Disponibile in:

75 – Pastroni energjinë – Pastroni energjinë e mjedisit (2 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Në çdo shtëpi ka programe energjie, disa më shumë negative sesa të tjerët. Ju duhet të mendoni për programet sikur të ishin kaq shumë shenja rrugë që ata do të dëshironin t’ju drejtonin dhe pastaj t’ju merrnin në një rrugë të saktë që ata diktonin, edhe pse mund të shkurtoheni shumë mirë dhe të kaloni nga një rrugë tjetër e zgjedhur prej jush. Programet duan t’ju shtyjnë për të marrë një drejtim, por ju mund të zgjidhni çdo herë për të marrë një rrugë tjetër, duke u bërë të vetëdijshëm për gabimin që ata duan të shkojnë. Meqenëse programet krijohen nga mendimet dhe ndjenjat tona – kur ato janë shumë të forta dhe shprehin një qëllim – ekzistojnë programe të pafundme dhe jo vetëm pozitive ose negative. Në fakt, kur flasim për programet, vetëm mendojmë se çfarë do të të shtyjë të jesh i trishtuar, ose çfarë do të të shtyjë të jesh i lumtur, atëherë negativ apo pozitiv. Por në cilën nga dy pjesët do të përfshiheni programin e apatisë? Sigurisht që nuk është pozitive, por as nuk mund të krahasohet me programin që ju shtyn të qani ose të zemëroheni me dikë; kështu që ju mund të mendoni se ajo duhet të futet në mes, pastaj në “neutral”, por në realitet programi apati është asgjë, por neutrale, sepse dëshiron t’ju shtyjë për të marrë një rrugë që ai vendos. Për thjeshtësi ne shpesh do të flasim për programe pozitive ose negative, por duhet të jeni të vetëdijshëm se ka programe të pafund dhe jo vetëm të trishtuar apo të lumtur. Një shtëpi ka aq shumë programe energjie, këto janë gjetur pothuajse kudo dhe vazhdojnë të ndikojnë në mendimet dhe vendimet tuaja çdo ditë. Dhe të mendoni se çdo program ka lindur për shkak të jush ose për shkak të njerëzve që jetojnë me ju!

Një program ka lindur nga një ngjarje që ndodhi, për shembull, nga një ditë kur erdhët në shtëpi, veçanërisht e çuditshme dhe e shtypur – pa vetëdije – një qëllim shumë i fortë në dhomën tuaj ose në vendin ku ishit. Megjithatë, të tjerët mund të shtypin programe në shtëpinë tuaj, madje edhe në largësi! Prandaj dikush që është një person që nuk ka hyrë kurrë në shtëpinë tënde, apo edhe një entitet që na ka kaluar, ka impresionuar një program apatik që ju bën të dështoni të bëni diçka kur jeni në shtëpi, duke humbur kohën tuaj, ndërsa jo nuk arrijnë asgjë të ndjeshme. Pra, një program aktivizohet kur jeni në atë vend, në fakt ju mund të vini re, për shembull, një program sepse, kur jeni në një dhomë të caktuar, do të filloni të ndieni veten në një mënyrë specifike (për shembull apatike) dhe pastaj, kur të dilni, këtu jeni dëshira do të kthehet. Kjo mund të ndodhë me kaq shumë programe të tjera, për shembull atë që do t’ju bëjë të ndiheni shumë i pikëlluar ose në depresion sapo të hyni nga dera e përparme, ose shumë nervozë, të shtypur, me nerva në buzë. Ju ndoshta do të fajësoni rrethinën tuaj, duke thënë se shtëpia është shumë e ngushtë, se është e vogël dhe ju bën të ndiheni të shtypur, ose që ju pengon të shihni të njëjtët njerëz çdo ditë, por ajo që shkakton nervozizmin tuaj është programet e energjisë që ju rrethojnë apo energjitë negative të impresionuara në aurat e njerëzve që ju shkaktojnë kaq shumë siklet; ne gjithmonë flasim për energjitë negative! Programet e energjisë ju shtyjnë të silleni në një mënyrë të caktuar, pastaj të bini përsëri në të njëjtin program, në mënyrë që ta ushqeni atë dhe ta bëni më të fortë.

