Disponibile in:

07 – Cila është një rrugë frymërore – Dritë në errësirë (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Unë e paraqes Akademinë me një analogji të vogël, e cila do t’ju ndihmojë të kuptoni nëse kjo është rruga për ju.

Ju keni qenë përdorur për të jetuar brenda asaj që unë e quaj Frequency të ulët gjatë gjithë jetës tuaj, të cilat ne mund të imagjinojmë si një dhomë të errët që ju pengon të shihni atë që është rreth jush. Ju keni qenë gjithmonë i përdorur për të jetuar në errësirë, një errësirë ​​e plotë që nuk ju lejon të dini karakteristikat e kësaj dhome, ngjyrave, mobiljeve, mobiljeve ose dyerve; ju nuk shihni asgjë. Sidoqoftë, në njëfarë mënyre, ndiheni pothuajse të sigurt, duke mos parë, sepse ju keni qenë përdorur për të gjithë jetën tuaj, kështu që ndiheni të sigurt dhe disi ju pëlqen. Jeta e mbyllur në atë dhomë të errët është gjithçka që ju e dini dhe ju keni bërë gjithmonë, kështu që nuk ju ndodh që të doni të dilni jashtë dhe të mësoni për tjetrin.

Brenda jush, shumë e thellë, ju e dini se dhoma e errët ju ndalon të jetoni jetën tuaj të vërtetë, sepse ndiheni të mbyllur dhe të mbytur në një realitet shumë të ngushtë për ju. Por rutina, çdo ditë e njëjtë, pa ndonjë gjë që ndodh ndonjëherë që trondit jetën tuaj, ju bën të ndiheni të sigurt. Pastaj, në një pikë të caktuar, ndërsa uleni duke prekur plotësisht dyshemenë në errësirë, ju gjeni një ndeshje që ndoshta ju ngatërron për një nga ato lodra të vogla ose me argëtime me të cilat kënaqeni duke shpërqendruar veten në atë dhomë. Ju luani me këtë shkop dhe ju humbni pak kohë më vonë, deri një ditë me instinkt dhe pothuajse pa e ditur se si, ju fshij dhe ajo zë zjarr. Ndriçon një dritë të madhe, pastaj zbehet, por në jetën tuaj është si një shpërthim adrenaline. Papritmas ju zbuloni se ka diçka më shumë se errësira e zakonshme: nuk ka dritë! Kjo ndeshje mund të simbolizojë meditimin.

Por ndeshja nuk zgjat shumë, prandaj shikoni për një moment pa e kuptuar me të vërtetë se si, për shkak se dhoma është tërësisht e errët dhe po mban një shkop që bën një reagim të çuditshëm, ai lëshon dritë që nuk jeni të mësuar! Dhe kjo ju kthen, por ju ka mërzitur ndërkohë, pothuajse sikur të kisha frikë nga kjo. Drita verbuese, megjithëse e vogël, që rrjedh nga flaka e asaj ndeshje, ju pengon sepse është diçka krejtësisht e re për ju dhe, sapo të dilni, ju pothuajse mbeteni të habitur dhe shikoni në hapësirë. Mundohuni të kuptoni pse, përpiquni të kuptoni se si mund të ketë ndodhur, të përpiqeni të jepni një shpjegim logjik derisa të preferoni të mendoni se e keni imagjinuar plotësisht atë. “Është gjithçka e errët këtu, gjithnjë ka qenë, nuk ka asgjë të ndryshme” mendoni, duke u përpjekur të mbani mend ndjesinë që ju ndjeheni duke shikuar atë flakë të vogël; “Askush nuk më tregoi për dritën, që do të thotë se nuk ka dritë! Nëse e gjithë bota ekzistonte, ai do të dinte … “vazhdoni në mendjen tuaj, në një përpjekje për të dhënë një shpjegim për atë që keni përjetuar. Pra, për disa kohë zgjidhni të ktheheni për të jetuar jetën tuaj në errësirë, duke harruar atë që ka ndodhur me atë ndeshje. Kthehuni në rutinë tuaj, në zonën tuaj të rehatisë, ku ju përdorni kohën tuaj për të bërë sikur bëni diçka, ndërsa lëvizni ngadalë në errësirë ​​nga frika e dëmtimit të vetes. Shumë herë zgjedhni të qëndroni ulur, të palëvizshëm për një kohë të gjatë, madje edhe për periudha shumë të gjata të jetës suaj, nga frika se duke lëvizur mund të hapni diçka ose të goditni një mur dhe të dëmtoni veten për shkak të errësirës. Kështu që ju vendosni të uleni akoma, nga frika e dëmtimit të vetvetes për shkak të pamjes suaj që ju pengon të shihni në errësirën e errësirës, ​​në vend se të kuptoni se problemi real, pengesa reale që ju pengon të ecni përpara, është tamam errësira, jo mendimin tuaj.

