Disponibile in:

84 – Pyetjet Astral të Udhëtimit – Përvoja të vërteta apo jo? (3 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 10

Angel: Mirësevini në një mësim të ri mbi Astral Travel. Mund të filloni me pyetjet tuaja.

Studenti: Përshëndetje Engjëll! Disa kohë më parë, nuk e di pse, për tërë netët, edhe pas kësaj, për një javë, trupi im energjik gjithmonë përpiqej të dilte; pse kjo nevojë?

Angel: Përshëndetje! Kjo varet nga ajo që ndërgjegjja juaj kishte në mendje të bënte. Ndoshta ai besonte se kjo ishte koha e duhur për të bërë që ju të keni një përvojë të mirë dhe për këtë arsye ai u përpoq t’ju largojë edhe nëse nuk e kuptonit pse; mbase ai shpresonte që me atë përvojë të hapte sytë. Atëherë pse hoqët dorë? Ju mund të kishit përfituar nga ajo. Ndoshta ka pasur nevojë që ju të shihni diçka të rëndësishme. Herën tjetër lërini vetes të shijoni përvojën.

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Unë shpesh bëj udhëtime astrale, por nuk arrij dot ku të shkoj; ndonjëherë shoh errësirë, herë të tjera e gjej veten në vende të çuditshme që nuk ekzistojnë. Si nuk mund të humbas dhe të shoh më qartë?

Angel: Përshëndetje! What’kuptoni me “ata nuk ekzistojnë”? A jeni i sigurt se është një ogur dhe jo një ëndërr?

Studenti: Po, sepse dua të shkoj jashtë dhe të ndiej se në të vërtetë dal nga trupi dhe të dalë nga dritarja, por pastaj gjendem në vendet që nuk i di.

Angel: Mirë, nëse nuk i njeh ata është një llogari, por nuk do të thotë se ata nuk ekzistojnë. Por sigurohuni që nuk është një ëndërr.

Studenti: Si ta menaxhoj? Ndonjëherë më hutojnë mahnitja se ku jam dhe ato nuk më zgjasin shumë; menjëherë pasi e gjej veten në trupin tim zgjuar.

Angel: Duhet trajnim dhe përmes angazhimit për teknikë do të mësoni ta menaxhoni atë. Si me të gjitha teknikat, udhëtimi astral gjithashtu duhet të trainohet për t’u siguruar që ato janë të suksesshme.

Studenti: Ok, kështu që ju më këshilloni ta provoj shpesh. Faleminderit Engjëll, unë do.

Angel: Saktësisht, përvoja ju jep të gjitha përgjigjet që po kërkoni. Edhe unë, përpara se të fitoja përvojë, padyshim nuk kisha përgjigje. Pastaj, duke praktikuar, përvojat filluan të arrijnë dhe kështu gjeta përgjigjet e mia. Praktikoni dhe do të keni të njëjtat rezultate.

Studenti: Mirëmëngjes Engjëll. Doja të pyesja: kur jam në paralizë dhe kam vetëdijen për të qenë në gjendje të bëj një udhëtim astral a është e mjaftueshme që unë mendoj ose të bëj qëllimin të dëshiroj të dalë nga trupi dhe a do të jem në gjendje të dal? Sepse ndonjëherë mendoj se nuk jam në gjendje ta bëj dhe se energjia bie brenda brenda edhe nëse dua ta marr.

Faqja 2 nga 10

Angel: Saktësisht, qëllimi është shumë i rëndësishëm. Nëse keni arritur të futeni në një gjendje paralize dhe dëshironi të shfrytëzoni rastin për të bërë një o.o.b.e., është thelbësore që të vazhdoni të mbani relaksim dhe të përdorni një qëllim të fortë për të dëshiruar të dilni. Por ki kujdes që të mos marrësh përsipër asnjë lloj mendimi sepse është pikërisht ajo që na shtyn të prishim përvojën. Rregullatori ynë është gjithmonë përgjumës, prandaj është e rëndësishme të qëndroni pa mbikëqyrje. Fakti i të menduarit se ne nuk jemi në gjendje ose se energjia mbetet e bllokuar është një mendim që na nxitet pikërisht për të mos na bërë përvojë. Lironi mendjen tuaj dhe besoni suksesin e teknikës. Energjia nuk mund të bllokohet nëse nuk e dëshironi. Në fakt, ne shpesh nuk mund të dalim jashtë sepse lejojmë që mendimet si “Unë nuk mund” ose “kush e di se si do të jetë” për të marrë përsipër, ose emocionet si frika marrin përsipër. Kur të ndodhë, mos u mashtroni, por merrni frymë prana dhe lirojeni mendjen, lërini vetveten, lërini trupin tuaj të pushojë gjithnjë e më shumë dhe thjesht përpiquni të dilni. Do të shihni që pas një kohe do të filloni të ndjeni lëvizjet e trupit energjetik që fillon të lëvizë derisa të fillojë të dalë.

Studenti: Faleminderit, do të kem sukses!

Angel: Imagjinoni. Thjesht mos u dorëzoni dhe vazhdoni të stërviteni në mënyrë të qëndrueshme.

Studenti: Nëse vazhdoj t’i shoh të gjitha të zeza, a do të thotë kjo që nuk jam akoma jashtë? Apo mund të kisha dalë jashtë trupit, por për ndonjë arsye nuk e shoh?

Angel: Po, do të thotë që nuk jeni plotësisht jashtë, prandaj duhet të prisni pak më shumë. Kur dilni nga trupi, ju shihni në mënyrë perfekte sikur t’i keni sytë hapur. Kështu që nëse mendoni se do të dilni, por i shihni të gjitha të zeza do të thotë që nuk keni shkuar ende plotësisht, por se jeni afër nesh. Ju duhet të vazhdoni të ruani relaksimin dhe qëllimin. Mos i hap sytë para se të mos ndalosh përvojën më të bukurën.

