Disponibile in:

48 – Meditim – Mësoni të relaksoheni (pjesa 7)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Në mësimin e sotëm dua t’ju shoqëroj në një meditim relaksues dhe paqësor. Nuk është gjithmonë e lehtë të relaksoheni, sepse zakonet tona të çmendura na bëjnë të besojmë se meditimi, edhe nëse ka për qëllim të na qetësojë, duhet të bëhet shpejt dhe pas modeleve të programuara dhe të shqetësuara mendore. Në të vërtetë meditimi duhet të jetë një moment i paqes së vërtetë, aq thellë saqë në fund të seancës problemet nuk duhet të bëjnë që ju të ndieni ndonjë ankth apo frikë, por duhet të fitoni njohuri se gjithçka mund të zgjidhet duke e ditur plotësisht se energjia do të punojë për ta bërë atë . Frika e zakonshme që godet shumë njerëz të cilët dëshirojnë të fillojnë meditimin është se nuk janë në gjendje ta bëjnë atë, të mos jenë në gjendje të relaksohen dhe të mos jenë në gjendje të mësojnë jo-menduar; e gjithë kjo sepse duam të qëndrojmë duke besuar se duhet të kemi gjithçka dhe menjëherë, sikur relaksimi të mund të mësohej nga një ditë në tjetrën dhe mund të arrihej duke vendosur të theksonim. Jeta e përditshme na çon në fjalë për të harruar kuptimin e relaksimit, edhe nëse vetëm teorik, e lëre më nuk e shtyj për më vonë. Për momentin relaksimi është pothuajse një sekret që ne duhet të zbulojmë hap pas hapi, duke zbuluar se është shumë më e rëndësishme se sa dukej në fillim. Mënyra për të mësuar meditim të mirë është të filloni me relaksim. Shpejtësia dhe ankthi i arritjes së një përfundimi – siç është e ashtuquajtura zgjim që duket si një qëllim dhe nuk është më një rrugë – nuk do të sjellë ndonjë sukses, sepse për të arritur aty duhet të ndiqet hapat fillestar në mënyrë korrekte.

Në këtë dokument unë do t’ju shpjegoj se si të kryeni një lloj të veçantë relaksimi, të dobishme për t’u përgatitur në mënyrën më të mirë për meditim. Lexoni me qetësi dhe në ndërkohë praktikoni atë. Në këtë mënyrë ju do të kuptoni se si të relaksoheni gjatë meditimit. Përgatitja është thelbësore për një praktikë të mirë: në fillim nuk mund të presësh të meditosh në mënyrë të përsosur dhe është normale të besosh se nuk mund ta bësh, sepse nuk e ke bërë kurrë! Është hera e parë që meditoni, prandaj mos kini frikë të bëni gabime ose të jeni inferiore ndaj të tjerëve. Ne të gjithë shkuam nga rruga e “Nuk mund ta bëj”, kështu që ju insistoni dhe do të keni sukses.

Për secilën fjali të shkruar që do të gjeni brenda kësaj përgatitjeje, koncentrohuni të paktën një minutë para se të kaloni në tjetrën dhe mos u nxitoni për të përfunduar, përndryshe cilësia e teknikës do të ulet.

 

Nëse dëshironi të dëgjoni teknikën e versionit të drejtuar me Audio, klikoni këtu, pastaj vazhdoni të lexoni artikullin; ndryshe, lexoni versionin me shkrim dhe e zbatoni hap pas hapi.

 

Tani, filloni të relaksoheni duke marrë frymë të thellë, por të papërshkueshëm.

 

 

 

Frymë … dhe ndjeni energjinë pranike që po ju afrohet.

 

 

 

Rreth teje, gjithçka është e rrethuar nga prana, energjia, drita e pastër dhe plot paqe.

 

 

 

Përtej mureve të shtëpisë suaj, ka prana,

 


Përtej qytetit, ka prana,

 


Përtej këtij planeti ka prana.

 

 

 

Ndjeni energjinë rreth jush duke hyrë në frymën tuaj.

