Disponibile in:

55 – Pyetje rreth Pastrimit të Energjisë – Pranic Pastrimi (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 6

Angel: Mirë se vini. Në mësimin e sotëm do të merremi me temën Pastrimi i energjisë personale. A keni pyetje në lidhje me këtë temë?

Student: Hi Angel. Pyesja nëse të tjerët e perceptojnë variacionin tonë të energjisë, sepse mua më duket se sjellja ndaj meje të atyre që janë përreth meje ka ndryshuar qëkur pastrova energjinë time.

Angel: Hi! Është e drejtë, sepse njerëzit rreth nesh nuk dinë të shpjegojnë në mënyrë racionale atë që po ndodh, por ndryshimi i energjisë na çon edhe ata për të ndryshuar sjelljen e tyre ndaj nesh. Meqenëse nuk janë të vetëdijshëm, ata nuk e kuptojnë pse ndjehen të shtyrë për të na trajtuar ndryshe, kështu që ata nuk e dinë se gjithçka ka ndryshuar që kur kemi filluar të praktikojmë, por ata përpiqen t’i bashkojnë këto ndryshime me motivime logjike, që rrjedhin nga punët e përditshme për të thënë “normale”. Ndërkohë, megjithatë, ata ndryshojnë qasjen e tyre dhe mënyrën se si na trajtojnë, kështu që gjithçka është fituar dhe nuk domosdoshmërisht duhet të dinë pse.

Student: A mund të largohet dikush?

Angel: Vetëm nëse ata janë njerëz negativë ose do të përpiqen t’ju dëmtojnë në një afat të gjatë, edhe pa dashje. Energjia është inteligjente dhe në këtë moment është shumë më e vetëdijshme për ju, kështu që njeh se kush dëshiron ose mund t’ju dëmtojë, edhe pse sytë tuaj mund të duken si një person i mirë dhe të përsosur për ju. Një person pozitiv që nuk krijon probleme nuk do të kishte asnjë arsye për t’u larguar pasi të keni praktikuar pastrimin e energjisë, përkundrazi, duke praktikuar atë do të kuptoni se shumë më tepër njerëz do të jenë të interesuar për ju, pikërisht për shkak se njerëzit janë tërhequr nga energjia pozitive.

Student: Kur përdor teknikën e pastrimit të energjisë, duke imagjinuar një rreze drite të bardhë që hyn në mua; në këtë rast duhet të shoh trupin tim të ndritshëm në imagjinatë apo në realitet?

Angel: Me të drejtë në fillim është një çështje e vizualizimit, sepse të presësh që të shohësh trupin e vet që ndriçon me dritën e vet që nga kohët e para në të cilat praktikohet është të kërkosh shumë! Pra, duhet të përqendroheni në vizualizimin e energjisë së bardhë që vjen në ju dhe pastron trupin tuaj dhe energjinë tuaj. Duke e praktikuar seriozisht këtë teknikë, do të lejoni që të rritni dritën tuaj në realitet, kështu që ata që nuk mund ta shohin do të jenë në gjendje të mbajnë një person të ndritshëm pa qenë në gjendje të japin shpjegime; që di të shohësh, do të shohë dritën e vërtetë rreth jush.

Faqja 2 nga 6

Student: A mund të përdor teknikën që na mësove për të pastruar energjinë e një personi tjetër? Dhe nëse po, a duhet të ndjek të njëjtën procedurë që unë kryej vetë dhe të vizualizoj personin ose duhet të projektoj veten në drejtimin e tij?

Angel: Natyrisht, ju gjithashtu mund të përdorni teknikën e pastrimit për të pastruar energjinë e një personi tjetër, duke e vizualizuar atë pa pasur nevojë të projektoheni në të, pasi që jeni dy njerëz të dalluar. Ju mund të bëni të njëjtën teknikë, me ndryshimin e vetëm që prana do të hyjë në vend të ju, në mënyrë që të veprojë drejtpërsëdrejti në të.

Student: Teknika e pastrimit të energjisë i ngjan meditimit, kështu që mund ta praktikoj në vend të kësaj?

