Disponibile in:

50 – Pyetje rreth mendimit – Nëse mendimi është i mjaftueshëm (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Angel: Mirësevini në mësimin e mendimit. Sot unë do t’i përgjigjem të gjitha pyetjeve tuaja, filloni mirë.

Student: Hi Angel, faleminderit për mundësinë që na ofron. Gjithmonë kam punuar në mos-mendim duke lexuar libra shpirtërorë. Por tani, duke qenë një moment i vuajtjeve të mëdha për mua, e gjej atë më të vështirë. Vetëm duke izoluar veten nga jashtë, kam sukses, gjithmonë me shumë vështirësi.

Angel: Mirë se vini! Leximi i librave shpirtërorë është shumë stimulues dhe ju ndihmon të kuptoni se ajo që shihni rreth jush nuk është e vërteta e pastër, por një mur i fiksioneve. Por leximi i librave nuk ju lejon të heqni veten nga iluzioni që na është imponuar që nga lindja, sepse përndryshe do të duhej shumë pak për t’u zgjuar. Për fat të keq, leximi i vetëm nuk na lejon të përmirësojmë jetën tonë dhe të dalim nga ingranazhet që Ndikimet energjetike të ulëta dhe të jashtme na lidhin me distractions, pengesat dhe vuajtjet e jetës. Edhe nëse është një mënyrë e re për ju që të afroheni me spiritualitetin, që përdoret për të lexuar vetëm, është koha për të marrë frenat në duart tuaja dhe zgjidhni të praktikoni të ndjeheni më mirë. Në vend që të lidhni veten dhe varësisht nga leximi i librave, është koha të filloni të praktikoni për të ndryshuar situatat që ju shqetësojnë. Nga ana tjetër, ju mund të vazhdoni në rrugën tuaj dhe mendoni se lëvizja nga një libër në tjetrin është zgjidhja, por leximi i librave nuk mund ta ndryshojë jetën tuaj, nëse nuk e zbatoni atë që keni mësuar. Zgjedhja për të izoluar veten është gjithmonë zgjedhja më e keqe që mund të bëjë, sepse pikërisht ajo që dëshiron errësira, kështu që çdo shpirtëror të bëhet i vetmuar dhe për këtë arsye më e lehtë të dobësohet. Këshilla ime është të këmbëngulësh të punosh mbi ty duke praktikuar të ndihesh më mirë, jo vetëm duke lexuar. Askush nuk ju pengon të kërkoni dikë, ndoshta shoqëruesin tuaj shpirtëror, me të cilin mund të besoni dhe ndoshta të zbuloni, me surprizën tuaj të madhe, se ai mund të ketë kapërcyer probleme shumë të ngjashme me tuajin dhe t’ju japë disa këshilla për të bërë të njëjtën gjë. Gjëja e rëndësishme nuk është që të mbyllni veten, sepse kjo ju bën të ndiheni më keq.

Student: Thanks Angel për të gjitha mësimet që ndani me ne. Kuptova se nuk duhet të përfshihemi në mendime negative, por të kultivojmë ato pozitive. A keni një sugjerim për të më ndihmuar të zëvendësoni mendimet negative me ato pozitive?

Angel: Kur keni një mendim negativ, punoni për veten tuaj që të ndiheni pozitiv, ndonjëherë “duke e detyruar” që të keni një mendje të fortë në rrugën pozitive; sikur mundësia negative të mos ekzistojë më për ju. A është nesër një ditë e rëndë pune? Ajo nuk do të jetë, nuk duhet të jetë, e detyruar të mos e bëjë atë të bëhet një ditë e rëndë. Po diskutoni me një person? Të detyruar të mendojnë se çdo gjë do të jetë mirë pa marrë parasysh se çfarë ndodh, nuk do të gabojë në asnjë mënyrë. Kjo nuk do të thotë që ju do të bëni domosdoshmërisht paqe, nganjëherë është më mirë që dy njerëz të ndahen. Është vetëm një shembull, por nëse e kuptoni se ngjarje të caktuara janë shumë më pozitive se negative, edhe nëse duket se janë të kundërta, do të kuptoni se sa e vërtetë dhe e drejtë është që gjithmonë të mbetet pozitive.

Student: Ju flisni rreth mendimit sikur gjithçka rrotullohet rreth tij, sikur mendimi ynë negativ të mund të krijojë probleme në jetën tonë ose t’i anulojë ato në rast se mendojmë pozitiv. Por është me të vërtetë kaq e rëndësishme të mendosh pozitiv?

Angel: Po, është shumë më e rëndësishme se sa mendoni. Mendimi negativ i vazhdueshëm krijon shumë më tepër probleme në jetën tuaj sesa njerëzit e tjerë krijojnë. Mendimi krijon realitetin që ju rrethon, edhe nëse për momentin besoni se mendimi jeton vetëm brenda kokës suaj.

Faqja 2 nga 8

Por mendimi është shumë më i fortë se sa mendoni, kështu që ju duhet të mësoni të mos ulni këmbët tuaja me veten, por t’i bëni ato më të forta çdo herë; përmirësimin e të menduarit dhe duke e bërë atë më pozitiv për ne dhe për të gjithë.