 

 

 

Tregoni se prana nga qielli dhe ajri ju afrohet.

 

 

 

Prana e pastër e universit që afrohet për të hyrë në ju.

 

 

 

Ndjeni energjinë e gjithë Universit që ndihet i thirrur, i tërhequr për ju; e ndjejnë atë të afrohet.

 

 

 

Ju jeni duke u ndriçuar dhe për këtë arsye ju tërheq shumë më shumë dritë.

 

 

 

Frymë thellë …

 

 

 

dhe të lejojë që ajo të hyjë në një frymë thellë.

 

 

 

Relax mendjen tuaj …

 

 

 

merr frymë thellë, ndjenja që prana ngrihet në kokë dhe zgjerohet …

 

 

 

drita zgjerohet brenda kokës … dhe ju jeni të lumtur …

 

 

 

le mendimet zhduken, le të shkojnë …

 

 

 

përqëndrohet vetëm në këtë moment.

 

 

 

Për një moment, shikoni duart tuaja: mbyllini ato dhe prillin ngadalë, shikoni se si lëvizja e tyre është mekanike. Bëhuni të vetëdijshëm për trupin tuaj.

 

 


Ju nuk jeni trupi juaj … duart tuaja janë pjesë e trupit tuaj, i cili përmban shpirtin, atë që jeni me të vërtetë.

 

 

 

Ti nuk je trupi: ti je ajo që është brenda.

 

 

 

Shikoni duart … dhe ndjeni ato …

 

 

 

Feel them, ata nuk jeni ju …

 

 

 

Prill dhe shikoni lëvizjet e tyre …

 

 

 

lëvizni duart pa menduar për të lëvizur ato, bëjeni pa menduar, sepse kjo është një mendim i shpejtë.

 

 

Ju do të mësoni të mendoni “pa menduar” duke përdorur vetëm qëllimin, dhe çdo gjë do të jetë më e shpejtë, do të jetë më mirë … do të merrni atë që dëshironi para se të keni edhe për ta thënë.

 

 


Tani ndjeni gjoksin tuaj …

 

 


ndjeni gjoksin tuaj fizik.

 

 


Thjesht fokusohuni në ndjenjën se si është e përbërë.

 

 


Pa sjellë ndonjë pritshmëri për atë që tani mund të them që të bëni, thjesht kryeni atë që them, pa menduar më vonë.

 


Jetojeni momentin.

 

 


Përqëndro në gjoksin tënd …

 

 


ndjeni se si është ndërtuar.

 

 


Ndjeni kockat …

 


lëkura …

 

 

 

mishi …

 

 


Të vërtetë e ndjejnë atë, dhe jo vetëm për një çast.

 

 


Përqëndrohu te ndjenja …

 

 


ndjeni gjoksin tuaj.

 

 

 

Tani ndiheni brenda gjoksit tuaj.

 

 


Ndjeni zemrën dhe organet brenda.

 

 


Ju me të vërtetë ndiheni … brenda thellë …

 

 

 

shkoni edhe më thellë dhe ndjeni se jeni atje, Shpirti brenda trupit.

 

 


Frymë në prana dhe përqendrohu në marrjen e saj në ju, derisa të mbushë shpirtin tuaj.

 

 


Tani mund të përqendroheni tek chakrat tuaj, duke filluar me Chi.

 


Përgatitja e relaksimit është thelbësore, prandaj mos e kaloni shumë shpesh. Tani që jeni më të qetë dhe më të relaksuar, përqendrohuni në ndjenjën e chakrave të Chi dhe qëndroni të përqendruar për 7 minutat e ardhshme. Unë do t’ju lë heshtjen që ju nevojitet për të mbajtur mendjen të qetë, vetëm kini kujdes që të mos humbni veten në mendimet tuaja. Për 7 minutat e ardhshme përqendrohuni te fryma prana e mbetur e fokusuar në Chi.

