Disponibile in:

02 – Matrica – isfarë është Matrica (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 4

Ju gjithmonë e dinit ekzistencën e tij, por nuk e dini se cili ishte emri i tij.

Matrica është gjithçka që shihni, gjithçka që ndjen dhe gjithçka që prek. Farëdo që të shikoni, të dëgjoni dhe nuhatni është pjesë e Matricës. Ju jeni gjithashtu pjesë e Matricës.

Matrica është gjithçka që ju rrethon, është rutina që vazhdon, është qyteti, është jeta juaj e zënë. Jeta në këtë botë është Matricë. Shoqëria në të cilën jetojmë është Matrica, toka, qielli, deti, shkolla, puna, njerëz të tjerë, e gjithë kjo është Matricë. Ka një aspekt material dhe një mendje inteligjente, e cila krijon dhe drejton jetën e secilit. Shtë një dimension material, kështu që gjithçka që ekziston mund të preket, shikohet, erë, dëgjohet dhe perceptohet. Matrica është si një vetëdije inteligjente. Shtë një realitet jashtëzakonisht i përparuar artificial, ai është bërë me energji dhe është i aftë të formojë energjinë brenda tij.

Në artikullin e mëparshëm kam shpjeguar disa ndryshime midis energjive të ndryshme, duke parashikuar që energjia materiale është pjesë e Matricës. Imagjinoni që për një moment të jetë në gjendje të lidhni tërë ekzistencën e Planetit në të cilin po jetojmë, një personi: ai ka një trup dhe një mendje. Trupi i tij është prej materie, kështu që nuk është abstrakt, por është diçka që mund të shihet dhe preket, ndryshe nga mendja e tij që duket e padukshme, por është aty dhe është i pranishëm. Brenda gjejmë shumë organizma të tjerë të vegjël, të cilët çdo ditë kryejnë veprimet e tyre dhe mbajnë jetën e organizmit të madh (trupit fizik) që i përfshin të gjithë. Ndërkohë, ka mendjen e këtij planeti të padukshëm, ai nuk mund të preket; është e padukshme por është ajo që aktivizon të gjithë këta organe dhe i lejon ata të veprojnë dhe të vazhdojnë çdo ditë për të vazhduar me detyrat e tyre; këtë të fundit ne e quajmë Frekuenca e Ulët, shkurtimisht e ulët. Mendja ka një inteligjencë të jashtëzakonshme sepse përveç që është në gjendje të aktivizohet çdo ditë dhe të mbajë gjallë trupin fizik dhe të gjithë organizmat e tij të brendshëm, ai është gjithashtu i aftë të krijojë, mendojë, evoluojë dhe prandaj sjell njohuritë e tij përpara. Ne e quajmë trupin Matricë dhe mendja e Ulët. Tani, për thjeshtësi, ne do të flasim për Matricën dhe të Ulët sikur të ishin një gjë, por në artikullin tjetër do të shpjegoj ndryshimet midis dy fytyrave.

Shtë e qartë se Matrica nuk është si një person, përkundrazi është shumë e ndryshme nga ideja e humanizuar që kalon nëpër kokat tona, por brenda trupit tonë fizik ekziston një Matricë e vogël që mbush jetën e çdo organizmi të vetëm që na përbën dhe që, tashmë vetëm duke jetuar dhe duke kryer “detyrat e tyre të përditshme”, ata na lejojnë të jetojmë dhe të përjetojmë jetën tonë. Prandaj Matrica / Low nuk është saktësisht e krahasueshme me ne, por me atë vetëdije që mbush dhe administron jetën e brendshme të trupit tonë fizik. Matrica e shkëlqyeshme është dimensioni në të cilin e gjejmë veten dhe menaxhon jetën fizike të planetit Tokë. Nëse mendoni për këtë është pothuajse si një matryoshka e madhe, në të cilën planeti Tokë ekziston me Matricën e tij dhe ne jemi brenda tij; brenda nesh ekziston një Matricë tjetër e vogël ku gjenden qelizat tona. Mos kini frikë nga kjo temë, sepse nëse ende duket shumë e ndërlikuar për të kuptuar, do të keni shumë mundësi dhe më shumë dokumente në të cilat unë gjithmonë do t’ju shpjegoj më mirë se si funksionon dhe si funksionon; për momentin më lejoni t’ju sqaroj bazën nga e cila fillon gjithçka, në mënyrë që pastaj të mund të kuptoni se si ta menaxhoni jetën tuaj në mënyrë të pavarur dhe ta njihni nga e gjithë kjo.

