Disponibile in:

73 – Meditim – Ushqyerja e Chakras tuaj (8 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 7

Çfarë është meditim? Liria, sepse ju liron nga ato barra që ju do të merrni me vete gjatë gjithë ditës dhe disa prej tyre edhe për jetën. Kur ju relaksoheni ju jo vetëm që të lejoni trupin tuaj të pushoni, por relaksoheni zemrën tuaj, jepni frymë, lejo të marrë frymë lirisht pa atë vuajtje të çuditshme që ndonjëherë shfaqet pa e ditur pse. Ndonjëherë është uria, sepse shpirti yt ka nevojë për ushqim. Herë të tjera ato janë dhimbje të shkaktuara nga energjitë negative të jashtme që kanë hyrë dhe ato kanë sjellë një dëm që ju as nuk e keni kuptuar, por që ju zvarriteni me kalimin e kohës duke ju lënë peshë. Meditimi mund të shërojë këto dhimbje.

Meditim Chakra është shumë e rëndësishme dhe nuk duhet të nënvlerësohet, sidomos kur ju merrni në zakonin e medituar çdo ditë dhe do të fillojnë duke marrë atë për të dhënë. Duhet të bëhet dhe të mbetet një zakon frymëror, nuk duhet të bëhet kurrë një moment i ulët gjatë të cilit ju pretendoni të praktikoni. Meditimi mund të japë rezultate të mëdha, për sa kohë që praktikohet vazhdimisht dhe, pa marrë parasysh atë, duhet të praktikohet mirë. Është normale që përsosja të mos kuptohet në ditët e para dhe të praktikohet sa më mirë që mundet, gjë që shpesh nuk është më e mira, por pasi që nuk është aq e lehtë sa duket, nuk duhet të presësh shumë nga vetja. Shumë veta bëjnë gabim të presin ditën e duhur, të mos meditojnë me shpresën se do të vijë dita e përsosur kur mund të meditoni mirë. Asgjë nuk mund të jetë më absurde, sepse do të ishte sikur marrja e ilaçeve kur sëmundja tashmë është zhdukur, duke injoruar se duhet të merret vetëm për ta lënë atë të kalojë. Meditimi është ilaç shpirtëror sepse shëron sëmundjet e shpirtit tuaj, të psiqisë suaj dhe aftësitë tuaja për të shëruar trupin tuaj fizik, nuk duhet të nënvlerësohet as. Se është e nevojshme të meditosh edhe kur nuk ndihesh shumë mirë, është e qartë, sepse nëse prisni të meditoni kur do të jeni më mirë, unë ju garantoj se asgjë nuk do të ndryshojë. Sesionet meditative kanë për qëllim t’ju bëjnë të ndiheni më mirë, kështu që ato duhet të kryhen pikërisht sepse nuk ndiheni mirë, sepse kurrë nuk keni kohë për të bërë asgjë, sepse keni probleme në jetën tuaj që dëshironi të zgjidhni ose qëllimet që dëshironi të arrini; nëse tashmë jeni ndjerë të plotë dhe të përkryer në ekzistencën tuaj, ju me siguri nuk do të jeni këtu në kërkim të së vërtetës. Meditimi shërben për t’ju plotësuar, për t’ju dhënë atë që nuk keni gjetur më parë. Prandaj është normale të filloni meditimin dhe të mos keni sukses të mos mendoni ose të relaksoheni dhe nuk duhet të fajësoheni ose të ndiheni inferior, sepse ajo merr shumë trajnime për të përmirësuar teknikën dhe, siç e dini, praktika e bën të përsosur.

Kjo, megjithatë, nuk duhet t’ju shtyjë për të bërë një gabim, duke përfituar nga fakti që sapo keni filluar dhe se gabimi është i pranueshëm, duke e bërë këtë një zakon. Sigurisht, nëse qëllimi juaj i vetëm është thjesht të relaksoheni, atëherë është e drejtë që të përqendroheni në artikujt e mëparshëm që shpjegojnë se si ta bëni atë. Përpara, megjithatë, nëse qëllimi juaj është të evoluojë shpirtërisht, atëherë duhet të heqësh dorë nga përtacia e mosdurimit të disa qëndrimeve që keni gjatë seancave të meditimit, sepse zakoni për të bërë gabime duhet të ndryshojë. Meditimi duhet të bëhet mirë. Nëse filloni menjëherë me një zakon të mirë, edhe nëse mund të duket më e vështirë dhe komplekse për shkak të rregullave që duhet respektuar, me kalimin e kohës ju do të ju falënderoj për ta bërë këtë sepse do të vazhdoni me hapin e duhur. Nëse filloni keq, atëherë për pak vite, duke marrë hapa përsëri është pak më e komplikuar, sepse deri tani ju keni marrë zakonin e gabimeve dhe nuk doni të riprogramoni sesionet tuaja në mënyrë korrekte. Ne flasim vetëm për përtacisë, sepse në të vërtetë meditimi mund të mësohet dhe përmirësohet edhe pas viteve, por a nuk do të ishte më mirë nëse fillova menjëherë në këmbë të drejtë, sesa të zvarritja gabimet për vite?

