Disponibile in:

34 – Meditim – Relaksimi (4 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Meditimi është mënyra më e drejtpërdrejtë për të arritur ndonjë qëllim ne kemi vendosur evolucionin e brendshëm, duke përfshirë zhvillimin e aftësisë më të lartë mendore ne dëshirë. Për të qenë në gjendje të kryejnë meditime të mira, relaksimi është çelësi. Relaksimi është diçka që ju duhet të mësojnë për të bërë, dhe ne nuk duhet të marrë atë për të dhënë, sikur të gjithë ishin në gjendje për ta bërë këtë, në të vërtetë, për shkak se shumë pak janë në gjendje për t’u çlodhur trupin dhe mendjen me thjeshtësi absolute. Besohet se relaksimi është diçka e padobishme ose e parëndësishme, kur është një teknikë komplekse që nuk është e lehtë për të bërë. Kush ju thotë shtrihen në shtrat për t’u çlodhur dhe të bjerë në gjumë, ai duhet të përballet me të vërtetën e vështirë që kur ju zgjojë nga gjumi, mendimet dhe problemet e para do të kthehet përsëri në mendjen e tij. Relaksimi i vërtetë është një art, është një kapacitet që duhet zhvilluar: mos e nënvlerësoni këtë pikë themelore. Për t’u çlodhur ju duhet të jenë të pranishëm, por në qoftë se ju të bëhet larg si ju zakonisht të vazhdojë të bjerë në gjumë si gjithë të tjerët, atëherë ju do të quell’incoscienza është zakonisht i gabuar për relaksim, por në realitet bëhet fjalë për të pushuar për trupin dhe jo për mendja. Në të vërtetë, relaksimi është një teknikë shumë më e thellë, e cila ju lejon të shëoni mendjen tuaj nga problemet që mund të tejkalojnë edhe për ditë me radhë. Gjumi është e mirë për të sigurt, por në qoftë se ju mund të shkoni për të fjetur me vetëdije, atëherë diçka do të ndryshojë në jetën tuaj dhe aftësitë svilupperesti se tani edhe images. Relaksim është një lloj të ndryshme të përqendrimit, sepse ajo shërben për të le të shkojë duke mbetur të ndërgjegjshëm, ndryshe nga gjumit normal ose momenti i pjesës tjetër në frontin e TV, kur, edhe nëse ai është pushuar trupin, mendja është e humbur humbje ndjenjash.

Kur ju vendosni për të bërë një relaksim të vërtetë, të tashmen dhe të vetëdijshëm, atëherë trupi juaj do të relaksoheni më shumë dhe do të ketë më shumë përfitime se në qoftë se, në vend të kësaj, ju thjesht hedhin në divan duke parë televizor ose bie në gjumë. Prandaj, relaksimi nuk duhet të ngatërrohet me pushim të thjeshtë, sepse mund t’ju lejojë të pushoni shumë më mirë nëse vendosni ta bëni me ndërgjegje. Siç e keni vënë re, gjatë meditimit të udhëzuar unë ju kërkoj të merrni frymë dhe të përqendroheni në frymëmarrjen tuaj. Kjo është diçka që nuk e bëni kurrë, sepse ju, ashtu si të gjithë, merrni frymë normalisht pa i dhënë vetëdije çdo fryme. Më lejoni të jem i qartë, qëllimi nuk është që të bëjë të vetëdijshëm çdo frymëmarrje të vetme që ju të angazhohen gjatë tërë ditës gjatë ditës, por kjo nuk do të ju ndalojë nga të bëhet i vetëdijshëm për të paktën disa, për shembull, ashtu si ju praktikë meditim.

Të bëheni të vetëdijshëm për frymën e dikujt do të thotë të kuptoni një veprim që bëni pa e kuptuar, por ju e përmbushni atë edhe pa vendosur ta bëni. Ju frymë dhe kjo është ajo, pa pyetur nëse është e drejtë apo e gabuar, pa dyshim ose hezitim për shkak të pasiguri, ju merrni ajër dhe hedhin atë nga ajri, të marrë ajër dhe hedhin atë në ajër. Është një veprim i tillë i thjeshtë dhe i dukshëm që nuk e kupton që po e bëni. Si frymë, ka shumë veprime që bartin çdo ditë me pavetëdije, dhe unë i referohen jo vetëm për zemrën tuaj rrahje pa ty urdhërat e saj, ose sytë tuaj lëviz kur ju lexoni linjat pa ju kërkoni atë për të lëvizur nga e majta në të djathtë; Ka shumë veprime të tjera që ju të merrni në baza ditore dhe ju gaboheni: çështja është se disa prej tyre janë të dëmshme për veten dhe / ose kanë qenë të manipuluar nga të tjerët në mënyrë që ju personi që kryejnë pa e ditur atë. Nuk është e lehtë për të kuptuar këtë koncept, por të jenë të vetëdijshëm për veprimet që ju merrni pa e kuptuar ai do t’ju lejojë për të zbuluar situata të pabesueshme në jetën tuaj të cilat ju kurrë nuk do të vënë re, por ata ishin duke shkuar për të jetë një shumë e kohës. Ju do të tronditeni. Meditimi dëshiron të hapë sytë, duke ju bërë të shikoni lart në diçka që nuk e keni vërejtur, edhe pse ka qenë e drejtë para jush.

