Disponibile in:

54 – Pamja e Energjisë – Cila është pamja shpirtërore (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Pamja energjike është fakulteti psikik që na lejon të shohim me sytë tanë llojet e ndryshme të energjisë dhe dimensionet. Mendohet se pasi që “gjithçka” është energji, atëherë gjithçka mund të shihet në të njëjtën mënyrë dhe nivel, por nuk është kështu, sepse çdo energji e vetme është e ndryshme dhe kërkon një trajnim të synuar për të zhvilluar atë kapacitet të caktuar.

Për të dhënë një shembull, ata që mund të shohin aurat e njerëzve nuk e dinë domosdoshmërisht që ata madje mund të shohin orbs, ose se ata mund të shohin energjinë pranike, me sy të hapur qartë. Kjo për shkak se çdo lloj energjie është i ndryshëm dhe kërkon një lloj trajnimi tjetër. Pamja energjike nuk funksionon si pamja fizike, për të cilën ekziston i gjithë materiali, mund ta shihni menjëherë; edhe nëse për pamjen fizike do të kishte aq shumë për të thënë. Sidoqoftë, nëse marrim shembullin e dhomës tonë të gjumit, nëse e ktheni dhe e shikoni me kujdes, mund të shihni shtratin, muret, llambadarin, ngjyrat e secilit prej tyre, mund të shihni nëse ka insekte brenda , ju mund të shihni kafshë të mbushura, libra, ju mund të shihni gjithçka, sepse gjithçka që është materiale është e dukshme për sytë tuaj fizikë. Për pamjen energjike nuk është aq e thjeshtë, sepse edhe nëse mësoni të shihni një energji të caktuar, për shembull aurat e objekteve, kjo nuk nënkupton që ju gjithashtu dini se si të shihni një entitet, nëse është i pranishëm brenda dhomës tuaj. Kjo do të thotë që ajo lloj energjie, siç janë entitetet, ju shpëton syve (ose më saktë, pamjes tuaj energjike), kështu që mund ta keni atë përpara jush ose madje të vendosni që të rregulloni pikën e saktë ku jeni, por do të vazhdoni të mos nuk shoh asgjë

Fakulteti i pikëpamjes energjetike është shumë i gjerë, prandaj është e nevojshme që të analizojmë të gjitha veprimet e mundshme që mund të kryhen falë tij. Siç është shpjeguar tashmë në mësimin e mëparshëm në Syri i Tretë, fakultete të tilla si Remote Vizioni ose Vizioni i Ardhmërisë, nuk i përkasin Pamjes së Energjisë edhe pse folja “për të parë” mund të jetë mashtruese. Por unë do t’i shpjegoj këto aftësi më mirë gjatë mësimit tjetër në syrin e tretë. Në vend të kësaj, ne do të përqendrohemi në aftësitë e mundshme përmes Energjisë Vizioni, ose përmes përdorimit të syve fizikë. Siç e sqarova edhe më parë në fakt, pamja energjike është një fakultet që duhet të aftësohet përmes përdorimit të syve fizikë, pra duke i mbajtur ato të hapura, jo të mbyllura. Ndër fakultetet që i përkasin pamjes energjetike gjejmë para së gjithash Vizionin e Auras, i cili ndër të tjera është një nga teknikat më të thjeshta për t’u zhvilluar: kërkon vetëm pak durim, por nuk kërkon një përpjekje të tepruar mendore, për të përndryshe mund të jetë gjithashtu shumë relaksuese; thjesht merr pak përqendrim. Përmes teknikës që ju mësova në këtë artikull, ju mund të mësoni të shihni aurën e njerëzve të tjerë, si tuajin, si dhe aurën e objekteve, kafshëve, pemëve etj.

