Disponibile in:

60 – Lëvizjet e energjisë – Lëvizja e energjisë Chakra (1 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 9

Sot do t’ju sqaroj se cilat janë Lëvizjet e Energjisë.
Siç mund ta imagjinoni nga i njëjti term, është një ushtrim që ju lejon të lëvizni energji si brenda trupit tuaj ashtu edhe jashtë saj, dhe përmes tyre do të zhvilloni shumë aftësi të tjera. Arsyeja e parë që duhet të praktikojmë Lëvizjet e Energjisë është të ndihmojmë trupin tonë të përvetësojë më mirë energjinë pranike gjatë frymëmarrjeve të vetëdijshme në Meditim. Duke lëvizur energjinë e trupit tonë, ne do të zgjidhim cilat mund të jenë blloqet e energjisë, të cilat në përgjithësi pengojnë lëvizjet më të lëngshme. Ne të gjithë kemi blloqe të vogla energjie këtu dhe atje, asgjë serioze, përveç që ato mund të shqetësojnë rrjedhshmërinë e energjisë kur ne pastaj vazhdojmë të praktikojmë teknika të rëndësishme si shërimi i energjisë, udhëtimi astral dhe gjithçka tjetër. Lëvizjet e energjisë janë shumë të dobishme si për të përmirësuar rrjedhshmërinë brenda trupit tuaj, ashtu edhe për të rritur aftësinë tuaj për të dini se si të përdorni energjinë për të tjerët; për shembull ata ju ndihmojnë në teknikat altruiste të energjisë si Shërimi i Energjisë tek një person tjetër.

Të dish të lëvizësh energjinë është baza e çdo teknike tjetër, sepse nëse je në gjendje të lëvizësh energji, shpejt bëhesh i aftë të bësh asgjë. Në fakt, të gjitha aftësitë psikike bazohen në energji, kështu që të dish të lëvizësh është një ndihmë e shkëlqyeshme për të zhvilluar të gjitha fakultetet e tjera që dëshiron. Ushtrimi është shumë i shpejtë dhe i thjeshtë, megjithatë, tashmë nga seanca e parë, do t’ju sjellë mirëqenie fizike dhe përmirësime që do të vini re menjëherë gjatë Meditimit të ardhshëm. Unë ju këshilloj të merrni rehat dhe të praktikoni këtë ushtrim të thjeshtë, i cili do t’ju lejojë të kuptoni vlefshmërinë e kësaj teknike.

Le të fillojmë me një ushtrim të thjeshtë të lëvizjeve të energjisë.

Filloni të relaksoheni…

Uluni të përbërë, me shpinën drejt.

Mund të mos i kaloni këmbët tuaja, ose të uleni në gjysmë zambak uji.

Kështu që merrni frymë thellë…

Dhe ndjeni energjinë e bardhë që ju futet.

Me çdo frymë… ndjehesh i qetë.

Dhe ngre tonin.

Tani zgjidhni dorën me të cilën jeni më të kënaqur për të lëvizur energji, ndërsa tjetra do të qëndrojë akoma.

Pastaj, me dorën e zgjedhur, pozicionohuni pranë Chi,

dhe nga chakra fillon të rrisë energjinë deri në Plexus.

Pastaj ngrini ngadalë dorën, duke filluar nga Chi, dhe ngadalë afrojeni Plexus.

Ndërsa dora juaj ngrihet fizikisht, ju duhet të përqendroheni brenda trupit tuaj për të ndjerë lëvizjen e energjisë, e cila ndjek dorën.

Pra përqëndrohuni…

Ngrini dorën…

Afrimi me Plexus…

Dhe kur të keni mbaruar të përsërisni.

Pastaj duke u nisur përsëri nga Chi, pa prekur chakra me gishta, por vetëm duke iu afruar dorës,
ngrihuni ngadalë me dorën tuaj, deri sa të arrini Plexusin.