Rastësisht, një ditë, ndërsa po shtrëngoni duart për të gjetur diçka, gjeni diçka tjetër: një ndeshje tjetër. Ti e di se është përsëri ai: është ai që ndriçon, gjë që bën një dritë të pamasë në errësirën e errët.

Faqja 2 nga 3

Ju e dini se nëse e fshish atë në tokë, ai do të ndizet dhe do t’ju lejojë të provoni atë ndjenjë nga rutina përsëri: një eksitim i çuditshëm që ju frikëson pothuajse, por brenda jush ju dëshironi, sepse ju mendoni se ato pak minuta dritë ju bëjnë të ndiheni si emocioni brenda që do të dukej pothuajse një rilindje. Merrni atë, fshij atë dhe këtu është .. Kjo dritë ndriçon fytyrën tuaj! Sytë e tu dridhen me të dhe, pavarësisht nga frika fillestare, ju vendosni të dëshironi të shikoni atë përsëri, për të duan të shohin atë për më shumë kohë. Në fillim ju përqendroheni vetëm në mirëqenien që ju bën të dukeni në atë dritë. Pra herë pas here shkoni në kërkim të ndeshjeve të reja për t’i ndezur ato dhe për të parë dritën e tyre, derisa të fiken dhe të ktheheni në errësirën totale që ju pengon të shihni dhomën. Kërkimi i ndeshjeve është i krahasueshëm me gjetjen e asaj hapësire, gjatë ditës, në të cilën mund të lejoni vetes të praktikoni. E gjithë dita ka kaluar mes angazhimeve, punës, mijëra mendimeve që ju bëjnë të jetoni në pavetëdije, kështu që në errësirë, por herë pas here ju kërkoni një hapësirë ​​për të cilën ju mund t’i kushtoni vetes meditimit tuaj të përditshëm.

Kërkimi i ndeshjeve tani bëhet një rutinë që ju nuk dëshironi të humbisni, sepse ju mendoni se ju bën të ndiheni mirë, kështu që kaloni ditën në errësirë, por herë pas here prekni me duart tuaja në përpjekje për të gjetur një ndeshje për t’u përdorur, por jo gjithmonë ju i gjeni ato, në fakt ka ditë kur nuk mund të gjesh mënyrën për të medituar. Gjithkush jeton në rrugën e vet ndryshe, kështu që ka nga ata që kanë ndalur më parë, të mbytur nga drita e fortë e ndeshjes së parë, ka nga ata që në vend të kësaj do të lodhen për të kërkuar ndeshje, sepse ata besojnë se duke i kthyer ato është shumë e lodhshme dhe ata që kanë pasur gjithmonë mes duart e ndeshjeve, por ai kurrë nuk kuptoi se si t’i përdorte ato, sepse ai gjithmonë i përdori ato si shkopinj të thjeshtë pa menduar ndonjëherë për ndriçimin e tyre. Ende të tjerë, pothuajse menjëherë e kuptojnë pasurinë që kishin në gjetjen e kësaj ndeshjeje, por, megjithatë, e ndriçojnë atë dhe e shohin dritën e saj pa shkuar më tej. Të gjithë ata që bëjnë janë të qëndrojnë ende dhe të ngul sytë në dritë në pritje që ajo të konsumohet dhe pastaj të fiket. Ka disa, në vend të kësaj, që pas një periudhe pak a shumë të gjatë vëzhgimi dhe mirëqenieje, në sajë të dritës së ndeshjes së vogël, ata do të fillojnë të reflektojnë se sa e dobishme dhe e matur do të ishte që ta përdorin dritën e asaj ndeshje për të kërkuar të tjerët, duke bërë më pak përpjekje për t’i gjetur ata në dhomë, sepse ndriçimi i ndeshjes do t’i lejonte ata të shihnin më mirë, ku të gjithë të tjerët do të vendoseshin. Këtu vjen rruga e vërtetë shpirtërore: nga momenti që ndaloni për të parë bukurinë e dritës, por vendosni ta përdorni atë energji për të arritur qëllime më të mëdha.

