Disponibile in:

21 – Chakra – Cilat janë Chakrat? (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Sot do të merremi me të kuptuar se çfarë janë Chakras.

Akakras janë pika takimi nervore, të cilat e bëjnë një zonë të saktë të trupit fizik më të ndjeshëm ndaj energjisë. Këto janë pika që janë posaçërisht në gjendje të ruajnë energjinë dhe më pas ta shfrytëzojnë për interesat e tyre. Ne kemi çakra të panumërta të shpërndara në të gjithë trupin, por më e rëndësishmja nga të gjitha janë 8. Nëpërmjet praktikës së meditimit, njeriu mund të mbushë çakrat e dikujt me energji që vjen nga jashtë, ose prana, ashtu si trupi ynë ushqehet me faktorët e jashtëm, ose ushqimi. Trupi ynë nuk është i aftë të krijojë të gjitha substancat që i nevojiten vetëm, por përkundrazi duhet t’i prezantojmë ato duke ngrënë, pra të ushqehemi çdo ditë me ushqim nga jashtë që na lejon të ushqehemi me brendësinë tonë. Edhe chakras tonë nuk mund të krijojnë ushqimin e tyre, në fakt ata duhet të asimilojnë energjinë e jashtme në mënyrë që të zhvillohen; për ta bërë këtë, ata kanë nevojë për Meditim, pasi është mjeti për të përthithur paranën nga çakrasët. Akakrat, që janë kontejnerë energjetikë, zgjerohen dhe zgjerohen kur energjia është e pranishme, ndërsa ato tkurren dhe atrofizojnë kur mungon. Akakras nuk mund të zhduken, ashtu si një trup fizik i kequshqyer nuk zhduket; chakras tonë janë pra të thatë, shumë të hollë, sepse ata kanë pak energji, kjo është vetëm ajo modeste që ata janë në gjendje të copëtojnë së bashku nga frymërat tona të pavetëdijshme; megjithatë ata mbeten atje, ata nuk zbehen. Që nga momenti kur filloni të meditoni, çakrat fillojnë të ushqehen me substancën që u duhen, që është energji pranike. Kjo i lejon ata të kthehen dhe të vrapojnë. Nuk është një krahasim i kotë të themi se chakras janë ashtu si pjesët tona të trupit, të cilat, nëse nuk i përdorim ato për një kohë të gjatë, atrofi, por nëse stërviten si pjesa tjetër e trupit, ata kthehen të lëvizin pa asnjë problem; natyrisht, përveç nëse ato janë thyer, por çakrat nuk prishen sepse ato janë bërë me energji dhe mund të riaktivizohen, ose të rekombohen më mirë në çdo kohë falë saktësisë së duhur.

Qendrat e energjisë mund të shfrytëzohen si kontejnerë ku lëmë energjinë e depozituar, derisa të duam ta përdorim atë për diçka që na përshtatet më së miri. Trupi dhe Ndërgjegjja jonë do të marrin pjesë në këtë energji dhe ata do ta ushqejnë atë për tu përmirësuar, për të mbrojtur veten dhe për të rritur shëndetin e tyre, i cili, nëse chakras ishin bosh, nuk do të ishte e mundur të bëhej; prandaj në momentin e nevojës trupi sëmuret dhe Ndërgjegjja do të dobësohej në mënyrë drastike. Nëse në vend të kësaj chakras janë shumëvjeçare, trupi dhe Ndërgjegjja mund të ushqehen me energji dhe në kohën e nevojës, mirë, nuk do të jetë aspak problem, aq sa nuk do të pësoni dëm. Prandaj chakras kanë funksionin e përmbajtjes së energjisë, por edhe të përdorimit të tij në një mënyrë të caktuar në mënyrë që e gjithë jeta jonë të mbledhë frytet e saj. Edhe pse tani që po filloni, ju nuk mund ta kuptoni të gjithë këtë, do ta kuptoni me përvojën që secila chakra është më e përshtatshme për një veprim të saktë dhe për këtë arsye një ngjarje për jetën tuaj. Jeta juaj e përditshme nuk krijohet vetëm nga veprime që mund të përmblidhen në punë dhe shtëpi, por ekziston një grup i ndjesive fizike dhe emocionale që përbëjnë ditën tuaj. Në fakt, gjatë ditës kur ndjeni ndjenja, ju mendoni për problemet dhe si mund t’i zgjidhni ato, ndjeheni të lodhur dhe keni nevojë për më shumë energji, dhe vetëm me këto tre veprime unë kam listuar vetëm 3 çakra të ndryshme që nëse ngarkohen siç duhet, do të do ta lehtësonte shumë; në këtë rast po ju referohem Zemrës, Mendjes dhe Chi-së. Edhe pse ju nuk e kuptoni atë, chakras tuaj ndikojnë shumë në jetën tuaj, dhe ata nuk e bëjnë zgjedhjen e tyre, por ato funksionojnë ashtu si çdo organ dhe muskul në trupin tuaj: nëse krahët tuaj janë të fortë, ato ndikojnë në jetën tuaj sepse ju mund të luani veprime që shumë të tjerë nuk mund të bëjnë vetë, sepse ata kanë nevojë për ndihmë, për shembull duke kërkuar ndihmë nga një koleg, fqinj, mik; prandaj nuk janë autonome. Nëse krahët tuaj janë shumë të dobët, si p.sh. krahët e një të moshuari, kjo ndikon shumë në jetën tuaj sepse duhet të varet vazhdimisht nga ndihma e njerëzve të tjerë për të kryer ndonjë veprim. Nëse nuk do të kisha aftësinë t’i lëvizja ato, do të ishte edhe më e vështirë të jetoja jetën e tij në mënyrë paqësore.