Student: Në javët e fundit unë kam pasur para meje një seri ngjarjesh të zakonshme që në mënyrë të pashmangshme duan të më hedhin poshtë dhe menjëherë postova pa u prekur. Kam mbajtur të njëjtin qëndrim me njerëzit (duke përfshirë edhe ata shpirtërorë) të cilët u bënë të hidhen poshtë nga gjërat e tyre, duke u ndierë më pas duke thënë se ishin akullt dhe duke provokuar pikëllimin dhe reagimet e çuditshme. Përpara se të mbërrinja në këtë medium, kishte një punë të gjatë që nuk pata duke u shërbyer sepse nuk dëgjonin se çfarë duhet të kishin bërë. Megjithatë, duke besuar se unë po ekzagjeroja me shkëputje, më pas e lirova kthetrat e mia, vetëm për të eksperimentuar në qoftë se kam gabuar. Por këto ndjenja negative të njerëzve në fjalë më pas kaluan qartë tek unë, duke krijuar mendime brenda meje që u përpoqën të më mposhtnin. Pyetja është: ok për sa i përket situatave të jashtme, por si të gjesh masën e duhur mes shkëputjes dhe ndarjes së ndjenjave të miqësisë apo diçkaje tjetër me palën tjetër?

Angel: Duhet të thuhet se thirrja e shpirtit nuk e merr për të dhënë që ata po praktikojnë edhe njerëzit dhe për këtë arsye të vetëdijshëm për të Ulta dhe se si ndikohen mendimet e tyre, megjithëse përcaktohen me këto terma. Rrjedhimisht, ta quash veten shpirtërore nuk do të thotë që të gjitha mendimet e tyre janë plotësisht të kontrolluara nga ndërgjegjësimi i tyre, sepse për të qenë në gjendje të kemi një kontroll të mirë, duhet një punë e madhe dhe tani është ende herët të mendojmë se kemi arritur. Për më tepër, është gjithmonë e lehtë të mendosh se të tjerët nuk janë të vetëdijshëm për të vërtetën dhe se ne jemi më të evolucionarët, të cilët duhet të hapin sytë; por nëse në vend të kësaj ne ishim ata që janë të gabuar dhe ata vetëm u përpoqën të na bëjnë të kuptojmë kufijtë tanë mendorë? Duke thënë këtë, është e drejtë që unë të shtyj atë që ju bën të ndiheni keq, por nuk është e nevojshme t’i tregoni të tjerëve që t’i kenë shkëputur ato, sepse kjo do të ishte vetëm një mënyrë për t’i bërë ato të vuajnë. Kur ka diçka që dëshironi të shkëputeni, bëni atë pa e thënë shumë: a bëni atë për t’u ndier më mirë ose për t’u mburrur me të tjerët? Pra, praktikoni të ndjeheni më mirë: ai i shkëput mendimet e të tjerëve, ndikimet e tyre e kështu me radhë, pa i detyruar ata të vuajnë për këtë. Nëse praktikoni mirë, të tjerët do të ndihen më mirë; vuajtja vjen kur ju tregoni atë me qëllimin e fshehur për t’i bërë ata të ndjehen keq ose t’i bëjnë ata të ndjehen fajtorë. Nëse ata ju kanë dërguar mendime apo ndikime negative, i prerë dhe largohuni prej tyre, pa bërë domosdoshmërisht që të tjerët të ndihen më keq. Unë ju këshilloj të rishikoni mënyrën tuaj të mësimit se si të mendoni dhe si të veproni me mendimet e tyre: edhe nëse keni qëllime të mira, ata ndoshta nuk dëshirojnë të kenë një mësues shtesë që u tregon atyre se çfarë të bëjnë, pasi që jeni studentë të tjerë dhe keni të drejtë mendoni se ata nuk duhet t’ju dëgjojnë fjalë për fjalë; një mjeshtër i kualifikuar tashmë e ka atë.

Student: Hi Angel. Meqenëse jam në ACD, unë arrita të jem shumë më pozitiv, por mbi të gjitha të mendoj më pak (dhe unë ende mendoj shumë, ndryshimi tani është se unë jam i vetëdijshëm për të). Ndonjëherë, megjithatë, ndodh që të mendoj për diçka negative kur dua të përgatitem për ta pranuar atë nëse ndodh (sepse nuk i kam përdorur mirë teknikat, kështu që nuk kam marrë atë që dua) ose kur mendoj se diçka negative mund të korrespondojë me një dëshmi që unë vetë kam zgjedhur para se të rimishëroj dhe për këtë arsye unë do të duhet ta pranoj atë dhe ta përballoj atë. Edhe pse motivimi mund të duket “pozitiv”, a janë këto mendime negative të shkaktuara nga frika? Shembulli që mund t’ju jap është shumë i vonshëm: për një muaj apo më shumë unë kam njohur të pres një fëmijë, nuk kam siguri se vazhdon, sepse ka komplikacione; mos heq dorë dhe jam i përkushtuar të mendoj pozitivisht në besimin se ajo që do të ndodhë do të jetë më e mira për mua. Por ndonjëherë vijnë mendime negative që unë përpiqem të postoj sepse nuk dua që ato të realizohen, edhe pse mendoj se realizimi i tyre mund të jetë misioni im.

