Disponibile in:

23 – Mendimi – Nuk është menduar gjatë praktikës (pjesa 2)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Vështirësia e parë dhe më e përhapur e Meditimit është paaftësia për të ruajtur një mendim, një pengesë që çon shumë njerëz që të dorëzohen që nga sesioni i parë i praktikës. Gjatë këtij udhëtimi, po ju mësoj Meditimin e heshtjes në mënyrë që të mund të kuptoni se sa e rëndësishme është mos-menduar gjatë praktikës. Pyetjet janë shumë dhe gjithmonë të njëjta:
“Si nuk mbaj mend? Si nuk mund të mendoj gjatë gjithë meditimit? “Para së gjithash, jo-mendimi duhet të trajnohet çdo ditë, përndryshe nuk do të përmirësohet më vete. Meditimi është teknikë më e mirë dhe më efektive për të mësuar mendjen për heshtjen mendore, në mënyrë që të vendosni se kur duhet të ketë heshtje pa kaluar jetën tuaj për të vuajtur mendimet tuaja. Zbatimi i heshtjes mendore, sidomos gjatë praktikës, është thelbësor për evolucionin e shqisave: pa menduar se ju nuk mund të zhvilloni kuptimin tuaj të gjashtë, kuptoni se çfarë Shpirti juaj ka për t’ju zbuluar, ose të kuptoni se çfarë është Perëndia dhe si të komunikoni me Të. Mendimi më i zakonshëm është të besojmë se nuk mund të komunikojmë me Shpirtin e vet ose me Perëndinë, nëse jo me fjalë; Përkundrazi, është mendimi i vazhdueshëm që na largon nga vetëdija e Shpirtit dhe nga komunikimi i vërtetë dhe i pastër me Perëndinë, gjë që nuk ndodh me fjalë, por me një lidhje më të thellë: më psikike.

Mendimi është armiku numër një i Zgjimi Shpirtëror: mund të mendoni se është një ekzagjerim, që armiqtë më të këqij janë njësitë negative, ato të errëta, por ato veprojnë drejtë në mendime, sepse kjo është arma më e mirë për të lënë këmbët një person; është pikërisht metoda më e përdorur për të ulur këdo në kurthin e anti-spiritualitetit. Mendimi, sidomos ai i vazhdueshëm, është lidhja që përdorimi i ulët për të na mbajtur akoma në një dridhje të ulët, në mënyrë që të sigurohemi se kemi shumë më tepër për të menduar se sa për evolucionin shpirtëror. E ulët shfrytëzon të menduarit tonë për të na larguar, duke na bërë të mendojmë për çdo gjë gjatë ditës, të mos na lërë të lirë të mendojmë për kapjen e Ndërgjegjes.
Është e drejtë të thuhet se ne jemi të bombarduar nga mendimet, sepse çdo ditë, në çdo kohë kemi mijëra gjëra për të menduar dhe përfundojmë pa pasur kohë të reflektojmë në rrugën tonë shpirtërore dhe si të arrijmë të afrohemi me zgjimin e plotë të aftësitë tona ekstra shqisore, si dhe si të marrim përgjigjet për të gjitha pyetjet tona për jetën dhe ekzistencën tonë. Pse ekzistojmë? Pse jemi të pranishëm në këtë jetë? Nuk kemi kohë për të kërkuar përgjigje, por ne kemi gjithë kohën që duam ta harxhojmë para televizorit ose të dalim me miqtë dhe të flasim për asgjë.

