Disponibile in:

04 – Frekuenca e ulët – Armiku i Zgjimit (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Për të filluar të njohim praninë e frekuencës së ulët në jetën tonë, duhet të marrim një ide se si funksionon Matrica, të cilën unë kam diskutuar tashmë në artikullin e mëparshëm. Matrix është lojë video në të cilën po kalojmë pjesën më të madhe të jetës sonë, duke menduar se është gjithçka e vërtetë. Frekuenca e ulët është mekanizmi i saktë që na bën të besojmë të gjitha këto, duke na lënë të jetojmë brenda lojës video, në mënyrë që të mos kujtojmë arsyen tonë të vërtetë për të jetuar. Frekuenca e Ulët është frekuenca e ulët në të cilën jetojmë në mënyrë të zakonshme, e përbërë nga një mijë mendime, një mijë gjëra për të bërë, por mbi të gjitha një mijë pengesa dhe ngjarje të paparashikuara që nuk shërbejnë gjëra të tjera, por për të mbushur çdo minutë të ditëve tuaja, në mënyrë që të mos ndaloni as një moment për të njohur se kush jeni vërtet. Frekuenca e ulët është dridhja mbi të cilën jetojmë, e cila na mban të lidhur me një jetë të bezdisshme, në të cilën, edhe kur kemi një ditë pushimi, do ta pushtojmë ose e humbim atë, në vend që të shijojmë kohën e lirë për të arsyetuar për arsyen për të cilën kemi lindur. Frekuenca e ulët, megjithatë, është shumë më inteligjente sesa një dridhje e thjeshtë themelore: është një funksion, një lloj vetëdije e këtij planeti që na mban të lidhur, për të na penguar të njohim identitetin tonë të vërtetë dhe të dalim nga frekuenca e ulët, duke gjetur kështu Zgjimin.

Planeti në të cilin jetojmë ka një mendje, një mendje të vërtetë inteligjente që e bën atë të gjallë për të gjitha efektet. Mendja e tij, si e jona, ka aftësi të ndryshme, kështu që të thuash është në gjendje të lëvizë jetën brenda saj. Mendja e planetit ka dy funksione veçanërisht të rëndësishme, të cilat janë shumë të ndryshme nga njëra-tjetra por po aq të rëndësishme për t’u kuptuar menjëherë: njëra është Natyra, tjetra është Frekuenca e Ulët. Edhe pse të dy janë pjesë e së njëjtës monedhë, ose mendja e këtij planeti, ato janë dy funksione të dallueshme dhe në disa aspekte shumë të ndryshme nga njëra-tjetra. Në fakt, natyra është gjëja më pozitive në këtë botë, ndërsa Frekuenca e Ulët është në mënyrë paradoksale dridhja më e ulët e këtij planeti. Në fakt, në këtë artikull unë do të shpjegoj ndryshimin midis natyrës dhe frekuencës së ulët, pasi ato të dy janë pjesë e mendjes së planetit por ato janë dy funksione shumë të ndryshme midis tyre, aq sa ju do ta njihni natyrën si dridhja më e lartë që mund të gjendet në këtë planet dhe E ulta, nga ana tjetër, si dridhja më e ulët. Në këtë proces ne do të përqëndrohemi veçanërisht në analizimin e Frekuencës së Ulët dhe ta kuptojmë atë, me qetësi, pasi është një temë shumë e thellë, por po aq komplekse për të kuptuar nëse vendosni t’i afroheni sipërfaqësisht. Le të fillojmë me të kuptuarit e Natyrës.