Faqja 3 nga 8

Angel: Po, këto mendime negative janë shkaktuar nga frika juaj, të cilën ju duhet të shkëputeni dhe le të shkoni. Mos mendoni për ndonjë gjë, mos e mendoni nëse është e drejtë apo e gabuar, plotësoni veten me Pranën dhe lejeni të shkoni te Zoti, ai do t’ju ndihmojë të bëni zgjedhjen më të mirë, pa domosdoshmërisht të dini se cilat janë ato të drejta. Besoni atë dhe gjithçka do të shkojë më mirë për ju, edhe kur në fillim mund të duket e kundërta; atëherë do të kuptoni se keni gabuar.

Student: Faleminderit Angel. Ndonjëherë kur mendoj, përfundoj duke u zhytur në fantazitë. Disa orë më vonë vërej se skena që kam imagjinuar më pas bëhet realitet, jo vetëm për mua, por mbi të gjitha për të tjerët, madje edhe fjalët e krijuara në fantazi janë thënë. A po e parashikoj të ardhmen, ta krijoj atë apo çfarë?

Angel: Ju ndoshta e keni krijuar atë, sepse mendimi mund të jetë shumë më i fortë se sa mendoni. Kjo është arsyeja pse ne duhet të mësojmë të dimë se si t’i shfrytëzojmë aftësitë tona psikike për të krijuar ngjarje që janë shumë më të forta dhe më pozitive për ne dhe për njerëzit që duam të ndihmojmë, në vend se të bëhemi të mashtruar nga mendimet negative apo kufizimet tona, të cilat na pengojnë të bëjmë ndryshime të mëdha, mbyllur në nivele të ulëta ku ne mund të krijojmë shumë pak nga ajo që duam; ose më shpesh vetëm ngjarje negative.

Student: Shpesh tentoj ta përgatis veten për më të keqen: të menduarit negativ, të paktën në këtë mënyrë, nëse në fund ajo që besoja do të kishte ndodhur në mënyrë negative, ajo vjen në një mënyrë pozitive, unë jam i lumtur. Përndryshe unë isha ende mjaft i përgatitur për më të keqen. Por, duke lexuar dokumentin, kuptova se mendimi negativ do të thotë të afrohesh në një fund negativ; në vend të të menduarit pozitiv ngadalë unë do të arrijë gjëra pozitive. E pra, tani që kjo është e qartë për mua, kur negativiteti vjen mbi mua, unë duhet të mos mendoj për këtë dhe të mendoj për diçka tjetër, apo jo?

Angel: Mendimi negativ për t’u përgatitur “për më të keqen” është një zgjidhje e shkëlqyer për të shkatërruar jetën tuaj. E di që ne kemi qenë të përdorur në këtë mënyrë, pasi ishim fëmijë, por ka ardhur koha për të marrë zakone të reja që do të na largojnë më shumë se ç’mund të kemi nëse vazhdojmë të dëgjojmë programet e vjetra: që na kanë mbajtur akoma dhe mbërthyer në një nivelin e ulët. Kur vijnë mendimet negative, largojini menjëherë, sepse mendimi negativ mund t’ju dëmtojë vetëm dhe të krijojë ngjarje negative në jetën tuaj. Të mendosh pozitivisht nuk do të thotë të mashtrosh vetveten, por të japësh një rreze diellore për jetën e dikujt që, duke zbuluar sytë e dritës, do të fillojë të kërkojë gjithnjë e më shumë derisa të bëhet e ndritshme. Për aq kohë sa vendosni të jetoni në hije, do të mësoheni aq shumë sa që nuk do të jeni në gjendje ta shihni dritën edhe kur e keni atë para jush.

Student: Po pyesja nëse stërvitja që duhet të bëj gjatë ditës konsiston vetëm në përpjekjen për të qenë më e qetë dhe pozitive gjatë kohës që unë jetoj ditën, ose nëse duhet të praktikoj një lloj meditimi që nuk e kam parë mes artikujve të treguar dhe se kam humbur.

Angel: Ushtrimi pozitiv i të menduarit konsiston në përpjekjen për t’iu përgjigjur pozitivisht çdo mendimi që ju vjen, çdo situate që krijohet gjatë ditës dhe çdo përpjekjeje të personit tjetër për t’ju bërë të vuani. Kjo nuk është një meditim, siç i kam mësuar tashmë Meditimi dhe është në lidhje me 5 chakras në jo-menduar.

Faqja 4 nga 8

Në vend të kësaj, është një stil i të menduarit që duhet të miratoni gjatë ditës, për të siguruar që teknika, të tilla si meditimi, kanë efektin më të madh tek ju, pasi nuk e ulni fuqinë duke menduar negativ çdo ditë. Pra, ushtrimi i të menduarit pozitiv qëndron pikërisht në përgjigjen pozitivisht ndaj çdo gjëje që ju ndodh gjatë ditës, në mënyrë që brenda vetes të mos dëmtojë veten dhe çdo gjë fillon të përmirësohet.