 

 

 

Tani drejtojeni vëmendjen tuaj tek Chakra Plexus, duke u fokusuar në të për 3 minuta të ardhshme.
Zotoni veten të qëndroni të përqendruar në chakra pa humbur veten në mendime të tjera. Mos harroni se po meditoni.

 

 


Ndjeni chakra tuaj të zemrës tani; kushtojnë vëmendjen tuaj për të perceptuar çdo rrahje të vetme të zemrës duke e bërë atë të ngadalësohet.

 


Për pak minuta përqendrohuni në zbutjen e rrahjeve të zemrës tuaj, pastaj përqendrohuni vetëm në Chakra Zemra, duke medituar në total për 7 minuta.

 

 

 


Relax fytyrën tuaj, duke qenë të kujdesshëm për të mos shtrydh sytë tuaj dhe nuk vrenjt.
Në këtë mënyrë ju mund të meditoni mbi chakrën e mendjes duke qetësuar dhe qetësuar të menduarit tuaj derisa të heshtin.

 


Frymë në prana brenda jush, duke u fokusuar në chakra mendje për 7 minuta e ardhshme duke ruajtur heshtjen e duhur mendore.

 

 


Të relaksoheni dhe të shijoni meditimin pa humbur qëndrueshmërinë mendore, sepse tani ju mund të lëvizni në Chakra e Kurorës dhe të thithni Prana nga ajo.

 


Për 3 minutat e ardhshme, qëndroni të relaksuar dhe të qetë, duke u përqëndruar në Kurorë.

 

 


Megjithëse sesioni i meditimit sapo ka përfunduar, mos e ndërprisni gjendjen tuaj mendore këtu: Qëndroni të qetë dhe të relaksuar për aq kohë sa të jetë e mundur, madje edhe jashtë teknikës. Ju do të vini re se si ditët tuaja do të përmirësohen.

Herë pas here ju do të përmirësoni aftësinë tuaj për t’u çlodhur gjithnjë e më shumë: mos u nxitoni, sepse nuk është kaq e lehtë të thuhet, përndryshe ne të gjithë do të kemi sukses. Relaksimi është i natyrshëm, por ne jemi të kapur aq shumë në frenat e përditshme që harrojmë se si ta bëjmë atë, aq shumë sa të konsiderohet humbje kohe. Por çdo herë që meditoni, e kuptoni se sa bukur ishte të qetësohej. Sa herë që nuk meditoni, harroni se sa e bukur është dhe preferoni të mendoni se relaksimi është një humbje kohe dhe që mund të bëni pa të drejtë pa të. Ju e njihni këtë mekanizëm të çuditshëm, ku nuk doni të ndaloni ta bëni kur meditoni dhe kur nuk doni, nuk doni të provoni. Jini të vetëdijshëm se nuk jeni në atë moment, por ka diçka prapa skenave që po përpiqet t’ju mbajë larg meditimit, ose më keq akoma nga relaksimi i vërtetë. Nëse përkushtimi i kohës së përditshme për meditim dhe relaksim të mendjes suaj është kaq i rëndësishëm saqë gjithashtu shkakton disa mekanizma anti-praktikë, ju e dini se sa e rëndësishme është ta praktikoni atë çdo ditë; do të ketë një arsye. Që sot angazhohen të meditojnë dy herë në ditë, çdo ditë, duke marrë zakonin e thithjes së më shumë energjisë dhe të mbeten të ndërgjegjshëm për aq kohë sa të jetë e mundur. Ju mund të zgjidhni kohën dhe nuk duhet të respektoni gjithmonë të njëjtat: gjëja e rëndësishme është të jeni në gjendje të meditoni dy herë në ditë për rreth gjysmë ore në secilën sesion dhe jo më pak. Mos harroni se çdo herë që kaloni një meditim, ju merrni një hap prapa në evolucionin tuaj, por çdo herë që vendosni të meditoni duke shkuar kundër dembelizmit tuaj dhe mendimeve tuaja të pakuptimta, do të bëni dy hapa përpara drejt aftësive psikike që do të ndryshojnë jetën tuaj. Meditim i mirë!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/19837) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]