Disponibile in:

56 – Chakra – Energjia e kuqe, përse shmangni atë (4 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Njohja e chakras na lejon të jemi më aktiv dhe të përgjegjshëm gjatë ditës sonë. Nëse nuk dimë se si t’i përdorim ato, në shikim të parë ato mund të duken pothuajse të padobishme ose mungojnë, prandaj është e rëndësishme të vendosni të praktikoni mbi ta që të kuptojnë se si ato mund të ndikojnë në jetën tonë. Duke medituar dhe duke u bërë të vetëdijshëm për chakras tonë, u lejojmë atyre të zmadhojnë, të forcojnë vetveten dhe për këtë arsye të zgjedhin aftësitë e tyre në mënyrë që ato të mund të përdoren. Është e qartë se nuk do të ishte e mjaftueshme vetëm të mendohesha për të pasur chakras në mënyrë që të shfrytëzoheshin në të vërtetë aftësitë e tyre mendore dhe psikike, por ju duhet t’i stërvitni që të mësojnë t’i përdorin siç duhet. Ju duhet për të ndaluar duke marrë për të dhënë trupin tonë si në qoftë se ne e dinim atë përmendësh vetëm për shkak se ajo gjithmonë nga tanët, sepse unë mund të provojë për ju me shembujt më të thjeshtë që nuk janë në gjendje për të kontrolluar të përkryer trupin tuaj edhe pse ju mendoni se ju e dini atë mirë. Nëse ju kërkova të lëvizni legenin tuaj, veshët tuaj ose të dini se si t’i bëni ndarjet, do të jenë të gjitha veprime që me probabilitet të lartë nuk do të dini se si të bëni, edhe pse keni një legen, veshë dhe këmbë. Ashtu si të gjithë të tjerët, ju gjithashtu kanë chakras, kjo nuk do të thotë se ju e dini se si të përdorin ato, sepse ju kurrë nuk kanë ata të trajnuar ju nuk do të dinë për të marrë ndonjë veprim me ta, ashtu si ju nuk mund të ndahet në qoftë se ju nuk keni të trajnuar trupin tuaj për ta bërë këtë. Ne duhet të kuptojmë se teoria është shumë e rëndësishme, sepse ju lejon që të ketë ushqim për të menduar mbi tema që ju kurrë nuk do të kishte njohur në qoftë se unë nuk e kishte lexuar ato, por ajo që do të bëjë që ju të zhvillohet dhe të bëhet i aftë në aftësitë psikike është praktika, ose trajnimin tuaj chakra. Nëse vendosni të kaloni kohën tuaj duke lexuar vetëm teoritë e të tjerëve në vend që të praktikoni dhe krijoni përvojën tuaj, ju kurrë nuk do të zhvilloni chakrat tuaj, as do të zgjoni talentet tuaja mendore dhe psikike që mund të ndryshojnë jetën tuaj.

