Disponibile in:

74 – Energjia – Cilat janë programet e energjisë (pjesa 4)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Më parë kemi biseduar për atë që një regjistër energjie është brenda një objekti, një mobilje apo një mur. Kujtimi energjik është grupi i energjive që ruajnë objektet brenda tyre, në lidhje me gjithçka që kanë përjetuar gjatë pranisë së tyre në një vend të caktuar. Për shembull, ata regjistruan çdo gjë që një person e bëri dhe tha në shtëpinë e tij, duke absorbuar të gjitha ndjenjat që rrjedhin prej saj. Për më tepër, objektet thithin energjitë e të gjithë njerëzve që ndjekin atë shtëpi, prandaj ato mund të përmbajnë një sërë energjish të ndryshme, ndër të cilat disa që asgjësojnë njëra-tjetrën ose midis të cilave mbizotëron. Për shembull, nëse një objekt ishte i pari në kontakt me dikë që solli energji pozitive, dhe menjëherë pas me dikë që dha energji të rëndë, më e fortë e të dyve do të mbizotërojë në objektin, në varësi të cilit prej dy njerëz kishin qëllimin më të fortë. Objektet thithin emocionet e njerëzve, kështu që nëse i pari ishte shumë i lumtur dhe i dyti shumë i trishtuar ose i zemëruar, varet se kush ishte më i fortë në të dyja. Nëse, për shembull, personi i dytë ishte pak i trishtuar, por nuk dha një energji shumë të vështirë, objekti mund të kishte absorbuar shumë pak energjinë e tij dhe për këtë arsye regjistri i tij mbeti i energjisë pozitive. Për më tepër, varet gjithashtu nga sa gjatë objekti ka qenë në kontakt me njerëzit, pasi disa sekonda mund të mos jetë e mjaftueshme për të ndikuar në objekt dhe për të krijuar një program të ri brenda tij, përveç nëse e merrni atë objekt vetëm kur njëra është në kulmin e zemërimit apo lumturisë. Për të dhënë një shembull, sot mund të jeni pak të trishtuar për arsye të ndryshme personale, por nuk keni një energji shumë të fortë negative, kështu që objektet rreth jush do të thithin disa energji negative, por programet e tyre nuk do të shtrembërohen plotësisht; megjithatë, në një kohë të ditës, ju arrini majën e trishtimit kur, përtej çdo gjëje që ju ka ndodhur, ndodh një tjetër ngjarje që me të vërtetë ju vuan. Në atë moment mund të gjeni veten në banjë ose në dhomën e gjumit dhe të mësoni për një fakt që do t’ju bëjë të ndiheni keq; aty do të – pa e kuptuar – një lloj avullimi më të madh negativ të energjisë që do të ndikojë në të gjithë vendin përreth. Objektet, muret, mobiliet do të ndikohen nga energjia juaj. Edhe nëse keni kaluar gjithë ditën në dhomën e ndenjes, në dhomën e gjumit do të jetë e mjaftueshme pesë minuta e kulmit emocional që do të regjistrojë një program shumë më negativ.

Kur përjeton një emocion, ai vazhdimisht ndikon në auret e vendit ku je, pastaj objekteve, mureve, madje edhe njerëzve dhe kafshëve. Kur atëherë ndjeni një ndjenjë shumë të fortë, si një zemërim shumë të nxehtë ose lumturi ekstreme, në momentet ose minutat kur arrini kulmin ju do ta rrisni shumë ndikimin energjik në atë vend, deri në pikën e krijimit të një programin e energjisë. Është e rëndësishme që ju të kuptoni se çdo ditë, çdo orë në çdo kohë ju ndikon gjithçka përreth jush, dhe jo vetëm kur jeni shumë të zemëruar ose të gëzuar, por e bëni këtë gjatë gjithë kohës; kështu që çdo ditë objektet dhe rrethanat tuaja regjistrojnë emocionet dhe energjitë tuaja, me të cilat ata gjithashtu ndikojnë në auret e të gjithë njerëzve që ju takohen çdo ditë në rrugë, në punë ose në familje. Edhe më shumë, kur jeni shumë i lumtur ose shumë i zemëruar, përfundoni duke krijuar një program energjie për shkak të qëllimit të fortë që keni zgjeruar jashtë jush. Objektet vazhdimisht thithin emocionet, mendimet dhe veprimet tuaja, por ka momente kur regjistrat bëhen shumë më intensive, ato bëhen gjallë, aq shumë sa ata janë në gjendje të përsërisin veten dhe të kushtojnë veten. Ne i përcaktojmë ato ngjarje me termin Programi i Energjisë. Programi energjik lind kur ndjenja juaj ose mendimi juaj që po përpiqeni, ka dalë kaq i fortë sa që nuk ka ndikuar vetëm në vendin ku jeni, por e ka riprogramuar atë. Prandaj ndjenja juaj e kombinuar me një qëllim të fortë ka krijuar një program që, me kalimin e kohës, do të përsëritet. E gjithë kjo ndodh shumë shpesh dhe nuk e vëreni kur ndodh, sepse padyshim që nuk jeni në dijeni të tij. Shpresojmë që ju do të vendosni të praktikoni dhe të bëheni të vetëdijshëm për veprimet tuaja energjetike, në mënyrë që të ndaloni riprogramimin e vendeve rreth jush me energji negative.

