Disponibile in:

46 – Pyetje rreth Energjisë – Energjia e Jetës (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 11

Angel: Mirësevini në këtë mësim të ri. Sot ju mund të bëni pyetje në lidhje me temën e Energjisë.

Student: Hi Angel. Unë jam shumë i interesuar në këto aplikime praktike të energjisë dhe, nga ajo që kuptoj, nuk kemi asnjë kufizim tjetër nga ai i energjisë që ne duhet të grumbullohemi. A ka të vërtetë kaq shumë energji për të filluar të luajë me të?

Angel: Kjo varet nga qëllimet që doni të arrini, por në fillim, po, sepse nuk dini të përdorni teknikat. Ju nuk i njihni mekanizmat, kështu që do të përdorni më shumë energji, por duke vazhduar me praktikën që do të mësoni të përdorni të njëjtat teknika duke konsumuar gjithnjë e më pak energji; up për të mësuar për të kryer të njëjtat teknika pa përpjekje të vogël. Ju vetëm duhet të stërvitni muskujt tuaj, është pak si për një vrapim: hera e parë që ndalet menjëherë, i lodhur dhe frymëmarrje, por nga hera e dytë ajo do të shkojë pak më mirë, derisa të njëjtën shtrirje që keni udhëtuar më parë do të bëhet për ju një frymë dhe ju do të presin për të arritur nivele më të larta. Fatkeqësisht, ne jemi mësuar të kritikojmë vetveten pa dhënë ndonjëherë hapësirë ​​për vëzhgimin e asaj që kemi arritur dhe bërë mirë. Kur filloni të konkurroni për herë të parë dhe nuk mund të arrini 100 metra pa u ndalur, ju dekurajoheni dhe mendoni se nuk do ta bëni kurrë. Pas disa seancave të drejtimit, do të arrini 100 metra pa u ndalur dhe pa dhimbje në këmbët tuaja, por do të ankoheni sepse nuk mund të merrni më shumë se 150 metra larg; të bindur se asgjë nuk ka ndryshuar që nga sesioni i parë sepse ende nuk mund ta arrini qëllimin tuaj, edhe pse objektivi ka ndryshuar dhe është shumë më i kërkuar se i pari. Kjo është arsyeja pse them se varet nga qëllimet që dëshironi të arrini. Në fillim, duke praktikuar një teknikë si mbrojtja psikike ose pastrimi i energjisë, do t’ju kërkojë energji dhe përpjekje; në të vërtetë ju shpesh do të bini në mungesën e vullnetit për të praktikuar. Sidoqoftë, nëse vendosni të praktikoni dhe të stërvitni në këto teknika, ashtu si në garë, do të jeni në gjendje të zhvilloni sesionin e praktikës të së njëjtës kualitet pa pasur nevojë të luftojnë; kështu që ju do të përpiqeni të shtyni veten më të lartë dhe në atë që do të luftoni, derisa ta merrni dorën edhe në atë nivel. Pra, është normale, vetëm duhet të stërvitet dhe të mos dekurajohesh menjëherë, sepse nëse doni të pranoni ose jo, kampionët e garës filluan jetën e tyre ashtu siç e keni filluar: në fillim u lodhën, atëherë ata vendosën për të këmbëngulur në rrugën e tyre, ndërsa të gjithë të tjerët u mbytën ose u dorëzuan, dhe me kaq shumë praktikë ata arritën qëllimin e tyre. Në rrugën shpirtërore nuk ka gara midis atyre që janë më të shpejtë dhe atyre që janë më të ngadalshëm, por ne e dimë shumë mirë se çdo ditë ju konkuroni me veten dhe me praktikë mund ta tejkaloni veten.

Student: Nëse e kuptoj saktë, ka më shumë lloje të energjisë.

Angel: Fjala Energy përfshin shumë përkufizime. Ekziston energjia elektrike, energjia biokimike, energjia materiale, energjia statike, energjia aurike, energjia e shpirtit, energjia pranike, plus nën-kategori të tjera; si programet e energjisë, ndikimet e energjisë dhe kështu me radhë. Nëse duam të jemi të saktë, duhet të dimë kuptimin e të gjitha këtyre përkufizimeve: energjia elektrike është ajo që përdorim në shtëpi, për dritë, etj; nuk është një energji që pajtohet me trupin tonë, në të vërtetë edhe shoku më i vogël na shkakton dhimbje. Energjia biokimike është ajo që trupi ynë përdor për të lëvizur dhe që ju gjeni në ushqimin e ushqimit; në këtë rast ne përdorim energjinë e ushqimit për ta bërë trupin tonë të jetuar dhe për të lëvizur atë. Asnjë nga këto nuk mund të na ndihmojë në evolucionin shpirtëror, sepse ata janë shumë të ndryshëm nga energjia pranike, si dhe ushqimi i vërtetë që ka nevojat e Shpirtit tonë.

Faqja 2 nga 11

Teksa nuk mund të presësh që ta ushqesh trupin vetëm me ajër, nuk mund të presësh që Shpirti të ushqehet në një pjatë ushqimi. Energjia materiale është e gjitha që përbën materialin, pra tabela, muri … çdo objekt që mund të preket. Pastaj ka energji statike, e cila është e pranishme në çdo vend në botë dhe në univers, mund të marrim shembullin me ajër: sepse në çdo pikë të dhomës që shihni ose nuk e shihni ajri është i pranishëm, madje brenda dollapit ose brenda furrës, kështu që energjia statike është gjithashtu e pranishme. Energjia aurike është aura jonë, prandaj fusha e energjisë që na rrethon dhe mund të jetë me ngjyra të ndryshme. Energjia e shpirtit është Shpirti ynë, i cili përbëhet nga Ndërgjegjja jonë, kujtimet, kujtimet e energjisë, jetët tona të kaluara dhe kështu me radhë. Pastaj ekziston energjia pranike, e cila është energjia që ne absorbojmë ndërsa meditojmë, sepse ai është ai që na lejon të evoluojmë dhe se duhet të zhvillohet mendja, aura jonë dhe shpirti ynë. Mund të marrim shembullin me oksigjen: edhe nëse ka ajër në çdo vend, nuk ka domosdoshmërisht mjaft oksigjen, kështu që edhe nëse ajri është kudo, nuk mund të ketë oksigjen. Prana mund të mos jetë kudo në sasi të mëdha, pavarësisht faktit se kudo që ka energji statike. Natyrisht, prana nuk është oksigjen, kështu që edhe në vendet ku nuk ka oksigjen, mund të jetë prana, sepse nuk ka asgjë midis tyre, por është marrë si një rast. Për shembull, në një planet ku nuk kemi mundur të marrim frymë, sepse nuk ka oksigjen të mjaftueshëm për ne, por mund të jetë plot me prana. Për më tepër, ajo mund të kujtohet në një vend dhe të rritet në sasi. Ky është përkufizimi i duhur që ju lejon të kuptoni llojet e ndryshme të Energjisë të thirrur me emra të saktë në mënyrë që ata të mund të dallohen nga njëri-tjetri. Kur meditojmë ne kujtojmë energjinë pranike, sepse meditimi shërben për të kujtuar atë lloj energjie dhe ju nuk mund të gaboni. Energjia pranike, megjithatë, është shumë evoluar, aq shumë saqë fuqizon energjinë biokimike, aurike, shpirtërore, por edhe atë material dhe, nëse përdoret mirë, mund të bëhet energji elektrike. Energjia primare është vetëm ajo që ne kemi nevojë për të përmirësuar shëndetin tonë, evolucionin tonë dhe jetën tonë, në çdo aspekt.

