Disponibile in:

08 – Isfarë është një rrugë shpirtërore – Drita në errësirë (1 pjesë)

Cos'è un percorso spirituale

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Unë e prezantoj Akademinë me një analogji të vogël, e cila do t’ju ndihmojë të kuptoni nëse kjo është rruga për ju.

Ju jeni mësuar të jetoni brenda asaj që unë e quaj Frekuencën e Ulët gjatë gjithë jetës suaj, të cilën mund ta imagjinonim si një dhomë të errët që ju pengon të shihni se çfarë është përreth jush. Gjithmonë jeni mësuar të jetoni në errësirë, një errësirë ​​totale që nuk ju lejon të njihni karakteristikat e kësaj dhome, ngjyrat, mobiljet, mobiljet ose dyert; ju nuk shihni asgjë Në një kuptim, megjithatë, ju ndiheni pothuajse të sigurt duke mos parë, sepse ju jeni mësuar me të gjithë jetën tuaj, kështu që ju ndjeheni të sigurt dhe disi ju pëlqen. Të jetuarit e mbyllur në atë dhomë të errët është gjithçka që ju e dini dhe ju keni bërë gjithmonë, kështu që nuk ju ndodh që të doni të dilni dhe të mësoni për tjetrin.

Brenda jush, shumë thellë, ju e dini që ajo dhomë e errët po ju mban të jetoni jetën tuaj të vërtetë sepse ndjeheni të mbyllur dhe të mashtruar në një realitet shumë të ngushtë për ju. Por rutina, çdo ditë e njëjtë, pa ndonjë gjë që ndodh ndonjëherë që të trondit jetën, të bën të ndjehesh i sigurt. Pastaj, në një moment të caktuar, ndërsa jeni duke ulur duke prekur dyshemenë plotësisht në errësirë, ju gjeni një ndeshje që ndoshta ju ngatërron për njërën nga ato lodrat e vogla ose kalimet me të cilat kënaqeni duke shpërqendruar veten në atë dhomë. Ju luani me këtë shkop dhe humbni pak kohë më vonë, derisa një ditë nga instinkti dhe pothuajse pa e ditur si, ju e fërkoni atë dhe kjo ju zjarret. Ndriçon një dritë e madhe, pastaj thahet, por në jetën tuaj është si një shpërthim adrenaline. Papritur ju zbuloni se ka diçka më shumë se errësira e zakonshme: ka dritë! Kjo ndeshje mund të simbolizonte meditimin.

Por ndeshja nuk zgjat shumë, kështu që shikojeni për një moment pa e kuptuar vërtet se si, sepse dhoma është plotësisht e errët dhe ju po mbani një shkop që bën një reagim të çuditshëm, lëshon dritë për të cilën nuk jeni mësuar! Dhe kjo ju kthen, por ju shqetëson ndërkohë, pothuajse sikur të kisha frikë. Drita verbuese, edhe pse e vogël, që rrjedh nga flaka e asaj ndeshje, ju mbyt sepse është diçka krejt e re për ju dhe, sa më shpejt që të dalë, ju pothuajse mbeteni të guximshëm dhe ndezur në hapësirë. Mundohuni të kuptoni pse, përpiquni të kuptoni se si mund të kishte ndodhur, përpiquni të jepni një shpjegim logjik derisa të preferoni të mendoni se e keni imagjinuar plotësisht. “It’sshtë e errët gjithçka këtu, gjithmonë ka qenë, nuk ka asgjë ndryshe” mendoni, duke provuar të mbani mend ndjesinë që keni ndjerë ndërsa shikoni atë flakë të vogël; “Askush nuk më tha për dritën, që do të thotë se nuk ka dritë! Nëse do të ekzistonte e gjithë bota, ai do ta dinte … “vazhdoni në mendjen tuaj, në përpjekje për të dhënë një shpjegim për atë që keni përjetuar. Pra, për ca kohë vendosni të ktheheni për të jetuar jetën tuaj në errësirë, duke harruar atë që ndodhi me atë ndeshje. Kthehuni në rutinën tuaj, në zonën tuaj të rehatisë, ku përdorni kohën tuaj për të bërë sikur të bëni diçka, ndërsa lëvizni ngadalë në errësirë ​​nga frika se mos lëndoni veten. Shumë herë ju vendosni të qëndroni të ulur, të palëvizshëm për një kohë të gjatë, madje edhe për periudha shumë të gjata të jetës tuaj, nga frika se duke lëvizur mund të shkelni diçka ose të godisni një mur dhe të lëndoni veten për shkak të errësirës. Kështu që ju vendosni të qëndroni ulur, nga frika se mos lëndoni veten për shkak të shikimit tuaj që ju pengon të shihni në errësirën e errësirës, ​​në vend që të pranoni se problemi i vërtetë, pengesa e vërtetë që ju pengon të ecni përpara, është pikërisht errësira, jo pamja juaj

