Disponibile in:

72 – Pyetjet e Astralit të Udhëtimit – Të kuptuarit se çfarë është një o.o.b.e. (Pjesa 2)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 11

Angel: Mirësevini në këtë mësim të ri udhëtimi astral! Mos ngurroni të filloni me pyetjen e parë.

Studenti: Përshëndetje Engjëll! Në mësimet e mëparshme lexova në lidhje me përgjigjen tuaj që mund të vendosnim qëllimin për ta shndërruar një ëndërr në astrale. A mund të shpjegoni më mirë si? Në kuptimin, a duhet të përpiqem të praktikoj të njëjtat teknika relaksimi dhe t’i mbyll sytë edhe në ëndërr, apo çfarë? Ndoshta duhet të presim që ta shohim trupin tonë papritmas duke fjetur vetëm duke vendosur qëllimin? E kërkoj sepse për të fluturuar fillimisht kuptova që isha duke fjetur dhe më pas u përpoqa të fluturoja. Por në rastin e astralit, duke qenë se ekziston një teknikë që na lejon ta bëjmë atë, nuk është e mjaftueshme të vendosim të fluturojmë dhe lëshojmë dhe prandaj nuk mund ta imagjinoj se si mund të shkoja nga ëndrra në astrale.

Angel: Përshëndetje! Madhësia e ëndrrës është një madhësi shumë e madhe, por gjithsesi e kufizuar, domethënë nuk është e pafund, kështu që nëse gjatë një ëndrre të kthjelltë vendosëm të fluturonim më lart dhe më të lartë derisa të vendosëm të dëshirojmë të dalim nga ajo madhësi, dhe ta përdorim atë shtytje si trampolinë për të dalë nga trupi, këtu do të futeshim në aeroplanin astral. Ndërsa ëndërrojmë, trupi ynë është në gjumë saktësisht si kur përpiqemi të bëjmë teknikën e udhëtimit astral. Nëse mund ta mbajmë mendjen tonë të pastër dhe të vetëdijshme, atëherë zgjohemi pa zgjuar gjithë trupin, atëherë do ta gjenim veten duke bërë një o.o.b.e. Do të ishte më e thjeshtë sepse trupi tashmë është në gjumë dhe gjithashtu mbrojtjet natyrore që zakonisht ndërhyjnë kur përpiqemi të sjellim udhëtimin astral, dhe nuk mund të qetësohemi siç duhet, ata janë më të qetë, sepse në ëndërr e dini se edhe nëse bieni nuk do të ju dhemb, kështu që lëvizja e energjisë sonë nuk shihet si rrezik, por si një fakt natyror. Për këtë arsye, nëse gjatë një ëndrre të kthjelltë vendosni të lëvizni energjinë tuaj jashtë dimensionit të ëndrrës dhe prandaj vendosni me qëllimin për të bërë një udhëtim astral, mund të ndodhë që nga ëndrra të kaloni në një o.o.b.e. Pra, nuk është se ëndrra shndërrohet në oobe, por përdor ëndrrën për të qenë në gjendje të dalë në astral, por atëherë astrali është real, kështu që nuk është një ëndërr e thjeshtë. Nga ana tjetër, ndonjëherë ndodh edhe e kundërta, domethënë ju filloni të praktikoni teknikën për udhëtime astrale dhe jeni gati të largoheni, por për fat të keq përfundoni të bini në gjumë dhe prej andej filloni të ëndërroni. Kështu që rrezikoni të hutoheni, sepse në të vërtetë po dilnit në astral, por më pas ju ra në gjumë dhe e gjetët veten në ëndërr, dhe atë që filloi si një o.o.b.e. befas shndërrohet në një ëndërr, me rrezikun e ngatërrimit të dy përvojave. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje të gjitha detajeve që ju lejojnë të kuptoni nëse ishte një përvojë e vërtetë apo thjesht një ëndërr.

Studenti: Përshëndetje Engjëll! Faleminderit shumë për këto mësime! Për udhëtimin astral nuk mund ta kuptoj nëse i bëj vërtet ato ose nëse thjesht imagjinoj duke fluturuar nëpër shtëpi ose qiell. Unë shoh gjëra të bukura, por nuk e dëgjoj parakolpin që thuhet se dëgjohet kur të lësh trupin.

Angel: Përshëndetje! Më tregoni për llojin tuaj oobe, kështu që unë mund t’ju them nëse është e vërtetë apo jo.

Studenti: Unë isha duke fluturuar në shtëpi pastaj dola jashtë dhe pashë një kodër me pamje nga një liqen plot me lule shumëngjyrësh. Ndjenja ishte e bukur.

Angel: A është vërtet kjo kodër jashtë shtëpisë tuaj?

Studenti: Jo ashtu, por i ngjashëm: liqeni është aty por jo me lulet brenda.

Faqja 2 nga 11

Angel: Në udhëtimet astrale mund të shihni saktësisht se çfarë është në realitet, kështu që nëse keni parë gjëra që nuk janë në realitet jashtë shtëpisë tuaj, nuk keni qenë në astral por në ëndërr, kështu që është fantazi.

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Një vajzë një ditë më tregoi për një udhëtim astral që bëri shoqëruesi i saj. Në këtë udhëtim astral ishte një vajzë që filloi të ikte, ai vrapoi pas saj dhe ajo u fsheh pas një muri në një dru. Ai më pas arriti ta gjente, e pyeti se çfarë mbante dhe pas një kohe ajo i tregoi asaj që ajo nuk kishte asgjë. Ai i thotë asaj se emri i saj është Kiara dhe se ajo njeh një person që është shumë i rëndësishëm për të dhe nga përshkrimi i këtij personi ajo dukej të ishte njësoj si unë (emri im nuk është Kiara). Partneri i saj më pas i tregoi asaj një foto nga unë dhe ai u mahnit duke i thënë asaj se unë isha unë. Nuk mbaj mend asnjë nga këto, a mund të jetë edhe ky oob? Apo një ëndërr?