Low e di shumë mirë se si të vjedh, ai sigurisht nuk u lind dje; por ne jemi patjetër më naivë nga krahasimi. Pra, ne lejojmë veten të mashtrohemi nga mendimet e përditshme që nuk kanë asnjë qëllim tjetër sesa të largohemi nga një mendim i vërtetë që do të na ndihmonte të zbulonim se kush jemi: spiritualiteti. Ajo që është e sigurtë është se të menduarit e vetëm shpirtërore nuk do të na lejojë të zgjojmë, sepse për të patur sukses ne duhet të praktikojmë, dhe asnjë libër dhe asnjë mësim teorik nuk mund të zëvendësojë kurrë praktikën; kjo është sepse çdo mësim shërben për t’ju bërë të mendoni se kush jeni dhe për çfarë arsye jeni këtu, por është praktika meditative që ju bën të merrni në thellësi përgjigjen për çdo pyetje të vetme, madje edhe për ato që nuk i keni paraqitur ende. Para se të praktikon vazhdimisht meditimin, nuk kisha idenë se sa e rëndësishme ishte mosbesimi, sepse unë e nënvlerësova atë duke menduar se ai nuk mund të kthejë gjithçka rreth tij: a mund të ishte akti i thjeshtë i të menduarit aq larg nga evolucioni im? Pse është akti më i natyrshëm i botës, i të menduarit, duhet të më largojë nga evolucioni shpirtëror? Arsyeja është shumë më komplekse se sa duket, dhe e kuptoja atë vetëm pasi fillova të praktikoj, sepse para se të mos kisha mjetet dhe aftësinë për të pasur sukses.

Faqja 2 nga 5

Mendimi është manipuluar fuqimisht, shpesh i nxitur nga shumë inteligjencë dinake prej nesh që dinë të bëjmë dhe si të mos zbulojmë. Shih Thellën: është në gjendje të na bëjë të mendojmë se çfarë dëshiron dhe duke besuar se ato janë mendimet tona, ne do t’i dëgjojmë ata. Pra, problemi nuk është aftësia për të menduar, por të gjitha ato mendime që ne e njohim si të jashtme, por që për fat të keq nuk janë tonat, dhe që janë të vendosura pa dikush duke qenë të vetëdijshëm për këtë, sepse ata janë vetëm mendime, e vetmja dhe unike të aftë për të formuar jetën tonë ashtu siç u pëlqen, madje duke na bërë të besojmë se ato janë vendimet tona personale.

Mendimet janë një pengesë e madhe për evolucionin tonë dhe njohja e tyre është shumë e komplikuar: ne nuk mund të përpiqemi t’i luftojmë, sepse ata do t’i fitonin! Pra, zgjidhja është që të ulim të gjitha mendimet, në mënyrë që shqisat, ose më mirë Seksioni ynë i Gjashtë, të dalin dhe të dëgjohen. Ajo nuk flet me fjalë, kështu që ajo do të jetë e lehtë për të njohur në qoftë se ne të ulë të gjitha mendimet e tjera, nga të cilat pjesa më e madhe janë vetëm wasters kohë të krijuara nga Low në mënyrë që të lëvizin larg nga evolucioni. Ndjenja e gjashtë, ose mjetet me të cilat njeriu ynë më i lartë është në gjendje të veprojë në këtë aeroplan fizike, nuk flasim për të komunikuar, por është ndjerë përmes perceptimeve dhe ndjenjave, edhe pse nuk duhet të ngatërrohet me mendimet dhe ndjenjat që mund të ndikohen nga jashtë për të na besuar diçka që nuk është, duke na bërë rrugën e gabuar. Ju keni përjetuar tashmë perceptime, për shembull për disa njerëz që ju kanë ndier negativ për ju, pa bërë asgjë të gabuar për t’ju menduar; më poshtë ata kanë treguar saktësisht se si e kuptoni: kjo është negative ose me synime të këqija ndaj jush. Megjithatë, kush e di se sa herë ju do të ndonjëherë të vështirë për të të treguar nëse kjo ndjenjë është e drejtë apo vetëm një vendim i keq fillestar, kështu që ju nuk keni dëgjuar, dhe më pas ju vjen keq. E gjithë kjo ndodhi sepse kuptimi i gjashtë është shumë i dobët, pasi nuk e keni trajnuar kurrë atë në jetën tuaj; Për më tepër, mendimi është shumë e lartë, sepse ju kurrë nuk luajti një praktikë të rëndë të heshtjes mendore, e cila është arsyeja pse ndjenjat e vërtetë dhe diktuar nga ndjenja e gjashtë janë kaq të vështirë për të njohur dhe të lehtë për të ngatërrohet me mendimet detyruar.