Faqja 2 nga 8

Unë nuk jam duke iu referuar ngjarjeve paranormale, unë jam duke folur në lidhje me ngjarjet në jetën tuaj që herët a ignoravi accorgevi ju se po ndodh, sepse keni qenë të hutuar shumë nga gjëra të vogla që penguar ju për të parë në mënyrë të qartë. Prandaj është shumë e rëndësishme të meditoni duke mësuar relaksimin, i cili është kalimi më i vështirë ndonjëherë: mësoi se gjithçka tjetër do të jetë një rrugë drejt greminës për thjeshtësinë e saj.

Për këtë arsye, të paktën kur meditoni, përqendrohuni në frymën tuaj, duke u bërë i pranishëm dhe i vetëdijshëm për çdo frymëmarrje; është diçka që nuk e bëni kurrë, sepse ju jeni shumë i përdorur për të marrë frymë, por këtë herë përqendrohuni fort dhe me vendosmëri në çdo frymëmarrje për të paktën disa minuta. relaksim Më parë mund të të bëjnë të bjerë në gjumë, e cila nuk është e keqe, sepse kjo do të thotë që ju jeni duke kuptuar se sa mirë trupit të shtrihet dhe relaksohuni atë, por ju duhet të kuptoj se nëse ju bie në gjumë me të vërtetë është qëllimi juaj i vetëm, ose në qoftë se ju doni të merrni diçka më shumë nga meditimi. Nëse pushimi dhe fjetja mirë është qëllimi juaj i vetëm, atëherë nuk ka asnjë problem, ju mund të meditoni me teknikën e relaksimit që jua mësova në dy seancat e para në mënyrë që të arrini një pushim më të mirë. Nuk ka asgjë të keqe me këtë: nëse ky është qëllimi juaj, është e drejtë që ju të mos detyroheni të bëni diçka që nuk është ajo që dëshironi. Këshilla ime është që të jap të paktën një lexim për artikujt e mëposhtëm, thjesht për shkak të kuriozitetit, sepse mund të gjesh motivime të mira për të ecur përpara; atëherë vendosni se çfarë të bëni dhe ju nuk do të duhet të ndiheni të shtangur ose të detyruar të bëni atë që dëshira juaj më e madhe nuk është për asnjë arsye.

Por në qoftë se qëllimi juaj shkon përtej thjesht relaksim dhe zgjojë dëshirat shpirtërisht, pastaj të përpiqet të mos bjerë në gjumë gjatë meditimit, heq stresin dhe le veten të shkojë në atë gjendje e mendjes, ku trupi është i rëndë, të qetë në nivelet më të larta, por mendja është e mirë alarm dhe vigjilent, shumë i qartë. Ju mund të besoni se jo-të menduarit është problemi më i vështirë për të kapërcyer, por nuk është ashtu siç do të vijë kur mund të vendosni të relaksoheni thellë; pengesa reale për të kapërcyer është që të mund të relaksoheni sa duhet për të arritur një mendim të mirë. Çështja është se ju nuk jeni plotësisht të mësuar për t’u çlodhur me një ndërgjegje, kështu që është normale që duket gjëja më e vështirë për të bërë, por nuk do të dekurajohen, ju vetëm të provoni, provoni kështu që ende dhe nuk heqin dorë. Relaksimi është një varg i fitoreve, jo një dhe të njëjtë, sepse kur ju të mësoni të relaksoheni ju do të kuptojë se kjo nuk është asgjë në krahasim me se sa ju mund të jetë në gjendje të bëjë, atëherë ju do të jetë e vështirë për veten, sepse ju do të kuptojë se ju mund të merrni më të lartë në krye nëse zotoheni vetëm. Ndonjëherë kjo do të duket pothuajse si një ngjitje e pafundme, por kjo nuk duhet të zbrazë, sepse ju thjesht po gaboni në drejtimin që kërkoni; në vend që të vëzhgoj gjithmonë dhe mendoj se sa ju ende keni për të bërë, përqëndruar në vend të kësaj në se sa larg ju keni bërë tashmë, duke kërkuar poshtë ku keni qenë para se të fillonte këtë rrugë të menduarit dhe pastaj të kuptojë se ju jeni në një pikë shumë të lartë, në mënyrë që ju nuk e mbani mend pothuajse se çfarë ndjehet të jetë aq e ulët.

