Disponibile in:

93 – Chakra – Ndërgjegja dhe zgjerimi i Çakrës (5 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Chakrat tanë janë si kontejnerët që duhet të mbushen me energji për të punuar mirë. Pa energji, chakras dështojnë të kuptojnë qëllimin e tyre, duke shkaktuar teknikat e rëndësishme që dëshironi të praktikoni të dështoni. Nëse nuk keni medituar më parë, chakrat tuaj do të jenë shumë të vogla dhe të dobëta, por duke medituar çdo ditë këto do të mbushen dhe zgjerohen me kalimin e kohës për të mbajtur gjithnjë e më shumë energji. Chakrat nuk kanë një limit të kapacitetit, sepse kurdoherë që këto janë të plota, ato do të zgjerohen për të përmbajtur shuma më të mëdha të prana, duke ditur në mënyrë të përkryer se sa më të fuqishme teknikat që doni të ushtroni, aq më shumë kanë nevojë për më shumë energji dhe chakra ata duhet të jenë të gatshëm ta ruajnë atë. Cilido teknikë psikike që doni të praktikoni ka nevojë për një sasi të caktuar të energjisë në varësi të rëndësisë së saj, kështu që është normale që nëse një person nuk mediton, ai nuk mund të kryejë mrekulli, pasi që nuk ka energji, teknikat nuk do të funksiononin për të. Çdo teknikë ka nevojë për më shumë ose më pak prana në krahasim me të tjerët, duke qenë ndryshe nga njëri-tjetri: është normale për një teknikë të tillë si mbrojtja psikike e nivelit të parë për të punuar pothuajse në heshtje edhe pa medituar çdo ditë, duke qenë një teknikë që konsumon pak energji dhe prandaj kërkon të njëjtën sasi; teknikat shumë më të avancuara, megjithatë, konsumojnë shumë më tepër energji sesa teknikat themelore, të cilat tashmë duhet të jenë të pranishme brenda chakras që ata të punojnë. Prandaj, është shumë e rëndësishme të meditoni çdo ditë, në mënyrë që të mund të sigurohemi se kemi energji të mjaftueshme për kur do të jetë e nevojshme, një moment që natyrisht që nuk e dini tani për tani, sepse ende nuk e parashikon të ardhmen tuaj; megjithatë, duke medituar ju do të jeni duke u përgatitur kur do të përdorni teknika shumë më të forta dhe më të kënaqshme, duke ju lejuar të jeni efektiv dhe të suksesshëm. Nëse nuk meditoni tani, kur vjen koha për të përdorur teknika shumë më të forta, ato nuk do të funksionojnë sepse nuk keni arritur shumën e mjaftueshme të prana të nevojshme për të arritur qëllimin, i cili në mënyrë të qartë akumulohet me kalimin e kohës dhe nuk mund të rikthehet në një ditë të vetme e praktikës. Chakrat kanë nevojë për shumë energji për të bërë çdo teknikë të vetme të punojë në nivele të larta, sepse kurrë nuk duhet të vendosni për nivelin bazë ku pothuajse të gjitha ato frymërore ndalet. Duke qëndruar i mbërthyer në një nivel të ulët nga përtacia e pastër, do të përfundoni duke u ankuar për mosqenien tuaj të jetës dhe kjo nuk duhet të ndodhë, sepse duke zhvilluar dhe duke praktikuar teknika për të ndryshuar jetën tuaj, do të arrini qëllimet që do t’ju bëjnë krenar për veten në vetvete. Pa këmbëngulje, megjithatë, nuk ka varg. Detyra ime është që të sqarojë idetë tuaja dhe t’ju bëjë të kuptoni se vetëm duke u praktikuar mund të evoluoni; kjo nuk ndodh me anë të pritjes së thjeshtë.