Mos e mbani frymën ndërsa praktikoni, por mos harroni të qëndroni të qetë dhe pastaj të merrni frymë.

Tani merrni frymë thellë…

Kthehu tek Kush…

Dhe tani, ndërsa ngrini dorën, përqendrohuni mbi të gjitha në ndjesinë e brendshme fizike.

Pra përqëndrohuni në këtë fije energjie nga Chi që ngrihet në chakra Plexus.

Epo, tani pushoni krahët…

Dhe ne praktikojmë të njëjtën ushtrim përsëri por pa përdorur dorën; në këtë mënyrë ju jeni të sigurt që e kuptoni se çfarë është Lëvizja e Energjisë.

Në thelb përqendrohuni në Chi,

dhe tani, imagjinoni dhe vizualizoni këtë linjë të bardhë që nga Chi ngrihet lart për të arritur në Plexus.

Ndërsa e bëni atë të marrë frymë, mos e mbani frymën, sepse nëse merrni frymë është më e lehtë që energjia të lëvizë.

Shfaq këtë linjë të bardhë përsëri duke filluar nga Chi dhe shko deri në Plexus, me një lëvizje të ngadaltë…

Në atë mënyrë që ta perceptoni, ndryshe nga një lëvizje që është shumë e shpejtë që rrezikoni të mos dëgjoni.

Do të mund ta bënte më të lehtë për ju të merrni frymë nga Parë nga Chi dhe, pas kësaj frymëmarrjeje, të ndjeni energjinë që keni mbledhur shkoni deri në Plexus.

Pra, tani merrni frymë nga Chi, ndjejeni energjinë që hyn…

Dhe tani kjo energji do ta lëvizë atë lart në trup derisa të arrijë në chakra Plexus.

Në përvojat e para, ju vetëm po vizualizoni këtë lëvizje, por duke vazhduar me stërvitjen do të filloni të ndjeni me të vërtetë këtë lëvizje, do ta ndjeni brenda trupit, dhe do të jetë shumë fizike.

Tani le të fillojmë me ndihmën e dorës.

Pastaj përqendrohuni duke e afruar dorën tuaj në Chi, dhe ngadalë me dorën tuaj bëni një shenjë për të rritur energjinë derisa të arrini në chakra të zemrës.

Ndërsa lëvizni dorën brenda trupit tuaj, shikoni këtë linjë të bardhë që lëviz pas lëvizjes së dorës tuaj.

Prandaj nga Chi, kjo linjë e bardhë arrin deri në çakrën e Zemrës.

Kur të keni mbaruar, filloni përsëri, kështu që ripoziciononi dorën ngjitur me Chi dhe ngadalë ngjituni në çakrën e zemrës.

Edhe nëse në fillim nuk do ta ndjeni këtë lëvizje lëngu, ose siç e prisni, mund të vini re lëvizjen, nga fakti i thjeshtë që mund të merrni disa goditje shumë të lehta në stomak, atëherë tek chakra Plexus, ose chakra e Zemrës mund të fillojë të rrahë një pak më shpejt; ose akoma mund të ndjeni disa dhimbje shumë të lehta në zonën e çakrës së zemrës.

Prandaj, edhe nëse nuk e keni ndier lëvizjen e lëngut që fillon nga Chi dhe mbërrin në chakra të zemrës, megjithatë mund të keni ndier një shenjë të lehtë, si një binjak i lehtë. Kjo është vetëm përvoja e parë, kështu që mos u nxitoni të dëgjoni të gjitha lëvizjet, një nga një, por përqendrohuni të filloni të ndjeni ato lëvizje të vogla, këtu dhe atje, që mund t’ju tregojnë se teknika po funksionon. Si gjithmonë nuk kanë pritshmëri, në mënyrë që teknika të funksionojë me të vërtetë.

Le të fillojmë përsëri,

Përqendrohuni në Chi, afroni dorën tuaj më ngadalë dhe ngrihuni ngadalë me dorën tuaj derisa të arrini tek chakra në fyt.