Student: A mund të rrisë energjinë pranike forcën e jetës së përditshme që i nevojitet një personi?

Angel: Absolutisht po. Meditimi ju bën të absorboni energjinë pranike që forcon shëndetin tuaj dhe evolucionin tuaj. Prana nuk ka të vetmin qëllim të zhvillimit të ndërgjegjes suaj, por gjithashtu merret me trupin tuaj fizik: dhimbjet shëruese dhe problemet që mund të keni pasur për shumë vite, duke ju dhënë një sasi më të madhe energjie të përkthyeshme, nga trupi juaj, si energji biologjike . Energjia primare është shumë evoluar, sepse përshtatet lehtë me çdo vibrim dhe mund të përkthehet dhe përdoret për të rritur, përmirësuar dhe përforcuar llojet e tjera të energjisë. Trupi ynë tashmë ka një rezervë personale të energjisë të marrë nga ushqimi, me të cilën ju kryeni aktivitetet tuaja të përditshme çdo ditë, por në fund të ditës keni përfunduar dhe kjo është arsyeja pse ju ndiheni të lodhur dhe jeni të detyruar të shkoni në shtrat dhe të fle. Kjo është për shkak se ju keni konsumuar veten gjatë punës dhe me çdo gjë që keni bërë gjatë ditës; energjia e marrë nga ushqimi përdoret për të ushqyer trupin tuaj, por jo për mendjen tuaj. Energjia pranike gjithashtu ju jep një ndihmë të madhe në trup, sepse duke medituar ju thithni praninë e cila njeh pikat në të cilat ju mungon dhe e cila, në këtë rast, përkthehet në energjinë që ju nevojitet për të kryer aktivitete të caktuara; prandaj në fund të mbrëmjes do të jeni shumë më të qetë dhe do të jeni më pak të lodhur se kur nuk keni medituar. Shumë aktivitete të përditshme që ne besojmë se do të lodhen nga trupat tanë, në realitet ato gjithashtu lodhen shumë mendjen tonë; sepse ne duhet të punojmë shumë për të arsyetuar, llogaritur dhe për të kërkuar zgjidhje të menjëhershme që konsumojnë energji mendore.

Faqja 3 nga 11

Kjo energji nuk mund të rimëkëmbet plotësisht ditën tjetër, kështu që ne vazhdojmë të rrisim peshën e mendjes tonë pa dhënë ushqimin e duhur, sepse natyrisht që nuk ushqehet me ushqim, por ka nevojë për një energji më të drejtpërdrejtë dhe më të shpejtë e cila është prana. Mos harroni se mendja nuk është truri, por diçka më shumë evoluar dhe, mbi të gjitha, është bërë nga energjia. Përmes meditimit ju rivendosni energjinë e mendjes dhe rrisni atë, kështu që gjatë ditës ju duhet të bëni më pak përpjekje për të zgjidhur problemet e përditshme dhe në mbrëmje nuk shkatërrohet, por ende shumë aktiv. Ju do të kuptoni vetëm dallimin e madh me praktikën.

Student: Kam nevojë për energjinë pranike, përveç asaj që keni thënë, për të zhvilluar aftësitë psikike dhe për të praktikuar kështu teknikat që na mësoni; por a mund të praktikoj teknikat edhe nëse nuk kam energji të mjaftueshme?

Angel: Praktikimi i tyre është një llogari, duke i bërë ata të punojnë është një tjetër. Aftësitë tona psikike i përkasin kuptimit të Gjashtë, që ka një nevojë të madhe për ushqim, ashtu si edhe trupi ynë ka. Ndjenja e gjashtë mund të japë dëshmi të funksionimit edhe pa medituar dhe prandaj pa përthithjen e prana, ashtu si ju mund të vazhdoni të ecni edhe pa ngrënë për ditë. Trupi fizik ka nevojë për ushqim të vazhdueshëm për të lëvizur, për të funksionuar mirë dhe për të qëndruar gjallë, por nëse redukton të ushqyerit në kufi, do të përjetoni dhimbje tronditëse, do të humbni peshë, do të jeni të sëmurë; ju ende mund të bëni disa lëvizje dhe me përpjekje të mëdha ju mund të ecni ende. Ja se çfarë bëni në kuptimin tuaj të gjashtë. Nuk bërtet në dhimbje dhe nuk ka formë fizike, kështu që nuk mund ta shihni kur është shumë e hollë dhe mungon ushqimi dhe e njeh atë kur është mirë; prandaj, ju bëni përpjekjen maksimale dhe presin që ai të jetë në gjendje të bëjë aktivitete të mëdha duke pasur shumë pak ushqim. Ashtu si trupi fizik ende mund të arrijë të ecë edhe kur është i kequshqyer, edhe kuptimi i gjashtë arrin të bëjë disa lëvizje pa meditim, por kjo nuk do të thotë se është e mirë. Trupi fizik mund të japë më së miri vetëm nëse ushqehet mirë, ashtu si kuptimi i gjashtë mund të evoluojë dhe të funksionojë mirë nëse ushqehet me prana, falë meditimit. Ashtu si trupi fizik do të vdesë nëse nuk ushqehet për një kohë të gjatë, edhe Shpirti do të pësojë dëmtime shumë të rënda; ergo kuptimi i gjashtë do të bëhet pothuajse zero. Pastaj ekzistojnë stërvitjet për të mbajtur të arsyeshme dhe të bëhen më të fortë se normale, të cilat për trupin fizik quhen praktikat sportive dhe për kuptimin e gjashtë ata quhen praktika psikike. Një person që vlen seriozisht për sportin bëhet më i fortë dhe më rezistent se një person standard që nuk ka shtuar aktivitet fizik në jetën e tij, në të vërtetë atletët sëmuren më pak, jetojnë më mirë, vështirë se ndonjëherë përjetojnë dhimbje prapa, eshtra , ose lotët e muskujve. Me sport ata stërvitin trupin e tyre, e bëjnë atë më elastik dhe rezistent; kështu që ata zgjasin jetën e tyre dhe jetojnë më gjatë. Duhet shumë pak për të jetuar më gjatë dhe pa dhimbje, por pak duhet të bëhet, përndryshe do të dështojë. Natyrisht ne po flasim për atletët që nuk pinë duhan dhe nuk marrin drogë, përndryshe është normale të gjesh një që vdes i ri. Sigurisht nuk është për shkak të sportit, por sepse është droguar! Ashtu si sporti ju bën më të fortë dhe më të shëndetshëm se normaliteti, meditimi ju bën më evolucionar se njerëzit standardë rreth nesh; prandaj ai bën më të vetëdijshëm, më telepatik, më të ndjeshëm, më të aftë për të shfrytëzuar energjinë në avantazhin tonë për të arritur qëllimet tona. Gjithkush ka qëllimet e tij personale: ka nga ata që regjistrohen në një sport për të kthyer dhimbjen dhe ata që regjistrohen të bëhen shumë më të fortë; kështu që i pari do të ndalet duke luajtur sporte kur dhimbja e tij ka kaluar, ndërsa kjo e fundit do ta tejkalojë veten, duke u përmirësuar gjithnjë e më shumë në praktikat që ai kryen. Ju gjithashtu mund të praktikoni teknikat pa medituar dhe prandaj pa përthithjen e prana por ato teknika do të kenë një kufi që ju do të arrini shumë shpejt dhe prej aty ju nuk do të lëvizni më; në vend të kësaj, duke medituar dhe pastaj duke ushqyer aftësitë tuaja psikike, ju mund t’i përmirësoni ato dhe t’i zhvilloni ato në nivele shumë më të larta.