Angel: Përshëndetje! Fatkeqësisht e gjithë kjo ishte një ëndërr. Fakti që ai po e “ndiqte” këtë vajzë, se ajo fshihej pas një muri, se ajo kishte diçka në dorë e kështu me radhë, janë të gjitha detajet që tregojnë se është një ëndërr; konfirmimi është se ju nuk mbani mend asnjë nga këto, prandaj ju nuk mbani mend të ikni, keni takuar atë djalë, etj., vetëm se nuk ishit në detyrë së bashku, por ishte thjesht ëndrra e tij. Pavarësisht nëse ishte një ëndërr paramartesore apo diçka tjetër është çështje tjetër, por sigurisht që nuk ishte një detyrë.

Studenti: Përshëndetje Engjëll! Për të kuptuar më mirë, a është e nevojshme të jetoni momentin e daljes nga trupi për ta identifikuar atë përvojë si oobe? Sepse, për shembull, një mbrëmje u përpoqa ta bëja një dhe u gjenda direkt në një fshat në Italinë qendrore. Ishte natë dhe unë isha me një student të ACD (nuk kisha asnjë mënyrë ta kontrolloja se kush është); Dyshoj se ka qenë një ogur dhe jo një ëndërr e kthjellët, përveç faktit se gjatë përvojës unë “e morra” atë dhe ne fluturuam poshtë një shpate / lugine për t’i shpëtuar një situate të paqartë dhe nga disa individë. Pastaj në një çast ne teleported në shtëpinë e saj dhe për ta thënë të shkurtër “u ktheva” në shtëpi.

Angel: Ju nuk do ta vini re gjithmonë kohën e daljes ose kthimit kur jeni duke luajtur një detyrë. Por ajo që ju keni thënë është sigurisht një ëndërr. Në fakt unë ju pyes: a ka ky person kujtimet tuaja të njëjta? Vetëm për shkak se në ëndërr dikush ju ka thënë që jeni student i ACD nuk do të thotë se ka qenë një përvojë e vërtetë, kjo sepse në ëndrrën tuaj personazhet thonë atë që dëshironi të dëgjoni, atë që dëshironi ose atë që keni frikë më së shumti, sepse është e juaja ëndërroni dhe kontrollohet nga emocionet tuaja pa ndjenja. Pra, nëse ëndërroni që një person ta identifikojë veten si një student të ACD, nuk do të thotë se ai është real.

Studenti: Fatkeqësisht nuk mund ta verifikoja, por e dija që ai ishte student, në fakt ne donim ta ndajmë përvojën me të tjerët dhe i dhashë emailin gjatë oobe, por në realitet nuk kam marrë asnjë email.

Angel: Unë e di që eksitimi për të dashur të jetosh një oobë është shumë, por është mirë ta njohësh kur është realitet që kur është vetëm një ëndërr. Nuk dyshoj se në një ëndërr vërtet mund të komunikoni me njerëz të tjerë, por ju po thoni që një personazh që takuat dhe që tha që ishte një student i ACD (por në realitet nuk e dini) kishte një përvojë Oobe me ju, që keni udhëtuar së bashku, që keni shkëmbyer email por që në realitet nuk keni marrë asnjë. Shtë një ëndërr, mos u lëndoni.

Faqja 3 nga 11

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Nëse e kuptoj saktë mekanizmin e të menduarit krijues astral, ai manifestohet “menjëherë”. A është e saktë kjo? Kështu që nëse mendoj se kam një formë fizike do ta “shoh” veten me një trup fizik. Por nëse në astral mendoj se dua të shkoj në darkë me Jezusin, a do të jem në gjendje të kujtoj shpeshtësinë e tij dhe a ka ardhur ai tek unë apo a është fjalimi i mendimit astral në të vërtetë vetëm një fjalim “perceptimi”? Ju pyes këtë sepse në ëndrra mendimi im është shumë krijues në skenarin e ëndrrave dhe frika ime gjithmonë merr formë (për fat të mirë ato janë vetëm ëndrra).

Engjëlli: Midis ëndrrës dhe astralit deti është në mes, sepse astrali është një përvojë e vërtetë dhe brenda tij nuk krijohen skenarë apo situata imagjinare ose të pamundura, vetëm për të menduar në to, ashtu siç ndodh në një ëndërr e kthjellët. Në një ëndërr ju mund të krijoni atë që dëshironi, gjithashtu mund të ëndërroni të hani darkë me hyjnitë sepse fantazia juaj mund të krijojë pamjen e tyre, por kjo nuk do të thotë që ata vërtet hynë në ëndrrën tuaj, dhe se ata vërtet janë ata. Kështu që ata nuk u thirrën mbrapa: ju i imagjinonit ata. Shumë më pak mund të krijoni një fantazi ndërsa jeni në astral. Gjithashtu në astral nuk jeni të uritur dhe nuk mund të shkoni në darkë, thjesht për të qenë të qartë, aq më pak ka restorante në astral ku mund të takoheni për të darkuar së bashku; këto janë vetëm fantazi. Ka nga ata që shpikin, pasi ata kurrë nuk kanë pasur përvoja të vërteta, se në astral ka dyqane ku mund të bëni dyqane, restorante ku mund të hani me miqtë tuaj, shkollat, gjithçka që është në dimensionin fizik, por kjo nuk ndodh eshte e vertete! Ata janë thjesht ëndrra! Kur dilni në astral ju jeni si një entitet, i cili lëviz nëpër mure dhe mund të vizitoni vendet që ju interesojnë më shumë, por nuk jeni fizikisht atje, kështu që nuk shkoni në pazar ose hani, ose bisedoni me njerëz të tjerë. Këto janë ëndrra!

Studenti: Përshëndetje Engjëll! A mund ta përsërisni dallimin midis ëndërrimit të kthjellët dhe oobe? Ju pyes këtë sepse kam qenë në shumë vende që nuk i kam njohur (disa prej tyre i kam takuar më vonë ca kohë më vonë), por isha duke fjetur. A ishte largpamësi (çfarë fjalësh e madhe!), Udhëtim Astral, çmenduri e rastësishme? Jam pak i hutuar.

