Disponibile in:

45 – Pyetjet për Sesto Senso – Rëndësia e të gjitha shqisave (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 8

Angel: Mirësevini prapa! Sot unë do t’iu përgjigjem të gjitha pyetjeve tuaja lidhur me mësimin e mëparshëm në kuptimin e Gjashtë. Filloni me pyetjen e parë.

Student: Faleminderit shumë për këtë mësim, sepse më dha disa ide të vogla që unë me të vërtetë nuk e prisja. Ajo më frymëzoi për këtë çështje të veçantë, atë pjesë ku bëni shembullin e syzeve dhe syve. Kuptimi i gjashtë nuk është vetëm grupi i të gjitha aftësive shpirtërore, por është diçka që, së bashku me teknikat, gjithashtu përmirëson shqisat e tjera (pesë kuptimet që dua të them). Për shembull, menaxhimi i pikëpamjes nuk më duket të jetë thelbësore, por të paktën një pikënisje e mrekullueshme në këtë udhëtim, por nga ajo që kam vërejtur, falë shembullit tuaj të mëparshëm, nuk ka rëndësi shumë fakti se ka më pak dioptra (unë Unë kam 5 më pak nga një sy dhe 5.25 më pak nga një tjetër dhe pak astigmatizëm), por më shumë se çdo gjë tjetër është e rëndësishme që ta përdorni mirë pikëpamjen. Pra, për ta shfrytëzuar atë mirë me ndërgjegjen (zvogëloni mbylljen e qepallat, shihni detajet, kushtojini vëmendje asaj që na rrethon edhe duke trajnuar vizionin periferik), duke pasur parasysh se mjafton të hiqni gota dhe nuk ka probleme në teknikat në të cilat ne shohim diçka energji (për shembull aura ose energji), në të vërtetë, nga kjo pikëpamje, nuk duhet të kemi probleme. Megjithatë, doja të të pyesja: nëse nuk do të shkojmë për të përmirësuar të gjitha shqisat tona të tjera përmes zhvillimit të sensit dhe ndërgjegjes së gjashtë, a është e mundur që të ngulmojmë në një pikë në rrugën, sepse kemi neglizhuar shqisat e caktuara? A është për këtë arsye e rëndësishme të trajtojmë shqisat tona “normale”, vetë vetëdija, por edhe nëpërmjet metodave të tjera, përveç kuptimit të gjashtë?

Angel: Hi! Sigurisht, nëpërmjet rrugës për të zhvilluar kuptimin e gjashtë, ndiheni të nxitur për të zhvilluar shqisat e tjera, jo vetëm dëgjim apo shikim, por të gjithë. Ashtu si me secilin prej tyre, me përdorimin e 5 shqisave kombinuar me teknikën e gjashtë, më intensive dhe edhe më interesante mund të kryhet se sa do të prisni. Përmes praktikës së kuptimit të gjashtë, vëmendja për pesë duhet të rritet gjithashtu, sepse do të jetë një ndihmë e madhe. Kjo nuk do të thotë që nëse nuk mund të shërosh shikuesit në 10/10, atëherë do të mbetesh i bllokuar përgjithmonë. Përkundrazi, kuptohet që nëse vendosni të mbeteni “të verbër” si një ndjenjë e vëzhgimit, aftësia për të parë pa marrë parasysh diplomimin tuaj, në këtë rast ju me siguri do të mbeteni të lidhur. Unë jap shembullin e shumë njerëzve që meditojnë dhe praktikojnë teknikat, por pastaj jashtë praktikës (pra jashtë asaj ore në të cilën praktikojnë), ata kthehen në “Njerëz të ulët”, në kuptimin që ata nuk shohin dhe ata nuk ndiejnë asgjë, as në kuptimin “normal” ose “shpirtëror”. Shikimi dhe ndjenja është një zgjedhje, kështu që ju mund të vendosni të jeni një person shpirtëror edhe jashtë kohës së praktikës ditore. Për të qenë shpirtërorë gjatë ditës, duhet të hyjmë në mentalitetin e dëshirës për të ndierë, për të parë, për të vëzhguar dhe për të kuptuar se çfarë ju rrethon, por mbi të gjitha çfarë ndodh me ju, edhe kur jeni në kontekste të përditshme dhe jo vetëm në atë gjysmë ore në të cilën po meditoni dhe keni “antena aktive”.

Student: Falë kësaj rruge unë jam duke marrë interes në zhvillimin e shqisave të tjera dhe është e dobishme për mua, sidomos për shikimin tim. Edhe për teknikat që aplikoj, ndërsa unë duhet të bëj dhe bëj gjëra të tjera përveç meditimit, por këtu duhet të përqendrohem më shumë në dëshirën për të kuptuar se çfarë më rrethon, dhe jo vetëm kur kam nevojë për të.