Nëse interesi juaj është vetëm të lexoni dhe të qëndroni të informuar në teori, atëherë lexoni gjithashtu të gjitha mendimet e njerëzve që shkruajnë artikuj apo libra rreth chakras dhe do të vini re se secili ka idenë e tij, ndryshe nga ai i të tjerëve, nganjëherë edhe në kontrast. Sigurohuni që, pa praktikë, kurrë nuk do të kuptoni se kush prej tyre është i vërtetë dhe kush flet vetëm për të lexuar diku tjetër pa ndonjë përvojë. Teoria nuk është përvojë, ajo është e lexueshme. Pra, nëse doni të dini të vërtetën, mos prisni ta gjeni duke e lexuar atë, sepse e vërteta e vërtetë është ajo që zbulohet përmes përvojës praktike dhe nuk arrihet me kalimin e thjeshtë të kohës. Shumë njerëz marrin chakra për të dhënë sikur ata të dinin gjithçka për të, ndërsa në fakt ata nuk dinë t’i përdorin ato fare. Këta njerëz besojnë se mjafton të lexosh disa libra dhe të presësh; kështu që, me kalimin e kohës, mund të thonë se: “Unë kam lexuar libra të chakra për 10 vjet dhe përvoja ime thotë se …” konfuze leximin me përvojën e vërtetë, të bindur se ato janë për të njëjtën gjë. Kur flasim për çështje praktike ne nuk mund të studiojmë vetëm teorikisht, sepse nëse nuk i provoni ato, nuk do ta kuptoni kurrë atë që ndihet. Është pak si studimi i librave të teorisë si të mësuarit për të nxjerrë pa marrë kurrë një laps në dorën tënde. Me siguri ju e dini se laps është përdorur për të nxjerrë dhe gomë, se ekziston një thikë, rondelë gome të zbehet, llojet e ndryshme të lapsa me një minierë të vështirë apo të buta, por në fakt ju kurrë nuk do të mësoni për të nxjerrë, sepse kurrë nuk kanë vërtet u përpoq. Kështu që mund të mburremi edhe për njohjen e çdo stili të projektimit, të gjithë terminologjinë e pajisjeve për t’u përdorur, madje edhe të historisë së artit, por ju ende nuk do të dini se si ta nxjerrni, sepse përvoja juaj do të bazohet vetëm në leximin e librave, asgjë tjetër! Problemi lind kur, edhe në shpirtërore, shumë njerëz janë të bindur – dhe angazhohen për të bindur të tjerët – që pas leximit të disa librave ata kanë mbledhur mjaft përvojë për të qenë në gjendje të komentojnë mbi teknikat shpirtërore dhe madje të jenë në gjendje të shpikëjnë ato të reja, stil meditimi. Përvoja e tyre është që nuk ekzistojnë, por e përdorin këtë fjalë të mashtrojë njerëzit, ashtu si ata, në vend të praktikuar në lëkurën e tyre dhe për të kuptuar se çfarë e vërteta është mjaft e dëgjuar për teorinë e dikujt tjetër dhe të bëjë atë si fjalën e Perëndisë: absolute.

Faqja 2 nga 6

Përndryshe, ata do të preferojnë të shkojnë kundër çdo teorie duke bindur veten se duke i kritikuar ata dhe duke lexuar një tjetër, pastaj duke e kritikuar atë dhe duke lexuar tjetrën përsëri, ata po fitojnë përvojë.

Leximi i pikëpamjeve të ndryshme do të jetë i dobishëm sepse do të shtyjë disa pyetje në mendjen tonë, e cila fitohet gjithnjë, për aq kohë sa këto pyetje nuk janë dyshime që nuk bëjnë asgjë, por na ngatërrojnë edhe më shumë se ne. Në të vërtetë nuk është normale që kaq shumë të flasin për të njëjtën temë dhe megjithatë ata janë kaq në kontrast me njëri-tjetrin ose, përndryshe, bëjnë një “kopje dhe ngjit” të ideve të dikujt tjetër, sepse, pa pasur përvojë personale për të treguar, dikush tjetër kishte shkruar para tyre. Përvoja e vërtetë nuk bëhet duke lexuar libra por me të vërtetë duke e ditur chakrat e dikujt, duke vënë kështu teknika në praktikë. Fakti është se ekziston kaq shumë frikë për të bërë një gabim që edhe përpjekja e vetme për të fituar përvojë do të bllokohet. Ne po flasim për trupin tonë: ne nuk do të pësojmë ndonjë dëm të pakthyeshëm dhe asgjë e keqe nuk do të ndodhë vetëm duke u përpjekur të zhvillojmë chakras tonë, prandaj pse ndalemi dhe presim që dikush tjetër të na tregojë të vërtetën që ai as nuk e di vërtet?