Engjëlli: Përshëndetje! Gjatë udhëtimit astral ju lini trupin tuaj të shkoni për të parë vendet që ju keni parë tashmë ose që nuk keni parë kurrë, por që mund të njihni si të vërtetë sa më shpejt që të shkoni t’i vizitoni ata gjatë një udhëtimi fizik ose përmes fotografive; sidoqoftë, një ëndërr parafytyruese është kur parashikoni një vend ku më pas do të shkoni të jetojë, por që keni parë gjatë një ëndrre dhe jo gjatë një udhëtimi astral. Në praktikë është parashikimi i një udhëtimi turistik që do të bëni. E gjithë kjo nuk ka asnjë lidhje me ëndrrën e kthjellët, e cila përkundrazi është një moment kur e pranoni se jeni brenda një ëndrre dhe për këtë arsye mësoni të luani me të, për shembull mund të filloni të fluturoni ose të ndryshoni skenarët si më shumë ju pëlqen sepse mësoni të kontrolloni ëndrrën tuaj; kështu që ju gjithashtu mund të zgjidhni të zgjoheni nga gjumi. Dreamndrra e kthjellët, megjithatë, është vërtet një ëndërr, ndërsa udhëtimi astral nuk është një ëndërr, sepse e kupton se është e vërtetë, nuk je vetëm në ëndërr.

Studenti: A ju ndihmon zhvillimi i vëmendjes gjatë ëndrrës të përmbushë udhëtimet astrale?

Engjëlli: Po absolutisht, nëse përmirësoni ëndrrat tuaja të kthjellta, do të jetë më e lehtë për ju t’i përdorni ato për të bërë udhëtime astrale.

Faqja 4 nga 11
Studenti: Përshëndetje Engjëll, unë do të doja të flas me ju për një Udhëtim të supozuar Astral të mi.
E gjitha filloi nga një ëndërr, mendoj se ishte një ëndërr në një ëndërr: ëndërroja që hajdutët kishin ardhur në shtëpi dhe se dera e përparme ishte e hapur. U zgjova nga frika, më erdhi zemra nga fakti që ishte thjesht një ëndërr dhe u ktheva për të fjetur. Në gjumë pata një ndjenjë të çuditshme të ankthit, atë të lënies së derës së përparme të hapur. Më dukej sikur isha në një gjumë të thellë, por ndjeja se “më duhej” të ngrihesha për të mbyllur derën, kështu që u ngrita. Arrita te dera e dhomës së gjumit dhe, në fund të korridorit, ku kishte një rafte këpucësh, më dukej se pashë (pashë shumë të paqartë) një figurë të bardhë. Pastaj, i frikësuar, u tërhoqa për t’u rikthyer, por ajo lëvizje e papritur më bëri të humbja ekuilibrin tim. Atëherë kuptova që nuk kisha trupin tim, ndjeva se binte shumë ngadalë: pashë dorezën e derës, qoshen dhe më në fund dyshemenë. Unë u pezullova në horizontale rreth 50 cm nga dyshemeja, duke parë modelin qeramik, hyrjet midis pllakave. U tmerrova, e ndjeja trupin tim fizik të paralizuar; ngadalë u përpoqa të qetësoja dhe rifitova kontrollin. Të nesërmen në mëngjes shkova për të parë se çfarë ishte në fund të korridorit. Unë kisha lënë në të vërtetë kutitë e këpucëve në raftin e këpucëve që formuan një kullë të vogël të bardhë. Herë të tjera më ka ndodhur të “kam për të udhëtuar” (e ndjej si domosdoshmëri, por që nuk kam dëshirë të bëj), por disi kam bllokuar “fluturimin” në fillim dhe gjatë gjithë kohës që merresha me dyer të hapura që “më duhej” të mbyllet. Cfare mendoni ju A ka derë të hapur një kuptim simbolik?

Angel: Përshëndetje! Udhëtimet Astrale nuk janë si ëndrrat, prandaj nuk kanë kuptime simbolike ose të interpretueshme. Në fakt, unë me të vërtetë besoj se e jotja nuk ishte një udhëtim astral, sepse gjithçka që më the, u referohet tipareve të një ëndrre. Prandaj është e rëndësishme të dini se si ta njohni një ëndërr nga një udhëtim i vërtetë astral dhe në rastin tuaj mendoj se ishte një ëndërr.

Studenti: Mbaj mend që në ëndrra të caktuara që i kisha deri para disa vitesh ecja në errësirë ​​në shtëpi, më pas u bëra i vetëdijshëm se ishte një ëndërr dhe ndihesha shumë e rëndë, aq shumë sa që mezi mund të ecja. Duke ditur udhëtimet astrale, por kurrë nuk i kam jetuar ato, unë i interpretova këto përvoja si një udhëtim astral, në të cilin, duke qenë i vetëdijshëm për trupin tim, unë peshova veten dhe u ktheva: a mendoni se është e mundur?

Angel: Siç e keni thënë, këto janë ëndrra, sepse udhëtimi astral është shumë i ndryshëm nga ky i fundit: ato janë përvoja të vërteta. Pavarësisht nëse e kuptoni që jeni astral apo jo, ka ndjesi të sakta që nuk mund të injorohen; përkundrazi në ëndrrën tuaj u bëtë e rëndë vetëm pasi menduat për të, një detaj i rëndësishëm ndër të gjithë të tjerët për të konfirmuar më shumë se ishte një ëndërr. Për më tepër, udhëtimi astral nuk është një interpretim, por një përvojë aktuale, kështu që juaji ishte një ëndërr.

Studenti: Nga çfarë varet suksesi i oobe?

Angel: Varet nga energjia që keni, sa e qetë jeni, sa i besoni asaj që po ndodh, si dhe shkëputja juaj nga frika.