Angel: Pikërisht. Shumë mirë.

Faqja 2 nga 8

Student: Hi Angel dhe përshëndes të gjithë. Në mësim kemi sqaruar se vështirësitë e hasura nga fëmijët mund të çojnë në zhvillimin e mëtejshëm të kuptimit të gjashtë, por unë po pyesja: pavarësisht vështirësive të mëdha ose të vogla të jetës, të kesh aftësitë e gjashtë kuptimore më të zhvilluara nga fëmijët sesa të tjerët është një indeks i evolucioni më i madh shpirtëror? Në kuptimin që. përkundër blloqeve që vuajnë të gjithë dhe të ulëtit, a është shpirti aq i fortë saqë i jep fëmijës më shumë përvoja psikike vetëm për të qenë në gjendje ta zgjojë atë herët? Falemnderit.

Angel: Hi! Po, sigurisht që një person që ka një shpirt shumë të fortë ka më shumë gjasa të tregojë aftësi psikike si fëmijë, sesa dikush që mund të ketë një ndërgjegje më të re. Kjo nuk do të thotë se të gjithë kanë kuptimin e gjashtë, pasi ai është me të vërtetë si një organ që ju takon edhe nëse nuk e dini. Në fakt, edhe pse ka Soul, nëse një person nuk praktikon teknika psikike për të evoluar, sensin e tij të gjashtë nuk do të rritet më, kështu që do të mbetet akoma për jetë dhe më keq akoma më i ulët se niveli që ai kishte kur ai ishte fëmijë.

Student: Ndonjëherë ndihesha sikur dikush ishte një person i keq ose nëse ajo ishte e bukur brenda. Më kujtohet një mik i vëllait tim, isha 18 vjeç dhe solli shtëpinë e tij 15/16 vjeçare, nuk e di nëse ishte mënyra e tij për të bërë apo për të folur, por pa hezitim i thashë vëllait tim, në mënyrë private, se unë nuk e pëlqen atë djalë në të gjitha. E ndjeva qartë se ishte i poshtër dhe oportunist. Vite më vonë ky person luajti një lojë të dyfishtë me vëllain tim (dhe atë një lojë të dyfishtë!) Dhe ai mori aq shumë sa që grindeshin. Në atë moment i kujtoja vëllait tim atë që i kisha thënë vite më parë. A kam pandërgjegjur ndjenë qëllimin e tij të vërtetë?

Angel: Po, sigurisht që e kuptove atë që ishte e gabuar me të, nëpërmjet perceptimit të kuptimit të gjashtë. Pastaj, kur dikush është miku juaj, ju nuk mund t’i shihni gabimet e tij apo qëllimet e tij të këqija, prandaj keni nevojë për kuptimin e zgjuar të gjashtë. Ashtu siç e shpjegova në mësimin e mëparshëm, disa aftësi janë kaq të natyrshme për ne, sa nuk i njohim si kuptimi i gjashtë, pikërisht sepse është një ndjenjë që na takon si gjithë të tjerët. Megjithatë, kuptimi i gjashtë mund të bëhet shumë më i avancuar se ai, me trajnimin e duhur.

Student: Do të doja të kuptoja nëse ka cilësi që mund të zhvillohen dhe të tilla si, për shembull, mediumship; ose janë gjëra të caktuara të mbyllura sepse ato janë ekskluzivisht cilësitë natyrore?

Angel: Çdo gjë mund të zhvillohet krejtësisht, çdo dhuratë, sepse të gjitha janë pjesë e kuptimit të gjashtë, dhe për këtë arsye të gjitha mund të zhvillohen përmes praktikës së duhur.

Student: Nëpërmjet evolucionit të sensit të gjashtë, a është e mundur të merret hydrocinesi? Pyrokinesis, criocinesis, telekinesis?

Angel: Është e mundur në rregull, është më e komplikuar të kuptohet se është, por duke praktikuar teknikat seriozisht e kuptoni se është e mundur. Me sensin tuaj të gjashtë mund të merrni shumë larg. Për të kryer ndonjë veprim ka nevojë për energji dhe kjo merret përmes meditimit. Kur ju keni akumuluar energji të mjaftueshme, ne mund të flasim për atë se si ta përdorim atë. Baza e çdo gjëje është energjia: duke marrë energji (përmes meditimit), ju do të filloni të zgjoni kuptimin tuaj të gjashtë dhe natyrisht, për të arritur efekte konkrete, unë ju mësoj teknikat më të fokusuara për të arritur atë që dëshironi të arrini. Por meditimi është baza e gjithçkaje, pa atë nuk mund të vazhdojë.