Siç e them gjithmonë, është më mirë të meditoni keq sesa të mos meditoni, sepse edhe një meditim i dobët ju sjell një mirëqenie fizike dhe mendore, përndryshe nuk do ta kishit marrë; por kjo nuk do të thotë se nëse meditova mirë çdo gjë do të ishte më mirë dhe kjo është pika themelore: mund të zgjedhësh të meditosh më mirë.

Faqja 2 nga 7

Përveç kësaj, mendoj se ne shpesh mund të themi se kemi medituar keq, edhe pse meditimi na ka bërë të ndihemi më mirë; përndryshe, ju jeni krejtësisht të gabuar në lidhje me bazat, sepse ndoshta nuk përqendroheni në teknikën time, por në ato që mësoni diku tjetër, ose pse kaloni krejtësisht fazën fillestare të relaksimit. Në këtë rast meditimi është lënduar. Përtej kësaj, megjithatë, nëse problemi nuk është vetëm duke menduar, por në fund të meditimit, megjithatë, ndiheni më mirë se më parë, jepni vetes kohën e duhur për të mësuar pa u ngutur, sepse kjo do të mësohet duke praktikuar çdo ditë, ashtu si çdo sport tjetër : nëse doni të mësoni të bëni ndarjet, aq më shumë trajnoni sa më shumë të njiheni, derisa të bëheni shumë të mirë, por mos prisni të jeni në gjendje të bëni ndarjen e plotë pa ndonjë trajnim, duke shpresuar që të merrni rezultate pa asnjë angazhim. Për të njëjtën arsye, mos mendoni fare se përmirësimet dhe provimet e përfitimeve të meditimit mbërrijnë përpara se të ushtrohen, sepse ata do të vijnë vetëm nëse stërviteni vazhdimisht si çdo sport tjetër. Së pari ne angazhohemi të praktikojmë dhe pastaj të arrijnë rezultatet: asnjëherë e kundërta.

Megjithatë, ka të drejtë të pranosh se ndonjëherë mund të bësh më shumë, sepse, në vend që të punosh, ulesh e meditosh sikur po pinte kafe me miqtë, me të njëjtin qëndrim të kohës së lirë dhe jo të evolucionit shpirtëror. Meditimi nuk duhet të bëhet sikur të ishte diçka e vështirë dhe rigoroze, me një gjendje mendore të rëndë dhe të rëndë. Sigurisht, sidoqoftë, sa më shumë që të vendosni përpjekje dhe seriozitet në të, aq më shumë do të jeni në gjendje t’ju ofrojnë përmirësime të shkëlqyera, të cilat nuk do të ishin në gjendje t’ju japin nëse gjithmonë keni marrë shumë për të luajtur. Nëse doni thjesht të relaksoheni, kjo është një llogari, sepse ju mund ta merrni shumë më lehtë, por nëse qëllimi juaj është të shkoni më tej atëherë është e drejtë që të vendosni më shumë përpjekje në të. Por ne duhet të kuptojmë se çdo gjë e tepërt shkatërron gjithçka, duke u bërë shumë e vështirë gjatë meditimit, shumë e ashpër, shumë e saktë, shumë serioze, do të prishë atmosferën pozitive që në vend dëshiron të japë meditim, që para së gjithash është paqe, emocion, dhe jo ngurtësinë dhe ashpërsinë. Serioziteti që duhet të vihet kur meditimi praktikues nuk duhet të ngatërrohet me ndjeshmërinë, gjë që është diçka tjetër krejtësisht. Mos jini mësues meditimi, nëse nuk dini as të lëvizni. Serioziteti po vendos të meditojë më seriozisht, në vend që ta diskreditojë atë dhe ta praktikojë atë pa pasur qëllim të evoluojë; Ekzagjerimi me ngurtësinë, megjithatë, do ta çojë praktikuesin që të mos ngrihet në nivele më të larta dimensionale dhe të mos përjetojë emocionet dhe ndjesitë e bukura që gjenden kur prekin disa faza. Meditimi është gjithashtu duke i lejuar vetes të shkojë në liri dhe të ndalet për një çast për të mbajtur sytë hapur për problemet që të braktisni veten në një ndjenjë shumë të këndshme të qetësisë dhe relaksimit të plotë. Është pak si lundrues në ujë, duke ndjerë bukurinë e lëvizjes dhe lëvizjes së butë pa vështirësi.

