Disponibile in:

87 – Isfarë është Aura – Si funksionon atmosfera kolektive (5 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Aura vibron në një frekuencë që nuk varet nga fjalët që mendojmë por nga energjia e ulët ose e lartë me të cilën arsyetojmë për ato mendime. Nëse jeni një person pesimist – dhe nuk e dini se jeni – kur mendoni për një temë, për shembull punën tuaj ose marrëdhënien tuaj, do të keni një gjendje përgjithmonë negative, kështu që do të mendoni për problemet e çiftit, një kujtim që ju bëri të vuani, nga frika se partneri juaj mund t’ju braktisë ose ju tradhtojë, në vend që të kujtoni momentet e lumtura dhe të mendoni se sa mirë jeni në këtë periudhë aktuale. Edhe pse mund të besoni se të menduarit negativisht nënkupton vetëm të mendoni urrejtje ose zemërim, në realitet edhe melankolia, trishtimi dhe frika janë mendime që lëkunden me energji të ulët. Shtë e qartë se dridhja e urrejtjes është shumë më e ulët dhe më e errët se trishtimi, por kjo nuk do të thotë që të qenit vazhdimisht i trishtuar dhe pothuajse ta shijoni gjithmonë, është një gjë pozitive. Aura jonë nuk dallon fjalët që themi ose mendojmë, nuk e kupton ndryshimin midis “Unë të urrej” dhe “Më mungon”, por pranon që të dy kanë një dridhje të ulët – megjithëse të ndryshme – dhe me këtë vetë ajo do të marrë një program të keq. Melankolia e tepërt, trishtimi i tepërt, bëjnë që aura e një personi të dridhet me një energji vërtet shumë të ulët që do të tërheqë gjithnjë e më shumë ngjarje negative në vetvete.

Për ngjarjet negative të së njëjtës dridhje nënkuptohet energjikisht diçka e përbashkët. Meqenëse energjia nuk flet me fjalë por ndaj dridhjeve, aura do të tërheqë frekuenca të ngjashme me të vetat. Aura e një personi shumë të trishtuar do të tërheqë dhe do të bëjë ngjarje të trishtueshme në jetën e tij, sepse ky do të jetë programi i tij, kështu që ai do të sigurojë që të ndodhë një situatë shumë e trishtuar për ta bërë atë të ndjehet në të njëjtën mënyrë. Një shembull i mrekullueshëm është ai i tradhtisë – në çfarëdo forme të tij – e një personi që e duam, që mund të jetë një gënjeshtër, një kritikë shkatërruese, një thashethem i thënë pas shpinës, diçka që duhet të na bëjë të ndjehemi të trishtuar. Nuk ka rëndësi nëse jemi vazhdimisht të trishtuar për partnerin ose për punën tonë: aura nuk i njeh arsyet për të cilat jemi të trishtuar, ajo e di që ne duam të jemi të trishtuar çdo ditë (sepse përndryshe do të kishim ndryshuar tonin!) Prandaj do të angazhohen për të na dhënë arsye të tjera për të qenë. Ne jemi mësuar të besojmë në padrejtësi, duke menduar se është e padrejtë që atmosfera jonë tërheq ngjarje negative tek vetja, sepse sigurisht që nuk jemi të lumtur të jemi të pikëlluar çdo ditë. Në realitet, megjithatë, trishtimi ynë është një zgjedhje, sepse ne mund të zgjedhim midis mbetjes apatike dhe vuajtjes së trishtimit me pafuqi, ose të vendosim të brohorisim veten dhe të shkëpusim problemet që ndodhën për të provuar çdo ditë për të gjetur të mirën e jetës sonë. Nëse jeni shumë apatik për të marrë jetën tuaj në dorë dhe preferoni të qani vetë duke menduar që nuk mund të bëni asgjë për të përmirësuar ditën tuaj, sepse jeta juaj është e shëmtuar dhe e mërzitshme dhe nuk ka asgjë për të bërë, atëherë kjo është në rregull, sepse kjo është në rregull, sepse nëse është në rregull me ju është mirë për të gjithë, kështu që shijoni trishtimin tuaj shumëvjeçar dhe obsesiv. Duke ndryshuar mënyrën tonë të të menduarit, ne lejojmë që aura jonë të riprogramojë dhe për këtë arsye të ndalojmë krijimin e ngjarjeve negative në mënyrë që t’i zëvendësojmë ato me ato pozitive.