Faqja 3 nga 8

Student: Pra meditim dhe përqendrim?

Angel: Pikërisht.

Student: A mund të bëjë mirë edhe nëpërmjet kuptimit të gjashtë, siç është trajtimi i dikujt?

Angel: Sigurisht po!

Student: Hi Angel, Përshëndetni të gjithë. Faleminderit për këtë mundësi, jam shumë i lumtur dhe i gëzuar që mund të marr pjesë në këtë mësim. Unë kisha përgatitur një reflektim që dëshiroja që ti të mbante, justifikim për papirusin, por shkrova menjëherë. Kuptimi i gjashtë është një kuptim tjetër nga të tjerët, nuk duhet t’i kushtoj rëndësi fjalëve, por unë po reflektoj se fjala “sens” më bën të mendoj për diçka tokësore (edhe nëse nuk është vetëm ajo që nënkuptojmë) dhe ne e dimë se është vetëm kreu i shqisave, si ndjenja më inteligjente apo e zgjuar në krahasim me shqisat e tjera. Tani, 5 shqisat janë mjete për të fituar përvojë në këtë jetë njerëzore, kuptimi i gjashtë është si një specializim i shqisave të tjera, gjë që gjithashtu shkakton shqisat e tjera të evoluojnë, por të gjitha 6 mbeten megjithatë, do të thotë të fitojnë përvojë në këtë jeta, madje edhe përvoja mrekullueshme. Ajo që mund të ishte absurde të shpikte ose të kuptonte shekuj më parë është tani normale. Për shembull, duke fluturuar me një avion, duke folur menjëherë me një person në anën tjetër të botës, duke udhëtuar në hapësirë, industrializim etj. Të gjitha këto janë gjërat që kanë kaluar shekuj para se t’i shohin ata në realitetin tonë, para se të ishin në mendje dhe nëse një avion shkoi në periudhën primitive do të dukej të ishte diçka e mrekullueshme. Tani po arrijmë një kohë ku besoj se mrekullitë mund të jenë në agjendë, kështu që të gjithë mund të krijojnë ose të bëjnë gjëra të mrekullueshme falë zgjimit. Ka gjëra që ndoshta sot e konsiderojmë të pamundur dhe të mrekullueshëm, të tilla si udhëtimi nëpër kohë, kurimi i tumoreve, shfaqja e objekteve, por një ditë do të konsiderohet normale, nëse dhe vetëm nëse njerëzit do të zgjohen (mendoj). Nëse mendoni se dikur nuk kishte universitet të mjekësisë që të mësoi të transplantonte një organ, tani mund dhe kjo është një gjë normale. Në kuptim, shekuj më parë, nëse thoshe se ka shkolla ku të mësojnë çdo gjë rreth mjekësisë, ku mëson t’i fusësh njerëzit në gjumë, të transplantosh organe dhe pastaj të kurosh sëmundje që ishin të pashërueshme në atë kohë, u konsiderua hallucinuese, çnjerëzore dhe mrekulluese. Jo tani, gjithçka është normale. Kështu që kjo mendoj se do të ndodhë edhe me aftësi psikike. Një njeri i së ardhmes mund të vijë këtu në kohën tonë dhe t’ju thotë se ka universitete të arteve psikike dhe se për ta është krejtësisht normale, është normale të studiojmë se për shembull ne studiojmë në ACD dhe është normale të trajtojmë me energji tumoret. Doja të them se ajo që ishte normale për ne sot konsiderohej një mrekulli, një ëndërr. Sot ne jetojmë të rrethuar me mrekulli që mund të thoni, pa e kuptuar, vetëm për shkak se i marrim ato si të mirëqena (sigurisht që nuk dëshiroj të krahasoj ata që përdorin mendjen për të bërë mrekulli me ata që nuk e përdorin atë), sepse gjithçka pozitive për njeriun u diktoi disa intuita që vijnë “nga lart”. Kështu mund të themi se tani kemi mundësi që të krijojmë diçka të re, të bashkojmë më shumë aftësi tokësore me aftësi psikike dhe gjithçka do të forcohej dhe përmirësohej, sepse aftësitë psikike shërbejnë, mendoj, kryesisht si një mjet për të përmirësuar jetën. Pak si makina që shërbeu për të përmirësuar jetën tonë dhe jo si një fund në vetvete, makina nuk shërben për të shfaqur aftësitë tona për të përzënë, por për të përmirësuar rutinën tonë; kjo është arsyeja pse aftësitë psikike nuk shërbejnë për të treguar se sa mirë jemi, por për një qëllim më të lartë, i cili do të jetë gjithmonë për t’u dhënë veten të tjerëve, duke i lejuar Perëndisë të përjetojë (nëse jemi në anën e mirë).