Studenti: Epo atëherë unë e di se nëse ende nuk shoh asgjë duhet të vazhdoj dhe të mos heq dorë dhe kur të shoh mirë do të thotë që jam jashtë. Falemnderit.

Student2: Përshëndetje Engjëll. Pse shoh akoma sytë e njeriut kur dal në astral?

Angel: Përshëndetje! Gjatë udhëtimit astral ju mund të shihni shumë më mirë, madje edhe duke arritur pamjen 360 gradë, por jeni aq të mësuar të shikoni me sy fizikë sa që edhe kur jeni në astral përfundoni duke kufizuar pamjen tuaj. Duke zgjedhur të stërviteni në teknikën e udhëtimit astral, ju gjithashtu mund të përmirësoni vizionin tuaj gjatë oobe, duke mësuar kështu të shihni të gjitha drejtimet në të njëjtën kohë, pa pasur nevojë edhe të ktheheni. Mos harroni: ju jeni energji.

Studenti: Përshëndetje, gjatë një përvoje në të cilën u bëra e vetëdijshme ndërsa isha duke fjetur, e perceptova veten si energji me një formë të ngjashme me trupin tim, kjo derisa e lëviza me mendjen time. Përveç energjisë, unë e perceptoja trupin e zbrazët fizik si një lloj zarf. Energjia lëvizi menjëherë sepse isha mjaft e kthjellët dhe isha në gjendje ta lëvizja mirë me qëllim, prandaj dola të dilja duke mos e ditur që duhej të shkoja më lehtë, kështu që ndjeva ngritjen e energjisë dhe mblidhja në gjoks, supet dhe kokën dhe nga atje isha duke u ngritur, nuk pashë asgjë, atëherë fillova të ndjeja një frikë të vogël, kështu që u qetësova për tu qetësuar, por trupi menjëherë më thithi brenda dhe unë u zgjova. A ishte unë që nuk i perceptoja detajet e tjera, për shembull aurën, por vetëm sondën që po përgatitej të dilte?

Faqja 3 nga 10

Angel: Jo, është normale, sepse marrja e një udhëtimi astral nuk do të thotë papritmas të kesh sukses në të gjitha praktikat psikike, nëse nuk keni trajnuar kurrë në ato; prandaj nëse dilni në astral pa u stërvitur kurrë për të parë aurën për shembull, madje edhe jashtë trupit nuk do të mund ta shihni. Kështu që nuk është e nevojshme të mendoni që, sapo të dilni në puffin astral, ju shihni gjithçka dhe të gjithë, sepse nuk është kështu, ju mund të bëni vetëm atë që keni trajnuar, për këtë arsye nuk do të shihni atë që nuk keni trajnuar kurrë të shihni, të tilla si aurat, entitetet, etj., por ju do të vazhdoni të shihni asnjë prej kësaj.

Studenti: E kuptoj, me praktikë do të përmirësoj shqisat kur zgjohen dhe gjithashtu në astral, megjithatë në çdo rast ndjeva dridhjen e energjisë dhe ndjehesha shumë e gjallë, ishte vërtet e bukur. Një ditë pas përvojës, perceptimi im i zgjuar gjatë teknikave ishte rritur ndjeshëm.

Angel: Sigurisht, kjo është pikërisht arsyeja pse udhëtimi astral është i rëndësishëm, sepse kjo ju bën të jetoni përvoja shumë të bukura që ju ndihmojnë të kuptoni rëndësinë e qëndrimit jashtë Low.

Studenti: Një person që nuk e ka parë që nga lindja, gjatë kohës së astralit pasi nuk përdor sytë fizikë, a mund të shohë ndonjë gjë për herë të parë, apo jo? Shtë e jashtëzakonshme të mendosh për këtë, nuk do të ishte e njëjta gjë pasi ai akoma jeton një jetë fizike por gjatë kohës së astralit ai mund të mos ndiejë peshën e problemit dhe me të vërtetë të evoluojë. A është e drejtë të mendosh kështu?

Angel: Sigurisht, ai do të dilte edhe në astral, pa pritur atë që duhet të shohë, pasi ai as nuk do ta dinte se çfarë është “e drejtë për të parë” dhe çfarë jo, pasi është i verbër nga lindja dhe nuk ka parë kurrë asgjë në planin fizik; dhe kjo do ta lejonte atë të jetonte një përvojë padyshim më të gjerë astrale, sepse ai do të shkonte atje me më pak modele dhe blloqe mendore.

Studenti: A mund të ndodhë që në një detyrë të lëviz një objekt, si laps? A është e mundur ta marrësh dhe ta vendosësh në një vend tjetër?

Angel: Po, në varësi të sa të fortë dhe të vendosur jeni, ju mund të jeni në gjendje të lëvizni diçka në dimensionin fizik dhe për këtë arsye ta lëvizni ndërsa jeni në det. Gjithçka varet nga qëllimi që keni vënë në të, nga sa keni trajnuar aftësitë tuaja për zhvendosjen e energjisë, në këtë rast të telekinesis, dhe nga sa energji keni. Sa më shumë energji të keni, aq më lehtë mund të kryeni veprime fizike, pra në dimensionin material. Do të ishit i ngjashëm me një poltergeist, ose një entitet që arrin të kryejë veprime fizike në këtë dimension. Natyrisht, ky objekt duhet të zhvendoset edhe kur zgjoheni, përndryshe do të thotë që ajo ishte vetëm një ëndërr. Kush e di se sa herë ka ndodhur që njerëzit që ishin në Oobe dhe që bënin lëvizje në dimensionin fizik – si të hidhnin një objekt – u gabuan nga të tjerët për poltergjistët, ose për subjektet që po përhumbnin shtëpinë. Jo të gjitha entitetet janë me të vërtetë njësi! Disa mund të jenë njerëz të gjallë, por në momentin kur po bëjnë një oob.

