Disponibile in:

39 – Meditim – Qëllimi (5 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Meditimi na është treguar gjithmonë si një praktikë mistike, e ngurtë dhe madje pak e çmendur. Për shembull, nëse shikojmë filma, karikatura dhe zëra rreth meditimit, vërejmë se sa dëshirojnë ta bëjnë këtë praktikë të çuditshme, të vështirë, skematike dhe madje edhe të ashpër. Thjesht mendoni për shembullin figurativ që ata u japin – qëllimisht – personazheve të karikaturave që meditojnë, me objektivin e synuar për të diskredituar këtë teknikë: i bëjnë ata të duken të hutuar, të çmendur dhe me koka në retë. Në filmat ne gjithmonë gjejmë shembullin e murgjve budistë që meditojnë në kushte shumë të ngurtë, të zhveshur në temperatura të ulëta, të ulur në një shtrat me gjemba e kështu me radhë. Është e qartë se dhënia e imazhit të çmendur të meditimit nëpërmjet mesazheve që ne fillojmë të marrim si fëmijë, nuk mund të bëjmë asgjë, por të largohemi nga kjo praktikë. Por pse ata duan këtë? Kush saktësisht dëshiron të largohet nga teknikat meditative? Sigurisht që nuk mund ta bazojmë idetë e meditimit mbi shembuj të caktuar. Meditimi mund të evoluojë në nivele të ndryshme, kështu që serioziteti i kësaj teknike nuk duhet të mungojë kurrë. Megjithatë, kjo nuk synon të eliminojë hapin e parë thelbësor dhe nivelin e meditimit, pa të cilin nuk mund të ec përpara. Meditimi para së gjithash është relaksim, dhe nuk do të lodhem kurrë ta them këtë. Është e kotë të mendohet të afrohemi me dy sisteme të kundërta, të tilla si meditimi në kushte ekstreme për meditim në relaksim, sepse mendja jonë padyshim nuk mund ta pranojë këtë bashkim, duke e konsideruar atë pothuajse të pamundur. Ne duhet të mbështetemi në faktin faktik se ka shumë lloje të meditimit dhe shumë nivele të secilit, varësisht se çfarë qëllimi doni të arrini. Gjithkush vendos që t’i afrohet meditimit për një arsye tjetër.

Personat të cilët dëshirojnë për të bërë trupin e tyre shumë të fortë fizike, të tilla si mjeshtrit e mëdhenj të artit ushtarak të cilët dëshirojnë për të përcaktuar trupin e tyre si një armë, ata vendosin të shkojnë me atë stilin e të menduarit e vështirë dhe të ashpër ndaj tyre fizike, e cila do t’i detyrojë ata për të bërë disa sakrifica shumë të rënda nëse dëshirojnë të marrin rezultate të sakta, që duhet të përballojnë testet fizike që janë gjithashtu shumë stresuese. Ata, natyrisht, duhet të jenë në gjendje të mbajnë çdo peshë për të kapërcyer lodhjen e tyre, sepse vetëm në këtë mënyrë ato mund të bëhen të forta në strukturë. Në fakt, mjeshtrave më të mëdhenj apo sportive që vendosin të bëjnë trupin e tyre shumë më të fortë se sa mesatarja, duke praktikuar një stil të të menduarit që i lejon atij për të mbajtur mendjen e tij të qëndrueshme gjatë workouts të rënda fizike ju vendosni të merrni, sepse pa atë gjendje e mendjes meditimi nuk do të ishte në gjendje të kapërcejë një kufi të caktuar të forcës fizike tipike të njeriut. Shumica e “fortë” meditojnë për të qetësuar mendjen, por mbi të gjitha për ta detyruar atë që të vendosë për të kapërcyer çdo lodhje, duke e kuptuar mirë se lodhja, dhimbja, dështimi rrjedh para së gjithash nga mendja dhe vetëm më vonë nga trupi. Nëse mendja është e fortë dhe e fortë, trupi ka pesha shumë më tepër se ai që nuk e trajnon mendjen.