Faqja 2 nga 4

Në këtë moment ne jemi brenda dimensionit Matrix, një dimension material që mund ta prekim dhe shikojmë. E gjithë ajo që na rrethon është Matrica, por e vërteta është se Matrica është një iluzion i madh, shumë i madh. Farëdo që të shohim, prekja ose ndjehemi është pjesë e iluzionit të madh të quajtur Matrix. Realiteti i vërtetë është se gjithçka është energji dhe asgjë nuk është më e vërtetë se kjo. Kur prekim diçka që vërtet besojmë se ndiejmë prekjen, ngurtësinë, çështjen që e kompozon, por ajo që prekim është një energji e përpunuar që na lejon të ndiejmë ndjesi fizike por që, në realitet, ekzistojnë vetëm në këtë dimension iluzor. Matrica është një videogame e shkëlqyeshme në të cilën ne kemi lindur me VR Visor tashmë të veshur, dhe ne harrojmë – ose nuk do ta dimë kurrë – që ajo që ne po shikojmë dhe jetojmë në të vërtetë është vetëm një lojë me role që duket aq e vërtetë për shkak të syzeve Realiteti Virtual që ne kemi veshur.

Askush nuk na ka paralajmëruar kurrë, sepse të gjithë njerëzit që njohim kanë lindur, ashtu si ne, me këtë përkrenare VR tashmë. Nëse heqim këto syze virtuale do të kuptojmë se realiteti është shumë i ndryshëm nga bota në të cilën jetojmë; por ne kemi lindur me përkrenaren tashmë të veshur dhe ne nuk dimë se si ta zgjidhim atë, dhe as që nuk duhet të ngrihet. Meditimi është çelësi për të zbërthyer helmetën dhe të na lejojë ta heqim atë sa herë që dëshirojmë, por veshja është e kyçur dhe duhet të jemi në gjendje, me shumë durim, të gjejmë levën e duhur për të hequr këtë përkrenare që na mashtron. Matrica nuk është negative, por ne e lëmë veten të mashtrohemi prej saj, duke besuar se gjithçka që shohim është e vërtetë, e bindur se ia vlen të jetosh për këtë lojë dhe të vdesësh për të, në mënyrë që të përfundojmë lojën. Ne kemi lindur dhe jemi rritur të bindur që kemi për të shërbyer këtë lojë video, pa dijeni që të gjithë ata që janë rreth nesh kanë veshur të njëjtën helmetë dhe na pengojnë të njohim levën e duhur për ta zhbllokuar atë.

Por le të fillojmë nga fillimi.