Për të zhvilluar kuptimin e gjashtë dhe për të trajnuar heshtjen mendore, duhet të ndiqni praktikën e Meditimit, e vetmja teknikë që mund të evoluojë shpirtërisht dhe në të njëjtën kohë të ulë ndikimin e Low në ju. Nëse do të kishte një zgjidhje tjetër më të lehtë dhe më të shpejtë, ne do ta kishim implementuar atë menjëherë, të gjithë ne, kështu që ne tashmë do të ishim të ulëta dhe plotësisht të lirë nga Matrica. Në vend të kësaj ne jemi këtu, ku shumica e njerëzve kujdesen, duke menduar se nuk kanë nevojë të praktikojnë meditim sepse mendimet e tyre “tashmë janë evoluar”, pa e kuptuar se këto janë mendimet e së Vogël që i bëjnë ato të bien në kurth. Kuptimi dhe pranimi se mendimi juaj është vendosur nga Low është me të vërtetë e vështirë; ju kërkohet të shkoni kundër mendimit tuaj, si mund të jetë e thjeshtë? Por në qoftë se ju qëndroni të heshtur për një grimë ‘e kohës çdo ditë, ti e kupton si diçka më shumë “ju”, më e vërtetë dhe më pozitiv, rritet brenda jush dhe ju bën të ndiheni mirë, shqetësimet tuaja të qetë, mendimet dhe obsesionet tuaja dhe filloni të jepni një formë më të mirë për jetën tuaj. Në fillim nuk e kuptoni, ndodh diçka e mirë, por mendoni se është vetëm një rast, por më shumë vazhdoni të meditoni dhe ngjarjet më pozitive ndodhin gjatë ditës, nga ato më të vogla, por nga ato më të mëdhenj që lënë shenjën e tyre.

Sa herë që praktikoni, edhe nëse nuk mund ta mbani mendimin e përsosur, do të kuptoni sa ndjeheni mirë për të medituar, aq shumë saqë nuk doni të ndaleni. Në të njëjtën kohë, do të filloni të vëreni se sa këmbëngulës është e Ulët, duke ju impresionuar me mendime (në mesin e më absurdit), në mënyrë që t’ju bëjë të ndaloni praktikimin ose ta bëni këtë seancë të gabuar. Pse kaq shumë përpjekje për t’ju penguar të qëndroni në heshtje për vetëm gjysmë ore, kur në një ditë të tërë prej 24 orësh keni plotësisht në dorë? Pse, nëse vendosni të qëndroni të heshtur, diçka ose dikush duhet t’ju detyrojë të mendoni?

Faqja 3 nga 5

E megjithatë, vetëm nëse vendosni të praktikoni, do ta kuptoni se sa e vërtetë është se diçka kundër vullnetit tuaj përpiqet t’ju bëjë të mendoni edhe kur do të donit një pushim të vogël. Fakti është se nëse nuk keni asgjë për të menduar, ajo do t’ju vërë përpara çdo lloj fantazie ose imagjinate që ju largon, duke ju ndaluar të qëndroni të fokusuar në meditim. Nëse nuk mediton ju nuk mund ta kuptoni, kështu që ju mendoni se kjo nuk është e vërtetë; Në vend të kësaj, nëse ju filloni për të praktikuar meditimin në heshtje mendore, ti e kupton se sa kolegëve nga mendimet që kurrë nuk keni menduar për para, vetëm për të zënë mendjen tuaj dhe të shkëpusin nga qëllimi i meditimit: të le mendimet heshtin rritni vëllimin e kuptimit tuaj të gjashtë.