Faqja 4 nga 11

Student: Por nëse dal nga energjia, a do të përfundojë fuqia ime dhe unë do të duhet të grumbulloj më shumë?

Angel: Nëse ndaloni të meditoni, është normale që toni juaj të zbresë dhe energjia të fillojë të bjerë poshtë, sepse energjia konsumohet. Kështu që ju duhet të grumbulloni më shumë të ushqyerit çdo ditë: mos hani vetëm një herë në jetën tuaj! Ndërsa, nëse mediton vazhdimisht, gjithmonë do të keni një furnizim të rëndësishëm të energjisë që nuk do të përfundojë sepse do të shtohet çdo ditë.

Student: Energjia konsumohet në mënyrë të barabartë nëse nuk del nga trupi? Edhe nëse e mbaj atë brenda dhe nuk lejoj që ajo të shpërndahet jashtë?

Angel: Kjo është një pyetje mjaft e çuditshme. Para së gjithash sepse është normale që energjia të konsumohet, ashtu siç hani çdo ditë për të ushqyer trupin tuaj dhe pastaj konsumoni këtë energji gjatë ditës. Kur meditoni dhe thithni praninë, ushqeni kuptimin tuaj të gjashtë, i cili padyshim do ta përdorë këtë energji dhe pastaj do ta konsumojë atë. Ne marrim energji vetëm për të konsumuar atë, jo për ta mbajtur atë mbyllur në trup me frikën se do të shpërndahet. Është normale që duhet të konsumohet, pikërisht për këtë arsye, për këtë arsye ne duam të rrisim sasinë e saj: kështu që jo vetëm që nuk mbetemi kurrë në zero, por çdo aktivitet që kryejmë mund të përfundojë më shpejt dhe me cilësi më të lartë falë faktit se kemi më shumë energji për ta bërë këtë. Ne marrim energji vetëm për ta përdorur atë dhe për ta jetuar jetën në mënyrë më të plotë.

Student: Për të kryer teknika që ju nevojiten energji që merrni meditim, por për shembull për të kuruar dikë tjetër që nuk e përdorni energjinë tuaj, kështu që nuk do të ishte e nevojshme të thithni energjinë nëse jeni në gjendje të nxjerrni nga ky burim energjie të pafundme injorancë). Unë ju kërkoj këtë pyetje, sepse unë kam mundësinë për të bërë nivelin e parë të Reikit, por nëse mësoj me ju (unë e di që në këtë periudhë ju po mësoni Healing Energy për studentët që kanë qenë më të gjatë në ACD) unë preferoj të zgjedh një mijë herë.

Angel: Kur të shërosh një person tjetër që përdor energjinë pranike, kështu që po përdor energji të jashtme (prana universale ose, siç thoni, burimi i pafund) dhe jo energji biokimike; prandaj mos e hiqni energjinë nga trupi juaj për t’i dhënë atij, siç mësojnë praktikat e tjera të vjetëruara. Por kjo nuk do të thotë që ju nuk konsumoni energjinë tuaj, sepse për të bërë shërimin e energjisë ju duhet të përdorni kuptimin tuaj të gjashtë dhe për këtë arsye aftësitë tuaja psikike, të cilat kanë nevojë për energji për të funksionuar dhe, për ta bërë këtë, ata duhet ta konsumojnë atë. Por nëse nuk kanë energji, si mund ta konsumojnë dhe pastaj ta përdorin atë plotësisht? Thjeshtë: nëse nuk keni energji të mjaftueshme, kuptimi i gjashtë nuk funksionon. Shërimi i vërtetë i energjisë nuk është thjesht “dërgimi i prana” tek personi tjetër, por ekziston një teknikë shumë më e thellë që kërkon energji dhe stërvitje. Shërimi mund të konsiderohet si i tillë jo vetëm kur e praktikoni, por kur merrni rezultate, ose kur njerëzit që po praktikoni shërohen nga sëmundja e tyre. Dallimi është thelbësor: sepse të jesh një shërues i mirë nuk do të thotë të jesh një person që përpiqet shpesh, por të jesh dikush që gjithmonë ose pothuajse gjithmonë arrin. Në Akademinë unë do t’ju mësoj shërimin e avancuar të energjisë, por së pari ju duhet të mësoni të meditoni për të thithur energji, përndryshe seancat shëruese nuk do të funksionojnë ashtu si ju dëshironi. Sa i përket Reikit, zgjedhja është e juaja, por nëse më pyetni për një mendim unë ju këshilloj që të mos humbni kohë, sepse ajo është një praktikë e vjetër dhe e vjetëruar për një kohë të gjatë. Nëse në mesin e studentëve të mi ka kaq shumë njerëz që e kanë praktikuar atë rrugë dhe më pas kanë rënë për të hyrë në Akademi, kjo do të thotë se në atë rrugë ata nuk kanë gjetur përgjigjet që po kërkonin, prandaj ata po i kërkojnë këtu.

