Disponibile in:

78 – Pyetjet në lidhje me jetën e kaluar – Kalimi i kujtimeve dhe arsyet për jetën (pjesa 2)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 10

Angel: Mirësevini djema! Sot ne mund të thellojmë së bashku temën e jetëve të kaluara.

Studenti: Përshëndetje Engjëll, do të filloj menjëherë me pyetjen e parë. A është e mundur të kujtojmë momentin e lindjes sonë? Ky është momenti i saktë kur futemi në trupin tonë fizik në këtë jetë? Mund të kujtoni edhe për jetën e kaluar? E pyes sepse më ka ndodhur të kujtoj momentin e lindjes së kësaj jete. Ai zgjati 10 sekonda, nga sa e “pashë” atë, ishte e shkurtër, por e bukur si një përvojë që ishte më shumë një vizion / kujtesë. A është e mundur që kujtime të caktuara, madje edhe të jetës sonë të kaluar, të shfaqen në mënyrë spontane dhe të dalin për të na treguar diçka? Për shembull, kujtimin e lindjes time e shoqërova me një rilindje të vërtetë. Ishte shumë e këndshme pasi mbaj mend, sepse ndihesha prezente në atë moment dhe vërtet përjetova daljen nga barku i nënës sime … ishte vërtet e pabesueshme dhe prandaj mund ta imagjinoj se si do të jenë kujtimet e jetës së mëparshme.

Angel: Përshëndetje! Po, është e mundur të mbani mend momentin e saktë të lindjes së dikujt. Ka nga ata që kujtojnë lindjen e tyre të kësaj jete me fije dhe me shenjë, aq sa mund të konfirmohen nga prindërit e tyre. Zakonisht, kujtimi i lindjes së një personi ndodh në mënyrë spontane, pasi nuk është çështje e kujtimeve të jetës së kaluar, ose e rimishërimit, të cilat janë më komplekse për t’u mbajtur mend. Për rrjedhojë, për të kujtuar jetën tuaj të kaluar ose lindjen e tyre, ju këshilloj të mos prisni që përvojat të vijnë spontanisht, pasi nuk thuhet se ato do të vijnë kurrë; si shumica e njerëzve që, edhe në shtratin e tyre të vdekjes në pleqëri, ende nuk mbajnë mend asgjë nga jeta e tyre e kaluar. Kjo do të thotë që pritja nuk është e besueshme, nëse dëshiron të kujtosh momente të tilla të rëndësishme, ose jetë të tërë të së kaluarës, është më mirë të mbështetesh me praktikën për të rritur aftësinë tënde për të kujtuar.

Studenti: Përshëndetje Engjëll. Nëse jemi më të ndjeshëm kur jemi shumë të rinj, me sensin më të zhvilluar të gjashtë, mbase jemi të vetëdijshëm për të gjithë jetën tonë të kaluar, apo jo? A nuk është ai bllok që është krijuar në mekanizmat tanë sensorë, i tillë që ne të fillojmë të ndërtojmë një identitet në të tashmen, pa u ndikuar nga gjithçka që kemi qenë tashmë?

Angel: Para së gjithash, si fëmijë ne kemi kuptimin e gjashtë më aktiv, por nuk do të thotë se jemi super psikikë të aftë për asgjë; përndryshe do të shihnim fëmijë që levitnin dhe lëviznin objekte të mëdha çdo ditë. Si fëmijë ne jemi më të ndjeshëm, por nuk jemi zgjuar. Atëherë, duke u rritur, ne jemi vënë në gjumë edhe më shumë nga shumë e ulëta që na rrethon, domethënë rregullat e padrejta, rëndësia e shoqërisë, modelet për të ndjekur, vështirësitë në familje apo në miqësi, gjithçka që rreshton kundër ndërgjegjes sonë për të na bërë të flemë plotësisht . Pra, si fëmijë ne nuk jemi të vetëdijshëm për të gjithë jetën tonë të kaluar, por sigurisht jemi shumë më të vetëdijshëm se nuk jemi “vetëm” personi që shohim në pasqyrë. Si fëmijë e dinim se nuk ishim “të gjithë këtu”, por që ishim diçka shumë më të madhe dhe më të rëndësishme sesa një fëmijë i thjeshtë. Kështu që disa mbajnë mend disa fragmente të jetës së mëparshme, por nuk i mbajnë mend të gjitha jetën në tërësinë e tyre. Ajo që ju e quani bllok, ose procesi i zerosjes, shërben për të na bërë të harrojmë kush jemi, në mënyrë që në këtë jetë të re të mos kemi njohuri për aftësitë e pabesueshme psikike që kemi zgjuar në jetën e mëparshme, me shpresën që në këtë jetë të mos bëjmë të njëjtën gjë dhe atë ne biem në Uljen totale. Kjo është arsyeja pse, siç e përshkrova në Vulën e jetës së kaluar, në fillim mund të jetë gjithashtu një faktor i dobishëm, sepse mungesa e kujtimeve ju lejon të filloni përsëri dhe të jeni një person i ri; por pas një kohe, të mos kujtosh jetët e tua të kaluara do të thotë të jetosh me Alzheimerin që të pengon të shijosh jetën tënde, pasi nuk e di më se kush je ose kujt mund t’i besosh. Nuk është aspak e bukur, por ti e kupton vetëm kur përfundimisht fillon të kujtosh jetën tënde dhe të kuptosh se sa e vështirë dhe në disa raste ishte e tmerrshme jeta juaj, kur nuk dinit asgjë për llogarinë dhe identitetin tuaj të vërtetë.

Faqja 2 nga 10

Studenti: Pse sensi i gjashtë zhvillohet veçanërisht në pothuajse të gjithë fëmijët?