Por kjo nuk ka të bëjë me ata që vendosin të meditojnë për të gjetur paqe në vetvete. Edhe pse ne besojmë se Meditimi termi gjithmonë do të flasin të njëjtën teknikë, me të vërtetë do të jetë si duke folur dello Sport: ju mund të mendoni se ky term është sinonim me futboll, por kjo nuk është kështu, sepse unë mund të në vend të kësaj i referohen të Tennis edhe duke qenë një sport, edhe pse krejtësisht ndryshe nga ajo që do të thotë. Prandaj nuk mund ta kuptojmë njëri-tjetrin, nëse të dy vendosim të flasim për sportin pa shpjeguar atë në të cilën po i referohemi në veçanti. Meditimi nuk është një stil i saktë dhe i përcaktuar, sepse ka shumë lloje të meditimit dhe secili zgjedh rrugën e tij për atë që kërkon. Nëse keni qenë një tifoz i sportit dhe unë u përpoq një metodë për të forcuar muskujt tuaj, ju do të keni kërkuar nga metodat më sportive, ku ata të shpjegojë se si për të trajnuar mendjen e dikujt për të kapërcyer përpjekjet e workouts të caktuara fizike të bëhet për të bërë më të shkathët dhe të fortë në atë sport, dhe nuk do të ishit të interesuar të flisnit për spiritualitetin. Nëse jeni të interesuar në këtë stil propozuar nga mua dhe ju ndiheni të ngjashme me dokumentet e mia, kjo është për shkak se ajo që ju jeni duke kërkuar për të është një evolucion shpirtëror, një qenie e brendshme.

Faqja 2 nga 6

Më lejoni të jem i qartë se trupi fizik është shumë i rëndësishëm, por duan të mbajnë trupat e tyre të shëndetshëm, dhe duan t’u bërë kampion bote apo më i fuqishëm i arteve marciale mjeshtri, është shumë e ndryshme, edhe më shumë nëse edhe ju praktikoni sport, sepse ju nuk keni duan të lëvizin. Mendore dhe emocionale mirëqenien janë shumë të rëndësishme dhe të dobishme për të trajtuar pengesat e jetës së përditshme dhe arritjen e niveleve të vetëdijes më të lartë se mesatarja na lejon të jetojmë të vetëdijshëm për atë që po ndodh jo vetëm të ndryshojë atë që nuk më pëlqen .

Me pak fjalë, zhvillimi mendor na lejon të jemi më të zgjuar dhe të kthjellët në krahasim me njerëzit që ndjekin jetën e vendosur nga të tjerët, si shumë dele. Ne nuk jemi dele, ne jemi njerëz të aftë për të arsyetuar me kokën tonë, dhe për këtë nevojitet Ndërgjegjësimi. Stili i meditimit që kam mësuar bazohet para së gjithash në relaksim, e cila çon praktikuesin për një mirëqenie të brendshme shkëputur stresin dhe ankthin, zemërimin, dhimbjen, të ndjehen përsëri në paqe me veten e tij. Ky është niveli i parë, thelbësor për të ecur përpara. Pastaj ka nivele të tjera, të tilla si zhvillimi i mendjes sonë, që ne do t’i quajmë dhurata psikike ose shpirtërore. Edhe pse ka shumë lloje të meditimit në varësi të cilën lente ju doni të arritur dhe se ne i përdorim këtë term në përdorim të përbashkët edhe gabimisht – të tilla si “Unë jam duke shkuar për të medituar mbi problemin”, e cila e përkthyer do të thotë “Unë jam duke shkuar për të menduar për këtë problem” – Teknika e meditimit për të cilën i referohem në Akademi do të jetë gjithmonë se në chakras në jo-menduar. Pjesa tjetër e largon vëmendjen nga qëllimi i vërtetë i meditimit, që është të sjellë mirëqenie dhe relaksim nëpërmjet evolucionit të pamenduar dhe shpirtëror. Kështu që unë dua të jem i qartë duke thënë se gjatë rrugës që po ju tregoj, kur e përmend fjalën “Meditim”, dua të them vetëm dhe ekskluzivisht meditimin praktik që ju kam mësuar në artikujt e fundit; Unë nuk do të thotë kuptime të tjera të tilla si “arsyetimi, mendimi, dëgjimi i muzikës, gatim, duke luajtur sporte” dhe kështu me radhë, dhe unë nuk do të thotë stile të tjera të meditimit përveç asaj që unë ju kam mësuar. Edhe në qoftë se ju të dëgjoni muzikë apo të pushojnë në një banjë të nxehtë, është sot quhet një gjendje meditative, sepse ajo sjell mirëqenien, meditim të cilat unë flas është e lidhur gjithmonë me gjendje të relaksimit dhe evolucionit shpirtëror, dhe jo vetëm për t’u çlodhur. Ditur ndryshimi është shumë i rëndësishëm, sepse një llogari është zbutëse, një llogari po evoluon.