Një shembull i një programi tipik për të gjithë është ai i anti-meditimit. Ju po bëni të tjerët dhe ndjeheni të frymëzuar, prandaj zgjidhni të shkoni dhe meditoni, sepse ju mendoni se është me të vërtetë një gjë e mirë për ta bërë këtë tani. Ju shkoni në dhomën tuaj të gjumit – ose në vendin tuaj të meditimit – dhe sapo të kaloni nëpër derën e gjumit, diçka aktivizohet, një program që ju bën të harrohen plotësisht se keni shkuar me qëllim që të meditoni. Pra, shkoni në kompjuter, bisedoni pak ose bëni diçka tjetër. Ju dukët shumë të vendosur, por keni qenë kaq i hutuar. Si do ta përkufizojmë këtë program? Nuk të bëri të trishtohesh, nuk të bënte të vuash, por kjo të bënte të harrosh një vendim shumë të rëndësishëm që ke bërë për veten tënde dhe për evolucionin tënd personal, prandaj sigurisht që nuk është një program pozitiv ose as neutral. Çdo program energjetik që nuk është krejtësisht pozitiv duhet të eliminohet, sepse edhe nëse në një mënyrë të lehtë kontribuon në paraqitjen tuaj të energjisë.

Faqja 2 nga 5

Prandaj, megjithëse mund të duket e padëmshme ose paksa ndërhyrëse si ajo e apatisë, mbani mend se në planin afatgjatë do të prishë evolucionin tuaj shpirtëror dhe jo vetëm atë, prandaj është më mirë të trokisni menjëherë. Vendosja për pastrimin e të gjitha objekteve në shtëpi, një nga një, është një veprim i pamundur, por ju mund të praktikoni teknikën për pastrimin e mjedisit në mënyrë që edhe objektet dhe rrethanat tuaja të absorbojnë energjinë pozitive. Pastaj mund t’i kushtoheni objekteve të sakta që ju mendoni se janë më të rëndësishme, pa i prekur të gjithë ato një nga një.

Së pari, duhet të mësoni të pastroni energjinë tuaj të brendshme, sepse ju duhet të njiheni me prana dhe të mësoni të fokusoheni në pastrimin e energjisë. Teknika nuk bazohet vetëm në thirrjen e prana në shtëpi, por ju duhet të mësoni të drejtoni atë për të marrë rezultatet që keni zgjedhur për të ushtruar.