Faqja 5 nga 11

Student: Nëse, për shembull, mediton për të grumbulluar energji dhe pastaj të ndaloj dhe ta ndaloj atë për 2 vjet, çfarë ndodh me energjinë e mbledhur? A konsumohet? A është e shpërndarë? Apo mbetet fshehur në gjoks?
Engjëlli: Energjia konsumohet brenda pak ditësh, prandaj në dy vjet nuk do të keni edhe një mbetje minimale të energjisë pranike të grumbulluar sot, sepse ju do ta keni konsumuar brenda pak ditësh. A do të qëndroni dy vjet pa ngrënë dhe pastaj do të presin që gjithçka të mbetet e njëjtë si më parë?

Student: I afrova meditimi me qëllime të ndryshme, njëra prej të cilave është telekinezi. Unë kam qenë duke medituar për rreth një muaj dhe nganjëherë pas meditimit ndihem plot energji dhe mendoj: a mund ta përdor për telekinezën? Kështu që unë ju pyes: si mund ta përdor energjinë time? Ku duhet të filloj ta zbatoj dhe mbi të gjitha si?

Angel: Po, sigurisht që energjia mund të përdoret gjithashtu për të kryer telekinezën, ashtu si për të gjitha praktikat e tjera psikike që ju interesojnë. Para se të kërkoni të lëvizni një objekt fizik, duhet të mësoni të lëvizni energjinë pranike. Fillon me lëvizjet e energjisë brenda trupit tuaj, pastaj me ato të jashtme, duke praktikuar atë derisa të arrini rezultate të mira. Kur merrni rezultate, do të kuptoni se tashmë po praktikoni telekinezën, megjithëse në një mënyrë të lehtë. Telekinezi është evolucioni i teknikës së lëvizjes së energjisë, kështu që nëse doni të mësoni se si të lëvizni energjinë materiale, së pari duhet të jeni të zënë me energjinë më abstrakte. Nëse kujdeseni aq shumë sa thoni, mos prisni! Filloni të lëvizni energji dhe trajnime menjëherë në këtë; pas meditimit, qartë.

Student: Nëse më kujtohet mirë, lexova se sasia e energjisë që mund të grumbullohet në një meditim varet shumë nga niveli i koncentrimit. Çfarë varet përqendrimi?

Angel: Përqendrimi varet nga sa ju angazhoni veten të qëndroni të ndërgjegjshëm gjatë meditimit, në vend që të humbni veten në fantazitë dhe në fantazitë (ose në këtë rast me sytë tuaj të mbyllur) në vend që të fokusoheni në atë që jeni ose duhet të bëni me të vërtetë. Sa më i koncentruar jeni, aq më mirë do të jetë cilësia e meditimit.

Student: Gjatë ditës, por mbi të gjitha gjatë natës, ndiej shkarkime, valë elektrike, në të gjithë trupin tim. Çfarë mund të jetë?

Angel: Është në lidhje me energjinë tuaj të brendshme që lëviz brenda jush.

Student: Kur jeni plot energji a mendoni se duart tuaja jane te ngrohta, apo eshte subjektiv? Sepse kur mendoj për energji ndiej duart e djegura, sidomos në mes të pëllëmbës sime, sikur të kisha këmbët. A jam duke e përqëndruar atë në mënyrë të pandërgjegjshme apo janë pika specifike?

Angel: Është subjektiv, ndodh me shumë njerëz, por jo me të gjithë dhe kjo nuk ndodh gjithmonë. Megjithatë, është shumë më e rëndësishme të ndienit chakrat e ngarkuar në vend të duarve: chakras janë qendrat e energjisë, duart janë vetëm një instrument.

Faqja 6 nga 11

Duart janë shumë më të ndjeshme ndaj energjive, thjesht sepse ato janë pjesë e trupit në të cilin ne përgjithësisht ushtrojmë – çdo ditë – ndjeshmëri më të madhe, sepse i përdorim ato për të prekur dhe për të bërë gjithçka. Me duart tuaja ju prekni gjithçka dhe i bëni ato më të ndjeshme se pjesa tjetër e trupit. Nëse i jepej një ind në dorë, do ta kuptosh më lehtë se në qoftë se e prekësh me krahun tënd, kështu që ata janë më “perceptivë” ndaj energjive, sepse ti i ke stërvitur më shumë gjatë viteve dhe mund t’i ndjesh më mirë ndjenjat. Edhe përdorimi dhe lëvizja e energjisë në duart tuaja është më e lehtë se sa lëvizja në krah, sepse ju kushtoni më shumë vëmendje dhe jeni më të trajnuar. Por është subjektiv dhe jo një rregull, kështu që mund të jeni shumë të rëndë dhe të mos ndjeni ndonjë gjë në duar, ose të ndjeni energjinë shumë të lëvizur në duart tuaja, ndërsa 5 chakrat tuaj definitivisht shkarkohet.

Student: Pyetja që do të doja të pyesja ka të bëjë me evolucionin shpirtëror. Si mund ta kuptoj nëse praktikoj teknikat me qëllimin e duhur për të arritur në një evolucion pozitiv? Nga ajo që unë kuptoj duke lexuar artikujt, teknika të thjeshta konstante mund t’ju ndihmojnë të grumbulloni dhe të ruani energji shpirtërore që do të pastrohet vazhdimisht, mbrohet dhe përdoret me një qëllim pozitiv. Pyes veten nëse unë mund të kuptoj për veten time kur unë jam gati për të përdorur këtë energji për të ndihmuar njerëzit e tjerë pa dëmtuar askënd, si mund të shoh një evolucion të energjisë?