Niveli i parë i meditimit është relaksimi. Megjithëse mund të duket diçka e marrë për të dhënë dhe të nivelit të ulët, ajo është në fakt baza themelore për arritjen e ndonjë hap tjetër tjetër. Hapat e ardhshëm do të çojnë mendjen tuaj për të zhvilluar aftësitë që keni pasur gjithmonë, por nuk keni përpunuar kurrë më parë. Meditimi është sporti për mendjen, sepse edhe pse keni këmbë, nuk mendoni gjithmonë se mund të ecni shumë më shpejt se ju, sepse jeni i bindur se keni një kufi që nuk do të mundni të kapërceni. Meditimi A.C.D. Kjo do të ju tregojnë se si ju mund të kapërcyer këto kufizime mendore, evoluon në ju aftësitë psikike që do të jenë të dobishme në jetën e çdo ditë, për të përmirësuar jetën tuaj dhe të vërtetë e quajnë veten të jetojnë, të lirë, të aftë për të vendosur në lidhje me çdo ngjarje në jetën tuaj. Ndër të tjera, ato do të jenë dhurata mendore jashtë zakonit. Aftësia për të vendosur sot na ka kaluar sikur të ishte një përgjegjësi negative, vetëm për të na bërë të zgjedhim të mos marrim përgjegjësinë për jetën tonë dhe t’i lejojmë të tjerët, mbi ne, të vendosin vetë duke na bërë të vuajnë.

Aftësia për të vendosur na lejon të zgjedhim nëse do të jetojmë një jetë plot kënaqësi dhe arsye për t’u zgjuar në mëngjes, ose një jetë plot me vuajtje dhe zhgënjime. Ne jemi aq të përdorur për të vuajtur që vështirë se mund të kujtojmë se çfarë do të thotë të zgjoheni të lumtur. Nëse nuk mund ta shihni, sepse sytë tuaj janë të mbyllur, ju nuk mund ta kuptoni se çfarë po ndodh rreth jush, sepse nuk keni idenë më të keqe.

Faqja 3 nga 6

Unë mund të shpenzojnë orë duke folur me ju në lidhje me atë që janë dhuratat psikike dhe se si këto janë të rëndësishme, por tani për tani nuk shoh të vazhdojnë të besojnë se nuk do të ndryshonte asgjë në lidhje me jetën tuaj, e cila do të jetë e gjitha e njëjtë, apo edhe që do të sjellë mbi ju përgjegjësi më të mëdha dhe negative, sikur të jesh i fortë ju solli më shumë dhimbje se sa kisha kur ishe i dobët. Këto janë mesazhe të gabuara që ata që kontrollojnë shoqërinë na dërgojnë vetëm për të na frikësuar që të bëhemi të fortë në mënyrë që ne të vendosim në mënyrë spontane të mbetemi të dobët. Nuk ka asgjë të keqe në evoluon diçka që ju keni qenë gjithmonë, sepse si çdo muskul tjetër në trupin tuaj mendjen tuaj mund të jenë të trajnuar dhe të sjellë në nivele që tani si edhe tani ju mund ta imagjinoni, por që i përkasin natyrës tuaj psikikë.