Studenti: A është sikur të ishim “subjekte” në një kuptim në momentin e oobe?

Faqja 4 nga 10

Angel: Saktësisht, sepse ne po shkojmë nëpër dhomë dhe vend pa një trup fizik, kështu që ne jemi në të gjitha aspektet entitetet.

Studenti: Por a është e mundur që ndonjë entitet të ju transportojë me forcë nga trupi juaj? Ose mund të jetë thjesht një bllok psikologjik ose ndoshta i nënndërgjegjeshëm. A ka patur ndonjëherë dikush përvojë të jetë jashtë trupit sepse ata na tërhoqën? Kjo është, ndoshta një entitet i jashtëm që ndoshta dëshiron të komunikojë me ju.

Angel: Po sigurisht, më ndodhi, kur isha fëmijë, se me të vërtetë ishte një entitet që më nxori për herë të parë .. në fakt nuk ishte një udhëtim astral “i kërkuar nga unë”, pasi isha shumë i ri për të ditur kuptimin të oobes, por ishte ajo që më nxiti në një udhëtim astral. Por ishte një entitet pozitiv që donte të më ndihmonte të jetoja një përvojë evolucionare, megjithëse në fillim isha i shqetësuar dhe mendoja se ishte dikush që donte të më lëndonte.

Studenti: Në dokument është shkruar se telekinesis përdoret në lëvizje astrale për të lëvizur objekte, a vlen edhe për veten e tij apo kur dalim jashtë a lëvizim vetëm me qëllim? Meqenëse kjo teknikë është shumë e përparuar dhe do të duhet shumë kohë për ta zhbllokuar atë dhe madje edhe më shumë për të parë rezultatet, a mund të ndihmojnë lëvizjet e jashtme të energjisë me këtë? A mund të jenë baza e telekinesis? Meqenëse lëviz energjia, në praktikë, lëvizjet e energjisë janë të nevojshme për çdo teknikë.

Angel: Absolutisht po. Baza e telekinesis është pikërisht praktika e lëvizjeve të energjisë, kështu që nëse stërviteni në këtë të fundit, si dhe përmirësoni udhëtimin astral, gjithashtu filloni të zhvilloni telekinesis.

Studenti: Ka vërtet shumë në rrjetë, por unë do të doja mendimin tuaj për këtë: a mund të udhëtojë dhe madje edhe ëndrrat të jenë dyert në dimensione të tjera? Sepse gjatë udhëtimit astral në internet ju bën të dëshironi dhe jo pak.

Angel: Po, për fat të keq mund të gjeni shumë artikuj në internet të shkruara qëllimisht me qëllim të shpërndarjes së dezinformatave, veçanërisht në lidhje me udhëtimin astral dhe të gjitha temat frymore, por mund të gjeni edhe ata që kanë pasur përvoja të vërteta dhe t’i tregoni ashtu siç janë, si në çështja ime, dhe jo ashtu siç ai donte t’i interpretonte. Fatkeqësisht, shumë nga njerëzit që kanë pasur përvoja të vërteta kanë frikë t’i zbulojnë ato, ata nuk e dinë që nuk janë të vetmit që kanë përvoja të ngjashme ose nuk duan t’i ndajnë me të tjerët, siç bëni të gjithë. Në fakt, shumë konfirmojnë që ju keni pasur përvoja në fusha të ndryshme shpirtërore, megjithatë shumë pak i ndajnë përvojat tuaja dhe u thoni atyre, megjithëse e dinë që dëshmitë tuaja mund të kenë një rëndësi thelbësore për të ndihmuar njerëzit e tjerë që nuk kanë pasur përvoja, ose që janë në kërkim të konfirmime dhe se ata do t’i merrnin ato vetëm falë historisë suaj. Kështu, ashtu si ju duhen dëshmitë e vërteta për temat që ju interesojnë, unë ju them: jini më të butë dhe më bujarë dhe shkruani përvojat tuaja ku i keni pasur ato në dorën e parë, në mënyrë që të ndihmoni ata që kanë nevojë për konfirmim. Për shembull, mund të shkruani përvojën tuaj të udhëtimit astral më poshtë, përmes një komenti. Sidoqoftë, të dyja udhëtimet astrale dhe ëndrrat mund të përdoren për të hyrë dhe për të njohur dimensione të tjera, por ato nuk janë mënyra e vetme natyrisht, ju gjithashtu mund ta bëni atë me teknika më të synuara siç janë ato të mësuara në artikujt e duhur.

Faqja 5 nga 10

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Do të doja që ju të lexoni disa përvoja që më ndodhën spontanisht.
Në një moment të caktuar e ndiej veten duke e lënë trupin dhe e kuptoj që jam duke pasur një përvojë, mendoj oobe, kështu që përpiqem të perceptoj ndjesitë përreth meje dhe shoh që është gjysmë e errët. Unë jam pikërisht mbi trup dhe ndiej ngrohtësi mbi mua. Vendos që më pëlqen ajo ngrohtësi dhe përpiqem ta arrij atë, por ndërsa shkoj lart ndihem si një forcë që më shtyn poshtë poshtë, atëherë ndalem së menduari se çfarë të bëj; Unë ende nuk e njihja teknikën e flluskave që na mësuat, megjithatë vendosa të ndiej energjinë brenda meje dhe ta lëshoj. Nga asgjë nuk ndiej një përhapje të një tronditjeje në tërë “trupin” tim, një energji e fuqishme gati e bezdisshme që nuk u perceptua kurrë më parë. Përpiqem të lëshoj këtë energji nga unë për të kundërshtuar atë forcë që nuk më bëri të arrija majën dhe papritmas ndjej se zemra ime filloi të rrihte egërsisht. Një rrahje e zakonshme, shumë e shpejtë; pra për të thënë, ishte si rrotullimi i një makine larëse me fuqi maksimale! Në të cilën unë jam pak i frikësuar dhe menjëherë mendoj se nëse vazhdoj me energjinë do të mund të vdisja, por gjithashtu mendoj se kisha lexuar nga dokumentet tuaja se nuk mund të vdisni në astral, kështu që përpiqem përsëri. Ende e ndiej energjinë në të gjithë trupin tim si një tronditje shumë e fortë dhe përsëri ndiej rrahjet e zemrës sime të spërkatura deri në maksimum. Kështu që vendosa të ndalem duke mos ditur se çfarë po ndodhte me mua, kisha frikë të linja pendët tona (të mallkuar, por që nuk duhet të kesh frikë!). Pasi të kthehem në shtrat por shoh dritë të errët dhe disa drita, atëherë zgjohem. Ishte një fillim oobe?