Në atë moment do të jetë shumë më e lehtë të marrësh vendimin për të vazhduar, sepse do ta kuptosh që tashmë ke bërë shumë rrugë, vetëm për ta njoftuar atë herë pas here ju duhet të shikoni poshtë dhe të njihni dallimin e madh. Në thelb çdo gjë është këtu, jo-menduar është pengesa e vetme, sepse ajo është e vetmja mënyrë për t’ju arritur qëllimet tuaja. Meditimi duhet të kuptohet, dhe sa më shumë që punoni shumë për të kuptuar se si mund të bëjë kaq shumë, aq më e suksesshme do të jetë që ju të arrini nivele më të larta. Relaksimi dhe mos-menduar mund të arrihen në sajë të vizualizimit. Në fillim mund të duket kontradiktë me ju, por me përvojë ju do të kuptoni që ju mund të shikoni dhe më pas të mbani mendimin që nuk keni menduar pas. Duke mësuar vizualizimin ju do të jeni në gjendje të relaksoheni më mirë; duke zbutur ju do të jeni në gjendje të përqendroheni në chakras duke ulur mendimin tuaj, duke marrë kështu një meditim të shkëlqyer. Që menjëherë arritja e një qëllimi nuk është gjithmonë e lehtë dhe e drejtpërdrejtë, ndonjëherë ju duhet të stërviteni veten në dobësitë tuaja.

Faqja 3 nga 8

Nëse ju e dinte tashmë mbajnë nuk mendohet të përsosur, atëherë do të jetë shumë më të shpejtë për të medituar mbi chakras në mendime jo absolute, pa pasur nevojë të shkojë përmes teknikave të tjera, por pasi që unë nuk di të mbajë, së pari ju duhet për të trajnuar mendjen tuaj që të ketë sukses, hap hap, për të arritur këtë nivel nëpërmjet vizualizimit. Është më e vështirë të thuhet se bëhet.

Meditimi na lejon që të jemi gjithnjë e më të ndërgjegjshëm gjatë ditëve tona. Në ditët e para mund të duket se ajo është e dobishme vetëm në gjysmë ore në të cilën ju jeni të medituar, por në realitet do të jenë të dobishme gjatë gjithë ditës derisa ju të shkoni për të fjetur, si dhe gjatë gjithë natës, kur një gjumë i juaj do të jetë i qetë. Sigurisht, megjithatë, se të nesërmen ju meditoni përsëri në qoftë se ju doni të vazhdoni efektivitetin e saj, sepse një gjumë i sjell shumë pavetëdijshme dhe për fat të keq zvogëlon efektin e meditimit derisa ata të marrin një ritëm të mirë të qëndrueshme. Tani për tani unë ju sugjeroj që të merrni ritmin dhe meditoni të paktën një herë në ditë, çdo ditë, duke u përpjekur të mos kaloni një. Ajo nuk do të jetë e lehtë, sepse ju do të vini re se si zotimet janë accavalleranno veçanërisht kështu që ju nuk keni kohë për të medituar, kështu që ju duhet të jenë të kujdesshëm për të matur jashtë kohën tuaj të jetë në gjendje për të fus këtë orë e gjysmë që do t’ju lejojë të qëndrojnë të shëndetshme më të gjatë. Pas të gjitha, ju jeni duke bërë atë për veten tuaj dhe kjo duhet të jetë një motivim shumë i mirë. Nëse unë mund të meditoj dy herë në ditë do të ishte me të vërtetë e jashtëzakonshme! Natyrisht që duhet të përpiqeni të përmirësoni meditimin duke e lejuar relaksimin tuaj të hyjë në rutinën tuaj. Mësoni të relaksoheni në komandë është shumë e rëndësishme, sepse ju mund të arrini një ndjenjë shumë të mirë paqeje edhe kur jeni në situata të vështira që duhet të keni bërë të mallkuar. Për t’ju ndihmuar të mësoni relaksim, dhe për këtë arsye meditim, ne kemi regjistruar shumë versione udhëzuese për të lehtësuar mësimin. Qasjet për meditim shumë, por do të trajtojnë të gjithë të njëjtën teknikë, duke e bërë që ju të mësoni në lidhje me nivelet e ndryshme të relaksimit të jetë thelbësore, në fund, aq më mirë për të praktikuar meditimin në chakras që kam mësuar ju.