Teknika është shumë e thjeshtë, kërkon vetëm pak stërvitje: përqendrohuni në një objektiv, për shembull një objekt, dhe rregulloni atë me sy të hapur me qëllimin për të parë aurën. Pas disa minutash do të shfaqet halo i bardhë, kështu që qëndroni të përqendruar, pa menduar, me qëllimin për të parë nivelin e ardhshëm. Kështu që ju do të filloni ta shihni aurën jo më si një halo të bardhë, por si një halo me ngjyrë. Sa më tej të shkoni, aq më shumë do të zbuloni halo më të mëdha, me ngjyra të ndryshme midis tyre, kështu që do të arrini nivele më të larta se ajo e mëparshmja. Me shembullin e teknikës së shikimit të atmosferës ju e kuptoni se aftësitë vizive nuk ndalen në nivelin e parë, por mund të evoluojnë dhe të arrijnë faza gjithnjë e më të larta. Pamja energjike nuk është si ajo fizike dhe për një kohë të gjatë do të jetë e vështirë për ju ta kuptoni atë dhe ta pranoni, sepse çdo herë që të arrini një nivel të ri vizioni, do të mendoni se keni arritur maksimumin që mund të merrni, dhe për këtë arsye nuk ka më nevojë të stërviteni sepse tashmë jeni bërë i aftë të shihni “gjithçka”. Por gjithçka është akoma larg. Meqenëse pamja energjike duhet të zhvillohet përmes syve fizikë, jemi mësuar të besojmë se është e mjaftueshme që ne të hapim sytë për të parë të gjithë realitetin energjik, ashtu siç shohim atë material, pa asnjë përpjekje. Sytë fizikë shohin vetëm çështjen, por nuk shohin energjinë, për të cilën duhet të stërviteni shumë përpara se të arrini nivele shumë të larta.

Faqja 2 nga 3

Trajnimi në praktikën e atmosferës mund të ndihmojë në përmirësimin e shikimit energjik edhe ndaj llojeve të tjera të energjisë, por nuk lejon që ato të shihen në nivele të larta pa domosdoshmërisht trainim edhe në ato praktika të ndryshme në një mënyrë të synuar. Nëse keni arritur një nivel të mirë të shikimit aurik, për shembull ju mund të shihni tre shtresa të atmosferës me ngjyrë, të ndryshme nga njëra-tjetra dhe me trashësi më të madhe, nuk do të thotë që keni arritur në të njëjtin nivel edhe sa i përket energjisë statike, për të cilën në vend të kësaj duket se është ende në nivelin e parë. Ndërsa praktika për të mësuar të shikoni aurat gjendet në temën Aura, praktika për të parë statikën mund të gjendet në temë shih Energjinë. Të mësuarit për të parë statikën ju lejon të përmirësoni vizionin e pranës gjithashtu. Por pikëpamja energjike nuk ndalet këtu, në fakt mund të trainohet për praktika të mëtutjeshme të synuara, për shembull të vendosni të shihni entitetet. Të shohësh entitete nuk është një gjë e keqe, sepse ka shumë entitete pozitive që mund t’ju mbushin me përvoja emocionuese dhe lëvizëse. Kur njeriu mendon për entitetet, njeriu menjëherë mendon për filmat horror, për ato skena të frikshme, por ata që me të vërtetë kanë përvojë me entitetet e dinë që jeta e vërtetë nuk është film, por është shumë ndryshe. Njohja se si të shihni entitetet ju lejon të përjetoni emocione që të gjithë të tjerët nuk mund t’i dinë. Ndonjëherë ju lëviz, të tjerët ju mbushin, sepse ju e dini që nuk jeni vetëm, edhe kur të gjithë rreth jush po përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni të izoluar dhe të papërshtatshëm. Shikimi dhe komunikimi me entitetet ju lejon të kuptoni se nuk jeni kurrë vetëm, dhe kjo është një gjë shumë pozitive. Kur mësoni të shihni entitetet, kupton se e gjithë ajo frikë se mos i shihni ato ishte më e pakuptimtë se gjithçka tjetër, sepse të shijosh vizionin e pranisë së tyre, ndonjëherë, të jep motivim të vërtetë dhe rrit kënaqësinë e të jetuarit, sepse më në fund gjen një arsye për të angazhohuni më shumë në këto praktika pasi ato vërtet mund t’ju lëvizin.