Ajo që ne gjithmonë e quajtëm Natyra është pjesë e mendjes së planetit, por të cilën ne nuk e kemi realizuar për aq kohë sa ajo bën jetën tonë. Theshtë vetëdija që drejton jetën e çdo qenieje të gjallë në këtë planet, përfshirë insektet, bimët dhe çdo organizëm të vetëm, të tokës ose detit. Theshtë Natyra ajo që bën lulet të lulëzojnë në periudhën e saktë, është natyra që i shtyn bletët të polenizojnë lulet e sakta, është natyra që organizon hierarkinë në familjet e insekteve dhe kafshëve. Do gjë që funksionon në këtë botë vjen nga Natyra, asgjë tjetër përveç mendjes së planetit në të cilin e gjejmë veten. Natyra nuk është aspak e rastësishme, në të vërtetë është shumë e saktë, sepse di të organizohet vetë për të gjetur harmoninë e duhur për ta bërë jetën në Tokë të vazhdojë, në një mënyrë lineare dhe të pandërprerë. Prandaj, Natyra është emri që ne i japim atij kapaciteti të mendjes së planetit, por duke harruar kuptimin e vërtetë të këtij termi. Në fakt, sot ne po flasim për Natyrën thuajse duke e zvogëluar atë, pa e kuptuar se gjithçka që ekziston në këtë planet ka qenë e organizuar në mënyrë perfekte, aq sa askush në botë nuk mund të kishte sajuar mekanizma të tillë të saktë dhe të përsosur për tu përshtatur në mënyrë spontane. Kur flasim për Natyrën, ne e zvogëlojmë atë duke menduar se gjithçka ka ndodhur pa bërë askush asgjë, duke mos kuptuar se e gjithë kjo funksionon sepse mendja e planetit është në krye të gjithçkaje, duke drejtuar jetën e bimëve, kafshëve dhe insekteve. Natyra drejton jetën e çdo qenieje të vetme në Tokë, pra, ajo gjithashtu drejton tonën.

Faqja 2 nga 4

Ai fakultet i mendjes së planetit, që ne e quajmë Natyrë, është diçka e jashtëzakonshme, sepse arrin të vazhdojë jetën edhe kur është në vështirësi të mëdha, duke konceptuar një mekanizëm të ri, siç është lindja e një bime të re, e cila do të shërbejë pikërisht për ta zgjidhur atë problemi ndodhi brenda Tokës. Ana tjetër e monedhës, megjithatë, është Frekuenca e Ulët, e cila është e lidhur me Natyrën dhe përfiton nga ky mekanizëm që të ketë kontroll mbi jetën tonë, duke na penguar të prishim mykun dhe të gjejmë identitetin tonë. Në thelb, ndërsa Natyra drejton jetën tonë, Frekuenca e Ulët merr kontrollin. Ajo që ne kemi shpërfillur gjatë gjithë jetës sonë është se natyra e këtij planeti jo vetëm që drejton ngjarjet e bimëve, insekteve dhe kafshëve, për shembull duke krijuar situata në mënyrë që rruga e natyrës të vazhdojë edhe kur një fragment i mekanizmit mungon; por drejton edhe jetën e njerëzve. Ajo që kemi injoruar është se Natyra nuk është vetëm bar, lule dhe insekte, por gjithçka që na rrethon. Ndërgjegjja e tij na drejton njerëzit, pasi ai drejton insektet, megjithëse për ne ky koncept na duket i ndryshëm vetëm sepse insektet krijojnë një pusulle dhe ne krijojmë ndërtesa. Ne gjithmonë kemi injoruar se mendja e planetit në të cilin jetojmë, vendos jetën tonë, duke e imponuar veten ashtu siç ai vendos që ata të jenë, edhe nëse duam të mashtrojmë veten se ne jemi krijuesit e vetëm të fatit tonë.

Nëse ndaloni të mendoni për këtë, kuptoni se keni zgjedhur shumë pak nga fati juaj, pasi keni lindur deri më sot. Të gjithë njerëzit që keni takuar dhe njohur me vite nuk janë zgjedhur nga ju, por nga “rastësia”, ashtu si të gjitha situatat dhe çështjet që ju kanë ndodhur. Ne e dimë shumë mirë se ne nuk jemi ata që zgjedhim çdo ngjarje të vetme që na ndodh gjatë jetës së përditshme; megjithatë nuk na ndodhi që çdo gjë tjetër të jetë e aftë për të, se mund të jetë ai që i merr këto vendime për të mbushur ditët tona me “aventura”, të cilat na largojnë nga dita në ditë dhe na japin diçka për të menduar kemi kohë për të ndaluar veten.