Angel: Kjo varet nga ajo që ju doni të ndihmoni dikë pa dëmtuar. Në të vërtetë, duke ndihmuar të tjerët, ju ndihmon për të përshpejtuar evolucionin tuaj nga këndvështrime të ndryshme: para së gjithash sepse përjetoni teknika që mund të jeni të kujdesshëm për të bërë (si shërimi i energjisë, ju jeni gjithmonë i qetë për të shëruar veten …) , atëherë ju ndihmon shumë, sepse kur praktikoni dikë tjetër mund të ju jap një pikëpamje të jashtme dhe të rrisni vetëdijen tuaj drejt vlerës së aftësive tuaja, pasi konfirmon se në sajë të juve ju ndjeheni më mirë ose keni arritur qëllime të caktuara. Prandaj ju tashmë mund të ndihmoni njerëzit dhe në të vërtetë, duke praktikuar të tjerët me qëllime të mira ju ndihmon të përshpejtoni të nxënit tuaj, sepse jeni duke u trajnuar për teknika dhe frekuenca të ndryshme. Nëse pyetja juaj është një tjetër, për shembull kur do të kuptoni se jeni gati të filloni të përdorni teknikën shëruese, në këtë rast unë do t’ju ndihmoj, sepse unë i bëj mësimet të arritshme kur mendoj se është koha. Pas kësaj, sipas mendimit tim, duhet të jeni gati për të mësuar këtë teknikë; por do t’ju takojë që ta praktikoni dhe ta mësoni atë. Unë ju mësoj metodën dhe unë ju ofrojmë një udhëzues, por ju duhet ta praktikoni atë ashtu siç duhej të bëja për ta mësuar. Pastaj, sigurisht, mund të thuash “Unë nuk kam dëshirë të pres derisa t’i bëni artikujt shërues të arritshëm për mua, do të bëj hulumtimet e mia dhe do të mësoj nga dikush tjetër”; dhe kjo është në rregull. Për mua nuk ka asnjë problem, por nuk do të jetë e lehtë për të gjetur dikë tjetër që më mëson mua si unë, sepse unë i transkriptoj përvojat e mia praktike dhe këto janë ato që i mësoj studentët e mi; shumë të tjerë në vend të kësaj përpiqen të mësojnë teknikat që kurrë nuk kanë vënë në praktikë. Nëse doni këshilla ime: fillo tani për të ndihmuar të tjerët, duke praktikuar mbrojtje psikike mbi ta dhe gjithçka që doni nga teknikat që ju kam mësuar; sapo të keni akses në shërimin e energjisë, do të vijë koha kur do të filloni të përjetoni edhe atë teknik.

Student: Nëse në praktikë ne jemi në një gjendje të caktuar, atëherë qëllimi ynë është në harmoni me të, a mund të ndikojë në cilësinë e pranait që i referohemi? Për shembull, nëse unë jam pak nervoz, a mund të nxjerr energji nga ajo dridhje, duke rrezikuar kështu marrjen e pranisë në mua që nuk është shumë e pastër? Dhe anasjelltas, nëse unë jam në shpirtrat e mirë, cilësia e prana do të jetë më e mirë se zakonisht?

Faqja 7 nga 11

Angel: Sipas këtij arsyetimi, duhet të praktikojmë vetëm dhe ekskluzivisht kur jemi në gjendje të mirë, përndryshe ne do të rrezikojmë të bëjmë më keq dhe të tërheqim energjitë e errëta që do të na bëjnë të ndihemi keq. Pra, jo, ju jeni të qetë se ajo nuk funksionon në këtë mënyrë fare. Përkundrazi, shumë prej tyre kanë filluar të praktikojnë pikërisht sepse nuk ndiheshin plotësisht të kënaqur nga jeta – e ulët, iluzore – se ata jetonin, prandaj ata praktikoheshin gjithashtu me disponimin e keq, veçanërisht për të qenë në gjendje ta përmirësonin atë. Në fakt, me praktikë ata kanë përmirësuar gjendjen e tyre dhe jetën e tyre. Kur jeni të sëmurë, jeni të trishtuar ose ndjeheni të stresuar, meditimi duhet vetëm t’ju bëjë të ndiheni më mirë, ta vendosni atë paqe mendore në ju dhe t’ju sjellë paqe. Në këtë rast qëllimi nuk është në harmoni me disponimin tuaj, sepse gjendja jote është e zezë, ju jeni të trishtuar dhe të stresuar, por qëllimi, dhe për këtë arsye dëshira, është të ndjeheni më mirë: sepse me të vërtetë doni të ktheheni të jesh i lumtur. Kjo është arsyeja pse ju duhet të praktikoni në çdo kohë, por edhe më shumë kur ndjeheni poshtë, i trishtuar, bosh dhe i demoralizuar: sepse ju bën të ktheheni në paqe dhe ju mbush me energji të pastër që do t’ju sjellë përsëri në energji dhe humor. Ne duhet të praktikojmë gjithnjë, madje edhe më shumë nëse ndihemi keq apo në gjendje të keqe. Pyetja e vërtetë është: kush të ka bërë me durim? Personi me të cilin biseduat, ose programi i energjisë që ata vunë pas qafës suaj, për t’ju futur në atë diskutim gjatë ditës? Përmes meditimit ju mësoni të mbroni veten nga këto programe dhe t’i pengoni që të mos ju godasin, prandaj është gjithmonë me vlerë të meditoni.

Student: Kohët e fundit, kur i përshëndes njerëzit, i spërkatoj në mënyrë spontane, për shembull mbi supet; para se të kisha frikë t’i prekja ata nga frika e ndotjes nga energjia e tyre. A mendoni se kjo mund të jetë bërë energjikisht më e fortë dhe që unë e pandërgjegjshme e perceptoj? Dhe për këtë arsye ndihem më i sigurt dhe më i qetë për t’u afruar me të tjerët, sepse duke pasur energji më të fortë e di që imi do të mbizotërojë? Është një ndjenjë e madhe!

Angel: Po, sigurisht, në sajë të meditimit, energjia juaj bëhet gjithnjë e më kompakte, kështu që ndiheni më të sigurt. Sidoqoftë, nuk duhet të kesh frikë të prekësh të tjerët, sepse edhe nëse dëshirojmë të gjejmë flokët në vezë, energjia e të tjerëve ndikon edhe në një distancë prej metra, kështu që pa domosdoshmërisht të prekin. Me fjalë të tjera, mos i merrni këto probleme, mbrojeni veten psikikisht dhe çdo gjë do të jetë mirë.

Student: Dua të di nëse dhe si mund ta dhuroj energjinë time pozitive tek një individ që ne i besojmë nevojave. Megjithëse kam qëllime të mira, dyshoj që unë mund të dhuroj disa nga energjitë e mia të papastra.

Angel: Siç është përmendur tashmë, ne kurrë nuk duhet të japim energjinë tonë personale. Kur praktikojmë të tjerët, përdorim energjinë pranike, e cila është e jashtme në trupin tonë. Nëse praktikoni me energjinë pranike, sesa me energji personale të brendshme (siç mësojnë praktikat e tjera të vjetra dhe të kundërta të mësimit tim), Ju nuk do të ndani me të atë që nuk është pastër nga ju ose çfarë mendoni se mund ta dëmtojë atë. Mund të jesh i qetë.

Student: Duke mos qenë mirë të më akuzosh me energji, ndodh shpesh që ndoshta e lë shtëpinë të ndihet mirë dhe pastaj në mesin e njerëzve që takohesh në rrugë, në autobusë, njerëzit me të cilët flisni etj, ndihem sikur ndihem si thith pak e pozitivitetit që kam.