Faqja 2 nga 6

Theështja është se kur bëhet fjalë për ndjenjat, mendimet dhe energjinë fizike, të tjerët mund të bëjnë pak për ju. Meqenëse jeni mësuar të jetoni me çakra të zbrazët është normale që menjëherë të mos kuptoni kuptimin e ndryshimit që do të ndodhte në jetën tuaj nëse i mbushnit me energji, dhe mbi të gjitha nëse i përdorni për interesin tuaj. Akakras janë kontejnerë, që do të thotë se ato përmbajnë energji dhe mbetet atje gati për t’u përdorur; atëherë duhet të vendosni se si, kur dhe nëse do ta përdorni. Ju jeni të vetëdijshëm që çdo organ i trupit të njeriut punon për një arsye specifike, ju e dini që ka organe që janë përdorur për të marrë frymë, të tjerët për të tretur ushqimin që keni ngrënë, për ta shndërruar atë në substanca që ju nevojiten, madje ekzistojnë organe për të riprodhuar; chakras janë shumë të ngjashme pasi që ka ato për shëndetin e trupit, ato për të ndihmuar tretjen dhe pastrimin e trupit, madje edhe ato seksuale. Do chakra, ashtu si organet, ka një funksion të saktë. Edhe pse çdo organ kujdeset për një veprim të caktuar, në të njëjtën kohë ndihmon dhe forcon të tjerët. Në fakt, çdo organ i trupit funksionon si një ingranazh i vetëm që bën punën e tij, por secili prej tyre kryen një lëvizje që gjithashtu lejon të tjerët të funksionojnë më mirë. Me fjalë të tjera, të gjithë punojnë për veten e tyre, por në të njëjtën kohë ata ndihmojnë njëri-tjetrin duke vepruar si ingranazhet në të njëjtën makinë. Të gjitha chakras gjithashtu punojnë së bashku për të siguruar shëndetin e plotë të trupit të njeriut, ashtu si veprojnë organet. Prandaj, nëse organet ekzistojnë për funksione të caktuara, nuk duhet të mahniteni kur të dini se chakras gjithashtu kryejnë veprime të njëjta; ato janë si organe energjetike dhe nëse punojnë keq vuan i gjithë trupi energjetik. Trupi ynë fizik përmban shumë pjesë të trupit dhe jo vetëm organe por edhe muskuj, venat, kockat dhe shumë më tepër. Ai përmban kaq shumë pjesë fizike të dallueshme dhe trupin tonë energjetik, edhe nëse ato kanë forma dhe madhësi të ndryshme; nuk ka çudi.