Në vend që ta mbarojmë ditën duke menduar se sa e shëmtuar dhe e mërzitshme ishte, le të veçojmë të kaluarën nga orët më parë dhe të përqendrohemi në të tashmen, duke parë shtëpinë tonë dhe njerëzit që i duam pas kaq shumë orësh pune. Ne po mendojmë të pushtojmë mendjen me hobi, me diçka që na pëlqen të bëjmë edhe për një kohë të shkurtër, por le të kuptojmë se kemi lënë punën. Shumë njerëz vazhdojnë ta mbajnë mendjen në punë edhe pse ka ardhur radha e tyre: kur të ktheheni në shtëpi, e kupton se jeni në shtëpi, kështu që lini ditën tuaj të punës prapa dhe përkushtohuni të bëni diçka që ju pëlqen, edhe nëse ishte thjesht gatim, pa më shumë duke menduar për punë. Ka kaluar!

Faqja 2 nga 6

Në vend që ta kaloni ditën si robot, të punoni mekanikisht dhe të mendoni se sa e tmerrshme është jeta juaj, edhe pse e dini shumë mirë që nuk është, përpiquni ta bëni rutinën më pak të rëndë dhe më pak të mërzitshme, duke i kushtuar vëmendje punës që po bëni me një mendje më të ndritshme dhe diellore, dhe jo me një mendje të vdekur që nuk ka më asnjë shpresë për të jetuar. Ju jeni gjallë! Mos jini njeri i vdekur! Kjo do të lejojë që aura të riprogramojë në mënyrë pozitive dhe të mos përvetësojë aq shumë negativitet qoftë gjatë orarit të punës ose gjatë orarit të lirë.

Aura është një fushë shumë e madhe energjetike që jo vetëm që lejon hyrjen e ngjarjeve, por gjithashtu mund t’i bllokojë ato nga hyrja ose parandalimi i krijimit të tyre në jetën tonë. Mësoni të përdorni aurën tuaj është gjithçka për të fituar, por derisa ta mësoni atë, bllokimi mund të jetë një problem i madh. Pasi që aura mund të tërheqë njerëz negativë ose ngjarje, ose madje t’i krijojë ato drejtpërdrejt në jetën tonë, ajo gjithashtu mund të bllokojë njerëz pozitivë jashtë fushës sonë energjetike dhe të heqë ose shkatërrojë plotësisht çdo mundësi të një ngjarje pozitive, siç është një takim i ri mund të jetë. dashuri ose miqësi që do të dëshmohej të ishte e besueshme dhe shumë pozitive, një vend i shkëlqyer pune i përshtatshëm për nevojat tona dhe mbi të gjitha që do të kishin stimuluar kreativitetin tonë, një mundësi për të realizuar ëndrrat tona përmes njohjes së njerëzve të rëndësishëm që ndodh të jetë dikush ai do të na prezantonte për të na ndihmuar t’i bëjmë ato më shpejt betonimin. Jeta është e paparashikueshme por duke programuar aurën tonë në mënyrë negative – siç bëjmë shpesh vetëm pa e ditur atë – vendosim që aura të shkatërrojë çdo mundësi pozitive që do të lindte në jetën tonë. Në këtë mënyrë ne tërheqim vetëm njerëz që duan të përfitojnë nga ne, punë që na shkatërrojnë brenda, ligësi nga kolegët, tradhëti nga miqtë, grindje serioze familjare dhe shumë probleme të tjera të çdo lloji. Kështu që aura do të largojë gjithashtu njerëzit e interesuar të na njohin ose që dëshirojnë të na ndihmojnë, duke e bërë të na vijë në mendje se nuk ka nevojë ose që do të na shqetësonte të marrim ndihmën e tyre, edhe nëse nuk është e vërtetë, ose duke bërë diçka që të bëjë që të ndryshojë plotësisht. ide që të na injorojë dhe të na mohojë çdo ndihmë.