Mendimi për ta bërë këtë nuk është i njëjtë sikur të bësh atë, kështu që ka ditë kur humbet dëshira, ditë kur preferoni të kërkoni për të nesërmen, ditët kur madje edhe nëse dëshironi, nuk mund të gjeni ndeshje rreth jush, ose nuk mund të gjeni kohë për të medituar; kështu kalon koha. Me insistimin, megjithatë, arrini të zbatoni planin tuaj dhe, sapo të gjeni një ndeshje të re në dritë, në vend që të prisni që efekti të zhduket dhe pastaj drita të dilte, ju përdorni çdo sekondë të kohëzgjatjes së saj për të kërkuar ndeshje të tjera në dhomë . Në sytë tuaj drita e ndeshjes duket e madhe sepse është drita e parë që keni parë në gjithë jetën tuaj, por në realitet drita është me të vërtetë e vogël, në fakt nuk zgjat shumë dhe ndriçon vetëm disa centimetra nga fytyra, kështu që është shumë i vogël për të treguar gjithçka që duhet të shohësh. Por për ju do të duket e mjaftueshme, në fakt do të besoni se e njihni gjithë botën tani që e keni parë atë dritë të vogël, kështu që mund të jeni të kënaqur.

Koha kalon dhe ditë pas dite ju përdorni ndeshjet që keni mbledhur për të gjetur të tjerët, por për shkak të angazhimeve të ndryshme dhe kohës së humbur, ju i ktheni ato vetëm një në një kohë, pa menduar se nëse i ndizni të gjithë së bashku, do të krijoni një dritë shumë më të madhe. Ndonjëherë mendoni për këtë, derisa një ditë ju e ktheni një në fillim, por ndërkohë që përpiqeni të ndizni një tjetër, i pari tashmë është duke u fikur. Pra, përfundon duke menduar se kjo është vetëm një humbje e panevojshme e kohës dhe e energjisë. Por duhet shumë kohë para se të kuptoni se me një ndeshje mund të ndizni të gjithë të tjerët dhe se së bashku do të formojnë një dritë të madhe. Por një ditë ju mendoni për këtë dhe … Wow, çfarë ide e madhe! Merrni një ndeshje, fshini atë dhe shpejt me dritën e saj të flakës të gjithë të tjerët në të njëjtën kohë, duke bërë një shkëlqim të madh dhe të pafund dritë!

Faqja 3 nga 3

Drita e tyre është aq e madhe sa ju jeni të magjepsur prej saj, qëndroni aty duke e ndezur atë me frikë pa hequr një gisht dhe pa e kuptuar, ndeshjet dalin njëra pas tjetrës dhe ktheheni në errësirë. Pavarësisht nga kjo, ju ende ndiheni të zhytur në ndjenjën shumë të këndshme që ju dha drita e madhe, deri në atë pikë sa ju mezi vini re se ju keni qenë përsëri në errësirë ​​për disa sekonda, pastaj për disa minuta. Ju ende mendoni se jeni në dritë, sepse shkëlqimi i saj ju ka fituar, por ju nuk keni mëdyje që të jeni përsëri në errësirë ​​për njëfarë kohe. Sigurisht, duke u kthyer në të gjitha ndeshjet, ishte e vlefshme për shkak se ajo ju tregoi atë dritë të shkëlqyeshme që ju ka ngacmuar, nga ana tjetër ju nuk dini të shfrytëzoni momentin dhe keni qëndruar ende duke ndezur dritën duke pritur që koha të mbarojë. Gjithashtu, keni konsumuar të gjitha ndeshjet në furnizimin tuaj, kështu që nuk keni më nevojë të përdorni dhe duhet të rifilloni kërkimin tuaj që nga fillimi në errësirë. Natyrisht, megjithatë, hulumtimi nuk do të fillojë nga e para, sepse këtë herë e dini më mirë atë që kërkoni dhe çfarë doni të gjeni, ndryshe nga kur e gjetët ndeshjen për herë të parë dhe nuk e dinit se si vazhdoi, e lëre më pse ju duhet ta keni kthyer atë .