Matrica është një program që administron jetën brenda një organizmi, duke koordinuar të gjithë organizmat e tjerë të vegjël që e përbëjnë atë. Galaktika ka një Matricë të shkëlqyeshme, kështu që ajo që ne shohim ose dimë rreth galaktikës është në të vërtetë ajo që Matrica na paraqet. Brenda galaktikës ka planetë, yje, satelitë, etj., Përfshirë planetin tonë. Toka është e banuar nga shumë qenie të ndryshme të gjalla midis tyre. Ka insekte, kafshë, bimë, njerëz dhe secila prej tyre duhet të respektojë natyrën, ose programet e paracaktuar që të gjithë ne kemi që nga lindja dhe të cilat ne i ndjekim edhe pa e kuptuar, sepse ishte zgjedhur në këtë mënyrë. Natyra është termi me të cilin ne përcaktojmë zgjedhjet e Planetit përmes Matricës së tij. Kështu që galaktika ka Matricën e vet, edhe planeti Tokë brenda tij ka Matricën e vet personale. Ka shumë Matrica në të gjithë universin, të gjitha të ndryshme nga njëra-tjetra por që së bashku përbëjnë Matricën e jashtëzakonshme që i përket vetë universit. Të gjithë janë të ndryshëm por ka shumë ngjashmëri. Brenda planetit Tokë ekziston një Matricë që ne të gjithë e respektojmë çdo ditë, pas thirrjes së natyrës; ashtu si qelizat në brendësinë tonë respektojnë udhëzimet që Matrica e trupit tonë fizik dërgon dhe sigurohet që të gjitha qeniet e gjalla – brenda nesh – të ndjekin dhe të kryejnë në mënyrë që jeta jonë të vazhdojë. Prandaj, Matrica ka një rëndësi thelbësore për radhën e jetës.

Planetdo planet dhe çdo dimension ka një Matricë, ashtu si çdo qenie e gjallë ka një; ju keni një Matricë të brendshme që drejton qelizat tuaja dhe u thotë atyre se çfarë të bëjnë, ashtu si jetoni në Matricën e planetit Tokë që ju drejton dhe ju tregon se çfarë të bëni. Për këtë arsye ju rriteni, ju studioni, ju evoluoni, bashkoheni, filloni një familje dhe më në fund vdesni. Ky është procesi i jetës që Matrix ka zgjedhur për banorët e këtij planeti.

Faqja 3 nga 4

Por jo të gjithë janë të detyruar të veshin një përkrenare përgjithmonë dhe të shohin jetën ashtu siç ka zgjedhur Matrix për ta vendosur, por mund të heqësh helmetën tënde dhe të kuptosh që realiteti që na është imponuar që nga lindja nuk është gjë tjetër veçse një lojë video. shumë realiste ndaj së cilës i premtuam besnikëri të tepruar.

Ajo që ne shohim dhe besojmë çdo ditë është e vërtetë, në realitet është loja virtuale në të cilën kemi zgjedhur të marrim pjesë nën maskën e një personazhi me një trup njerëzor, në të cilin jemi identifikuar shumë larg. Fatkeqësisht, shumica e njerëzve përreth nesh kanë harruar zgjedhjen që ata bënë edhe para se të lindnin, kështu që e mbulojnë karakterin e tyre sikur të ishin vërtet të tyre, duke e bindur veten se ishin thellë në zemrat e tyre. Ata tani mendojnë se si ata ishin personazhi i zgjedhur, ata ndjekin zgjedhjet që ai duhet të bëjë, kryejnë misionet e tyre kryesore dhe ato më të vogla dhe të rastësishme që ndodhin gjatë lojës, dhe respektojnë personalitetin që loja ka vendosur për të. Ata nuk e kuptojnë se janë shumë më tepër sesa personazhi që luajnë, por tani ata kanë rënë aq shumë në pjesën sa nuk mund ta njohin më se kush janë në të vërtetë. Pak sot janë në gjendje të bëjnë pyetjet e duhura: Kush jam unë? A është jeta ime e vërtetë? Pse po më ndodh gjithë kjo? Dhe edhe më pak njerëz vendosin të përpiqen të marrin përgjigje. Realiteti virtual në të cilin jetojmë na bën të besojmë se gjithçka që na rrethon është e vërtetë, sepse gjithmonë na ka rrethuar dhe kjo tashmë duhet të jetë e mjaftueshme për ne.