Angel: Ndodh sepse si fëmijë jeta jonë dhe rutina jonë janë shumë më të përqendruara në ato që na pëlqen të bëjmë, në pasionet tona dhe në butësinë e të qenit në gjendje të jetojmë duke dëgjuar egon tonë, sesa në peshën e të bërit atë që nuk na pëlqen dhe mbi rregullat e shoqërisë që na imponohen. Fëmijëve u lejohet të heqin dorë nga krijimtaria e tyre, pasi “ata janë fëmijë” dhe ata mund ta bëjnë këtë, duke shkaktuar kështu lirinë për të qenë në gjendje të përdorin edhe sensin e gjashtë. Ndërsa rriteni, ju imponohen shumë rregulla të ulta, si nga prindërit, nga mësuesit, ashtu edhe nga miqtë / shokët tuaj të klasës; për të mos përmendur fenë. Unë do t’ju jap një shembull. Vitet e para të jetës fëmija është i përkëdhelur dhe lihet i lirë të luajë, argëtohet, lirojë shqisën e tij, në fakt shumë fëmijë japin shenja shqisore edhe pse mund të jenë të ndryshme nga njëri-tjetri. Duke u rritur, prindërit marrin frikën, përgjegjësitë, obsesionet e tyre, por edhe peshat e padobishme, siç janë pyetjet tipike që u janë bërë fëmijëve: “A keni tashmë një të dashur?” kjo pyetje, edhe nëse duket e padëmshme, do të fillojë ta çojë fëmijën të mendojë se ai duhet të gjejë të dashurën e tij, edhe nëse nuk e intereson atë drejtpërdrejt. Duke u bërë një adoleshent, kjo pyetje do të bëhet gjithnjë e më e ngutshme sepse i riu, në vend që të ndjehet i lirë të jetojë jetën e tij me kohën e tij, do të humbasë vëmendjen e qëllimeve të tij për të ndjekur të tjerët të vendosur nga kompania, siç është kërkimi i të dashurës së tij vetëm për të demonstruar për të të tjerët gjithashtu e kanë atë. Nga atje do të fillojnë problemet me familjen e tij, i cili do t’i thotë: “tooshtë shumë herët të kesh një të dashur! Nuk do të të lejoj të dalësh me të në mbrëmje! ” kështu që djali do ta gjejë veten në konfuzion të plotë, sepse ai u rrit me idenë se duhej të gjente të dashurën e tij sepse kompania e imponon, por posa ta gjejë atë, këtu të njëjtët njerëz që e kanë shtyrë deri më tani, do t’i thonë që ai nuk duhet ta ketë dashurën. Ndërkohë, miqtë e tij, të cilët do të gjenden në të njëjtën situatë, por që do të duhet të bëjnë sikur janë më të fortë, do të sillen në të njëjtën mënyrë. Të gjithë do të lënë mënjanë idetë e tij të rritjes mendore dhe psikike, domethënë të dëgjojnë dëshirat dhe pasionet e tij, për të ndjekur fjalë për fjalë dëshirat që nuk i përkasin atij, por që ai duhet të ndjekë për t’i treguar të tjerëve se ai është një person “normal”. Kështu që të gjithë do të duhet të garojnë sa shumë të dashura ka gjetur vetë ose sa përvojë ka pasur. Pra, të njëjtët miq ju hedhin brenda Ulët, sepse nëse nuk i zbatoni këto rregulla të shoqërisë (si “gjeni një vajzë dhe mendoni vetëm për seksin, përndryshe nuk jeni normal!”) Ata do t’ju heqin dhe do t’ju hidhni nga grupi. Në ndërkohë, mësuesit janë të pakënaqur nga jeta e tyre dhe gjithnjë e më shumë nervozë në shkollë, kështu që ju duhet të studioni, shpresoni që mësuesi të mos ju shënjestrojë, sillni në shtëpi nota të mira, të vetëdijshëm se nuk ka rëndësi nëse sillni 6 ose 8 në shtëpi , sepse për prindërit tuaj gjithmonë do të jetë e pamjaftueshme dhe ata do t’ju thonë: “Marco bën më mirë, ke vetëm 8, sigurisht që mund të kishe marrë një 10 të këndshme!” kështu që nuk ka rëndësi se sa shumë punoni, sepse të tjerët gjithmonë do t’ju bëjnë të ndjeheni konkurrues dhe më të ulët se sa jeni në të vërtetë. Profesorët që ju thonë: “Ju nuk do të bëni asgjë në jetë” ose “Do të bëheni ragamuffin, ndaloni të ëndërroni dhe vendosni këmbët tuaja në tokë”, vetëm sepse keni marrë një notë të ulët në lëndën e tyre, pasi ata janë të pakënaqur me jetën e tyre dhe ata përpiqen t’ua hedhin fajin. Në moshën 18 vjeç, një periudhë në të cilën duhet të ndjeheni të lirë nga jeta e vjetër për të filluar një të re, nuk keni kohë për t’u diplomuar dhe ata tashmë përballen me të vërtetën e ashpër: “Bravo, ju keni studiuar gjatë gjithë këtyre viteve dhe akoma nuk jeni askush. Tani zgjidhni: vazhdoni studimet tuaja për 5 ose 10 vjet të tjerë, ose filloni të punoni “. Por nuk ka rëndësi se çfarë zgjedh, sepse të tjerët do të dalin kundër teje në të dyja rastet.

