Disponibile in:

43 – Energjia – Kujtimet, kujtimet dhe të dhënat e energjisë (pjesa 3)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Tema e energjisë është shumë e gjerë dhe të kuptuarit e saj do t’ju lejojë të përgjigjeni shumë pyetjeve që i kërkoni vetë çdo ditë dhe për të cilën dëshironi të merrni një përgjigje menjëherë. Kjo është arsyeja pse të kuptuarit e energjisë do t’ju ndihmojë të përmirësoni jetën tuaj. Sot ne kuptojmë se cilat janë të dhënat e energjisë dhe se si funksionojnë ato. Brush për një moment informacionin që keni mësuar deri më tani për të mësuar më shumë për atë që tashmë e dini. Çdo gjë është energji, por çdo lloj energjie ka një emër të veçantë, kështu që aura nuk është e ngatërruar me prana, një program energjie me energji statike dhe kështu me radhë. Çdo objekt është bërë nga energjia që në këtë dimension është konsideruar fizike. Çdo gjë ka lloje të ndryshme të energjisë duke filluar nga ajo kryesore që nuk ndryshon, e cila është baza e saj. Një objekt mund të ndryshojë një atmosferë, mund të ndryshojë programet e energjisë, por gjithmonë mbetet një objekt, prandaj parimi i energjisë është ai dhe mbetet kështu derisa të shkatërrohet ose ripërdoret për të krijuar një tjetër lloj objekti. Megjithatë, kodet e tij të Matricës mbeten të njëjta përgjatë “ekzistencës” së tij, sepse deri në shkatërrimin e objektit në fjalë mbetet ajo. Prandaj, frekuenca e saj – e cila është kodi i saj personal – mbetet i njëjtë edhe pse programet e atmosferës dhe energjisë shpesh mund të ndryshojnë. Çdo lloj objekti është nën të njëjtat rregulla energjetike, kështu që ajo që vlen për një pjesë të mobiljeve si një gardërobë, është gjithashtu e vlefshme për një karrige, për një gjerdan, për një valixhe, për një libër, për një kafshë të mbushur, për një fletë. Çdo objekt i vetëm ose material që ekziston në këtë planet ndjek të njëjtat rregulla dhe asnjëra prej tyre nuk është jashtë saj.

Le të marrim një karrige si shembull: është një listë e kodeve Matrix që përbëjnë energjinë materiale që shohim. Lista e kodit të saj mbetet e pandryshuar, prandaj struktura e saj, pamja e dukshme dhe përbërja e saj do të mbeten të pandryshuara derisa të shkatërrohet. Nëse kjo karrige nuk preket për 300 vjet, atëherë për 300 vjet do të ketë të njëjtën frekuencë. Karrige ka një shtresë të dytë të energjisë më abstrakte të quajtur aura. Aura është fusha e saj e energjisë, e cila përmban regjistrat e saj (dmth. Kujtimet e memorizuara), programet e saj të energjisë dhe më shumë. Aura e një personi ose një gjallese tjetër përmban shumë më tepër informacione se ajo e një objekti, por kjo e fundit nuk duhet të nënvlerësohet pasi përmban shumë më tepër se sa duket. Aura ruan brenda saj gjithçka që ndodh brenda fushës së saj të energjisë. Është shumë interesante të shikosh atmosferën e një objekti shumë të lashtë dhe të ruajtur mirë, sepse mund të dish diçka nga e kaluara që është gjithashtu shumë ndryshe nga mënyra se si do ta prisni. Në vend të kësaj është pak më ndryshe të shikosh atmosferën e një objekti të lashtë, por ende shumë të përdorur ose prekur dhe ndikuar nga kaq shumë njerëz, sepse ajo ka më shumë energji moderne dhe është më komplekse për të shkuar dhe për të kapur informacionin më të vjetër.