Në këtë pikë ju do të jeni, hap pas hapi, për të vendosur nëse do të vazhdoni vetëm me relaksim ose nëse përpiqeni të hapni veten në nivele më të larta. Si mund të vendosni? Epo, do të jetë mendja juaj për ta bërë këtë. Disa njerëz vijnë në këtë rrugë që tashmë janë të gatshëm të hyjnë në evolucionin shpirtëror, sepse ata janë kaq të sigurtë se ajo që na rrethon nuk është e vërteta absolute që dëshirojmë të zbulojmë të gjitha. Njerëzit e tjerë ende nuk janë të vetëdijshëm se rreth tyre ekziston fiction, sepse ata naivisht besojnë se gjithçka është qartë e dukshme dhe se askush nuk fsheh asgjë prej nesh, se gjithçka është e qartë dhe e qartë. Meditimi do të jetë thelbësor për t’i bërë këta njerëz të vetëdijshëm se ka diçka tjetër përveç asaj që ne njerëzit e shohim në baza ditore. Relaksimi dhe mosbesimi i lejojnë praktikuesit të kuptojë se vuajtja dhe shumë nga mendimet që u kthyen në mendje nuk ishin vërtet të tijat. Mendja e secilit person vendos, edhe pse në mënyrë të pandërgjegjshme, kur ajo është gati për të shkuar më tej, por ky vendim mund të marrë atë vetëm nëse ajo është stimuluar dhe forcohet përmes meditimit. Në fakt, edhe pse një person mund të besojnë se ajo është e gatshme të zhvillohet dhe për këtë arsye e di të vërtetën më ekstreme, ai nuk do të jetë në gjendje për të marrë ato pa një vetëdije që rrjedhin nga meditimi, kështu që të mbajë kthyer rreth për pyetjet e saj u dorëzua në shprehjen e zakonshme “Unë kurrë nuk merrni përgjigje! “. Për këtë arsye nuk mund të besohet se nëse dikush dëshiron të kufizohet në relaksim, atëherë duhet medituar më pak dhe se përndryshe “do të zhvillohej shumë”. Meditimi ju ofron pikërisht atë që dëshironi të merrni, ose më mirë, ju merr aty ku ndërgjegjja juaj dëshiron t’ju marrë, edhe nëse ndoshta nuk e dini se çfarë është saktësisht qëllimi.

Shumë situata që kanë ndodhur në jetën tonë janë të pakuptueshme për ne, kështu që shumë njerëz po i afrohen meditimit për të gjetur arsyen për atë që i solli ata aty ku janë sot. Frika nga evolucioni rrjedh nga pamundësia për të kuptuar se çfarë do të thotë ky term; sigurisht, gjithsesi, zhvillimi do të bëhet gjithnjë e më i vetëdijshëm se sa shumë evolucion shpirtëror është zgjedhja më e mirë, pasi nuk ka asgjë aq të frikshme sa mund të dukej në fillim. Askush nuk ka frikë të bëhet më i mençur ose të bëhet shumë i mirë në një sport, prandaj pse frikësohemi nga evolucioni shpirtëror? Çfarë na bën të besojmë se kjo mund të jetë e keqe? Thashethemet, me siguri absolute, shkaqet janë thashethemet. Në fakt, frika e evolucionit është e bazuar vetëm në mendimin që kemi bërë duke dëgjuar zërat e njerëzve duke folur pa e ditur, por duke u përpjekur për të bindur të tjerët të dinë çdo gjë; Herë të tjera ata janë njerëz që dinë se çfarë thonë ata dhe për këtë arsye ata përpiqen të kufizojnë evolucionin e të tjerëve në mënyrë që ato të mund të manipulohen më lehtë.

Për të kuptuar evolucionin, njeriu duhet të evoluojë, duke pranuar mundësinë e të qenit në gjendje ta bëjë këtë. Ideja për të mos qenë në gjendje për ta bërë këtë shkon prapa në thashethemet se vetëm pak njerëz mund të evoluojnë, se përparimi nuk është për të gjithë. Që sot ky mendim po i vjen fundi, nuk ka më asnjë arsye për të besuar se ka diçka të keqe me evolucionin mendor dhe atë shpirtëror.