Engjëlli: Përshëndetje! Po, ishte një përvojë që filloi dhe mund të bëhej interesante, por mos u shqetëso, ishte përsëri një fillim i mirë; me kalimin e kohës do të mësoni të mos keni frikë më dhe do të jeni në gjendje të vazhdoni përvojat tuaja pa u mbërthyer. Gjatë përvojave të para është normale të frikësoheni, sepse trupi mban energji në vetvete dhe ju mund të mendoni se diçka e keqe po ndodh, kështu që zemra juaj përshpejtohet dhe muskujt forcohen, por nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Praktikoni përsëri dhe herë pas here do të përmirësohet!

Studenti: Në fakt, isha i tensionuar dhe ndjeja dhimbje elektrizuese. Pse e shoh energjinë shumë më mirë kur zgjohem nga një përpjekje nga Oobe? Unë shoh gjëra të tilla fantastike. Kam dëgjuar edhe tinguj të çuditshëm që nuk i kisha dëgjuar kurrë më parë. Shumë shpesh më ndodh të “ëndërroj” se jam në dhomën time, që fle në të njëjtin pozicion ku jam vërtet duke fjetur, por shoh, edhe nëse i kam sytë e mbyllur, dhomën time, por është sikur të kisha një filtër me ngjyrë para syve të mi . Kam parë blu dhe një ngjyrë të ngjashme me portokallin, ndonjëherë sikur të kisha një lloj lente. Dhe mundohem të ngrihem por jam gjysmë i paralizuar. Asshtë sikur të ngrihem, atëherë gjysma e rrugës nuk mund të ec mirë; E ndjej trupin tim sikur të ishte një puding, por i rëndë, dhe kur përpiqem të ngrihem deformoj dhe bie përsëri në shtrat. Unë mendoj se është një përpjekje astral udhëtimi.

Angel: Kur provoni një udhëtim astral, ose në çdo rast ju do të keni një përvojë spontane të oobës, ju po rritni tonin tuaj, sepse po jetoni një përvojë shpirtërore, prandaj edhe kur rihyni në trup dhe zgjoheni, për disa sekonda shihni energjinë lëviz shumë më mirë rreth jush, më shumë se zakonisht, deri atëherë të ktheheni në Ulët dhe të zbrisni përsëri. Për të njëjtën arsye ju ndodh të dëgjoni ato tinguj të çuditshëm, ose tinguj dimensionale. Ndoshta thjerrëza për të cilën po flisni është pamja që keni gjatë një oobe, e cila është e ndryshme nga ajo që keni kur shikoni me sytë e njeriut. Kur jeni në një udhëtim astral, pamja ndryshon sepse po shikoni me pamjen e Gjashtë të kuptimit, kështu që mund ta bëni atë më të gjerë dhe më të thellë. Gjithashtu unë mendoj se keni parë dritën blu dhe portokalli sepse, ndërsa ishe në astral, ju filluat të shihni shtresën tjetër të energjisë, kështu që ju panë ngjyrën dhe jo vetëm pikat tipike të bardha të një syri të papërvojë. Për sa i përket faktit që bllokoni veten në mes, është normale sepse energjia nuk mund të rrjedhë mirë dhe të dalë jashtë, sepse frika juaj bllokon atë ose sepse nuk keni sa duhet për të përfunduar daljen. Kështu që është gjithçka normale. Unë ju këshilloj të praktikoni për të zhvilluar më mirë këto aftësi.

Faqja 6 nga 10

Studenti: Para ca kohësh më dukej sikur ndjeja veten duke u zbrazur ndërsa isha duke fjetur dhe pastaj u zgjova befas. Pas ca kohësh mësova për udhëtimet astrale dhe kuptova se unë me siguri i kisha këto përvoja, atëherë për një periudhë kohe nuk më ndodhi më. Pas disa vitesh kam ndodhur nja dy herë për ta “parë veten nga jashtë” sikur të notoja, padyshim se kisha frikë sepse ishte hera e parë. Sipas mendimit tuaj, a mund të ketë qenë një përvojë?

Angel: Po, ishte një përvojë nga Oobe. Tani që e dini se nuk ka asnjë arsye për t’u frikësuar, ju mund t’i kushtoheni kësaj praktike dhe ta jetoni përvojën në maksimum.

Studenti: Por, pasi të dal nga trupi (duke supozuar se mundem), nëse, për shembull, shkoj të vizitoj një qytet tjetër, do të jem menjëherë i vetëdijshëm për atë që po shikoj dhe po përjetoj ose do ta di se çfarë kam përjetuar vetëm kur a do të rihyem në trup dhe a do të përpunohen informacionet nga truri?

