Disponibile in:

056 – Lëvizjet e energjisë – Zhvendosni energjinë e brendshme (2 pjesë)

Movimenti di energia

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 7

Në mësimin e mëparshëm mbi Lëvizjet e Energjisë ju shpjegova teknikën e parë për të kryer një lëvizje të brendshme. Lëvizjet e Energjisë janë thelbësore për realizimin e disa praktikave, siç janë Udhëtimi Astral dhe Telekinesis, por ato janë po aq të rëndësishme për përmirësimin e pothuajse të gjitha teknikave të tanishme, si Meditimi, Mbrojtja psikike, gjithashtu dhe Prerja e telit, në sa të dish të lëvizësh energjinë ju lejon të dini se si të kontrolloni jo vetëm atë të brendshëm, por edhe atë të jashtëm. Kryerja e Lëvizjeve të Energjisë ju lejon të ndjeni energjinë brenda jush shumë më mirë, veçanërisht kur meditoni dhe praktikoni teknika shpirtërore. Në fakt, kryerja e lëvizjeve të brendshme ju lejon ta bëni trupin tuaj shumë më “të lëngshëm”, në mënyrë që energjia të kalojë më mirë. Për këtë arsye ju ftoj të bëni një seancë të re të Lëvizjeve të Energjisë, në mënyrë që të mund të ndjeni përmirësimet personalisht.

movimenti di energia

Filloni të merrni frymë thellë…
Të dëgjoj të pushosh…

Breathe Prana e bardhë…

Tani zgjidhni dorën me të cilën jeni më të rehatshëm për të lëvizur energjinë, dhe mbani vetëm dy gishta të hapur, indeksin dhe gishtat e mesëm, ndërsa të tjerët mund t’i mbyllin pa i detyruar.

Kështu që tani, pa prekur çakrën, pa prekur lëkurën e trupit me dorë, afrojini gishtat pranë çakras…

Dhe ngadalë lëviz dorën të ngjitesh në çakrën Plexus.

movimenti di energia

Ndërsa bëni këtë lëvizje, ju ndjeni energjinë e brendshme të çakrasve që lëvizin nga Chi në Plexus.
Dhe përsërisni këtë lëvizje, duke filluar nga poshtë lart…
Dhe përsëri, nga poshtë lart.

Përsëriteni këtë disa herë, derisa të filloni të ndjeni një lëvizje shumë delikate, e cila kalon nga Chi në Plexus, si një lloj ndjesi shpimi gjilpërash.
Ju nuk po prekni me gishtat, kështu që padyshim që kjo ndjenjë nuk shkaktohet nga prekja, por në të vërtetë është energjia që lëviz.

Vazhdoni nga Chi në Plexus…
Dhe vazhdoni të merrni frymë, mos mbani frymën.

Tani përqendrohuni nga chlexra Plexus në Throat,
Pra shko lart, nga Plexus, dhe shko në chakra Throat…
Dhe filloni përsëri, nga Plexus…
Arri në fyt…
Dhe filloni përsëri.

Movimenti di energia

Dhe përqendrohuni, sepse ndërsa lëvizni dorën tuaj fizikisht, edhe energjia e brendshme lëviz, duke ndjekur lëvizjen e dorës.

Edhe nëse në fillim dora mund të duket se është një shpërqendrim, në të vërtetë shërben vërtet për të shpejtuar perceptimin e lëvizjes, në fakt dora ofron një ndihmë të madhe për të perceptuar më mirë energjinë.

Kështu që tani rifilloni dhe, nga Plexus, zhvendoseni atë në chakra në fyt…
Bëni frymë me ritmin e duhur, pa mbajtur kurrë frymën tuaj.
Dhe përqendrohuni te energjia e brendshme që lëviz, duke ndjekur dorën.

Tani, nga chakra e fytit, lëviz energjinë lart në çakrën e kurorës.
Pastaj filloni nga Gryka dhe deri në Kurorë…
Dhe përsëris.

Movimenti di energia

Pa u nxituar, lëviz dorën ngadalë në mënyrë që të përqendrohesh më mirë në lëvizjen e energjisë së brendshme.

Tani vendoseni dorën afër çakrës së mendjes,
Dhe filloni të bëni lëvizje rrethore, shumë të ngadalta…
Sikur të doja të vizatoja një rreth në ballin tim…
Dhe ndjeheni këto lëvizje të brendshme të energjisë pas dorës.

movimenti di energia

Bëni lëvizje të ngadalta…

Tani, nga chakra e mendjes, zbrit ngadalë me dorën tënde,
Dhe vazhdon të bjerë…
Chakra pas chakra,
Deri në Chi.

movimenti di energia

Tani merrni frymë thellë…
Kështu që ju pushoni…
Dhe thithin prana…

Tani le të përsërisim stërvitjen, por duke e mbajtur të gjithë dorën hapur…

Le të fillojmë me Chi.

movimenti di energia

Dhe me një lëvizje pak më të shpejtë…
Ne shkojmë deri në Plexus.

Në zemër…

movimenti di energia

Deri në fyt…
Në mendjen chakra…

Movimenti di energia

Kurora Chakra…

 

Movimenti di energia

Ngjit pak më lart…
Tani kthehu në Chi,
Dhe nga largimi Chi, duke shkuar deri në Plexus…
Ndjeni lëvizjen e brendshme që ndjek lëvizjen e dorës.