Faqja 2 nga 6

Edhe nëse nuk e vëreni, ose mendoni se nuk keni faj, sepse nuk jeni të vetëdijshëm për atë që ndodh kur jeni të trishtuar ose të zemëruar, vazhdoni të influenconi auret e vendeve apo njerëzve të tjerë rreth jush, duke u dhënë energji negative dikujt, duke rrezikuar për të shkatërruar ditët e tyre dhe, për disa, madje edhe jetën e tyre. Të qenit i vetëdijshëm për efektin që bën energjia juaj është shumë e rëndësishme për mirëqenien tuaj dhe për atë të të tjerëve.

Në çdo moment të ditës suaj, edhe tani, jepni mendimet dhe disponimet tuaja të cilat më pas memorizohen nga çdo material i vetëm që ju rrethon. Pra, nëse jeni tani ulur në shtrat, me kurrizin tuaj në mur, me një jastëk prapa shpinës, si shtratin (fletët, dyshekët, plushet e ndryshme që qëndrojnë në shtrat) dhe jastëku mbi të cilin mbështetet, dhe muret prapa jush , ata do të regjistrojnë energjinë tuaj dhe do të marrin vulën e tyre. Nuk ka nevojë për ju të kuptoni se përse e bëjnë këtë, sepse ndodh kur ecni në rërë dhe i lini gjurmët e këmbëve tuaja: gjithashtu mund të jeni një person i zakonshëm pa ndonjë cilësi të veçantë që ju bën të famshëm ose të rëndësishëm, por kur ecni në rërë gjurmët e këmbëve. Kjo ndodh vetëm, kështu që të gjitha objektet, muret, vendet ku frekuentoni, shënoni gjurmën tuaj kur kaloni aty. Ju mund të jeni një person i zakonshëm, shumë i zakonshëm, i padukshëm në shoqëri, por secili vend i shpeshtë dhe akoma më shumë, ato në të cilat jetoni shpesh keni mësuar përmendësh dhe vazhdoni të mësuar përmendësh çdo ditë të jetës suaj. Me anë të memorizimit të rutinës tuaj, sidomos disponimeve më të forta, janë krijuar programe në këto vende.