Prandaj ne besojmë se jeta jonë është e vërtetë, se puna jonë është e vërtetë, se rutina jonë është e vërtetë, që zgjedhja jonë e jetës është e vërtetë, duke harruar që ne po përjetojmë vetëm një lojë brenda një loje video shumë të përparuar. Realiteti është se gjithçka që shohim, prekim dhe ndiejmë janë hologramë të hartuar nga një stilist mjaft i mirë grafik. Por kush është aq i mirë në gjendje të vizatojë Matricën e tërë universit? Dikush ose diçka jashtë video-lojës në të cilën ne kemi rënë, sepse universi ekziston, planeti Tokë ekziston, por është mënyra se si ne e shohim atë dhe mënyra se si e jetojmë atë të jetë iluzore. Ka shumë dimensione paralele me tonat dhe ne po jetojmë vetëm në një nga shumë, por jo në atë ekzistuese. Realiteti i asaj që ne shohim është se gjithçka, dhe unë them gjithçka, është bërë nga energjia. Ne e shohim atë në formë fizike sepse hologrami është i përbërë nga piksele të kuruar mirë në mënyrë që të duket real. Kjo nuk do të thotë që gjithçka që na rrethon është e përbërë nga energjia. Shfaqja e ndonjë gjëje, pavarësisht nëse është akoma ose lëviz rreth jush, është pjesë e Matricës dhe për rrjedhojë iluzore, sepse është pjesë e lojërave video që ju po luani.

Disa personazhe janë të vërtetë, sepse ashtu si ju ata mbanin një përkrenare dhe ranë në pjesë; Përkundrazi, të tjerët, janë figura krejtësisht iluzive, ashtu si kur luani kundër ose së bashku me personazhet e kompjuterit: në lojërat video ato quhen Bot dhe ne i quajmë ato më përgjithësisht të Ulët të Gaia. Projeksioni holografik që shohim dhe mendojmë se kemi të bëjmë me realitetin është një energji që në këtë dimension e njohim si fizikë. Në të vërtetë, gjithçka që na rrethon është një grup kode që përbëjnë atë projeksion të saktë. Ndoshta në të kaluarën ju ka ndodhur të shihni filmin Matrix, të cilin e konsideruat të mërzitshëm ose tërheqës; pavarësisht nga shijet tuaja personale, skenari u përpoq të tregojë publikun informacion të madh, përfshirë realitetin e Matricës, megjithëse i zbukuruar me skenarë kinematografikë. Kur emërtojmë kodet e Matricës menjëherë mendojmë për skenat tipike të filmit, në të cilat kodet jeshile paraqesin realitetin virtual në të cilin jetojmë; një gabim shumë serioz, pasi qëllimi i filmit, ndërsa tregon skenat e rrjetit plot me kode numerike, është që të na bëjë të mendojmë menjëherë për realitetin e Matricës. Në fakt Matrica nuk është një teori e frymëzuar nga filmi homonim, por është filmi që u frymëzua nga Matrica e vërtetë që ka ekzistuar gjithmonë dhe mijëvjeçarët e të cilave kanë provuar kanë lejuar shumë shpirtra të dinë ekzistencën e tyre. Kjo është arsyeja pse ata kanë xhiruar filma të shumtë me tema virtuale me qëllimin e mundshëm për të treguar të gjithëve – aq sa është e mundur – të vërtetën për botën në të cilën jetojmë dhe duke na bërë të kuptojmë se realiteti ynë është iluzor, ndërsa e vërteta qëndron jashtë Matricës.