Ndërsa e bëni këtë, përqendrohuni në dëgjimin – ose vizualizimin – në fillim – këtë fije energjie që lëviz brenda trupit.

Filloni…

Ndjeni dorën duke lëvizur ngadalë…

Dhe energjia e brendshme vijon.

Mos e mbani frymën, por vazhdoni të merrni frymë…

Arrij fytin…

Dhe filloni përsëri.

Pastaj kthehu në Chi, ngrihu me dorë…

Energjia e brendshme vijon…

Dhe arrin deri në çakrën e Grykës.

Edhe në këtë rast mund të keni vërejtur se mbase nuk e keni ndjerë tërë fijen e energjisë duke ndjekur dorën, megjithatë, pasi të keni afruar chakras, filloni të ndjeni disa pulsacione ose ndonjë binjak të vogël. Kjo natyrisht është e gjitha pozitive dhe ju tregon se po ndodh diçka. Për shembull, ju kurrë nuk mund të keni medituar në chakra Throat, por një herë ju të merrni në afërsi të Chakra Throat gjatë lëvizjes së energjisë, ju mund të keni ndjerë një ndjesi fizike, të tilla si një shtrydhje shumë e vogël, ose goditje të vogla, dhe kjo padyshim tregon që energjia po lëviz.

Tani le të përsërisim stërvitjen, por pa përdorur dorën.

Atëherë relaksohuni krahët,

përqendrohuni tani në Chi, dhe përqendrohuni të perceptoni nga brenda këtë fije energjie nga chakra i cili fillon të ngrihet, ngadalë, deri sa të arrijë në chakra Plexus.

Frymë thellë… ndërsa lëviz energjinë… pa u nxituar.

Kur të arrini në Plexus, vizualizoni këtë energji brenda jush që shkon lart në çakrën e Zemrës.

Megjithëse vizualisht distanca midis Plexus dhe Zemrës është shumë e vogël, kur e ndjen energjinë që lëviz brenda teje, ti e kupton se distanca është më e madhe, shumë më tepër sesa duket.

Prandaj, ajo arrin në zemër…

Dhe tani, nga chakra Zemra, lëviz këtë energji për të arritur tek chakra Throat.

Qetësi.

Shumë mirë, tani le ta bëjmë ushtrimin duke zbritur.

Prandaj, nga chakra e Throat, ne ngadalë rrëzojmë energjinë derisa të arrijmë në chakra të Zemrës.

Tani nga chakra Zemra, zbrit në Plexus…

Nga Plexus, zbrit në Chi… me qetësi.

Shumë mirë. Tani, edhe nëse filli që keni vizualizuar po kalonte në qendër të trupit, mund të keni dëgjuar lëvizje energjie në lartësinë e brinjëve, ose në anët e qafës, ose në anët e gjoksit; kjo ndjenjë nuk është e gabuar, sepse kur lëviz energjinë, edhe kur përqendrohesh në një fije shumë të lehtë të prana, në realitet energjia që po lëviz brenda trupit tënd është më e madhe, kështu që edhe nëse e lëviz atë duke shfaqur një fije shumë e lehtë, në realitet ajo që ju lëvizni është një sasi shumë më e madhe e energjisë, të cilën nuk e perceptoni për momentin, por ka.

Tani le të fillojmë përsëri ushtrimin, me përdorimin e dorës.

Vendoseni dorën afër Chi…

Frymë thellë…

Sigurohuni që të jeni të qetë.