Rastësisht, një ditë, ndërsa po shtrëngoni duart për të provuar të gjeni diçka, ju gjeni diçka tjetër: një ndeshje tjetër. Ti e di që është përsëri ai: është ai që ndriçon, që bën një dritë të jashtëzakonshme në atë errësirë ​​të errët.

Faqja 2 nga 3

Ju e dini që nëse e fërkoni atë në tokë ai do të ndizet dhe do t’ju lejojë të provoni përsëri atë ndjenjë nga rutina: një ngacmim i çuditshëm që pothuajse ju frikëson, por brenda jush e dëshironi sepse e ndjeni se ato pak minuta dritë ju bëjnë të ndjeheni si një emocion brenda që do të dukej gati një rilindje. Merre, fërkoje dhe ja ku është .. Ajo dritë ndriçon fytyrën tënde! Sytë e tu ndriçojnë me të dhe, megjithë frikën fillestare, ju vendosni të dëshironi ta shikoni përsëri atë, për të dëshiruar ta shikoni atë për shumë më gjatë. Në fillim përqendroheni vetëm në mirëqenien që ju bën të shikoni në atë dritë. Prandaj herë pas here shkoni në kërkim të ndeshjeve të reja për t’i ndezur dhe për të parë dritën e tyre, derisa ato të fiken dhe ju të ktheheni në errësirë ​​totale që ju pengon të shihni dhomën. Kërkimi i ndeshjeve është i krahasueshëm me gjetjen e asaj hapësire, gjatë ditës, në të cilën ju mund t’i lejoni vetes të praktikoni. E gjithë dita ka kaluar midis angazhimeve, punës, një mijë mendimeve që ju bëjnë të jetoni në pavetëdije, pra në errësirë, por herë pas here kërkoni një hapësirë ​​për ju në të cilën mund t’i kushtoheni meditimit tuaj të përditshëm.

Kërkimi i ndeshjeve tani bëhet një rutinë që ju nuk dëshironi të humbisni sepse ju mendoni se ju bën të ndjeheni mirë, kështu që kaloni ditën tuaj në errësirë ​​por herë pas here prekni me duar për të provuar të gjeni një ndeshje për të përdorur, por jo gjithmonë i gjen ato, në të vërtetë ka ditë kur nuk mund të gjesh mënyrën për të medituar. Të gjithë e jetojnë rrugën e tyre ndryshe, prandaj ka nga ata që kanë ndalur më parë, të mbytur nga drita e fortë e ndeshjes së parë, ka nga ata që në vend të kësaj do të lodhen duke kërkuar ndeshje, sepse besojnë se kthimi i tyre është shumë i lodhshëm, dhe ata që gjithmonë kanë pasur mes duart e ndeshjeve por ai kurrë nuk e kuptoi se si t’i përdorë ato, sepse gjithmonë i përdorte ato si shkopinj të thjeshtë pa menduar kurrë për ndriçimin e tyre. Ende të tjerët, pothuajse menjëherë e kuptojnë fatin që patën në gjetjen e asaj ndeshje, por, megjithatë, ata e ndezin atë dhe vëzhgojnë dritën e saj pa vazhduar më tej. E tëra ato që bëjnë janë të qëndrojnë akoma dhe të shohin dritën në pritje të konsumimit dhe të fikur. Ka disa, përkundrazi, që pas një periudhe pak a shumë të gjatë vëzhgimi dhe mirëqenieje të përjetuar falë dritës së ndeshjes së vogël, ata do të fillojnë të reflektojnë se sa e dobishme dhe mendjelehtë do të ishte të përdorni dritën e asaj ndeshje për të kërkuar të tjerët, duke bërë kështu më pak përpjekje t’i gjesh në dhomë, sepse ndriçimi i ndeshjes do t’i lejonte ata të shohin më mirë ku vendosen të gjithë të tjerët. Kjo është nga vjen rruga e vërtetë shpirtërore: nga momenti kur ndaloni të shikoni bukurinë e dritës, por vendosni ta përdorni atë energji për të arritur qëllime më të mëdha.