Kur fillova udhëtimin tim, kisha “fat” për të gjetur vetëm libra që i hutuan idetë e mia duke qenë shumë kontradiktore. Kjo më çoi në një konfuzion urrejtës që më pengonte të lexoja ndonjë gjë tjetër, sepse sapo hapja një artikull ose një libër tjetër, informacioni ishte praktikisht e kundërta e asaj që përshkruhej në tekstin e mëparshëm dhe kjo me të vërtetë mori nervat e mia. Unë nuk e kuptoja menjëherë se përse çdo autor shprehu një mendim personal shumë të ndryshëm nga ai i të tjerëve, megjithëse tema ishte e njëjtë. Prandaj, u ndjeva e neveritshme për leximin e temave shpirtërore jo vetëm për shkak se autorët shkuan kundër njëri-tjetrit, por për shkak se ata shkuan mbi të gjitha kundër ndjenjave të mia, të cilat ishin shumë ndryshe nga ato që përshkruanin. Pra, për një kohë të gjatë, premtova të mos i kushtohesha leximit të këndvështrimeve të tjera, nëse nuk do të kisha zhvilluar më parë tim, nëpërmjet përvojës personale dhe jo vetëm me thënien. Për një kohë të gjatë unë praktikova, pa ngatërruar veten me lexime të tjera. Përvoja nuk vjen menjëherë, por vjen duke praktikuar, praktikuar dhe ende praktikuar, si dhe duke mbetur shumë vigjilentë rreth asaj që po ndodh rreth nesh. Përmes përvojës, kuptova se po zhvilloja shkathtësitë dhe njohuritë që u bënë të dukshme për mua, por që për të tjerët nuk ishin. Kaq shumë herë më ka ndodhur mua, dhe akoma ndodh tek unë, të flas me njerëz – që kanë kaluar jetën duke studiuar – dhe përshkruajnë përvojat dhe ndjenjat e mia për ta, duke gjetur gjithmonë të njëjtën përgjigje: “Por si e dini? Kam kaluar jetën duke studiuar për të gjetur! Kam ardhur atje vetëm pas 40 viteve të studimeve! “; Unë, nga ana tjetër, nuk i kam hapur as ato libra. Dituria ime bazohet para së gjithash në përvojën private kështu që unë nuk di gjithçka, por di shumë më shumë se njerëzit që studiojnë teorinë e dinë, sepse unë mbështetem në praktikë. Le të kujtojmë se teoria nuk është gjë tjetër veçse praktikë e vënë në fletë, por nëse një person studion teorinë dhe përshkruan një teori tjetër, ai nuk është aspak asimilues, sepse ai është duke lexuar dhe shkruar pa pasur përvoja praktike.

Vetëm pas një kohe të gjatë të përkushtuar për të praktikuar dhe për t’u siguruar që përvojat e mia më kishin sjellë një përgjigje që ishte e sigurt për mua, fillova të hapja pikëpamjet e të tjerëve për konfirmim të pastër dhe të thjeshtë, ose më së shumti për kuriozitet. Njohja e pikëpamjeve të tjera është shumë e dobishme sepse ju lejon të bëni pyetje që nuk do të keni paraqitur më përpara dhe të zgjidhni dyshimet ose të përcillni veten me teori të reja që nuk i njihni më parë. Megjithatë, duke përzier shumë pikëpamje të ndryshme ose madje kundërshtuese mes tyre pa pasur ekuilibrin e vet dhe duke u bazuar në përvojën personale, rrezikohet të ngatërrohet në një masë aq të madhe saqë përfundon duke besuar gjithçka që thuhet, apo edhe për të mos u besuar pavarësisht se është dëshmuar. Kështu që ti përfundon duke u bërë budalla ose edhe më budalla.

Faqja 3 nga 6

Pas mendimit kuptova arsyet pse sot e gjejmë veten me shumë keqinformime në të gjitha temat kryesore, duke kuptuar se nuk është vetëm injoranca, por dëshira e të tjerëve, jo shumë pozitive, për të përhapur informacionin e gabuar në mënyrë specifike për të ngatërruar idetë për ata që do t’i lexojnë ato, duke i shtyrë që të kenë kaq shumë konfuzion në kokat e tyre që ata vetë vendosin të ndalojnë të pyesin.

Në këtë mënyrë ju do të merrni më shumë injorancë në njerëz dhe në gjithçka që ata thonë, sepse do të jetë injoranca “vullnetare” pasi ata do të vendosin vetë të mos duan të informojnë më veten.
Fati im ishte të vendoste të zbulonte të vërtetën përmes përvojës, në vend që të binte në grackën tipike dhe të përfundonte duke rënë gjithçka, vetëm për shkak të leximeve të pakënaqshme. Natyrisht, kjo nuk ka të bëjë me fat, por me sensin e përbashkët dhe me nxitjen drejt njohurisë, të motivuar nga ndjenja ime që nuk i përkas kësaj bote edhe pse trupi im dhe jeta ime janë krejtësisht “njerëzore”.