Studenti: Kur ndodh të dilni në astral, a mund të largoheni edhe për një kohë të gjatë apo të rrezikoni të humbni shumë energji?

Angel: Frika për të humbur shumë energji është problemi i fundit që duhet të na prekë, dhe kjo vlen për çdo teknikë që duam të praktikojmë. Ne e marrim energjinë pikërisht për të qenë në gjendje ta përdorim atë për të marrë përvoja, sigurisht jo për ta mbajtur atë në dritaren e dyqanit. Trupi juaj i njeriut ka një sens të shkëlqyeshëm të mbijetesës, në fakt nëse percepton një rënie të energjisë që shkon përtej llogaritjeve të tij, ai do të bllokojë atë sistem i cili, në këtë rast, menjëherë do t’ju sjellë përsëri në trupin tuaj.

Faqja 5 nga 11

Edhe nëse keni dashur të vraponi për ditë të tëra pa ndaluar asnjëherë, e dini që trupi juaj, në pamundësi për të duruar tendosje, do të bllokonte garën për shkak të lodhjes dhe, nëse dëshironi apo jo, do të keni bllokime në këmbë që do t’ju parandalojnë të vraponi përtej kufirit që mund të duronit. Sigurisht që trupi nuk do të presë të vdes vetëm për të përmbushur dëshirën tuaj për të kandiduar për ditë të tëra. Për të njëjtën arsye, nëse keni dashur të qëndroni jashtë trupit për një kohë të gjatë, ju mund ta bëni këtë vetëm derisa burimet që mund të shfrytëzoni për një oobe janë pothuajse në kufi, por kjo nuk do të thotë që nëse e tejkaloni atë kufi, atëherë do të vdisni: trupi do t’ju thithte brenda tij shumë kohë para përfundimit të furnizimit me energji. Shtë pak a shumë si njoftimi që shihni në makinë kur ju thotë se benzina po mbaron: nuk ju tregon se kur është përfunduar tashmë, edhe nëse ju bën të dukeni sikur gati do të ndaleni; paralajmërimi fiket shumë përpara se makina të fiket, kështu që ju keni mjaft kohë për të gjetur stacionin më të afërt të karburantit për t’u furnizuar nga karburanti. Më mirë akoma, trupi juaj fizik sinjalizon fundin e udhëtimit tuaj astral shumë më herët – shumë shpejt – përpara se energjia juaj e përdorshme të përfundojë plotësisht. Kështu që ju mund të qëndroni jashtë trupit për një kohë të gjatë vetëm nëse keni shumë energji pranike që ju lejon të zgjasni kohëzgjatjen e oobës, përndryshe do të ktheheni brenda brenda sa më shpejt që trupi të vendosë që energjia për të shpenzuar në oobe ka mbaruar. Shtë normale, pra, që pas kthimit nga udhëtimi astral të ndjeheni pak të lodhur, kështu që ju mund të dëshironi të shëroheni duke bërë disa orë gjumë, por asgjë më shumë; kështu që nuk ka nevojë të shqetësohet.

Studenti: Atëherë trupi mbron veten e tij, është në interesin e tij.

Angel: saktësisht. Gjatë përvojave të mia kam praktikuar të kem shumë intensiv oobe, duke u përpjekur të përpiqem të qëndroj jashtë sa më gjatë që të jetë e mundur, por ka qenë vendimi im që ta dal veten jashtë gjithnjë e më shumë. Kur u ktheva në trup u ndjeva shumë e lodhur, pushova për disa orë dhe pastaj u bëra si e re. Sigurisht, gjumi nuk mund t’ju japë energji pranike, kështu që për të rikuperuar energjinë që duhet të meditoni, por udhëtimi astral harxhon më pak energji nga sa trupi juaj dëshiron që ju të besoni. Theështja është se trupi, për t’ju lejuar të dilni në astral, kërkon që të keni shumë më shumë energji nga sa do të shpenzonit në të vërtetë, për këtë ju duhet të meditoni, në mënyrë që të thithni shumë energji që mund të përdorni më pas për të bërë oobe të qëndrueshme.

Studenti: Ju thatë që trupi mban energji kur keni frikë. Ai nuk dëshiron të shkëpusë shpirtin dhe për këtë arsye ruan. Por unë mendoj për ata njerëz, për shembull në luftë, të cilët edhe pse kanë një frikë të jashtëzakonshme, ende vdesin në momentin e vdekjes dhe shpirti shkëputet. Pse trupi nuk mban në ato raste?

Angel: Kjo nuk ka asnjë lidhje me udhëtimet astrale. Kur trupi është gati të vdesë, sepse keni një sëmundje ose sepse vriteni nga një plumb, një thikë apo çfarëdo që të jetë arma, nuk mund ta mbajë shpirtin thjesht sepse trupi po vdes dhe nuk ka as aftësi dhe as interesi i mbajtjes së shpirtit ndaj vetvetes, pasi që po vdes. Udhëtimi Astral nuk do të shkojë në luftë, nuk është vdekje, nuk ka kuptim ta krahasojmë vdekjen në luftë me një oobe. Gjatë një deti, trupi fizik nuk rrezikon asgjë, sepse është i shtrirë në shtratin e rehatshëm dhe të ngrohtë; nuk ka njeri që do t’ju tregojë një pushkë ndërkohë, gjithashtu sepse nëse do të ndodhte kështu, shqetësimi juaj sigurisht që nuk do të ishte frika e udhëtimit astral.

Studenti: Përshëndetje Engjëll, përshëndetje të gjithëve. Më ka rastisur ta ndjeja trupin tim duke vibruar për disa netë kohë më parë, ndërsa isha në gjysmë të gjumit. Ishte një dridhje aq e fortë sa të mendoja për një tërmet, por atëherë kuptova se ishte trupi im. Diku kam lexuar se është një fillim astral, por dëshiroj t’ju kërkoj konfirmim. Shtë O.O.B.E. apo janë thjesht nerva që ndoshta kontraktohen? Na vjen keq për pyetjen marrëzi. Falemnderit.

