim, sepse nëse jetojmë një jetë paqësore sot do të jetë për këtë që aura do të ushqehet; e kaluara na ka shënuar dhe ne duhet të vendosim se sa kohë duhet të vazhdojë kjo histori apo nëse është koha për të thyer atë lak. Duke pastruar auren tuaj, ju mund të hiqni programet e vjetra që ende përpiqen të na sjellin në dridhje të ulëta; në dokumentin tjetër do t’ju shpjegoj se si ta bëni.

Megjithëse është e mundur të besojmë se janë të tjerët që nuk e kuptojnë vlerën tonë dhe në këtë mënyrë nuk do të tërhiqen prej tyre, ose që duan të largohen nga ne, në realitet ne i heqim ato në mënyrë të pandërgjegjshme me atmosferën tonë. Nëse jemi njerëz të obsesionuar, të mbushur me frikë dhe shqetësime të panevojshme, njerëzit e tjerë do ta ndiejnë atë – megjithëse në mënyrë të pandërgjegjshme – dhe ata do të qëndrojnë larg prej saj, sepse nuk duan të marrin gripin tonë. Nëse jemi njerëz të shkëputur, të cilët nuk lëshojnë shqetësime, ankth, obsesione të llojeve të ndryshme, njerëzit do të ndjehen më të qetë në praninë tonë dhe prandaj më shumë të tërhequr. Ky fenomen nuk mund të kontrollohet me fjalë: do të ishte e padobishme t’i bënim ata që i duam premtimi që të mos e braktisim veten apo të mos ndalemi kurrë të duam njëri-tjetrin; nëse e mbushim atmosferën me frikën e tij, me frikën se ai do të na lërë ose do të na harrojë, personi tjetër do t’i perceptojë obsesionet tona dhe do të hiqet prej tyre, sepse obsesioni është i neveritshëm për të gjithë.

Faqja 4 nga 9

Nuk mund të jetosh mirë pranë një personi të plotë të komplekseve, të cilët shqetësohen për gjithçka dhe vazhdojnë të ankohen për çdo arsye në botë; nuk mund të jetosh për fat të mirë pranë një personi në depresion, pesimist që sheh çdo ditë gri. Njerëzit lodhen sepse aura e tyre përpiqet t’i mbrojë ata për t’i penguar që të bëhen aq të lodhur për të jetuar. Për këtë arsye, si një mbrojtje natyrore ne synojmë të distancojmë veten nga njerëz të depresionuar dhe të ngulët; nëse në vend të kësaj ne synojmë të afrohemi, do të thotë që ne dridhemi në të njëjtën frekuencë: kjo do të thotë që edhe nëse nuk e njohim atë, ne jemi tamam si ata.