Për të dhënë një shembull, kam folur kur ndjeheni aq shumë zemërim, ose aq shumë lumturi: siç e dini mirë, nuk ka vetëm këto dy ndjenja ekstreme, por një pafundësi mendimesh dhe ndjenjash që, kur të përziera, përbëjnë të gjitha programet tuaja. Në të vërtetë mendimet tuaja janë bërë nga energjia, kështu që gjithkush absorbohet nga ajo që ju rrethon dhe, ato më të forta, krijojnë një program. Unë do të doja t’ju shpjegoj se çfarë programi është duke dhënë një shembull të tokës që mund të sjellë në mendje referencat në jetën tuaj që nuk i keni shpjeguar më parë. Ne flasim për shembull për objektet ose aksesorët që përdorni çdo ditë, por që, me kalimin e kohës, nuk jeni i vetmi që prekni dhe për këtë arsye të ndikoni. Ne flasim për objekte të përbashkëta që mund të shkëmbehen në familje pa dhënë shumë peshë, siç mund të ndodhte për shembull me fletët e krevatit, të cilat, kur ato të lajnë, pastaj mund të shkëmbehen dhe të përfundojnë në shtratin e vëllait tënd dhe vullneti i tij do të mbulojë tuajin. Pasi që ato janë larë, fletët do të jenë të pastra, të parfumuara, por sigurisht që një program energjetik nuk do të largohet me një larje të thjeshtë. I referohemi fletëve, sepse gjatë natës shumë njerëz kanë një zakon të mendojnë për problemet e tyre për një kohë të gjatë, pastaj shtypin mendimet e tyre negative në dyshek, në fletë, në jastëkët dhe në jastëk, dhe madje edhe nëse shfaqen gjithmonë e një bukurie të bardhë dhe aromatike brilante, ato mund të përmbajnë programe energjie shumë negative. Për fat të keq, të gjithë njerëzit janë përdorur për të mos mbajtur mendimet e tyre nën kontroll, kështu që shumica e popullsisë mendon shumë rreth problemeve në vend që t’i shkurtojë ato dhe të shijojë një pushim mendor të merituar, pa menduar. Pra, gjatë natës, kur puna të përfundojë dhe ne fshihemi në shtratin tonë, shumë përfundojnë duke menduar për problemet e tyre, pakënaqësitë e tyre, pasiguritë e tyre. Të gjitha këto mendime dridhen me energji negative, kështu që sa herë që mendoni keq për veten, mendoni për problemet tuaja ose për atë që ju ka ndodhur sot e trishtuar apo e bezdisshme, shkruani energji negative në materialet që janë më afër jush.

Shtrati është i pari që absorbon negativitetin tuaj dhe çdo pjesë e saj regjistron mendimet dhe ndjenjat tuaja. Kështu që përpiquni të imagjinoni se çfarë do të ndodhte nëse fletët në të cilat një nga anëtarët e familjes suaj flinin, duke kaluar natën duke menduar për problemet e tij, frustrimet e tij dhe ndoshta edhe duke qarë për vuajtjen e asaj që më së shumti e dëmtoi atë në mendje, në shtratin tënd. Meqë ne kemi qenë gjithmonë e përdorur për të injoruar çdo simptomë të ndikimit të jashtëm, duke e atribuar atë gjithmonë dhe vetëm për veten tonë, nuk do të vëreni aspak diçka.

Faqja 3 nga 6

Megjithatë, mendimet e anëtarit të familjes suaj janë regjistruar në fletët që tani mbulojnë shtratin tuaj dhe, gjatë natës, ose gjatë kohës që shtriheni në shtrat, ata do të kalojnë tek ju. Këto mendime nuk njihen si pjesë e vëllait tënd, por do të interpretohen nga truri juaj sikur të ishin tuajat. Kur mendon për diçka, nuk mendon “Unë, Fabrizio, jam trishtuar sepse ndodhi këtë mëngjes …”, por arsyet pa prezantuar veten. Mendimi do të regjistrohet në këtë mënyrë dhe kur dikush tjetër përvetëson mendimin tuaj nëpërmjet atij objekti, ai do ta thithë gjendjen e mendjes duke e identifikuar atë si të vetin. Natyrisht nuk është faji i vëllait tënd, sepse me të vërtetë po vuan nga diçka që e lëndon, kështu që nuk mund ta fajësoni atë. Por mund të kushtoni më shumë vëmendje dhe të mbeteni të ndërgjegjshëm, në mënyrë që edhe mendimet e tij të mos bëhen edhe juaji.

Gjithmonë, çdo ditë, ne jemi të ndikuar nga mendimet dhe gjendjet e njerëzve të tjerë, nëpërmjet aurasave të tyre ose përmes programeve të energjisë që ata kanë regjistruar në objektet që përdorën. Prandaj, është e vështirë që nga mëngjesi deri në mbrëmje të kuptojmë të gjitha programet që ju i nënshtroni dhe që nuk i përkasin mendjes suaj, por me kohë dhe praktikë do të bëheni gjithnjë e më të vetëdijshëm për të, duke mos mësuar të influencoheni. Përmirësimi është i pabesueshëm, sepse kur mëson të njohësh mendimet e tua nga të gjithë ata njerëz që dëshirojnë apo dëshirojnë të kalojnë, rutina juaj bëhet më e lehtë, më relaksuese, sepse shumica e peshave kurrë nuk kanë qenë por ju i keni pranuar ato në mendjen tuaj dhe kështu keni pasur një peshë të madhe në shpatullat tuaja. Nëpërmjet teknikës së mos-mendimit, teknikës së qëndrimit të ndërgjegjshëm gjatë ditës dhe përmes kuptimit të programeve të energjisë, do të bëheni gjithnjë e më të mirë në njohjen kur një mendim është i juaji nga kur nuk është, në mënyrë që ta shkëpusni atë dhe të mos lejohet të hyjë ju. Kjo do të marrë një kohë të gjatë, sepse ka shumë më tepër programe rreth jush sesa mund ta imagjinoni. Pra, mos u nxitoni të besoni se dini të njihni të gjithë, por keni përulësi të pranoni që ende nuk keni kontroll të plotë të jetës suaj. Siç është përmendur tashmë, njerëzit e tjerë nuk e dinë se çfarë po bëjnë, nuk kanë faj sepse nuk e bëjnë atë qëllimisht; kjo nuk do të thotë që mendimet, ndjenjat ose disponimet e tyre nuk ju përkasin, kështu që ju nuk duhet të ndikoheni dhe të përfundoni vuajtjen sa më shumë që ata bëjnë.