Duke medituar, chakras janë të mbushura dhe pastaj zgjerohet. Ju do të vini re me veten, me kalimin e kohës, që ju do të ndjeni chakras tuaj më të gjerë dhe më kompakt se kur nuk keni medituar, sikur të ishin mbushur deri në buzë me një lëng të trashë deri në pikën e zgjerimit të tyre, duke i detyruar ata të zgjerohen për të mbajtur më shumë energji. Kjo ndodh pa pushim gjatë udhëtimit tonë, sepse çdo herë që chakrat arrijnë një kufi të plotë të plotësisë, ato zgjerohen më shumë për t’i lejuar ato të mbushen përsëri. Kur të ndodhë, do të ndieni një ndjesi të çuditshme për disa ditë, pak sikur chakrat tuaj të ishin bosh edhe pse po meditoni shumë (është e qartë se nëse nuk po meditoni, ata do të ishin me të vërtetë bosh!) Dhe kjo mund t’ju bëjë të hutuar. Në realitet, ajo që ndodh është shumë interesante. Gjatë çdo meditimi ju jeni duke plotësuar chakras tuaj dhe ju jeni zgjerimi i tyre pak, por në nivele shumë delikate dhe për këtë arsye pothuajse të padukshëm. Natyrisht, rruga juaj nuk është gjithmonë identike: ka raste kur mund të biesh në të ulët dhe meditoni shumë pak dhe në ato raste, chakras do të tkurret përsëri, duke humbur shumicën e fuqisë së tyre që ata kishin arritur me praktikë. Por atëherë ju mund të ktheheni në një zakon të mirë për 2-3 meditime të vazhdueshme çdo ditë, ose të paktën kjo është ajo që unë do t’ju këshilloja të bëni për të evoluar në mënyrë të ekuilibruar pa shumë ngadalësi dhe kështu chakrat tuaj do të plotësohen dhe zgjerohen pak nga pak.

Faqja 2 nga 6

Megjithatë, do të ketë raste kur mund të vendosni të meditoni shumë më tepër se ç’pritej, për shembull, duke mbajtur me 4-5 meditime papritur, edhe pse deri disa ditë para se të meditoni vetëm 2-3 herë. Me këtë rast, chakrat do të mbushen shumë më shpejt se energjia, sepse do të meditoni shumë më tepër se zakonisht, kështu që ju do t’i jepni një forcë më të lartë sikur të ngutni një përshpejtues. Kjo do të jetë padyshim një mundësi e mrekullueshme për chakrat tuaj për të marrë sa më shumë energji që është e mundur, pasi ata kanë gjithnjë e më shumë ata duan, duke u bërë gjithnjë e më shumë të vetëdijshëm se sa mund të bënin nëse i ushqenin më shumë energji. Chakras, me një rritje të tillë të papritur në prana, mund të vendosë të zgjerohet në mënyrë të konsiderueshme pa kaluar nëpër terrenin e mesëm. Në fakt, ato në përgjithësi zgjerohet gradualisht, por ka raste kur ata vendosin të zgjerohet nga blu në një nivel shumë më të lartë, duke u bërë shumë më “i madh” në mënyrë specifike për të mbajtur sasi më të mëdha të energjisë që mund të hyjnë pa paralajmërim. Ata në fakt presin që sa më shumë që ata të hyjnë me shumë shpejtësi për pasojë ato zgjerohen aq shumë.

Le të marrim si shembull të thjeshtë një person i cili, nga një meditim i përditshëm, papritmas shkon në pesë seanca në ditë, duke iu afruar menjëherë 5 meditimeve të papritura: chakrat, duke mos u përgatitur me një pasazh gradual, por duke u gjetur të gjithë njëkohësisht për të ushqyer 5 herë në ditë, ata do të zgjerohen shpejt në një hapësirë ​​më të madhe në mënyrë që të përmbajnë të gjithë energjinë që duan të hyjnë. Në përgjithësi, zgjerimi i përshpejtuar shkakton një ndjesi të çuditshme që mund të ngjajë një ndjenjë zbrazëtie për vetëm disa ditë, përveç një shqetësimi që mund të duket si dhimbje në gjaks, megjithëse shumë e lehtë. Është shumë interesante ta kuptojmë këtë ndjenjë, sepse kjo do të jetë pikërisht për shkak të një hapësire më të madhe të disponueshme: meqenëse chakrat do të zgjerohen papritmas, energjia aktuale do të gjendej duke endur në një hapësirë ​​shumë më të madhe, prandaj, megjithëse është sasia e njëjtë , do të gjendet jo plotësisht të mbushur chakra, duke rezultuar shumë pak në krahasim me madhësinë e kësaj të fundit. Kjo do të shkaktojë një lloj iluzioni që do të interpretohet sikur të kishte më pak energji, edhe pse sasia e pranishme është gjithmonë e njëjtë. Vetëm koha e mjaftueshme për të kuptuar iluzionin dhe ndjenjën e boshllëkut do të zhduket, sepse do të kuptojë se nuk ishte aspak në lidhje me këtë. Në fakt, ditët në vijim do të ndiheni shumë më të plotë dhe më të qëndrueshëm. Do të ishte sikur papritmas stomaku juaj të zgjerohej dhe të ngrite të njëjtat ushqime që zakonisht hani, këtë herë nuk do të mjaftonte që të ndihesh i plotë dhe do të donit edhe më shumë. Pra, nëse gjatë një rritje të papritur të meditimeve ju ndodheni të jeni 2-4 ditë papritur duke u ndjerë bosh, edhe pse jeni me të vërtetë të medituar, ndoshta kjo mund të jetë kjo. Zakonisht chakra që lë shenjën më të madhe është chi, duke rezultuar edhe më e dukshme edhe kur zgjerohet, pasi ajo shkakton një shqetësim të çuditshëm fizik që mund të ngjasojë paksa me dhimbjen e ciklit.