Angel: Energjia juaj është aq e lidhur me shpirtin sa është me trupin tuaj fizik, pra edhe me trurin tuaj. Energjia nuk ka nevojë për lidhje të tilla si tela ose tela – të cilat janë vetëm shpikje të atyre që nuk mund ta kuptojnë lidhjen e energjisë dhe duan të japin një shpjegim logjik duke përdorur informacion të detyruar – prandaj do të komunikojë direkt me trurin tuaj, me kujtesën tuaj dhe mbi të gjitha me sensin tuaj të Gjashtë, menjëherë edhe në distancë, pa qenë e nevojshme të prisni që ai të hyjë përsëri në trup. Kështu që ju do të shihni gjithçka në kohë reale dhe jo vetëm kur të keni mbaruar punën. Kur të dilni në astral do të keni një pjesë të vogël të energjisë tuaj të vetëdijshme jashtë trupit, por jo shpirtin, kështu që nuk do keni probleme komunikimi sepse do të jeni brenda dhe jashtë trupit në të njëjtën kohë. Për shembull, nëse dikush duhet të vijë të të zgjojë, do ta ndjesh si normale sikur thjesht të flesh, sepse vetëdija juaj do të mbetet gjithmonë brenda trupit tuaj. Pjesa që del në astral mund t’ju tregojë se çfarë po përjeton, pra kush jeni me të vërtetë? Pjesa e vetëdijshme brenda trupit ose pjesa jashtë saj? Ju jeni të dy, kjo është çështja. Nëse atëherë arrini të bëni një udhëtim astral gjatë zgjimit, do të shijoni një kokërr të gjithëditurisë, domethënë aftësinë për të jetuar dhe përjetuar vende të shumta në të njëjtën kohë. Ku jeni kur bëni një udhëtim astral, brenda apo jashtë trupit? Do të jeni në të dy palët në të njëjtën kohë. Të jesh i gjithëpranuar do të thotë të jesh në shumë vende në të njëjtën kohë, të mos ngatërrohesh me dublikim, që do të thotë të jesh në më shumë vende fizikisht, gjë që nuk ka asnjë lidhje me udhëtimet astrale tani. Kur mësoni të kryeni oobes në një nivel më të lartë dhe të arrini të jeni plotësisht të vetëdijshëm si brenda dhe jashtë trupit, atëherë do të filloni të kuptoni se çfarë do të thotë gjithëdituria, duke qenë në gjendje të shihni, dëgjoni dhe prekni nga të dy vendet njëkohësisht; gjë që nuk ndodh gjatë një deti të thjeshtë në të cilin jetoni përvojën astrale, duke harruar plotësisht trupin derisa të jeni kthyer në të. Por është ende herët të flasim për të, do të thellohemi më vonë!

Studenti: Ju folët për zgjimin e përvojave; Nuk e kisha dëgjuar kurrë më parë për këtë, në fakt falë jush gjithmonë po zbuloj tema të reja. A mund të sqaroni se çfarë është, si funksionojnë, çfarë ndryshimi kanë ata me ata që kryejnë në gjumë?

Faqja 7 nga 10

Angel: Udhëtimet Astrale kur u zgjodh më shumë për komplikuar për të dhënë më shumë për një shpërndarje për një moment, hetimi që ju mund të bëni në astral do të kthehet brenda brenda. Kështu që nuk është më e thjeshtë për të vendosur vetë, nëse dëshironi të vendosni më shumë, dëshironi të bëni pak më shumë për të shpërndarë dhe për të bërënnëë të punës Në fakt, më shumë është më lehtë të bësh një udhëtim astral në gjumë, ushtarak fizik Mund të jem i mjaftueshëm i qetë pasi është duke fjetur, gjithash iëj jësohhëëhhë niveli fizik, kështu që është më pak i ndërlikuar. Sidoqoftë, zgjati një oobe zgjuar, me trupin tuaj do të keni më shumë mundësi të ofroni më shumë dhe të dëshironi të tregoni se a mund të vizitoni mua në zgjedhje ku jeni, tani për mua sondën energjetike doni tai deni vlerësimi. Të gjitha rrugët nuk dëshirojnë të kërkojnë të kërkojnë në distancë: në të vërtetë mund të bëjmë një shikim të largët me shumë më shumë shpejtësi dhe shumë më tepër për të dhënë qsh jj njohje. Siç e kam sqaruar Shërbimi, dalja astrale Dëshiron të bëjmë fizike, jo vetëm vizione, prandaj është unë për të parë e pamundur që ju të ofroni një vizim astral ndërsa jke dukej jke duke e jkë duke u duk për hetimin që të mund të dilni me ndjekë; por nuk është e pamundur shërbime shumë më afte të praktikoni këtë teknikë. Kështu që mund të ndodhë që ju të shtriheni në shtrat dhe ta hapni sytë vetëm kur jeni edhe në astral, kështu që ju mund të keni mundësi si me sy astral ashtu edhe unë si fizik, të dy njjet. Fakti është se nuk është vetëm një vizion, duke shikuar në një vend tjetër më shumë nga vendu ku jeni, por është edhe unë për një vizitë astral në të cilin e ofron më shumë shërbime tj jiua tetna tj – dhe shikimi mbajini gjithashtu synt your fizik të lejon dhe tregoni mua për të. Ndonjëherë mund të ndodhë që tani më tani në astral të hapni gjithashtu sytë tuaj fizik, gabimisht ose me shitës klient, por paraqesin kuptimin se jeni në astral dhe dëshironi më pas paku frikë ose jëëiz ëë dhe ju dhe përulni pamjen tuaj, sepse jeni rikthyer. Përndryshe tregon kur shikoni me shikim të largët, para se gjithash mund të praktikoni vizion në gjithçka që ju mundëson dhe vetëm kur jeni shtrënguar në shtrat dhe relaksuar në mënyrë të përsosur heather, Kjo nuk dhe perceptoni daljen fizikisht, por më së miri, drejtori i vendit për interesuar. Përvoja e udhëtimit astral zgjatim, ose më saktë se zgjoheni, ndërsa jeni duke kryer udhëtimin astral, është mjaft e rrallë, të paktën do të mësoni ta pranoni atë me vet me tani, nuk ka nxitim për mësoni, sepse në fillim ju duhet të vendosoheni në udhëtimin aktual astral. Sidoqoftë, ajo që ka një kohëzgjatje të afateve kohore, nëse ju do të vendosni më shumë nga vullneti për t’u kujdesur, por është plotësisht i dëshirueshëm për të nuk ju keni kuuuuki keni ku jeni duke imagjinuar kështu “duke e parë atë me mendje”, për më tepër mbajtjen e Oobe që ju lejon, ju do të shikoni me dëshirën tuaj të dy vendet në mënyrë perfekte, si të ishen këtu fizikikim. në mendje, por nuk e shohim atë me sy, përkundrazi kur më lejoni sy ose në astral, është plotësisht i saktë, pa turbullime tipike nga imagjinata. Shtëpi komplekse thotë se mund të jetë një TV me ek gjysmë të ekranit do të bëjmë një film dhe në gjysmën më shumë mund të bëni më shumë, por do të dëshironi të keni mundësinë për ndiqni të dy situatat me të dy sytë; me praktikë mund të dë bëesh gjendja e shërbimit të dy ekranet pa e humur shikimin për atë astral. Fatkeqësisht nuk ka një shembull më lehtësisht të kuptueshëm për një mundësi të kuptueshme se si ndjehet n seje hhehni ihei ihnii sehhei ihnii sehnihni astral. Sidoqoftë, për mundësi tjetër nuk ndryshon shumë në krahasim me ato tipike.o.b.e, siguron që është më e ndërlikuar të kryhet; NE Fakt, jo te Gjithe Kane Pasur përvoja te zgjuara Nga Obi, kostot e furnizimit tashmë Eshte komplekse PËR Shume Njerez QE TE kryejnë me qëllim udhëtimin Tipik astral, përveç nese praktikojnë teknikat modeli pamje ta pi ATE, për mua Teper arsye PËR Të qëndruar TE vetëdijshëm NE dy shet në të shikoni.