Angel: Jo, teknikat e pastrimit nuk janë meditim, ato janë dy teknika të dallueshme. Kur të meditoni, ju trenosni pa menduar. Pastrimi i energjisë është një teknikë shtesë për t’ju mësuar të marr frymë prana dhe pastroni energjinë tuaj. Meqë ju jeni fillestar, unë ju kam mësuar këtë ushtrim për t’i shtuar teknikat e njohurisë suaj, por nuk është zëvendësim për meditim.

Student: Pra, kur meditoj, a duhet të vazhdoj të mos mendoj?

Angel: Pikërisht. Meditimi do të mbetet i njëjtë, pa asnjë mendim.

Student: Pse duhet të bëjmë teknika të pastrimit të energjisë nëse ne tashmë po praktikojmë meditim?

Angel: Sepse këto janë dy teknika të dallueshme dhe një e forcon dhe rrit efektin e tjetrit. Zhvillimi i një psikike kërkon aftësimin e muskujve të ndryshëm, ashtu si trupi fizik është i përbërë nga shumë muskuj dhe jo vetëm një. Çdo muskul trenat ndryshe, kështu që ka ushtrime të ndryshme për të marrë secili prej tyre lëvizin. Për shembull, nëse e keni kaluar jetën duke bërë heqje peshe, ju do të ushtroni shumë muskuj, por jo të gjitha; nëse, nga ana tjetër, përtej peshave, bëni ushtrime të tjera, do të kujdeseni për trajnimin e shumë muskujve në trupin tuaj. Prandaj, evolucioni shpirtëror kërkon ushtrime të ndryshme, pasi vetëm një teknikë nuk mund t’ju japë gjithçka, por ka nevojë për të rritur efektet e saj duke shtuar ushtrime të tjera që mund të shkojnë krah për krah me të tjerët. Pastrimi i energjisë është shumë i rëndësishëm, sepse ju ndihmon të hiqni peshën që do të rriste vështirësitë e mosfunksionimit dhe meditimit; duke i hequr ato përmes spastrimit të energjisë, do të përmirësoni gjithashtu cilësinë e meditimit dhe të gjitha teknikat e tjera.

Faqja 3 nga 6

Duke praktikuar atë, ju lejon të përshpejtoni pastrimin nga bllokimet, energjitë negative që ju janë dërguar nga të tjerët, peshat që keni krijuar vetë duke menduar pesimistë ose vuajtje për të kaluarën tuaj, të cilën ju nuk jeni më në gjendje ta hiqni, duke e çliruar veten nga pengesat ju penguan të përparoni. Pastrimi Pranic lehtëson mendjen tuaj dhe atmosferën tuaj nga pesha energjike dhe ju bën më pozitiv si brenda dhe jashtë, duke ju bërë të vlerësoni jetën më shumë dhe duke u bërë më interesante në sytë e të tjerëve, të cilët do të tërhiqen nga aura juaj e shkëlqyeshme. Logjikisht, pastrimi i energjisë nuk mund të zëvendësojë Meditimin në asnjë mënyrë, por mund t’ju ndihmojë shumë sidomos nëse praktikohet me seriozitet, pa u nënvlerësuar. Pastrimi bën një punë të mirë, sepse zvogëlon mendimet negative dhe shpërqendrimet e ulta që i keni gjatë praktikimit të meditimit ose të tjera; kjo ju lejon të jeni më të qetë, sepse ajo “pastron” mendjen tuaj dhe përmirëson perceptimin tuaj në njohjen e një energjie pozitive nga një negativ, duke ju lejuar të eliminoni atë që ju shqetëson.

Student: A mund të praktikoj pastrimin e energjisë në të njëjtën kohë si meditimi?

Angel: Teknika e meditimit nuk duhet të përzihet me të tjerët, sepse përndryshe do të ndryshonte efektivitetin e saj dhe rezultatet mund të ndryshonin dhe dobësoheshin. Prandaj ju mund të praktikoni pastrimin para meditimit, duke e përdorur atë si një përgatitje dhe duke rritur shanset për të marrë një sesion të meditimit më të mirë dhe më të zhvilluar; ose më vonë, ose larg meditimit, për shembull gjatë ditës kur keni një moment të lirë ose kur e ndjeni veçanërisht nevojën. Gjëja më e rëndësishme është të mos presësh shumë kohë dhe të mos shtyesh vetëm kur të ndjesh nevojën, por e praktikosh edhe kur nuk ndihesh kështu, sepse spastrimi i energjisë mund t’i largojë ato energji negative që ju bëjnë të pamëshirshëm, të lodhur dhe të lodhur.