Për më tepër, kush, kur po absorbohet me shumë energji, mund të bëjë zhurmë të zhurmshme, të cilat janë shumë të ngjashme me një zhurmë tipike të stomakut të urisë, megjithëse ky varg vjen nga vetë chakra dhe jo nga stomaku. Zhurma do të dëgjohet edhe me veshët dhe ndjesia do të jetë si një vorbull që lëviz si një zhurmë e vërtetë e urisë në zonën e chi. Siç e thashë, kohët kur ai pa që chakrat nuk lëndoheshin kur ushqeheshin, por kur e kuptojnë se mund të ushqejnë më shumë veten e tyre dhe për këtë arsye të zbrazen. Është pak si kur hani: sa më shumë që hani, aq më shumë zgjerohet stomaku juaj dhe përmban më shumë ushqim, kështu që nganjëherë do të merrni më të uritur dhe pjesa e ushqimit që keni ngrënë javë më parë nuk do të jetë më e mjaftueshme dhe do të ndjeni urie sikur të keni duhet të hani pjesë të mëdha pavarësisht se ishin mirë më pas. Natyrisht, kur është fjala për ushqim, ju duhet të merrni veten përshtatur dhe mos e teproj për të zgjeruar stomakun tuaj shumë! Por kur vjen puna tek chakras, fjalimi ndryshon plotësisht, sepse më shumë energji që ato përmbajnë, aq më shumë zgjerojnë më mirë, përndryshe teknikat shumë të avancuara do të dështonin të funksiononin.

Faqja 3 nga 6

Rritja e numrit të meditimeve është gjithmonë një gjë e mirë, sepse lejon chakras tuaj të kalojë në një nivel më vonë në mënyrë që të bëjë çdo dhuratat tuaja mendore dhe psikike më të fortë me më pak përpjekje. Prandaj rënkimi në rastin e chi është një shenjë shumë e mirë. Edhe gjatë rritjes së chakras tjetër do të ndiheni ndjesi të veçanta fizike. Është e qartë se energjia që do të hyjë në ju është dimensionale, kështu që do të zgjerojë energjinë e energjisë, por kjo nuk do të thotë se do të zgjerojë edhe trupin tuaj fizik. Me rritjen e meditimeve, do të kuptoni se teknikat me të cilat po luftoni më vonë do të jenë shumë më të thjeshta se një herë në sajë të një kontributi më të madh të energjisë. Në të vërtetë meditimi është gjithçka, sepse zgjidh shumë nga problemet që dalin nga mungesa e energjisë, megjithëse besoja se vareshin nga diçka tjetër. Kur keni chakra të forta, shumë probleme zhduken sepse janë aktivizuar për t’ju mbrojtur nga ajo që mund të dëmtojë shëndetin tuaj fizik, por edhe shëndetin tuaj mendor, siç janë situatat negative që do t’ju çonin në një stres emocional që do të shkaktonte dhimbje të brendshme. Sa më shumë këto të zgjerohen dhe të zgjerohen për trupin aq më shumë forca juaj dhe rezistenca juaj mendore dhe fizike do të përmirësohen, prandaj është shumë e rëndësishme që ata të ushqehen me prana më të lartë të cilësisë ose me të bardhë, në vend që të lihet në shumë energji junk që do të përfundojnë për të ngatërruar chakras.