Dhe tani, nga Chi, ngrihuni me dore dhe ndjeni që energjia e brendshme po lëviz…

Silleni atë në Plexus…

Vjen deri te Zemra…

Ndjeni zemrën, ndërsa rrahjet e saj të zemrës rriten…

Vjen deri te chakra Gola…

Ndjeheni chakra në fyt ndërsa aktivizohet…

Tani zhvendos deri në mendjen chakra… me qetësi…

Dhe tani, shkoni deri në chakra Crown…

Dhe vendoseni dorën lart mbi kokë, në mënyrë që energjia të lëvizë edhe jashtë saj…

Kështu që të zgjasë kurorën edhe jashtë saj…

Dhe nëse i kushtoni vëmendje, vërtet mund ta ndjeni Kurorën edhe jashtë kokës suaj…

Nga kjo përvojë mund të kuptoni se chakra Crown është shumë më tepër.

Tani kthehu me dorën tënde afër çakrës së kurorës…

Dhe zbritni ngadalë duke lëvizur energjinë e brendshme deri sa të arrini në chakra të mendjes.

Arrin në Gola…

Arri në zemrën chakra…

Deri në Plexus …

Zbrit në Chi…

Dhe tani, pushoni krahët…

Breathe…

Dhe pushoni.

Dhe ne përfunduam ushtrimin e parë të lëvizjeve të energjisë.

 

Faqja 9 nga 9

Mirë se vini mbrapa! Ndërsa keni qenë në gjendje të provoni dorën e parë, lëvizjet tuaja të energjisë rritin ton tuaj dhe ju bëjnë të ndjeheni më mirë. Praktikimi i këtij ushtrimi para Meditimit, ose ndonjë teknikë tjetër, do t’ju bëjë të ndiheni më të aftë në atë që bëni, me fjalë të tjera do të ndjeheni më të fortë. Kjo ndjenjë është e vërtetë, sepse Lëvizja e Energjisë ju lejon të stërvitni aftësinë tuaj të dini se si të përdorni energjinë dhe të manipuloni atë sipas dëshirës tuaj. Kjo do të thotë që ju do të keni më shumë fuqi mbi energjinë, në mënyrë që të mund të bëni përshtypje qëllimin tuaj për të më shpejt. Gjatë këtij udhëtimi do t’ju mësoj ushtrime të ndryshme mbi Lëvizjet e Energjisë, në mënyrë që të mund të lëvizni edhe atë të brendshëm edhe atë të jashtëm. Ndërsa koha vazhdon, ju do të kuptoni se sa e rëndësishme është të praktikoni këto lëvizje.

Ajo që mësuat sot është hapi i parë i Lëvizjes, që është lëvizja e energjisë së çakrasave. Në realitet ju mund të lëvizni energjinë e çdo zone të trupit, por unë ju bëra të filloni me chakras sepse ato janë pikat më energjike në trup, kështu që ju ndihmuan të ndjeni tashmë ndjesitë e para. Natyrisht lëvizja e energjisë në pjesët e tjera të trupit do të jetë po aq e dobishme dhe e dobishme.

Gjatë këtyre lëvizjeve, ju mund të keni dëgjuar thashetheme në bark ndërsa qëndroni në Chi ose Plexus, ose marramendje të lehta ndërsa keni qenë në chakra Mind dhe Crown. Këto ndjenja ju lejuan të kuptoni se diçka po ndodhte, edhe sikur Rregullatori juaj të dëshironte që të besonit se nuk ishit në gjendje të bëni stërvitjen! Përmes kësaj përvoje të parë tashmë mund të filloni të heshtni Kontrollorin tuaj, pasi lëvizjet kanë qenë atje dhe do të vazhdoni të rriteni në seancat e ardhshme të praktikës! Për këtë arsye ju këshilloj të praktikoni Lëvizjet e Energjisë, sepse ato do t’ju ndihmojnë të përmirësoheni në të gjitha fushat shqisore dhe psikike. Në mësimin tjetër do t’ju mësoj një ushtrim tjetër dhe do t’i shpjegoj më mirë funksionet e Lëvizjeve të Energjisë. Ndërkohë, ju ftoj të na tregoni për përvojën tuaj të parë me këtë teknikë, më poshtë përmes një komenti!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/7177) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 9 nga 9. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]