Faqja 6 nga 11

Angel: Përshëndetje! Po është e saktë, këto ndjesi fizike janë fillimi i një udhëtimi astral. Kur ajo ju ndodh përsëri, përpiquni të qëndroni në mendime dhe të qëndroni të qetë, në mënyrë që të shijoni udhëtimin astral.

Studenti: Kur filloni një oord spontan dhe nuk mund të dilni nga trupi, a ndodh kjo sepse nuk keni energji të mjaftueshme për të dalë plotësisht?

Angel: Saktësisht, kur jeni gati të bëni një detyrë, por nuk mund të dilni, mund të ndodhë sepse frika ju bllokon brenda, ose sepse nuk keni energji të mjaftueshme për të përfunduar daljen. Sidoqoftë, nëse është detyra juaj e parë, mund të jetë edhe tensioni i thjeshtë fizik që ju bllokon, gjë që ndodh kur trupi është shumë i tensionuar dhe energjia nuk mund të rrjedhë mirë. Kështu që pushoni dhe lërini të shkoni. Nëse pavarësisht gjendjes tuaj të mirë mendore, megjithatë, nuk dilni në astral, kjo varet nga sasia e ulët e energjisë: prandaj, siguroni dhe rritni seancat tuaja të meditimit për të mbushur veten me energji dhe të jeni më të përgatitur për udhëtimin e ardhshëm astral.

Studenti: Por, duke qenë spontan, pse fillon nëse trupi tashmë e di se nuk ka energjinë e duhur?

Angel: Në radhë të parë sepse nuk thuhet se problemi është me të vërtetë mungesa e energjisë, pasi mund të jetë edhe frika që ju bllokon, dhe kjo nuk varet nga sa energji keni, por sa intensivisht e parandaloni veten të jetoni këtë përvojë të re . Për më tepër, udhëtimi astral shtyhet nga unë, nga Vetëdija juaj që dëshiron që ju të jetoni këtë përvojë, jo aq shumë nga trupi fizik, prandaj mund të filloni një oobe edhe nëse trupi nuk pajtohet plotësisht sepse ishte ju që e zgjodhët, si Vetëdija, jo trupi.

Studenti: wouldfarë do të ndodhte nëse do të kisha pak energji, domethënë, nëse do të kisha filluar të meditoja dhe të bëja aksidentalisht një udhëtim astral duke konsumuar shumë energji? A do të thahem? A duhet t’i filloj të gjitha përsëri?

Angel: Nuk do të kthehesh mbrapa dhe me radhë dhe nuk do të thahesh, mos i ke këto frikë. Udhëtimi Astral është një përvojë natyrore, në të vërtetë edhe njerëzit që nuk meditojnë dhe nuk praktikojnë mund të bëjnë udhëtime të pavullnetshme astrale ndonjëherë, kështu që nuk ka asnjë rrezik. Do të konsumonit pak energji, por vetëdija dhe përvoja do të rriten shumë tek ju, duke evoluar vetëdijen tuaj. Prandaj ia vlen, sepse ne nuk meditojmë si qëllim në vetvete, por të evoluojmë dhe të kemi përvoja, kjo është arsyeja pse nuk ka asnjë problem nëse konsumoni pak nga energjia juaj gjatë një udhëtimi astral: është e nevojshme për këtë! Energjia përdoret për t’ju dhënë mundësinë për të patur përvoja, për të praktikuar teknika që do t’ju çojnë në rezultate të cilat, përndryshe, nuk do të mund të arrisnit pa energji. Gjatë një oobe ju nuk konsumoni të gjithë energjinë që keni në trupin tuaj, ose gjithçka që keni grumbulluar deri tani duke medituar, do të ishte e tepërt. Do të keni mundësi të rikuperoni shpejt energjinë që keni konsumuar gjatë përsiatjeve që do të bëni gjatë kthimit tuaj. Pra, mos filloni përsëri, por vazhdoni me më shumë përvoja.

Faqja 7 nga 11

Studenti: Ndoshta pyetja nuk ka të bëjë plotësisht me udhëtimet astrale, por në javët e fundit kur praktikoj vetë-shërimin kam tendencë të arrij në një gjendje pothuajse paralize (si ajo që arrij kur përpiqem të dal në astral edhe nëse tani për tani nuk mundem). Trupi është i palëvizshëm dhe unë mund të qëndroj si kjo edhe për më shumë se një orë dhe unë mund të perceptoj lëvizjet e energjisë brenda meje në një mënyrë shumë të detajuar. Nëse do ta merrja këtë gjendje në ekstrem dhe do ta vëja qëllimin tim, a mund të bëhet një trampolinë dalëse? Faleminderit Engjëll.

Angel: Absolutisht po, kështu që vazhdoni siç jeni duke bërë sepse është një mjet i shkëlqyeshëm për ta bërë atë!

Studenti: Një ditë para ditës së djeshme isha pothuajse jashtë trupit tim, ndjeja gjithçka, sidomos përmasat. Ndjeva këmbët astrale dhe gjithçka, por koka ime po më bllokonte, nuk mund të shkëputej; ishte edhe kjo mungesë energjie?

Angel: Gjatë një udhëtimi astral, nuk keni pse të detyroni energjinë jashtë, por duhet ta lini veten të shkojë, sepse nëse forconi shumë, trupi fillon të ndjehet në rrezik dhe rikthen energjinë e tij, duke interpretuar të gjitha këto si një kërcënim. Për këtë arsye ju duhet ta lini veten të shkojë, në mënyrë që energjia të rrjedhë dhe të shkëputet dhe të dalë nga trupi butësisht. Koka është pjesa më e vështirë për t’u shkëputur sepse është zona e trupit ku energjia është më e “ngurtë” dhe e ka më të vështirë të lëshohet dhe të rrjedhë jashtë trupit. Keni më shumë durim dhe relaksohuni, duke e lënë kokën ngadalë të dalë gjithashtu.