Faqja 4 nga 4

Gjithçka që prekni, çfarë hani, ajo që pini, çfarë shikoni me sytë tuaj, është projeksioni që Matrix ka zgjedhur të ju tregojë në këtë lojë të madhe video. Në realitet, muret, objektet, tryeza juaj e kuzhinës nuk janë gjë tjetër veçse një sërë kodesh që truri juaj – dhe ai i të gjithë banorëve të tjerë fizikë të këtij planeti – të deshifrojnë përmes helmetit që ata veshin dhe që u lejon atyre të shoqëroni një imazh në ato kode, duke e njohur atë për shembull në një pjesë të mobiljeve sesa në një strukturë virtuale. Kjo helmetë është një rregullator brenda trurit tuaj, gjë që ju bën të përshtateni në mënyrë të përkryer për dimensionin Matrix në të cilin jeni. Matrica, si e Ulët, është ajo që ju gjithmonë e quani Natyrë, është ai që ju konformon në jetë në këtë dimension. E gjithë kjo nuk është negative, sepse trupi juaj fizik është i balancuar në mënyrë të përkryer me vendin ku lindi, pastaj me planetin Tokë. Do gjë që shihni përreth jush është një projeksion energjetik, ose kode të përbëra nga energjia që truri juaj – i programuar dhe i rregulluar në mënyrë të përsosur me kompjuterin e madh të quajtur Matrix – dekodon, përkthen dhe interpreton vizionin në një copë mobilje ose në një material material. Me fjalë të tjera, gjithçka rreth jush është bërë me energji, por ju e shihni atë fizikisht dhe materialisht sepse jeni i përshtatur me atë përcaktim të programit të shkëlqyeshëm që i përket këtij kompjuteri. Ne jemi të vetëdijshëm për kodet e Matricës sepse, nëse vendosni të kërkoni levën e duhur për të mësuar se si të hiqni helmetën tuaj, në të vërtetë mund t’i shihni kodet e Matrix me sytë tuaj. Se shikimi i kodeve është një veprim i vështirë është një fakt: në fakt, shumë pak kanë zgjedhur dhe zgjedhur çdo ditë për të trajnuar për të vazhduar të shohin realitetin e vërtetë; shumë të tjerë preferojnë të bien në gjumë me lojën video që ata po luanin, duke e bërë atë arsyen e tyre të vetme për të jetuar.

Matrica është loja video në të cilën duhet të kishim jetuar një përvojë që i përket këtij dimensioni, por diçka nuk shkoi mirë, sepse e mbajtëm përkrenaren për shumë kohë dhe harruam ta heqim atë. Në fakt, arsyeja për të cilën jemi shumë të lidhur me karakterin tonë në këtë lojë vjen nga përkrenarja jonë: Rregullatori, asgjë përveç mjeteve me të cilat Frekuenca e Ulët arrin të na mbajë të lidhur fort me jetën tonë virtuale, duke na bërë të harrojmë pothuajse plotësisht e asaj reale. Në artikujt e ardhshëm unë do të shpjegoj se çfarë është Frekuenca e ulët dhe si funksionon.

Ndoshta kjo është hera e parë që keni dëgjuar për Matricën, kështu që e gjithë kjo njohuri e shpjeguar me një frymë ju është dukur si një grusht në stomak. E megjithëkëtë, megjithë absurditetin racional që do t’ju bënte të ndaloni të mendoni për të, brenda keni ndier diçka, një ndjenjë që përkthehet në fjalë thotë “E gjithë kjo është e vërtetë, unë tashmë e dija, por nuk doja ta besoja”. Rregullatori është ajo që dëshiron të të mbajë të ulët, të zhgënjyer se nuk ka ende asnjë të vërtetë për t’u zbuluar dhe se gjithçka që ekziston tashmë është e ekspozuar mirë para syve të tu; brenda jush, megjithatë, një ndjenjë e fortë ju shfaq përpara dhe ju mërzit, sepse ajo vazhdon të thotë “isshtë pikërisht ajo që kam dashur të di, sepse ndjeva se diçka përreth meje nuk ishte aq e vërtetë sa unë jam çuar për të besuar”. Ju nuk u interesuat për këto tema rastësisht, ose sepse nuk dini se si ta kaloni kohën; jeni i interesuar sepse diçka e padukshme, por shumë e thellë brenda jush, ka këmbëngulur që të kërkoj përgjigje që askush nuk ju ka dhënë më parë. Ndoshta është koha për të zbuluar se kush jeni, dhe pse jeni këtu.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4272) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 4 nga 4. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]