Faqja 8 nga 11

Gjetja e fjalëve drenazhuar shpesh, shpesh të lodhur dhe nëse dikush që ka probleme flet me mua, edhe unë e gjej veten të depresuar pa pasur probleme të mia të vërteta. Kështu që po pyesja nëse ekziston një mënyrë për ta shmangur atë.

Angel: Mirë, më pëlqen pyetja jote. Absolutisht po, ka një mënyrë. Teknika është që të mbeteni të vetëdijshëm për momentin tuaj të jetës për moment. Kjo është një teknikë e vështirë në ditët e para, por në dy javë, nëse trajnoni seriozisht çdo ditë, do të vini re se ju keni marrë tashmë ndryshimet shumë të mëdha. Është një çështje për t’u bërë e vetëdijshme, për të jetuar në këtu dhe tani; ndërsa ecni duke qenë të vetëdijshëm se jeni duke ecur, thjesht vini re, kini kujdes se po ecni. Vëzhgoni rrethinën tuaj, kushtojini vëmendje asaj që po shihni, të nuhaturit ose të shijoni; kur të jeni në punë, jini të vetëdijshëm se jeni duke punuar, se po bëni këtë veprim të saktë, se po lëvizni duart tuaja për të punuar, por mendja juaj është e lirë nga këto programe. Kur jeni në autobus, jini të vetëdijshëm për të gjithë njerëzit rreth jush: kush po mendon, kush ndihet, që janë të uritur ose që janë të përgjumur. Jini të vetëdijshëm për çdo gjë dhe ndjeni energjinë tuaj të dritës që ju mbron nga ndonjë ndikim i jashtëm, për t’ju ndihmuar që të jeni të vetëdijshëm që mund t’i shihni duart tuaja (edhe duke kërkuar në pasqyrë ndihmon, por më shumë duke i parë duart tuaja): shikoni ato dhe lëvizni ato ngadalë, mbyllni ato dhe hapni ato përsëri. A vëreni se sa mekanike është ai? Është një makinë, një robot, nuk është me të vërtetë ju. Është makina në të cilën jetoni. Herë të parë do të jetë një teknikë e vështirë për të bërë, mos u bëni merak, atëherë do të bëhet më e lehtë; aq shumë sa që ju do të mësoni të jeni të vetëdijshëm edhe kur fle.

Student: Ok unë do të bëj atë! Faleminderit shumë, mendoj se do të jetë e vështirë për mua që gjithmonë kam ikur nga realiteti.

Angel: Kjo teknikë është e vështirë, por nëse e doni atë do ta bëni! Çdo ditë përqendrohuni në vëmendjen ndaj asaj që po ndodh rreth jush dhe shikoni se si gjithçka do të bëhet më mirë! Evolucioni juaj shpirtëror do të rritet në një mijë! Qëndrimi i vetëdijshëm do t’ju lejojë të keni më pak energji të vjedhura nga të tjerët dhe mos i lini ata të vënë energjitë e tyre negative kundër jush; prandaj madje edhe nëse praktikimi i ushtrimit të qëndrimit të vetëdijshëm mund të duket i lodhshëm, në realitet atëherë do t’ju japë privilegje të shumta, ndër të cilat para së gjithash të mos lejoni që ju të ndikoheni nga të tjerët ose t’ju bëjë të vjedhni energji.

Student: A mund ta vjedhni energjinë në mënyrë të pandërgjegjshme?

Angel: Po, natyrisht, pothuajse të gjithë në të vërtetë vjedhin energjinë e të tjerëve në mënyrë të pandërgjegjshme. Pastaj ka nga ata që vjedhin energji me vetëdije, ose me vullnetin e tyre, dhe këto quhen “vampire të energjisë”, sepse ata thithin shumë energji dhe ju ikin. Por në të vërtetë, të gjithë vjedhin energji nga të tjerët, por ka nga ata që e bëjnë shumë më tepër.

Student: A është e vërtetë se ka njerëz që tërheqin energji nga ju?

Angel: Pa marrë parasysh, të gjithë vjedhin energji dhe prandaj është e nevojshme për të mbrojtur veten. Por po, ka njerëz më shumë “hajdutë” se të tjerët, në të cilët në praninë e tyre ndiheni të kulluar më shpejt. Kështu që unë ju këshilloj që gjithmonë të mbani një energji shumë të pastër dhe të mbrojtur qartë, në mënyrë që ata të mos mund të vuajnë vuajtjet e tyre apo ndjenjat negative ndaj jush, apo edhe të vjedhin energjinë tuaj.

Faqja 9 nga 11

Student: Si mund ta mbrojmë veten vetë kundër energjive negative dhe sulmeve të mundshme? Përveç mbajtjes së energjisë së lartë, sigurisht.

Angel: Me mbrojtje të fortë psikike që duhet praktikuar dhe përforcuar çdo ditë. Për më tepër, është shumë e rëndësishme të ushtroheni ushtrimet për të përforcuar atmosferën, sepse ju lejon të mbani atë të bukur dhe të mos lejohet të shpërthehet ose të dëmtohet nga ata që janë shumë të pavetëdijshëm dhe gjithashtu ul dridhjen tuaj ose ata që me vetëdije vendosin t’ju lëndojnë.

Student: Gjatë ushqyerjes me gji, si mund të menaxhohet energjia?