Ju duhet të jeni vetë, po, por jo shumë. Për dashurinë e tjetrit, ose të shoqërisë së miqve të vet, duhet të angazhohemi të bëhemi vetë, duke u larguar nga sjelljet e këqija, si konstante që ankohen për çdo gjë, pakënaqësia e vazhdueshme e jetës, terrori i vazhdueshëm që gjithkush ik. Është shumë më mirë të vendosësh të ndash këto sjellje nga karakteri i tij, në mënyrë që të jesh në gjendje të jetosh me lumturi së bashku me njerëzit e tjerë, se sa të këmbëngulësh të dëshirosh të jesh në depresion dhe kompleks dhe të përfundosh duke u kthyer përsëri vetëm dhe duke qëndruar atje shumë më gjatë. Është e vështirë të pranosh që duhet të ndryshosh, sepse ne të gjithë jemi të prishur: jemi të mësuar të besojmë se janë të tjerët që duhet të sakrifikojnë veten për ne dhe të na durojnë, me shpenzimet e vuajtjes dhe shkatërrimit të jetës së tyre, sepse “ne jemi kështu dhe ne nuk duhet të ndryshojmë për këdo “. Në këtë rast është e drejtë që ata të jetojnë jetën e tyre të lumtur dhe të largohen prej jush përgjithmonë, duke ju lënë në pesimizmin tuaj të shëmtuar. Ne jemi ata që duhet të përmirësohen dhe duhet të bëhen më shumë diellore për të tjerët, sepse njerëzit kanë nevojë për dritë dhe për të parë lumturinë në sytë tanë, pasi ata tashmë kanë mjaft pikëllim të tyre. Njerëzit duan ata që janë diellore, ata që nxisin lumturi, siguri, qetësi, ata që duan të jetojnë dhe të bëjnë të tjerët ta kuptojnë, sepse kjo është lloji i jetës që ne të gjithë duam, prandaj ne jemi të tërhequr nga ata që gjithmonë buzëqeshje dhe nuk mund të bëjnë nëse nuk e shohim atë si një pikë referimi. Personi i dëshpëruar ose gjithnjë serioz gjithashtu do të ketë hijeshi e tij misterioze për 5 minutat e para, por të jetosh një jetë në kompaninë e tij do të provohet të jetë po aq feral se kurrë, duke hequr çdo dëshirë për të jetuar dhe luftuar për sukseset tona. Kjo do të na bëjë të dobët dhe apatikë. Kjo është arsyeja pse njerëzit që janë gjithmonë seriozë dhe pesimistë duken interesantë për një kohë, por pastaj braktisën dhe u larguan vetëm për pjesën tjetër të jetës së tyre. Të jesh vetvetja është e mirë, por në një moment duhet të kuptojmë nëse jemi me të vërtetë vetë ose nëse po lëmë që karakteri ynë i shëmtuar të na tronditë. Sepse problemi i vërtetë nuk është karakteri, por si, nëpërmjet tij, ushqejmë atmosferën tonë dhe se si kjo paraqitet në sytë – ose perceptimet – e të tjerëve. Kjo dridhje i mban njerëzit e tjerë larg, sepse i bën ata të kuptojnë se nuk duan të jetojnë një jetë të depresionuar për shkak të nesh. Nëse duam të tërheqim njerëz të tjerë, së pari duhet të mësojmë të jetojmë jetën në një mënyrë më të gjallë, sepse quhet jeta dhe jo vdekja! Pastrimi i atmosferës sonë do të na lejojë të heqim ato blloqe që vetëm të sjellin njerëz negativë dhe të këqij në jetën tonë dhe nëse fillojmë të jetojmë në një mënyrë më me diell dhe më shkëlqim eliminojmë ato blloqe që parandalojnë njerëz pozitivë dhe vërtet të mirë nga afrimi dhe bien në dashuri me ne . Duke bërë kështu, gradualisht do të jemi të rrethuar nga njerëz gjithnjë e më të bukur dhe interesantë, të cilët do të na bëjnë të ndihemi të lumtur që jemi gjallë, por në të njëjtën kohë ne duhet të jemi personi i kërkuar nga të tjerët dhe jo menjëherë të kthehemi në pesimizëm; njerëzit janë kuriozë për misterin, por sigurinë e dashurisë. Është shumë më e bukur të jetosh me një person që të bën të lumtur dhe që të bën të buzëqeshesh çdo ditë, në vend që të kesh një person apatik dhe vazhdimisht të mërzitur në anën tënde, të sëmurë nga jeta, pa interesa dhe pa arsye të jesh i lumtur dhe të të bësh të lumtur. Bëhu personi pozitiv që të gjithë dëshirojnë të kenë në anën tuaj, në vend që të presin që të tjerët ta kenë atë për ju. Për këtë arsye ne do të fillojmë së bashku një rrugë pastrimi dhe fortifikimi të aurës, ku do të mësoni të hiqni barrën e së kaluarës dhe programet e shëmtuara të energjisë që do të rezultojnë më atraktive në sytë e të tjerëve, ndërkohë që do të zbuloni se si të mbroheni nga auret e të tjerëve dhe do të kuptoni se si ta përdorni më mirë aura tuaj për të arritur qëllimet që ju interesojnë.

Faqja 5 nga 9

Çdo gjë do të varet nga praktika dhe interesi juaj në sukses: pa angazhim për t’u bërë një person më i mirë dhe më diellor, asgjë nuk do të ndryshojë, sepse faktet do të konkretizojnë realitetin dhe jo ankesat verbale.