Faqja 3 nga 10

Nëse vendosni të punoni, ata do t’ju kritikojnë sepse nëse nuk jeni i diplomuar jeni injorant, edhe nëse po merrni rrogën në shtëpi dhe po mësoni të menaxhoni jetën tuaj në mënyrë të pavarur. Nëse vendosni të studioni, ata do t’ju kritikojnë sepse në moshën 30 do të jeni ende të mirëmbajtur nga prindërit tuaj dhe në fund do të keni përdorur 10 vjet të tjera studimi për të arritur të njëjtin qëllim përfundimtar: të gjeni një vend pune. Shoqëria, ose të gjithë njerëzit individualë në këtë botë, ndjekin të njëjtin rregull: hedhin veten në Ulje dhe hedhin njëri-tjetrin në Low. Pavarësisht se në cilën rrugë të merrni, të afërmit dhe miqtë tuaj do të përpiqen gjithmonë t’ju hedhin përsëri në rrugën e vjetër të rënies shpirtërore. Ju nuk keni kohë për të festuar diplomimin tuaj, i cili tashmë do të tregojë se tani, ju nuk mund të gjeni një punë edhe nëse po i paguani punëdhënësit tuaj, kështu që ata ju bëjnë të ndjeheni si i falimentuar nëse keni gjetur një punë menjëherë dhe ju tashmë jeni mirë që e pavarur, pavarësisht nëse keni zgjedhur të studioni dhe jeni diplomuar. Tani më thuaj, si ka mundësi që një person që i dëgjon të tjerët të jetë në gjendje të Zgjohet dhe pastaj të dalë nga Low? Nuk mundej, nuk mund të linte aspak Uljen! Sepse nuk ka rëndësi nëse keni një punë, një diplomë apo gjithçka, sepse ata do të gjejnë diçka tjetër për të thënë se si ju ende nuk keni një të dashur në 30, ose kur vendosni të keni fëmijë. Ja si duket Low. Unë e di që e gjithë kjo duket normale, sepse ne u rritëm me këtë mentalitet, megjithatë nuk ka asgjë normale në këtë, sepse është e gjitha një mekanizëm për t’ju mbajtur gjithmonë të ngopur në obsesionet e asaj që nuk keni, në mënyrë që të humbni kohën tuaj në duke ndjekur ato që nuk ju interesojnë dhe ato që nuk ju duhen, vetëm për t’u treguar të tjerëve se edhe ju e keni humbur kohën. Dhe në fund do të ndjeheni krenarë për gjithçka keni bërë? Jo, sepse e bëtë atë për të tjerët, kështu që kur të arrini 50 vjeç, do të ndjeheni bosh dhe do të kuptoni se ajo që keni kërkuar, gjatë gjithë jetës suaj, është mbytur nga nxitimi drejt miratimit të të tjerëve. Por ajo që vërtet dëshironit, brenda jush, nuk e dëgjuat atë: ju vetëm duhet të ndiqni instinktet tuaja. Kjo nuk do të thotë që ju nuk keni për të gjetur vajzën ose nuk keni pse të studioni \ punë, por do të thotë që ju duhet të ndaloni së dëgjuari Low, dhe t’i kushtoni më shumë vëmendje egos suaj që thotë: “Mirë, ne mund t’i marrim të gjitha së bashku, ose ju mund të dështoni vetë “. Si fëmijë kemi shumë më pak shoqëri tek ne, kryesisht nga prindërit tanë që mendojnë më shumë se na përkëdhelin, sesa të na mbushin me obsesione. Do të ishte mirë sikur prindërit të silleshin kështu deri sa të vinin në moshë, dhe jo vetëm 4-5 vitet e para të jetës. Për sa kohë që nuk jemi indoktrinuar nga obsesionet e shoqërisë, kemi një mendje shumë më të hapur, sepse jeta e përditshme ende nuk e ka mbyllur atë tek ne – siç do të ndodhë kur të fillojmë të shkojmë në shkollë dhe të ndjekim mendimin dhe vullnetin e të tjerëve mbi ne. Si fëmijë nuk na është thënë: “Mos luani me vetura, të cilat nuk do t’ju çojnë në asgjë!”, Duke u rritur po, ne na është thënë për çdo gjë të vetme që bëjmë! Sipas të tjerëve, ne duhet të bëjmë vetëm atë që na sjell para në shtëpi, përndryshe nuk ia vlen ta bësh, sepse vetë lumturia e pastër e një personi nuk llogaritet: nuk i sjell paratë në shtëpi, prandaj mos e ndjek atë. Kjo është arsyeja pse mendja jonë mbyllet: pse të tjerët marrin vendime për ne, ata na tregojnë se çfarë të bëjmë dhe mbi të gjitha çfarë të mos bëjmë, çfarë duhet të na pëlqejë dhe mbi të gjitha ato që nuk duhet të na pëlqejnë. Pra, le të ndalojmë së dëgjuari Shpirtin tonë. Kur jemi fëmijë, jemi shumë më të lidhur me egon ose shpirtin, sepse nuk e heqim nga jeta jonë, siç do të ndodhë kur të rritemi. Kështu, si fëmijë Shpirti e shfrytëzon atë që të na dërgojë sinjale dhe të komunikojë qëllimin brenda nesh, pra edhe kujtime të kaluara dhe të thella, të cilat duhet të na shtyjnë të bëjmë zgjedhje dhe veprime të caktuara të dobishme për lumturinë tonë, për mirëqenien tonë, por mbi të gjitha për Zgjimi ynë. Duke u rritur, megjithatë, ne ndihemi “budallenj” ta dëgjojmë atë, sepse besojmë se është shumë më e rëndësishme të ndjekim ato që na janë thënë të bëjmë dhe ato që detyrohemi të kënaqemi nga të tjerët, sesa nga egoja jonë. Shpresojmë vetëm se të gjitha përpjekjet e bëra nga Shpirti ynë nuk kanë qenë të kota.

Studenti: Me udhëzuesit e duhur, a do të ishte e mundur që ata të kujtojnë jetën e tyre të mëparshme?