Faqja 8 nga 10

Me fjalë të tjera, një oob zgjuar mund të ndodhë rastësisht, gabimisht, në rast se keni luajtur një oobe dhe vetëm pasi të keni dalë jashtë, keni hapur edhe sytë tuaj fizikë; Problemi është se, pothuajse me siguri, ju përsëri u futët në trup sepse nuk keni menaxhuar përvojën bashkëkohore. Ju mund të arrini në nivelin e të provuarit të një oobe dhe ende të hapni sytë tuaj fizikë, të shihni me ta gjithashtu dhe të qëndroni të qëndrueshëm në të dy dimensionet, por nuk është aq e lehtë, sepse sapo të hapni sytë trupi juaj menjëherë tërheq energjinë brenda vetë, duke ju penguar të vazhdoni përvojën astrale. Kjo është mbrojtje natyrore, sepse sa më shpejt që të hapni sytë trupi juaj njeh zgjimin tuaj nga gjumi dhe e quan sondën brenda, në mënyrë që të keni të gjithë energjinë për të dalë nga shtrati dhe të jetoni ditën tuaj; do të ishte e çuditshme nëse ai nuk e bëri. Kjo, sidoqoftë, bllokon përvojat tuaja jashtë trupit dhe prish udhëtimin tuaj astral posa të hapni sytë, sepse sa më shpejt që t’i hapni ato, ajo ju sjell menjëherë në trupin tuaj dhe ju mungon mundësia. Kjo është arsyeja pse unë ju këshillova të mos hapni sytë ndërsa jeni në astral, të paktën derisa të bëheni shumë të mirë, me të vërtetë të mirë aq sa të jeni në gjendje ta praktikoni Oobën me qëllim dhe aq shpesh sa dëshironi, kështu që nuk do të keni asgjë më shumë për të humbur dhe mundeni përjetoni faza të reja të përvojës. Do të ishte turp nëse tashmë keni filluar të hapni sytë çdo herë që dilni në astral – me vendimin tuaj – duke shkatërruar kështu përvojën jashtë trupit vetëm për të treguar se ju mund ta bëni atë, pa mësuar me të vërtetë si të udhëtoni në dimensionin astral dhe më pas duke u ankuar se nuk mund të shkoni më tej. Kështu që këshilla ime është: së pari mësoni të bëni oobe ndërsa trupi fle, atëherë, kur të jeni bërë shumë mirë në të, do të provoni me ato të zgjuarit dhe do të zbuloni se ekziston një nivel shtesë, përveç asaj që kam vetëm përshkruar. Mbaj mend një nga përvojat e mia të para në të cilat ndërsa isha duke udhëtuar me një astral, hapa rastësisht sytë për të kuptuar nëse isha brenda apo jashtë. Unë kam qenë i papërvojë, ishte hera e parë për mua. Unë u ndjeva në mes, sepse ndjeja se po largohem nga trupi, por në të njëjtën kohë ende nuk pashë asgjë, kështu që hapa sytë aq shumë ishte tundimi për të parë. Ishte vërtet interesante! Mund ta shihja njëkohësisht me sytë e mi fizikë dhe energjikë, u ndjeva vërtet e çuditshme. Ishte shumë interesante dhe vendosa të shkoj më thellë. Kështu që u përpoqa përsëri në raste të tjera dhe pashë si me sy fizik ashtu edhe me pamjen jashtë trupit, ishte e ndërlikuar të kuptoja se çfarë po ndodhte por ishte interesante. Herën e parë dukej kush e di se çfarë telashe të madhe kisha bërë, por thjesht nuk kam pasur energji të mjaftueshme për të bërë gjithë këtë dhe prandaj nuk mund të dilja nga trupi dhe u ngec në mes, dhe pastaj menjëherë u ktheva. Kohë pas kohe kam mësuar të “mbërthyer” me qëllim në atë gjendje midis “gjysmës dhe gjysmë jashtë” për të provuar përvoja të reja. Të jesh i aftë të qëndrosh i vetëdijshëm për ato që shihni në astral dhe për ato që shihni me sytë tuaj fizikë nuk është e lehtë, në fakt ju përfundoni të ri-hyni në trup edhe pa dashur, sepse ai e zgjodhi atë. Vështirësia qëndron në të qenit në gjendje të qëndroni jashtë, edhe nëse keni hapur sytë tuaj fizikë, duke ju mbajtur sa më shumë që të jetë e mundur pavarësisht trupit që ju thith. Duhet të them që hera e parë që bëri një përshtypje të caktuar dhe ndoshta një person tjetër në vendin tim do ta kumtonte këtë përvojë me një interpretim falas, duke thënë se ai ishte ngecur mes dimensioneve, se e kishte të vështirë të kthehej dhe se ai e humbi shpirt në astral dhe kjo është arsyeja pse ai pa nga të dy vendet, por në realitet udhëtimi astral është shumë më i qetë dhe i natyrshëm se sa thuhet. Disa përvoja astrale, sidomos herët e para kur dilni, mund të duken pak të frikshme, sepse është hera e parë që i bëni ato dhe është normale; por kur e kuptoni që kjo është vetëm përshtypja e trupit tuaj, sepse nuk keni rrezik për të cilin duhet të shqetësoheni, atëherë gjithashtu e kuptoni se nuk ka nevojë ta bëni atë aq gjatë duke u frikësuar dhe duke u përpjekur të frikësoni të tjerët gjithashtu, thjesht pranoni që kishe frikë nga një përvojë që nuk e njeh dhe e përfundon atë: është shumë normale dhe do të bësh edhe një figurë më të mirë për mendimin tim.