Aura vibron në një frekuencë që nuk varet nga fjalët që mendojmë, por në energjinë e ulët ose të lartë me të cilën ne arsyetojmë për ato mendime. Nëse jeni një person pesimist – dhe nuk e dini që jeni – kur mendoni për një temë, për shembull punën tuaj ose marrëdhënien tuaj, do të keni një gjendje negative negative, kështu që do të mendoni për problemet e çiftit, një kujtesë që ju bëri të vuash, nga frika se partneri yt mund të të braktisë ose të tradhtosh, në vend që të kujtohen momente të lumtura dhe të mendosh se sa mirë je në këtë periudhë të tanishme. Edhe pse mund të besoni se të menduarit negativisht do të thotë vetëm të mendosh me urrejtje ose zemërim, në realitet edhe melankoli, trishtimi dhe frika janë mendime që dridhen me energji të ulët. Është e qartë që vibrimi i urrejtjes është shumë më i ulët dhe i errët në krahasim me trishtimin, por kjo nuk do të thotë që të jesh vazhdimisht i trishtuar dhe pothuajse të shijosh është gjithmonë një gjë pozitive. Aura jonë nuk dallon fjalët që themi ose mendojmë, nuk kupton dallimin e fjalës “Unë të urrej” nga termi “Më mungon”, por pranon se të dy kanë një dridhje të ulët – megjithëse të ndryshme – dhe me këtë ajo vetë do të marrë një program të keq . Melankolik i tepruar, trishtim i tepruar, të çojë një atmosferë të dridhet në një energji të vërtetë shumë të ulët që do të tërheqë gjithnjë e më shumë ngjarje negative në vetvete. Për ngjarjet negative të të njëjtit dridhje nënkuptohet energjikisht diçka e përbashkët. Meqenëse energjia nuk flet me fjalë, por me dridhje, aura do të tërheqë frekuenca të ngjashme me të vetat. Aura e një personi shumë të trishtuar do të tërheqë dhe të bëjë ngjarje të trishtuara të ndodhë në jetën e tij, sepse kjo do të jetë programi i tij, kështu që ai do të sigurojë që një situatë shumë e trishtë ndodh ta bëjë atë të ndihet në të njëjtën mënyrë. Një shembull i mrekullueshëm është tradhtia e një personi që ne e duam në çdo formë që mund të jetë një gënjeshtër, një kritikë destruktive, një thashetheme e thënë pas shpine, diçka që duhet të na bëjë të ndihemi të trishtuar. Nuk ka rëndësi nëse jemi vazhdimisht të trishtuar për partnerin tonë ose për punën tonë: aura nuk njeh arsyet për të cilat jemi të trishtuar, ajo e di që ne duam të jemi të trishtuar çdo ditë (përndryshe do të kishim ndryshuar ton!) Prandaj, do të angazhohemi për të na dhënë arsye të tjera. Ne jemi shumë të përdorur për të besuar në padrejtësi, duke menduar se është e padrejtë që atmosfera jonë tërheq ngjarje negative për veten tonë, sepse me siguri nuk jemi të lumtur të jemi të trishtuar çdo ditë. Në realitet, sidoqoftë, trishtimi ynë është një zgjedhje, sepse ne mund të zgjedhim midis ngërçit apatik dhe vuajtës, me impotencë, ose të vendosim të ngazëllojmë dhe të shkëputim problemet që kanë ndodhur për t’u përpjekur çdo ditë për të gjetur të mirën e jetës sonë. Nëse jeni shumë apatikë për të marrë jetën tuaj në dorë dhe preferoni të qani në mendimin tuaj se nuk mund të bëni asgjë për të përmirësuar ditën tuaj, sepse jeta juaj është e shëmtuar dhe e mërzitshme dhe nuk ka asgjë për të bërë, atëherë kjo është në rregull, sepse kjo është në rregull, sepse nëse është në rregull me ju kjo është mirë për të gjithë, kështu që gëzoni trishtimin tuaj shumëvjeçar dhe obsesiv. Duke ndryshuar mënyrën tonë të të menduarit, ne lejojmë që aura jonë të riprogramojë dhe për këtë arsye të ndalojë krijimin e ngjarjeve negative në mënyrë që t’i zëvendësojë ato me ato pozitive.

Në vend të mbarimit të ditës duke menduar se sa e shëmtuar dhe e mërzitshme ishte, le të veçojmë të kaluarën nga orët e para dhe të përqëndrohemi në të tashmen, duke parë shtëpinë tonë dhe njerëzit që duam pas kaq shumë orë pune. Ne jemi duke menduar për të zënë mendjen tonë me hobi, me diçka që ne dëshirojmë të bëjmë edhe një kohë të shkurtër, por le të kuptojmë se kemi lënë punën. Shumë njerëz vazhdojnë të mbajnë mendjen e tyre në punë, edhe pse rruga e tyre është e gjatë: kur të ktheheni në shtëpi, e kuptoni se jeni në shtëpi, kështu që lini punën tuaj prapa dhe jini të përkushtuar për të bërë diçka që ju pëlqen, edhe nëse ajo ishte vetëm gatimi më shumë të menduarit rreth punës. Është e kaluara!