Student: Secili prej nesh duket se ka dëshirën për të parë ngjarje të caktuara që ndodhin në jetën tonë, dhe, siç është e natyrshme, ka tendencë të mendojë shumë për këto ngjarje. Që kur takova ACD-në, çdo herë që mendoj për një ngjarje që unë do të doja të arrija, përpiqem ta mendoj atë ekskluzivisht në një mënyrë pozitive dhe duhet të them se bëj mjaft mirë. Por unë do të doja disa këshilla: në këto raste është më mirë të vazhdosh kështu, domethënë, të mendosh pozitivisht dhe të bindësh veten se kjo ngjarje do të ndodhë, ose është më mirë të përpiqesh të mos mendosh për të vetëm duke e shkëputur atë mendim sa herë që ndodh? Gjithashtu do të doja të ndaja një reflektim të vogël mbi atë se si të menduarit pozitiv mund të arrijë në të vërtetë ngjarje pozitive: fillova udhëtimin tim shpirtëror vetëm përpara se të takohem me ACD-në, deklaroj se para fillimit të saj isha një person mjaft pesimist dhe më kujtohet se pika themelore e udhëtimi im konsiston në marrjen e disa minutave çdo natë për të menduar për diçka që më kishte bërë të lumtur gjatë ditës. Kjo më bëri të shikoj në çdo gjë me një buzëqeshje, dhe gjithashtu, pas disa muajsh, takova ACD-në. Më pëlqen të mendoj se kjo ka ndodhur edhe falë këtij ndryshimi të perspektivës.

Angel: Epo kjo varet nga mënyra se si mendoni për këtë, nëse mendimi juaj ka një energji shumë pozitive, ajo bëhet një manifestim i asaj që po mendoni dhe jeni duke e bërë atë të vërtetë, kështu që mendimi për të cilin po flisni është shumë i lidhur me qëllimin: kështu nuk është mendimi që realizon, por qëllimi pas tij që e bën atë të ndodhë. Mendimi pozitiv ndihmon për të kuptuar manifestimin e kësaj, kështu që në fillim është shumë e dobishme (jo për asgjë që unë mësoj të mendoj pozitivisht para së gjithash), por me kalimin e kohës do të mësoni të bëni një efekt shumë më të fortë. Pa pasur nevojë të mendojnë për fjalët dhe imazhet, por praktikojnë teknika të synuara. Jam e lumtur që e keni kuptuar se sa e rëndësishme është të mendoni pozitivisht dhe po, unë gjithashtu besoj se ishte pikërisht ajo që ju shpuri në këtë mënyrë: sepse të njëjtat dridhje tërheqin njëri-tjetrin.

Student: Pra, a duhet të vazhdoj të mendoj pozitivisht në vend të postimit të tij?

Angel: Këshilli për të mësuar për të dërguar pozitivitet në atë ngjarje, duke eliminuar gjithnjë e më shumë mendimin me fjalë. Pra, tani për tani ju mund të mendoni për atë pozitivisht dhe vetëm pozitivisht, por ngadalë ju do të mësoni ta bëni të ardhmen që dëshironi të realizoheni përmes teknikave dhe mosveprimit, në vend që të shpenzoni ditën duke menduar për të. Ju do të shihni se do të jetë një ndryshim i madh.

Student: Leximi i mësimit tuaj mbi të menduarit pozitiv Unë pashë se shumë reflektime u bënë mbi individin e mbingarkuar nga stresi i punës, dhe që nga dje një situatë fatkeqe në punë ka ndodhur me mua, unë do të doja të di se si duhet të trajtojë stresin sipas jush. Duke pasur një qëndrim pozitiv me një person që bërtet dhe tregon agresion ndaj meje, duke banging gjëra në tavolinën time dhe duke kërcënuar të më zjarrit. E gjithë kjo për një mungesë jo nga unë, por nga një koleg i privilegjuar i imi. Në atë moment u përpoqa të thoja, sinqerisht nuk u përgjigja me qetësi, por as në mënyrë të vrazhdë. Është e vërtetë, e lashë ndikimin e tij në pervadë, por në momente të caktuara, ku ka shumë pak pozitive, si duhet të sillesh? U ndjeva i shkelur nga kjo sjellje.

Faqja 5 nga 8

Unë u përpoqa të grumbulloj energjinë time dhe mbarova pasditen e punës si një person i duhur, të cilin unë e konsideroj veten, por sonte nuk flija një syri dhe këtë mëngjes nuk isha në gjendje të shkoj në punë, një pjesë e tij ndoshta e dëshiroja atë. Nuk pajtohem me abuzimet mendore që ndodhin në vendin e punës për të nxitur një person që të punojë më mirë. Të hënën me siguri do të shkoj në punë, por ajo që unë pyes veten është nëse vullneti ynë i mirë është i mjaftueshëm ose nëse ky lloj marrëdhënie thjesht duhet të pritet; edhe pse ka nevojë për të sjellë rrogë në shtëpi, veçanërisht kur ka përgjegjësi. Unë deklaroj se më vjen keq për shpërthimin, nuk po kërkoj këshillime psikologjike, thjesht do të doja të kuptoja se si të përmirësoja veten në aspektin e pozitivitetit. Falemnderit.