Regjistrat e një objekti janë si kujtimet e saj, por funksionon ndryshe sesa një qenie e gjallë, sepse me sa duket një objekt nuk ka arsye për kujtimet e tij dhe nuk i njeh ato si të tilla. Regjistrat janë si kujtime që ruhen pa qenë në gjendje të bëjë asgjë për të. Regjistrat janë si bojë, në fakt objekti mund të pikturohet dhe thjesht ai do të mbetet i atij ngjyre. Pra, çdo kujtesë është si një bojë me ngjyrë që kalon mbi një objekt dhe kjo ngjyrë, ose më mirë kjo kujtesë, do të ruhet në atmosferën e saj. Për të dhënë një shembull, nëse veshjet në shtëpinë tuaj janë të vjetra dhe kanë shkuar nga shtëpia e gjyshërve tuaj në shtëpinë tuaj, ajo ende përmban kujtime për atë që keni ruajtur gjatë kohës që jeni në dhomën e gjyshërve tuaj. Çdo objekt ka kujtime në varësi të përdorimit të bërë prej saj ose situatave në të cilat ishte e pranishme. Për shembull, gjyshërit tuaj mund të përdorin shumë pak veshjet, ndoshta ata e përdorën atë vetëm për të ruajtur rrobat më të shtrenjta dhe më të rëndësishme që ishin të nevojshme për raste vërtet të veçanta; kështu që gardërobë e saktë ishte pak a shumë e papërdorur. Ose mund të përdoret çdo ditë, sepse gjyshja juaj donte të veshte rroba të ndryshme çdo ditë, dhe aty ku i mbante, kështu që çdo ditë e preku këtë veshjet dhe i dha një kujtesë të vogël.

Faqja 2 nga 5

Gjithashtu në këtë rast forca e kujtesës varet nga sa emocionuese ishte hapja e veshjeve çdo ditë ose nëse ajo gjithashtu hapi veshjet si ju sot, ose duke marrë veshjen e parë që ndodh pa u përpjekur për një lloj emocioni të fortë. Pra, kujtesa është atje, ajo memorizohet, por është një energji shumë e lehtë. Gjatë jetës sonë, ne nuk përdorim objekte dhe mobilje vetëm për qëllimin për të cilin janë krijuar, por edhe për gjëra të tjera. Mundohuni të imagjinoni për shembull nëse çdo herë që gjyshja juaj donte të qante, por nuk donte të shihte nga të tjerët, ajo zgjodhi të fshihej brenda veshjes për të izoluar veten dhe për të pasur një moment shpërthimi, pa qenë nën syrin e të gjithëve. Këtu, kjo është një kujtesë më e fortë, sepse nëse gjyshja juaj fshihej brenda veshjes për të qarë dhe për t’i dhënë frymë të lirë ndjenjave të saj më shtypëse, këto çaste u shtypën me qëllim më të madh në regjistrat e dhomave. Kur një kujtesë është shumë e fortë, mund të krijohet një program energjie. Një program nuk është vetëm një kujtim, por një synim aktiv që vazhdon të jetojë edhe në qoftë se kujtesa ka kaluar.

Për aq kohë sa një objekt përdoret shumë pak, ajo që menaxhon për të regjistruar është energji të shkurtër dhe energji të shkurtër. Kur përdoret shumë, ose për çështje që shkaktojnë emocione më të forta, do të ketë shumë më tepër materiale për të regjistruar. Secili prej nesh ka zakone të ndryshme kështu që nuk varet nga vetë objekti, por nga zakonet e personit. Për shembull, në mënyrë tipike një furçë dhëmbësh mund të regjistrojë disa momente të shkurtra, sepse pothuajse të gjithë e përdorin atë për të larë dhëmbët pa i dhënë aq shumë rëndësi: është vetëm një furçë dhëmbësh! Megjithatë, për ata që janë shumë të fiksuar me higjenën orale, aq shumë sa që ata janë shumë më të interesuar për dhëmbët e tyre, jo vetëm si një higjienë e përditshme por pothuajse si një pasion, ata do t’i fusin mendimet e tyre shumë më fort në objektin në duart e tyre , më shumë sesa në anën tjetër – pothuajse të gjithë njerëzit e tjerë – ata shtypin në furçën e tyre “banale”. Pra, nëse do të analizonit të dhënat e atij furçë dhëmbësh, do të ndihesh diçka më shumë se furçë dhëmbëshi më i zakonshëm i dikujt tjetër, duke ndjerë se ai person “me të vërtetë donte të lante dhëmbët”. Do t’ju duket e çuditshme, megjithatë secili prej nesh ka zakone personale që për të tjerët mund të konsiderohen të çuditshme ose të tepruara, por për ne ato janë normale. Pra, çdo objekt, madje edhe më i parëndësishmi, mund të përmbajë informacion që të na ofrojë mundësinë për të mësuar më shumë për jetën e atij personi.