Angel: Ushqyerja me gji shkarkon aq shumë energji, nga të cilat shumë do të shkojnë tek foshnja, kështu që sa më e pastër energji, aq më mirë do të të bëjë me ty dhe fëmijën. Unë ju këshilloj të meditoni shumë dhe të merrni frymë shpesh prana, madje edhe jashtë meditimit. Ju duhet të rimbushni veten shumë më shpesh sesa një person i zakonshëm gjithashtu për të shmangur “plakjen” shpejt, siç ndodh me të drejtë tek trupi femëror pas lindjes dhe gjatë gjithë periudhës së dhënies së gjirit. Kjo do të përmirësojë shëndetin tuaj dhe atë të fëmijës suaj, prandaj është e rëndësishme që të merrni çdo ditë çastin e meditimit. Kur je duke ushqyer me gji, ndjeni prana që hyjnë në fëmijën tuaj, jo aq shumë ndjenjën e prana që shkon nga gjiri juaj tek fëmija juaj, por ju ndjeheni ashtu si në çdo ushqim që ai merr frymë nga prana dhe automatikisht përdoret për të marrë frymë prana. Në këtë mënyrë do të marrë më shumë energji të jashtme pranike dhe më pak të tuajat. Ju do të shkarkoni veten më pak. Fatkeqësisht, gabimi që bëjnë të gjitha nënat shpirtërore është të besosh se për të bërë mirë për fëmijën është e drejtë të ndalosh praktikimin për ta përkushtuar plotësisht atë, por nëse ajo që thua është e vërtetë apo që shpirti i fëmijës suaj ka zgjedhur ju, si nënat para rimishërimit, ju kanë zgjedhur me siguri për shkak se ju praktikoni dhe jeni shpirtëror. Pra, pse duhet ta leni të gjeni një nënë të ulët pas lindjes së tij? Nëse ai e kishte ditur, ai do të kishte zgjedhur një grua tjetër si nënë. Pra, nëse ai ju zgjodhi për shkak se jeni shpirtëror, vazhdoni të jeni kështu, edhe më shumë sepse keni qenë me fat; mos heq dorë nga gjithçka sikur të mos të kujdesej më për ndonjë gjë. Ju mund të kujdeseni për fëmijën tuaj dhe të zhvilloheni shpirtërisht në të njëjtën kohë, në mënyrë të tillë që t’i ofroni fëmijës tuaj një nënë më të mirë, më të vetëdijshme, më telepatike, më të fortë dhe më të mirë. Në vend të nënës së pandërgjegjshme, gjithmonë e lodhur dhe e theksuar, aspak telepatike, e brishtë dhe e dobët. Prandaj unë ju këshilloj të praktikoni. E di që jeni të lodhur, që nuk keni kohë, se fëmija ju vjedh gjithë ditën, tashmë i njoh këto përgjigje, por nuk duhet t’i tregoni, sepse asgjë nuk më ndryshon. Nëse nuk praktikoni të humbni vetëdijen, por nëse praktikoni të zhvilloheni, mbeteni të fortë edhe përkundër një fëmije – ndërsa të tjerët do të lodhen dhe do të jeni plot energji – dhe mbi të gjitha ju mund të garantoni një nënë më të mirë për fëmijën tuaj. Ju bëni atë për veten tuaj dhe për familjen tuaj.

Student: Kur i mbyll sytë për të medituar, për të praktikuar, ose në çdo rast kam një gjendje më pak të ndërgjegjshme mendore, ndodhem të shoh dritat përpara meje: sikur në dhomë kishte një dritë që vazhdon, por nëse I hap sytë, nuk ka asgjë. A mendoni se ka ndonjë gjë për të bërë me meditimin?

Angel: Po sigurisht, këto dritë të dritës që shihni ndonjëherë mund të ndodhë edhe jashtë meditimit, edhe pse më shpesh ndodhin gjatë; kjo është për shkak se ata janë për shkak të evolucionit shpirtëror që ajo ju ofron. Këto ndriçime drite duken kur ngritni tonin dhe, edhe nëse nuk e vëreni, po hapni në shtresa të reja dimensionale.

Faqja 10 nga 11

Është vetëm fillimi, kështu që është akoma hapi i parë, por është një hap i parë i rëndësishëm sepse ju jep shenjat e para që diçka po lëviz.

Student: A mund të ekzistojnë lloje të energjive të qëndrueshmërisë krejtësisht të ndryshme në dimensione të tjera nga ato që truri ynë mund të kuptojë në këtë dimension? Për shembull: energjia fizike ose e dendur dhe energjia abstrakte (aura, prana, statike). Me fjalë të tjera: në këtë dimension shohim ngjyra të caktuara dhe ne kemi materiale të caktuara. Në dimensione të tjera mund të ketë ngjyra që ne nuk mund ta shohim ose të kuptojmë, apo materiale apo lloje të tjera energjish që nuk ekzistojnë në këtë planet dhe se truri ynë nuk mund ta shohë / perceptojë?

Angel: Po, absolutisht, çdo dimension është i ndryshëm dhe ka përmasa shumë të ngjashme me tonat, të tjerë në vend që të përdorin vetëm trurin që nuk mund ta kuptojmë; sepse në këtë botë ata thjesht nuk ekzistojnë. Kur mëson të shohësh energji në nivele disi më të larta, mund të të ndodhë që të shohësh ngjyra që nuk do të dinësh se si të emërosh dhe nuk do të mund të përshkruaje, sepse ato janë ngjyra që nuk ekzistojnë në këtë dimension. Truri përpiqet të katalogojë ngjyrat për ata që njeh, për shembull të verdhë dhe blu; kështu që nëse ju thashë se është një ngjyrë që i ngjan të dyve dhe të bashkuar, truri do të mendonte se është e gjelbër, ndërsa në vend të kësaj nuk është një ngjyrë që ekziston në këtë dimension, prandaj nuk mund të shpjegohet duke përdorur shembuj ekzistues. Gjithashtu në lidhje me materien ka energji të dendura dhe materiale që nuk ekzistojnë në këtë planet, të cilat ne nuk mund ta kuptojmë me trurin, por vetëm duke pasur përvoja dixhitale për të njohur dhe zbuluar më shumë informacione.

Student: A ka energji nën ujë? Si sillet ndryshe nga ai në sipërfaqe?

Angel: Po, ka energji nën ujë pikërisht ashtu siç ekziston në sipërfaqe. Për energji nuk ndryshon shumë për të qëndruar në ajër ose për të qëndruar në ujë, është kudo.

Student: Do të doja të bëja një pyetje disi të veçantë. Ju vetë keni shpjeguar disa herë se ekziston një lidhje konkrete midis shkencës dhe spiritualitetit, kështu që e pyeta veten: me evoluimin e vazhdueshëm të teknologjisë është e mundur të demonstrohet shkencërisht ekzistenca e energjisë (në kuptimin e prana)? Dua të them, deri tani është pranuar gjerësisht ekzistenca e një “materie të errët” që, jo duke emituar rrezatimin, nuk mund të respektohet. Pra, po pyesja nëse një ditë edhe homoseksualët do të jenë në dijeni të këtyre koncepteve, ndërsa nuk praktikojnë ose nëse përkundrazi, i Poshtëm gjithmonë do ta mbajnë të fshehtë të vërtetën, duke kufizuar kështu evolucionin.

Angel: Shkenca është shumë më e avancuar se sa publiku. Shkenca e njeh energjinë, e di se ekziston, se punon, e di për aftësitë psikike, e di për ekzistencën e të huajve, e di për efektin që një çip mund të ketë në personalitetin e një personi dhe në evolucionin shpirtëror dhe ai njeh shumë të tjerë gjëra që ata nuk e njohin publikisht. Por unë duhet të them se shkenca ka zbuluar shumë zbulime në vitet e fundit, janë njerëz që duan të vazhdojnë të mbeten të lidhur me idenë se shkenca nuk ka bërë zbulime ose se nuk ka treguar se ekziston spiritualiteti. Për të dhënë një shembull: është publik lajmi se dekada më parë qeveria amerikane ka paguar mbi 40 milionë dollarë për të trajnuar ushtrinë e saj në evolucionin e teknikave psikike, veçanërisht në Vizionin e largët.