Faqja 6 nga 9

Në vend që të kaloni ditën si një robot, duke punuar mekanikisht dhe duke menduar se sa e tmerrshme është jeta juaj, edhe pse e dini shumë mirë se nuk është, përpiquni të bëni rutinën më pak të rëndë dhe më pak të mërzitshëm, duke i kushtuar vëmendje punës që po bëni me një mendje më të ndritshme dhe diellore, dhe jo me një mendje të vdekur që nuk ka më ndonjë shpresë për të jetuar. Ju jeni gjallë! Mos u bë një njeri i vdekur! Kjo do të lejojë që aura të riprogramojë në mënyrë pozitive dhe të mos absorbojë aq shumë negativitet gjatë orarit të punës ose gjatë orëve të lira.

Aura është një fushë energjie shumë e madhe që jo vetëm që lejon që ngjarjet të hyjnë, por gjithashtu mund t’i pengojnë ata të hyjnë ose të krijojnë në jetën tonë. Mësoni të përdorni aurinë e vet është e tëra për fitim, por deri sa të mësoni, bllokimi mund të jetë një problem i madh. Ashtu si aura mund të tërheqë njerëz apo ngjarje negative, madje edhe t’i krijojë ato drejtpërdrejt në jetën tonë, ai gjithashtu mund të bllokojë njerëzit pozitivë nga jashtë dhe plotësisht të largojë ose shkatërrojë çdo mundësi për një ngjarje pozitive, siç është takimi i ri i dashurisë ose miqësia që do të tregohej e besueshme dhe shumë pozitive, një vend pune i shkëlqyeshëm i përshtatshëm për nevojat tona dhe mbi të gjitha që do të stimulonte kreativitetin tonë, një mundësi për të realizuar ëndrrat tona nëpërmjet njohjes së njerëzve të rëndësishëm që ndodhen të kenë dikë që na paraqet për na ndihmojnë t’i bëjmë ato më konkrete më të shpejta. Jeta është e paparashikueshme, por duke programuar atmosferën tonë në mënyrë negative – siç e bëjmë shpesh pa e ditur – vendosim që aura të shkatërrojë çdo mundësi pozitive nga jeta jonë. Në këtë mënyrë ne tërheqim vetëm njerëz që duan të përfitojnë prej nesh, punë që na shkatërrojnë brenda, ligësi nga kolegët, tradita nga miqtë, grindjet serioze të familjes dhe shumë probleme të tjera të çdo lloji. Pra, aura do t’i distancojë njerëzit që janë të interesuar të na njohin ose të cilët dëshirojnë të na ndihmojnë, duke e bërë të mendojmë se nuk ka nevojë apo se do të na shqetësonte edhe nëse nuk është e vërtetë, ose duke bërë diçka që i bën ata të ndryshojnë të gjithë idenë në mënyrë që të injorojnë ndihmuar. Ndërkohë, njerëzit që do të dridhen me energji negative, për shembull, sepse janë shumë të zemëruar për hir të tyre, do të na tërheqin dhe do të shtyjnë të na çlirojnë, edhe pse nuk mund të kemi asgjë të bëjë me pakënaqësinë e tyre. Sa herë që dikush shfaros zemërimin e tij për ne “për asnjë arsye”, pothuajse gjithmonë rrjedh nga aura jonë që e lejoi atë të hyjë ose më keq që e tërhoqi, duke e konsideruar atë një dridhje të drejtë, sepse është e ngjashme me tonat.

Aura, në fakt, jo vetëm që shkakton sjelljen e dy njerëzve të trishtuar, sepse ato janë të ngjashme, por duke sjellë një person të trishtuar më afër një personi që do ta bënte edhe më të trishtuar, sepse do ta konsideronte këtë si tërësi. Me fjalë të tjera, ai do të sjellë një person të dobët më afër një personi që do të tallet me të dhe do ta nënshtrojë atë, në mënyrë që ajo të japë më shumë arsye për t’u ndier keq. Energjia punon në këtë mënyrë dhe ndonëse mund të duket e padrejtë, këto janë ligjet universale dhe ne nuk mund t’i ndryshojmë ato, por ne mund t’i kuptojmë dhe t’i përshtasim ato, duke mësuar se si të lëvizim në këtë dimension në mënyrë që gjithçka të fitojë. Çdo lojë ka rregullat e veta dhe kjo jetë ka të vetën, mund të zgjedhim të ankohemi dhe të vazhdojmë të humbim dhe të varrosim veten ose të vendosim të mësojmë rregullat e lojës dhe të fitojmë, fitojmë dhe vazhdojmë të fitojmë çdo ndeshje duke na sjellë çdo çmim të vetëm që mundemi na ofrojnë.