Ju mund të mendoni se duke shkuar përpara me mësimet do të ketë teknika më të rëndësishme se ato të mëparshme, të cilat me kalimin e kohës do të bëhen të parëndësishme; në realitet të gjitha nivelet e shpjeguara tashmë janë themelore për arritjen e relaksimit të plotë. Çdo gjendje mendore që ju kam mësuar me seancat meditative të artikujve të fundit dhe se unë do t’ju mësoj në të ardhmen, do të jetë jetësore për të arritur përsosmërinë. Nuk ka asnjë të keqe në përsëritjen nivelet e para edhe kur ju keni arritur ato të lartë, për ju do të mbani mend se, në qoftë se ju merrni atje, ajo do të jetë vetëm nëpërmjet hapat e parë që keni arritur. Ndonjëherë heqja e hapave të vjetra është e mrekullueshme për të ndjell brenda nesh motivimin që do të na shtyjë të kthehemi të shikojmë drejt përpara dhe të vendosim për të kapërcyer pengesat e tjera që dukeshin shumë të mëdha. Qëllimi im është të të njoftoj fazat e ndryshme të meditimit, kështu që ne i regjistruam teknikat e drejtuara edhe në versionin audio duke përdorur zëra të ndryshëm, në mënyrë që ju të gjeni më të lehtë për të gjetur atë që është e drejtë për ju. Pastaj, kur të ndiheni gati, ju mund të leni meditimin vokal për të filluar të meditoni pa një udhëzues, duke mësuar të vetë-menaxhoni sesionin tuaj. Megjithatë, nuk ka ngutje, të gëzojnë ngarje për aq kohë sa ju dëshironi. Sigurisht, nëse vendosni përpjekje në teknikat, do të jeni në gjendje të zhvilloni aftësitë tuaja dhe të përmirësoni meditimin gjithnjë e më shumë. Mund të fillojmë.

Nëse dëshironi të dëgjoni versionin e magjisë së magjistraturës, klikoni këtu, pastaj vazhdoni të lexoni artikullin; ndryshe, lexoni versionin me shkrim dhe ndiqni hap pas hapi.

 

Uluni dhe qetësohuni.

 

 

Frymë thellë.

 

 

Merrni frymë thellë, duke marrë frymë me hundën tuaj.

 

 

Frymë duke fryrë stomakun dhe jo gjoksin …

 

dhe vazhdojnë të marrin frymë nga barku për kohëzgjatjen e meditimit.

 

 

Rreth jush është një dritë, e bukur dhe relaksuese …

 

 

nuk ka mbetur asgjë … Nëse jo drita që ju relakson …

 

 

Kjo dritë ju bën të ndiheni të mbrojtur dhe të qetë.

 

 

Frymë dritën brenda teje, me frymë thellë të vetëdijshme …

 

 

trupi juaj fillon të relaksohet …

 

 

vëmendja juaj shkon në Chakra e Chi.

 

 

Imagjinoni sikur një dritë shumë e dendur filloi të hyjë në Chi tuaj …

 

 

vendosni gishtat në chakra …

 

 

dhe vazhdon të imagjinojë dritën e dendur që hyn në chakra.

 

 

Përqëndrohuni në ndjesinë fizike.

 

 

A nuk mendojnë për asgjë tjetër, përveç dritës dendur që hyn në Chi …

 

 

frymë thellë … si unë mund të marr frymë direkt nga chakras tuaj.

 

 

Merrni frymë thellë direkt nga Chi.

 

 

Ndjeni zonën e ngurtësimit të Chi.

 

 

Tani e tutje … mos mendoni për ndonjë gjë …

 

 

Thjesht ndjeni prekjen e gishtërinjve tuaj.

 

 

Relax …. Dhe mos e mendoni ….

 

 

Thjesht ndjeni lëkurën tuaj …

 

… marr frymë. dhe ta zhvendosni vëmendjen tuaj tek Chakra Plexus.

 

 

Imagjinoni … sikur një energji të dendura, të bardhë, hyri brenda pleksus tuaj …
duke ju bërë të ndiheni mirë.

 

 

Qëndron mbi gishtat dhe vazhdon të shohë energjinë e dritës që vjen.