Vetëm duke medituar, a mund të kuptosh se sa mendime manipulohen nga diçka ose dikush që nuk e keni parë më parë, por që, falë meditimit, tani mund të bëheni të vetëdijshëm. E gjithë kjo për shkak se, ndërsa ju të përpiqet për të meditoni, edhe pse jo verbërisht besuar ekzistencën e ulët, në qoftë se vetëm ju do të përpiqet të mbajë mos u shqetësoni për një kohë të gjatë do të fillojnë të shfaqen mendimet dhe fantazitë që ju kurrë nuk e kishte bërë më parë, asgjë për të shkëpusin ty. Për çfarë arsye nuk keni të drejtë të qëndroni, madje vetëm një minutë, në heshtje absolute? Në të vërtetë, këtu nuk ka të bëjë me orë, por është çështje e mbetjes së një minute të vetme plotësisht të heshtur: provoni dhe do ta kuptoni vështirësinë. Është normale: edhe një minutë heshtjeje absolute do të të çojë për të rritur vëllimin e sensit tuaj të gjashtë, imagjinoni sa mund të bëni, ndërkohë që keni mbetur një sesion i plotë meditimi në jo-menduar. Mund të duket shumë, por është vetëm një orë e gjysmë në ditë: çfarë do të jetë? Për të ulët, megjithatë, ajo është një pengesë e madhe, sepse në qoftë se ju të qëndroni në meditim për një orë të tërë gjysmë çdo ditë, duke marrë atë si një zakon të shëndetshme ditore, ai do të jetë shumë më e vështirë për të ndikuar jetën tuaj dhe vendimet tuaja. Kjo është arsyeja pse në ankth për ju që të zgjidhni për të bërë asgjë, por të medituar, për të bërë ju të humbni kohën tuaj me çështje të parëndësishme në vend që kohë për t’u ulur vetëm gjysmë ore në ditë të meditoni, por ju gjithmonë keni kohë për TV, për të biseduar ose për të parë serinë e serive televizive në internet. Duke praktikuar ju e kuptoni se sa e rëndësishme është, por fatkeqësisht nëse nuk praktikoni, kurrë nuk do të kuptoni arsyet pse duhet bërë, duke mos njohur përfitimet që ka për të ofruar. Low nuk pajtohet të bëjë që ju të filloni medituar, duke e ditur se në qoftë se kam praktikuar vazhdimisht evolveresti kuptim tuaj të gjashtë atë masë sa që ai më pas do të bëhej e pamundur për të mbajtur nën kontrollin e tij. Kjo është arsyeja pse hapi i parë është të mësosh mospërfillje gjatë praktikës së meditimit, në mënyrë që vëllimi i ulët të zvogëlohet dhe të ngresh atë të aftësive tuaja psikike.

Vështirësia është atje dhe do të jetë për kohë të ndryshme: mos prisni që nga sot në të nesër do të mësoni mospranimin absolut që zgjat 24 orë, vetëm për të menduar për të dëshiruar! Por ju mund ta përmirësoni atë shumë, përmes praktikës së përditshme dhe konstante, duke mësuar të zgjidhni kur të heshtni dhe sa kohë duhet ta bëni. Heshtja mendor është shumë i dobishëm, sepse ju të mësoni për të vendosur se çfarë për të menduar dhe kur ju mendoni rreth saj, duke u përqendruar të gjithë vëmendjen tuaj në një pikë të vetme në vend të shkëpusin shumë probleme të cilat nuk do të japin energji, por që ju të bëni vjedhin kundër vullnetit tuaj. Shihni kur doni të punoni në një projekt, por keni një mijë shqetësime që ju sulmojnë, duke ju humbur shumë kohë dhe duke mos ju kuptuar si ta vazhdoni atë; ose kur ju kërkoni një frymëzim krijues, por ju nuk mund ta bëni atë, sepse ju jeni shumë të hutuar nga mendime të tjera; ose kur dëshironi të studioni për një provim, por nuk mund ta kuptoni atë që po lexoni, sepse ndërsa jeni të shqetësuar ose keni gjëra të tjera në mendjen tuaj. Heshtja mendor nuk ka vetëm heshtje, por edhe për të mësuar se si, kur dhe çfarë për të menduar, për vendimin tuaj personale, në vend se të përballet me të një mijë mendimet që rrinë në mendjen tuaj dhe do t’i bëjnë ndonjë gjë tjetër. Njohja se si të kontrolloni mendimet tuaja është tepër funksionale, sepse ju do të jeni në gjendje të përqendroheni në atë që ju intereson vërtet, pa humbur shumë kohë që mund të përdorni për të bërë diçka tjetër.