Pra, mendimet tuaja natën nuk mund të jenë tuajat, por ata që përdorën objektet pranë jush para se t’i përdorni ato. Nuk janë vetëm fletët, por edhe kafshët e mbushur (të cilat shpesh kalojnë nga më të moshuarit tek fëmija më i ri gjatë viteve), të objekteve të mobiljeve (të cilat dikur ishin në dhomën e vëllait tënd dhe që janë tani në dhomën tënde) mobilje që vijnë nga gjumi i prindërve tuaj, rrobat që i përkisnin kushëririt tënd dhe që tani janë të ngushta, e kështu me radhë. Natyrisht, duke e ditur se objektet që i përkisnin familjes suaj mund të kenë programet e tyre dhe se ata mund të ndikojnë mbi ju, nuk duhet t’ju bëjnë të obsesoni dhe të neveritni gjithçka që ju japin ose ju kaloni; mos u lodhni duke mohuar dhe duke mohuar çdo dhuratë që ju është dhënë; por jini të vetëdijshëm se nëse përdorni gjithmonë vetëm rroba të dorës së dytë, kafshë të mbushura që i përkisnin vëllezërve tuaj më të mëdhenj e kështu me radhë, ju pranoni që të ndikoheni nga programet që tani i përkasin atyre objekteve. Kjo nuk duhet të ju bëjë në pikën e refuzimit të çdo dhurate për të pështirë ndaj energjive të tyre, por thjesht për t’ju bërë më të vetëdijshëm se si funksionon jeta. Njerëzit ndikohen vazhdimisht nga energjitë e jashtme, veçanërisht ato të anëtarëve të familjes së tyre, edhe nëse nuk duan. Për shembull, mund të keni zgjedhur të mos shikoni tamam si vëllai juaj ose babai juaj, sepse mendoni se ai është një person që nuk duhet të imitohet, kështu që përpiquni të jeni e kundërta e tij, flisni ndryshe, arsyetoni ndryshe, por kjo nuk heq le energjitë e tij të godasin çdo ditë, edhe në qoftë se në një mënyrë tjetër nga ajo që prisni që ata të jenë. Përveç kësaj, ju e dini atë që ai thotë për ju, por jo atë që ai mendon për ju. Mendimet e vërteta të njerëzve shpesh janë shumë të ndryshme nga ajo që ne besojmë.

Faqja 4 nga 6

Njohja e mendimeve të të tjerëve është e mahnitshme, sepse hap një botë për ju, ju lejon të zbuloni se çfarë po ndodh në mendjen e tyre më intime dhe shumë herë ju mund të njiheni më mirë me to, sepse ju zbuloni se si ata ju shohin dhe atë që u pëlqen ose ai nuk ju pëlqen. Prej aty mund të mësoni të përmirësoni veten dhe të ndryshoni disa qëndrime që ju bëjnë të dukeni negativisht në sytë e të tjerëve, por kjo është një histori tjetër.

