Disponibile in:

79 – Frekuenca – Lidhja e energjisë (2 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Në mësimin e mëparshëm ju sqarova se çfarë është Frekuenca.
Frekuenca është dridhja personale që gjithmonë ju përkiste juve dhe që nuk mund të ndryshojë ose i përket një personi tjetër ose qenieje të gjallë. Frekuenca është si kodi tatimor i Anima juaj, karta e identitetit, është një kod i gjatë i shtypur në Matricë që përfaqëson Thelbin tuaj. Ju ekzistoni në Matricë me një seri të gjatë kode që ju përfaqësojnë, ashtu si çdo qenie tjetër e vetme jetese dhe objekt i pajetë që ekziston në këtë univers. Nëse ekziston një frekuencë, është e mundur ta gjurmoni atë dhe të lidheni me të. Përveç Frekuencës personale ekziston Frekuenca e Masës, e cila ju lejon të lidheni me një grup të madh njerëzish ose vendesh dhe të bëni një ndikim mbi ta pa patur nevojë të lidheni një nga një. Sa herë që mendoni se dikush lidhet me Frekuencën e tij, është një fakt natyror, është metoda që përdor Low për të na mbajtur të gjithë të lidhur me botën. Kurdoherë që mendoni për një person, madje vetëm për një sekondë, ju jeni duke u lidhur me Frekuencën e tij. Edhe nëse nuk e kuptoni, kur mendoni për dikë një fije mes jush ka lidhur, ndonjëherë ajo fillon nga ju dhe vjen tek ju, herë të tjera ajo fillon nga ju dhe arrin tek ju që, pa vetëdije, e perceptojnë atë në mënyrë telepatike dhe figurën e saj me vjen ne mendje. Sa herë ju ka ndodhur të mendoni për një person që ju thirri menjëherë? Nuk është çështje rastësore, por për telepati të pavetëdijshme. Unë them pa vetëdije sepse nuk e kuptoni që është një paralajmërim telepatik, por thjesht vuani atë mendim dhe mendoni se është i juaji, kështu që nuk është telepati e qëllimshme dhe e stërvitur, por telepati pa ndjenja – të cilën ne të gjithë kemi natyrshëm. Ka frekuenca me të cilat jeni më të lidhur se të tjerët, kështu që kur mendoni për to lidheni shumë më shpejt. Për shembull, nëse unë do të ju thoja tani të mendoni për një moment për nënën tuaj pa ndonjë arsye, ju do të lidheshit me të pothuajse menjëherë, ndërsa nëse unë do t’ju thoja të mendoni për ish mësuesin tuaj të matematikës, askush nuk është midis jush atë lidhje të madhe, kështu që do të ishit pak më e vështirë për t’u lidhur.
Në këtë botë, lidhjet janë të nevojshme për të qenë në gjendje të krijojnë një rrjet njerëzish që mendojnë për njëri-tjetrin çdo ditë dhe e mbajnë njëri-tjetrin brenda Low. Sa herë që lidheni me një person, një vend ose një ngjarje ajo ju ndikon me energjinë tuaj, ose më mirë akoma me mendimet, gjendjen shpirtërore dhe emocionet e momentit. Kjo çon në rritjen e nivelit të ulët për atë person shumicën e kohës që ju mendoni për të, kjo është arsyeja pse ju duhet të mësoni të përdorni jo-mendime dhe të përmirësohen në teknikën e prerjes së telit. Me disa njerëz është shumë më e lehtë të krijosh një lidhje telepatike të fortë të pavetëdijshme, me të tjerët më pak, sepse gjithçka varet nga lidhja mendore që keni, pavarësisht se sa kohë e njihni njëri-tjetrin. Në fakt, profesori juaj mund të të ketë ndjekur për kaq shumë vjet, por sot nuk keni atë lidhje të thellë me të; në vend të kësaj me një person tjetër, për shembull me të dashurin tuaj të ri – i cili mund të ketë qenë vetëm tre muajsh – keni një lidhje shumë më të thellë dhe është shumë më e lehtë të lidheni me të. Lidhja nuk ndodh vetëm në varësi të kohës kur kaloni duke menduar për personin tjetër, por llogarit intensitetin me të cilin e mendoni: mund të zgjasë edhe një sekondë, por me një emocion të fortë dhe me ndikim. Me emocion nuk dua të them vetëm pozitiv ose negativ, ose dashuri ose