Shumë njerëz ndalin këtu, në kujtesën e rrezatimit të dritës që jetonte në një çast, duke u lënë vetvetja të lulëzonte nga ajo kujtesë e bukur, pa menduar se ata përsëri mund të kërkonin ndeshje (ose kohë për të medituar) dhe të rivlerësonin sërish atë përvojë të mrekullueshme sa herë që ata dëshirojnë. Megjithatë, të tjerët, megjithë errësirën dhe pavarësisht nga shumë arsye nga të cilat ata janë të përhapur si të gjithë njerëzit e tjerë, kanë një sy që shikon më larg dhe vendosin të kthehen në kërkim të ndeshjeve të reja, t’i kthejnë ato për të gjetur të tjerët, për t’i ndezur të gjithë së bashku dhe të krijojë një dritë të madhe dhe të fortë, por këtë herë me synimin për ta shfrytëzuar atë dhe jo vetëm të qëndrojë ende për ta rregulluar atë. Disa njerëz pastaj bëhen strategë: ata e kuptojnë rëndësinë e asaj drite dhe dëshirojnë të gjejnë mënyra për të jetuar në atë dridhje për aq kohë sa të jetë e mundur, sepse jetesa në errësirë ​​nuk është më e vetmja gjë që ka rëndësi për ta: ata nuk kanë më frikë e dritës, kjo është arsyeja pse ata nuk e ndiejnë më nevojën për të mbushur në errësirë. Kështu, disa njerëz vendosin të përpiqen, të gjejnë më shumë kohë gjatë ditës në ndonjë mënyrë, të praktikojnë pak më shumë se ç’kishte më parë dhe të evoluoheshin një hap më tej çdo ditë. Ja se si, disa njerëz, duke gjetur ndeshje të reja, arrijnë të gjejnë stoqe të tëra qirinjsh. Qirinj, siç e dimë, kanë një kohëzgjatje shumë më të gjatë sesa flaka e vogël e një ndeshjeje mund të zgjasë, kështu qiri në këtë tregim përfaqëson meditimin më të thellë. Ne nuk flasim për një meditim të bazuar vetëm në relaksim, por një që shkon përtej relaksimit të thjeshtë dhe ju lejon të evoluoni shpirtërisht.

Disa njerëz shkojnë më tej sepse duan të dinë se sa e fortë është drita që del nga qirinj të shumtë të ndezur së bashku, që së bashku mund të ndriçojnë një zonë shumë më të madhe sesa ishin përdorur për të ndezur më shumë ndeshje në një kohë. Drita e qirinjve më të ndezur do të ishte më e fortë, më e ndritshme, më e gjerë, por mbi të gjitha më e qëndrueshme se ndeshja që kishin njohur më parë. Ky është vetëm fillimi i udhëtimit tuaj shpirtëror. Ju keni ndezur një ndeshje dhe ju jeni akoma në fazat e hershme, në të cilat jeni akoma pak i frikësuar nga drita e fortë që ka mërzitur sytë tuaj, që përdoret për të jetuar në errësirë ​​totale: pavetëdije. Në ndërkohë, megjithatë, me vizionin e asaj dritë, duket sikur keni arritur në destinacionin tuaj, ose që keni zbuluar gjithçka që do të zbulohej, vetëm për shkak se keni pasur përvojën e parë me një flakë të vogël ndeshjeje. Megjithatë, rruga nuk ka filluar, sepse kjo është vetëm shija e parë e dijes që ju mund të shijoni.

Kështu është rruga shpirtërore e Akademisë së Ndërgjegjësimit Dimensional: në fillim mund të ndjeni tronditjen e rutinës së kolapsit, por sa më shumë ta shijoni dritën e dijes, aq më shumë do të doni të mësoni për tjetrin, kështu që ju do të dëshironi ta përdorni këtë dritë për të arritur qëllimet më të mëdha. Një udhëtim shpirtëror nuk është vetëm kërkimi i dritës që të qëndrojë i qetë dhe ta respektojë derisa të konsumohet. Rruga shpirtërore të mëson që ta përdorësh atë dritë për të krijuar një tjetër, kështu që nuk ka fund, por zgjerohet. Përmes Akademisë ju do të keni akses në njohuri të reja që, si dritat në errësirë, do t’ju habisin dhe pastaj do t’ju pushtojnë, sepse ju do të kuptoni se nuk doni të bëni pa dije. Pasi ta keni shijuar njohuritë që ju nuk dëshironi të ndaleni në errësirën e pavetëdijes.

Kjo nuk është vetëm një rrugë e leximit, kjo është Akademia e Ndërgjegjësimit Dimensional.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/18057) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]