Faqja 4 nga 5

Sa për frymëzim artistik: kjo është vetëm për shkak se ju nuk mund të kontrollojë atë, por ajo do të jetë mirë në qoftë se kjo do të ishte në çdo kohë që ju zgjidhni, në sasi të mëdha dhe të duhur dhe në shënjestër drejt qëllimit që ne të kërkuar për të arritur, në vend se të shkojnë përreth dhe të vini ju gjithmonë në momentin më të gabuar dhe të papërshtatshëm? Sa herë i keni marrë frymëzim vetëm kur ju nuk keni një stilolaps dhe letër në para, ose gjatë kohës që ishin duke punuar dhe sigurisht nuk mund të ndalojë ju për të shënuar këtë ide, apo edhe më keq gjatë natës 4:00 detyruar që të zgjedhin nëse do të fjetur ose në qoftë se ju merrni deri për të shkruar ideja? Kjo është vetëm një nga shumë arsyet pse të mësuarit për të zbutur mendimin e dikujt është aq e rëndësishme.

Heshtja mendore gjatë meditimit ju lejon të bëheni më të fokusuar gjatë jetës tuaj personale, sentimentale dhe të punës. Heshtja mendor ju bën më të vëmendshëm, të vetëdijshëm, më të rafinuar dhe aktive: dikush duan të kenë në anën tuaj një partner i cili është i vëmendshëm dhe duke qenë të vetëdijshëm se si ju mendoni, dhe pse jo, edhe ajo që ai është duke menduar; sepse meditimi ju bën edhe më shumë ndjeshmëri dhe telepatike, veçanërisht ndaj njerëzve që e doni. Ky është një bonus i madh, për shkak se personi tjetër do të kuptojë, nuk do të kuptoni arsyen se ju jeni më afër yet’ll si këtë anë të re të ju, sepse është rritur aftësia juaj në njoftim gjërat – madje edhe ato pak ndryshime – ata do t’ju bëjnë më interesante në sytë e tij, ndryshe nga të tjerët. E gjithë kjo ndodh në qoftë se ju nuk mësojnë menduar gjatë meditimit, kështu që kjo nuk do të ndodhë në qoftë se ju mbani duke menduar si ju gjithmonë ka: ju tashmë e dini se ku ajo ju merr rrugën që ju keni bërë gjithmonë, por ti nuk e di se ku do të marrë heshtjen mendore, por arriti momenti për të gjetur.

Sekreti i mos-menduar gjatë meditimit qëndron në përqendrim. Edhe një herë e përsëris se forca luftuese kundër mendimit do të ishte kundërproduktive, sepse ai do të fitonte. Në vend të kësaj, ju mund të zbutur atë ngadalë, me ushtrime dhe praktikën e përditshme, menaxhimin e për ta bërë atë më shumë në përputhje me vullnetin tuaj, në vend që të jetë një për të përshtatur atij siç keni bërë gjithmonë deri më tani. Shembulli i qartë është të fillosh një ditë të mrekullueshme me humor në copa, e gjithë kjo për një mendim të vetëm që rrjedh pastaj në shumë mendime të tjera negative. Ju keni në frontin e një ditë të bukur, njerëz të bukur dhe takime do të ndodhë ngjarje të pazakontë dhe të mrekullueshme, por mendimet tuaja negative të ditës për të mbajtur ju të gëzojnë përvojë, lejuar të shihni gjithçka të zezë. Prandaj përshtatni ditën tuaj me disponimin tuaj, ose më mirë në mendimet tuaja. Në qoftë se ju mësoni për të përshtatur mendimet tuaja vullnetit tuaj, ju mund të ndryshojë ditën tuaj më të mirë sepse në vend të ditching një ngjarje të bukur dhe një fillim të madh për ditën, për shkak të mendimeve tuaja, ju të ndryshojë ky i fundit dhe i bëjnë ato më të pozitive, modelimin e tyre sipas ditës që jetoni. Pra, në vend që të shqetësoheni për mendimet tuaja, ju mund të zgjidhni t’i ndaloni ato, t’i ndalni ato për kohën që keni nevojë dhe të shijoni atë që ju ndodh pa e lënë atë të largohet; atëherë ju do të kuptojë se ato të njëjtat mendime para se ju dukej aq e rëndësishme, në një ditë të vetme do të ketë humbur gjithë rëndësinë, duke ju dhënë një mundësi për të kuptoj se çfarë ju do të keni humbur në qoftë se unë kam dëgjuar për ta.