Secili objekt është i ndryshëm sepse ka një regjistër tjetër që nuk është domosdoshmërisht i njëjtë me objektet që kemi në shtëpi, sepse ne mund t’i përdorim ato për një qëllim dhe në vend të kësaj, njerëzit e tjerë mund të vendosin t’i përdorin ato për arsye të tjera. Për më tepër, megjithëse mund të duket e parëndësishme, disa njerëz zgjedhin të ndryshojnë shumë shpesh sendet e tyre (për shembull duke blerë një furçë dhëmbësh çdo muaj) ndërsa të tjerët mbajnë të njëjtat sende derisa të detyrohen t’i ndryshojnë ato ose të blejnë të reja. Pra, objektet që mbahen për një kohë të gjatë, kanë më shumë muaj ose vite në dispozicion për të mësuar përmendësh jetën e personit që i përdor ato, ndërsa në qoftë se sendet hedhen shpesh dhe blejnë të reja, është më e vështirë të gjesh kujtime shumë të dendura të atij personi, objektet e saj janë shumë më të reja. Meqenëse secili prej nesh ka zakone të ndryshme, është më e lehtë për disa njerëz që të regjistrojnë kujtimet e tyre në objekte të një zone të caktuar të shtëpisë, për shembull në kuzhinë, nëse kalojnë shumë kohë në gatim ose në objektet në dhomë gjumi nëse kalojnë shumë kohë koha e mbyllur në dhomë. Objektet thithin gjithçka që ndodh rreth tyre dhe sidomos ajo që ndodh drejtpërdrejt me ta. Materialet, prandaj edhe muret, tavanet dhe katet dhe jo vetëm mobiliet, regjistrojnë energjinë empate dhe jo vizuale. Për të qenë i qartë, objektet nuk shohin se kush i prek ata dhe kush i ka bërë ato, për shkak se ata nuk janë gjallë, nuk kanë sy. Por ata janë si sponges që thithin energji, kështu që ata regjistrojnë atë që ndodh, duke përkthyer energjinë në kujtime.

Për shembull, nëse një person po qan – dhe për këtë arsye vuan dhe ndihet shumë i fortë – prek një objekt, hap veshjet dhe mbyll derën, shkon në tavolinë dhe ulet në atë karrige, në të gjitha ato ai po regjistron kujtimin e thirrjes së tij, të vuajtjeve të tij. Edhe nëse ai nuk e vë re, të gjitha objektet i kujtojnë lëvizjet e tij.