Ndërkohë, njerëzit që do të dridhen me energji negative, për shembull sepse janë shumë të zemëruar për veten e tyre, do të ndjehen të tërhequr nga ne dhe do të shtyhen të duhet të ndjehen vetëm te ne, edhe pse mund të mos kemi asgjë me pakënaqësinë e tyre. Kurdoherë që një person hedh zemërimin e tij ndaj nesh “pa asnjë arsye”, kjo është pothuajse gjithmonë për shkak të atmosferës sonë që e lejoi atë të hynte ose më keq që e tërhoqi atë, duke e konsideruar atë një dridhje të drejtë, sepse e ngjashme me tonën. Aura në fakt nuk arsyeton vetëm për të bashkuar dy njerëz të trishtuar, sepse ata janë të ngjashëm, por në afrimin e një personi të trishtuar pranë një personi që do ta bënte atë edhe më të trishtuar, sepse ajo do ta konsiderojë këtë si tërësi. Me fjalë të tjera, do ta afrojë një person të dobët me një person i cili do të tallet me të dhe do ta nënshtrojë, në mënyrë që ajo t’i japë asaj më shumë arsye për t’u ndjerë i trishtuar. Energjia funksionon në këtë mënyrë dhe megjithëse mund të duket e padrejtë, këto janë ligje universale dhe ne nuk mund t’i ndryshojmë ato, por ne mund t’i kuptojmë ato dhe t’u përshtatemi atyre, duke mësuar se si të lëvizim në këtë dimension në mënyrë që gjithçka të fitohet. Gamedo lojë ka rregullat e veta dhe kjo jetë ka të vetat, ne mund të zgjedhim të ankohemi dhe të vazhdojmë të humbasim dhe varrosim veten ose të vendosim të mësojmë rregullat e lojës dhe të fitojmë, të fitojmë dhe të vazhdojmë të fitojmë çdo lojë, duke na sjellë çdo çmim të vetëm që ne mund të fitojmë para.

Aura e secilit person individual vepron vetëm, duke tërhequr ose hequr atë që konsiderohet e nevojshme. Kur dy njerëz janë shumë emocionalisht të afërt, për shembull dy të dashuruar ose dy miqtë më të mirë, midis tyre lind një harmoni në të cilën frekuencat e tyre do të fillojnë të dridhen në unison. Me pak fjalë është sikur aurat të bashkohen së bashku dhe të funksionojnë si një atmosferë e madhe, një atmosferë kolektive. Kur njerëzit e duan njëri-tjetrin ose kujdesen ndryshe për njëri-tjetrin, aura e tyre personale do të forcojë atë të tjetrit, duke dyfishuar forcën e tij. Në një kuptim është sikur secili prej nesh të ketë një atmosferë me vlerën 1, por nëse dikush që na do ne afrohet dhe na mbron, aura jonë bëhet e vlefshme 2.

Faqja 3 nga 6

Kjo mund të sugjerojë që afërsia e tij na bën të amplifikojmë por jo dyfish, por në realitet është sikur të kishim dy aura për të na mbrojtur, tonin dhe të tij, kështu që ato do të jenë 2. Në mënyrë të ngjashme do të dyfishojmë atë, kështu që edhe ai do të zotërojë si një atmosferë e dyfishtë. Në këtë mënyrë, të dy do të kemi një atmosferë të dyfishtë (vlera 2 ju, vlera 2 e tij) dhe bashkimi do të na bëjë vërtet shumë më të fortë. Më poshtë do ta tregoj shembullin duke vizatuar atë që ndodh kur dy persona që janë shumë të dashur për njëri-tjetrin i afrohen fizikisht njëri-tjetrit.