Faqja 4 nga 10

Angel: Absolutisht po, dhe sigurisht që do të ishte shumë mirë për të mos i bërë ata të bien në gjumë psikologjikisht ndërsa hyjnë në shoqëri, e cila fillon me kopshtin e fëmijëve dhe përkeqësohet mes shkollës së mesme dhe të mesme. Kushtoj vëmendje: ky fjalim nuk do të thotë që fëmija nuk duhet të shkojë në shkollë, sepse ne nuk duam një vend analfabetë dhe dhie! Nga ana tjetër, kjo do të thotë që fëmijët duhet të lihen më të lirë të kultivojnë pasionet e tyre pa prindërit e tyre të imponojnë atyre se çfarë duhet të duan dhe çfarë duhet të bëjnë me të ardhmen e tyre. Shtë e drejtë t’u thuash fëmijëve tuaj “studiojnë”, por është me të vërtetë e nevojshme të prerë këmbët e tij në pasionet e tij dhe t’i zëvendësojë ato me obsesionet e tua, siç janë “miqtë e tu janë gjithmonë më të mirë se ti” ose “të gjithë të tjerët kanë një të dashur dhe ti jo ”dhe ndërkohë“ mjerë për ju nëse dilni me një vajzë ”? Unë dua të jap këshilla për shumë prej jush që janë prindër të adoleshentëve: të paktën të jenë në përputhje me ato që i mësoni fëmijët tuaj, sepse duke mos dashur të shkoni kundër tij çdo gjë që ata bëjnë, edhe kur ata kërkojnë miratimin tuaj pothuajse për hir të dëshirimit të gjithmonë të keni ju atje fjala e fundit, ju do t’i përzini ata të çmendur. Dhënia e përgjegjësive për ta është e mirë, por mos ua shqetësoni. Lërini ata të lirë të dëgjojnë Shpirtin e tyre, duke i ndihmuar ata të komunikojnë me të, në vend që të largohen prej saj.

Studenti: Nëse një person bën meditim dhe më pas praktikon, dhe pastaj rimishërohet në një jetë tjetër, gjithçka që ai ka bërë në jetën e mëparshme mund ta kujtojë atë dhe të vazhdojë evolucionin e tij prej andej, ose mund të filloni të gjitha përsëri pa kujtuar asgjë cfare eshte bere ne jeten tjeter?

Angel: Saktësisht për të dytën: gjithmonë fillon nga e para, por vetëm për sa i përket kujtimeve. Nuk ka rëndësi sa jetë keni bërë, sepse gjatë rimishërimit, për shkak të procesit të rivendosjes, do të harroni përsëri jetën tuaj të kaluar. Në fakt, në këtë jetë nuk ju kujtohet jeta juaj e kaluar për shkak të procesit, por mund t’i kujtoni ato përmes praktikës që ju lejon të mbani mend gjithçka që keni jetuar më parë.

Studenti: Ebbè, përndryshe do të kujtonim menjëherë të gjithë jetën tonë të mëparshme, madje edhe të njerëzve që jetojnë në anën tjetër të botës, por që ende nuk i dimë në këtë jetë.

Angel: Saktësisht!

Studenti: Por a mund të jetë që një person që mediton të mos kujtojë kurrë atë që ka bërë dhe të mund të qëndrojë në Low, të bjerë në gjumë?

Angel: Nëse më pyetni nëse është e mundur që një person që mediton mirë, i cili po zhvillon seriozisht aftësitë e tij psikike përmes praktikës, ende mund të mos kujtojë jetën e tij të kaluar, unë them jo; sepse një person që praktikon seriozisht të kujtojë jetën e tij të së kaluarës, përmes teknikave të vlefshme, siç janë ato që unë ju mësoj në Akademi, mund të jeni i sigurt se me kohërat e tij ai do t’i kujtojë ato. Nëse, nga ana tjetër, ju po më pyetni nëse është e mundur që një person që ka përsëritur disa kohë duke medituar, ose ndonjëherë po, ndonjëherë jo, pa e marrë kurrë seriozisht kursin e praktikës, mund të një ditë të ndalojë së praktikuari dhe më pas të bjerë plotësisht në gjumë në Low, përgjigjja është e sigurt se po; sepse ai asnjëherë nuk e ka marrë seriozisht rrugën, kështu që është krejt normale që herët a vonë ai do të ndalojë së ndjekuri atë dhe kjo ndodh shumë shpesh.

Studenti: Meqenëse në jetën tonë të ardhshme nuk do të mbajmë mend nëse meditojmë në këtë, është si të themi se ajo që ne po bëjmë tani, nuk mund të shërbejë më asgjë në jetën tjetër?

Faqja 5 nga 10

Angel: Absolutisht jo. Ne nuk po meditojmë për ta bërë të ditur jetën tonë në të ardhmen se në këtë jetë meditojmë; ne po meditojmë për të evoluuar psikikisht, për të na zgjuar, kështu që në jetën e tanishme, dhe në jetën e ardhshme, ne do të jemi më të fortë dhe më të aftë të vendosim jetën tonë, në vend që t’i nënshtrohemi kushteve të Ulët, errësirës dhe kushdo që është në gjendje të manipulojë psikikisht jeta jonë në dëm. Pra, ajo që ne po bëjmë në këtë jetë, pavarësisht nëse do ta kujtojmë në të ardhmen apo jo, i shërben jetës sonë të ardhshme për t’u bërë shumë më të fortë dhe të mbrojtur nga e keqja. Pra, ajo që ne po bëjmë kur meditojmë është të ndihmojmë Shpirtin tonë të bëhet më i madh dhe më i fortë, dhe ne e bëjmë atë pas jetës. Për më tepër, sa më shumë të zhvilloheni shpirtërisht në këtë jetë, aq më lehtë do të jetë të mbani mend jetën tuaj të kaluar në një tjetër, apo edhe atë që është aktualisht jeta jonë për momentin.

Studenti: A mund të jepni një shembull?