Nëse jeni në gjendje të meditoni dy herë në ditë çdo ditë dhe, në çdo seancë, të shihni përmirësime në krahasim me atë të mëparshëm, atëherë jeni duke përparuar mirë. Nëse jo, ju jeni ndoshta qasje e gabuar, duke bërë shumë pak përpjekje në atë që bëni, duke u ulur për të medituar, por jo për të medituar. Dënimi se ulja dhe meditimi dhe në të vërtetë duke e bërë atë është e njëjta gjë, nuk ju merr shumë larg. Ulur me vendimin për të medituar nuk është njëlloj si të meditosh mirë, sepse për të përfunduar një sesion të mirë duhet të qëndrosh i përqendruar në çdo minutë të tërë seancës, dhe jo vetëm të dytë që ulesh, sepse në atë rast nuk do të ishte ndryshe nga të ulurit për të dëgjuar muzikë. Meditimi është diçka më shumë, nuk është vetëm dëgjimi i muzikës me sy të mbyllur, sepse të gjithë e dinë këtë dhe siç mund ta shihni, nuk i merr ato aq larg. Edhe pozicioni gjysmë lotus nuk i jep meditim të mirë, sepse në realitet jeni vetëm të ulur në një pozicion tjetër të zakonshëm. Meditimi i vërtetë nuk konsiston në mënyrën se si kaloni këmbët, por në atë ku vendosni të vendosni mendjen tuaj. Meditimi nuk është në këmbë por në mendje. Kur uleni për të medituar, mos e braktisni qëllimin tuaj sapo të uleni, por zgjidhni të qëndroni të përqendruar në vendimin tuaj për kohëzgjatjen e seancës. Mos u dorëzoni pas dy minutash.

Faqja 3 nga 7

Para se të filloni të meditoni, zgjidhni të qëndroni të paktën disa sekonda për të vendosur, më thellë, të praktikoni një meditim të bukur përpara se të filloni; njoftimi i një teknike të mirë tashmë do t’ju çojë për ta përmirësuar atë në mënyrë të konsiderueshme. Nëse hedhni veten në krevat duke menduar se meditimi do të thotë vetëm të ulur në mes të një zambak uji dhe duke prekur barkun tuaj me gishtërinjtë tuaj, sesioni nuk do të përmirësohet shumë dhe do të mbetet më shumë ose më pak si ato të tjera të nivelit të ulët. Marrja e rehatshme dhe me një kthesë të drejtë ndihmon përqendrimin sepse lejon trupin tuaj të qëndrojë i qetë, në vend që të ankohet pas disa minutash për siklet, dhimbje prapa ose mërzitje, sepse edhe pozicioni që je në prek mërzinë e mendjes . Nëse uleni drejt, me një jastëk prapa shpinës, në mënyrë që të mos lëndoheni, të shkoni drejt, të këmbët në gjysmën e lotusit dhe të uleni mirë, do të jetë më e lehtë të qëndroni të përqendruar për 30 minuta, përderisa nëse keni qenë të pakëndshme, pas disa minutash do të ndiheni të mërzitur që do të përpiqeshin t’ju ndalonin të meditoheshin.