Njohja e programeve të energjisë është shumë më komplekse se sa duket, sepse ne jemi kaq të përdorur për të vuajtur ato që njohja e tyre si jo që i përkasin neve është më e vështirë se sa pritej. Gjithçka ka të bëjë me kuptimin e saktë se si funksionon një program, dhe përmes meditimit dhe teknikave të ndryshme të mësuara në ACD, ju do të mësoni të hiqni mendimet e jashtme në mënyrë që ata të mos bëhen tuajat. Duke iu rikthyer shembullit të vëllait tënd dhe fletëve, ai mund të kishte kaluar kohë duke menduar për problemet e tij, duke impresionuar ndjenjat e tij në pëlhurë. Paramendoni nëse ai, për disa orë çdo ditë, kishte menduar për grindjet me të dashurën e tij, për atë se sa ndihet i vetmi dhe keqkuptuar, sa i shqetësuar ndihet për provimet universitare të muajit të ardhshëm, sa ndihet i gjykuar nga miqtë e tij të cilët e trajtojnë atë keq ose që nuk i tregojnë atij miqësi të vërtetë dhe më shumë. Nëse ishit shumë, shumë të vetëdijshëm, do t’i kuptonit mendimet e sakta që kishte vëllai yt dhe do të dëgjonit njerëzit për të cilët mendonte; në vend të kësaj ju nuk jeni dhe ju vuani të gjitha mendimet e tij në personin e parë. Pra, truri juaj do të absorbojë energjitë e tij dhe do të kërkojë ndonjë arsye për të shoqëruar disa ndjenja dhe disponimi. Që nga ajo çast, edhe nëse para se të mos kishte arsye të mendonit kështu, do të filloni të mendoni se e dashura juaj po mashtron, ose që nuk jeni më në dashuri me ju, ose që nuk e doni më atë si më parë dhe se ndoshta ju duhet ta kërkoni ‘tjetër. Ju mund të mendoni se miqtë tuaj nuk janë aq shumë miq, por se ata po confabulating prapa shpinës, ose ju mund të merrni shqetësuar në lidhje me provimet edhe në qoftë se keni pasur aspak para disa ditë më parë. Pra, nuk do të mendoni për të dashurën e tij apo për miqtë e tij, por do t’i lidhni ato ndjenja me historinë tuaj personale, duke rritur ato disponimi në ju dhe duke kërkuar një arsye për t’i zotëruar ato. Ju mund të mos keni arsye të ndjeheni aq i vetmuar ose i trishtuar, por meqë kjo ndjesi ka ndikuar tek ju, do të kërkoni një arsye në mendjen tuaj që të ndiheni si kjo dhe më në fund do ta gjeni! Nëse mendimi nuk ekziston, ju do ta krijoni atë nga asgjëja, për shembull duke shpikur një justifikim për të besuar se e dashura juaj po mashtron, edhe pse nuk e keni përmendur kurrë se doni të interesoni të tjerët ashtu si edhe vetë.

Mendimet e njerëzve janë ndër më të ndërlikuarat dhe të papriturat, prandaj mos prisni shumë për ta. Për shembull, vëllai yt mund t’i tregojë të gjithëve që të jenë shumë të sigurt për veten, të ndjehen të bukur dhe të përsosur në gjithçka, megjithatë, gjatë natës, kur askush nuk e dëgjon, mund të mendojë shumë dhe të shpresojë në gjykimin e të tjerëve; ju mund të pyesni nëse është vërtet kaq e bukur apo nëse askush nuk e pëlqen atë dhe nëse për këtë arsye nuk ka një të dashurën e qëndrueshme, edhe nëse të gjithë tregojnë fasadën e ftohtë që shkon me shumë gra çdo natë. Programet e energjisë janë pra ato ndjenja të impresionuara aq mirë në një material ose një objekt që ata vazhdojnë të aktivizojnë veten dhe t’i bëjnë njerëzit ta ndiejnë atë ndjenjë përsëri edhe kur nuk do të kishte më arsye. Në të vërtetë programi nuk aktivizohet vetëm një herë, por e bën vazhdimisht! Dhe kërkoni për arsyet më absurde për t’u bërë të ndjeheni të njëjtën ndjenjë çdo ditë. Nëse ndonjëherë keni menduar ndonjëherë për provimet universitare sa herë që vendosni në krevat, herët a vonë do të vijë dyshimi; për fat të keq, nuk është kaq e thjeshtë. Në të vërtetë programi i energjisë është gjithashtu inteligjent, sepse ai ndikon në atë ndjenjë, por atëherë ju do të gjeni në mënyrë të pandërgjegjshme një arsye për ta ndier atë gjendje mendore. Për shembull, një ditë do të mendoni për provimin, ditën tjetër do të mendoni për një luftë që keni pasur me një koleg pune, të nesërmen do të mendoni për nënën tuaj, e cila nuk ka kuptim ndaj jush. Mendimet mund të jenë të ndryshme çdo ditë, por fakti është se të gjithë prej tyre përfundimisht do t’ju bëjnë të ndiheni shumë të trishtuar, ose të zemëruar, me gjendjen emocionale. Mos harroni se nuk ka vetëm mendim të trishtuar apo të zemëruar, por edhe xheloz, ziliqar, depresiv, shtypës, zhgënjyes, por edhe i zymtë, i shqetësuar, i bezdisshëm, lista është me të vërtetë e gjatë.