Faqja 4 nga 6

Teknika e meditimi është shumë e rëndësishme për shëndetin tonë, dhe shumë njerëz, në kohët e fundit, janë të hapur të kësaj praktike, sepse ata janë duke pranuar se kjo nuk është asgjë e vështirë, e rrezikshme apo e frikshme si injoranca na donte të mendojnë përmes zërit e budallenjve. Nëse keni shikuar lajmet në nenet e internetit, si dhe në libra akademike, ju do të vini re se nuk ka diskutim në rritje të meditimit si një zakon të shëndetshëm, që relakson mendjen dhe rezultati është një e mirë sjellje intelektuale, për shkak të shëndetit mendor dhe fizik që ajo sjell. Shëndeti se meditimi krijon në shumë fusha të jetës sonë nuk është më një sekret i dërguar heshtin, sepse gjithnjë e më shumë njerëz të të gjitha moshave janë të njohur se diçka në jetën tuaj nuk është duke punuar si duhet, madje edhe kur ata përpiqen për të mbajtur jetën e tyre më shumë ” normale “të mundshme. Ata studiojnë, punojnë, shkojnë me miqtë, por diçka gjithmonë mungon. Është një vetëdije për zbrazëtinë që vazhdon të lërë atë dëshirë për të zbuluar të vërtetën që dëshiron të mbushet, por nuk e dini se ku të filloni.

Mendja jonë nuk mund të na thotë fjalët “Unë dua të di të vërtetën”, sepse shumica e njerëzve nuk duan të dëgjojnë, ne jemi shumë të hutuar nga humbja e kohës në jetën tonë! Mendja jonë përpiqet të na shtyjë drejt një zgjidhjeje afatgjatë, që përkthehet në “udhëtim shpirtëror”. Ka nga ata që fillojnë të mendojnë se qëllimi i vetëm është të qetësohet dhe pastaj të gjejnë veten duke dashur të dinë më shumë e më shumë të vërteta vetëm pasi zbulojnë disa. Appetite vjen me të hahet, sepse vetëm kur e dini që ju të gjeni se ju nuk e dini. Këto thënie nuk janë të parëndësishme, ata duan të sqarojnë se nëse nuk e njihni të vërtetën, nuk mund ta dini se doni të njihni atë. Nëse nuk e shijoni shijen e lirisë, nuk mund ta dini se e dëshironi. Mendja juaj nuk mund t’ju tregojë “e di se e vërteta është kjo” nëse nuk ka një bazë mbi të cilën të ligët; prandaj ju bëri që të shikoni për diçka që ju çoi në diçka, dhe se në fund çdo gjë ka çuar ju për meditim, sepse ajo është çelësi për marrjen e përgjigje për pyetjet tuaja dhe jo vetëm ato aktuale, por edhe për ata do.

Për këtë arsye meditimi është i mirë për këdo, pavarësisht se çfarë qëllimi doni apo mendoni se doni të arrini. Duke mos ditur sa e pafund është mirëqenia që sjell praktika, ajo do t’ju udhëheqë aty ku do të jetë e drejtë që të arrini, herë pas here. Në fakt, meditimi është një proces i vazhdueshëm që do t’ju çojë më tej dhe më tej me përmirësime në jetën tuaj dhe nuk do të ndalet nëse nuk ndaloni të meditoni. Sa më gjatë që vendosni të vazhdoni me meditimin e mëtejshëm do të arrini me përgjigjet, me përmirësimet shpirtërore, mendore dhe sidomos në jetën tuaj, e cila fatkeqësisht do të pushojë kur të vendosni të ndërpreni meditimin. Ju do ta kuptoni atë vetëm duke jetuar, vetëm duke medituar, është e qartë se ju nuk mund ta kuptoni ndryshe. Me siguri qëllimi fillestar është të ndihemi mirë, që më në fund të heqim qafe vuajtjet që na bëjnë të qëndrojmë të ulët, por nuk është e gjitha, sepse vuajtja është shkaktuar nga vetëdijesimi për të qenë në gjendje të vendosë vetëm për jetën e vet. Ne mbushim jetët tona me faktorë të jashtëm sepse nuk e dimë se mund ta mbushim atë me veten, kështu që ne e bazojmë lumturinë tonë në lidhjet e jashtme dhe, në qoftë se këto kolaps, tërë jeta jonë bie. Askush në shkollë nuk na ka mësuar kurrë se ne mund të jemi të plotë dhe të kënaqur pa e bazuar lumturinë tonë tek të tjerët, kështu që ne i detyrojmë të tjerët të marrin përgjegjësinë për lumturinë tonë, ose ne e lidhim me të mirat materiale në zotërim tonë. Ndjenja e plotë nuk nënkupton që duhet të heqësh dorë nga njerëzit ose kënaqësitë materiale, kjo është një teori e krijuar përsëri në mënyrë specifike për të sjellë pa ndjenja në ne, ashtu si shumë të tjerë. Ne duhet të jemi të rrethuar nga njerëzit që i duam dhe mallrat materiale që dëshirojmë, por ne duhet t’u japim atyre vlerën që meritojnë, as më shumë e as më pak. Nëse e kuptojmë se ajo që është e jashtme për ne duhet të konsiderohet si një shtesë për lumturinë tonë dhe jo si e vetmja motivim, jeta jonë do të jetë më e balancuar dhe shumë paqësore.