Imazhi i mësipërm tregon aurën e një vajze të vetme, e cila në këtë rast është portokalli. Imazhi i mëposhtëm tregon një vajzë të dytë beqare që ka një atmosferë qiellore.

Duke i krahasuar ato, tashmë mund të hamendësojmë se vajza e parë posedon një atmosferë më me ndikim, në fakt ajo përfaqësohej me një fushë energjie më të trashë dhe më të fortë në ngjyrë. E dyta, e përfaqësuar qëllimisht më e ndrojtur se e para, ka një atmosferë më të lehtë dhe më delikate, jo vetëm e destinuar si një ngjyrë, por saktësisht si trashësi dhe gjerësi. Në imazhin e mëposhtëm është paraqitur momenti i takimit të këtyre vajzave dhe ndikimi i aurave të tyre.

Faqja 4 nga 6

Ndërsa imazhi dëshiron të tregojë takimin e dy miqve më të mirë, aurat e tyre do të mblidhen dhe do t’i japin njëri-tjetrit forcë. Nëse do të dëshironim të tregonim takimin e dy të huajve apo edhe njerëzve që nuk mund të qëndrojnë pranë njëri-tjetrit, aura e të parit me siguri do të kishte kapërcyer këtë të fundit. Në imazhin e mësipërm mund të shohim se si aura qiellore e vajzës së dytë është zgjeruar për të mbuluar edhe vajzën e parë. Prandaj, e para jo vetëm që do të ketë atmosferën e saj, por gjithashtu do të shtojë shtresën e dytë që i përket mikut, i cili, duke qëndruar afër, ka amplifikuar dhe dyfishuar fushën e saj energjetike. Ndërkohë, aura e vajzës së parë do të rrisë atë të së dytës, duke e mbuluar atë me mbështjellës portokalli të energjisë së saj, më të dendur dhe më të dukshme duke qenë një person më me ndikim. Në imazh tregova se si shtresa e qiellit është zvogëluar, pasi është shtypur paksa nga aura e mikut. Pra, ne mund të shohim se si atmosfera e vajzës së parë po ndikon të dytën edhe nga brenda, në fakt, edhe në qendër të qiellit mund të shihet zgjatje e energjisë portokalli. Kjo ndodh sepse, pavarësisht se është shoqja më e mirë, vajza e parë mbetet më me ndikim se e dyta dhe nuk e fsheh natyrën e saj duke dashur të vendosë edhe për vajzën tjetër, edhe nëse nuk dihet. Për këtë arsye unë kam përfaqësuar në këto vizatime ndikimin që secili person mund të ketë mbi tjetrin pavarësisht nëse janë miq të shkëlqyeshëm, sepse energjia nuk shikon me fjalë. Si gjithmonë ka raste dhe çështje, në të vërtetë dy miq mund të kenë aurën me të njëjtin ritëm në varësi të sa kujdesen për njëri-tjetrin pa dashur të paraqesin, ndryshe nga në vend të miqësive të tjera në të cilat njëra nga dy pjesët është plotësisht të mbingarkuar nga energjia e tjetrit, ndërsa besojnë se janë miqtë më të mirë. Në fakt, nëse i besojmë vetëm fjalëve, mund të besojmë se ky është rasti, por nëse shikojmë aurat, mund të kuptojmë se si njëri prej të dy dorëzon tjetrin, dhe se miqësia ose marrëdhënia e asaj çifti do të përfundojë. Pra, çdo situatë është e ndryshme dhe për t’i kuptuar ato duhet të keni përvojë personale me praktikën e atmosferës.