urrejtje, por edhe nxitim për të ditur diçka, ankthi që ju përgjigjet, kurioziteti për atë që po bën apo ku është tani, xhelozi, e cila zgjat një ndezje e një sekondë por që ka një intensitet shumë të fortë. Ky emocion do të ndikojë në atë person dhe do të lidh telat me ju dhe të Ulët. Ky është një mekanizëm natyror që ndodh çdo ditë, në çdo kohë, askush nuk përjashtohet nga kjo natyrë. Vetëm me një trajnim të shkëlqyeshëm është e mundur të mësosh të mendosh më pak për të tjerët, të dërgosh më pak të ulët për njerëzit që i duam, të jemi më të vetëdijshëm dhe të përpiqemi sa më shumë që të jetë e mundur të mos jenë shkaku i ngritjes së ulët aq të fortë nga ana tjetër personi.

Faqja 2 nga 4
Sidoqoftë, duam apo jo, ne kemi shpenzuar jetën tonë duke e rritur dhe marrë Nivelin e të tjerëve, një zinxhir që nuk mund ta shkatërrojmë brenda një dite apo edhe vetëm me dëshirë, sepse kemi nevojë për një trajnim të madh të diktuar nga një respekt i fortë për tjetër dhe drejt evolucionit të tij shpirtëror, i cili duhet të na shtyjë t’i japim atij hapësirën që i nevojitet, pa ndërhyrë në mendimet tona për të dhe duke praktikuar për të rritur ndërgjegjen tonë.
Ne gjithashtu mund të lidhemi me Frekuencën e një personi që nuk e njohim live por me kë kemi biseduar, apo edhe të një personi për të cilin kemi lexuar vetëm një libër, kemi parë një film, kemi parë një video në youtube ose një fotografi. Sa herë që kalojmë pranë dikujt telat tona shkëmbejnë, ose telat e tyre lidhen me ne dhe tonat lidhen me ta. Sa herë që telefonojmë dikë ose marrim edhe një telefonatë nga një qendër telefonike, atëherë nga një person që nuk na njeh fizikisht dhe që kurrë nuk do të njohim as live, bëhet lidhja e frekuencës dhe shkëmbimi i telave, me ndikime të lidhura. Në varësi të asaj se sa e thellë është lidhja në atë kohë, ju mund të merrni ose dërgoni më shumë ndikime ose jo, gjithçka varet nga momenti, gjendja shpirtërore, mbrojtja jonë dhe sa e fortë është lidhja në atë moment. Për të dhënë një shembull, marrim një telefonatë nga një person i cili na propozon të dalim, por nuk na intereson me të vërtetë, prandaj mbyllim thirrjen dhe ndalemi së menduari për të, sepse nuk jemi të interesuar ta takojmë atë; kjo nuk do të thotë që ajo gjithashtu ndalon së menduari për të, në fakt ajo mund të kalojë shumë orë në zemërim sepse ne nuk e pranuam ftesën e saj dhe të na dërgonte mendimet e saj, zhgënjimet e saj, ndikimin e saj energjetik dhe për këtë arsye një ulje të ulët për ne. Varet nga ne që të vendosim të prerë fijet me teknikën, si dhe të mbrohemi nga ajo, duke mos lejuar që ajo të na ndikojë dhe të kalojmë mbrëmjen e saj duke menduar për të, ose të pretendojmë se asgjë nuk po ndodh dhe ta injorojmë atë pa bërë asgjë për të na mbrojtur, duke vuajtur kështu të gjitha ndikimet e saj. Kur një person mendon me zemërim ose me ndjenja të dridhjeve të ulëta, përveç që na dërgon një energji që ndikon në gjendjen shpirtërore, ne gjithashtu mund të marrim energji që sjellin fat të keq në ngjarjet tona, pavarësisht nëse është një fatkeqësi momentale që zgjat vetëm një ditë, ose një që zgjat për shumë vite. Personi i ftesës që ne kemi refuzuar, mund të kalojë kohën duke menduar për refuzimin tonë dhe dërgimin e shumë mendimeve telepatike që mund të na bëjnë të ndryshojmë mendje, duke na bërë të pendohemi dhe të vendosim ta pranojmë ftesën edhe pse nuk është vullneti ynë, por i imponuar në tonë. Telepatia e pavetëdijshme funksionon si kjo dhe ka qenë gjithmonë kështu, gjatë gjithë jetës suaj. Në fakt, shumë herë keni ndryshuar mendje për vullnetin e personit tjetër, të bindur se kjo ishte dëshira juaj.