Studenti: Përshëndetje Engjëll! Për të kryer më mirë një udhëtim astral, a mund të ndihmojë dhe njohja dhe praktikimi i lëvizjeve të jashtme të energjisë?

Angel: Po, larg, por jo vetëm lëvizjet e jashtme, por edhe ato të brendshme.

Studenti: Unë mendoj se përvojat si udhëtimi astral përmirësojnë teknika të caktuara, siç janë lëvizjet e energjisë.

Angel: Sigurisht, në fund çdo teknikë përmirëson dhe forcon të tjerët. Më vjen mirë që e vët re.

Studenti: Kur dilni në astral, sa kohë duhet për tu rikthyer në trup?

Angel: Energjia nuk del nga trupi me shpejtësi ekstreme, kështu që edhe për të rihapur duhet disa sekonda, edhe nëse në këtë moment ato mund të duken të gjata, edhe nëse është shumë më e shpejtë dhe më e lehtë të ri-hyni në trup sesa të dilni prej tij. Nëse dëshironi të përcaktoni sasinë e kohës, duhen disa sekonda, por me të drejtë duhet të lejoni që kthimi të funksionojë pa probleme dhe më pas të merrni kohën tuaj, pa pasur ankth dhe të vendosni shumë nxitim në të. Jetë i sigurt se nuk ka asnjë mënyrë që të mbërthesh jashtë, tashmë në parimin që nuk je jashtë trupit por gjithmonë ke mbetur brenda: ajo që del është vetëm një hetim i energjisë tënde të vetëdijshme falë së cilës ju shikoni të dorës së parë si të ishe, por në realitet ti je shpirti që ka mbetur brenda. Prandaj varet nga rasti: në përgjithësi, kthimi mund të jetë shumë i shpejtë, pothuajse i menjëhershëm, veçanërisht nëse do të ishte trupi që vendosi t’ju kthejë dhe të prishë përvojën tuaj, ndonjëherë në më të bukurën; në vend të kësaj, kur vendosni të doni të ktheheni, mund të zgjasë disa sekonda, por jo më shumë.

Faqja 8 nga 11
Gjatë eksperiencave të para është normale të keni frikë të mos mund të rihyeni, të gjithë e kaluam atë, por sigurohuni që të rihyni përsëri në trup dhe, në fakt, me kalimin e kohës do t’ju shqetësojë të rihyni brenda kaq shpejt, sepse do të dëshironi të qëndroni më shumë në astral dhe jo do të dëshironit të ktheheshit. Zakonisht është trupi që ju bën të riktheheni para se ta dëshironi, prandaj do të jetë gati t’ju mirëpresë dhe të thithni brenda dhe kthimi do të jetë shumë i shpejtë, ndonjëherë i menjëhershëm, aq shumë sa që nuk do të mbani mend kalimin. Herë të tjera, kur mund të qëndroni jashtë më gjatë pa trupin që ju thith menjëherë, do të afroheni me trupin tuaj dhe do të mendoni se dëshironi të ktheheni: në disa sekonda do të ktheheni. Mos u bëni me nxitim, jepini trupit tuaj sekondat që i duhen për të thithur qetësisht sondën e energjisë dhe për ta bërë atë të rrëshqasë pa probleme në vetvete. Ndonjëherë ju mund të keni ëndërruar të bjerë ose të bjerë në zbrazëti dhe të zgjoheni me një fillim, të frikësuar dhe ndoshta edhe me një zemër të rrahur. Ndodhi sepse në atë moment energjia juaj po lëvizte dhe me siguri po rrjedh edhe nga trupi, por kur ajo kthehet shumë shpejt – dhe jo rrjedhshëm – nxitimi frikëson trupin dhe zemra ndodh pounding. Asgjë serioze, natyrisht, por është pak e bezdisshme dhe kohët e para mund të jenë të frikshme.

Studenti: Pra, sa herë që ëndërroj të bie në pavlefshmëri, në të vërtetë po bëj një udhëtim astral?

Angel: Jo domosdoshmërisht. Unë thashë që energjia juaj po lëviz dhe se mund të jetë fillimi i një dalje, por kjo nuk ndodhi domosdoshmërisht. Energjia lëviz vazhdimisht por rrjedh butësisht, kështu që ju nuk e vini re, është e natyrshme. Sidoqoftë, kur jeni në gjumë ose në gjumë dhe një lëvizje shumë e shpejtë dhe e fortë ndodh brenda jush, ju zgjoheni me një fillim nga frika për ndjesinë e papritur të dhënë nga energjia. Mund të ndodhë.

Studenti: Përshëndetje Engjëll. A ka një kohë kur një person mund të jetë i gatshëm të kryejë teknikat e udhëtimit astral?

Angel: Në të vërtetë, çdo kohë është e mirë dhe nuk keni pse të prisni më gjatë, mund të vendosni të bëni një Oobe kur të doni, pa u kufizuar nga frika ose besimi se diçka duhet të ndodhë për t’ju njoftuar se jeni gati. Tani ju jeni gati, nëse dëshironi.

Studenti: Për të provuar të bëjmë një udhëtim astral, duhet të presim derisa të kemi grumbulluar energji apo mund të provojmë menjëherë?

Angel: Absolutisht, duhet të provohet menjëherë, sepse kurrë nuk do të keni grumbulluar energji të mjaftueshme nëse filloni me këtë supozim. Suksesi i një udhëtimi astral nuk varet vetëm nga energjia, por nga trajnimi në teknikë dhe shkëputja e frikës, kështu që unë ju këshilloj që të filloni menjëherë dhe të mos shtyni; nuk ka rëndësi nëse nuk dilni në provën e parë, sepse sa më shumë të stërviteni aq më mirë do të bëheni dhe do të bëheni gjithnjë e më të njohur. Provojeni dhe provojeni përsëri.

Studenti: wouldfarë do të ndodhte nëse kjo energji që unë përdor, ndërsa udhëtoj jashtë trupit, u shkatërrua papritmas?