Duke u kthyer në shembull, kur dy njerëz që e njohin njëri-tjetrin, por nuk e duan njëri-tjetrin, takohen njeri-tjetrin fizikisht, aurat e tyre zakonisht mbeten të ndara dhe më pas ndahen, pa formuar një kolektiv, sepse midis tyre nuk ka harmoni të mjaftueshme për të pasur sukses për t’i bërë aurat të dridhen së bashku. Mund të shihet kur një grup njerëzish të panjohur ose me shumë pak vetëbesim takohen, për shembull duke vëzhguar një takim ku shumë njerëz mblidhen për të folur për punë, politikë ose gjëra të tjera, dhe aurat e tyre mbeten sikur të ndjehen në ajër që ‘ka pak besim. Edhe nëse shihni një turmë të madhe ku njerëzit do të jenë shumë afër njëri-tjetrit fizikisht për shkak të hapësirës së vogël në dhomë, midis tyre dhe për rrjedhojë midis aurave të tyre do të shihni akoma përçarje, pak kompaktësi, sikur të ketë mure të padukshme që nuk ju lejojnë të bashkoheni me njëri-tjetrin dhe më pas të dridhni në harmoni. Me fjalë të tjera, aurat e të gjithë atyre që janë të pranishëm në dhomë prekin njëri-tjetrin, ndikojnë njëri-tjetrin dhe kështu me radhë, por nuk forcohen njeri-tjetrin ose nuk i japin forcë njëri-tjetrit, sepse nëse njerëzit janë të ndarë mendërisht (sepse ata nuk janë në besim madje edhe aurat e tyre do të jenë.

Por duhet të kujtojmë përjashtimin: me të vërtetë ka njerëz që vampirojnë – dhe për këtë arsye vjedhin – energjinë e të tjerëve, veçanërisht për ata me të cilët bëhen të njohur. Kjo do të thotë që edhe nëse jeni mik, ose më saktë e quani veten mik, këta njerëz në vend se të forconi dhe dyfishoni aurën tuaj, kur ata janë në praninë tuaj ata e thithin atë dhe e dobësojnë atë, duke e bërë fushën tuaj të energjisë më të dobët dhe më të paqëndrueshme. Mund të jetë lehtësisht një mik i juaji, një i afërm, ndonjëherë edhe shoku juaj më i mirë ose partneri juaj, prania e të cilit do të dobësojë atmosferën tuaj duke e bërë atë edhe më negative. Në këtë rast, në prani të këtij personi mund të ndodhin disa situata të çuditshme që ne do të quanim më shpesh “fat i keq”, por kjo ndodh që të ndodhë me ju shumë shpesh në prani të tij, vetëm ditën kur e keni takuar atë, madje disa orë pasi ai nëse është zhdukur Ju e kuptoni se si, edhe pas disa orësh, ju ndodh një fat i keq.

Faqja 5 nga 6

Dobësimi i aurës nënkupton një hyrje më të madhe të energjive të jashtme negative të cilat, një atmosferë e shëndetshme, duhet të jenë në gjendje të bllokojnë jashtë dhe të mos i lënë ata të hyjnë në jetën tonë. Por një atmosferë e vampiruar dhe për këtë arsye e dobësuar nuk do të jetë më në gjendje të bllokojë energjitë negative jashtë, kështu që fatkeqësitë do të hyjnë në fushën tonë të energjisë dhe pastaj do të materializohen në jetën tonë. Prandaj, nuk varet vetëm se sa shumë njerëzit e duan njëri-tjetrin, por edhe nga mënyra se si secili person është bërë dhe sillet: nëse miku ynë më i mirë është një vampir energjik ose ka një atmosferë shumë të ndyrë ose të rëndë, prania e tij do të na sjellë ngjarje negative dhe nga fatkeqësitë më të vogla deri në fatkeqësitë më të mëdha, në varësi të nivelit të negativitetit të tij. Në këtë rast, pavarësisht se jemi shoku ynë, ne duhet të mbrohemi nga energjia e tij sepse ne nuk mund ta kalojmë jetën tonë duke vuajtur fatkeqësi të çfarëdo lloji vetëm sepse ai nuk vendos të marrë kontrollin e aurës së tij dhe na sjell fat të keq. Natyrisht që ne vetë mund të jemi ky lloj shoku, ose pa e ditur atë ne mund të jemi ai që sjell fat të keq për njerëzit e tjerë kur ata janë afër nesh, kështu që duhet të mësojmë të pastrojmë atmosferën tonë në mënyrë që të mos ketë programe të caktuara negative që na dëmtojnë ne dhe njerëzit që ne dashuri.