Angel: Për shembull, nëse do të zhvillonit shumë në këtë jetë, jo vetëm që do të bënit mirë në këtë jetë, por do të ofronit një paketë të evolucionit psikik për shpirtin tuaj. Pra, nëse e bëni shpirtin tuaj shumë të fortë, në jetën në vijim do të mund të ishit shumë më të vetëdijshëm dhe të evoluar sesa jeni sot, në këtë. Për shembull, nëse keni filluar të meditoni në këtë jetë në moshën 30 vjeç, në një tjetër mund të filloni tashmë në moshën 15 vjeç. Nuk është e çuditshme që disa njerëz fillojnë të praktikojnë rreth 60 vjeç dhe disa tashmë rreth orës 14-15 fillojnë të bëjnë pyetje, duke kërkuar një rrugë shpirtërore dhe fillojnë të meditojnë, dhe jo vetëm që fillojnë, por ato vazhdojnë deri shumë më të vjetër . Kjo do të thotë që falë punës shpirtërore të bërë në jetën e mëparshme, në një tjetër do të gjeni më shpejt dhe më lehtë rrugën e përshtatshme për ju, e cila për këtë arsye ju lejon të zgjoheni edhe më shpejt, në vend që të prisni në një moshë të caktuar, siç mund të kishte ndodhur në jetë paraardhëse. Ky është vetëm një shembull, por mund të ndodhë shumë shpesh falë asaj që kemi realizuar në jetën e kaluar. Kjo nuk do të thotë që nëse e gjeni meditimin në moshën 60 vjeç, tashmë është tepër vonë dhe se nuk ka asgjë më shumë për të bërë. Në fakt, është shumë më mirë që të kujdeseni sot, në vend se të mendoni ta shtyni atë në jetën tjetër, sepse siç e dini mirë, pa praktikë ne nuk garantojmë një jetë të ardhshme. Kështu që ju jeni akoma në kohë për tu rikuperuar para se të jetë vonë.

Studenti: Nëse në moshën 60 vjeç ai ka humbur gjithçka.

Angel: saktësisht.

Studenti: lind një pyetje në lidhje me rimishërimin / lidhjen e shpirtit: në rastin tim specifik, unë isha i vdekur klinikisht para se të lindja dhe të lindja i vdekur. Koha e kaluar midis humbjes së rrahjes së zemrës brenda barkut dhe një herë e nxjerrë nga lindja cezariane ka qenë gjerësisht më e madhe se 3 minuta (afati kohor i marrë në konsideratë nga mjekësia kanonike për “shpëtimin”). A mund të ketë ndikuar kjo në ndonjë mënyrë të trupit tim fizik, energjik dhe shpirtëror? Falemnderit.

Angel: Mund të ketë ndikuar në trupin tuaj të energjisë, duke e bërë atë më të dobët se normal dhe për rrjedhojë më të brishtë ndaj ndikimeve negative që ju prekin, të cilat për këtë arsye mund të ju shkaktojnë dëme më të mëdha sesa do t’i bënin një personi tjetër; por është diçka që duhet ta kuptoni vetë, duke vënë re nëse në jetën tuaj keni pasur një seri fatkeqësish dhe lëndimesh që ndoshta nuk do të kishin ndodhur me një person tjetër. Në çdo rast, për siguri, unë ju rekomandoj të praktikoni teknikat që i gjeni në Hapat, në forcimin e Aurës dhe trupit të energjisë. Sa i përket shpirtit, sidoqoftë, nuk duhet të ketë pësuar probleme, por edhe në këtë rast do të ishte e nevojshme të studioni situatën tuaj në detaje më të mëdha.

Faqja 6 nga 10

Studenti: A është e mundur dhe / ose e shpeshtë që një shpirt, në planetin Gaia, të rimishërohet në të njëjtën familje një ose më shumë herë, por në breza të ndryshëm?

Angel: Po, ka ndodhur dhe mund të ndodhë lehtë, në varësi të zgjedhjeve të Shpirtit. Por ne nuk duhet të besojmë se të gjithë të afërmit tuaj, si gjyshërit tuaj të shkuar, do të bëhen fëmijët tuaj, sepse nuk ka asnjë rregull shpirtëror ose ligj që kërkon që Shpirti të duhet të rimishërohet përsëri në të njëjtën familje. Secili shpirt zgjedh vetë dhe ndonjëherë mund të ndodhë që një zgjedhje të rimishërohet brenda tij, për shembull si bir ose nip, ose të kthehet disi në familje përmes mënyrave të tjera, siç është bërja e dashura e një djali, pastaj kthehet në familje por si nusja.

Studenti: Një zotëri me biotensorin lexoi energjinë dhe më tha që kisha disa jetë të kaluara dhe për pjesën më të madhe isha burrë dhe kur isha femër isha gjithmonë një shtrigë e burgosur dhe më pas e djegur, në të gjitha jetët; Nuk e besoja shumë. A do të ishte e mundur?

Angel: Mos e beso, mos e beso.

Studenti: Para leksionit tuaj për këtë temë, mendova se do të isha më e tensionuar dhe e shqetësuar. Unë ndalova të reflektoja për rimishërimin vetëm disa muaj më parë, kur një person më tha që një çift shpirtash zgjodhën që të rilindja përmes meje, si nënë. Nëse kjo nuk do të ndodhë, ata shpirtra do të ndryshojnë zgjedhjen e tyre të makinës apo është sepse ato që më thanë nuk ishin të vërteta?

Angel: Thjesht nuk ishte e vërtetë ajo që ata ju thanë.

Studenti: E di që kam pasur shumë rimishërime (të paktën 4000 vjet më parë). A mendoni se është e mundur?

Angel: Fakti që ju mund të pranoni këtë koncept të rimishërimit tashmë e bën të qartë se kjo sigurisht nuk është jeta juaj e parë. Nëse është e saktë që keni pasur rimishërime për 4 mijë vjet, do ta kuptoni vetëm duke praktikuar.

Studenti: Në jetën e kaluar, a mund të kishim qenë të një specie tjetër ose kemi qenë gjithmonë dhe vetëm njerëzorë?

Angel: Absolutisht jo. Ne kemi qenë gjithashtu të huaj, qenie dimensionale pa një trup fizik, dhe shumë më tepër. Jo vetëm njerëzit, përndryshe cili evolucion do të ishte gjithnjë e përgjithmonë njerëzor ?!

