Disponibile in:

27 – Paraliza e natës – Pse mbeteni të paralizuar kur zgjoheni nga gjumi (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 3

Në mësimin e sotëm do t’ju sqaroj se çfarë është Paraliza e Natës dhe pse duket e frikshme, për ata që nuk e dinë se çfarë është dhe pse ndodh, por gjithashtu mund të bëhet aq i dobishëm kur mësoni ta shfrytëzoni atë për dëshirën tuaj.

Paraliza e natës është para së gjithash një paralizë e trupit që ndodh natyrshëm çdo herë që bie në gjumë, në fakt quhet paralizë “nate” pikërisht sepse është një ngjarje që shfaqet gjatë gjumit. Natyrisht që nuk ndodh vetëm natën, por çdo herë që bie në gjumë, kështu që pavarësisht nëse fle gjatë ditës ose natës, në mëngjes ose pasdite, paraliza ndodh sepse mund të qëndrosh akoma gjatë gjumit. Në fakt, paraliza e natës është plotësisht e natyrshme, pasi është paraliza totale e trupit që shërben saktësisht për t’ju mbrojtur nga lëvizjet që do të kryeni gjatë orëve të gjumit. Paraliza ju lejon para së gjithash të mos bëni lëvizje të papritura dhe të mos lëndoni veten ndërsa flini, për shembull duke zhurmuar kokën ose duke rënë nga shtrati; gjithashtu ju mbron nga të gjitha lëvizjet fizike që mund të kryeni gjatë ëndërrimit, kështu që falë paralizës kur, për shembull, ju ëndërroni të vraponi, fizikisht nuk jeni duke vrapuar me të vërtetë, por jeni shtrirë në shtratin e “mbyllur”, sepse trupi është i paralizuar. Sapo alarmi të tingëllojë ose zgjoheni spontanisht, trupi do të “zhbllokohet” nga paraliza dhe do të keni mundësi të lëvizni lirshëm, ashtu si ndodh çdo mëngjes kur zgjoheni.

Kur flasim për paralizën e natës, po i referohemi në mënyrë të veçantë një faze që mund të ndodhë në periudha veçanërisht stresuese të jetës dhe / ose në periudhat në të cilat ne jemi viktimë e prezentimeve të cilat, me një sy të pa trajnuar, nuk janë të njohura menjëherë. Shtë një fazë që mund të ndodhë pak para se të bini në gjumë ose menjëherë pas zgjimit, në të cilën trupi mbetet i paralizuar për disa sekonda, më rrallë për disa minuta, edhe nëse mendja është plotësisht zgjuar dhe e kthjellët. Faza e paralizës së natës ndodh kur trupi është shumë i lodhur, kështu që mund të ndodhë që pak para se të flini në gjumë – ose të zgjoheni plotësisht – trupi futet në paralizë edhe nëse personi është zgjuar dhe mund të kontrollojë lëvizjet e vogla të trupit, siç është hapja e sytë dhe lëvizi ato, megjithëse me vështirësi. Zakonisht, paraliza e natës e zgjuar shkaktohet nga stresi ose gjumi shumë, në fakt, edhe lodhja e tepërt mund të shkaktojë këto probleme të vogla. Padyshim që do të ju ketë ndodhur disa herë në jetën tuaj që keni shkuar në shtrat jashtëzakonisht të lodhur dhe, edhe nëse keni qenë shumë të përgjumur, nuk mund të flini; kjo për shkak se edhe gjumi i tepërt ndonjëherë mund të shkaktojë një pagjumësi të shkurtër, në fakt ndonjëherë të qenit shumë i lodhur mund t’ju ​​shkaktojë një vështirësi fillestare për të fjetur. Në disa raste, ose për shkak të periudhave kur ndjeheni shumë të dëshpëruar sepse mendoni shumë për problemet tuaja personale, kështu që në periudha stresuese, mund të ndodhë që të futeni në paralizë natën vetëm para se të bini në gjumë ose pak para se të zgjoheni. Gjatë paralizës, e cila zgjat disa minuta maksimale, ndodh që t’i hapni sytë dhe të zgjoheni plotësisht, megjithatë trupi juaj nuk përgjigjet, sikur të ishte i bllokuar, i palëvizshëm, që nuk i ekzekuton urdhërat tuaja.