Për të rifilluar temën e mëparshme, kur një grup miqsh mblidhen, krijohet një atmosferë e shkëlqyeshme që do ta quajmë një atmosferë kolektive. Edhe kjo do të funksionojë si një fushë tipike energjetike, kështu që do të tërheqë vetë ngjarje pozitive ose negative (dhe, pra, për të gjithë komponentët e aurës kolektive). Në këtë rast, siç është shpjeguar tashmë, energjitë e përbërësve më të fortë do të mbizotërojnë, kështu që nëse energjia do të jetë me frekuencë të ulët, atmosfera kolektive e grupit do të krijojë ngjarje negative që do të prekin të gjithë anëtarët e grupit, pavarësisht nëse janë në aktuale ose diçka që ka të bëjë me të. Isshtë si një fatkeqësi në këmbë që do t’u ndodhë të gjithë anëtarëve në mënyra të ngjashme apo edhe të ndryshme, megjithëse faji i këtij negativiteti u takon vetëm disa anëtarëve dhe jo të gjithë. Për të marrë një shembull të drejtpërdrejtë, është sikur të gjithë ishin në të njëjtën makinë dhe, nëse personi që drejton makinën dhe duhet t’i kushtojë më shumë vëmendje do të hutohet dhe do të luajë duke drejtuar, do të shkaktojë një aksident shumë të rëndë që do të përfshijë të gjithë të pranishmit brenda makinës pavarësisht nëse të tjerët janë të pafajshëm apo jo. Prandaj, duhet ta pranojmë që, nëse të gjithë bien dakord që prania e një personi të saktë gjithmonë sjell probleme në grup dhe fatkeqësi të ndryshme për anëtarët e tjerë gjithmonë dhe vetëm në praninë e tij (qoftë ajo lufton në rrugë, grindje midis përbërësve të grup për shkak të thashethemeve të tij, ashpërsisë dhe bezdisë në prezencën e tij, e kështu me radhë) është mirë të hiqni individin për të shmangur që negativiteti i tij të bëjë që grupi të shpërndahet plotësisht dhe kështu t’i bëjë të gjithë të vuajnë për shkak të tij; është shumë më mirë të sakrifikosh një element për t’i mbajtur të tjerët më të bashkuar në vend që të mbajnë mollën e kalbur në grup dhe të shkaktojnë që të shembet plotësisht.

Nëse flasim për një grup miqsh shumë të bashkuar dhe shumë të sigurt, në të cilin të gjithë janë pozitivë, kjo do të japë një atmosferë shumë pozitive që do të sjellë fat të mirë për të gjithë anëtarët, në mënyrë që të sjellë fat të mirë edhe në jetën e tyre private, duke i bërë ata më të bukur dhe pozitivë. Por nëse flasim për një “kompani të keqe”, për fat të keq do të prekë edhe të gjithë anëtarët që në fillim kishin ide të shëndetshme dhe të pastra, duke i bërë ata edhe njerëz negativë dhe duke sjellë atyre fatkeqësi edhe në jetën private. Shpesh nuk i realizojmë, por “fatkeqësitë” që na ndodhin na rrjedhin pikërisht nga njerëzit “miqësorë” që ne shpesh i frekuentojmë. Pavarësisht nëse është mik, koleg apo anëtar i familjes, aura nuk i duket askujt në fytyrë: prandaj shpesh ndodhin fatkeqësi për ne për shkak të këtij personi.