lumturia jonë është zgjeruar në qoftë se ne të lejojë veten që të ndiheni të plotë dhe të kënaqur në sajë për ne, dhe vetëm duke medituar ju do të kuptojë se si kjo praktikë do të bëjë që ju të ndiheni të plotë dhe çfarë do të shtyjë ju për të realizuar veten, dëshirën për të medituar para se ju nuk mund të ketë.

Faqja 5 nga 6

Meditimi lejon që ndërgjegjja juaj më e evoluar të komunikojë drejtpërdrejt me ju, për të sqaruar atë që dëshironi të bëni, çfarë doni të arrini, duke shpjeguar pse doni të gjithë këtë. Duke medituar, ju sqaroni idetë tuaja, ju ndiheni të shtyrë për të rrezikuar lëvizjet që nuk janë bërë më parë nga frika, ose sepse nuk e dinit se mund ta bënit. Evolucioni shpirtëror është diçka që nuk mund të përshkruhet me pak fjalë, sepse zgjerohet në shumë faktorë për t’i listuar ato. Pika e parë e cila na intereson është se mirëqenien emocionale që ne jemi të gjithë në kërkim për të, aftësinë për të vuajnë dhe të mos ndjehen të kënaqur, edhe kur dikush apo diçka rreth nesh duke u përpjekur për të na bëjnë të ndjehen keq. Kjo dëshirë na frymëzon që të duam të ndihemi më të fortë, më të sigurt, më mirë sesa ndjehemi. Energjia që marrim përmes meditimit na mbush duke na bërë të ndjehen dhe të jetë shumë më e fortë, dhe njohuritë që zhvillohet brenda nesh nëpër të njëjtën teknikë ne kuptojmë se sa e vështirë ishte më parë, as kur kemi medituar.

Mjetet për të arritur këtë gjendje të mirëqenies së vazhdueshme është meditimi, edhe pse një seancë nuk është e mjaftueshme dhe ju duhet të vazhdoni me një zakon të duhur. Lejoni që mendja juaj të hapet duke medituar në jo-mendim, duke pushuar dhe duke i dhënë trupit dhe mendjes mundësinë që të ndiheni mirë. Nëse e kuptoni nivelin e parë, atëherë nuk do të jetë e vështirë të interesoheni për nivelin e ardhshëm, dhe pastaj niveli tjetër, e lëre më ta zbatoni atë. Çdo gjë do të varet nga sa keni vendosur të praktikoni dhe interesit për të provuar, çdo ditë, për të përmirësuar gjithnjë e më shumë. Është thjesht për trajnim, si çdo mjet tjetër. Duke praktikuar meditimin e përditshëm ju do të kuptoni, nëse jeni të vëmendshëm ndaj asaj që po ndodh, diçka që do të evoluojë në ju. Mënyrë që ju shihni gjërat, në mënyrë që ju approcciarti jetën e çdo ditë, në mënyrë që ju të merren me problemet me më të rehatshme dhe të qetë, të gjithë ne do të ndryshojë dhe ai do të bëhet më të lehta dhe më të gëzuar. Ju do të kalojnë një ditë tipike me diçka shtesë që ju e dini nuk janë vendosur menjëherë, por kur koha është pjekur ju do të kuptojë se kjo do të jetë zhvillimet që rezultojnë nga meditimi. Kjo është arsyeja pse ju nuk duhet të keni frikë nga evolucioni shpirtëror, sepse në realitet është pikërisht ajo që kërkoni.