Faqja 3 nga 5

Për më tepër, energjia nuk transmetohet vetëm përmes kontaktit fizik, por edhe pa pasur nevojë të prekë objektin. Prandaj, nëse disponimi i tij është shumë vuajtës, edhe pa pasur nevojë të prekë tërë dhomën, energjia e tij që vuan do të lëvizë nëpër dhomë si avulli negativ, i cili do të mbarset me mure, tavan dhe çdo objekt në dhomë. Në përgjithësi, objektet më të larta, p.sh. ato që vendosen në majë të kabineteve ose mbi raftet që janë vështirë të arrihen fizikisht, janë gjithashtu ato ku energjia është më pak e lehtë, kështu që ato janë më pak të prekura. Sa më i lartë të krahasohen objektet me kokën tënde, aq më pak ndikimi i momentit mund të jetë i fortë mbi ta, por nuk do të thotë se nuk është asgjë; prandaj energjia na arrin, por shumë më pak, ndryshe nga objektet që janë shumë më afër dhe ndikohen së pari. E njëjta gjë vlen edhe për objektet që janë shumë të ulëta, për shembull ato në lartësinë e këmbëve. Nëse nuk jeni mbështetur në një shtrat shumë të ulët ose të shtrirë në një qilim, energjia momentale që buron nga lotët tuaj do të godasë objektet pranë jush dhe në të njëjtën lartësi si gjoksi dhe koka juaj. Nëse ndjenja që ndihet në atë moment është shumë e fortë, mund të zgjerohet shumë dhe të zhytet në të gjitha muret e dhomës, edhe nëse dhoma është shumë e madhe dhe tavani është shumë i lartë, sepse ndjenja – në këtë rast negative – ajo u zgjerua shpejt dhe preku dhe ndikoi gjithçka rreth jush.

Duhet të shtohet se nëse tavani i dhomës është shumë i ulët, ai ndikohet së pari nga energjia juaj në krahasim me një tavan shumë të lartë. Objekte që vendosen në një zonë shumë të lartë të dhomës, për shembull mbi veshjet ose në raftet që janë të vështira për t’u arritur, thithin më pak energji çdo ditë, kështu që regjistrat dhe programet e tyre të energjisë janë më pak të kushtëzuara nga emocionet tuaja sesa në jetën e përditshme; në shumë raste është mirë, por në raste të tjera duhet të theksohet se nëse ata kanë programe negative, ato mbeten të shtypur mbi to pa u liruar. Nga ana tjetër, nëse objektet e vendosura në krye nuk kanë program negativ në to para se të vendosen atje, atëherë ata do të jenë më pak viktima të ndikimeve. Pra, objektet që janë më lart kanë tendencë të kenë më shumë energji neutrale-pozitive sesa ato në lartësinë njerëzore. Përkundrazi, objektet e ulëta, sidomos nëse janë të fshehura ose në të njëjtën pozitë për një kohë të gjatë, kanë më shumë energji të ndenjur, të cilat nuk pastrohen; rrit energjinë e dridhjeve të ulëta. Në fakt, vendet shumë të ulëta kanë tendencë të jenë paksa më negative (p.sh. këndet e dhomës, nën krevat, pranë tavolinave), por pikat më të larta të dhomës kanë tendencë të kenë energji më të lehtë.

Pra, nëse do të sillni dhurata në shtëpi që janë përdorur nga njerëz të tjerë për një kohë të gjatë, ata mund të kenë energjitë e tyre, ndryshe nga artikujt e sapo blerë që nuk duhet të futen programe energjetike sepse, në teori, ato kurrë nuk janë përdorur. Pastaj, sigurisht, ka raste në të cilat një objekt na kalon si i ri, përkundrazi i përkiste dikujt tjetër dhe në atë rast u ngarkua me energjinë e tij. Duke u kthyer prapë në shembullin e gjyshes suaj, në qoftë se ajo shpesh bërtiti brenda veshjes dhe sot se veshja është vënë në dhomën tënde, mund të vëresh diçka të çuditshme, sepse edhe nëse është e bukur, e mbajtur mirë, e gjerë dhe e rehatshme, me ndikim mendoni se diçka është e gabuar. Në një mënyrë është sikur jeni në një mendje me pjesën tjetër të dhomës suaj. Ndjenja nuk ka të bëjë me modernitetin e mobiljeve, por energjia e impresionuar që, edhe nëse nuk e dini si ta përshkruani atë, sepse nuk i njihni ende kushtet e duhura, ju mendoni se nuk ju pëlqen. E megjithatë është dollapi i gjyshes suaj, ju duhet ta pëlqeni! Por brenda jush ka diçka që nuk kthehet. Çfarë nuk ju pëlqen nuk është dollap, por energjia që është në të!