Nëse flasim për grupin tipik të daljeve, ku të gjithë e quajnë veten miq, por ku ata dalin vetëm sepse nuk kanë askënd tjetër ose për shkak të zakonit që ta bëjnë atë për kaq shumë vite, edhe pse miqësia është bërë e sheshtë, atmosfera kolektive e grupit nuk do të jetë shumë e akorduar, në fakt disa anëtarë do të jenë më të ndarë dhe të tjerë pak më shumë të lidhur, por në praktikë do të jetë një atmosferë kolektive e paqëndrueshme dhe mjaft e dobët.

Faqja 6 nga 6

Përveç kësaj, një grup miqsh krijon një fushë të energjisë kolektive, e cila duhet të bashkojë njerëzit brenda dhe t’i mbrojë ata nga jashtë; Duhet pasur kujdes që të shfrytëzohet kjo kube mbrojtëse për të mirën e vet dhe të mos arrihet e kundërta. Në fakt, pasi ne e dimë se uniteti është forcë, një grup i bashkuar bën një atmosferë shumë më kompakte kundër ngacmuesve, njerëzve të këqij dhe ngjarjeve negative që na ndodhin, në mënyrë që ata ta kenë shumë më të vështirë hyrjen dhe dëmtimin një nga përbërësit. Natyrisht që kjo ndodh nëse të gjithë përbërësit janë të bashkuar dhe nuk ka mollë të kalbura: në këtë rast është mirë t’i shkëpusni ato nga grupi, sepse atmosfera kolektive funksionon mirë dhe nuk ka vrima nga të cilat do të hyjnë problemet. Një grup duhet të sjellë të mira për çdo komponent, jo të keqen!

Kur jetoni një jetë në grup, duke ndarë gjithçka me miqtë tuaj, duhet të dini se si të përdorni kube të miqësisë si mbrojtje dhe jo si shtypje. Në fakt, zakonisht aura kolektive e grupit parandalon njerëzit e rinj, megjithëse të mirë dhe interesant, të bashkohen në turne, sepse gjithmonë ka ndonjë anëtar xheloz që përplas çdo të ardhur me aurën e tij nga frika se mund ta vjedhë atë vendi Siç është përmendur tashmë, atmosfera kolektive nuk është e vlefshme vetëm kur jemi bashkë, por gjithashtu ndikon secili prej anëtarëve në distancë, sepse afërsia është gjithashtu emocionale. Për këtë arsye, kur marrim pjesë në një grup ne priremi të mbyllim mendjen te miqësitë e reja, duke menduar se tashmë kemi të gjitha ato që na duhen dhe se nuk kemi nevojë për të tjerët. Kush na imponoi një kufi miqsh? Ishte aura kolektive e grupit që frekuentojmë. Në fakt, miqtë shpesh janë shumë xhelozë, kështu që ato ndikojnë në atmosferën tonë – pa njohuri – në mënyrë që njerëzit e tjerë të mos ndjehen të tërhequr nga ne dhe ne për të tjerët, kështu që ne nuk do të njohim miq të rinj, të cilët – sipas tyre – mund të vjedhin vendin e tyre. Edhe pse me sa duket mund të duket një gjë e ëmbël dhe e bukur, në realitet miqtë tanë po mbyllin shumë mundësi pozitive që mund të na ndodhin në jetën e përditshme, si intervista për një punë të re, një të dashur të ri, një mik të ri të mirë dhe gjithçka për xhelozinë e humbjes së vetvetes ose, nën të, se ne mund t’i kapërcejmë ata dhe për këtë arsye të jemi më të lumtur se ata ose të lumtur edhe pa to.