Angel: Ju shikoni, problemi që shumë njerëz interesohen është të besosh se mendimi pozitiv vetëm shërben për të mashtruar veten se çdo gjë shkon mirë, madje edhe kur të gjithë ju keqtrajtojnë ose ju lëndojnë në asnjë mënyrë. Megjithatë, unë nuk mësoj veten të mashtrojmë veten apo të bindim veten se gjithçka shkon mirë madje edhe kur dëshmitë dëshmojnë të kundërtën. Këtu në Akademinë po mësoj shumë teknika dhe metoda për të përmirësuar jetën: teknikat për të praktikuar për të ndryshuar të ardhmen tuaj dhe për të përmirësuar shëndetin tuaj, marrëdhëniet me njerëzit e tjerë, pasurinë tuaj personale dhe shumë më tepër, duke përfshirë natyrisht kohën e kaluar në punë. Fakti që ju besuat se në një situatë të tillë, e vetmja gjë që duhet të bëni është të qëndroni pozitivisht, tregon se ju nuk e keni kuptuar ende këtë për të përmirësuar jetën tuaj që duhet të praktikoni dhe jo vetëm të mendoni. Do të ishte e paimagjinueshme se ishte e mjaftueshme për të vetëm dhe pozitivisht të mendonte pozitiv për të përmirësuar jetën e tij dhe për të marrë gjithçka që dëshiron, sepse nëse do të ishte kështu, nuk do ta humbja kohën duke praktikuar dhe më pas duke i mësuar të gjitha këto teknika, por unë do t’i kushtohesha vetëm të menduarit pozitiv të gjithë ditë. Ndoshta! Në vend të kësaj ka nevojë për diçka tjetër, ose praktikë. Koncepti i të menduarit pozitiv është shumë i rëndësishëm, sepse si mund të praktikoni mirë nëse keni pasur një mendim të vazhdueshëm negativ? Sigurisht, mendimi pozitiv është thelbësor për të praktikuar mirë dhe për të arritur përmirësime; por mendimi pozitiv nuk është gjithçka! Për të përmirësuar jetën tuaj ju duhet të praktikoni teknikat që unë jua mësova dhe unë do t’ju mësoj hap pas hapi. Pra, për t’iu përgjigjur pyetjes suaj: në vendin tuaj, së pari do të kisha mbrojtur veten përmes mbrojtjes psikike, për të parandaluar që personi tjetër të më sulmonte padrejtësisht; pas së cilës unë do të kisha prerë telat mes saj dhe saj, ta shpërqendja dhe ta bëja të shkonte diku tjetër, në vend që ta lejonte të qëndronte atje për të shqetësuar mua ndërsa punoja. Për më tepër, në shtëpi, do të kisha praktikuar teknika të avancuara për të përmirësuar situatën e punës për ditët e ardhshme: për shembull E-L ose Push. Në vend që të mbetej në shtëpi nga frika se çfarë do të ndodhte ditën tjetër; por me të drejtë nuk i njihni këto dy teknikat e fundit akoma, kështu që unë ju këshilloj të praktikoni atë që unë kam mësuar deri tani për të arritur në nivelin e duhur ku unë mund t’ju mësoj këto teknika që do t’ju lejojnë të ndryshoni ndjeshëm jetën tuaj dhe nuk besoni se është ekzagjerim. Ju do ta shihni atë me të ardhmen dhe do të kuptoni se çfarë është e vërteta.

Student: Këto dy javët e fundit janë jetuar shumë shpirtërisht shumë intensivisht. Ngjarjet që pasuan njëri-tjetrin më dhanë mundësinë për të përjetuar çdo hap të rëndësisë (të bazës sipas mendimit tim) që ka menduar. Mospërfillja. Është sikur në çdo hap që merrej me temën për të cilën tani po flasim, isha ‘propozuar’, një lloj provimi dhe nëse e kalova atë, shkova në hapin tjetër. E kuptova rëndësinë e shkëputjes së kësaj dhimbjeje që kisha mbartur me mua për një kohë të gjatë, e cila me anë të rezonancës ishte manifestuar në praninë e një ngjarjeje të ngjashme. Unë ua ktheva zemërimin, trishtimin që po më pushtonte; errësira që solli kujtimet e dhimbshme. Në një përpjekje për të më besuar se isha në të njëjtën situatë si e kaluara, në të cilën një person që mendoja se ishte shpirtërisht i pavdekshëm, më kishte plagosur rëndë. Duke riprogramuar atë ndjenjë negative nëpërmjet një vetëdijeje të re, kjo dhembje është kthyer në gëzim, kënaqësi, vetëkënaqësi, sepse unë kam arritur të dëboj errësirën. Tani shkoni përpara, në hapin tjetër.

Faqja 6 nga 8

Angel: Shumë mirë, jam i lumtur me përmirësimin tuaj.

Student: Kam takuar njerëz që i përkasin kategorisë së mallrave. Në mendimet e tyre dhe në gjuhën e tyre gjithçka që është mohimi zhduket. Fjalët nuk, kurrë, këtu nuk ekzistojnë. A është një shembull që duhet ndjekur? Në kuptimin e adoptimit të një stili të vërtetë dhe të përshtatshëm për të shmangur mendimet negative dhe gjuhën e përditshme. Duke u bërë një a-it-yourself, errësira harron për ne në kuptimin që ne bëhemi të padukshëm ndaj syve të tij?