Faqja 11 nga 11

Natyrisht ata investuan aq shumë para për shkak se ata ishin të sigurt për ta investuar mirë, në të vërtetë ajo shkoi mirë dhe sot ata stërvitnin ushtrinë e rangut më të lartë sepse ato evoluonin aftësitë e tyre psikike duke përfshirë Vegimin e largët dhe teknikat e tjera shqisore. Lajmi është bërë publik, por njerëzit ende duan të besojnë se nuk ka dëshmi se ekziston ekzistenca e largët dhe është e mundshme. Le të kalojmë në një shembull tjetër, chemtrails: në vitin 2016 ish-kryetari ynë i bordit tha për këto fjalë: “Nga viti i ardhshëm unë do të vendos në azil që beson në ekzistencën e kimtrails!”, Dita pas NASA vetë rrëfeu dhe pranuan publikisht se kimtrails ekzistojnë dhe se ata janë ata që i kanë përdorur ato – dhe ende vazhdojnë ta bëjnë këtë, më keq se më parë – për të ndryshuar motin dhe për të praktikuar eksperimente në ajër që marrim frymë. Çfarë shifre mut ai bëri! Për më tepër, ishte edhe një ish-president i yni që nënshkroi marrëveshjen për të dhënë leje për lirimin e substancave kimike edhe në Itali, në fillim të viteve 2000. Megjithatë, megjithatë, njerëzit ende besojnë se kimtrails nuk ekzistojnë edhe pse ka dëshmi , rrëfimet dhe dokumentet e nënshkruara. Por jo, njerëzit duan të vazhdojnë të thonë se nuk ka dëshmi, edhe kur e kanë nën sytë e tyre gjithë ditën dhe çdo ditë. Një shembull tjetër është se studimet shkencore (pra shkenca) kanë treguar se meditimi rrit çështjen gri, përmirëson shkathtësitë e arsyetimit, kujtesën, inteligjencën, ul dhe / ose eliminon sëmundjet e llojeve të ndryshme: ndër të cilat ata kanë studiuar shumë pacientë të kancerit të cilët, pasi filluan të meditonin (për të mirë, për të vërtetë), trajtuan sëmundjen e tyre vdekjeprurëse në një kohë të shkurtër dhe pa recidiv. Ka prova shkencore, por jo, njerëzit ende duan të besojnë se nuk ka prova për këtë. Pra, fakti është se nuk ka studime apo teste, por është se njerëzit nuk duan të përditësojnë veten. Ju e dini që lëndët që na mësuan në shkollë, për shembull historia dhe shkenca, janë përditësuar për dekada me zbulime të reja që kanë tejkaluar ato të mëparshme, por që ende sot, pas së paku 40 vjetësh, mësuesit dhe profesorët A u mësojnë fëmijëve dhe të rinjve sot të njëjtat të dhëna që mësuam ose mësuam prej tyre si fëmijë? Shembulli më i thjeshtë është toka e rrumbullakët, ne të gjithë ende e tërheqim tokën e përkryer sferike të bindur se është vërtet e vërtetë; mos u bëni merak, nuk është e sheshtë! Por forma e tij geoid është shumë e ndryshme nga ajo se si mësoni në shkollë (ju lutemi bëni një kërkim). Megjithatë, nëse i kërkoni gjyshërve tuaj dhe i kërkoni fëmijët tuaj të tërheqin Tokën, ata do t’ju tregojnë se është krejtësisht e rrumbullakët me pole pak të grimcuar. Gjatë gjithë këtyre viteve, nuk ka ndryshuar asgjë në librat shkollorë, ashtu si datat e rreme të zbulimeve arkeologjike, të epokave (shembull: Egjipti i lashtë), apo meritat e vërteta të genieve të së kaluarës. Fëmijët ende nuk e dinë se ne i detyrohemi meritat e shpikjeve që ne i përdorim çdo ditë Nikolla Tesllës në vend të Thomas Edison, i cili ka shfrytëzuar gjeniun e Tesla për të pasuruar pas vetes dhe për të vjedhur projektet e tij; dhe ende do të kishte shumë për të thënë. Shkenca po paralajmëron publikisht shumë përmirësime për studimet, teoritë, përparimet teknologjike, gjetjet e lashta dhe kështu me radhë, por ne duhet të hapim mendjet tona dhe të pranojmë evolucionin, në vend që të mbetemi të lidhur me atë që kemi studiuar dekada më parë pa çrrënjosjen nga vetja jonë idetë dhe me pretendimin se shkenca na jep më shumë prova se sa po japim. Me këtë dua të them se Shkenca është shumë më përpara se ajo që themi publikisht, por kjo nuk do të thotë se nuk na ka dhënë lajme për më shumë se 40 vjet; vazhdon të vazhdojë të lajmërojë dhe të informojë lajmet, por ne jemi ata që duhet të interesojnë dhe na informojnë. Çfarë prisni, që personazhet televizive bëjnë një shërbim për t’ju zbuluar të vërtetën? Televizioni nuk ka ndërmend të na informojë, në fakt na mban ngjitur për të dëgjuar shumë histori për të na penguar që të kemi kohë dhe dëshirë për të edukuar veten me informacionin e vërtetë. Dhe nëse nuk i besoni faqet e internetit sepse mendoni se të gjithë thonë mashtrime, atëherë pse nuk shkoni në faqet zyrtare të internetit ku mund të gjeni artikuj të shkruar direkt prej tyre? Natyrisht, mos prisni që të gjeni zbulesa shpirtërore shumë të evoluara, të cilat, siç e thashë, dëshirojnë të na mbajnë të fshehura sa më shumë që të jetë e mundur. Ndërkohë, megjithatë, mund të mësoni për studimet që kanë pranuar dhe / ose pranuar për ta bërë publikun, me dëshirë ose pa dashje, që kanë treguar se energjia ekziston, punon dhe shëron. Pra, para se të pyesim veten kur do të vijë dita kur shkenca do të pranojë se diçka ekziston, le të shkojmë dhe na tregoni dhe ne ndoshta do të gjejmë se tashmë e ka pranuar atë edhe midis linjave, por e bëri. Shpeshherë bie në kundërshtim me vetveten, sepse thotë se alienet nuk ekzistojnë, por ekzistojnë qenie të gjalla nga planetët e tjerë shumë më tepër të avancuar teknologjikisht, por nëse lexoni në mes të rreshtave mund të kuptoni se vetëm po përpiqet të fshehë të vërtetën nga publiku, por është i vetëdijshëm se kjo lojë është e destinuar të përfundojë.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/18073) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 11 nga 11. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]