Gjithçka ndodh pa vetëdije: personi tjetër shpreson që ne ta pranojmë ftesën dhe të vazhdojë të na dërgojë zemërim dhe ndjenja faji, të cilat mund të ndikojnë në të menduarit tonë dhe, nëse qëllimi i tij është shumë i fortë, madje mund të na imponojë dëshirën e tij, ose le të dëshirojmë të dalim me të. E megjithatë nuk ishte vullneti ynë së pari. Në rast se dikush na kërkon të dalim, ose të bëjmë diçka që nuk duam, si duhet të reagojmë? Ndoshta fakti që ai do të qëndrojë gjatë gjithë ditës duke menduar për ju dhe duke ju dërguar energji negative ju frikëson, kështu që për të shmangur atë vendosni të ulni kokën dhe pranoni ftesën për ta bërë atë të lumtur. Unë personalisht besoj që në shumicën e rasteve është një gabim serioz, sepse për sa kohë që është një ditë në të cilën nuk keni asgjë për të bërë dhe nuk dini nëse dilni apo jo vetëm nga dembelizmi, atëherë është mirë ta lejoni veten të ndikohet nga gëzimi i ftesës. një person tjetër që ndoshta do t’ju ​​lejojë të keni një mbrëmje të këndshme dhe t’ju ​​bëjë të ndjeheni më mirë; kështu që do të ishte e padrejtë ta refuzosh atë dhe ta bësh atë të vuajë për asgjë. Por nëse është një person, pavarësisht nëse keni bërë diçka të keqe apo jo, nga e cila ju mendoni se doni të qëndroni larg, atëherë duhet të dëgjoni ndjenjat tuaja edhe nëse jeni të pakëndshëm, sepse duke pranuar të bëni atë që nuk dëshironi thjesht për të kënaqur dikë tjetër, ose akoma më keq nga frika se ai person do të ndikojë negativisht tek ju, është zgjidhja më e keqe për të bërë. Frika nuk duhet të të prekë, para së gjithash sepse unë po ju mësoj të gjitha teknikat për të kapërcyer çdo pengesë, kështu që do të ishte qesharake nëse bëni një person që nuk ka teknika të trembë ju. Për më tepër, do të ishte shumë më keq nëse e linit, sepse lidhja juaj do të rritet dhe fuqia juaj mbi ju do të bëhej më e fortë.