Kur praktikoni pastrimin e brendshëm, ju jeni duke kujtuar prana brenda vetes me qëllim që të pastroni çdo shtresë energjike dhe të shpëtoheni nga energjitë negative të mbledhura me kalimin e kohës. Çdo ditë e mbledhim dhe nuk mund ta parandalojmë atë, ashtu si çdo ditë kemi pista dhe ne duhet të bëjmë një dush; ju gjithashtu mund të zgjidhni të qëndroni të mbyllur në shtëpi për të mos u afruar në mjedise të jashtme me shpresën të mos pini, por trupi juaj do të pista dhe ju do të duhet të bëni dush gjithsesi. Pra, mbyllja në shtëpi nuk është një zgjidhje për të shmangur marrjen e energjisë tuaj të pista, pasi edhe mendimet tuaja do të rrezikojnë të pista dhe nganjëherë edhe më keq se të tjerët mund të bëjnë. Prandaj është e rëndësishme që të praktikoni pastrimin e brendshëm të energjisë shumë shpesh. Kjo do t’ju ndihmojë në pjesën më të madhe për të pastruar edhe jashtë, ose energjinë e mjedisit që ju shpeshherë, por mbi të gjitha vendin ku praktikoni teknikën e meditimit dhe pastrimit. Në të vërtetë, meditimi është një bombë energjie pozitive që përshkon të gjithë mjedisin në të cilin praktikoni, kështu që është normale nëse dhoma juaj e meditimit bëhet shumë më pozitive dhe më e ndritshme edhe nëse nuk e keni praktikuar kurrë teknikën e pastrimit të energjisë , sepse në realitet ju gjithmonë e keni bërë atë vetëm duke medituar. Megjithatë, duke praktikuar teknikën e pastrimit, rritni efektin edhe më shumë dhe shpejtoni rezultatet pozitive. Fakti është se ju nuk keni nevojë të punoni shumë për të sjellë negativitet në dhomën tuaj, duke vënë energji pozitive në provë duke menduar “Toh, merrni këtë, tani do të jem i trishtuar në dhomën time për një kohë dhe të shoh nëse energjia pozitive do të më ndalojë!” “Sepse është e qartë se nëse rifilloni të menduarit negativ, energjia juaj e brendshme dhe ajo e mjedisit që ju shpeshherë do të filloni të merrni përsëri pista. Megjithatë, nëse jeni në përputhje me teknikat dhe faktet e përditshme, praktikoni spastrimin e energjisë dhe përpiqeni të mos mendoni negativisht derisa jeni në shtëpi – dhe gjithë ditën – atëherë efekti pozitiv do të jetë shumë më i dukshëm.

Shtëpia duhet të bëhet si vendi juaj për t’u çlodhur. Deri më tani ju e keni trajtuar atë si një dyqan programesh, duke futur të gjitha mendimet tuaja dhe sa më shumë energji të jetë e mundur. Pa e ditur atë, ju keni vazhduar me vite të shkoni në shtëpi dhe keni marrë problemet, mendimet negative, duke i nxjerrë ato brenda katër mureve dhe duke i mbajtur ato në çdo dhomë. Është e drejtë të shohësh shtëpinë tënde si një vend ku mund të jesh vetvetja dhe të lëshosh emocionet, por të heqësh gjithë zemërimin dhe të gjitha frustrimet e tua në të njëjtin vend ku ha, fle dhe jeton për një kohë të gjatë në jetën tënde ajo vetëm mund t’ju sjellë probleme të tjera të pasuara nga vuajtjet. Shtëpia juaj duhet të bëhet një vend i mirëqenies, sepse kur të ktheheni në shtëpi të lodhur nga puna dhe të hapni derën, energjia duhet t’ju mirëpresë, t’ju sulmojë dhe të rigjenerojë, ju duhet të ndiheni sikur sapo keni hyrë në një vend vërtet pozitiv për ju, e jo anasjelltas : në shtëpi ju duhet të ndjeheni më mirë dhe nuk jeni më të lodhur se më parë. Ju keni qenë mësuar të mendoni se jashtë shtëpisë, kur të gjithë ju shohin, ju duhet të jeni gjithnjë të përsosur, të patëmetë, personi më i mirë në botë, atëherë kur të ktheheni në shtëpi, ju jepni më të keqin, bindur se askush nuk ju sheh. Jashtë shtëpisë ju gjithmonë duhet të qeshni, atëherë brenda shtëpisë jeni të zemëruar me të gjithë, trajtoni familjen tuaj keq dhe vazhdimisht thith veten.

Faqja 3 nga 5

Shtëpia duhet të jetë vendi ku ndiheni të rilindur, në të cilin nuk mund të prisni të ktheheni, jo aq shumë për të shpëtuar nga problemet, por për të rifilluar atë mirëqenie fizike dhe mendore që do t’ju ndihmojë të jeni edhe më të fortë se më parë kundër kundërshtarëve tuaj . Edhe më shumë në shtëpi duhet të përpiqeni të jeni pozitivë, të mos lejoni mendime negative në ju dhe të mos lini familjen tuaj në dhimbje për shkakun tuaj. Për këtë ju duhet të jeni të ndërgjegjshëm, por edhe pastroni energjinë e brendshme dhe atë të mjedisit.