Të mendosh ta bësh atë nuk është njësoj sikur ta bësh atë, kështu që ka ditë kur të humbësh dëshirën, ditë kur preferon të kërkosh nesër, ditë kur edhe nëse dëshiron, nuk mund të gjesh ndeshje rreth teje, ose nuk mund të gjesh kohë për të medituar; kështu kalon koha. Me insistim, megjithatë, ju keni arritur të zbatoni planin tuaj dhe, sa më shpejt që të gjeni një ndeshje të re në dritë, në vend që të prisni që efekti të zhduket dhe pastaj drita të dalë, ju përdorni çdo sekondë të kohëzgjatjes së tij për të kërkuar ndeshje të tjera në dhomë . Në sytë tuaj drita e ndeshjes duket shumë e madhe sepse është drita e parë që keni parë në tërë jetën tuaj, por në realitet ajo dritë është me të vërtetë e vogël, në fakt nuk zgjat shumë dhe ndriçon vetëm disa centimetra nga fytyra juaj, kështu që është shumë i vogël për t’ju treguar gjithçka ka për të parë. Por për ju do të duket mjaft, në fakt ju do të besoni se e dini gjithë botën tani që keni parë atë dritë të vogël, kështu që ju tashmë mund të ndjeheni të kënaqur.

Koha kalon dhe dita ditës ju përdorni ndeshjet që keni mbledhur për të gjetur të tjerët, por për shkak të angazhimeve të ndryshme dhe kohës së humbur, i ktheni ato vetëm një në një herë, pa menduar se nëse i ndizni të gjithë së bashku, do të krijonit një dritë shumë më të madhe. Ndonjëherë ju mendoni për këtë, derisa një ditë të ndizni një të parë, por ndërkohë përpiqeni të ndizni një tjetër, i pari tashmë po fiket. Kështu që ju përfundoni duke menduar se është thjesht një humbje e panevojshme e kohës dhe energjisë. Por kërkon kohë para se të kuptoni se me një ndeshje mund të ndiznit të gjithë të tjerët dhe që së bashku ata do të krijonin një dritë të shkëlqyeshme. Por një ditë ju mendoni për këtë dhe … Wow, çfarë ide e shkëlqyer! Bëni një ndeshje, fërkojeni atë dhe shpejt me dritën e saj të flakës të gjithë të tjerët në të njëjtën kohë, duke bërë një shkëlqim të shkëlqyeshëm dhe të jashtëzakonshëm!

Faqja 3 nga 3

Drita e tyre është aq e madhe sa ju jeni të magjepsur nga ajo, ju qëndroni atje duke e shikuar atë me frikë pa ngritur një gisht dhe pa e kuptuar atë, ndeshjet dalin njëra pas tjetrës dhe ju ktheheni në errësirë. Pavarësisht kësaj, ju ende ndjeheni të zhytur në ndjenjën shumë të këndshme që ju dha ajo dritë jashtëzakonisht e madhe, deri në atë pikë sa vështirë se vini re se jeni rikthyer në errësirë ​​për disa sekonda, pastaj për disa minuta. Ju ende mendoni se jeni në dritë sepse shkëlqimi i saj ju ka fituar, por nuk e keni mendjen të ktheheni në errësirë ​​për një kohë. Sigurisht që kthimi i të gjitha ndeshjeve së bashku ia vlente, sepse ju tregoi atë dritë të shkëlqyeshme që ju ngacmonte, nga ana tjetër nuk dinit se si të përfitoni nga ai moment dhe ju qëndruat ende duke ndezur dritën duke pritur kohën për të skaduar. Gjithashtu, ju keni konsumuar të gjitha ndeshjet në furnizimin tuaj, kështu që nuk keni më për t’u përdorur dhe duhet të rifilloni kërkimin tuaj që nga fillimi, në errësirë. Sigurisht, megjithatë, hulumtimi nuk do të fillojë nga e para përsëri, sepse këtë herë ju e dini shumë më mirë atë që po kërkoni dhe çfarë doni të gjeni, ndryshe nga kur ju e gjetët ndeshjen për herë të parë dhe nuk e dini as se si vazhdoi, e lëre më pse të duhet ta ndizni .