Njerëzit nuk zgjedhin meditim sepse kanë kohë për të humbur dhe nuk dinë ta shfrytëzojnë, por sepse kanë një zbrazëti brenda që nuk dinë ta plotësojnë. Shumë njerëz e dinë që diçka në jetën e tyre është e gabuar, ata e dinë që janë vetëm, edhe nëse kanë një familje, miq dhe kolegë ku shkojnë zakonisht; ata ndjehen të ndarë nga bota dhe ndjehen në përvojën e një ndjenjë shqetësuese se nuk mund të mbyten sepse çdo natë vjen në mendje. Sidoqoftë, ata nuk e kuptojnë se çfarë saktësisht nuk funksionon në jetën e tyre, duke mos ditur kuptimin dhe pasojat që shkakton mungesa e energjisë. Arsyeja pse kaq shumë njerëz vendosin të provojnë meditimin është të ndjehen të plotë brenda, por për ta bërë këtë ata duhet të mbushin gjoksin e tyre me një ndjenjë që i bën ata të ndjehen në vendin e duhur, brenda botës, të lindur në kohën e duhur në vendin e duhur. Me pak fjalë ata kanë nevojë për atë ushqim që ka munguar për shumë kohë në chakra e tyre të Zemrës. Duke medituar në zemrën chakra ata së shpejti do të fillojnë të ndiejnë diçka ndryshe në jetën e tyre: nuk do të ketë një ngjarje të papritur dhe shkatërruese, por do të jetë ajo ndjenjë e çuditshme që do t’i bëjë ata të kuptojnë se jeta që ata panë nuk ishte në të vërtetë ajo që është, por ata po shikonin një pamje të paqartë. Me një ndjenjë më pozitive, falë plotësisë që do të krijohet në çakrën e Zemrës, ata do të jenë në gjendje ta shohin jetën e tyre jo më aq katastrofike siç u duk më parë, por përkundrazi të zgjidhshme. Pak e nga pak, ata do të kuptojnë se ato probleme nuk duhet t’i kenë kapërcyer aq shumë, sepse do të fillojnë të ndjehen të plotë brenda. Edhe problemet nuk do t’ju shkaktojnë më dhimbje dhe nuk do të prekin më ato siç vepruan më parë.

Faqja 3 nga 6

E njëjta gjë do të ndodhë me ju. Falë meditimit do të filloni të reflektoni për faktin se problemet – të cilat më parë dukeshin të pamundura për tu zgjidhur – përkundrazi duhet të përballen me më shumë optimizëm, pozitivitet, sepse do të ndjeheni më shumë guxim. Kështu do të shoqëroheni vazhdimisht nga një gjendje mendore më e fortë që do t’ju lejojë të kapërceni pengesat tuaja. Me optimizmin dhe vullnetin e mirë që zemra Chakra do të fillojë të japë – i kalitur me shumë motivim – do të ndjeheni se dëshironi të zgjidhni problemet, pa u nënshtruar më prej tyre, dhe këtu lidhet chakra Mind. Në fakt, ju mund të jeni po aq optimistë sa dëshironi, por keni nevojë për probleme që të zgjidhen përndryshe gjendja juaj e mirë nuk do të zgjasë përgjithmonë. Këtu është aty ku punon chakra e mendjes.

Nëse ngarkohet me energji pranike, chakra e mendjes ju lejon kokës suaj të arsyetoni, të largoheni nga të gjithë ata mendime negative që donin të besonit se ju ishin mbingarkuar nga problemet dhe se nuk kishte rrugëdalje: ju bën të kuptoni se ekziston gjithmone nje zgjidhje. Chakra e mendjes – përmes meditimit – do të aktivizohet për t’ju bërë të kuptoni se si të arsyetoni si duhet, pse jo të gjithë janë në gjendje ta bëjnë atë në mënyrën më të mirë, dhe si t’i gjykojnë ato? Askush nuk na ka mësuar kurrë si të arsyetojmë, ne arsyetojmë ndërsa besojmë se të tjerët bëjnë, duke imituar njerëzit përreth nesh; më shpesh sesa njerëzit rreth nesh arsyetojnë me një sfond pesimizmi, kështu që ne përfundojmë duke i imituar ato dhe duke bërë të njëjtën gjë. Për shkak se çdo problem duhet të jetë i pazgjidhshëm, duhet të duket si fundi i botës, a duhet të na bëjë të besojmë se rrugëdalja do të ishte t’i jepej fund jetës sonë? “Hej, qetësohu… nuk është aq keq.” Chakra juaj e mendjes do t’ju tregojë. “Ka një zgjidhje… do të funksionojë… thjesht më jepni kohë.” Chakra e mendjes do të shërbejë për të gjetur zgjidhjen për çdo problemin tuaj, sepse çdo ngjarje e vetme ka një zgjidhje, por që të jetë në gjendje ta gjeni atë chakra juaj duhet të jetë e gjithë heshtja, kështu që ai do t’ju kërkojë të mos mendoni në mënyrë që të mund të gjeni zgjidhjen e duhur për ju.