Angel: Jo, sepse do të përfundonit vetëm duke marrë një rrahje në fuçi. Përderisa eliminimi i mohimit dhe besimi se e keqja nuk ekziston, duke ju mashtruar se çdo gjë shkon mirë edhe kur ajo shkon keq, do të bëjë që ju të besoni se është e gabuar të mbroheni (duke pasur parasysh se “e keqja nuk ekziston”) dhe të praktikoni për të përmirësuar jetën tuaj se “vetëm e mira” ekziston. Kjo është vetëm një nga shumë metoda që përdoren për të zhdukur praktikuesit shpirtërorë, duke i zvogëluar ato tek njerëzit që flasin dhe flasin, por nuk kanë zgjidhur asgjë në jetën e tyre. Të qenit i mirë nuk është një term i mirë, edhe nëse duket kështu. Ne duhet të mbajmë sytë hapur dhe të kuptojmë se çfarë po ndodh rreth nesh, duke u bërë objektivisht pozitivë, më tepër se pesimiste a priori ose lartësuar diellore, se ka shumë njerëz që pretendojnë të jenë diellore!

Student: Çdo mendim ka një dridhje dhe thërret në vetvete një situatë që vibron në të njëjtën frekuencë, apo jo? Dhe kjo është e vërtetë për ne dhe për të tjerët, në kuptimin që ne mund të ndikojmë edhe tek njerëzit e tjerë, duke pasur parasysh bashkëveprimin e aureve. Në këtë drejtim, unë kam qenë duke eksperimentuar për një kohë: në mëngjes, kur ngrihem, përpiqem të filloj ditën me mendime pozitive, duke u përpjekur të më thërras shumë gjëra të bukura. Unë them me vete: “Sot do të jetë një ditë e mrekullueshme, Forca do të përqafojë, të qëndrojë me mua dhe të më mbrojë” dhe ndërsa përpiqem ta marr frymën vazhdimisht për t’u ndezur, unë prerë temat dhe përforcoja mbrojtjen time. Por e kuptoj që ndonjëherë, sidomos për faktorët e jashtëm, dita ime nuk është gjithmonë e mirë; përkundër përpjekjes për t’u larguar. Nga mund të varet? Duke mos qenë i vetëdijshëm? Me mbrojtje të ulët? Ose nga një përzierje e të dyjave?

Angel: Ju ndoshta meditoni pak, pasi është meditim që e bën ndryshimin më të madh, ndërsa gjithçka tjetër shërben për të përforcuar dhe jo anuluar fuqinë e meditimit. Me fjalë të tjera, provoni të filloni mëngjesin duke praktikuar një meditim, në vend që të përkushtoni veten për të menduar pozitiv. Ju mund të mendoni pozitivisht gjatë ditës, kur nuk keni kohë për të praktikuar, por në mëngjes dita fillon duke praktikuar. Vetëm atëherë a mund ta kuptoni se mendimi pozitiv është i padobishëm pa një bazë praktike të meditimit, por nëse në vend të kësaj ju meditoni që nga mëngjesi dhe pastaj gjatë ditës që mendoni pozitiv, forca e të dyja teknikave do të përforcojë njëri-tjetrin: përparimin e ditës suaj dhe largimin e ngjarjeve negative nga ju.

Student: Gjithmonë kam qenë në dhimbje, në mendimet dhe në ëndrrat e mia. Kështu që unë lë rrjedhjen e kohës, por unë pyes veten: falni injorancën time, pasi ne duhet të jetojmë këtu në Gaia dhe në Low, si mund të jetojmë në të tashmen pa menduar për dje apo nesër? Nëse mendoj vetëm për atë që po bëj tani, si mund të organizoj veten dhe të di çfarë duhet të bëj më pas? A rrezikon të jesh shumë i hutuar nga puna jote, puna dhe angazhimet e familjes? Unë jam tashmë i hutuar nga jeta ime dhe shpesh i harroj gjërat. Në disa raste ju keni thënë se ideali nuk do të ishte të mendosh, madje pa medituar. Por çfarë do të thotë duke mos menduar? Unë nuk mund të imagjinoj të mos mendoj me kohë të plotë ose, më mirë të them, të mos mendoj të them se nuk kemi mendime të ndenjur të së kaluarës, të së ardhmes apo të frikës apo ndonjë gjëje dhe ne duhet të jetojmë me një mendje të pastër dhe të zbrazët me mendime të rënda? Unë jam i sigurt se nuk e kam kuptuar plotësisht mesazhin tuaj.