Studenti: Kam provuar disa herë udhëtime astrale me vetëm disa përpjekje të suksesshme, por nuk heq dorë. Përkundrazi, është shumë më e lehtë për mua të kem vizione në distancë, disa prej të cilave janë të rastësishme dhe zakonisht ndodhin pas meditimit; ndonjëherë mendja ime shkon vetëm diku dhe unë tërhiqem zvarrë atje, herë të tjera mund t’i kontrolloj ato më mirë dhe bashkëveproj me mjedisin duke bërë disa teknika. Po pyesja veten: a është shikimi i largët si një fillim i teknikës astrale? Nga ajo mund të kalojmë disi në përvojën astrale pasi ndryshimi është delikate?

Faqja 9 nga 10

Angel: Duhet të kuptohet që të dalësh jashtë në astral do të thotë saktësisht të dalësh nga trupi, dhe jo vetëm të shohësh në distancë, ndërsa të mbetet brenda trupit tënd; ky është ndryshimi më i rëndësishëm. Kur shikoni një vend në shikim të largët qëndroni brenda trupit tuaj, edhe nëse me “sytë” ju duket se jeni diku tjetër, por që po shikoni në atë vend ose në një tjetër ju jeni gjithmonë brenda trupit tuaj dhe nuk bëni keni dalë ndonjëherë; kur udhëtoni në astral, me të vërtetë, ju shkoni në atë vend, ju shkoni me një sondë që ka dalë nga trupi dhe ndjesitë janë fizike, sepse mendoni se jeni vërtet atje. Kur keni një vizion të largët nuk dilni nga trupi, por ju shikoni atë vend nga një distancë, në vend të kësaj kryerja e një oobe ju lejon ta shihni atë vend të jetojë. Duke thënë këtë, ju mund të stërviteni në shikim të largët dhe, nëse i konsideroni më të thjeshtë se teknikat apo tonet e kthjellta të ëndrrave, mund të përfitoni nga teknika e largësisë së largët dhe më pas të dilni në astral. Mos harroni, megjithatë, që të dilni në astral është e nevojshme që trupi të hyjë në paralizë. Sidoqoftë, shikimi i largët është një praktikë që mësoj këtu në Akademi, kështu që unë do të zbuloj teknikat që të mund të evoluoj më shumë.

Studenti: Përshëndetje të gjithëve, kam dashur të pyes: kur bëjmë një udhëtim astral, një trup i vogël energjie del nga trupi, por a është e mundur të lejohen të dalin sonda të shumta dhe për këtë arsye të bëjmë udhëtime të shumta astrale në të njëjtën kohë?

Angel: Do të ishte e mundur sepse ajo që del nga trupi është vetëm një pjesë e vogël e energjisë sonë, kështu që nëse do të donim mund të përdornim një pjesë tjetër të vogël për të shkuar diku tjetër. Sidoqoftë, nuk është e thjeshtë për tu bërë, pasi kërkon një kontroll të madh të energjisë suaj dhe duhet të jeni në gjendje të jeni të vetëdijshëm për të dy sondat, përndryshe rrezikoni të fantazoni dhe mos t’i jepni fund përvojës. Nuk është e lehtë, megjithatë, në nivele shumë të larta të evolucionit mund të menaxhohet.

Studenti: A është e mundur që sonda nuk mund të hyjë më në trupin fizik? Nëse po, a mund të bëjë meditimi dhe shërimi për atë pjesë të energjisë, të themi, i humbur?

Nëse do të provonim një udhëtim astral në një vend ku nuk flemë normalisht (programi i gjumit) a do të ishte më e lehtë të përftohej?