Nëse filloni të mendoni në këtë dritë, e kuptoni se nëse është aq e lehtë për mendjen e planetit të organizojë çdo ngjarje të vetme në natyrë për ta përputhur atë dhe të vazhdojë me jetën, ndonjëherë duke bërë “mrekulli të natyrës” të vërtetë, është po aq e lehtë që planeti të organizojë çdo ngjarje të vetme të jetës sonë, ta bëjë atë të shkojë ashtu siç ai vendosi për ne. Ndërsa planeti ka aftësinë të lindë jetë brenda tij, duke përfituar nga Natyra, ai gjithashtu ka fakultetin të ruajë të gjitha mendjet (njerëzore, shtazore, bimore) të lindura në këtë planet jashtëzakonisht të lidhura me të, përmes Frekuencës së Ulët. Për sa kohë që ne e mendojmë natyrën vetëm si insekte dhe lule të vogla, atëherë gjithçka duket shumë e thjeshtë, e bukur dhe paqësore. Me siguri, nëse nuk do të kishte Natyra për të drejtuar jetën e të gjitha qenieve të gjalla, nuk do të kishte më jetë: në fakt, ajo vendos se si merimangat duhet të sillen dhe të vazhdojnë jetën e tyre, duke i shtyrë ata drejt situatës në të cilën do të vdesin. Ky mekanizëm funksionon për çdo qenie të vetme të gjallë: Natyra zgjedh se si duhet të lindësh dhe si duhet të vdesësh, pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo. E gjithë kjo do të ishte e përsosur, nëse nuk do të ishte se ne nuk jemi merimangë: ne jemi qenie njerëzore, të pajisur me një vetëdije që meriton të zgjohet dhe të njihet për atë që jemi në të vërtetë. Në fakt mendja e planetit përtej Natyrës ka një vetëdije tjetër, asgjë përveç anës tjetër të medaljes, e cila përdor fuqinë e saj për të na lidhur me këtë jetë dhe për të na penguar të zgjedhim sesi duhet të shkojë sipas vullnetit tonë: ky bllok është Frekuenca e ulët.

Faqja 3 nga 4

Natyra vendos se si duhet të shkojë jeta jonë, duke shtuar detaje dhe ngjarje që çojnë të ardhmen tonë drejt drejtimit që ka zgjedhur; Frekuenca e Ulët ndërkohë, siguron që të shfrytëzohet Natyra për të shtuar shpërqendrime dhe gabime në jetën tonë, me qëllim që të na bëjnë të përqëndrohemi në këto ngjarje të papritura dhe të mos kemi kohë për t’u përqëndruar në zbulimin e identitetit tonë të vërtetë. E Ulët na vë në të njëjtin nivel evolucionar si insektet, por ne nuk jemi insekte. Insektet ndjekin jetën e tyre me qëllimin e vetëm të përpunimit, dhe kur ata kanë përfunduar ata gjithashtu mund të vdesin. Ne jo vetëm që kemi lindur për t’u korrigjuar dhe më pas kushtojmë jetën tonë vetëm kësaj: ne kemi diçka shumë më të përparuar se insektet, ose një vetëdije shumë më e vjetër e ndërtuar pas jetës. Ne mund të krijojmë, ne mund t’i duam fëmijët tanë më shumë se vetvetja, por nuk kemi lindur vetëm për ta bërë këtë: ndërkohë mund të zgjedhim të zbulojmë se kush jemi vërtet. Ndërsa natyra na shtyn të bëjmë hapa, të cilat përfundimisht do të na çojnë në drejtimin e zgjedhur prej saj, Frekuenca e Ulët na pengon në çfarëdo mënyre të ndërmarrim një rrugë të Zgjimit ndërkohë, për të na bërë të kujtojmë kush jemi në të vërtetë dhe pse ne jemi këtu; por mbi të gjitha, të zbulojmë se nuk kemi lindur këtu për të jetuar si kukulla të kontrolluara nga dikush në krye: Frekuenca e ulët. Ne jemi shumë më tepër sesa insektet. Si rezultat, ju e kuptoni se problemi nuk është Natyra, por Frekuenca e ulët që na ngatërron disi dhe na bën të besojmë se ne jemi “të natyrshëm” vetë. Nëse zbuluam identitetin tonë të vërtetë, do të kuptojmë se nuk jemi këtu për t’iu nënshtruar Frekuencës së Ulët, por që kemi lindur për të ndjekur objektiva shumë më të rëndësishëm.