Likeshtë si të kesh një mendje të dyfishtë. Jeni mësuar të keni vetëm një dhe plot mendime, pastaj të arsyetoni dhe të kërkoni zgjidhje në mes të kaosit të plotë; chakra e mendjes është si një mendje më e thellë që krijohet brenda jush, duke u bërë më e madhe dhe më e zgjuar aq më shumë që të meditoni në atë chakra. Në këtë mënyrë ai do të kërkojë zgjidhje për ju vetëm kur nuk dëshpëroheni, kështu që kur t’i gjeni ata do t’i bëjë ata të lulëzojnë në sipërfaqe për t’ju njoftuar zgjidhjen. Nuk është e thjeshtë ta kuptosh, pasi gjithnjë ka të bëjë me ju, por është diçka që nuk e keni përdorur kurrë ose pothuajse asnjëherë deri më sot me ndërgjegje. Në fakt, kur keni një problem, e vetmja zakon që dini është të dëshpëroheni për të gjetur një zgjidhje; chakra e mendjes do t’ju kërkojë të mos dëshpëroheni që të mund të heshtni dhe ai të mund të punojë për ju. Kështu që do të gjeni zgjidhjen! Chakra e mendjes është si një pjesë më e thellë e mendjes suaj që mendon pa ju pasur mundësi ta dëgjoni, sepse dëshiron të gjejë zgjidhjen për problemet tuaja pa ju bërë të dëshpërohen. Atëherë ai ju pyet: “Mos mendoni, më lini të kuptoj se cila është zgjidhja, unë do të kujdesem për të!” Dhe nuk do të keni nevojë të mendoni, sepse duke mbajtur jo-mendimin ju do ta lejoni atë të arsyetojë në heshtje duke gjetur zgjidhjen, në vend se të arsyetojë në nxitimin , duke e penguar atë që ta gjejë atë për shkak të zhurmës që i bëni vetvetes. Papritur, kur e prisni më pak, ja çfarë do të thoni: “Uaa, po sikur ta bëja këtë? Nëse do të sillesha në këtë mënyrë? Në fakt, në këtë mënyrë problemi do të zgjidhej! ”Dhe kjo do të ndodhë falë mendjes tuaj chakra, sepse do të ketë gjetur për ju zgjidhjen më të mirë që, pa përdorimin e chakra, nuk do ta kuptonit kurrë. Anydo problem mund të zgjidhet nëse i lejoni vetes të gjeni zgjidhjen. Duke ju lejuar të ndiheni, në vend se të mendoni, do të keni mundësi të gjeni zgjidhjen për problemet për të cilat menduat se ishin të pazgjidhshme. Duhet kohë dhe ju duhet t’i jepni atij. Ju mund të besoni tek chakra e Mendjes tuaj, sepse nuk do t’ju braktiste kurrë. Por nuk mund të funksionojë pa energji, në fakt ju duhet të meditoni, sepse pa energji chakra Mind nuk do të aktivizohet. Deri më tani ka qenë gjithmonë i fjetur, sepse është aktiv vetëm duke medituar; kështu që është normale të mos kuptosh aftësitë e tij: sepse nuk i ke provuar ende ato.