Është e qartë që mund të ndodhë një rast në të cilin meditoni në një pozicion tjetër në varësi të nevojës, për shembull nëse dëshironi të meditoni në autobus, tren ose në shtëpinë e të tjerëve ku nuk mund të bllokoheni në dhomë dhe të vendosni poshtë siç dëshironi: në këto raste e qartë se ju duhet të përshtateni dhe meditoni sa më shumë që mundeni. Kjo megjithatë është përjashtim, nuk duhet të bëhet zakon. Meditimi disa herë në ditë ju lejon të përmirësoni teknikën më të shpejtë, kështu që nëse mund të meditoni çdo ditë, së paku dy herë për rreth gjysmë ore, pavarësisht nëse janë apo jo seancat janë afër njëri-tjetrit, ato do t’ju ndihmojnë të përmirësoni teknikë dhe të përshpejtojë ardhjen e përfitimeve në jetën tuaj. Përputhshmëria është ajo që lejon meditimin për të bërë efekt të vërtetë, kështu që nuk do të kishte kuptim të meditoni çdo ditë të tjera dhe pastaj të ankoheni se nuk funksionon, sepse në asnjë sport mund të bëheni kampion pa asnjë interes dhe përkushtim për të ushtruar. Për më tepër, sa më shumë të meditoni, sa më të ndritura merrni dhe energjia e bardhë ju afrohet edhe gjatë pjesës tjetër të ditës, pavarësisht faktit se brenda saj mund të meditoni edhe 2-3 herë, sepse nëse e bëni vazhdimisht, do të jetë si një vazhdim thirrja e prana që zgjerohet edhe në orët kur jeni jashtë për punë ose punë, dhe jo vetëm gjatë gjysmës së orës së praktikës. Kjo ndodh nëse mediton çdo ditë vazhdimisht. Nëse heq dorë nga meditimi për disa ditë, fijet e energjisë të vazhdueshme prishet dhe fillon të mos keni më, ndërsa vazhdoni të meditoni çdo ditë ushqeni një lidhje të prana që vazhdon të arrijë edhe gjatë ditës. Ju mund të vëreni dallimin se meditimi i vazhdueshëm ju sjell edhe në gjëra të vogla; në fakt, sa më shumë të meditoni, aq më e lehtë është për diçka interesante për ju. Për shembull, ju mund të rritni ëndrrat tuaja aq shumë natën, veçanërisht ato me kuptime të rëndësishme ose edhe ato premtuese; ose, mund të ulni ëndrrat tuaja në varësi të asaj që ju nevojitet, sepse nëse në rastin tuaj ëndrrat ishin të gjitha rezultat i ndikimeve negative, stresi ose pakuptimtë me detaje të pakuptimta për shkak të konfuzionit mendor që keni pasur gjatë ditës, atëherë ata fillojnë të zvogëlohen apo edhe të pushojnë së lënë hapësirë ​​vetëm për ato të rëndësishme. Sigurisht, nëse keni ëndërr shumë, meditimi do t’ju ndihmojë të mbani mend më mirë atë që keni ëndërruar, në vend që ta harroni atë sapo të zgjoheni. Kjo është për shkak se meditimi lehtëson mendjen tuaj dhe përmirëson kujtesën.

Për më tepër, është e rëndësishme që menjëherë pas meditimit të mos e hedhni veten në pjesën më të ulët të ulët, për shembull duke e kthyer TV menjëherë, duke ngrënë shumë, duke ndezur një cigare ose duke marrë një sy gjumë pasdite. Meditimi nuk ju ndalon të shikoni TV apo të hahet, por a duhet ta bëni menjëherë pas seancës? Mund të prisni të paktën 10 minuta para se të ktheheni në një frekuencë të ulët? Do të doja të theksoja këtë sepse me kalimin e kohës do të vëreni një program të çuditshëm anti-spiritualitar. Në praktikë, menjëherë pas meditimit, do të keni një dëshirë ekstreme për të shkatërruar gjithçka duke ngrënë çokollata ose ushqim të sëmurë të destinuar të ulni ndërgjegjen tuaj që sapo keni ngritur duke medituar; ose nëse nuk je i uritur, do të dëshirosh të ndezësh një cigare pa pasur nevojë të ngrihesh nga vendi ku je ulur ose do të kesh një dëshirë të papritur që të duhet të hysh në Facebook menjëherë për të parë njoftimet dhe pa e kuptuar atë , tashmë do të klikoni këtu dhe atje në celularin tuaj.