Gjyshja juaj mund të kishte qenë personi më i mirë në botë, por kur ajo thirri, si të gjithë të tjerët, ajo i dha energji vuajtjes që ngjyhej në dollap. Duhet të theksohet se veshjet nuk janë një objekt i vogël, por një mobilje në të cilën energjitë dhe programet mund të formohen ose të futen në të, kështu që nëse mbyllni atë mund të duket si një gardërobë shumë normale, por brenda saj ka shumë programe negative.

Faqja 4 nga 5

Natyrisht ne marrim shembullin që gjyshja jote bërtiti brenda veshjes, por edhe nëse ajo thirri pranë saj ajo do të thithte energjinë negative nga muret e saj të jashtme. Zona e ndikimit ku energjia ndikon në objekt është zona ku kujtesa është më e ndier, por kjo në të vërtetë zgjerohet në të gjithë objektin. Por nëse flasim për një mobilje shumë të madhe si veshjet, nëse energjia negative lind brenda saj, mbyllja e dyerve mund të mos ndiejë ndonjë gjë në dukje, pastaj t’i rihapë ata do të dëgjojnë një energji të rëndë. Ju mund ta shihni atë sepse do ta keni të vështirë të bini në gjumë me dyert e hapura të veshjeve, sepse do të ndiheni të frikësuar, pothuajse në rrezik, kështu që do të ndiheni të detyruar të mbyllni dyert nëse doni të flini. Në vend të kësaj, kur një objekt ose një pjesë e mobileve nuk ka energji të keqe brenda tij, mund ta vendosni në ndonjë pozicion që nuk do t’ju shqetësojë, nuk do t’ju bëjë të ndiheni ndjenja e çuditshme shqetësuese.

Nëse energjia është e lehtë, mund të qëndrojë brenda kabinetit dhe të mos dalë; nëse në vend të kësaj është shumë e rëndë, ajo mund të dalë nga veshjet madje edhe me dyert e mbyllura dhe gjithmonë t’ju bëjë të ndiheni të frikësuar, edhe kur çdo gjë është rregulluar dhe në rregull, duke ju kaluar kohë duke ndezur atë gardërobë. Ju nuk e dini pse dhe ju nuk e dini se çfarë është, por ajo pjesë e mobiljeve mban vëmendjen tuaj fikse mbi të. Tani e dini se është energjia e tij që ndoshta është negative. Nuk është rastësi që shpesh e kam marrë veshjen si një pikë referimi, sepse mobiljet shumë të mëdha dhe rrallë të zhvendosura tentojnë të thithin më shumë energji që buron dhe ta bëjë atë të stagnuar brenda, prandaj veshjet, bufeja dhe pjesë të tjera të mëdha të mobileve janë ato që ka më shumë gjasa të mbajnë brenda tyre më shumë energji negative, prandaj, përveç kësaj, ata gjithashtu tërheqin entitete në shtëpi. Në të vërtetë, ka më shumë gjasa që të perceptojnë fuçi që vijnë nga dollap, në vend që të jenë nga një tavolinë e vogël apo një karrige, sepse veshjet ose një shitore të madhe mbajnë më shumë energji të ndenjur, meqë ato rrallë zhvendosen, kështu që brenda tyre krijohen programe më negative. që tërheqin praninë e dridhjeve të ulëta. Përveç kësaj, veshjet janë një mobilje që ka një pjesë të mbyllur, por shumë të gjerë, ndryshe nga për shembull një karrige që ka të gjitha fytyrat e saj në ajër. Për këtë arsye është më e përshtatshme për krijimin e programeve të energjisë negative apo të ndenjur brenda tij.