Faqja 7 nga 8

Angel: Në fakt, unë nuk mësoj të largoj trurin, por të praktikoj mos-mendim. Është normale që ju nuk mund të eliminoni plotësisht mendimet e tërë ditës, sepse gjatë ditës ju duhet të organizoni veten dhe është e dobishme të mendoni se çfarë do të bëni nesër ose muajin tjetër. Por a është me të vërtetë e nevojshme të mendohet për një mijë herë? Praktika e mos-menduar shërben për të reduktuar mendimin, jo për të fikur trurin. Duke ushtruar heshtje mendore, mësoni të dalloni se cilat mendime janë krejtësisht të dëmshme për jetën tuaj, nga ato që ju bëjnë të humbni pak kohë, nga ato që janë pak më të dobishme. Praktika e mos-mendimit nuk shërben për të çrrënjosur aftësinë e reflektimit, pasi ajo është ajo që na dallon nga kafsha dhe na bën më shumë evolucion; por na lejon të veprojmë shumë më tepër në vend që të qëndrojmë, të mendojmë dhe të fiksojmë. Psikika jonë është e aftë të krijojë realitetin rreth nesh, ndërsa në vend të kësaj ne harxhojmë kohën duke menduar dhe duke obsesionuar se si duhet të jetë. Ne po humbim kohë! Mund ta bëjmë, dhe në vend të kësaj ne ndalemi të mendojmë. Sepse ne jemi aq të përdorur për të, nuk e kuptojmë se para se të veprojmë, është zakon të mendojmë për një mijë herë: madje edhe për të gjithë muajt dhe nganjëherë për vite përpara se të marrim hapin e parë, duke humbur kohën që nëse do të kishim vepruar do të kishim përfunduar dhe realizuar qëllimi ynë, duke avancuar shumë vite të tjera për të bërë diçka tjetër. Vetëm një minutë mendimi do të mjaftonte për të organizuar ditën nesër dhe për të vendosur në mënyrë të vendosur se çfarë të bënte dhe çfarë të mos bënte, në vend të kësaj ne mendojmë për të paktën njëzet herë: sepse ne vendosim diçka, pastaj e ndërrojmë mendjen, pastaj mendojmë prapa, atëherë jemi të pasigurtë dhe ndryshojmë përsëri të bindur se kjo është mirë, që të rishikosh një mijë herë është një zgjidhje e shkëlqyer për të mos harruar asgjë; në vend të kësaj është më keq. Është normale që tani vetëm një mendim nuk do të mjaftonte për të vendosur gjithçka që do të duhet të ndodhë nesër, kjo sepse nuk keni aftësinë e mendimit të trajnuar. Për këtë arsye, ndërsa organizoni vetë harroni atë që keni bërë, keni dyshime për idetë e mëparshme, ju merrni një mijë mendime për t’ju tërhequr nga qëllimi fillestar. Për shkak se nuk jeni përdorur për të mbajtur qëllimin tuaj të caktuar pasi keni shumë mendime në mendjen tuaj. Heshtja mendore gjatë ditës ju ndihmon për të zvogëluar të gjitha këto mendime që janë absolutisht kundër zgjimit. Kështu që ju duhet të jeni shumë më të vetëdijshëm dhe të keni ndjesitë më “aktive”, në mënyrë që zgjidhja e problemeve t’ju sjellë menjëherë, në vend që të mendoni për një mijë herë. Por si mund të arrini të merrni zgjidhje menjëherë, pa menduar shumë herë? Duke medituar në mos-menduar dhe duke u përpjekur për të reduktuar ndjeshëm mendimin gjatë ditës, kështu që kuptimi i gjashtë ka më shumë “zë” dhe mund t’ju japë zgjidhje ndërsa mendimi juaj është i heshtur. Unë ju kam thënë kaq shumë herë: kur ulni vëllimin e mendimeve, ajo e kuptimit të Gjashtë do të rritet. Nga atje loja është bërë, ju vetëm duhet të kuptoni këtë mekanizëm. Ju do të vini re se si praktikoni meditimin dhe duke u përpjekur të reduktoni mendimet tuaja edhe gjatë ditës (kështu që të mendoni pak për njerëzit, për të bërë ose për të bërë që të vuani) do të ketë gjithashtu një përmirësim në vëmendjen dhe kujtesën tuaj.

Student: Mos-mendimi është në të vërtetë hendikepi im, gjithmonë ndihem shumë i shtyrë. Unë kurrë nuk mund ta zbraz mendjen time, mendoj shumë dhe kjo më çon në somatizim shumë, unë jam plot dhimbje dhe dhimbje dhe jam i bindur se këto janë prodhuar nga përvoja ime jo aq e këndshme dhe nga mënyra se si unë e “duroj” atë.

Angel: Natyrisht që është normale, është problemi i të gjithëve, por do të mësosh si t’i largosh ata. Është normale që jashtë meditimit nuk do të jeni në gjendje të qëndroni tërësisht 24 orë në ditë në një mendim absolut, por unë ju garantoj se me praktikën e vazhdueshme në të cilën do të përpiqeni të pakësoni mendimet e kota, ju mund të vendosni të qëndroni për shumë orë edhe në heshtje totale, sa më shumë që dëshironi.