 

 

Ashtu si një lumë i pafund, drita hyn në chakra tuaj.

 

 

Frymë prana nga Pleksi … dhe mos mendoni për ndonjë gjë.

 

 

Qetësohuni.

 

 

Tani frymë nga gjoksi … si në qoftë se unë mund të le të ajrit direkt nga chakra zemrës.

 

 

Imagjinoni rrjedhën e dritës së dendur që hyn në chakra tuaj të zemrës …

 

dhe të ndjehen të lehtësuar gjoksin tuaj.

 

 

 

Ndjeheni të kënaqur, sepse ju meditoni në chakra e zemrës.

 

 

Frymë prana nga zemra.

 

 

Mos mendoni për ndonjë gjë … thjesht ndjeni kontaktin fizik.

 

 

Frymë dhe relaksohuni.

 

 

Lejo shpresën dhe sigurinë … se çdo gjë do të jetë mirë … nga tani e tutje.

 

 

Të ndjehen të lumtur për këtë.

 

 

Frymë prana nga zemra …

 

dhe ndjeni rreh … përqendrohuni në to dhe asgjë tjetër.

 

 

Frymë thellë nga stomaku yt …

 

 

Zhvendosni vëmendjen tuaj tek chakra e Mind.

 

 

Imagjinoni rrjedhën e energjisë së bardhë që hyn në chakra mendje …

 

 

Pushoni gishtat dhe qetësoni fytyrën.

 

 

Relax vetullat tuaja … ballin tuaj …

 

 

Të zënë duke mbajtur fytyrën të relaksuar gjatë gjithë kohës.

 

 

Frymë prana nga chakra …

 

 

Dhe përqendrohuni tek presioni i chakrës së mendjes.

 

 

Frymë prana.

 

 

Ndjeni sikur diçka nga brenda e shtyu lëkurën jashtë …

 

 

Dhe ju ndjeni chakra mendjen tuaj fryrë.

 

 

Përqëndrohuni tek chakra e Mind dhe mos mendoni për ndonjë gjë.

 

 

Tani ju ndjeheni si ju po shtyni ne …

 

 

Dhe përqendrohuni vetëm në kontakt.

 

 

Frymë thellë nga stomaku yt …

 

 

Zhvendosni vëmendjen tuaj tek chakra kurorë.

 

 

Imagjinoni një rrymë e dritë të bardhë, shumë i dendur, ajo hyn kurorën.

 

 

Ndjehen të mbrojtur nga kjo dritë e bardhë, ndjeheni sikur po pastroheni.

 

 

Prekni chakra kurorën dhe qëndroni të fokusuar.

 

 

Ndjeni që drita të vijë … dhe të relaksoheni.

 

 

Frymë thellë nga Kurora …

 

 

Dhe mos mendoni për ndonjë gjë më.

 

 

Hiq gishtat nga chakras dhe relakson krahët e saj dhe këmbët scioglile poggiale.

 

 

Qëndro i përqendruar në Kurorën, sikur ta prekësh.

 

 

Frymë prana nga kurora.

 

 

 

Kur ju mendoni se ka ardhur koha … marr frymë thellë dhe meditim të ngushtë.

 

 

Nëpërmjet këtij meditimi, ju bëra të përjetoni një ndjesi të re relaksuese, që është të imagjinoni rrjedhën e energjisë së dendur që hyn në ju. Kjo do t’ju lejojë të asimiloni sasi më të larta të energjisë në sajë të rrugës së hyrjes që u keni dhënë atyre, duke i lejuar ata të pastrohen brenda jush. Për më tepër, unë vuri në dukje një ndjesi fizike që ndoshta nuk e vëreni, kjo është chakra e Mendjes që tenton ta shtyjë energjinë më fort se të tjerët, sikur të donte të sillte aftësitë e saj. Kjo është shumë e rëndësishme dhe sa më shumë të meditoni, aq më shumë do të kuptoni se chakra e Mendjes mund të bëhet shumë e fuqishme. Jepini atij kohën që duhet të evoluojë dhe ai do t’ju amaze. Është e mundur që pas meditimit, chakra e Mendjes do të jetë pak e bezdisshme: kjo ndodh për shkak se po përhapet për të përmbajtur energjinë e re që e ofron. Jini të durueshëm, nuk do të zgjasë shumë; në një kohë të shkurtër, bezdi do të zhduket, sepse chakra është mësuar me risi. Vazhdoni të meditoni, ditë pas dite, kështu që mirëqenia gjithmonë do të jetë më e thellë.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4891) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]