Shumë njerëz ndalen këtu, në kujtesën e shkëlqimit të dritës që jetoi në një moment, duke e lënë veten të zhgënjehen nga ajo memorie e bukur, pa menduar se mund të kërkojnë përsëri ndeshje (ose kohë për të medituar) dhe të mbështesin përsëri atë përvojë të bukur, sa herë ata dëshirojnë. Të tjerë, megjithatë, megjithë errësirën dhe përkundër shumë arsyeve nga të cilat përhapen si të gjithë njerëzit e tjerë, kanë një sy që i sheh më larg dhe vendosin të kthehen përsëri në kërkim të ndeshjeve të reja, t’i kthejnë për të gjetur të tjerët, për t’i ndezur të gjithë së bashku dhe krijoni një dritë të madhe dhe të fortë, por kësaj here me qëllimin për ta shfrytëzuar atë dhe jo vetëm të qëndroni ende për ta rregulluar atë. Disa njerëz pastaj bëhen strategjistë: ata e kuptojnë rëndësinë e asaj dritë dhe duan të gjejnë mënyra për të jetuar në atë dridhje për aq kohë sa të jetë e mundur, sepse të jetosh në errësirë ​​nuk është më e vetmja gjë që u intereson atyre: ata nuk kanë më frikë të dritës, kjo është arsyeja pse ata nuk e ndjejnë më nevojën për tu hedhur në errësirë. Kështu, disa njerëz vendosin të përpiqen, të gjejnë më shumë kohë gjatë ditës në çfarëdo mënyre, të praktikojnë pak më shumë sesa vepruan më parë dhe të evoluojnë një hap më tej çdo ditë. Ja se si, disa njerëz, duke gjetur ndeshje të reja, arrijnë të gjejnë rezervë të tërë qirinjsh. Qirinjtë, siç e dimë, kanë një kohëzgjatje shumë më të gjatë se flaka e vogël e një ndeshje mund të zgjasë, kështu që qiri në këtë histori paraqet meditimin më të thellë. Ne nuk flasim më për një meditim të bazuar vetëm në relaks, por ai që shkon përtej relaksimit të thjeshtë dhe ju lejon të evoluoni shpirtërisht.

Disa njerëz shkojnë më tej, sepse ata duan të dinë se sa e fortë drita që buron nga shumë qirinj të ndezur së bashku, që, së bashku, mund të ndriçojnë një zonë shumë më të madhe sesa dikur, kur ata ndiznin më shumë ndeshje në një kohë. Drita e qirinjve më të ndezur do të ishte më e fortë, më e ndritshme, më e gjerë, por mbi të gjitha më e qëndrueshme se ndeshja që kishin njohur më parë. Ky është vetëm fillimi i rrugëtimit tuaj shpirtëror. Ju keni ndezur një ndeshje dhe jeni akoma në fazat e hershme, në të cilat jeni akoma pak i frikësuar nga ajo dritë e fortë që ju ka mërzitur shikimin tuaj për të jetuar në errësirë ​​totale: pavetëdije. Ndërkohë, megjithatë, me vizionin e asaj dritë, pothuajse do të duket sikur të keni mbërritur në destinacionin tuaj, ose që tashmë keni zbuluar gjithçka që duhej të zbulohej, vetëm sepse keni pasur përvojën e parë me një flakë të vogël ndeshje. Megjithatë, rruga as nuk ka filluar, sepse kjo është vetëm shija e parë e njohurive që mund të shijoni.

Kështu është rruga shpirtërore e Akademisë së Ndërgjegjës Dimensionale: në fillim mund të ndjeni tronditjen e rutinës së kolapsit, por sa më shumë të shijoni dritën e dijes, aq më shumë do të dëshironi të mësoni për tjetrin, kështu që do të dëshironi të përdorni këtë dritë për të arritur qëllimet më të mëdha. Një udhëtim shpirtëror nuk është vetëm kërkimi i dritës për të qëndruar i qëndrueshëm dhe për ta vëzhguar atë derisa të konsumohet. Rruga shpirtërore ju mëson të përdorni atë dritë për të krijuar një tjetër, në mënyrë që të mos ketë fund, por përkundrazi të zgjerohet. Përmes Akademisë do të keni qasje në njohuri të reja që, si dritat në errësirë, do t’ju habisin dhe më pas do t’ju pushtojnë, sepse do të kuptoni që nuk doni më shumë të bëni pa dije. Pasi të keni shijuar njohuritë, nuk do doni më të ndaleni në errësirën e pavetëdijes.

Kjo nuk është vetëm një rrugë leximi, kjo është Accademia di Coscienza Dimensionale.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/18057) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©
 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]