Angel: Kur bëni një udhëtim astral, ajo që del nuk është shpirti juaj, siç do ta keni kuptuar duke lexuar dokumentet e mëparshme, por vetëm një pjesë e vogël e energjisë suaj. Pasi përvoja astrale të jetë e plotë, trupi juaj kujton brenda vetes atë pjesë të energjisë që kishte dalë, kështu që është e vështirë ta shkatërroni atë. Por le të themi që mund të ndodhë, se sonda është shkatërruar, mirëpo asgjë nuk ndodh seriozisht, thjesht keni humbur pak energji dhe kur zgjoheni do të ndjeheni më të lodhur, siç ndodh gjatë një vampirizimi të përditshëm kur jeni në punë ose në vende të tjera ku njerëzit pranë jush mund të ju vampirojnë dhe ju bëjnë të ndjeheni më të lodhur. Ju mund ta rikuperoni me siguri atë pjesë të energjisë së humbur duke fjetur dhe menjëherë pasi të keni bërë një meditim të këndshëm. Kështu që nuk ka asgjë për t’u frikësuar. Por padyshim nëse praktikoni shërimin është një zgjedhje e shkëlqyeshme, sepse shpejt do të rikuperoni – përveç meditimit – e gjithë energjia e humbur më parë, kështu që është një gjë e shkëlqyeshme. Sa për pyetjen e dytë, si me çdo teknikë, është më lehtë ta bësh atë më mirë në një vend ku nuk ka programe aq të forta sa të na ndikojnë.

Faqja 10 nga 10

Për të qenë të qartë nëse meditoni në shtrat dhe shihni se çdo herë që nuk mund të mbaroni meditimin sepse bie në gjumë, do të thotë që programi i gjumit është shumë i rrënjosur (pasi shtrati ende përdoret kryesisht për të fjetur në të) dhe për këtë arsye, nëse nuk shkëputeni nga ju ai program kur nuk dëshironi të ndikoheni prej tij, është më i përshtatshëm të meditoni aty ku ai program nuk është i pranishëm; për shembull diku tjetër në dhomë. Por kjo nuk duhet të bëhet një fiksim ose një fiksim, kështu që nëse nuk keni ndonjë vend tjetër për të medituar, medituar në shtrat, nuk ka asnjë problem. Udhëtimi Astral është një teknikë shumë e ndryshme nga meditimi në atë që, të meditosh, kërkon që të jesh zgjuar gjatë gjithë kohës, ndërsa të dalësh në astral kërkon që të biesh në gjumë; prandaj, në rastin e fundit, shtrati është në rregull, siç është divani, pasi mund të qëndroni prapa dhe të flini trupin. Gjëja e rëndësishme është të respektoni hapat e teknikës, pa anashkaluar asnjë prej tyre, pas së cilës zgjidhni vendin ku ndiheni më mirë për ju.

Studenti: A mund të ndodhë një udhëtim astral gjatë një meditimi të thellë? Unë e bëj këtë pyetje sepse nuk mendoj se kam bërë ndonjëherë udhëtime astrale, por një herë gjatë një meditimi shumë të bukur më dukej se u shkëputa nga trupi, por mbeta aty, një gjë shumë e çuditshme. Unë kam qenë shumë i përqendruar në meditim (në pozicion gjysmë lotus) dhe kur u ndjeva sikur po “shkëputja” nga trupi humba kontrollin e qafës, le të themi se koka më varri përpara dhe ndjeva sikur trupi ishte bllokuar , por jo me forcë. Por unë qëndrova atje duke pyetur veten se çfarë po bënte dreqin dhe pastaj u ktheva ngadalë tek vetja, sepse duke qenë në chakra të Zemrës i kisha gishtat e pushuar dhe e ndjeja rrahjen shumë shpejt, gjë që më shqetësonte.

Engjëll: Se ai ishte një udhëtim astral jo, por ishte një meditim shumë i thellë, i cili në të vërtetë prodhon këto ndjesi të forta ndryshe nga meditimet tipike të kryera me nxitim dhe sipërfaqësisht; meditimet e thella duhet t’i japin këto ndjesi! Dhe është shumë e rëndësishme t’i arrini ato pa u kapur në rutinën dhe të përfundoni duke bërë vetëm meditime të nxituara dhe për këtë arsye sipërfaqësore. Për pasojë, gjatë një meditimi shumë të thellë, mund të ndodhë që trupi të relaksohet deri në atë pikë sa të bjerë në gjumë dhe të hyjë në një paralizë që nuk është me të vërtetë e plotë, por pothuajse, ndërsa e mban mendjen shumë të vetëdijshme. Arritja e një gjendje kaq të thellë medituese, në të vërtetë, çon në një dridhje shumë të lartë në atë moment dhe për këtë arsye të jeni shumë më të vetëdijshëm edhe për ndjesitë energjike dhe psikike që ju ndodhin, siç janë lëvizjet e brendshme të energjisë.

Studenti: Këto janë gjëra që nuk i kam bërë kurrë më parë, përveç relaksimit që është gjëja më e mirë që mund të bëj kur dua të provoj. Sidoqoftë, faleminderit shumë për tani është gjithçka e qartë.

Engjëlli: Relaksimi është shumë i rëndësishëm, por edhe për të mbetur pa vëmendje dhe për të kujtuar prana janë, sepse falë tyre ne ngrihemi tonalisht dhe prandaj bëhemi më të vetëdijshëm. Ne kemi përfunduar për sot, por nëse dëshironi të merrni një përgjigje për pyetjet tuaja mund t’i dërgoni ato këtu dhe unë do t’i përgjigjem në mësimin tjetër. Para se t’i dërgoni ato, sigurohuni që të keni lexuar të gjitha artikujt që janë tashmë të pranishëm në faqe në lidhje me temën Astral Travel të arritshme për ju, në mënyrë që pyetjet të mos jenë të njëjta me ato për të cilat unë tashmë u jam përgjigjur; pasi ta keni konstatuar këtë, mund të vazhdoni t’i dërgoni pyetjet. Mezi pres të dëgjoj për përmirësimet tuaja!

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4498) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 10 nga 10. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]