Të jesh në gjendje të kesh qëndrueshmëri të mirë gjatë ditëve të tua dhe të dish se si ta kushtosh atë kohë të nevojshme për meditime për të ngarkuar chakrat tuaj energjitikë çdo ditë dhe për të marrë një numër të mirë të seancave të përditshme, është një zakon i mirë që të mund të zhvillohesh në mënyrë të balancuar pa pasur nevojë merr shumë kohë me atë ngadalësi të padobishme që nuk çon askund. Të keni energji në trupin tuaj është shumë e rëndësishme për të avancuar evolucionin tuaj shpirtëror dhe për të bërë teknikat psikike që po mësoni për punën e përditshme. Përvojat janë të gjitha rreth nesh, por pa energji dhe pa chakra të zhvilluar mirë, ne nuk i kuptojmë ato, sepse ne do të jemi të pavetëdijshëm dhe të verbër. Ndër të tjera, është e rëndësishme t’u kushtohet vëmendje edhe chakrave të dikujt edhe jashtë meditimit, duke kuptuar se ato ekzistojnë dhe se ato janë të pranishme madje edhe kur dikush nuk mediton. Kjo na lejon që të jemi të vetëdijshëm për potencialin e tyre dhe t’i kujtojmë vetes, për të qenë në gjendje t’i përdorim ato vetëm kur kemi nevojë për to, të cilat, përndryshe, harrojmë të përfundojmë ditët tona pa i përdorur ato. Që chakrat të funksionojnë edhe më aktivisht, do të ishte mirë t’i kushtoheshin vëmendje atyre edhe gjatë ditës, të paktën t’i kushtoheshin disa frymëmarrje prane atyre që u lejon atyre të jenë reaktive kur është e nevojshme dhe jo vetëm kur kujtohen gjatë meditimit. Një stërvitje e mirë është të marrësh frymë prana në chakras edhe gjatë punës, madje vetëm fryma e një chakre është e mirë vetëm për të rritur vetëdijen e dikujt. Ne na është mësuar në jetën tonë që kur dikush të bëjë një punë, duhet ta bëjë mirë, përndryshe nuk duhet ta bëjmë atë. Kështu, jemi mësuar të jetojmë në ekstremet “të gjitha ose asgjë”, të bindur se ky është një rregull që është i vlefshëm në çdo fushë të jetës sonë. Nuk është kështu. Kur filloni një sport ose kur shkoni në palestër dhe mësuesi ju pyet për të bërë 10 push-ups, nuk është e sigurt që do të keni sukses në goditjen e parë. Në fakt, në ditën e parë mund të ndaleni në përpjekjen e parë dhe ndoshta vetëm pas herës së tretë që do të shkoni në palestër, do të jeni në gjendje të bëni 2 push-up në një rresht. Pasi që nuk keni lindur “të mësuar”, nuk do të jeni menjëherë në gjendje të bëni 10 push-up: ju duhet së pari të stërvitni veten dhe ju nuk mund të uleni dhe të prisni, sepse pritja pa trajnime nuk do të bëhet vetëm. Pra, nuk ka rëndësi sa ditë do të kaloni herën e parë që provoni herën e dytë që të shkoni në palestër, ajo që ka rëndësi është sa jeni duke bërë push-up tuaj. Mjeshtri dëshiron që përmirësimi juaj të të bëjë krenar për veten dhe kështu ai do t’ju kërkojë të bëni përpjekje, të tilla si të bëni 3 push-up pavarësisht nga ju, tashmë nga e dyta, të ndiheni të lodhur.