Studenti: Epo, shumica prej nesh nuk e mbajnë mend atë.

Angel: Ahahah.

Faqja 7 nga 10

Studenti: Faleminderit.

Angel: Kujtimet për jetën e të huajit të huaj dhe \ ose dimensionale janë më komplekse për tu mbajtur mend, por tashmë përmes Vizionit të Fytyrave mund të kuptoni se sa raca të ndryshme keni qenë pjesë, dhe jo vetëm ajo njerëzore.

Studenti: Unë gjithmonë kam pasur ndjesinë gjatë gjithë jetës sime duke u ndjerë e papërshtatshme dhe duke pasur nevojë të riblerja veten në të gjitha kontekstet, unë gjithmonë kam bërë zgjedhjet më të vështira për të provuar me veten time se “Unë mund ta bëja atë” dhe këtë sens të shëlbimit e mbaj me vete gjithmonë. Por a është e mundur të rrjedhin nga diçka që duhet të zgjidh në të kaluarën?

Angel: Para së gjithash, është e rëndësishme të kuptohet që nuk duhet të jetohet jeta e tanishme për të shëlbuar veten nga e kaluara, sepse çdo jetë duhet të shijohet si e tillë, si një, dhe të mos mendosh për të kaluarën ose të ardhmen. Por duke thënë se, po, është e mundur, sigurisht, sepse jeta jonë e kaluar ndikon shumë tek ne, edhe nëse nuk i mbajmë mend ato, dhe besojmë me atë që ata nuk mund të ndikojnë tek ne. Përkundrazi, shumë nga karakteristikat tona të tanishme vijnë nga ato që kemi përjetuar në jetën e mëparshme. Kështu që unë ju këshilloj të evoluoni shpirtërisht për të zbuluar se nga vjen.

Studenti: Do të doja të dija nëse një sëmundje si astma është e lidhur me diçka që ka ndodhur në një jetë të mëparshme, dhe nëse mund të zgjidhet duke e lidhur me jetën e mëparshme.

Angel: Jo domosdoshmërisht duhet të mendojmë se gjithçka që na ndodh në këtë jetë është e lidhur me jetën e kaluar, pasi ka edhe sulme negative, etj., Të marra në këtë jetë të tanishme. Por po, vështirësi të caktuara shëndetësore mund të rrjedhin nga situata negative që kemi jetuar në jetën e kaluar dhe që nuk kemi qenë në gjendje t’i shkëpusim, aq sa të hasim edhe probleme në jetën e tanishme, të cilat nuk duhet të kishin ndodhur normalisht. Pra, për të zgjidhur këto probleme shëndetësore nuk do të ishte e mjaftueshme vetëm të “pranojmë” që rrjedhin nga jeta e kaluar, por edhe të punohet në atë program negativ, në mënyrë që të shkëputet nga jeta jonë e tanishme.

Studenti: Si e kuptoni ndryshimin? Dua të them, a mund ta kuptoni kur një problem lidhet me një jetë të kaluar apo jo? Si mund ta kuptoni?

Angel: Mund të kuptohet përmes teknikave që ju mësova në lidhje me Vulën e Jetave të Kaluara, sepse vetëm praktika mund t’ju japë përgjigje.

Studenti: Unë jam veçanërisht i ndjeshëm ndaj imazheve të luftës, është sikur të më kujtojnë diçka. A mund të jetë arsyeja sepse ato rrjedhin nga një jetë e kaluar? Dje pas meditimit të udhëhequr nga ju ndjeva një ndjenjë dashurie të thellë e ndjekur nga trishtim i thellë dhe ndjenja fillestare ishte ajo e një jete të kaluar, a është e mundur? Unë jap shumë peshë në instinktin tim dhe ndjesinë e parë, siç mësova nga ju, por nuk do të doja të gaboja.

Angel: Po sigurisht, mund të buronte nga rimishërimi që keni përjetuar gjatë luftës, nuk do të kishte asgjë të çuditshme pasi që kishte shumë luftëra dhe në varësi të rolit tuaj në atë jetë do të mund ta keni jetuar më ngushtë se të tjerët, kështu që gjë që ju ka shënuar më së shumti.Prandaj, edhe nëse ato nuk duken qartë, ato përsëri ndikojnë në mendjen tuaj nga pavetëdija dhe ngjallin këto ndjenja dhe humor.

Faqja 8 nga 10

Studenti: A mund të jenë disa nga frika e kësaj jete kujtime të përvojave të tjera të së kaluarës? Trauma nuk kapërcehet në atë jetë?

Angel: Po, sigurisht, nëse në atë jetë nuk i keni shkëputur ato, ju i keni çuar deri në këtë jetë dhe ende sot mund t’i keni bërë përshtypje. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të shkëputeni veten nga frika e vdekjes dhe të shkëputeni veten nga ideja e trupit tuaj njerëzor, në mënyrë që të mos mbani trauma dhe maska ​​të caktuara me vete edhe në jetën në vazhdim.

Studenti: Shkëputeni veten në kuptimin e kuptimit se trupi i njeriut është një gjë dhe shpirti jeton përgjithmonë?

Angel: saktësisht. Trupi i njeriut është vetëm një mjet që ne përdorim për të jetuar në këtë dimension material, por nuk është vetja jonë e vërtetë. Duke e pranuar këtë, shkëputja e frikës se do të vdesë bëhet më e lehtë, pasi e kuptoni që nuk do të vdisni kurrë, për sa kohë që evoluoni shpirtërisht, sepse mund të vendosni të vazhdoni përvojat tuaja të jetës dhe madje edhe rimishërimin.

Studenti: A mund ta lejoni veten të shkëpusë maskat e kaluara fizike, edhe nëse nuk dini saktësisht çfarë? Lëri veten të shkojë kështu.

Angel: Po, sigurisht. Do të ndihmojë shumë.