Faqja 3 nga 4

Pra, nëse nuk mund të qëndroni në një person, nëse me të vërtetë nuk mund ta shijoni, edhe pse me sa duket nuk ju ka bërë asgjë, do të thotë që keni perceptuar diçka të pandërgjegjshme, por ende nuk e keni kuptuar plotësisht. Pandërgjegjja juaj e perceptoi që ai person mund t’ju sjellë telashe, ndoshta që ai tashmë po ju mban, sepse ai mendon për ju me një energji të rëndë që po rrit ngarkesat tuaja të përditshme përmes mendimit të tij të vazhdueshëm ose tepër mbizotërues për ju. Shmangia e një personi ju lejon të mos rritni lidhjen midis jush, megjithatë, nuk mund të prisni që ajo të shkatërrojë një lidhje vetëm sepse nuk dilni për disa ditë. Nëse dëshironi të parandaloni që personi tjetër të mos ndikojë tek ju, është mirë që të filloni të shkurtoni fillesat me të dhe të krijoni mbrojtje psikike që ju mbrojnë pikërisht nga ndikimet dhe mendimet e saj. E qartë se kjo nuk duhet të çojë në prishjen e marrëdhënies nëse nuk është ajo që dëshironi, por në pengesën që ai person vazhdimisht mendon për ju dhe ndikon në jetën tuaj me dëshirën e tij.
Kur flasim për të tjerët është e lehtë të thuash: “Unë nuk e kuptoj atë, pse duhet ta kalojë ditën duke menduar për mua? Nuk ka asgjë më të mirë për të bërë? ”
Megjithatë ne nuk jemi as shenjtorë të pastër, për të cilin duam të besojmë se jemi. Në fakt, ne të gjithë jetojmë në këtë botë, kështu, me dëshirë ose jo, ne i nënshtrohemi rregullave të saj. Në këtë moment mund të mos të shkojë në mendje, por kush e di se sa herë ju ka ndodhur të zemëroheni ose të ju ofendojnë me dikë, për ndonjë arsye, dhe të jeni duke bredhur gjithë ditën. Pavarësisht se çfarë lloje mendimesh po bënit, nëse ndjeheshit fajtor ndaj tij, nëse ishit të ofenduar por jo të zemëruar, nëse do të ishit thjesht të trishtuar, nuk ka rëndësi me të vërtetë, sepse pa marrë parasysh atë që po mendonit për të. Kur mendoni për një person, edhe pa qëllimin tuaj, ju po lidhni tela me të dhe i dërgoni atij ortekë me energji të ulët, gjë që do të rrisë stafin e tij. Kështu, ju do të rritni barrën tuaj, mendimet tuaja, pengesat tuaja të përditshme, duke ulur cilësinë e evolucionit tuaj shpirtëror. Kjo nuk duhet të të trembë, sepse gjithmonë ndodh edhe para se të të thashë dhe do të vazhdojë përgjithmonë, edhe sikur të të thashë vetëm. Mënyra e vetme për të ulur ndikimet e të tjerëve është të shkurtoni fijet çdo ditë dhe të praktikoni mbrojtje psikike vazhdimisht, veçanërisht në ditët kur e dini që disa njerëz mendojnë se jeni më shumë. Nëse mendoni se njerëzit që ndikojnë tek ju janë kaq shumë dhe keni frikë se ata po ju dërgojnë shumë pak, mendoni se sa njerëz dërgojnë mendime dhe të ulët për mua: jo, mos mendoni për mua!
Pra, nuk duhet të frikësoheni, por duke pranuar që për sa kohë që jetoni në këtë botë do të funksionojë si kjo, nuk jeni i vetmi që keni këto pengesa dhe nuk është një betejë që ju takon vetëm juve: të gjithë duhet të luftojmë kundër të ultës për të evoluuar dhe zgjuar, askush nuk kalon avantazh. Dallimi është se ka nga ata që luftojnë dhe ata që qajnë veten e tyre duke shpresuar se kjo mund të mëshirojë të Ulët dhe ta ndalojë atë, duke e dërguar të ultë për ata që po arrijnë ta ulin atë në jetën e tyre nga zilia drejt sukseseve të tij.