Faqja 4 nga 6

Qëllimi i tij është që të përshpejtojë përmirësimet tuaja në mënyrë që t’i shikoni së pari dhe të jeni të lumtur me ta. Çështja është se nuk do të jeni në gjendje të bëni 10 push-ups nga hera e parë, në fakt ju do të keni për të trajnuar veten herë pas here derisa ta bëni këtë dhe mund të duhen muaj, varësisht se sa herë shkoni në palestër për të arritur sukses në shtytje. Meditimi është një sport për mendjen, për përqendrim mendor dhe mendor, kështu që nuk llogaritet sa muaj kanë kaluar që kur keni filluar, por sa herë keni stërvitur veten për ta praktikuar atë. Përveç meditimit – të cilat ne mund të lidhen me shembullin e shtytjeve – ka teknika të tjera të tilla si frymëmarrja në prana nga chakras, të cilat ne mund të lidhen me shembullin e bërjes së abdominals. Ju nuk do të jeni në gjendje të jeni të vetëdijshëm menjëherë për orë të tëra në ditë, ndoshta do të filloni me një frymë të vetme në një kaak dhe pastaj do të ndiheni të lodhur dhe do të preferoni të mendoni vetëm për punën dhe mosnjohjen e teknikave. Fillimisht është shumë e vështirë të jesh i vetëdijshëm, ndërsa në Low. Kur, për shembull, ju jeni në punë, duke qenë në një vend të zhytur në të Ulta, është shumë e vështirë të mbeteni të vetëdijshëm për chakrat, të fryni prana dhe pastaj të praktikoni mirë, por ju luftojnë vetëm për shkak se nuk jeni shumë i përshtatshëm. Nëse po përpiqeni sot, do të lodheni menjëherë, në mes 4 ose 5 seancave ju mund të gjeni më lehtë të mbeteni të vëmendshëm edhe kur jeni në situata të ulëta. Ju duhet të kuptoni se nuk varet nga sa kalon koha, por sa herë keni stërvitur në këtë teknikë, kështu që mund të keni medituar edhe për një vit, por nëse nuk e keni provuar këtë teknikë, do të jeni shumë të vështirë. Edhe nëse ju keni bërë pushups për vite kjo nuk do të thotë se ju do të jetë në gjendje të mbajnë një ritëm të mirë edhe me abs tuaj, sepse ata janë dy workouts krejtësisht të ndryshme.

Në rastin e spiritualitetit nuk mund të mendojmë “ose të gjitha ose asgjë”, sepse duhet kuptuar se ka nivele që nuk mund të kapërcehen nëse nuk trajnohet vazhdimisht, ashtu si në sport. Prandaj nuk mund të mendojmë të kalojmë nga një ekuacion në tjetrin si “Bëj 5 meditime ose as nuk bëj një!” Për shkak se nuk funksionon kështu; është gjithmonë më mirë të bëni atë që bëni më mirë sesa të bëni asgjë. Natyrisht, kjo nuk duhet të bëhet justifikim, në fakt gjithmonë do të jetë e nevojshme që të përpiqeni të arrini qëllimin më të madh duke përdorur të gjithë forcën tuaj, por nëse e dini tashmë që sot ju nuk do të jeni në gjendje ta arrini këtë qëllim, është shumë më mirë të bëni pak sesa të bëni asgjë. Nëse çdo herë që bëj push-up unë vendos të mos bëj ato duke e ditur se unë nuk mund të bëj mjaft, do të përfundoni duke humbur trajnimin tuaj dhe duke gjetur veten të paaftë për të arritur nivelet që keni arritur deri kohët e fundit, sepse pa trajnim cilësia e vazhdueshme është e humbur. Për të njëjtën arsye do të jetë komplekse fillimisht të jetë në gjendje të qëndrojë e fokusuar në chakra tuaj edhe gjatë punëtorive të ulëta, të tilla si puna, pazaret, ecja, por duke u përpjekur dhe duke u përpjekur përsëri, gjithmonë do të jetë më mirë. Mos shkoni nga një ekstrem në tjetrin, nuk ka vlerë: nëse nuk praktikoni deri dje, mos prisni të jeni në gjendje të qëndroni të vetëdijshëm për orë të tëra në të gjitha chakras. Provoni, sepse sa më shumë që stërvitni, aq më shpejt do të merrni përmirësimet tuaja, por mos u zemëroni nëse nuk keni sukses menjëherë, por kuptojeni se sa keni ecur përpara në krahasim me ata që nuk stërviten për asgjë, sepse preferojnë të “presin për momentin e duhur”, duke përfunduar duke qëndruar prapa përgjithmonë.

Të qenit i vetëdijshëm për chakrat edhe në rrethana të ulta ju lejon të bëheni më të sigurt me energjinë tuaj dhe ta bëni atë më aktiv për të zgjidhur problemet menjëherë, në vend që të mbani mend trurin tuaj çdo herë për të gjetur një zgjidhje. Këshilla ime është të praktikosh një stërvitje të paktën një herë në javë duke bërë punë të vogla; për shembull, ndërsa në punë të sjellë përqendrimin tuaj në një chakra dhe frymë prana nga ajo. Meqenëse e gjen veten në punë, është e qartë të thuash që nuk duhet të presësh një mendim absolut, sepse nuk është e mundur nëse duhet të mendosh për atë që po bën.