Vendi ku mediton tashmë është pastruar përmes meditimit, por ju mund ta rrisni efektivitetin e saj me spastrimin e energjisë. Dikush mund të mendojë se një zgjidhje për të marrë dy efekte me një lëvizje të vetme është të meditoni çdo ditë në një pikë të ndryshme në shtëpi dhe kjo nuk është një ide e keqe, por kur meditoni se çfarë duhet të dalë përpara është suksesi i vetë meditimit, dhe jo pastrimin e shtëpisë. Pastrimi i mjedisit gjatë meditimit është një efekt anësor, por kur meditoni, duhet të përqendroheni kryesisht në marrjen e seancës meditative për të pasur sukses. Duke dashur të merrni gjithçka shumë shpejt, ju merrni humbur në rrugë. Pra, në vend që të meditoni çdo ditë në një vend tjetër për të pastruar shtëpinë dhe pastaj të mos përfundoni duke medituar fare mirë, përqendrohuni në meditimin e mirë dhe, kur mund të pastroni shtëpinë, praktikoni teknikën vetëm për pastrim. Kjo nuk do të thotë që herë pas here mund të zgjidhni të ndryshoni vendin e meditimit, që është me të vërtetë një ide e mirë, por ju duhet të mbani mend se kur ju meditoni meditoni, kur pastroni energjinë ju duhet të pastroni energji; mos përziheni shumë gjëra. Për të pastruar energjinë e mjedisit ku ndodheni, fillimisht duhet të merreni me kujtimin e prana. Unë nuk kam nevojë për ju që të më thoni se për të kujtuar prana ju duhet së pari të relaksoheni, duke u përqendruar mirë në përpjekjen për të qetësuar mendjen tuaj dhe të hyni në kontakt me energji pozitive. Për t’ju ndihmuar, unë do të shpjegoj teknikën për të pastruar energjinë e dhomës ku jeni, hap pas hapi; pas së cilës ju mund të zgjerohet në të gjithë shtëpinë. Dhoma juaj duhet të jetë vendi juaj i vogël i paqes absolute, por mos lejoni që pjesa tjetër e shtëpisë t’ju mbush me negativitet. Pra, mos harroni të bëni një pastrim më të plotë të energjisë edhe herë pas here në pjesën tjetër të shtëpisë. Pra, praktikojmë një sesion pastrimi të energjisë të mjedisit. Ky sesion do të zgjasë rreth 10 deri në 15 minuta, por natyrisht ju mund të vendosni ta bëni të fundit më pak ose më shumë në varësi të rastit dhe nevojës për pastrim; mos harroni se nëse shtëpia ka kaq shumë energji negative, programe grindjesh dhe trishtimi, probleme të llojeve të ndryshme, është shumë më mirë të praktikoni më shumë dhe të vuani më pak sesa të praktikoni më pak për shkak të përtacisë suaj dhe pastaj të qëndroni ditët për të luftuar në familjes ose kanë probleme personale.
Ju mund të vendosni të uleni ose të shtriheni, pasi kjo nuk është një meditim. Këshilla ime është të alternosh dhe të praktikosh më shpesh, ndërsa ulesh, pasi do të përqendrohesh më mirë.

Nëse dëshironi të dëgjoni teknikën e versionit të drejtuar me Audio, klikoni këtu, pastaj vazhdoni të lexoni artikullin; ndryshe, lexoni versionin me shkrim dhe e zbatoni hap pas hapi.

 

Filloni zbutjen … frymëmarrje prana në ju.

 

 

Për të pastruar energjinë e një vendi, para së gjithash merr frymë prana në ju.

 

 

Relax dhe koncentrohuni vetëm në frymëmarrje prana.

 

 

Ndjeni prana më të bardhë që hyn brenda jush dhe pastron energjinë tuaj.

 

 

Tani tërheq energjinë më të pastër dhe më pozitive atje, direkt nga universi.