Student: Çfarë do të ndodhte nëse praktikuat pastrimin dhe meditimin së bashku?

Angel: Do të përfundonit duke kaluar gjysmë ore të përkushtuar ndaj meditimit duke menduar dhe praktikuar ndonjë gjë tjetër përveç vetëdijes së pamerituar dhe atij të kaakazit. Teknika e pastrimit kërkon që energjia të vizualizohet gjatë kohëzgjatjes së sesionit gjatë kryerjes së detyrave, ndërkohë që meditimi kërkon që të mos mendojë dhe të qëndrojë vetëm përqendruar në ndjesinë e chakras. Prandaj ndodh që një nga dy teknikat nuk do të kryhet në mënyrë korrekte dhe është e gabuar t’i praktikoni së bashku me bindjen për kursimin e kohës duke përfunduar duke praktikuar keq një apo edhe të dyja. Teknikat nuk pajtohen dhe nuk e asgjësojnë njëri-tjetrin, por meditimi është tepër i rëndësishëm për t’u përzier me të tjerët. Prandaj ju ftoj të praktikoni këto dy teknika veç e veç, duke i dhënë gjithmonë përparësi meditimit.

Faqja 4 nga 6

Megjithatë, gjithmonë mund të filloni me përgatitjen e pastrimit të energjisë që zgjat 5-10 minuta dhe pastaj duke filluar me meditimin aktual. Në këtë mënyrë ju do të pastroni energjinë tuaj dhe do të përmirësoni cilësinë e meditimit duke rritur relaksimin tuaj dhe mirëqenien mendore. Ju mund ta bëni pastrimin për sa kohë që ju pëlqen, pa marrë kohë larg meditimit, prandaj ju këshilloj që t’i praktikoni ato veçmas në mënyrë që të mos keni idenë e pastrimit 30 minuta dhe pastaj 5 minuta meditimi. Pra ndonjëherë mund ta përdorni atë si një përgatitje për meditim, nganjëherë bëni atë gjatë ditës, larg teknikave të tjera, në mënyrë që të përqendroheni vetëm në këtë dhe mund të vini në veshë muzikë shumë të ëmbël dhe relaksuese që ju çon në atmosferën e duhur; mos e përdorni muzikën që dëgjoni për të kërcyer, sepse do të rrisë mendimet tuaja të ulëta. Ju mund ta përdorni këtë teknikë sa herë që dëshironi dhe për sa kohë doni: këshilla ime është që të filloni të paktën 5 minuta, atëherë zgjidhni kohën e zgjatur duke e ditur se sa më shumë kohë të praktikoni, aq më shpejt do të jenë përmirësimet.

Student: E gjej teknikën e pastrimit të energjisë shumë të komplikuar, çfarë mund të bëj për ta bërë më të lehtë?

Angel: Unë mendoj se është mjaft e lehtë, ju duhet vetëm trajnim. Cili është kalimi që ju të gjeni të vështirë?

Student: Shiko.

Angel: Nuk është e rëndësishme, qëllimi juaj i vërtetë është të relaksoheni dhe të merrni frymë prana brenda jush. Unë nuk mendoj se ju nuk mund të imagjinoni për një çast dritën që vjen në ju. Provoni, dhe do të shihni se do të keni sukses, ju duhet vetëm trajnim. Për më tepër, unë ju këshilloj që të mos filloni me supozimin se kurrë nuk do ta bëni, përndryshe do të jetë. Në vend të kësaj, filloni me njohurinë se po e përdorni këtë teknikë për t’u ndjerë më mirë dhe do ta bëni atë, dhe rezultatet që dëshironi do të vijnë. Sa më shumë që të stërvitni thjeshtë, vizualizimi do të bëhet realitet dhe do të jeni në gjendje të blini më shpejt kontrollin e trupit dhe mendjes tuaj: do të arrini në pikën që thjesht do të jetë e mjaftueshme për të dëshiruar paqen që do të arrijë menjëherë!