Aura e çdo individi vepron vetëm, duke tërhequr ose hequr atë që është e nevojshme. Kur dy njerëz janë shumë afër emocionalisht, për shembull dy të dashuruar ose dy miq të mirë, lind një harmoni mes tyre, në të cilën frekuencat e tyre do të fillojnë të dridhen në unison. Me pak fjalë është sikur aurat të bashkohen dhe funksiononin si një atmosferë e madhe, një atmosferë kolektive. Kur njerëzit e duan njëri-tjetrin ose përndryshe kujdesen shumë për njëri-tjetrin, atmosfera e tyre personale do të plotësojë atë të tjetrës, duke dyfishuar forcën e saj. Në një sens është sikur secili nga ne të ketë një atmosferë me vlerë 1, por nëse dikush që na do na afrohet dhe na mbron, aura jonë bëhet një vlerë 2.

Faqja 7 nga 9

Kjo mund të sugjerojë se afërsia e tij na bën të përforcohemi, por jo dyfish, por në realitet është sikur të kishim dy aure që na mbronin, yni dhe të tij, kështu që ata do të jenë 2. Në të njëjtën mënyrë do ta dyfishojmë, kështu që ai do të jetë edhe vetë si një atmosferë e dyfishtë. Në këtë mënyrë, të dy ne do të kemi një atmosferë të dyfishtë dhe bashkimi do të na bëjë shumë më të fortë. Më poshtë do të tregoj shembull duke tërhequr atë që ndodh kur dy njerëz që janë shumë të dashur për njëri-tjetrin afrohen njëri-tjetrit.

Imazhi i mësipërm tregon atmosferën e një vajze të vetme, e cila në këtë rast është portokalli. Imazhi në vijim tregon një vajzë të dytë të vetme që ka një atmosferë qiellore.

Krahasimi i tyre mund të supozojmë që vajza e parë ka një atmosferë më me ndikim, në fakt ajo u përfaqësua me një fushë energjie më të trashë dhe më të fortë në ngjyrë. E dyta, e përfaqësuar qëllimisht më e turpshme se e para, ka një atmosferë më të lehtë dhe më delikate, jo vetëm si një ngjyrë, por pikërisht si trashësia dhe gjerësia. Në imazhin e mëposhtëm momenti i takimit të këtyre vajzave dhe ndikimi i aurasve të tyre është i përfaqësuar.

Ndërsa imazhi dëshiron të tregojë takimin e dy miqve më të mirë, aurat e tyre do të vijnë së bashku dhe të forcojnë njëri-tjetrin. Nëse dëshironim të tregojmë takimin e dy të huajve apo edhe të njerëzve që nuk mund të qëndrojnë njëri-tjetrin, aura e së parës duhet ta ketë mbytur këtë të fundit. Në imazhin e mësipërm mund të shohim se si aura qiellore e vajzës së dytë është zgjeruar për të mbuluar edhe vajzën e parë. Prandaj, i pari nuk do të ketë vetëm atmosferën e vet, por do të shtojë edhe shtresën e dytë që i takon mikes, i cili, duke qëndruar pranë, ka amplifikuar dhe dyfishuar fushën e saj të energjisë. Ndërkohë, aura e vajzës së parë do të rrisë atë të së dytës duke e mbuluar atë me mbështjellësin portokalli të energjisë së saj, më të dendur dhe më të dukshëm duke qenë një person më me ndikim. Në imazhin tregova se si shtresa qiellore është zvogëluar, pasi është shtypur pak nga aura e mikut. Pra, ne mund të shohim se si atmosfera e vajzës së parë është duke ndikuar edhe në të dytën edhe nga brenda, në fakt, edhe në qendër të qiellit mund të shohin zgjerimet e energjisë portokalli. Kjo ndodh për shkak se, pavarësisht se janë miqtë më të mirë, vajza e parë mbetet më me ndikim se e dyta dhe nuk e fsheh natyrën e saj të dëshirës për të vendosur edhe mbi vajzën tjetër, edhe nëse pa dijeninë. Për këtë arsye unë kam përfaqësuar në këto vizatime ndikimin që secili person mund ta ketë mbi tjetrin pavarësisht nëse ata janë miq të shkëlqyeshëm, sepse energjia nuk sheh fjalë. Si gjithmonë ekziston rasti dhe rasti, në të vërtetë dy miq mund të kenë atmosferën e të njëjtit ritëm varësisht nga sa kujdesen për njëri-tjetrin pa dashur të posedojnë shumë, ndryshe nga në vend të miqësive të tjera në të cilat njëri prej tyre është krejtësisht e mbingarkuar nga energjia e tjetrit. Pra, çdo situatë është e ndryshme.
Kur, nga ana tjetër, dy të njohurit që nuk e duan njëri-tjetrin thellësisht, aurat e tyre zakonisht mbeten të ndara dhe për këtë arsye të ndarë, pa formuar një kolektiv, sepse midis tyre nuk do të ketë harmoni të mjaftueshme për të qenë në gjendje të vibrojnë së bashku.