Dhe nëse dora shkon shumë shpejt, ajo ngadalësohet, në mënyrë që lëvizja e brendshme të mund të ndjekë me saktësi lëvizjen e dorës.
Dhe shkoni lart…

Deri në arritjen e Kurorës.

Shumë mirë, tani le të praktikojmë një ushtrim të ndryshëm.

Përqendrohuni në energjinë e frymëmarrjes nga goja dhe ndjeni energjinë që vjen direkt në chakra të Throat, pa lëvizur dorën tuaj.
Pra vetëm merr frymë…
Të vetëdijshëm për hyrjen e pranës…
Dhe mendoni se shkon direkt në çakrën e fytit.

Tani, ndërsa ju merrni frymë prana, ju mendoni se me çdo frymë energjia lëviz drejtpërdrejt në çakrën e fytit.

Tjetra, bëhet fjalë për zemrën chakra.

Pastaj merrni frymë… dhe ndjeni energjinë që hyn me frymën, e cila kalon së pari nëpër chakra në fyt…
Dhe pastaj merrni në zemrën chakra…

Me një lëvizje të ngadaltë, vazhdoni të merrni frymë dhe vazhdoni të përsërisni ushtrimin.
Atëherë, vizualizoni prana e bardhë që vjen përmes frymëmarrjes në çakrën e fytit…
Dhe pastaj bëhet fjalë për zemrën chakra.

Dakord. Tani e tutje, me çdo frymë, ju kaloni energjinë në chakra të fytit,
pastaj për Zemrën,
dhe më pas ndalet në Plexus.

Pra merr frymë…
I qetë…
Mbërrin në chakra Throat…
Al Cuore…
Dhe për Plexus…

Dhe përsërisni për çdo frymë tuaj.

Më shpejt… ndjeni energjinë që kalon…
Për fytin.
Zemra.
Pleksus.

Përsëriteni…

Throat…
Zemra.
Pleksus.

Ju ndoshta tashmë ndjeni energjinë që ju shtyn të arrini në chakra Chi, kështu që le të kënaqim energjinë…
Frymë.
Ndjeheni se kalon pranë Grykës…
Zemra…
Pleksus…
Dhe vazhdon…
Deri në Chi.

Ok, mendoni se distanca është më e madhe…
Kështu që ne e përsërisim.
Breathe…
Ndjeni grykën…
Zemra…
Pleksus…
Dhe bëhet fjalë për Chi.

movimenti di energia

Ne përsërisim.

Ndiqni kohën tuaj tani…
Vjen deri në Chi.

Përsëriteni… me kohën tuaj.
Filloni nga Gryka…
Ndjeni energjinë në lëvizje.
Deri në Chi.

Tani kërkon një lëvizje më të ngadaltë, kështu që ju keni kohë të ndjeni lëvizjen e brendshme…
Dhe pastaj, me kohën e zgjedhur nga ju, merrni frymë thellë dhe përqendrohuni për të ndjerë këtë energji që hyn dhe kalon nëpër të gjitha chakras derisa të arrini në Chi.

Breathe…

Përsëriteni…

Frymë në prana…
Dhe zbrisni…
Deri Chi…

Ok, tani në vend të kësaj ne praktikojmë duke e marrë energjinë në frymë, por në vend që të zbresim, atëherë drejt chakras në fyt, ajo do të shkojë lart, pastaj drejt chakrës së Mendjes.

Pra merr frymë…
Dhe ndërsa merrni frymë, ju ndjeni energjinë që ngrihet brenda kokës suaj…
Dhe i vjen në mendje chakra…
Përsëriteni me çdo frymë…

Atëherë merrni frymë dhe ndjeni energjinë që i vjen në mendje chakra…
Dhe përsërisni atë…

Vazhdoni…

Dhe tani kjo frymë arrin tek chakra Crown…
Dhe ndalet aty…
Pastaj merrni frymë, filloni përsëri…
dhe ndalet te chakra e Kurorës.

Përsëriteni dhe përsërisni…

Pa nxitim…

Nëse po e praktikonit me sy të hapur…
Tani filloni ta praktikoni me sy të mbyllur…
Dhe nëse e praktikoni mirë, do të filloni të shihni ndezje, si flakë drite, dhe do të duket sikur dikush po fotografon nga ju, edhe nëse padyshim që nuk ka njeri afër jush.

Prandaj vazhdoni të lëvizni energjinë ndërsa merrni frymë…

E ndjeni të ngrihet në çakrën e mendjes
Pastaj deri në Kurorë…
Dhe aty ndalet.

Filloni gjatë.

Ok, tani me një frymë të thellë, ndjeni energjinë që vjen,
Dhe në të njëjtën kohë, ajo zgjerohet drejt të gjitha pjesëve të trupit.
Pastaj ngrihet të dy lart, në drejtim të çakras të Lartë dhe poshtë, duke shkuar për të mbushur të gjitha chakras njëkohësisht.

Breathe…

Dhe mbajeni atë deri në çdo frymë tuaj.

Shumë mirë, e përmbyllëm këtë ushtrim.

Ju ftoj të tregoni më poshtë, përmes një komenti, përvojën tuaj me ushtrimin që sapo keni praktikuar.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/72018) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 7 nga 7. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©
 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]