Student: Meditimi dhe pastrimi i energjisë na pastrojnë nga negativiteti, në të vërtetë sot mendoj se e kam hequr atë shumë dhe nuk kam marrë asnjëherë aq sa me teknikat tuaja, por ndjej se ende kam për të hequr diçka. Unë gjithashtu kam blloqe energjie që duhet të shpërbëhen për më shumë se një ose dy javë, por mendoj se ka më shumë.

Angel: Aplikoni më shumë dhe me praktikë ju do të merrni gjithçka që ka mbetur, mos u dorëzoni.

Faqja 5 nga 6

Student: A ka elemente, substanca apo ushqime që mund të shkojnë aq larg sa të anulojnë punën e pastrimit të brendshëm dhe të jashtëm?

Angel: Po po, për shembull alkooli, pirja e duhanit dhe ilaçet e rënda e ulin energjinë tuaj dhe mund ta ndotin atë; sidomos alkooli, pirja e duhanit dhe droga ndikojnë negativisht në energjinë tuaj, si dhe ushqime të vjetra, megjithëse në një mënyrë shumë më pak të bezdisshme sesa alkooli, droga dhe pirja e duhanit. Sa i përket shëndetit fizik, ata të gjithë lëndojnë trupin, por efektet mund të mashtrohen në varësi të personit, kushtetutës, zakoneve të tij të përditshme dhe kështu me radhë, por kur bëhet fjalë për energji ka pak që mund të mashtrohet ; energjia merr pista dhe dobëson dhe pasojat bien mbi personin që i kushton pak vëmendje pastërtisë së tij të energjisë. Kështu që mund të besoni edhe se alkooli nuk dëmtohet për shkak se e mbajnë fizikisht dhe nuk ju ka shkaktuar probleme, por fatkeqësisht ju bën të pista dhe shkatërroni energjinë tuaj, duke krijuar vrima energjetike në atmosferën tuaj nga e cila negativiteti gjithmonë do të vijë më mirë dhe jo vetëm kur pini, por edhe në vitet që shkojnë kur besoni se efektet kanë pushuar.

Student: Pij duhan.

Angel: Ju këshilloj të ndaleni, për të mirën tuaj fizike dhe energjike, sepse pirja e duhanit për fat të keq gjithashtu dëmton energjinë tuaj dhe trupin tuaj të energjisë, pa harruar dëmin serioz që i shkakton trupit tuaj fizik. Vetëm për shkak se nuk keni dhimbje tani, kjo nuk do të thotë se asgjë nuk po ndodh brenda jush dhe nëse keni shkuar të keni një vizitë serioze ju do të zbuloni tashmë problemet e shkaktuara nga pirja e duhanit, por për momentin që preferoni të injoroni. Trupi është i juaji dhe vetëm ju mund të vendosni se çfarë të bëni me të dhe unë ju siguroj se nuk jam i interesuar të bindem që të ndiqni këshillën time nëse nuk jeni të interesuar ta bëni atë së pari, kështu që mund të jeni të qetë dhe nuk do t’ju kontaktoj për t’ju bindur të ndaloni dhe pastruar. Por ju do të duhet të silleni në të njëjtën mënyrë dhe të pranoni pasojat e veprimeve tuaja pa u ankuar për shëndetin tuaj, nëse keni zgjedhur ta ulni atë. I njëjti rregull zbatohet për pastrimin e energjisë: nuk mund të bëjë mrekulli në qoftë se ju vendosni të dëmtoni veten tuaj çdo ditë me duart tuaja.

Student: A do të thotë që pirja e duhanit, si alkooli dhe droga, e bëjnë një person negativ? Bad?

Angel: Jo, nuk e thashë këtë. Pirja e duhanit dëmton jo vetëm trupin, por edhe energjinë e tij, kështu që mbrojtjet e tij të energjisë janë më të dobëta, krijon vrima në atmosferë nga të cilat mund të hyjnë energjitë negative, duke përfshirë larvat e energjisë që shkatërrojnë shëndetin fizik dhe mendor të një personi.