Faqja 4 nga 6

Chakra e mendjes prandaj do të punojë për të gjetur çdo zgjidhje që është e përshtatshme për ju, por gjithashtu duhet që chakra e zemrës të bëjë detyrën e saj, që do të thotë se nuk jeni demotivuar, por ju bën të ndjeheni pozitiv dhe optimist (mund ta bëni atë vetëm duke medituar mbi të), sepse vetëm në këtë mënyrë do t’i besosh çakrasë të Mendjes; nëse do të ishit pesimist nuk do t’i besonit kurrë asaj dhe do të besonit se për të gjetur një zgjidhje duhet të mashtroni trurin tuaj, të vuani, të qani, lëndoni veten, si gjithmonë, si kjo mund të ndryshojë gjërat. Dëshira për të gjetur një zgjidhje ju bën të gërvitni brenda dhe t’ju nguteni, por me këtë nxitim keni zbuluar që deri më sot ato probleme ende nuk janë zgjidhur, prandaj lini mundësinë që chakra juaj Mind të gjejë zgjidhjen për ju, veçanërisht për ato ngjarje aq të trishtueshme dhe zemërthyer sa nuk ju bëjnë të mbyllni sytë … Besojini Atij. Ja se për çfarë është zemra chakra: duke ju dhënë besimin që nuk do ta kishe kuptuar më parë. Ai mund ta bëjë atë nëse meditoni për të. Për ta bërë këtë, chakra e mendjes dëshiron të merret me mijëra të dhëna me shpejtësinë e dritës dhe të kuptojë se cila është zgjidhja e duhur, më e shpejtë dhe më e thjeshtë në mesin e atyre që mund të gjejë, kështu që është si të hidhni poshtë për ju mundësitë që do të humbisnin kohën , ato që në fund të fundit nuk do t’ju sjellin saktësisht në realizimin e qëllimit tuaj, dhe të gjitha ato që me pak fjalë nuk do të ishin zgjidhja më e mirë; për të gjetur më në fund atë që është me të vërtetë i duhuri për problemin tuaj.

Deri më sot, ju keni kuptuar se si të jetoni pa chakras aktive, sepse prindërit tuaj janë të fjetur për jetën, duke mos menduar kurrë për të. Kështu që ju nuk e dini se si ndjehet të keni një chakra me të vërtetë të ngarkuar të Zemrës. Shtë si të kesh një Motivator profesional brenda jush, i cili ulërin brenda jush sa herë që ndjeheni poshtë ose gati të hiqni dorë, me një ndjenjë kaq të fortë dhe shurdhuese, sa që në kokën tuaj menjëherë të mendoni: “Whatfarë dreqin po bëja? Le t’i rrokullisim mëngët, këtu kemi nevojë për veprim! ”. Chakra e zemrës është vetëm e juaja, dhe ju njeh më mirë se kushdo tjetër, kështu që nuk ka asnjë Motivator në botë që mund të konkurrojë me chakra-zemrën e ngarkuar mirë, pasi motivimet që do të gjeni për ju nuk do t’i gjeni askush tjetër: ata kanë të drejtë dhe e saktë, që punojnë vetëm me ju. Pra, chakra e mendjes, nëse është e ngarkuar, do të gjejë zgjidhje për problemet tuaja për ju, por ka nevojë për chakra të Zemrës së ngarkuar në mënyrë të barabartë, për t’ju dhënë vendosmërinë për të mos hequr dorë dhe besim të mbështeteni në vendimet e chakra Mind.

Sidoqoftë, chakra e mendjes mund të mos funksionojë gjithmonë vetë, sepse shumë herë ajo ka nevojë për ndihmën e Kurorës. Kjo chakra është me të vërtetë shumë e rëndësishme, veçanërisht kur bëhet fjalë për probleme më të vështira për t’u marrë. Kurora shkon përtej mendimeve dhe zgjidhjeve që janë brenda mendjes, duke shkuar për të kërkuar informacione të dimensioneve të tjera dhe direkt në njohuritë universale, për të zbuluar se çfarë mund të jetë një zgjidhje e mirë për të zgjidhur problemin tuaj; në këtë rast, Kurora e shndërron chakra Mind në një përkthyes për një moment, duke e përdorur atë për të komunikuar drejtpërdrejt me ju. Chakra Corona ka një dridhje shumë të lartë dhe pa çakrën Mind duke vepruar si përkthyes, për ju do të ishte shumë e vështirë të kuptoni planet e saj, sepse është shumë “evoluar” dhe jo shumë “material” për të qenë në gjendje të komunikoni në mënyrë të përsosur. Chakra Crown është si një antenë që, nëse dihet, mund të vazhdojë të rrëmbejë dhe të thithë informacione të dobishme për ju, nga një madhësi shumë më e lartë se sa mund ta arrini vetëm. Me fjalë të tjera, është një antenë shumë e lartë që ju lejon të prekni dridhjet që nuk mund t’i arrini kurrë fizikisht. Shtë e vështirë të kuptosh Kurorën, mbase është çakra më komplekse nga të gjitha! Pikërisht sepse është sikur të ishte një kapacitet “jashtë botës”, pasi nuk ndalet në këtë dimension, por arrin të prekë edhe të tjerët. Kurora na takon nga natyra, por ne jemi mësuar të mos e përdorim atë, saqë na duket gati e huaj. Kjo për shkak se nuk e keni përdorur kurrë, pasi nuk keni medituar për të dhe nuk keni praktikuar teknikat për të mësuar se si ta përdorni. Pra, është normale që e gjithë kjo të duket e çuditshme, sepse në fakt ti nuk e ke përjetuar kurrë vetë. Por tani ju keni mundësinë për të mësuar se si ta bëni atë.