Faqja 4 nga 7

Bëjeni veten të vetëdijshëm se këto nuk janë mendimet dhe impulset tuaja natyrore, por programet që janë futur për të prishur shpirtësinë tuaj, kështu që nëse përpiqeni të rritni dridhjet dhe vetëdijen tuaj nëpërmjet meditimit, atëherë ju do ta ulni atë menjëherë me duart tuaja bien në kurthe si ato të listuara më sipër. Nëse nuk shikoni televizor, mos pini duhan ose nuk dëshironi të hahet, mos u shqetësoni se i Poshtmi do të veprojë diku tjetër që punon mbi ju, prandaj i kushtoni vëmendje kësaj. Përkundrazi, nëse doni të merrni një zakon të shëndetshëm, para se të meditoni dhe pastaj të pini të paktën një gotë uji, sepse përmes lëngjeve energjia lëviz më mirë dhe meqenëse me meditimin jeni duke u përpjekur të thithni dhe të lëvizni energjinë brenda nga ju, uji është një ndihmë shtesë që ndër të tjera ndihmon që trupi juaj të jetë më i shëndetshëm, kështu që ju mund të bëni dy veprime të shkëlqyeshme me një gjest të thjeshtë. Nëse nuk pini ujë të mjaftueshëm më parë, tani keni një arsye tjetër për ta bërë këtë dhe mos e injoroni atë shumë, sepse do ta kuptoni se meditimi pas pirë së paku një gotë të plotë uji do t’ju ndihmojë të lëvizni më mirë energjinë. Unë do ta merrja atë si të mirë, por unë do t’ju them të njëjtën gjë: pini ujë para se të meditoni, jo pije të gazuara ose lëngje frutash: ato do të jenë lëngje të pastra, por nuk është e njëjta gjë si pirja e ujit të pastër.
Meditimi i çdo dite është shumë i rëndësishëm, sepse ju lejon të ushqeni trupin tuaj të energjisë, atmosferën tuaj, forcën tuaj, mbrojtjen tuaj nga negativiteti dhe mbi të gjitha shpirtin tuaj, që ka një uri të vazhdueshme dhe këmbëngulëse. Shpirti nuk ankohet duke bërtitur me zë, por me një ndjenjë zbrazëtie dhe trishtimi që ndiheni edhe kur jetoni një ditë të bukur ose pranë njerëzve që doni, sepse dhimbja vjen nga brenda, nga zbrazëtia që ndjen shpirti, që nuk është gjë tjetër veçse më e thella. Ashtu si ju duhet të punoni në ves që ju çon të mos pini ujë derisa të keni të vërtetë të etur, gjë që ju bën të pini shumë më pak ujë sesa është e nevojshme – dhe kjo do të dëmtojë trupin tuaj – ju duhet të mësoni të meditoni çdo ditë edhe kur ju nuk ndjeni urinë për energji, sepse keni nevojë për gjithçka. Ju mund të mendoni se rezistoni dhe pini gjysmë litër ujë në ditë është mirë, se nuk keni nevojë për ndonjë gjë tjetër, sepse mund t’i rezistoni dhe nuk do të ndiheni të etur, megjithëse nuk e ndjeni se trupi juaj dëmtohet dhe në moshë të vjetër dhe problemet shëndetësore vijnë së pari, ashtu si nëse nuk ushqeni veten me energji dhe vazhdoni të merrni vetëm minimumin minimal, i cili nuk është aq i mjaftueshëm sa të mbijetojë. Kjo është arsyeja pse ndërgjegjet shuhen përpara trupit, sepse nuk kanë ushqim të domosdoshëm për të mbijetuar dhe në fund trupi nuk është më, por vetëdija brenda nuk është më; njëra bëhet një trup pa Ndërgjegje, pa Shpirt. Ushqimi është thelbësor dhe ashtu siç nuk mund të qëndronim gjallë për një kohë të gjatë nëse nuk do të hanim për një kohë të gjatë, edhe ndërgjegjja në një pikë të caktuar vdes nëse vazhdon të mos ushqehet. Është e vërtetë se kohërat e jetës janë të ndryshme, se trupi do të vdiste së pari nëse nuk ushqehej ndryshe nga shpirti që zgjat më shumë, por kjo nuk e bën atë të imunizuar ndaj vuajtjes dhe më në fund deri në vdekje. Meditimi është vakt gjatë të cilit shpirti ushqehet me ushqimin e vet: energjia pranike.

Ne nuk mund ta krahasojmë shpirtin me një trup fizik, sepse trupi duhet të hajë ushqime të caktuara të balancuara dhe nuk duhet ta lodhë duke rënë në tepërt, por që të qëndrojë në formë, duhet të hajë të drejtën. Ndërgjegjja nuk ka një stomak të vogël, nuk është në dietë, është një enë e pafund dhe sa më shumë ushqehet aq më shumë zgjerohet të përmbajë energji të tjera dhe kjo është e mirë. Shpirti i kequshqyer nuk bëhet i dobët, shpirti bëhet i dobët dhe shkatërrohet nëse nuk ushqehet siç duhet. Ka shumë njerëz të bindur se ata kanë një shpirt të fortë dhe të lashtë dhe se në vend të kësaj ata jetojnë duke pasur një grua të varfër që vuan dhe vuan, e cila bëhet më e vogël dhe më e vogël, sepse energjia e saj është aq e vogël sa ajo as që mund ta mbrojë më veten. Në këto raste, duke e quajtur atë shpirt është një ekzagjerim i madh. Duke medituar dhe duke përjetuar, ju do ta bëni Shpirtin të rritet dhe të evoluojë, duke e zgjeruar atë dhe duke e zgjeruar atë në dimensione të tjera.