Faqja 5 nga 6

Teknika konsiston në kryerjen e dy detyrave në të njëjtën kohë, dmth duke u përqendruar në punën që po bëni dhe ndërkohë duke u fokusuar gjithashtu në frymëmarrjen e prana brenda chakras tuaj. Zgjidhni një chakra në një kohë dhe mos prisni që gjithmonë t’i bëni të gjithë të përfundojnë duke rënë në kurth “ose të gjitha ose asgjë”; i përqendruar në një chakra në një kohë, madje edhe një chakra në ditë është e mirë: ne nuk po flasim për meditim, po flasim vetëm për ndërgjegjen mbi chakrat gjatë momenteve të ulëta! Prandaj rregullat janë të ndryshme, kjo teknikë është një shtesë për meditim; një praktikë që shtohet për të forcuar dhe përshpejtuar evolucionin tuaj, por që nuk ka vlerë të njëjtë si Meditimi i përditshëm, i cili në vend të kësaj është shumë më i rëndësishëm për të kryer me hapa të caktuar që duhet të respektohen.

Për të praktikuar teknikën, së pari duhet të vendosni se në çfarë ore duhet ta bëni atë, ndoshta duke shikuar orën për të ditur kohën dhe zgjedhjen e fillimit dhe të fundit, në mënyrë që të llogaritet afërsisht kohëzgjatja. Sa më shumë kohë të jeni të vetëdijshëm, aq më mirë. Kur të ndiheni të lodhur dhe të dëshironi të ndaleni, mos e bëni menjëherë, por mbani një minutë tjetër për ta dedikuar atë në “përfundimin” në të cilin vendosni ta përfundoni teknikën në një mënyrë të qartë dhe jo në një mënyrë të lodhur dhe të nënshtruar. Njohja e kohëzgjatjes së kohës thjeshtëson teknikën, sepse ju lejon të rezistoni tundimit për t’u kthyer përsëri në pa ndjenja, duke ju motivuar që të jeni sa më i ndërgjegjshëm deri në fund të seancës. Meqenëse nuk do të gjeni veten të qetë në shtëpi pa pagesë për të vënë një orë me zile, por ndoshta do të gjeni veten në punë, me miqtë ose me pazaret, ju duhet të mbështeteni në kohë të pasakta, të vlerësuar duke shikuar orën kohë pas kohe për të kuptuar se sa mungon në fund teknikë. Unë ju këshilloj që të filloni me 10 minuta, në mënyrë që mos të largoheni menjëherë me gjysmë ore dhe të dilni nga të lodhur dhe të mërzitur. Nëse ju ndjeheni si kjo, mbaroni 10 minutat duke vazhduar me 5 më shumë, pastaj 5 më shumë, dhe kështu me radhë, derisa nuk mund ta merrni më, por gjithmonë filloni nga një hap i mundshëm si 10 minuta, pa guxuar menjëherë me gjysmë ore dhe dështoni në fillim. Gjatë kësaj kohe, përqendrohuni tek frymëmarrja e prana brenda vetes për disa minuta, pastaj përqendrohuni në një kaak dhe merrni frymë në të. Nëse po kryeni një detyrë që ju lejon të përqendroheni pak më shumë në teknikë, përpiquni të tërhiqni sasi të mëdha të prana dhe ta përfytyroni që të hyni brenda në frymën tuaj. Nëse po kryeni një detyrë që ju pengon të përqendroheni mirë tek kjo teknikë, sepse puna në vetvete tashmë kërkon shumë përqendrim, atëherë përqendrohuni vetëm në gjoksin, duke u përpjekur të thithni prana të bardhë pa menduar shumë, pastaj duke vënë vëmendjen tuaj në ndjesinë fizike sesa në vizualizim. Ndjesitë fizike janë shumë të rëndësishme, prandaj përqendrohuni tek chakra dhe, edhe pse nuk mund ta prekni, përqendrohuni në pikën e saktë sikur ta keni bërë atë. Ushtrimi është shumë i thjeshtë, sepse nuk kërkon që t’i kushtosh vëmendje detaje të tepruara: vetëm duhet të përqendrohesh tek chakra dhe të marrësh frymë nga prana. Natyrisht veprimi i komplikuar do të mbetet i ndërgjegjshëm në gjoksin ndërsa po bëni diçka tjetër si puna, ecja ose pastrimi i shtëpisë.