Objektet regjistrojnë lëvizjet tuaja dhe si i përdorni ato, kështu që nëse lëvizni një objekt nga një vend në tjetrin, ky veprim regjistrohet dhe nëse nuk i lëvizni ato energji që është në to nuk zhvendoset atëherë fillon të ngecë, duke u bërë dridhje të ulët. Çdo ditë objektet dhe mobiljet që rrethojnë ju regjistrojnë energjitë tuaja, kështu që ata mësojnë përmendësh emocionet tuaja, edhe nëse nuk e dini dhe mendoni se kjo nuk do të ndodhë. Çdo objekt i vetëm dhe çdo tulla që përbëjnë muret e shtëpisë tuaj sillen si kamera të vogla video që regjistrojnë çdo ndjenjë tuaj të emanuar, por edhe çdo fjalë tuaj të folur dhe çdo lëvizje tuaj në shtëpi. Të gjitha materialet regjistrojnë gjithçka, por është e qartë se muret dhe orenditë që kanë qenë gjithmonë në atë shtëpi ishin në gjendje të regjistrojnë më shumë informacione sesa një karrige e blerë vetëm disa vjet më parë. Kjo është arsyeja pse muret, dyert dhe tavanet përmbajnë më shumë kujtime të regjistruara. Ata gjithashtu regjistrojnë atë që thoni sepse zëri juaj është energji dhe ata nuk regjistrojnë fjalë, por tingujt e fjalëve që thoni, kështu që tingujt – e cila është energji – regjistrohen nga muret dhe mobiljet e ndryshme. Të gjitha këto kujtime regjistrohen brenda aurës së objekteve dhe mureve, prandaj brenda fushës së tyre të energjisë dhe jo brenda frekuencës së tyre. Frekuenca është në fakt emri që i japim kodit të atij objekti që e bën atë unik derisa të shkatërrohet. Prandaj energjia juaj regjistrohet në fushën e saj të energjisë, dhe jo në kodet e Matricës. Për këtë arsye, çdo gjë që regjistrohet në atmosferën e saj, është gjithashtu e mundur të fshihet. Në fakt është e mundur që të pastrohet energjia e një objekti dhe gjithashtu të hiqet çdo kujtesë e ruajtur. Është pak ndryshe nga ajo që ndodh në atmosferën e një personi, sepse kjo e fundit është e gjallë dhe nuk ka të dhëna vetëm, por edhe aftësinë për të arsyetuar dhe për të kujtuar. Megjithatë, pastrimi i atmosferës është e mundur për të hequr nga brendësia e saj çdo energji duke përfshirë kujtimet dhe programet negative të energjisë.

Faqja 5 nga 5

Unë do t’ju mësoj këtë teknikë menjëherë pasi t’ju shpjegoj me hollësi se cilat janë programet e energjisë. Për më tepër, është e mundur të shkosh dhe të dëgjosh kujtimet e një objekti, një mobilie ose mure, duke qenë në gjendje të njohin informacionin që kanë mbledhur gjatë ekzistencës së tyre. Nëpërmjet tyre mund të zbuloni zakonet e njerëzve të tjerë dhe të shihni kujtimet që regjistrojnë, duke përfshirë momente shumë intime dhe biseda private që ju nuk do ta keni zbuluar ndryshe. Unë do t’ju mësoj këtë teknikë në Hapat e ardhshëm. Mësoni të merrni informacion nga mjedisi, rrethanat dhe të dini rreth regjistrave të objekteve, mureve, por edhe kujtimeve të pemëve që kanë jetuar në kopshtin e shtëpisë, ju lejon të njihni të kaluarën dhe çfarë ka ndodhur në atë vend. Sendet personale të një personi mund t’ju japin shumë më tepër informacione se sa njerëzit e tjerë, madje edhe ata më të sigurtë, mund të bëjnë. Për këtë arsye do të mësoni nëpërmjet këtij procesi të kushtoni më shumë vëmendje kur përjetoni një emocion të fortë, veçanërisht një negativ, sepse do t’ju ruajë në vendin që ju rrethon dhe në objektet tuaja që ju pëlqen më së shumti, në mënyrë që të krijoni një program energjie dhe ta ktheni atë kundër jush. Pastrimi i energjisë së njeriut është i rëndësishëm, por edhe ai i vendit ku jetoni dhe mjediset që zakonisht i keni të shpeshta. Get gati, sepse aq shumë informacione të tjera është duke pritur për ju!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/18134) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]