Të menduarit e njerëzve të tjerë është normale, por duhet të mësoni të mendoni pa u dërguar atyre ortekë të Low, i cili, nëse mendoni se tashmë e dini se si ta bëni atë, jeni të sigurt që keni gabuar. Kjo praktikë kërkon shumë stërvitje dhe shumë vetëdije çdo ditë, sidomos pjekurinë mendore të të kuptuarit se nuk jeni gjithmonë i përsosuri, i mirë, që nuk ju shqetëson askush, por ju mund të jeni ai që dërgon shumë rëndësi te të tjerët. E ulët nuk është vetëm zemërim apo mendime negative, por çdo mendim i mirë ose i keq që bëni për të tjerët. Shtë e qartë se një mendim i mirë nuk ka peshën e një mendimi negativ, por cili është një mendim me të vërtetë i mirë? Një lloj mendimi i mirë është admirimi për një person, për shembull. Por kur mendoni për dikë, mendoni se sa e admironi? Jo, ju me siguri mendoni për sa pyetje dëshironi t’i bëni atij, shpresoni se ai mund t’i përgjigjet të gjitha pyetjeve tuaja, ose mendoni se me të vërtetë dëshironi të vidhni kohë prej tij. Këto nuk janë mendime të mira, ato janë thjesht mendime neutrale që janë të dobishme vetëm për ju. Kjo është arsyeja pse them se pothuajse të gjitha mendimet e përditshme janë një pafundësi e Ulët që ju dërgoni dhe merrni tek dhe nga njerëzit.

Faqja 4 nga 4

Prandaj mund të lidheni edhe me frekuencën e njerëzve që lexoni një libër ose shihni një film, sepse edhe aktorët kanë një frekuencë! Kështu që ju mund të lidheni me ta dhe të ndikoni në mënyrë energjike me mendimet tuaja. Mendoni se sa miliona njerëz mendojnë për aktorë ose këngëtarë të famshëm çdo ditë: nëse mendoni se janë imun ndaj ndikimeve energjike, përpiquni të zbuloni se sa prej tyre janë prekur nga zilia e njerëzve pas fillimit të karrierës së tyre, aq shumë kanë filluan të vuanin lloje të ndryshme shqetësimesh si obsesione, probleme nate, disa filluan të marrin ilaçe kundër depresionit sepse ndikimet e marra nga ata që i urrenin për zili ishin shumë dhe, pa mbrojtje psikike, nuk mund t’i bënin ballë goditjes; por edhe ndikimet e marra nga fansat e tyre që komentojnë çdo ndryshim të tyre të vetëm në jetë (p.sh. i dashuri i ri, makina e re ose udhëtimi për pushime) duke u sjellë atyre kaq shumë fat të keq. Këtu rikthehemi te ligjërimi i fansave: ata janë njerëz që thonë se admirojnë atë aktor apo këngëtar të famshëm, por ata nuk kanë pendim të komentojnë çdo veprim të tyre, duke thashetheme dhe kritikuar zgjedhjet e jetës ose njerëzit në të cilët marrin pjesë idhulli i tyre. Shumë aktorë nga të cilët akoma shikoni filmat, të cilët i doni dhe i admironi, kanë ndaluar së aktruari pas disa filmave dhe vendosën t’i kushtoheni diçkaje tjetër, sepse presioni i energjisë ishte shumë. Ata kishin jo vetëm disa anëtarë të familjes për t’i dërguar atij ndikime energjetike, por miliona njerëz që shikonin filmat e tyre, intervistat e tyre, fotografitë e vjedhura nga paparacët. Një person i njohur nga kaq shumë njerëz është i destinuar të marrë ndikimet e tyre, qoftë nga tifozë apo njerëz ziliqarë. I takon personit të vendosë të mbrojë veten e tij dhe të jetë më i fortë se ndikimet e tyre (edhe kur vijnë nga miliona njerëz) ose t’i vuajnë të gjithë drejt e në gjoks.