Faqja 5 nga 6

Kurora zgjedh zgjidhjen e duhur për ju edhe para se ta dini, atëherë përmes chakra-it të mendjes, do t’ju japë në mendje idenë për të zgjidhur problemin. Kurora është e lidhur drejtpërdrejt me dimensionet më të larta, të cilat në terma antikë do të përkufizoheshin si një lidhje me Hyjnoren, ose me Zotin. Do t’ju bëjë të besoni se tashmë keni zbuluar përgjigjen, por në realitet do t’ju japë një zgjidhje që ju të veproni në një mënyrë e caktuar, në mënyrë që të gjendeni në një situatë të saktë, e cila do t’ju bëjë që të takoni njerëz ose ngjarje të caktuara, gjë që do t’ju bëjë që të gjeni zgjidhjen e duhur për problemin tuaj. Si përmbledhje, nëse chakra e mendjes nuk mund të gjejë një zgjidhje të mundshme dhe menjëherë të mundshme, ajo kërkon ndihmë nga chakra Crown e cila krijon një skenar në jetën tuaj falë ndihmës së Universit, në mënyrë që të gjeni veten në një situatë që ju lejon të gjeni zgjidhja në një moment që nuk do ta prisje. Kjo për shkak se jo të gjitha problemet mund të zgjidhen menjëherë dhe përmes veprimit tuaj të vetëm, sepse ndonjëherë për të kapërcyer disa pengesa duhet të dini se si t’i shmangni ato përmes mjeteve të tjera. Nëse do të kishte një bagazh prej druri para jush, chakra e mendjes do t’ju thoshte “Hidheni, kështu që ta kaloni dhe vazhdoni”, por nëse do të kishte një mur para jush, chakra e mendjes nuk do të ishte e mjaftueshme për t’ju bërë të zgjidhni problemin, për të cilën do të shërbente diçka tjetër që posedon një njohuri më të madhe dhe nga pikëpamjet më të gjera: Kurora. Në atë pikë do të kërkojë zgjidhjen që ju të përballeni me atë pengesë. Papritur dikush nga ndërtesa në vendin fqinj do të hap derën dhe do t’ju thotë: “Ai mur nuk mund të kryqëzohet, por mund të kaloni këtu, të kaloni korridorin e ndërtesës dhe të dilni nëpër derën sekondare; do të gjesh veten në anën tjetër të rrugës! ”në këtë mënyrë do të kesh kaluar murin që të pengoi të ecësh përpara. Ja se si funksionon chakra Crown: është aktivizuar për të gjetur zgjidhje më të larta për ju, të cilat kurrë nuk do të mund t’i kishit arritur vetë, sepse do të ndalonit përgjithmonë përpara atij muri pa menduar kurrë se mund ta kishit kaluar atë duke u kthyer rrotull.