Paraliza e natës për shumë njerëz është një fazë shumë shqetësuese, sepse ata nuk e dinë se çfarë është. Pastaj panik, ata përpiqen të bërtasin, të lëvizin fuqishëm, por në të vërtetë e gjithë kjo lëvizje e papritur nuk bën gjë tjetër veçse përkeqëson paralizën dhe madje shkakton dhimbje fizike. Paraliza e natës është një mbrojtje e trupit, kështu që sa më shumë të bëni lëvizje të papritura, aq më shumë trupi juaj bëhet i paralizuar, për t’ju parandaluar të “lëndoni veten ndërsa flini”. Nëse nuk e dini se çfarë është, është normale të frikësoheni dhe të shqetësoheni, sepse zgjoheni si çdo mëngjes por, papritmas, e kuptoni që trupi juaj është i bllokuar dhe nuk ju përgjigjet shenjave tuaja të lëvizjes, kështu që është normale të frikësoheni sepse përfundoni të mendosh për më të keqen. Por nuk ka asgjë për t’u shqetësuar! Ju nuk jeni paralizuar për jetën dhe as nuk ju ka ndodhur diçka e keqe në trupin tuaj ndërsa jeni duke fjetur! Por në atë moment është normale të frikësoheni, sepse zgjoheni pa lëvizur në shtratin tuaj që nuk mund të lëvizni asgjë, nëse jo sytë tuaj dhe ndonjë lëvizje tjetër e vogël, megjithëse me vështirësi të mëdha.

Faqja 2 nga 3

Natyrisht që mund të mësoni të dilni nga paraliza duke u bërë të vetëdijshëm për lëvizjet që do ta bllokonin atë më shumë, dhe për lëvizjet që në vend të kësaj do të ndihmonin në zhbllokimin e tij. Për më tepër, është e rëndësishme të dini arsyen pse në vend të kësaj mund të jetë shumë e dobishme për të shfrytëzuar sa më shumë paralizën e natës.

Së pari, gjatë paralizës së natës është e natyrshme të përpiqeni të bërtisni dhe thirrni për ndihmë. Kjo përpjekje fizike, sidoqoftë, nuk bën gjë tjetër veçse forcon trupin edhe më shumë, sepse sipas sistemit të mbrojtjes po përpiqeni të bërtisni ndërsa flini; kështu që ju pengoheni nga e njëjta mbrojtje natyrore e trupit tuaj. Shtë thelbësore të kuptoni që paraliza nuk është e rrezikshme për asnjë arsye, ju nuk rrezikoni të vdisni në paralizë, të mbytni ose të humbni kontrollin e trupit tuaj përgjithmonë; paraliza është absolutisht e natyrshme ashtu si ndodh çdo natë e tërë jetës suaj, vetëm se kurrë nuk e keni vërejtur atë sepse keni fjetur. Edhe përpjekja për të lëvizur në mënyrë të papritur për t’u ngritur në këmbë ose për të kthyer kokën ka të ngjarë të përkeqësojë bllokimin fizik, pasi njihet nga mbrojtja natyrale e trupit si një përpjekje për të lëvizur në gjumë, kështu që ju jeni më të bllokuar. Nëse bëheni të vetëdijshëm që paraliza nuk është absolutisht e rrezikshme, por është plotësisht normale, dhe se ndër të tjera nuk mund të zgjasë përgjithmonë por vetëm për disa momente, ju e kuptoni që zënkat vetëm i keqësojnë gjërat dhe kjo është gjëja e fundit duhet të bëhet Për këtë arsye është thelbësore të qëndrojmë të qetë dhe të mos detyrojmë qafën, shpinën dhe çdo pjesë të trupit, sepse kjo do të rrezikonte të na bënte të ndjejmë dhimbje fizike shumë të forta. Gjatë paralizës është thelbësore të qëndroni të qetë, sepse vetëm atëherë trupi do të kuptojë që nuk ka asnjë arsye për të hyrë në mbrojtje pasi nuk ka asnjë rrezik; nëse shqetësoheni, trupi shkon në mbrojtje sepse ndjen rrezik, kështu që ngurtësohet dhe shkakton dhimbje, por nëse qetësoheni trupi kupton që nuk ka asnjë rrezik dhe arsye për të ngecur, kështu që është më e lehtë të dilni nga paraliza.

Natyrisht të thuash që është e lehtë, por, kur e gjeni veten të paralizuar në shtrat, është normale të ndjeheni ankth dhe të përpiqeni të eksitoheni dhe të bërtasit nga frika; por në këtë mënyrë ju vetëm do t’i bëni gjërat më keq dhe do të përjetoni përvojën e paralizës në mënyrën më të keqe ndonjëherë, e cila në vend të kësaj mund të jetoni si një mundësi pozitive. Kjo për shkak se paraliza, përveç që është e natyrshme, është gjithashtu një avantazh i madh për të qenë në gjendje të kryejë teknika interesante si Udhëtimi Astral, duke qenë në gjendje ta shfrytëzojë atë si një trampolinë që thjeshton përvojën deri tani. Pra, të qenit i qetë me paralizën është i shkëlqyeshëm, si dhe të jesh i qetë kur ndodh, madje të jesh në gjendje të përfitosh nga ai për avantazhet që ofron. Në fakt, gjatë paralizës së natës është shumë më e lehtë për të kryer një o.o.b.e., sepse shumica e punës është bërë tashmë: trupi tashmë është i paralizuar dhe thjesht duhet të dilni! Sigurisht që ka edhe arsye të tjera pse përfundoni duke hyrë në paralizë natën dhe unë do t’ju shpjegoj në mësimin tjetër.