 

 

Thirrni prapa dhe ta merrni në shtëpinë tuaj.

 

 

Përqendrohuni në veçanti në dhomën që jeni tani, duke kujtuar energjinë e universit brenda dhomës suaj.

 

 

Paraqitni energjinë e bardhë të pastër që hyn në dhomën tuaj dhe zgjerohet.

 

 

Ndjeni këtë urë që krijohet midis energjisë më të pastër dhe shtëpisë tuaj, duke kujtuar atë në sasi të mëdha.

 

 

Frymë në prana … ndihemi pozitiv, në paqe, dhe me këtë ndjenjë ajo sjell energji pozitive në dhomën tuaj, kështu që edhe ajo të bëhet një vend paqe absolute.

 

 

Vazhdoni të thërrasni prana në dhomë, sikur një oqean me energji whitest të hyjë në dhomën tuaj.
Imagjinoni sikur dhoma juaj shpërtheu me energji pozitive, duke ndriçuar dritën dhe pastërtinë për atë që përmban.

 

 

Frymë … dhe përqendrohu në tërheqjen e aq shumë energji sa që dhoma është e mbushur me dritë të bardhë, si bora.

 

 

Paraqitni energjinë pranike që zgjerohet në të gjithë dhomën me qëllim që ta pastrojë atë.

 

 

Ndjeni energjinë e bardhë, të ndritshme që shkrin çdo program negativ dhe e zëvendëson atë me energji të bukur dhe pozitive.

 

 

Prana vazhdon të mbërrijë dhe të mbushë dhomën tuaj me bollëk.

Ndjeni ndjenjën e plotësisë.

Ndjeni dhomën tuaj të mbushur me energji pozitive, lumturi dhe gëzim.

 

 

Zgjeroni energjinë, ndjeni se depërtojnë në mobilje, objekte dhe në fund muret.

 

 

Ndjeni se si energjia e bardhë pastron të gjitha sipërfaqet, mobiljet, pastrimin e çdo pjese të dhomës suaj.

 

 

Tani zgjeroni energjinë për tërë shtëpinë.

 

 

Ajo e quan prana brenda shtëpisë dhe e zgjeron atë në çdo dhomë, me synimin e fortë për të pastruar energjinë dhe për të shpërndarë çdo program energjie.

 

 

Ai ka shumë energji pranike.

 

 

Relax … për momentin mund të përfundoni sesionet e pastrimit këtu.

Faqja 5 nga 5

Si ndiheni? Jam e sigurtë që do të kishit dashur të vazhdonit një kohë të mirë dhe mund ta përsëritni sesionin sa herë që dëshironi. Tani për tani ne jemi fokusuar veçanërisht në dhomën tuaj, por do të jetë e rëndësishme që të praktikoni për të zgjeruar energjinë në të gjithë shtëpinë; natyrisht që mund ta bëni edhe pa pasur nevojë të shkoni fizikisht në dhomën tjetër, megjithatë, nëse keni pasur mundësi – sepse askush nuk ju shqetëson derisa jeni në shtëpi – ju mund të praktikoni teknikën duke shkuar drejtpërdrejt në vendin përkatës. Në të dyja shtëpitë do të jetë mirë. Teknika e pastrimit të energjisë mund të praktikohet në çdo kohë që dëshironi, para ose pas meditimit, sepse në të dy rastet kjo do të sjellë rezultate të mira. Nëse vendosni ta praktikoni atë para meditimit, ju do të pastroni vendin e energjisë negative dhe do t’ju ndihmojnë të filloni një sesion meditues që është shumë më i lehtë dhe më relaksues se zakonisht, pasi që keni ulur nivelin e negativitetit dhe atë të ulët që është në dhomë. Nëse praktikoni pastrimin e energjisë pas meditimit, do të keni më shumë energji, prandaj pastrimi do të ketë një efekt më pozitiv në mjedisin ku jeni. Pra, në të dy rastet do të keni një efekt shumë pozitiv. Edhe nëse duhej ta praktikoj atë larg seancave medituese, do të jetë mirë, sepse është një teknikë në të drejtën e saj dhe jo domosdoshmërisht e kombinuar me meditim. Për të rritur efektivitetin dhe kohëzgjatjen e spastrimit të energjisë, është me të vërtetë shumë e rëndësishme që të praktikoni Mbrojtjen e Energjisë të paktën një herë në ditë, çdo ditë! Mbrojtja e mban energjinë të pastër për më gjatë, sepse mban energji negative nga shtëpia juaj.