Por nuk ka nxitim, sepse nëse nuk jeni i interesuar për këtë praktikë, askush nuk ju detyron ta ndiqni atë; por jo për këtë ju duhet të hiqni dorë edhe nga vizioni i aurës, energjisë dhe gjithë pjesës tjetër. Një aftësi tjetër që i përket pamjes energjetike është ajo e të qenurit në gjendje të shohë ekzistencën e qenieve dimensionale. Për shembull, mund të filloni të shihni “insekte” energjike, disa shumë të ngjashme me insektet fizike që tashmë i njihni, për shembull merimangat; të tjerët, nga ana tjetër, janë shumë të ndryshëm nga ato që ekzistojnë fizikisht, janë shumë më të gjallë dhe interesante. Shikimi i kësaj lloj gjallese me sytë tuaj krijon një kënaqësi të jashtëzakonshme, sepse vërtet e kuptoni se realiteti që shihni çdo ditë nuk është absolutisht e vërteta, por fsheh shumë sekrete që vetëm duke zhvilluar pamjen energjike mund të filloni të zbuloni dhe kuptojnë. Disa njerëz bëjnë gabimin shumë serioz të marrjes së ilaçeve për të “rritur”, sipas tyre, pamjen e energjisë. Në të vërtetë, ilaçet nuk bëjnë asgjë tjetër përveçse prishin trurin tuaj, thyejnë të gjitha llojet e mbrojtjes natyrore dhe psikike. Me fjalë të tjera, droga nuk ju bën të jetoni përvoja shpirtërore, por ato ju bëjnë të kaloni një makth të madh nga i cili nuk do të jetë e lehtë të dilni.

Unë ju këshilloj të qëndroni larg atyre që ju ftojnë të merrni drogë për të jetuar përvoja “të forta” vizuale, sepse ato nuk janë përvoja të vërteta dhe nuk do t’ju çojnë drejt një evolucioni shpirtëror: ata do t’ju çojnë vetëm në një vdekje të parakohshme dhe të vuajtur. Ju qëndroni shumë larg nga “drita”, ilaçet halucinogjene dhe gjithçka tjetër, sepse ato shkatërrojnë jetën tuaj. Nëse vërtet dëshironi të evoluoni, përqendrohuni në praktikën për të evoluuar aftësitë tuaja psikike, sepse praktika ju lejon të evoluoni në mënyrë të qetë duke ndjekur ritmet dhe qëllimet tuaja: gjithçka që jetoni do të jetë perfekte për ju, në harmoni absolute me dëshirat tuaja.

Faqja 3 nga 3

Duke vazhduar, një aftësi tjetër e pamjes energjetike është të shihni kodet e Matricës. Mos i prit si të tilla nga ato të filmave, sepse ka dallime të ndryshme, madje edhe në këtë rast do ta thellojmë më mirë temën në Matricë. Për të parë kodet e Matricës duhet të stërvitni shumë vizionin tuaj të energjisë pasi është një nivel që nuk arrihet lehtë, pasi është një teknikë shumë më komplekse; nuk është aq e lehtë sa të shihet aura. Në fakt, ju kujtoj për herë të parë se të dish të shohësh aurenë nuk do të thotë të dish të shohësh të gjitha llojet e tjera të energjisë, siç janë entitetet, kodet e Matricës, energjia statike në nivele të larta, etj.

Por përmes pamjes energjike, ju mund të mësoni të shihni madje edhe një aluzion të dimensioneve të tjera. Për shembull, përmes Vizionit të Fytyrave – ose një teknikë që unë mësoj në lidhje me temën e jetës së kaluar thjesht për t’ju dhënë një mënyrë për të parë në pasqyrë jetën tuaj të kaluar, ose fytyrat e jetës së kaluar mbi njerëzit e tjerë – ju keni filluar të shihni “njerëz” që ekzistojnë / ekzistonte në dimensione të tjera. Kjo praktikë ju lejon të shihni jetën tuaj të së kaluarës dhe jo vetëm, sepse duke zhvilluar këtë praktikë në nivele të larta ju gjithashtu mund të shihni “dhomën” ose vendin ku ajo jetë ishte e pranishme; kështu që ju jeni duke parë atë dimension. Por nuk është aspak një nivel i thjeshtë, sepse kërkon shumë praktikë, që do të mësoni vetëm në rrugën e jetës së kaluar.

Aftësitë që mund të zhvillohen përmes pamjes energjetike nuk mbarojnë këtu, dhe me kohën do t’i analizojmë të gjitha. Për momentin ju sugjeroj të filloni të praktikoni së paku njërën nga teknikat vizuale të mësuara deri më tani në Hapat, në mënyrë që të mund të përjetoni në radhë të parë rëndësinë e pamjes energjike dhe të kuptoni që nuk ka asgjë për t’u frikësuar, në të vërtetë, nuk ka është vetëm të mësosh. Pamja energjike hap një botë krejt të re, e cila ju lejon të evoluoni në nivele shumë të larta të Ndërgjegjës. E tëra çfarë duhet të bësh është të provosh!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/12168) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]