Faqja 8 nga 8

Nuk kemi nevojë të mendojmë për shumë probleme çdo ditë, tashmë kemi menduar shumë herë! A mund t’i lejojmë vetes periudha të relaksimit mendor? Hapi i parë është të kuptoni se ne duhet të jetojmë këtu dhe tani, pastaj në të tashmen. Pa menduar për problemet e kaluara, të supozuara të jenë të pranishme, e jo në të ardhmen; pa menduar për negative, por gjithashtu gjithmonë të jetë pozitiv. Gjithmonë dhe në çdo rast, kështu që ju mund ta ndryshoni të tashmen dhe për rrjedhojë edhe të ardhmen tuaj në mënyrën më të mirë. Prandaj, do të jetë e rëndësishme që së pari të mësoni të reduktoni mendimin gjatë ditës dhe kur të mendoni se një mendim negativ nuk do të ketë sukses ta largoni atë nga koka juaj, përqendrohuni te Chakra e Zemrës dhe merrni frymë nga prana, duke e bërë energjinë brenda jush kjo do t’ju ndihmojë të zvogëloni atë vuajtje.

Student: Do të doja të shkruaja për boshllëkun e ulët dhe mendor. Hera e parë që përjetova zbrazëtinë mendore ishte kur isha 15 ose 16 vjeç. Mbaj mend gjithçka mirë. Isha duke ecur në heshtje dhe ndjeva një “të çuditshme” (në atë moment ishte shumë e çuditshme për mua) qetësi. Ndërsa shkova, vendosa të mendoja për një makinë: por unë nuk mund ta përfytyroja atë siç bëja të gjitha kohët e tjera. Unë u përpoq përsëri, pothuajse duke u përpjekur për të imagjinuar atë të kuqe dhe çdo gjë tjetër, por asgjë. Nuk kishte absolutisht asgjë në mendjen time. Si ishte e mundur? Kam fantazuar gjithmonë, duke shikuar mendimet e mia. Në atë moment nuk kishte asgjë tjetër veçse qetësia “e çuditshme”. Unë u përpoqa të mendoj për një mijë gjëra të tjera, por unë ju siguroj se unë nuk mund të shoh asgjë absolutisht brenda përgjegjësit tim. Pastaj u përpoqa të flisja me vete mentalisht, por edhe atje, gjithçka u zhduk. Sikur të isha në një vrimë të zezë. Në atë epokë nuk dija asgjë për meditimin apo boshllëkun mendor. Dhe unë mendoj se ishte normale që në atë moment ndjehesha pak i frikësuar. Kjo përvojë me të vërtetë zgjati 10 minuta, pa tallje. Sapo e pashë shtratin në shtëpi, u ula dhe fillova të pyes veten se ku kishte shkuar gjithë imagjinata ime ose të gjitha mendimet e mia. Unë isha ende në atë gjendje për 3 minuta duke parë gjithçka rreth meje. Dhe vura re se në atë gjendje gjithçka ishte më e ndritshme. Epo, duhet të them që pas kësaj eksperience “të papritur”, fillova të hyja në boshllëk shumë herë, sikur të isha i magjepsur. Unë ende mund të vendosë për të hyrë ose jo. Unë them me vete “oh tani, vetëm mendoj” dhe në atë moment mendimet dhe imazhet shkojnë kush e di ku dhe më lë në një lloj qetësie ku e shoh, pa shikuar (p.sh: e shoh bimore para meje, por nuk ndalet për të parë se si është bërë dhe për ta menduar me fjalë). Zbrazja mendore është veçanërisht interesante, por këtu do të doja t’ju pyes: a është e mundur që, kur të jeni në këtë gjendje, nganjëherë apo ndoshta gjithmonë (në varësi të përqendrimit), ndieni një “presion” të lehtë në ballin tuaj? Sikur ta ndieja kokën pak më të rëndë? Nuk është gjë e keqe, nganjëherë ndodh me mua, jam shumë i fokusuar dhe kjo ndjenjë është pothuajse e këndshme. Por unë do të doja të dija pse e ndiej këtë. A ka të bëjë me chakra mendje apo chakra kurorë? Sa i përket të ulëtit, unë bëra meditimin për herë të parë dhe Santi numi! Kotelja ime nuk ka ndaluar të qëndrojë në krahun e saj (të cilën ajo kurrë nuk e bën), për fat të mirë kam arritur të ruaj përqendrimin dhe butësisht e shtyva atë larg, pa hapur sytë (mund ta shihja përmes syve të saj të mbyllura).

Angel: Absolutisht po! Kjo presion në kokë ishte chakra e Mind, e cila ishte “aktivizuar” ndërsa ju keni mbajtur heshtjen mendore. Ashtu siç them gjithmonë, nëse ulni vëllimin e mendimeve, kuptimi i gjashtë është ngritur dhe duhet të ushqehet përmes chakras. Pra, Chakra juaj e Mendjes donte të thoshte “Mirë, ndalohu dhe dëgjo”, por kuptimi i Gjashtë nuk flet me fjalë, por në ndjesi dhe intuita.

Për sot kemi përfunduar. Unë jam i sigurt se do të keni ende shumë pyetje, kështu që unë po pres për ju në këtë faqe, sepse unë do t’ju përgjigjem në një artikull të ardhshëm. Reflektoni mbi atë që u tha dhe përmirësoni heshtjen tuaj mendore! Mbrëmje e mirë dhe të shohim së shpejti!

Studentët: Faleminderit për gjithçka Angel! Ishte një mësim i mrekullueshëm, një mbrëmje e mirë edhe për ju.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/13289) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]