Faqja 6 nga 6

Cigarja nuk e bën personin keq, por e ndjen energjinë e tij dhe e dobëson, prandaj e bën më të dobët ndaj ndikimeve energjitike dhe ndaj sulmeve të errëta që mund të marrë nga jashtë. Pastaj është e qartë se sulmet që vuajnë dhe nuk kanë forcën për të mbrojtur veten prej tyre, çon në pasojat e saj. Alkooli dhe droga janë edhe më keq, sepse ndërsa pirja e duhanit fillon nga dobësimi i aurës dhe në afat të gjatë vjen në mendje, alkooli menjëherë fillon nga mendja, duke krijuar ekuilibrave seriozë të energjisë të cilat janë të vështira për t’u shëruar nëse vendosni të nënvlerësojnë dëmin dhe nuk kujdesen për shëndetin dhe psikikën tuaj. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se pirja e duhanit nuk krijon ndonjë dëm, përkundrazi është tërësisht në kundërshtim. Është e qartë se ne nuk mund ta krahasojmë dëmin fizik të atyre që pinë aq shumë nga ata që pijnë shumë, por energjikisht dëme mund të shihet në të dyja. E drogës, pra, është anti-spiritualiteti, anti-evolucioni dhe energjia anti-pozitive.

Student: Pushoja duhanin në sajë të meditimit dhe nuk kisha ndonjë relapsi, asgjë, faleminderit Angel.

Angel: Jam shumë i kënaqur, kaq shumë të tjerë në ACD kanë ndalur si ju që kur kanë filluar të meditojnë kështu që mund të më japin aq shumë kënaqësi.

Student: Ndjeva që kur pata duhan, qelizat pothuajse vdisnin, ato të fytit dhe mushkërive. Kështu që unë u ndal.

Angel: Pikërisht, kjo është ajo që ndodh, dhe keni bërë zgjedhjen më të mirë për të lënë, sepse pirja e duhanit nuk ka asgjë për t’ju ofruar, spiritualiteti bën.

Student: Ju thanë se ilaçet e rënda mund të pista energji. Kështu që duhet të ndaloj punësimin e tyre?

Angel: Nëse merrni ilaçe ju pritet që të mos bëni atë si një lojë, por sepse keni nevojë për atë. Pra, nëse ato janë thelbësore për shëndetin tuaj ju duhet të vazhdoni t’i merrni ato; sapo të jeni të vetëdijshëm se nëse merrni ilaçe, do të ishte më mirë të praktikoni teknikën e pastrimit pak më shpesh, vetëm për t’i parandaluar ata që të ulin shumë, por kjo nuk ju detyron të eliminoni një nga të dy. Thjesht praktikoni një spastrim pak më shumë dhe sidomos meditim sidomos kur i punësoni ato, në mënyrë që të mund të qëndroni në të njëjtin nivel energjie dhe të vazhdoni, në vend që të keni rënien tipike mendore dhe fizike të drogës.

Student: Meqë kam lexuar tashmë librin tuaj mbi “A ekziston Perëndia? Po dhe e di se kush jeni “dhe fillova të praktikoj teknikën e Lejimit të shkoni që ua mësoni në kapitujt, unë ju pyes: a do të na ndihmoni të pastrojmë energjinë pasi kemi lidhje me Perëndinë?

Angel: Po, duke e lënë shkon pastron shumë energjinë tonë, sepse na lidh me dimensionet e saj më të pastra; megjithatë, teknikat e lënies së vetvetes kryesisht ndjekin qëllime të tjera, prandaj është e vërtetë se si një efekt sekondar gjithashtu pastron energjinë tuaj, por është ende një teknikë që ka qëllime të tjera. Pra, kur ju mund të pastroni energjinë tuaj, përqendrohuni në këtë qëllim dhe stërviteni veten në ushtrimet më të synuara, përkatësisht Pastrimin e Energjisë.

Nëse nuk keni pyetje të tjera, sot kemi përfunduar mësimin dhe ju ftoj të praktikoni pastrimin e energjisë. Nëse keni pyetje të tjera, mos prisni! Dërgo tyre në faqe duke klikuar këtu dhe ju do të merrni një përgjigje sa më shpejt të jetë e mundur. Mbrëmje e mirë dhe të shohim së shpejti!

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/6593) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 6 nga 6. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]