Angel: Do të zgjohesh brenda trupit tënd, në shtratin tënd. Shpirti nuk del nga trupi, kështu që nëse energjia që keni përdorur si sonda u shkatërrua, më së shumti do të ndjeheni pak më të lodhur dhe do të duhet të rikuperoni energjinë duke medituar, por asgjë serioze. Sidoqoftë nuk është aq e thjeshtë sa të ndodhë, sonda juaj është e sigurt.

Faqja 9 nga 11

Studenti: A ka ndonjë ndryshim në bërjen e një borie gjatë ditës apo në mbrëmje?

Angel: Jo, gjatë përvojave të mia nuk kam gjetur ndonjë ndryshim, megjithëse është përgjithësisht më e lehtë ta bësh atë herët në mëngjes sepse – nëse ke një zakon të shkoni të flini herët – mund të jetë faza e përsosur në të cilën trupi juaj hyn paralizë sepse akoma nuk dëshiron të ngrihesh por mendja jote është më aktive në përvojat shpirtërore.

Studenti: Unë deklaroj që unë kam kaluar tre udhëtime astrale dhe një ndërsa isha zgjuar, dhe para se të njihja ACD ishte e tmerrshme si një ndjesi sepse më frikësoi shumë për të dalë nga trupi, tani falë juve është më mirë. Dua t’i bëj, kurioziteti është i madh, por gjithmonë i bëj vetes një pyetje: pse dua t’i bëj gjithmonë gjatë ditës dhe jo natën?

Angel: Bëni atë gjatë ditës, cili është problemi? Nëse nata ju frikëson, atëherë bëni atë gjatë ditës. Mos u shqetësoni, kur të ndjeheni më të guximshëm, atëherë do të filloni t’i kryeni ato edhe natën.

Studenti: Kur ka një stuhi të keqe në zonën time me vetëtima, bubullima, etj., A është e kujdesshme të dilni në astral (nëse do të ishte e mundur) apo të paktën në momentet kur fillojnë stuhitë? A ka raste kur është më mirë të mos i bëni ato nëse kushtet e jashtme të motit nuk janë të favorshme?

Angel: Mos u shqetëso, moti nuk llogarit për drejtimin e oobës dhe mund të kesh një udhëtim të mirë astral pavarësisht nga moti i jashtëm. Ju mund të luani një oobe ndërsa ka një stuhi, si dhe kur ka një diell të bukur; nuk ka asnjë rrezik që mund të vrapoje, asgjë negative nuk do të të ndodhë me ty.

Studenti: Përshëndetje të gjithëve. Doja të dija nëse është e mundur të hysh në paralizë edhe gjatë ditës dhe më pas të jem në gjendje të dal në astral. Për shembull, unë jam në punë dhe dua të provoj, a është e mundur?

Angel: Përshëndetje! Do të ishte shumë mirë, por nuk është aq e lehtë! Të dalësh në astral në vetvete është një teknikë që kërkon kohë, sepse i duhet trupit që të flejë, pra pikërisht në paralizë. Mos mendoni për astralin pasi ato i tregojnë brenda filmave, ku edhe para se të mbyllni sytë tashmë jeni duke fjetur dhe energjia juaj tashmë është jashtë trupit tuaj. Në punë jeni në një Ulët të rëndë dhe nuk mendoj se keni mundësinë të shtriheni për të mundur të flini trupin dhe të keni sukses në det. Prandaj është një nga teknikat e pakta që mund të bëhet vetëm në shtëpi dhe jo ndërsa jeni jashtë dhe rreth, në punë, etj.

Studenti: Kur takova ACD, dëshira ime ishte të zhvilloja komunikim me Zotin dhe mendova se gjithçka tjetër nuk më shqetësonte; tani filloj të kuptoj se për të ditur ju duhet të eksperimentoni drejtpërdrejt përmes përvojës së shpirtit, kështu që ndonjëherë e gjej veten në vende ose të shoh diçka që nuk e di dhe që gradualisht merr formë. Shtë sikur të shkoja rastësisht në ndjenjën e energjisë që del sikur të ishte oobe: Nuk e pres atë dhe trupi im e përjeton si rënie dhe më largon nga ai moment i thellësisë që kam gjatë meditimit. Në kuptimin, kur nuk ndjehem i ndarë nga pika në të cilën jam duke medituar, por jam plotësisht e përqendruar atje, ndodh diçka që shoh, por menjëherë ndjesia fizike e rënies dhe humbas gjithçka. Si të mos shpërqendrohesh nga trupi?

Faqja 10 nga 11

Angel: Duhet vetëm trainim. Me praktikë do të mësoni të relaksoheni trupin tuaj dhe ta lini veten të shkojë pa u shpërqendruar. Ai do të kuptojë dhe nuk do t’ju bllokojë më përvojat. Shtë një punë që duhet të bësh brenda vetes.

Studenti: Pra, relaksimi, qëllimi dhe energjia janë tre përbërësit kryesorë?

Angel: saktësisht. A keni vënë re se si oobe ngrin nganjëherë dhe mbërthehet brenda trupit ose gjysma jashtë dhe gjysma brenda? Kjo ndodh sepse nuk ka energji të mjaftueshme, kështu që nëse vendosni më shumë përpjekje në të, trupi mund të mendojë se është diçka negative dhe do të fillojë të ngurtësojë dhe lëndojë ju; nëse e lini veten të rrjedhë, e lini veten të shkojë me relaks, është e mundur që të dilni ose të ktheheni brenda dhe të provoni përsëri kur jeni më të ngarkuar. Nuk mund të bësh sot? Provo përsëri nesër. Nuk mund ta bësh? Provo përsëri. Ende nuk mund ta bëj? Pastaj provoni përsëri. Në A.C.D. nuk ka asnjë “Nuk mundem”, nëse provoni, mundeni, kështu që ose mundeni ose nuk e keni provuar me të vërtetë. Gjithçka është në gjendje mendore dhe në përgatitje, në vetvete teknika është e lehtë por kjo varet nga sa ju angazhoheni në përgatitje. Do të shihni që do të jetë më mirë!