Ky është një stërvitje e madhe, sepse ju lejon të kombinoni jetën tuaj të ulët me spiritualitetin tuaj dhe t’i bëni ato të gjithë, duke vendosur të jeni pak më shpirtëror edhe kur jeni të zhytur në punët e vogla. Kjo është shumë e rëndësishme sepse, ndërkohë që njerëzit e tjerë i ndajnë dy jetët sikur të ishin në kontrast me një mënyrë skematike dhe të strukturuar dhe duke mos qenë shpirtërore në jetën e tyre të përditshme, mund të vendosni të bashkoni ata dhe të kuptoni se nuk ka asgjë të çuditshme në të qenit shpirtërore edhe kur jeni në të ulët, sepse të dyja anët e jetës suaj janë pjesë e jush, dhe është e drejtë të krijoni lidhje mes të dyve që ju lejojnë t’i lidhni dhe t’i jetoni ato me seriozitet pa hequr dorë ose të strukturoni në mënyrë specifike. Njerëzit besojnë se duhet të jenë shpirtërorë vetëm kur praktikojnë dhe pastaj sillen si njerëz të ulët për pjesën tjetër të ditës.

Faqja 6 nga 6

Ju mund të zgjidhni të jetoni shpirtërisht më shumë me vetëdije, duke vendosur të jeni shpirtëror edhe gjatë rutinë tuaj. Është zgjedhja juaj dhe ju mund ta bëni atë ditë pas dite përmes veprimeve tuaja të përditshme. Ushtrimi, në fakt, mund të duket i parëndësishëm në fillim, por në vend të kësaj do t’ju bëjë të vetëdijshëm për veten tuaj, për egon tuaj të evoluar, duke ju dhënë përmirësime nga më minimale në më të mëdha, varësisht nga sa praktikoni. Frymarrja e prana në chakras jo vetëm që do t’ju ndihmojë të bëheni shumë më të ndërgjegjshëm gjatë kohës që jetoni në nivele të ulëta, por do të rrisni forcën fizike dhe psikike të chakras tuaj duke ju bërë shumë më të fortë dhe më të drejtpërdrejtë, veçanërisht kur kryeni një teknikë që kërkon shumë energji.

Ajo që ju mësova sot nuk është meditim, sepse ka të bëjë me njohjen e chakras dhe ngarkimin e tyre, kështu që ne mund të flasim për “ngarkimin e chakras”. Kjo teknikë është shumë e rëndësishme si një shtesë, por absolutisht nuk duhet të zëvendësojë meditimin e vërtetë sepse nuk ka të njëjtën vlerë. Ju mund të filloni praktikimin e tij edhe një herë në javë, por nëse dëshironi, mund ta praktikoni atë shumë më shpesh varësisht nga sa keni interes në përshpejtimin e përmirësimeve tuaja. Kjo varet nga ju, sigurisht që askush nuk ju pengon të alternoni dhe të vendosni për veten tuaj kur dhe për sa kohë do ta praktikoni: gjëja e rëndësishme është të provoni, pa hyrë kurrë në grackën e “ose të gjithë ose asgjë”. Më pas mbani mend hapat:
– vendosni kohën për t’i kushtuar atij;
– përqendrohuni tek chakra dhe frymoni prana;
– përpiquni të qëndroni të vetëdijshëm për chakra për aq kohë sa të jetë e mundur.
Çdo gjë do të varet nga angazhimi juaj dhe sa më shumë kohë të jeni në gjendje të mbeteni të ndërgjegjshëm për chakra, edhe pse jeni duke punuar dhe duke bërë diçka tjetër, aq më shumë do të zhvilloni aftësitë tuaja psikike për të qëndruar i palëkundur dhe i përqendruar, duke dërmuar mijëra shpërqendrimet që do të donit të mbanit të ulëta. Ky trajnim do të jetë shumë i dobishëm dhe do t’ju mundësojë të kryeni teknika në të ardhmen që shumë të tjerë nuk do të jenë në gjendje të kryejnë sepse janë shumë komplekse për të trajtuar mendërisht. Falë këtij ushtrimi ju do të përgatisni veten që të jeni në gjendje t’i zbatoni me sukses ato dhe t’i përdorni fort aftësitë tuaja.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/20790) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]