Lidhja me një person me të cilin keni besim është shumë më e lehtë sesa të lidheni me frekuencën e dikujt që kemi parë vetëm në foto ose për të cilin kemi lexuar një libër, por me të cilin nuk kemi folur kurrë; mbetet fakti që ne e bëjmë atë tashmë, pa vetëdije, sa herë që mendojmë për dikë ose i afrohemi diçkaje të tij. Në fakt, për t’u lidhur me frekuencën e tij nuk është as e nevojshme të njihni fytyrën ose trupin e tij, sepse ju mund të kapeni në fragmentin e tij të energjisë që ai la të shtypur në librin e tij ose në atë që bëri dhe ju lejon të gjurmoni frekuencën e tij. Shtë e mundur që të lidheni me frekuencën e një personi edhe në mënyrë indirekte, për shembull kur dikush ju thotë për një mik apo të afërm, që nuk mendoni vullnetarisht, por meqenëse po flisni për të për një moment që lidheni me të; ose kur lexoni një libër ose dëgjoni një këngë nuk po mendoni për autorin ose këngëtarin, por jeni duke u lidhur me frekuencën e tij përmes punës së tij. Ndikimet që një person i dërgon kur mendon drejtpërdrejt për një tjetër, ose lidhet me të në mënyrë të pavullnetshme, janë shumë të ndryshme, por nuk mund të besohet se në rastin e dytë ka mungesë ndikimi, sepse edhe në atë rast në varësi të personi, momenti dhe gjendja e mendjes, mund të dërgojë ndikime energjike te tjetri.
Lidhja energjetike është kryesisht një mjet që Low përdor, sepse të gjithë njerëzit mbesin të lidhur me botën dhe e mbajnë njëri-tjetrin prapa për të mos lejuar që dikush të shkojë shumë larg nga E Ulët. Për t’ju ​​dhënë një shembull të menjëhershëm, kush e di sa herë ju ka ndodhur që për tërë ditën askush nuk ju ka kërkuar, ju ka thirrur ose ju ka ranë në intercom, por sa më shpejt që keni vendosur të meditoni dhe mbyllni sytë për të hyrë në një gjendje thellë, dikush erdhi duke trokitur në derë, dikush tjetër ju thirri në telefon dhe fqinjët filluan të flisnin me zë të lartë ose madje të bërtisnin dhe të bënin zhurmë mes tyre, me sa duket normale dhe të shkëputura nga ju, por gjithçka ishte bërë me qëllim për t’ju rikthyer në Low dhe për të parandaluar ndërgjegjen tuaj të rritet shumë. Ja çfarë dua të them kur them se njerëzit mbajnë njëri-tjetrin në Low: kur dikush ngrihet shumë, të gjithë të tjerët punojnë së bashku për ta bërë atë përsëri të ulet dhe ta bëjë atë pa vetëdije, por ata e bëjnë atë shumë mirë. Me praktikë atëherë mësoheni me të dhe mund të shmangni këto pengesa dhe të përfundoni meditimin ose të filloni teknikën që keni dashur të bëni pa ju bërë të shkëpusni dhe të harroni atë që keni bërë. Por mos e nënvlerësoni të ulëtin, sepse është shumë mirë që gjithmonë t’ju ​​vendosni para arsyeve të reja, ndonjëherë edhe në pamje shumë të bukura, për t’ju ​​bërë të mendoni për diçka tjetër dhe t’ju ​​ndalojë të praktikoni.
Në këtë mësim ju shpjegova se si lidhja jonë mund të ndikojë në jetën e një personi tjetër dhe anasjelltas, një ngjarje që ndodh çdo ditë dhjetëra herë për secilin person. Në mësimin tjetër do t’ju mësoj dallimet midis lidhjes, ndjekjes dhe njohjes së një frekuence, për t’ju përgatitur për nivele më të përparuara të mësimit. Reflektoni në mësimin e sotëm sepse është një pjesë shumë e rëndësishme e rrugës evolucionare.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/6709) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]