Faqja 8 nga 9

Mund të vërehet kur një grup njerëzish të panjohur ose me pak besim takohen, për shembull duke vëzhguar një takim ku shumë njerëz takohen për të folur për punë, politikë ose të tjera; edhe në qoftë se ju shihni një turmë të madhe ku njerëzit do të jenë shumë afër për shkak të hapësirës së vogël, midis tyre do të shihni ende përçarje, kompaktësi të vogël, sikur ka mure të padukshme që nuk lejojnë atë të bashkohen me njëri-tjetrin dhe pastaj dridhen në të njëjtën frekuencë . Në të njëjtën mënyrë duhet të kujtojmë përjashtimin: në fakt ka njerëz që vampir – dhe për këtë arsye vjedhin – energjinë e të tjerëve, veçanërisht atyre me të cilët ata njihen. Edhe nëse janë miq, këta njerëz, në vend që të forcojnë dhe dyfishojnë atmosferën tonë, kur ata janë në praninë tonë, thithin dhe e dobësojnë, duke e bërë fushën tonë të energjisë më të dobët dhe më të paqëndrueshëm. Mund të jetë lehtë një mik i yni, një i afërm i yni, ndonjëherë edhe shoku ynë më i mirë ose partneri ynë, ku prania e tij do ta dobësojë aurën tonë duke e bërë atë edhe më negativ. Në këtë rast, në prani të këtij personi, mund të na ndodhë disa situata të çuditshme që ne do të definonim “fat të këqija”, por kjo ndodh për ne shumë shpesh në praninë e tij ose ditën që e takuam, madje disa orë pasi ai u largua.

Dobësimi i aurës nënkupton hyrjen më të madhe të energjive të jashtme negative që, një atmosferë në shëndetësi, duhet të jenë në gjendje të bllokojnë jashtë dhe të mos lejojnë ata të hyjnë në jetën tonë, por një atmosferë e vampirizuar dhe e dobësuar më nuk do të jetë në gjendje të bllokojë dhe kështu fatkeqësitë do të hyjnë në fushën tonë të energjisë dhe prandaj do të ndodhë me ne. Prandaj, nuk varet vetëm nga sa shumë njerëz e duan njëri-tjetrin, por edhe nga mënyra se si bëhet çdo person: nëse shoku ynë më i mirë është një vampir energjik ose ka një atmosferë shumë të ndyrë ose të rëndë, prania e tij do të na afrojë me ngjarjet negative dhe më shumë e vogël për fatkeqësitë më të mëdha; në varësi të negativitetit të saj. Në këtë rast, pavarësisht se jemi miku ynë, ne duhet ta mbrojmë veten nga energjia e tij sepse nuk mund ta kalojmë jetën tonë duke vuajtur fatkeqësi të çfarëdo lloji vetëm për shkak se ai nuk vendos të marrë komandën e aurës së tij. Natyrisht që ne vetë mund të jemi një mik i tillë, ose pa e ditur se mund të jemi ai që sjell fat të keq për njerëzit e tjerë kur janë afër nesh, në këtë moment duhet të mësojmë të pastrojmë atmosferën tonë në mënyrë që të mos ketë programe të caktuara negative që na dëmtojnë dhe njerëzit që duam.