Faqja 5 nga 6

Pra, çdo gjendje emocionale që keni, mund të vijë nga një ndikim që ju thithë gjatë ditës dhe që nuk ju takon vërtet. Të mësuarit për të njohur programet ose ndikimet e jashtme të energjisë, dhe shkëputja prej tyre na çliron nga kaq shumë pesha.

Çdo person ka zakone të ndryshme, kështu që nëse një person shpenzon shumë kohë në shtëpi, natyrisht që do të ndikojë më shumë në mobiljet dhe objektet e shtëpisë së tij me mendimet dhe programet e tij të energjisë, ndryshe nga një person që shpenzon shumë më tepër kohë larg shtëpisë dhe për këtë arsye do të ndikojë në dekorimin e vendeve që ju i frekuentoni më së shumti (për shembull, në zyrën tuaj) në vend se në dhomën tuaj. Sa më shumë që një person është në shtëpinë e tij, aq më shumë ai e influencon këtë duke krijuar programe energjie më solide dhe rezistuese. Çdo program energjie mund të shkatërrohet me metodat e duhura, por ka disa programe që janë shumë më të qëndrueshme dhe të vështira për tu prishur sesa të tjerët. Për më tepër, i njëjti person mund të krijojë programe të shumëfishta dhe jo vetëm një, dhe secili mund të funksionojë në mënyrë të pavarur nga të tjerët. Pra, thyerja e një programi në shtëpi nuk do të thotë të eliminosh të gjithë të tjerët. Programet janë si mekanizma që aktivizohen, sepse përveç të qenit i regjistruar në një objekt, ata bëhen “të gjallë” në kuptimin që ata arrijnë të ndiejnë atë ndjenjë nga i njëjti person ose dikush tjetër. Pra, duke iu referuar shembullit të vëllait tuaj, nëse një natë ai mendonte shumë keq për një temë që e shqetëson atë (për shembull, të dashurën që mashtron), të nesërmen atëherë ai mendim mund të ketë kaluar, por kur të kthehet në shtëpi dhe të merr ai do të kthehet në shtrat, se mendimi mund të kthehet tek ai përsëri. Ky është një program energjie. Për më tepër ajo mund të ndryshojë në mendime të tjera, gjithmonë të gjithë në të njëjtin nivel negativ apo edhe më keq. Në të vërtetë programi nuk është në të njëjtin mendim, por në të njëjtin gjendje mendore, pra në ndjenjën emocionale. Programi i energjisë është një mekanizëm që kërkon që ju të përjetoni të njëjtën ndjenjë me të cilën është programuar në pafundësi. Ai dëshiron t’ju shtyjë të provoni sërish atë ndjesi negative, pavarësisht se çfarë mendimesh do të përdorni për t’u kthyer në ndjenjën e trishtimit. Atëherë truri juaj do të bëjë gjithçka, sepse do të kërkojë kujtimet e tua të përditshme ose të kaluara, të cilat mund të jenë arsye për tu trishtuar dhe, sapo ta ketë gjetur, do të keni mendim se do të filloni të ndiheni të trishtuar, të zemëruar ose çfarëdo.