Dhe kjo është pikërisht arsyeja pse Ulët bën gjithçka për të na larguar nga Zgjimi, duke mbushur ditët tona me gjithçka për të bërë, në mënyrë që të mos mendojmë për veten tonë, duke na penguar kështu të zbulojmë se kush jemi. Ajo dëshiron që ne të besojmë se duhet të jetojmë si të gjithë të tjerët, duke fjetur, se ata nuk kanë synime të tjera të jetës përveç atyre të imponuara nga Frekuenca e Ulët. Ulët e dinë shumë më mirë se ne që, nëse zgjohemi, situata do të ndryshonte në mënyrë drastike dhe nuk do të ishim më nën kontrollin e tij, por do të ishim të lirë. Prandaj është e qartë se, nëse ai kujdeset aq shumë për ne që të flemë në pavetëdije, qëllimi i tij nuk është vetëm që të na lejojë të ndjekim natyrën, por edhe të na bëjë të harrojmë plotësisht kush jemi dhe kush kemi qenë, për të na penguar të veprojmë kështu në këtë jetë atë që kemi ardhur këtu për të bërë. Frekuenca e ulët na mban në një frekuencë të ulët, në të cilën ne jemi me të vërtetë duke fjetur gjatë gjithë jetës sonë, megjithëse besojmë se jemi zgjuar. Mënyra e vetme për të dalë nga Ulët dhe për të filluar të kuptojmë se si funksionon dhe mëson ta mashtrosh – për tu çliruar nga zinxhirët e saj – është që të ngremë dridhjet tona në një nivel më të lartë se ai në të cilin është i ulët, dhe në të cilin ekziston i gjejmë çdo ditë. Ndërsa ngrihemi në dridhje, dhe për këtë arsye në ton, ne mund të shohim mekanizmat që Low përdor për të na mbajtur të ulët, duke mësuar kështu të bëj mashtrim midis tyre në mënyrë që ata të mos mund të na prekin më. E vetmja mënyrë për të ngritur vërtet tonin tuaj është të praktikoni Meditim, i cili ju lejon të evoluoni vetëdijen tuaj, mos harroni se kush jeni, evoluoni aftësitë tuaja psikike dhe të pranoni se gjithçka që nuk ju pëlqen në jetën tuaj mund të të ndryshohet, pasi në fillim u vendos nga Frekuenca e Ulët, por përmes Meditimit mund të vendosni se si duhet të shkojë. Ndërsa Matrica është lojë video në të cilën po jetojmë pa e realizuar atë, Frekuenca e Ulët është ajo që dëshiron të na ndalojë në këtë realitet virtual për të na bërë të harrojmë se kush jemi vërtet.

Faqja 4 nga 4

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4282) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

2 commenti

  1. Pershendetje !
    Artikulli interesant por ,pak i veshtire per tu kuptuat .Ndoshta eshte i perkthyer me google translate .Nese deshironi mund t`ju ndihmoj ne redaktimin e faqeve ne shqip .

    1. Përshëndetje 🙂 Ne jemi të kënaqur që ju pëlqen artikulli. Tani për tani ne jemi duke përkthyer artikuj me google translate dhe po shtojmë shumë artikuj të rinj. Ju dëshirojmë një mbrëmje të mirë 🙂

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]