Pak nga pak, dëshira juaj për t’u çlodhur do të përkthehet në atë që ishte vërtet: dëshira për të njohur të vërtetën. Ajo që nuk na është thënë është se e vërteta nuk zbulohet vetëm, por është jetuar.

Zhvillimi i mendjes suaj dhe aftësive tuaja – të cilat do të zbuloni me trajnimin e duhur – do t’ju lejojnë jetën tuaj të formësojë veten sipas vullnetit tuaj, i cili me siguri do të jetë pozitiv. Në fakt, meditimi jo vetëm që çon në relaksim, sepse ky është vetëm hapi i parë i një udhëtimi të gjatë drejt evolucionit; Meditim çon për të mirë jetën e tyre në çdo mënyrë, që na mundëson për të ndryshuar situatat në të cilat jetojmë, të shmangur ngjarjet që nuk na pëlqen, na mbrojë nga njerëzit të cilët janë të lënduar dhe të ndrequr problemet që do të na prekur, duke pritur ju dhe rregullimin e tyre para se gjithçka të ndodhë, nëpërmjet dhuratave psikike që meditimi zgjon. Mos mendoni se tashmë e dini çdo gjë vetëm për të lexuar këtë tekst, sepse e gjithë kjo është ende shumë pak për të kuptuar se për çfarë i referohem. Meditoni, dhe ju do të kuptoni vetë se sa e madhe ishte bota që po humbisni. Relaksimi është hapi i parë, pasi vetja juaj do t’ju shtyjë të ngrini një hap ose le të vazhdoni me relaksim. Mos u nxitoni, mos keni kufizime, pavarësisht se zgjedhja e egos tuaj do të jetë e përsosur për ju.

Me këtë mësim unë shpresoj që të ketë zgjidhur disa pyetje shumë të rëndësishme, sidomos për disa të cilët shpesh të lënë jashtë relaksim dhe herët a vonë do të pyes veten: “Pse praktikë dhe jo të shkojnë përpara?”, Duke shpjeguar se çfarë arsye që mban shumica e njerëzve tuaj ; ose nuk kanë mësuar relaksim për shkak të shumë nxitimit për të ecur përpara.

Faqja 6 nga 6

Të tjerë, megjithatë, do të mbeten në të njëjtin nivel, sepse ata janë të zhgënjyer të jenë në gjendje të zhvillohen pavarësisht se nuk po bëjnë mjaft, duke menduar që vetëm të qëndrojnë këtu dhe të lexojnë ndonjë dokument, madje pa praktikuar vazhdimisht, të evoluojnë. Të tjerë, ndoshta, kanë aq frikë të evoluojnë se po bllokojnë vetë evolucionin e tyre. Sot, megjithatë, shpresoj se i jam përgjigjur pyetjeve me rëndësi thelbësore. Ka ndoshta disa që mund të mendojnë se e kanë kuptuar meditimin në përsosmëri dhe se nuk ka nevojë për kaq shumë mësime për ta shpjeguar atë, por unë do t’ju them se edhe pas viteve kam praktikuar teknikën që ende zbuloj se sa e mrekullueshme është. Në fillim besohet se në një moment ju mësoni metodën dhe që nga atëherë do të jetë gjithmonë e njëjtë, sikur të mund të mësoni nga zemra, por kuptova se sa më shumë të shkoj në më shumë unë zbuloj nivele të reja që unë kurrë nuk do të kisha imagjinuar sepse këto nuk do të jenë të kuptueshme deri sa të keni ngritur veten në një nivel më të lartë për të arritur sukses. Kështu që unë do të përpiqem të shpjegoj këto nivele hap pas hapi përmes dokumenteve, por natyrisht ju do të duhet të praktikoni ato në mënyrë që t’i kuptoni me të vërtetë mirë. Përndryshe vetëm fjalët do të mbeten.

Meditim i mirë!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/8851) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]