Revolucioni i parë i rëndësishëm i brendshëm që më lejoi të kuptoja se nuk duhet të mbështetem në teori, por në përvojën personale praktike, ishte zbulimi i ngjyrave të chakras. Ishte me të vërtetë e vështirë për mua të kuptoja pse njerëzit meditonin mbi chakrat e ulët, duke frymëzuar dhe asimiluar energjinë e kuqe ose negative – me vullnetin e tyre të lirë. Vetëm falë dëshirës për të praktikuar teknikat që unë isha shumë i interesuar të shihja aurat e njerëzve. Duke mësuar për të parë auras, me trajnimin e duhur, gjithashtu mësova të shihja energjitë më të lehta që rrethonin njerëzit. Sa më shumë të stërvitesha, aq më shumë isha në gjendje të shoh energjinë e njerëzve me sytë e mi dhe sa më shumë kuptova se sa energji ishte me të vërtetë të gjithë. Është diçka për të thënë, një gjë është ta shohësh me sytë e vet. Kuptova se energjia e kuqe e errët ishte kryesisht duke parë se kur njerëzit ishin shumë të zemëruar dhe të pangopur, ata kishin një shtresë të energjisë së kuqe rreth tyre rreth tyre. Kjo mund të ketë qenë një rast. Megjithatë, meqë gjithmonë kam dashur të shoh, përveç aureve, edhe llojeve të tjera të energjisë, kuptova se kur njerëzit folën për një temë që ishte e dhimbshme për ta, të bezdisshëm, në një farë mënyre të vuajtur ose me një ton pesimist, rreth kokës së tyre u formua si një lloj mjegulle me ngjyrë të kuqe ose portokalli shumë të errët ose ngjyrë portokalli që mbante të kuqe. Kur ata mendonin për një kujtim ose një subjekt që ishte i bezdisshëm për ta, pashë se si filamente të vogla të kuqe ose topa dalin shpejt nga kokat e tyre dhe të japin një energji të kuqe rreth tij. Meqë e pashë këtë energji dhe ende e shoh me sytë e hapur, nuk munda më të besoja se ishte rastësi. Duke eksperimentuar më pas në shumë raste të tjera, unë mund të vëreja për shembull se “shitësit” p.sh. nga më shumë ekspertë në derë (në këtë rast i referohem vetëm për të përhershme) lëshojnë një energji shumë të kuqe ose të kuqe, me të cilën ato ndikojnë njerëzit para tyre për t’i bërë ato të bien në truket e tyre në një mënyrë shumë negative.

Prova pas provës, përvoja pas përvojës, arrita të kuptoj se energjia e kuqe është shumë negative. Jo çuditërisht, njerëzit shumë të trishtuar, negativë ose të zemëruar kanë energji të kuqe rreth tyre, ndërsa njerëzit me diell dhe pozitiv kanë tendencë të kenë energji blu, të kaltër dhe të artë. Në këtë rast, unë po flas për energjinë rreth nesh dhe jo tamam aura, duke qenë dy gjëra të ndryshme: ngjyra e aurës vjen nga një pafundësi e faktorëve të bashkuar, kështu që nuk është e mundur të katalogoni atë në dy fjalë. Energjia e kuqe, megjithatë (për të qenë e qartë, ajo që quhet “prana e kuqe” ose “energjia e kuqe statike”) është pikërisht energjia e pagabueshme negative. Kur një person është i lumtur ai nuk shkëlqen me energji të kuqe, por ai shkëlqen me energji të artë ose qiellore, ndërsa një person shumë i zemëruar nuk jep energji të ndritshme, por vetëm energji të kuqe, kafe, zi dhe të tjera negative. Unë kam qenë në gjendje të zbuloj këtë informacion vetëm duke e parë atë me sytë e mi, përndryshe nuk do të kisha kuptuar se çfarë do të thotë “energjia rreth nesh”, e lëre më se sa energji na ndikon.