Pra Kurora ndërhyn kur ai problemi juaj nuk përshtatet në aftësinë e Mendjes, duke bërë të mundur gjetjen e zgjidhjes përmes mënyrave të jashtme. E gjithë kjo mund të ndodhë falë dikujt që do të thotë një frazë të saktë në praninë tuaj, ose pasi të keni vëzhguar veprimet e dikujt tjetër, pasi ta keni ditur se kush mund t’ju ndihmojë për të zgjidhur atë problem, etj. Me pak fjalë, Mendja kërkon zgjidhjen e brendshme, dhe nëse nuk e gjen atë, Kurora aktivizohet për të kërkuar apo edhe për të krijuar zgjidhjen përreth jush, përmes lidhjes së saj të ngushtë me Universin i cili i lejon asaj të veprojë kështu. Tani e kuptoni pse të kuptuarit e Zotit nuk është aq e thjeshtë, përkundër të gjithë përbërësve të trupit tonë do të na lejonte ta bënim atë, duke qenë natyrshëm të lidhur me Të. Pa meditim chakra nuk është e mundur të kuptojmë dhe të përdorim chakras tonë, as të kuptosh Universin . Sepse Kurora nuk mund t’ju thotë drejtpërdrejt të shkoni në një vend të veçantë dhe të kryeni një veprim të caktuar – për më tepër në një kontekst që me sa duket nuk ka asnjë lidhje me kërkesën tuaj – sepse nuk do të mund ta kuptonit fare. Kështu që të jeni në gjendje të gjeni zgjidhjen e problemit tuaj duhet të komunikoni me ju përmes çakrës së mendjes, e cila do të veprojë si përkthyes. Meqenëse ideja nuk është nga chakra e mendjes por e kurorës, madje as chakra e mendjes nuk mund të dijë se cila është mënyra e duhur, por sepse i beson kurorës do të punojë së bashku për t’ju dhënë një përgjigje të dukshme që do t’ju bëjë të bëni një veprim, kjo do të bëjë që ju të gjeni veten në një kontekst, ku ju do të vijnë në zgjidhjen e problemit tuaj. Kurora është shumë e lartë dhe nuk është e mundur që menjëherë të kuptoni qëllimet e saj, do t’ju duhen shumë vite për të kuptuar plotësisht planet e saj, por një gjë është e sigurt: nëse e lejoni të meditojë mbi të, Zemra do t’ju ndihmojë të besoni. Nëse nuk keni dëgjuar kurrë për chakra, kjo mund të jetë një risi e shkëlqyeshme për ju, por duke praktikuar meditim çdo ditë do të dini vlerën e vërtetë të çdo fuqie të vetme. Ata do të jenë çelësat për qetësinë tuaj.

Faqja 6 nga 6

Kjo është arsyeja pse chakras duhet të ushqehen: në mënyrë që ata të mund të punojnë së bashku për të siguruar më mirë që të arrini qëllimet që dëshironi të arrini. Nëse edhe njëra nga këto çakra të emëruara ka mungesë të energjisë në mënyrë që të mos meditojmë sa duhet, është e qartë që ardhja e zgjidhjes për problemin do të ishte e ngadaltë, duke supozuar gjithmonë se herët a vonë do të arrijë, duke mos pasur medituar saktësisht në chakras për ta lejuar atë të veprojë. Kjo është arsyeja pse, edhe sot e kësaj dite, chakras tuaj nuk kanë bashkëpunuar kurrë për të garantuar të gjitha sukseset e përshkruara, kështu që gjithmonë keni pyetur veten se ku keni gabuar. Chakra e zemrës është shumë e rëndësishme sepse do t’ju japë mundësinë të besoni, ndërsa nëse nuk do t’i besonit chakras të lartë të lartë dhe do të besonit se duhet të bëni gjithçka vetë pa ndihmën e tyre, atëherë i gjithë procesi do të dështojë dhe do të jeni i sëmurë. , si gjithmonë. Ju tashmë e dini se si funksionon kështu, për një herë, më besoni. Pastaj besoni përsëri, dhe një herë, derisa të keni mësuar se gjithmonë do të duhet t’i besoni zemrës suaj; nëse meditoni!

Në këtë pikë ne mund të thellojmë chakras e mbetur për të cilën ne ende nuk kemi folur. Vendosa ta ndaj këtë mësim në dy pjesë, sepse të kuptuarit e chakras nuk është aspak e lehtë dhe do të kishte qenë një lexim shumë i plotë për sot. Kështu që ju mund të vendosni nëse do ta përdorni këtë pauzë për të medituar dhe për të reflektuar në mësimin e sotëm, përpara se të kaloni në pjesën e dytë të Chakras, ose nëse do të vazhdoni të lexoni. Vazhdimin e këtij mësimi do ta gjeni në artikullin tjetër. Këshilla ime është të meditoni, sepse do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë gjithçka që do të pasojë. Para se të largoheni, mos harroni të lini një koment mbi këtë mësim për të na njoftuar nëse ju pëlqeu dhe keni shërbyer.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/20250) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]