Studenti: Që kur isha fëmijë gjithmonë kam pasur frikë nga tingulli i aeroplanit gjatë natës. Sa herë që e dëgjoj, shqetësohem. Unë gjithmonë kam dyshuar për një mbetje të një jete të kaluar. Unë identifikohem me një person që është në një strehimore me sulme ajrore. Leximi i dokumentit të maskave kjo është e mundur. A është kështu?

Angel: Absolutisht po. Ato rrjedhin nga një ose më shumë jetë të kaluara në të cilat ju keni jetuar në kontakt të ngushtë me këto tinguj dhe që unë imagjinoj se i referohen periudhave të luftës, në të cilat ajo tingull shoqërohej me terrorin e vdekjes. Kjo është arsyeja pse ju ka traumatizuar kaq shumë.

Studenti: Mendoj se kisha kujtime për jetën e kaluar shumë kohë më parë. Për shembull, një herë hapa një libër në një faqe të rastit dhe hasa në një fragment që fliste për shpërthimin e Vesuvius në Pompei në 70 pas Krishtit. Kishte një radhitje kornizash në kokën time të kombinuara me një ndjenjë në lartësinë e stomakut dhe zemrës. E mbylla librin sikur ta kisha përjetuar dorën e parë. Më lejoni të jap një shembull tjetër: një herë tjetër nga askund nuk pashë veten brenda një strukture mbase një piramidë në aktin e yndyrnave të fashave për mumifikim ose nuk e di se çfarë, unë e nuhata atë. A mund të jenë kujtime konkrete?

Faqja 9 nga 10

Angel: Po është e mundur që ato të jenë fragmente kujtimesh, pasi që kanë ndodhur edhe ndjesi të tjera si sensi i nuhatjes. Unë ju këshilloj t’i studioni mirë këto kujtime dhe të përpiqeni të thelloheni, veçanërisht kujtesën e piramidës dhe mumifikimin, sepse mund të zbulonit një informacion shumë interesant.

Studenti: Kur qasemi në kujtimet e jetës së kaluar, saktësisht është shpirti në gjendje të rishikojë atë që është përjetuar tashmë? Nëse po, a do të ishte gjithnjë e disponueshme ajo informacion për ne, sepse është e mbyllur në një enë, në të cilën mund të shikojmë brenda në çdo kohë? Më ndodhi një herë, gjatë përsiatjes suaj, që befas dëgjova vëllimin e miksit shumë të lartë dhe u ndjeva si një ndarje e vetvetes, isha atje duke medituar dhe në të njëjtën kohë u gjenda në një skenë në të cilave vëzhgova 3 gra dhe isha i sigurt se njëra prej tyre isha unë, gjithashtu e dija se cilën, por të dëshiroja ta shpjegoja pasi e dija që nuk do të kisha mundur ta bëja, pas së cilës ndjehesha i thithur aty ku isha më parë. A mund të ketë qenë një vizion i jetës së kaluar?

Angel: Po ishte e mundur që të ishte një skenë shumë interesante nga jeta e kaluar. Kujtimet e të gjitha jetës suaj të kaluara janë ngulitur në Shpirt, kështu që ju i keni ato të gjitha dhe mund të tërhiqni këtë informacion në çdo kohë, por vetëm përmes teknikave që ju lejojnë ta bëni atë.

Studenti: Për cilat janë në të vërtetë jetët e kaluara? Pse pyes veten, nëse dua të komunikoj me diçka që më ndihmon, a nuk do ishte më mirë të shkoj te burimi, pra te Qenia jonë? Meqenëse të gjitha pjesët tona të shpirtit janë të përfshira në të dhe, pra, të gjithë jetën tonë të kaluar dhe, rrjedhimisht, të gjitha informacionet që mund të na duhen?

Angel: Më pyet shpesh për çfarë jetësh të kaluara janë të mira, prandaj pyete veten: për çfarë duhet të jesh gjallë sot? A mendoni se është e kotë të jesh gjallë sot? Sigurisht që jo. Këtu, jeta juaj e kaluar nuk është e padobishme, por ato janë përvoja të gjata që keni jetuar para kësaj dhe që ju kanë formuar, ju kanë lejuar të jeni këtu sot. Jetët e tua të kaluara kanë formuar shpirtin tënd. Shpirti është në thelb i përbërë nga të gjitha jetët tuaja të kaluara, kështu që është e çuditshme të pyesni se çfarë janë për jetën tuaj të kaluar. Pra, nëse më pyet nëse është e dobishme të komunikosh me Shpirtin Tënd, është e qartë se po, dhe është pikërisht ajo që po të mësoj të bësh. Atëherë, çfarë po pret?

Studenti: Si mund të kujtojmë kush kemi qenë?

Angel: Duke medituar do të zhvilloni sensin e Gjashtë, në mënyrë që të lidheni me veten tuaj të vërtetë, atëherë do të filloni të shkarkoni kujtime, derisa të kujtoni se kush keni qenë; por zinxhiri duhet të përmbajë të gjitha hapat. Theështja është, nuk është e lehtë të mbani mend jetën e kaluar, derisa të zgjidhni të praktikoni teknikat. Mund të kalonim orë të tëra duke folur për të, por e vërteta është se nëse nuk praktikoni vazhdimisht, kurrë nuk do t’i mbani mend ato.

Studenti: Do të dëshiroja t’ju bëj një pyetje në lidhje me Misionin tuaj. Pasi ta kryej misionin gjatë gjithë jetës, për shembull në këtë, a mund ta di tashmë se cili do të jetë misioni im i ardhshëm për Forcën? Dhe, në varësi të saj, a mund ta shfrytëzoja akoma kohën time të disponueshme në këtë jetë, për sa kohë që vendos, ta përdor atë në mënyrë që të përgatitem pikërisht për misionin tjetër?