Studenti: happensfarë ndodh nëse dikush shkon në astral dhe pastaj bie në telefon, ose zilja, ose ata ju thërrasin? Happensfarë ndodh nëse dikush shqetësohet?

Angel: Nëse telefoni juaj tingëllon, ju zgjon ose aktivizohet ndonjë tërheqje tjetër, thjesht zgjoheni. Sonda e energjisë që ishte jashtë trupit do të kthehet brenda shumë shpejt, dhe thjesht do të hapni sytë dhe do të zgjoheni, siç ndodh kur zgjoheni nga një ëndërr.

Studenti: Faleminderit … prandaj mos u shqetëso …

Angel: Jo, absolutisht, nuk ka asgjë nga të kesh frikë, dhe me përvojë do ta kuptosh.

Studenti: Ju thatë më herët se frika e pavetëdijshme është ajo që trupi juaj fizik ka për të humbur pjesën e tij energjetike. Në këtë rast, thjesht sepse është pa vetëdije, si e kapërceni atë?

Angel: Frika e kapërcen atë me kohën, duke u përpjekur dhe provuar përsëri, duke kuptuar që oobe nuk mund të të dëmtojë ty, se nuk mund të vdesësh gjatë një udhëtimi astral. Ki besim te Zoti, sepse duke i besuar atij do të jesh i sigurt se asgjë e keqe nuk do të të ndodhë me ty gjatë një deti, për këtë arsye do të jesh më i qetë dhe do ta lësh veten të shkojë në përvojë.

Studenti: Një ditë pothuajse kam arritur të bëj një udhëtim astral, por vetëm pjesërisht. Unë vetëm mund të lëshoj gjymtyrët; koka mbetet e bashkangjitur, sikur të ishte strumbullari. Kam pasur edhe shumë ëndrra të kthjellta, nuk i kisha pasur kurrë më parë. Si mund të përmirësohem për të arritur shkëputjen e plotë?

Faqja 11 nga 11

Angel: Besim në veten tënde dhe të mos kesh shumë nxitim ose frikë. Shkëputja hera e parë është shumë e veçantë për trupin tuaj fizik dhe mund të duket e frikshme. Ju e dini që nuk është e rrezikshme, por trupi juaj ka një mbrojtje natyrore shumë të fortë që aktivizohet vetë dhe mund të bllokojë rrjedhjen e energjisë, prandaj përpiqet ta ndalojë atë dhe ta mbajë brenda vetes. Nëse jeni me nxitim dhe përpiqeni të shkëputeni me forcë, trupi juaj do të besojë se është diçka negative dhe prandaj do të bllokojë gjithçka; nëse në vend të kësaj pushoni, edhe nëse kërkon kohë dhe mund të duket shumë e ngadaltë në atë moment, shkëputja do të jetë më e ëmbël dhe trupi juaj do të kuptojë që ju e dëshironi atë dhe që për këtë arsye nuk ka asgjë për t’u frikësuar, sepse nuk është diçka negative. Në këtë mënyrë ai do t’ju lejojë ta keni këtë përvojë dhe pak nga pak ai do t’u besojë gjithnjë e më shumë vendimeve, zgjedhjeve tuaja dhe – kur doni të bëni një përvojë tjetër – ai nuk do t’i rezistojë më.

Studenti: Unë jam përpjekur për vite me radhë dhe vetëm me meditimin tuaj po kam rezultate në një kohë kaq të shkurtër. Unë kurrë nuk kam pasur përvoja “paranormale” në të kaluarën dhe është e shkëlqyeshme t’i kem tani. Unë kurrë nuk mund t’ju falënderoj sa duhet.

Angel: Jam shumë i lumtur për këtë! Pak nga pak do të keni mundësi të njiheni më mirë me praktikat që unë mësoj, dhe padyshim që do të bëheni më të mirë në praktikimin e tyre dhe zbatimin e tyre për nevojat tuaja.

Studenti: Unë u përpoqa të bëja një detyrë. Energjia kishte dalë nga shpina, këmbët, krahët dhe qafën, ndërsa dilte nga koka me vështirësi. Trupi im ishte zhytur dhe unë isha shumë nxehtë. Por nuk mund të dilja nga trupi. Pyetja ime: a nuk e kam bërë teknikën siç duhet apo ende nuk kam energji të mjaftueshme?

Angel: Ashtu siç thashë më parë, po dilnit, por ju ngecët në kokë sepse është pjesa më e vështirë për të dalë, kështu që ju duhet të relaksoheni më shumë dhe ta lini veten të shkoni. Po të kisha më shumë energji do të kishte qenë më mirë. Meditoni më shumë dhe provoni përsëri, do të bëhet më mirë dhe më mirë.

Studenti: Kam provuar disa herë të bëj një kumtesë, por nuk mund të shkëputem, edhe nëse shoh ngjyrat dhe kam perceptime shumë të paqarta. Mund të jetë që megjithatë një pjesë e vogël e energjisë sime të fiket?

Angel: It’sshtë e mundur që në ato momente të ndodhë, por duhet të punosh shumë më tepër. Për sot kemi përfunduar, por nëse keni pyetje të tjera mund t’i dërgoni në seksionin e duhur duke klikuar këtu, kështu që unë do t’i përgjigjem të gjitha pyetjeve tuaja në udhëtimin astral dhe do t’i lexoj përvojat tuaja në lidhje me këtë temë.

Studenti: Faleminderit Angel, ishte një mësim i shkëlqyeshëm!

Studenti: Ju faleminderit shumë, më desh shumë për të kuptuar më mirë këto tema që më frikësuan pak …

Studenti: Mësim Fantastik i Angel, çdo ditë mësoj diçka të re. Nuk mund të pres që të marr pjesë në mësimin tjetër!

Studenti: Shumë faleminderit, natën e mirë të gjithëve.

 

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/70839) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 11 nga 11. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]