Megjithatë, kur një grup shokësh merr së bashku, krijon një atmosferë të madhe që ne do të quajmë një atmosferë kolektive. Kjo gjithashtu do të funksionojë si një fushë tipike e energjisë, kështu që do të tërheqë ngjarje pozitive ose negative për veten (dhe për këtë arsye të gjithë komponentët e aurës kolektive). Në këtë rast, siç është shpjeguar tashmë, energjitë e komponentëve më të fortë do të mbizotërojnë, kështu që nëse energjia do të jetë frekuencë e ulët, aura kolektive e grupit do të krijojë ngjarje negative që do të ndikojnë të gjithë anëtarët e grupit pavarësisht nëse ata janë në aktuale ose diçka për të bërë me të. Është si një fatkeqësi në këmbë që do t’u ndodhë të gjithë anëtarëve në mënyra të ngjashme apo edhe ndryshe, edhe pse faji i kësaj negativiteti i takon vetëm disa anëtarëve dhe jo të gjithëve. Për të marrë një shembull të drejtpërdrejtë, është sikur të gjithë të ishin në të njëjtën makinë dhe, nëse personi që ngiste makinën dhe duhet të paguajë më shumë vëmendje do të jetë i hutuar dhe të luajë me makinë, do të shkaktojë një aksident shumë serioz që do të përfshijë të gjithë ata që ndodhen brenda makinës pavarësisht nëse të tjerët janë të pafajshëm apo jo. Prandaj, ne duhet të pranojmë se nëse të gjithë pajtohen se prania e një personi të saktë gjithmonë sjell probleme në grup dhe fatkeqësi të ndryshme për anëtarët e tjerë gjithmonë dhe vetëm në praninë e tij (pavarësisht nëse është luftë në rrugë, grindjet ndërmjet komponentëve të grupi për shkak të thashethemeve të tij, hidhërimit dhe shqetësimit në praninë e tij, etj) është mirë të hiqni individin nga grupi për të shmangur që negativiteti i tij ta shkrijë plotësisht dhe kështu t’i bëjë të gjithë të vuajnë; është shumë më mirë të sakrifikosh një element për të mbajtur të tjerët më të bashkuar sesa të mbash mollën e kalbur në grup dhe ta ndajësh plotësisht.

Nëse flasim për një grup miqsh të cilët janë shumë të bashkuar dhe shumë të sigurt, do të japë një aure shumë pozitive që do të sjellë fat të mirë për të gjithë anëtarët, në mënyrë që të sjellë fat të mirë edhe në jetën e tyre private, duke i bërë ata më të bukur dhe pozitivë.

Faqja 9 nga 9

Nëse në vend të kësaj ne flasim për grupin tipik të daljeve, ku të gjithë e quajnë veten miq, por në të cilat vështirë se njohim njëri-tjetrin dhe dalim sepse nuk kemi askënd tjetër, si një raund njohjesh me të cilat do të dalim, por pa marrë shumë besim ‘aura kolektive nuk do të jetë shumë e ndezur, në fakt disa anëtarë do të jenë më të ndarë dhe të tjerët pak më të lidhur, por në praktikë do të jetë një atmosferë e paqëndrueshme dhe mjaft e dobët.

Përveç kësaj, një grup shokësh krijon një fushë kolektive energjetike, e cila duhet të bashkojë njerëzit brenda dhe të mbrojë nga jashtë; duhet të merret kujdes për të shfrytëzuar këtë kube mbrojtëse për të mirën e vet dhe për të mos arritur të kundërtën. Në fakt, pasi e dimë se uniteti është forcë, një grup i bashkuar bën një atmosferë shumë më kompakte kundër sulmuesve, njerëzve të këqij dhe ngjarjeve negative që na ndodhin, në mënyrë që ata ta gjejnë shumë më të vështirë të hyjnë dhe të dëmtojnë një komponent. Natyrisht, kjo ndodh nëse të gjitha komponentët janë të bashkuar dhe nuk ka mollë të kalbur: në këtë rast është mirë t’i shkëpusni ata nga grupi, sepse aura kolektive funksionon mirë dhe nuk ka vrima nga të cilat do të hyjnë probleme. Një grup duhet të sjellë mirë për çdo komponent, jo të keqen!