Për më tepër, këto programe nuk janë të aktivizuara menjëherë, por me kalimin e kohës. Në të vërtetë, edhe ti mund të shkosh fshehurazi në dhomën e vëllait tënd dhe të shtrihesh në shtratin e tij dhe ende nuk ndien asgjë; kështu që ju do të mendoni se nuk ka program energjie dhe do të jeni të zhgënjyer. Megjithatë, këto programe – të cilat ne kujtojmë futen në atmosferën e objekteve dhe materialeve të paraqitura në dhomën e tij – nuk qëndrojnë aty, por mund të ndikojnë në atmosferën tuaj edhe pa vërejtur. Me fjalë të tjera, ju mund të shtriheni në shtratin e vëllait tuaj dhe të mos dëgjoni asgjë; në ndërkohë, ndodh diçka delikate dhe ndikimet energjike janë të lidhura me pëlhura të rrobave tuaja dhe atmosferës suaj. Kështu që do të largoheni nga dhoma duke menduar se asgjë nuk ka ndodhur, por në realitet aura juaj do të ketë qenë e ndikuar nga energjia që vëllai juaj la në dhomën e tij. Kështu që mund të ndikoheni nga energjia e vëllait tuaj edhe nëse ai nuk është atje në atë moment, sepse ai e la gjurmën e tij të energjisë në atë dhomë. Këto ndikime nuk janë të gjitha të aktivizuara menjëherë, por ata janë duke pritur për momentin e duhur kur nuk do të jeni vigjilent dhe prandaj do të jeni më të ndjeshëm ndaj ndikimeve. Shikoni programet sikur të ishin lloje të larvat që do të mbeten të bashkëngjitura në atmosferën tuaj, por do të veprojnë vetëm kur të ulni rojet tuaja. Një grip mund të marrë edhe disa ditë për t’u aktivizuar. Natyrisht që programet nuk janë larvë, por ndonjëherë ato mund të duken në këtë mënyrë.

Gjatë ditës absorbojmë shumë ndjenja energjike dhe ne jemi të kushtëzuar nga disponimi i njerëzve të tjerë ose nga programet që ata kanë krijuar; gjatë natës, atëherë jemi edhe më të prekshëm dhe shumë programe janë të aktivizuara ashtu siç flemë, duke hyrë në pa ndjenja dhe duke na bërë të mendojmë për problemet dhe frustrimet që nuk na përkasin neve, por që nga ajo moment kemi pranuar si tonat dhe kështu i trajtojmë ato dhe ne vuajmë për ta.

Faqja 6 nga 6

E gjithë kjo ndodh në pa ndjenja, prandaj nuk është aspak e lehtë të mos ndikohet nga ajo. Kuptimi dhe shkëputja e programeve energjetike dhe ndikimi i tyre është një punë që kërkon shumë vetëdije të përditshme, çdo ditë, pa ulur kurrë rojën e dikujt. Sidoqoftë, pasi të keni marrë dorën, do të jetë shumë më e lehtë për t’i njohur ata dhe më në fund ta liroj veten nga vuajtjet e shumta të përditshme që përndryshe do të kishin goditur ty dhe do të të zbrisnin. Imagjinoni, pra, se sa ndikime ju absorboni çdo ditë në të gjitha vendet që ju jeni të shpeshta (dhe jo vetëm në shtëpinë tuaj) dhe pastaj, ndërsa disa programe janë aktivizuar menjëherë, të tjerët mund të presin edhe disa ditë para se të kthehen dhe të hapin një mendje të re në mendjen tuaj diskutim negativ. Prandaj është e lehtë të ngatërroheni dhe të mendoni se këto janë mendimet e veta, ndërsa ato janë energji që ne kemi absorbuar nga vende apo njerëz të tjerë. Me kalimin e kohës do të kuptoni më mirë se çfarë është një program dhe si funksionon ai. Është me të vërtetë e rëndësishme, megjithatë, që t’i mësoni këto mësime pa ato obsesive: njohuria shërben për t’ju zgjuar, për të mos ju bërë të vuani. Prandaj përpiquni të njihni mendimet tuaja nga ata që janë të ndikuar nga jashtë, por mos shkoni në paranojë, sepse kjo nuk ju bën mirë. Më tepër të relaksuar dhe, nëse kjo temë është shumë e vështirë për ju, merrni kohë që ju duhet ta asimiloni dhe mos e detyrohuni veten të shkoni në nivelet e ardhshme nëse nuk jeni të sigurtë se jeni gati.

Programet e energjisë mund të eliminohen, pastrohen dhe për fat të mirë mund të krijohen edhe ato të reja dhe shumë pozitive. Në fakt ju mund të krijoni një program energjie që ju shtyn çdo ditë të ndiheni të fortë, të lumtur dhe të sigurt për veten, për të përmirësuar ditët tuaja, por edhe ato të njerëzve që doni.
Në këtë rrugë do të mësoni se si ta bëni atë. Get gati, sepse ka shumë më shumë për të mësuar!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/23858) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]