Faqja 4 nga 6

Në këtë drejtim ekziston një tjetër pikë shumë e rëndësishme për t’u marrë parasysh, që kur një person gjendet në një dhomë ku është e pranishme energjia e kuqe, megjithëse ai nuk e sheh, ndikohet nga ndjenja e keqe, për shembull duke filluar të ketë probleme të brendshme si obsesione, një dëshirë e papritur për të qarë, dhe jo disa herë edhe sëmundjet fizike. Në të vërtetë prania e energjisë së kuqe në një dhomë nuk është aspak një shenjë pozitive dhe është e nevojshme që menjëherë të pastrohet energjia në mënyrë që zëri i kuq të zhduket. Falë praktikës, kuriozitetit dhe interesit për t’u përfshirë, zbulova dhe arrita në përfundimin se energjia e kuqe është negative, pavarësisht se çfarë thonë teoricienët “dijetarë të mëdhenj” pa përvojë praktike.

Përveç kësaj, unë gjithnjë pyesja se si njerëzit mund të vendosnin të merrnin frymësisht energjinë e kuqe brenda tyre, duke ushqyer negativitet. Unë nuk e kuptoja pse njerëzit nuk e kuptonin se meditimi për energjinë e kuqe dëmtonte aq shumë dhe vazhdonte ta bënte pa e kuptuar. Nëse kërkoni internetin me motorin tuaj të kërkimit, termi “meditim” ose “chakra”, ju menjëherë gjeni imazhin tipik të njeriut të vogël me chakras ngjyrë, sigurisht bukur për të parë, sepse e kuqe është gjithashtu një ngjyrë e bukur dhe jo vetëm Nuk ka asgjë kundër kësaj. Një gjë, megjithatë, është ta shohësh atë si një ngjyrë materiale (për shembull një trëndafil i kuq, një fustan i kuq ose një divan i kuq), një llogari është energjia e kuqe shpirtërore që është diçka tjetër krejtësisht. Për fat të keq, chakra kundalini e pikturuar në të kuqe shfaqet në secilën imazh dhe shpjegohet që kjo e fundit duhet të ushqehet me energji të kuqe. Meqenëse kjo kaakra është më e lidhur me materien, prandaj më së shumti dhe më ndikuar negativisht (duke qenë chakra që rrit egon dhe dëshira për pushtet dhe nënshtrim ndaj të tjerëve), nuk është rast se është vendosur se pikërisht për shkak të “karakteristikave” të saj, ajo duhet të ushqehet edhe më shumë nga energjia negative. Në kundalini, në fakt, ka kaq shumë për të thënë dhe unë do ta bëj atë në mësimet e ardhshme. Pika e rëndësishme është të kuptoni pse njerëzit meditojnë me energji të kuqe, sidomos kundalini.

Ne fillojmë nga parimi se chakras janë të ndryshëm nga njëri-tjetri në mënyrë që ata të sillen ndryshe. Nëse mbështetemi në shembullin e një personi që nuk mediton se chakrat e tij nuk janë evoluar, ata nuk janë të vetëdijshëm dhe inteligjentë për të njohur atë që është e mirë dhe e keqe, prandaj ata thithin çdo lloj energjie që i rrethon, sepse ata nuk meditojnë, ata e dinë se si të trokasin në një të pastër. Rrjedhimisht, është e kuptueshme që në njerëzit që nuk meditojnë, chakrat e ulët kanë energji të ndotur, sepse ata jetojnë jetën e nënshtruar ose i nënshtrojnë të tjerët duke u sjellur me instinktin e kafshëve, pa pasur vetëdije se ai që në vend të meditimeve seriozisht ka. Kështu, ata që kanë mësuar të shohin energjitë, kanë gjetur se njerëzit rreth tij kanë chakra kundalini me arna me energji të kuqe në vend të bardhë shumë të pastër, sepse bazuar në jo-praktikues, ai pa këto shembuj. Me kalimin e kohës, të gjithë të tjerët do të duhej të kuptonin se energjia e kuqe u shkaktua nga manipulimi dhe ndikimet e jashtme të energjive negative dhe për këtë arsye energjia negative nuk i përket natyrës ndaj kundalinit, por është rrëshqitur pas situatave negative ata kishin ulur energjikisht njerëzit që nuk praktikonin. Në vend të kësaj, ata vazhduan të përhapin idenë se kundalini duhet të ushqehet me energji negative në mënyrë spontane, sikur të ishte e drejtë të lejohej negativiteti, sikur të mos kishim shumë!