Faqja 5 nga 7

Për më tepër, duke medituar ju rritni forcën fizike të trupit tuaj, organet tuaja të brendshme dhe qelizat që e krijojnë atë, sepse ju jepni atë një eliksir të të rinjve, për të thënë kështu, që sigurisht nuk do t’ju pengojë që të mos jeni përgjithmonë, por efektet e të cilit ata gjithashtu do të jenë në gjendje të vëreni në dukje. Tashmë meditimi i saj do të përmirësojë lëkurën tuaj, e cila me kalimin e kohës do të bëhet më e bukur dhe më e ndritshme dhe, edhe pse mund të duket se nuk keni të bëni me energji, pse nuk duhet? Më e shëndetshme është trupi, aq më shumë reflekton shëndetin e tij edhe jashtë, duke e përmirësuar atë edhe dukshëm. Nëse mendoni se meditimi vetëm përmirëson lëkurën tuaj, çfarë ndodh në mikroorganizëm dhe në çdo gjë që keni brenda trupit dhe nuk shihni? Nëse vetëm duke medituar mirë mund t’i shihni dallimet edhe në estetikë, çfarë po ndodh vërtet brenda trupit tuaj? Në të vërtetë, është shumë e thjeshtë: energjia nuk hyn vetëm në chakras por zgjerohet në të gjithë trupin, duke u rrënuar në çdo qelizë tuaj. Është e qartë se trupi fizik nuk mund të jetojë përgjithmonë, por në sajë të meditimit ju mund ta bëni kohëzgjatjen e jetës suaj shumë më të mirë, duke e bërë atë një jetë të vërtetë. Është e qartë që ju do ta kuptoni këtë vetëm me përvojën, sepse deri sa ta merrni praktikën më seriozisht dhe vazhdimisht, kjo nuk do të sjellë rezultate, ashtu si çdo sport. Përmes energjisë mund të parandaloni që trupi juaj të marrë probleme serioze shëndetësore që mund të arrijnë me kalimin e kohës, por duke praktikuar seriozisht ju gjithashtu mund të ndërhyni në problemet ekzistuese. Fatkeqësisht ne jemi të mësuar të vërejmë probleme vetëm kur ndiejmë dhimbje, sesa dëgjimi i paralajmërimeve nga organet tona që nuk janë gjithmonë të dendura, djegie ose cramping, por mund të jenë sinjale të vogla që, nëse merren parasysh menjëherë, mund të shmangin probleme serioze shëndetësore. Për fat të keq nuk kemi gjithnjë kohë për t’i dëgjuar, veçanërisht nëse nuk e dimë meditimin dhe për shkak të këtyre problemeve të shumta shëndetësore që kemi vuajtur dhe janë tashmë në vend. Sidoqoftë, praktika mund të të ndihmojë shumë, veçanërisht nëse zgjedh të rritësh sesionet.

Një shembull që më ka shënuar shumë gjatë përvojës sime është një problem i zemrës që fatkeqësisht më ka goditur si fëmijë, duke më bërë shumë merak, duke qenë një organ shumë delikat. Problemi im ishte një dhimbje shumë e fortë që kapi zemrën time, por jo vetëm: dukej si një thikë që vazhdimisht po futet në organ; ndjenja ishte me të vërtetë e tmerrshme dhe më la pa frymë. Për fat të keq unë kam për të vuajtur këtë dhimbje për disa vjet, duke mos ditur se si ta kuruar atë. Mjeku, pa kontrolluar edhe mua, tha se ishte për shkak të stresit, gjë që nuk ishte asgjë serioze, megjithëse duhet të ishte menjëherë e qartë për një sy me përvojë që një fëmijë i tillë i vogël nuk do të duhej të vuante nga stresi, e lëre më nga dhimbjet e zemrës. Shëndeti im nuk ishte shumë i mirë, pavarësisht nga fakti që unë vazhdoja aktivitetin e lartë fizik që po bëja, pasi mbajta veten në formë dhe shkova disa kilometra në ditë për të shkuar në shkollë, e cila nuk ishte pranë shtëpisë sime. Por dhimbjet po bëheshin gjithnjë e më serioze, sidomos kur mbërrita në ngjitjen e shtëpisë ku zemra ishte aq e fortë saqë dukej sikur po vdes nga dhimbja. Një ditë kisha një goditje kaq intensive saqë duhej të rrëzohej, pa mundur të ecja aq shumë sa dhimbje të ngërçme, megjithëse dukeshin më shumë si shkurtime të vazhdueshme, ata e morën frymën time. Unë kam qenë me të vërtetë i shqetësuar, sepse problemi nuk ishte i ri për mua, por ishte duke u përkeqësuar për disa vjet, derisa arriti kulmin e saj. Unë nuk mund të ecja më lart se pjerrësia, unë kam për të ndryshuar dhe shtrirë rrugën shumë, sepse unë nuk mund të më fizikisht të ecin lart atë pjerrësi, ajo ishte aq e dhimbshme për gjoksin tim. Zgjerimi i rrugës nuk dukej si një zgjidhje e madhe, sidomos duke pasur parasysh peshën e çantës së shkollës, por kjo ishte e vetmja mënyrë që unë mund ta shmangem këtë ngjitje. Së fundi, mjeku vendosi të më vizitonte, pas një insistimi kaq shumë, dhe zbuloi se kisha një përleshje në zemër. Për vite kam vuajtur nga kjo dhimbje dhe nuk mund ta përshkruaja sa lënduar. Gjithashtu, më shkatërroi mendjen, sepse mendimi se si do të vazhdojë jeta ime gjatë viteve, më ka frikësuar, pasi ajo vazhdon të përkeqësohet dhe më keq. Unë u tmerrova.