Për të mësuar heshtjen mendore gjatë ditës ju duhet ta mësoni seriozisht gjatë meditimit, përndryshe ju kurrë nuk do ta kuptoni plotësisht atë, edhe nëse e mashtroni veten se e keni bërë atë. Të mos menduarit nuk është vetëm për të qëndruar më të përqendruar gjatë ditës, por për ta penguar Lowin që të manipulojë mendimet dhe dëshirat tuaja, duke ju besuar që ata janë tuajat. Gjatë praktikës së meditimit, përpiquni të përqendroheni në atë që po bëni, që është në frymëmarrje, në chakra dhe në dëshirën për të evoluar. Qëndro i fokusuar në motivimin që drejton që të ulen në gjysmë zambak uji dhe të zgjedhin për të medituar fokusuar në atë qëllimin për të qëndruar i motivuar gjatë meditimit të këtij dëshirës, ​​në vend se të merrni humbur në një mijë mendime të pavlera në atë kohë. Tregoni veten se nuk është koha për të menduar për çdo gjë tjetër, se ju keni vetëm një orë e gjysmë të zhvillohet dhe ju nuk e humbni atë duke menduar ose duke imagjinuar, sepse keni gjithë ditën për të bërë atë, dhe në këtë një të tillë ju keni gjysmë ore të jenë në gjendje të qëndrojnë në heshtje, pavarësisht nga tundimet e forta.

Faqja 5 nga 5

Vështirësia më e madhe do të jetë që të mbeteni të motivuar të mbeteni pa menduar, sepse ndërsa po meditoni, do të jeni një dëshirë e madhe për të menduar për ndonjë gjë tjetër që të kalojë kohën; ju keni vetëm gjysmë ore për të evoluuar, shpjegoni vetveten se është e vetmja mundësi që duhet të bëni përparim dhe që nuk duhet ta hedhni në ajër. Nëse bindesh, do të jetë shumë më e lehtë të ruash gjendjen e heshtur të mendjes. Në fakt, jo-menduar nuk është sinonim me mungesën, por mbart kuptimin e të qënit i pranishëm në këtë moment pa u lënë vetes veten të larguar nga mendimet e mendjes suaj.