Pyetja ime është përgjigjur vetëm pasi ka takuar shumë njerëz që thonë se po praktikojnë, por në të vërtetë janë shpirtra të rreme. Në fakt, “praktikuesit” e sotëm janë njerëz që “praktikojnë leximin” e librave, por që në të vërtetë nuk bëjnë asgjë fare. Për shkak të këtyre njerëzve që, në vend që të praktikojnë seriozisht, vetëm lexojnë dhe papagallojnë atë që kanë lexuar, zinxhiri i akumulimit të negativitetit vazhdon të bindë njerëzit e tjerë se është gjë e drejtë, se është energji e mirë dhe se gjithnjë ka qenë të tilla.

Faqja 5 nga 6

Ndërkohë, njerëzit negativë dhe të vetëdijshëm për të vërtetën kanë qenë mjaft të mençur për ta inkurajuar këtë zinxhir që të vazhdojë duke menduar:
“Nëse nuk mund t’i parandalojmë të tjerët të meditojnë, të paktën le ta asimilojnë energjinë negative duke e miratuar atë si të mirë!”
Dhe kështu ishte. Së fundi isha në gjendje t’i përgjigjem pyetjes time:
“Pse njerëzit vendosin të ushqejnë chakrat e ulët të energjisë së kuqe, duke ditur se ato janë më manipuluese negativisht?”
Është e thjeshtë, sepse njerëzit nuk e dinë, kështu që ata nuk vendosin me të vërtetë, thjesht ndjekin turmën. Njerëzit mashtrohen duke hedhur thashethemet dhe shqetësimet për të vërtetat absolute, vetëm për përtacinë që i pengon ata të përpiqen të zbulojnë vetë të vërtetën, duke i kërkuar vetes disa pyetje të thjeshta. Epo, pyetja kërkon guxim dhe përpjekje dhe njerëzit janë tepër dembelë dhe frikacak për ta bërë këtë.

Për më tepër, interpretimi i lirë gjithmonë merr dorën e sipërme kur njerëzit preferojnë të injorojnë të vërtetën dhe të flasin pa e ditur atë që po thonë. Unë besoj se është e mundur që disa njerëz të njohin ngrohjen fizike që kundalini është i aftë të krijojnë vetë, kanë lidhur chakra – prandaj ngrohjen e saj – me simbolin e zjarrit, për arsye të thjeshtë se chakra kundalini mund të jetë e ngrohtë nëse praktikohet mirë. fizike aq e fortë sa duket me të vërtetë si djegia e nxehtë e zjarrit. Por kjo nuk do të thotë se është zjarr i vërtetë, por ngrohje, që është shumë ndryshe. Nga kjo për të përcaktuar që chakra duhet të ushqehet me energji të kuqe, vetëm për shkak se ajo është një chakra aq e nxehtë sa zjarri, na bën të kuptojmë se si interpretimi i lirë gjithmonë prish çdo gjë. Më bën të mendoj se për të njëjtën arsye chakra kundalini mund të quhet portë në ferr sepse për disa … është e kuqe. Për fat të keq, kësaj here edhe interpretimi dhe injoranca kanë marrë dorën e sipërme, sepse po, ka nga ata që thonë se chakra kundalini është një demon tepër i rrezikshëm i trupit tonë që nuk duhet të zgjidhet për ndonjë arsye. Eh tashmë.