Faqja 6 nga 7

Koha kalonte, vazhdova të bëja gjithçka që të mos e lodhja përpjekjet, ndjeva ndryshe nga shokët e mi, sepse edhe ata që ishin në gjendje të keqe fizike arritën ende të ecnin pa vuajtur nga zemra dhe unë, i cili ishte në linjë të përsosur dhe të trajnuar duke ecur për milje, unë u përpoqa të marr frymë nga dhimbja.

Në moshën 16 vjeçare fillova të meditoja seriozisht. Nëse më kishin thënë për këtë, nuk do ta kisha besuar këtë dhe prandaj të nxis që të mos më besosh, por ta provosh në trupin tënd. Sapo fillova të meditoj për dhimbjen e tmerrshme në zemrën time ajo tërësisht e braktisi, një dhimbje që më bëri të vuaj për vite, u zhduk në asgjë, kështu që nuk e kuptoja që nuk e kisha më, pasi nuk kishte lënë asnjë shenjë. Që nga ajo moment nuk kam dashur kurrë të ndalem të meditoj. Një dhimbje kaq e fortë dhënë nga një problem që nuk mund të shërohet është shëruar falë meditimit. Prandaj nuk dëgjoj ata që thonë se bëjnë në një mënyrë të caktuar, ose ata që thonë se disa rregulla duhet të ndiqen në mënyrë strikte. Unë praktikoj atë që më ka treguar të kem efekte të vërteta dhe fizike me rëndësi thelbësore për mua, dhe që tani po mësoj përmes Akademisë. Gjetja e zgjidhjes për problemin tim në meditim, të cilën e nënvlerësova si fëmijë dhe mendova se ishte diçka e çuditshme, më bëri të kuptoj se nuk do ta braktisja atë për asnjë arsye në botë dhe unë e njoha shpëtimin në të. Kjo nuk do të thotë që trupi im është i pavdekshëm ose se është imun ndaj çdo gjëje, por jam mjaft i sigurt se falë meditimit po shmang se kush e di sa probleme duhet të kisha, para së gjithash vuajtjet në zemër që do të kisha kryer deri më tani . Por jo vetëm. Sot i di arsyet pse kam pasur dhimbje të caktuara, por si fëmijë unë nuk mund ta dija atë dhe për këtë arsye kam vuajtur, duke menduar se ka pasur motivime logjike dhe shkencore, pa e ditur se fryma e zemrës, si dhimbje koke e fortë që kam vazhdimisht, erdhi nga nga sulmet negative nga të cilat unë nuk dija të mbroja veten, si dhe nga mungesa e energjisë tek chakras. Në të vërtetë, që kur isha 10 vjeç, filluan dhimbjet e kokës të tmerrshme, të cilat më kishin goditur në vitet e mëparshme, por u përkeqësuan nga ai moment dhe nuk gjeta veten të aftë të qaja pasi që dhimbja më pengonte të ngushtoja sytë dhe gëlltitni në heshtje.

Për fat të keq, problemi më i keq ishte se as ilaçet nuk mund të qetësonin dhimbjen time, aq shumë sa që gjatë viteve ajo vazhdoi të rritej duke më bërë të kaloj netët të vjella për shkak të dhimbjes së kokës së rëndë. Kam pranuar dhimbjen time, sepse edhe nëna ime dhe motra ime kanë vuajtur shumë, kështu që mendova se ishte normale pasi që të gjithë dhe nuk desha të ankohem për atë që mendoja se të gjithë pësuan nga kolegët e mi. Por ata nuk e kalonin kohën duke vjellë dhe megjithatë ata nuk besonin në dhimbjen time të dëshpëruar kokë. Unë isha vetëm një fëmijë dhe tashmë kisha për të marrë ilaçe për të lehtësuar dhimbjen, të cilat në asnjë rast nuk do të mund të më ndihmonin plotësisht, madje as për një ditë. Mbaj mend që kam vuajtur nga dhimbje koke edhe në klasën e dytë. Sapo fillova të qaja për dhimbjen dhe vetëm një mësues (një djalë i vogël) u ndal për të më pyetur se çfarë kisha dhe për t’u shqetësuar për mua, duke më thënë se edhe ai ka vuajtur shumë, ndërsa mësuesit femra, të gjithë të moshuarit, kryesisht injoruan mua ose nganjëherë ata thanë se ai nuk mund të më lëndonte mua aq keq. Por pastaj gjatë viteve ajo është përkeqësuar. Për një kohë të gjatë unë kam për të vuajtur këtë ferr, sepse unë nuk mund të gjej ndonjë zgjidhje dhe kurrë nuk kam pritur që do të kishte qenë e mjaftueshme për të medituar për të më lejuar të kalojë. Dhimbjet e kokës mund të shkaktohen nga shumë arsye, si stresi, zemërimi, problemet shëndetësore, problemet me organet e tjera; gjithashtu mund të vijë, sepse nuk pini shumë, ose sepse nuk keni ngrënë. Ka kaq shumë arsye. Ajo që zbulova, vetëm pasi fillova të praktikoj, është se dhimbja e kokës është shenja e parë që trupi përdor për t’ju bërë të ditur se nuk ka energji të mjaftueshme për të luftuar të gjitha problemet e tjera. Edhe kur ju jeni të uritur, ose jeni të stresuar, dhimbjet e kokës mund të shmangen falë energjisë në chakras, sepse i lejon trupit të mos pësojë pasoja të tepruara dhe ende ka një rezervë të fshehtë nga e cila mund të tërhiqet kur është e nevojshme.