Faqja 10 nga 10

Angel: Misioni shpesh besohet të jetë një qëllim, ashtu si mendohet për iluminizëm. Në realitet unë mendoj se nuk ka fund për një mision ashtu siç e imagjinojmë, sepse nëse do të ndodhte kështu, sensi i të jetuarit do të mbaronte. Thingdo gjë që vjen do të shkaktojë misione të reja, pavarësisht nga rreziku ose errësira që ekziston ose nëse ajo zhduket plotësisht, mund të ketë akoma objektiva të reja për t’u arritur. Jeta në Tokë nuk mbaron brenda natës dhe kjo ndodh falë nesh. Ka jetë ku do të ndihmoni jetën tuaj të ardhshme ose të kaluar, sigurisht që do të ndodhë. Do të ndodhë kur të jeni gati të kuptoni se është koha, pavarësisht se në cilën situatë apo periudhë po kaloni. Unë gjeta në këtë jetë një personalitet tim nga një jetë e mëparshme që kaloi pjesën më të madhe të kohës së tij duke më ndihmuar në jetën time të tanishme, ai thjeshtoi gjërat shumë falë ndihmës së tij. Ndoshta dikush do të dëshirojë të më thotë se unë u ndihmova, se evolucioni im u mashtrova? Unë e ndihmova veten time, nuk pata përfitime pa i merituar ato. Si mund të presësh që dikush të të ndihmojë ose të të kërkojë ndihmë nëse nuk mund të ndihmosh veten? Në thelb është një lidhje e përkohshme në nivele të larta, por për ta arritur atë, unë do të këshilloja para së gjithash të jesh shpirtërisht në një përparim të lartë. Kështu që unë përgjigjem se është e mundur që ju të përfundoni misionin tuaj të kësaj jete përpara se të mbaroni jetën tuaj fizike, kështu që ju mund të përkushtoheni për t’u përgatitur për një tjetër. Kjo nuk do të thotë që pasi të mbarojë misioni, ju duhet menjëherë “të vdisni” dhe të mos keni mundësinë për të shijuar kohën tuaj të lirë, nëse kjo është ajo që ju po më kërkoni. Por misioni nuk është vetëm një, pasi është diçka që mbart jetën pas jetës, dhe ndërkohë, të tjerëve shtohen ose zëvendësohen nga ato më urgjente. Mos e shikoni misionin si një barrë, një telash që dëshiron të heq kohën tuaj të çmuar, përkundrazi shikojeni ashtu siç është me të vërtetë: arsyen e vërtetë pse kemi lindur këtu. Ato janë ngjarjet e Ulëta, punët e përditshme që duan të heqin kohë të çmuar për të mos ju përkushtuar në misionin tuaj; jo anasjelltas.

Studenti: Me arritjen e evolucionit maksimal, a do të vazhdojë shpirti ynë të rimishërohet? Nëse jo, ku do të jetojë ai?

Angel: E gjitha varet nga cilat misione do të zgjedhë secili Soul. Natyrisht që nuk ka kufi të evolucionit dhe rrjedhimisht evolucionin maksimal, por ekzistojnë faza shumë të larta të evolucionit në të cilat mund të ndjeheni se nuk doni më të rimishëroheni për të pasur atë lloj përvoje, por unë mendoj se ky nivel është shumë larg për t’u shqetësuar për të tani. Theështja është se edhe nëse Shpirti nuk ka më nevojë të rimishërohet, nëse dëshiron të kryejë misione për Forcën dhe për këtë arsye për Zotin, dhe këto do të kërkojnë rimishërim, me siguri do ta bëjë përsëri për dashurinë ndaj tij. Le të dalim nga kokat tona që ne rimishërojmë vetëm për të ndjekur një lloj cikli që një ditë do të mbarojë dhe të na sjellë në një dimension të paqes vetëm, sepse ne nuk jemi duke rimishëruar nga detyrimi: ne e bëjmë atë sepse duam të përjetojmë, duam të evoluojmë, por mbi të gjitha ne e bëjmë atë sepse Forca na kërkoi të kryenim misione të rëndësishme, dhe ne ramë dakord të rimishërohemi këtu për t’i kryer ato brenda planetit, pasi nga jashtë nuk ishte e mundur. Pra, nuk ka asnjë detyrim që na është imponuar, nuk ka asnjë cikël për të ndjekur, por kemi qenë ne që kemi zgjedhur të kthehemi këtu, të bëjmë diçka të mirë për këtë planet. Tani që jemi këtu, thjesht duhet ta bëjmë atë!

Studenti: Pra, ne gjithashtu mund të rimishërohemi pafund? Kjo do të thotë, a do të arrijë në një nivel gjithnjë e më të lartë që ne as sot nuk mund ta perceptojmë?

Angel: Po, sigurisht. E gjitha varet nga ajo që ju vendosni të disodifikoni, nëse do të vazhdoni të rimishëroni ose të bëni diçka tjetër për një kohë. Ndonjëherë do të vendosni të kaloni kohë në dimensione të dritës së pastër dhe të mos merreni me misione kundër errësirës, ​​si ai që po kryejmë në këtë jetë. Në raste të tjera, ju do të zgjidhni të rimishëroni përsëri për të ndihmuar, shpresojmë, ta drejtoni këtë planet në një drejtim më të ndritshëm dhe më paqësor. Në akoma të tjera, do të vendosni të provoni trupa fizikë të huaj, për të ndihmuar një planet tjetër të veçantë, pasi jo vetëm që Toka është në luftë kundër errësirës, ​​por ka miliona raca që po luftojnë kundër të njëjtit armik. Në çdo rast, unë rekomandoj që të studioni me kujdes materialin që kam vënë në dispozicion në lidhje me këtë temë, sepse ka shumë më tepër për të zbuluar.

Studenti: Faleminderit Engjëll, do të kem një mënyrë për të reflektuar shumë në këtë mësim.

Angel: Ishte një kënaqësi. Ne jemi bërë për sot! Shpresoj t’ju shoh të gjithëve në mësimin tjetër. Shihemi së shpejti!

 

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/10341) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 10 nga 10. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]