Siguria ime që energjia negative nuk i përket natyrës së chakras, por që është futur më vonë nëpërmjet ndikimit të errët që na rrethon, është për shkak të përvojës praktike që më lejoi të mbushja të gjitha chakrat e energjisë të bardhë dhe të ndritshëm, duke e bërë të dukshme njerëzit e mi të ndritshëm dhe jo të plotë të kuq, portokalli, kafe ose zi, të dukshme për njerëzit e tjerë (për ata që mund ta shohin), pasi këto janë të gjitha energjitë negative. Chakrat nuk janë jeshile, të purpurt ose të kuqe: ato janë pikat e energjisë të trupit: ju zgjidhni energjinë për t’i ushqyer ato, duke vuajtur kështu pasojat nëse vendosni të merrni energji negative. Duhet të theksohet gjithashtu se njerëzit që meditojnë për energjinë e kuqe, sidomos kundalini, janë jashtëzakonisht egocentrikë, arrogantë, frikacakë dhe të paqëndrueshëm, të mbushur me maska ​​negative, skllave seksuale dhe të nënshtruar ndaj parave, si dhe shtytje për të sulmuar të tjerët në vazhdimi dhe rritja e thashethemeve të rreme, paragjykimeve dhe zërave negativë për këdo – madje edhe për familjen dhe miqtë – në mënyrë që të nxjerrë personalitetin e tij duke muddying atë të të tjerëve; faktorë me të vërtetë shumë të veçantë për njerëzit që thonë se meditojnë të zhvillohen dhe të bëjnë mirë në botë. A jemi të sigurt se kjo është evolucioni? Ata vendosin në mënyrë spontane që të lejojnë energjinë e kuqe të hyjë në vetvete, duke zgjedhur të ushqehet me negativitet. Çfarë mund të presim atëherë?

Natyrisht unë jam i vetëdijshëm se nëse këta njerëz lexojnë shkrimet e mia ata do të përpiqen të vijnë kundër meje, duke fajësuar mua për të qenë të gabuar, për të shpjeguar teoritë që nuk janë të bazuara në prova të demonstrueshme – sikur t’i kishin ato; prandaj bie në gabimin e besimit të gjithçkaje që lexojmë rreth ose të mos besojmë ndonjë gjë për shkak të tyre. Pikërisht për këtë arsye unë nuk ju ftoj të besoni në fjalë, por të provoni me sytë tuaj të trajnoni vizionin tuaj të energjisë për të parë nëse ajo që po them është e vërtetë, kështu që ju mund të jeni të sigurt për atë vetëm kur keni pasur përvojën tuaj personale. Në këtë mënyrë askush nuk mund të të mashtrojë dhe të kalojë si diçka e vërtetë që synon t’ju lëndojë.

Faqja 6 nga 6

Ngritja e chakrave pozitive të energjisë do të sjellë në ne mirëqenien fizike dhe mendore që po kërkojmë: do të nxjerr në pah faktin se njerëzit që meditojnë dhe përdorin vetëm energjinë e bardhë – ndryshe nga ata që përdorin të kuqën – e gjejnë veten në jetën e tyre shumë përvoja më pozitive, përmirësime, mirëqenie fizike dhe lumturi, ndryshe nga të tjerët. Këshilla ime është të ushqehet me energji pozitive sepse, duke vendosur të le negativitet në trupin tuaj, vendosni të lini sëmundjen të hyjë. Me këtë, dua t’ju ftoj të praktikoni për të pasur një përvojë personale që do t’ju lejojë të kuptoni se si praktika është vite dritë më e rëndësishme se teoria, në mënyrë që ju të mund ta njohni dhe ta njihni të vërtetën sa herë që keni mundësi për një pyetje të re ose një argumenti i vënë në dyshim, duke përfshirë nëse është një teori e bazuar në asgjë dhe për këtë arsye duhet të mënjanohet, ose një zbulesë e re që është interesante për të hetuar. Unë shpresoj se shkrimi im ju ndihmoi të hapni sytë dhe të vendosni të përfshiheni, duke kuptuar se është shumë më e rrezikshme të mbetet akoma se sa të ecni përpara. Nëse sot jam aq i sigurt dhe i kënaqur, si dhe i lumtur me përgjigjet e mia, është sepse i kam pasur ato përmes burimit më të sigurt: përvojën. Ashtu si unë, mund të gjesh përgjigjet që po kërkon pa u hidhur si një bretkocë nga një libër në tjetrin ose nga një vend në tjetrin, në kërkim të dëshpëruar për përgjigje që mund të merrni thjesht duke ulur dhe duke medituar. Nga sot ju do të keni një arsye të re për të kryer veten dhe të vendosni të evoluoni me vendosmëri më shumë.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/20783) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]