Në rast se ju ndodh që të merrni paralizën e natës dhe nuk keni ndërmend ta përdorni për të bërë një Udhëtim Astral, por përkundrazi dëshironi të përfundoni paralizën herët, ekzistojnë disa këshilla të rëndësishme që duhet të ndiqni.

Së pari, mos u mërzitni, fizikisht ose mendërisht, por qëndroni të qetë dhe të qetë. Bëni frymë me qetësi, pa u kapur nga ankthi dhe frika se mos keni mundësi të merrni frymë, sepse duke vepruar kështu do ta bëjë më të vështirë për ju ta bëni atë edhe nëse me qetësi do të keni mundësi të merrni frymë normalisht. Pra, mos merrni frymë me vështirësi, por merrni frymë si gjithmonë, me qetësi, pa u kapur me ankth; trupi është i bllokuar, kështu që nëse përpiqeni të fryeni stomakun ose gjoksin për të marrë frymë më thellë, do të kuptoni se është më e lodhshme se sa të marr frymë normalisht, kështu që mos u mërzitni. Në vend që të përpiqeni të bërtisni dhe të humbni energjinë tuaj për të kryer një veprim që nuk do të jetë i dobishëm – pasi nuk do të jeni në gjendje të bërtisni, por do ta bëni bllokimin më keq! – relaksohuni plotësisht dhe përqendrohuni në frymëmarrjen prana.

Faqja 3 nga 3

Nëse merrni frymë nga prana, do të kuptoni se si paraliza do të zhbllokohet pothuajse menjëherë, pasi ju duhej vetëm pak relaks (amplifikuar nga energjia shëruese) për t’ju lejuar të zhbllokoni veten shpejt nga paraliza.

Shtë shumë e rëndësishme që të mos e tendosni shtyllën kurrizore, kështu që mos e tundni qafën ose shpinën, sepse përpjekja për të detyruar lëvizjet e qafës dhe shpinës gjatë paralizës mund të shkaktojë gjithashtu dhimbje shumë të forta në këto zona. Ju nuk keni asnjë arsye për të marrë dhimbje, ndërsa qëndroni të qetë në shtrat, kështu që mos u frikësoni, por merrni frymë dhe relaksohuni, sepse nga paraliza dilni me siguri; thjesht duhet të qetësoheni. Pra, mos e detyroni veten të ngrini kokën ose të ktheni qafën, sepse zona e qafës është shumë delikate dhe nëse përpiqeni shumë kur jeni të ngurtë, mund të rrezikoni të shkaktoni dhimbje që do të qëndrojnë madje për tërë ditën ose për ditët në vijim; prandaj tregohuni të butë me qafën, mbajeni mirë dhe mos rrezikoni të bëni lëvizje të papritura. I njëjti rregull vlen për pjesën e pasme, kështu që përpiquni ta mbani të ulët dhe të mos e ngrini lart me përpjekjen për të dalë nga shtrati, sepse kjo mund të çojë në një shqetësim fizik, madje edhe të dhimbshëm, por përpiquni ta mbani sa më të qetë dhe të pushoni në shtrat .

Duke thënë që, duke mbetur i qetë dhe i qetë, trupi do të çlirohet nga paraliza në një kohë shumë të shkurtër, por nëse dëshironi të mësoni se si të përfitoni më shumë nga paraliza e natës për të bërë një udhëtim astral, ju sugjeroj të lexoni artikujt e ardhshëm në lidhje me temën. Në ndërkohë, ju kujtoni të merrni frymë prana kur ju ndodh të zgjoheni në paralizë, sepse kjo do t’ju ndihmojë të relaksoheni më lehtë trupin dhe mendjen tuaj, gjë që përfundimisht do t’i japë fund paralizës më shpejt.

Nëse ky mësim ka qenë i dobishëm për ju, ju ftoj të ndani lidhjen e këtij artikulli me miqtë tuaj ose në profilin tuaj Social, duke ju kujtuar atyre burimin e këtyre mësimeve: Accademia di Coscienza Dimensionale. Faleminderit!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/7515) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 3 nga 3. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]