Meqenëse ishim fëmijë, por edhe si të rritur, jemi mësuar të mbetemi të lidhur me grupin e miqve, sikur të mos ishte vetëm një gjë e bukur, por edhe një burg në të cilin vendosëm të hynim. Vetëm mendoni për të gjitha kohërat kur disa anëtarë ishin të ftuar në një parti ose në një dalje, por meqenëse njëri prej tyre nuk mundi, ai u kërkoi të gjithë të tjerëve që të mos shkonin sepse nuk mund të. Edhe pse kjo duket si një ngjarje që ndodhi vetëm si fëmijë, në të vërtetë shumë të rritur sot vazhdojnë të jenë xhelozë, duke detyruar miqtë e tyre të mos shkojnë në një parti, në një takim, në një dalje, nëse nuk mund të shkojnë atje. Grindjet janë të shumta, sepse nëse një anëtar do të shkojë në festë në vend që të qëndrojë në shtëpi për shkak të “solidaritetit”, në kthimin e tij ai do të vuajë shkallën e tretë të pyetjeve agresive, në të cilat, shoku xheloz, do ta pyesë se si shkoi, kështu ai bëri, kush ishte atje dhe kush nuk ishte aty, me një pamje të neveritshme dhe nervoze sepse shkoi atje pa të. Nuk ka një term të përshtatshëm për të përshkruar sa qesharake, por gjithsesi ndodh sot me vitet 50 dhe jo vetëm me 13-vjeçarët. Prandaj, është mirë të qëndrojmë të vetëdijshëm dhe të njohim kur një vendim është i yni ose buron nga dikush tjetër që po ndikon tek ne, i cili ndonjëherë mund të jetë lehtësisht mik i yni dhe jo domosdoshmërisht armiku ynë.

Edhe pse duket e padrejtë, shpesh miqtë dhe të afërmit tanë ndikojnë në aurën tonë edhe më keq se armiqtë tanë, siç janë prindërit tanë mund të bllokojnë ardhjen e një partneri të mirë nga frika se do të na largojë prej tyre, nga frika se do të jetë shumë shpejt, ndonjëherë nga xhelozia se ne mund të bëhemi autonome e jo të mbetemi “fëmijët” e tyre, të cilët mund të kontrollojnë dhe të urdhërojnë për jetën. Duke bërë kështu, megjithatë, ne nuk do të gjejmë personin e duhur, sepse ata do të jenë të njëjtët njerëz që duam të prishin jetën, ose ne nuk do t’i realizojmë ëndrrat tona në të ardhmen, sepse të afërmit tanë mendonin se ata ishin të gabuar, fëminorë ose shumë të lartë për ne, duke planifikuar për ne një jetë monotone dhe pa asnjë sukses, ashtu si punëtori tipik i pakënaqur me jetën e tij. Si pasojë, është mirë të mësojmë të zotërojmë aurën e dikujt për të mos lejuar që dikush tjetër të marrë vendime për jetën tonë dhe t’i afrohet fatkeqësisë ose të largohet nga ngjarjet e bukura që do të kishim aq shumë të dëshiruar, pavarësisht se kush janë ata. Duke mësuar të njohim aurën, ta forcojmë atë dhe ta pastrojmë herë pas here programet e reja të energjisë që krijojmë çdo ditë dhe jo vetëm ato të së kaluarës, ne lejojmë që evolucioni ynë të bëjë një kërcim shumë më shpejt sesa dikush tjetër vendos të mbetet i pavetëdijshëm për aftësitë energjik dhe nga i cili do të mbetet përgjithmonë skllav. Do të ketë akoma shumë për të thënë, por ndërkohë asimiloni këtë informacion dhe kuptojeni më mirë, sepse ajo që do të gjeni në mësimet e mëposhtme do të jetë edhe më interesante!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/36226) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]