Sa herë që të humbni në mendime, mos u zemëroni: do t’i bëni gjërat edhe më keq. Në vend të kësaj, qëndroni të qetë dhe përsëritni veten që ju duhet të përqendroheni te chakra dhe të mos mendoni për ndonjë gjë tjetër. Mësojnë në këtë mënyrë për të dalluar atë që mendimet ndaluar së pari: mendimet që sjellin ju të mbani mend diçka nga e kaluara, të imagjinohet diçka imagjinative, gjallë një këngë që ju pëlqen, të mendoni në lidhje me personin që e doni, ose fëmijët tuaj, ose për arsye të në detyrat e brendshme që duhet të kryeni; ndaloni të gjithë, sepse gjatë meditimit që zgjat vetëm gjysmë ore, ju nuk duhet të mendoni për ndonjë nga këto. Nuk ju kërkohet të ndaluar dashur personin që bën mundi tuaj të zemrës, ose të ndaluar në kërkim pas fëmijët tuaj, ju kërkohet të mos mendojnë për gjatë përditshme gjysmë ore ju duhet të kushtojnë plotësisht në meditim. Nëse mësoni ta kaloni këtë gjysmë ore çdo ditë vetëm për veten tuaj, atëherë ju do të filloni të jepni jetën tuaj komandën për të kthyer ju, në vend se në anën tjetër. Gjatë meditimit shpesh kujtoj veten të pasur nevojë të përqëndrohemi vetëm në frymë Pranic dhe chakra në të cilën ju jeni të medituar, dhe në qoftë se kjo ndihmon, ju mund të mendoni se me fjalë duke thënë për veten “përqendruar në chakras”; pastaj, heshtni përsëri. Ju nuk mund të hedh poshtë të gjitha mendimet në të njëjtën kohë, por ju mund të bëni pak në një përzgjedhje kohë, fshirjes mendimet e para që ju merr larg nga ajo që ju po bëni në të tashmen, pastaj një ditë ju merrni për të kontrolluar të gjithë ata për 100%. Pra, në qoftë se mendimet janë të shumta, të përsëritur vetes borxh ju vetëm të përqëndrohet në chakras, kështu që mendimi nuk është në gjendje për të shkëpusin ty, dhe pastaj të përpiqet për të qëndruar të fokusuar në chakras pa pasur nevojë të përsëris shumë fjalë ndonjëherë. Në këtë mënyrë, pak nga pak, do të ulni të gjitha llojet e mendimeve dhe vëmendja juaj do të mbetet e vëmendshme dhe do të përqendrohet në atë që do të ngrihet, e cila do të jetë kuptimi juaj i gjashtë.

Natyrisht, me kalimin e kohës ju do të mësojnë për të qëndruar të fokusuar gjatë meditimit, pa pasur nevojë për të përsëritur atë me fjalë, por ky mendim shërben për të përqëndrohet veten dhe për të marrë përqendruar përsëri në atë që ju jeni duke bërë, kështu që nuk duhet të krahasohet me një mendim më të rënda, të tilla si për të menduar në lidhje me punët e shtëpisë, ndërsa ju jeni medituar: ajo është gjithmonë një mendim, por e para është për të kujtuar se çfarë ju po bëni dhe çfarë ju duhet të përqëndrohet, e dyta shërben vetëm për të shkëpusin ty dhe do t’ju çojë përsëri në një dridhje të ulët. Kështu që ju mund të përdorni mendimin për t’u përqëndruar më mirë tek chakra, por ju duhet ta pengoni që ajo të bëhet një lloj mantane, duke i dhënë fund “mendimit” të chakrës, në vend që ta ndjejë atë. Gjithmonë mbani mend se chakra perceptohet fizikisht, jo vetëm të imagjinuar, kjo është arsyeja pse ne e përdorin gishtat do të prekë chakra të lëkurës në mënyrë që perceptimi fizik na bën të mbani mend se çfarë duhet të bëjmë dhe në atë moment të saktë ne duhet të përqëndrohet; e cila, vetëm duke imagjinuar pozicionin e chakras, nuk do të na lejojë të bëjmë. Kjo tha, ajo nuk do të jetë e lehtë për të mësuar asnjë mendim, as nuk do të jetë i menjëhershëm, por me praktikën e përditshme dhe të vazhdueshme, ju do të vini re përmirësime në afat të gjatë të bëhet më shumë besnik dhe i theksuar. Duke bërë kështu do të përmirësohet çdo ditë, deri sa të vijë koha, pa e kuptuar atë, ju do të bëhen shumë më mirë në mbajtjen e jo-mendimit dhe përqendrimi si gjatë praktikës dhe gjatë ditës. Mos u shqetësoni për të evoluojnë në një nxitim, por në të njëjtën kohë nuk ka shumë për të bërë deri mendjen tuaj të qetë në të vënë në praktikë para se të filloni udhëtimin tuaj dhe para se ju do të shihni progresin ne kështu vdes. Mos harroni se për të përmirësuar mospërfilljen që keni për të marrë frymë prana, e cila do t’ju japë një ndihmë të madhe për t’u çlodhur dhe për këtë arsye të qetësoni mendjen dhe të gjithë mekanizmat e saj të mendimit. Frymë prana dhe pusho, në këtë mënyrë do të jetë më e lehtë të mësosh heshtjen mendore.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4134) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]