Faqja 7 nga 7

Shumë dhimbje koke nuk vijnë nga stresi, probleme shëndetësore ose uria: vijnë nga sulme të energjisë, larva, energji shumë negative që hyjnë në trupin tonë sepse, në mungesë të energjisë sonë, nuk mund të mbrohet nga kjo që vjen nga jashtë. Me fjalë të tjera, shumë dhimbje koke nuk vijnë nga problemet fizike, por nga prania e energjive negative që nuk janë mbajtur jashtë, por kanë hyrë në trup. Nëse chakras kanë energji ata janë në gjendje të mbajnë kontrollin e energjive të jashtme dhe për këtë arsye të mos lejojnë ato negative, por nëse chakras janë bosh, pa energji të tyre, ndikimet e jashtme janë në gjendje të hyjnë shumë më lehtë dhe të shkaktojnë dëme në afat të gjatë edhe një shumë serioze.

Është e qartë se ka nga ata që vuajnë nga dhimbje koke më shumë se të tjerët, sepse natyrisht disa marrin sulme më shumë se të tjerët: ne nuk jemi absolutisht të gjithë të njëjtë. Le të mendojmë për ngacmimin: ka nga ata që e kanë vuajtur dhe ata që nuk e kanë, por sigurisht nuk mund të themi se kjo nuk dëmton askënd vetëm për shkak se ka nga ata që nuk e kanë vuajtur kurrë. Për të njëjtën arsye, jo duke vuajtur nga dhimbje koke nuk do të thotë që ka chakra tashmë të ngarkuar, sepse kushdo që nuk mediton ka chakras të shkarkuar, është një fakt. Më shumë se çdo gjë tjetër do të thotë se ai kurrë nuk ka pësuar një sulm të vërtetë, ose që vazhdimisht vuan nga energji negative, por vazhdon të mashtrojë veten se dhimbjet e kokës së tij janë krejtësisht të natyrshme dhe për shkak të mungesës së gjumit ose ndonjë arsyeje tjetër racionale, në mënyrë që të mos pranojnë se nuk është normale të vuani nga dhimbje të tilla të trasha dhe të forta. Ndihem shumë fatlum dhe i lumtur që kam filluar kaq herët për të praktikuar meditim, sepse e ka shpëtuar jetën time nga një e ardhme shumë e dhimbshme, në çdo kuptim. Ashtu si meditova në chakra e zemrës dhe arrita të shëroja një problem shumë të dhimbshëm në një kohë tepër të shkurtër, bëra të njëjtën gjë me dhimbjen e kokës që meditonte mbi chakrën e mendjes. Qartë unë nuk kam ndërprerë meditimin, ndër arsyet e tjera, edhe sepse më lejoi të jetoj jetën seriozisht, pa u mbyllur në shtëpi për të vuajtur nga dhembja.

Kur them se Meditimi është Liria, do të thotë të jesh i lirë edhe nga problemet që të gjithë të tjerët e konsiderojnë për jetën normale të përditshme, por që mund të zgjedhësh të eliminosh nga rutina jote. Duke medituar mbi chakras ju do të filloni të kuptoni se sa e rëndësishme është të meditoni vazhdimisht për të sjellë përfitime thelbësore. Jeta jote do të jetë ndryshe. Për këtë arsye unë ju këshilloj të dëgjoni uri e chakras tuaj dhe t’i ushqeni ato, në mënyrë që trupi juaj fizik të jetë më i mirë në fillim. Dhe shpirti yt edhe më shumë.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/11855) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 7 nga 7. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]