Shumë veta bëjnë gabimin e mbrojtjes vetëm të dhomës së tyre dhe jo të gjithë shtëpisë, njësoj si pastrimi i energjisë së dhomës së tyre dhe jo i të gjithë banesës. Mbrojtja e dhomës suaj nënkupton vetëm lejimin e energjisë negative për të hyrë në shtëpinë tuaj dhe për të shqetësuar familjen tuaj ose për të goditur veten tuaj në një nga dhomat e tjera. Edhe energjia duhet të pastrohet në të gjithë shtëpinë, sepse pastrimi i dhomës suaj nuk mund të jetë i mjaftueshëm për t’ju penguar të bini në programet e tjera që ju do të merrni gjatë kohës që jeni në dhomat e tjera dhe do t’ju kthejnë në dhomën tuaj. Prandaj është e rëndësishme që e gjithë shtëpia të jetë e mbrojtur dhe energji e pastër, dhe jo vetëm dhoma juaj. Mbroni gjithë shtëpinë çdo ditë dhe kur mund ta pastroni energjinë; bëni një flluskë mbrojtëse për ju, dhomën tuaj dhe shtëpinë tuaj, sepse në këtë mënyrë negativiteti do të jetë gjithnjë e më pak i aftë të hyjë, derisa ta bllokoni atë jashtë dhe ta gjeni jashtëzakonisht të vështirë për të hyrë. Për ta bërë këtë, mos harroni të pastroni shtëpinë tuaj edhe nëse e mbroni gjithmonë, sepse energjia negative krijohet edhe nëpërmjet jush, që mendoni se është negative, ose kur hyni në shtëpi duke sjellë probleme nga jashtë. Mos harroni të prerë gjithashtu telat për të rritur kohëzgjatjen e mbrojtjes. Çdo herë që harron ta mbrosh shtëpinë tënde, le ta ketë negativitetin rrugët e hyrjes, kështu që do të hyjë edhe në dhomën tënde, edhe pse mendon se e ke mbrojtur atë. Çdo herë që praktikoni teknikën e pastrimit të energjisë, përpiquni të shkoni më thellë dhe të zbuloni nivele të reja, për shembull duke hyrë në detaje të shtëpisë, duke rritur pastrimin e mjedisit edhe më shumë brenda se muret, tavanin, dyshemenë, çdo dhomë në shtëpi, madje edhe banjo! Mos besoni se energjitë negative që mund të dëmtojnë ju nuk mund të lindni në banjo: sa herë keni frikë të shkoni në banjo vetëm gjatë natës? Këtu është përgjigja. Duke mbrojtur më mirë shtëpinë tuaj dhe duke pastruar energjinë e çdo dhome, duke përfshirë banjën, korridorin dhe pikat e shtëpisë që nuk shpenzoni shumë, frika juaj për ato zona do të zvogëlohet, sepse do të zvogëlojë mundësinë e hyrjes në negativitet dhe pranitë negative. Rritni intensitetin e mbrojtjes dhe do të vini re një ndryshim të madh.

Më lejoni të di, më poshtë, se si e gjetët veten me këtë teknikë dhe si ndihesh pas ushtrimit të saj. Nëse tashmë keni pasur rezultate, ju lutem ndani ato më poshtë, në mënyrë që shokët tuaj të mund të kuptojnë gjithashtu efektivitetin dhe rëndësinë e vënies në praktikë.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4806) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]