Kur jetoni një jetë grupore, duke ndarë gjithçka me miqtë tuaj, ju duhet të dini se si ta përdorni kupolën e miqësisë si një mbrojtje dhe jo si një shtypje. Në të vërtetë, zakonisht aura kolektive e grupit i pengon njerëzit e rinj, megjithëse të mirë dhe interesantë, që të bashkohen me turne, sepse gjithmonë ka një anëtar xheloz që shuhet çdo i sapoardhur me atmosferën e tij, nga frika se mund ta vjedhë vendi. Siç është përmendur tashmë, aura kolektive nuk është e vlefshme vetëm kur jemi së bashku, por gjithashtu ndikon secili prej anëtarëve në distancë, sepse afërsia është emocionale. Për këtë arsye, kur ndjekim një grup, ne tentojmë t’i mbyllim mendjet tona në miqësitë e reja, duke menduar që tashmë kemi të gjithë ata që na duhen dhe se ne nuk kemi nevojë për të tjerët. Kush na imponoi një limit miqsh? Ishte atmosfera kolektive e grupit që ne shpeshherë. Në të vërtetë, miqtë shpesh janë shumë xhelozë, kështu që ata ndikojnë në atmosferën tonë – pa dijeninë – në mënyrë që njerëzit e tjerë të mos ndjehen të tërhequr nga ne dhe nga ne te të tjerët, kështu që nuk do të njohim miq të rinj. Megjithëse me sa duket kjo mund të duket një gjë e ëmbël dhe e bukur, në të vërtetë miqtë tanë po mbyllin shumë mundësi pozitive që mund të na ndodhin në jetë si një punë të re, një të dashurin e ri, një mik të ri të mirë dhe të gjithë për xhelozinë e humbjes ose, , që ne mund t’i kapërcejmë ata dhe për këtë arsye të jemi më të lumtur se ata apo të lumtur edhe pa to. Që kur ishim fëmijë, por edhe si të rritur, jemi mësuar të mbetemi të lidhur me grupin e miqve sikur të mos ishte vetëm një gjë e bukur, por edhe një burg në të cilin vendosëm të hyjmë. Thjesht mendoni për të gjitha rastet kur disa anëtarë u ftuan në një parti ose në një dalje, por pasi që një prej tyre nuk mundi, ai i kërkoi të gjithë të tjerëve që të mos shkojnë sepse nuk mundën. Edhe pse kjo duket si një ngjarje që ndodhi vetëm si fëmijë, në të vërtetë shumë të rritur sot vazhdojnë të jenë xhelozë, duke i detyruar miqtë e tyre të mos shkojnë në një parti, në një takim, në një dalje, nëse nuk mund të shkojnë atje. Shqetësimet janë të shumta, sepse nëse një anëtar do të shkojë në parti në vend që të qëndrojë në shtëpi për “solidaritet”, pas kthimit të tij do të vuajë shkallën e tretë të pyetjeve me një mënyrë agresive, në të cilën, miku xheloz, do ta pyesin se si shkoi. ai e bëri, i cili ishte atje dhe i cili nuk ishte aty, me një vështrim të neveritshëm dhe nervoz sepse ai shkoi atje pa të. Nuk ka një term të përshtatshëm për të përshkruar se sa qesharake është kjo, por ende ndodh sot me vitet ’50 dhe jo vetëm me 13 vjeçarët.

Prandaj, është mirë që të mbetemi të ndërgjegjshëm dhe të dallojmë se kur është vendimi ynë ose dikush tjetër që na ndikon, ndonjëherë mund të jetë lehtë një mik i yni dhe jo domosdoshmërisht armiku ynë. Megjithëse duket e padrejtë, shpesh miqtë dhe të afërmit tanë ndikojnë atmosferën tonë edhe më keq se armiqtë tanë, siç janë prindërit tanë, mund të bllokojnë ardhjen e një partneri të mirë nga frika se do të na largojë prej tyre, nga frika se do të jetë shumë shpejt, nganjëherë nga xhelozia që ne mund të bëhemi autonome dhe jo të mbetemi “fëmijët” e tyre të cilëve mund të sundojmë.

Duke bërë kështu, megjithatë, nuk do të gjejmë personin e duhur, sepse ata do të jenë të njëjtët njerëz që ne duam të shkatërrojmë jetën tonë, ose ne nuk do t’i realizojmë ëndrrat tona në të ardhmen sepse të afërmit tanë mendonin se ishin të gabuar, fëminorë ose shumë të lartë për ne, na një jetë monotone dhe pa asnjë sukses, ashtu si punonjësi tipik i pakënaqur me jetën e tij. Rrjedhimisht, është mirë të mësojmë të zotërojmë një atmosferë personale për të parandaluar që dikush tjetër të marrë vendime për jetën tonë dhe t’i afrohet fatkeqësisë ose të largohet nga ngjarjet e bukura që ne do të kishim aq shumë dëshiruar, pavarësisht se kush janë ata. Duke mësuar të njohësh atmosferën, ta përforcosh dhe ta pastrosh herë pas here nga programet e reja të energjisë që krijojmë çdo ditë dhe jo vetëm ato të së kaluarës, ne lejojmë që evolucioni ynë të bëjë një kërcim shumë më të shpejtë se kushdo tjetër që vendos të mbetet i pavetëdijshëm për aftësitë energjik dhe nga të cilat ai do të mbetet përgjithmonë skllav.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/19903) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 9 nga 9. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]