Faqja 4 nga 8

Angel: Po, është absolutisht e vërtetë!

Student: Hi Angel! Në mësimin e mëhershëm ju përmendët pak edhe shqisat që janë më së shpeshti të lidhura me Gjashtë, që është shikimi dhe dëgjimi (i cili, nëse zhvillohet, çon në vizionet e auras, energjive, entitete, tinguj dimensional etj.). Por në lidhje me një nga shqisat që imagjinata kolektive më së shpeshti e lidh me Sensein e Gjashtë, ose ndjenjën e erë, nëse e zhvilluam këtë kuptim më shumë, çfarë do të përfshinte në lidhje me perceptimet dhe përvojat? E di që mund të jemi në gjendje të perceptojmë erëra dhe aroma nga vendet ku nuk jemi të pranishëm, apo ndoshta erë që vijnë nga dimensione të tjera, por mund të çojnë në shumë më tepër, duke zbuluar një kapacitet më aktiv dhe më dominues?

Angel: Absolutisht, ashtu si ndjenja e shijes! Edhe nëse tani e dini ndjenjën e erë vetëm për të ndier një parfum të mirë ose një erë të keq, ose e dini shijen vetëm për të njohur nëse ju pëlqen një ushqim ose jo, në realitet ato janë shumë më intensive se nëse ju i kushtoni më shumë vëmendje dhe praktikoni atë zbuloni shumë efekte shumë interesante. Për shembull, mund të dalloni nëse një gjellë mund t’ju dëmtojë, madje edhe para se ta shijoni atë, sepse ndjenja e shijes së zhvilluar ju lejon të dini shijen e gjellës para se ta provoni; madje edhe ju lejon të kuptoni nëse ka diçka në atë gjellë, nëse është një substancë e dëmshme për të gjithë ose një përbërës në të cilin vetëm ju jeni alergjik, duke ju ndaluar kështu që të jeni të sëmurë. Ju e dini shumë mirë që nëse jeni alergjik ndaj diçkaje në faza të larta, do të ishte e mjaftueshme ta shijonit atë të jetë shumë i sëmurë; ju nuk do të keni nevojë edhe për një pickim të madh. Ky është vetëm një shembull, por ju mund të shkoni shumë më tej. Si shembull, sapo më ka ndodhur një situatë e lidhur me ndjenjën e shijes. Disa muaj më parë isha në një restorant me shokë, uji u derdh në xhami dhe ndërkohë që po bisedonim unë iu afrova gojës për të pirë. Unë kisha marrë vetëm xhami në dorën time, nuk kisha shikuar brenda në xhami (dhe isha e gabuar, duhet ta kisha parë menjëherë) as nuk kisha kohë për të pirë, sepse sapo e mora xhami në dorën time kisha një ndjenjë shumë të fortë se nuk e kisha Unë absolutisht e kisha për të pirë atë ujë. Unë nuk e kuptoja pse, pasi që ishte vetëm uji! Ndalem për të parë, për të parë nëse ka diçka brenda që nuk mund të shkojë mirë, dhe e kuptoj se ka pasur copa qelqi. Më pas kuptova se shishe ishte thyer dhe kishte humbur disa fragmente qelqi që kishin rënë në të drejtën në xhami, kishte 4-5 fragmente. Isha i etur dhe unë do të pinte të gjitha përnjëherë, por diçka më paralajmëroi dhe për fat të mirë nuk e gëlltitja xhami. Ky është vetëm një shembull i ndjenjës më të zhvilluar të shijes, por tashmë mund ta kuptosh se është shumë më e rëndësishme se zakonisht; ai nuk ndalet vetëm në njohjen e një shije.

Student: Hi Angel, Përshëndetni të gjithë. Ishte një mësim stimulues, ishte interesante të reflektohej se si kuptimi i gjashtë është kuptimi që i jep një bazë të gjitha shqisave të tjera. Kjo është mënyra se si jemi kur jemi të vegjël, por nuk e kuptojmë, sepse e marrim si të mirëqenë, duke qenë një sens natyror ashtu si pesë të tjerët. Është shumë domethënëse se si e shpjeguat se kuptimi i gjashtë është strukturuar në disa nivele, të cilat mund të arrihen vetëm me praktikë. Si, për shembull, për të dëgjuar, kështu që ka nivele të ndryshme të kuptimit të tingullit. Gjëja kryesore është absolutisht të njohim se të gjithë ne mund të zhvillojmë kuptimin e gjashtë, pasi nuk është diçka e jashtme dhe e huaj për ne, por, e kemi atë që nga lindja. Ndonjëherë, kur e di se po praktikoj mirë, pas një kohe dëgjoj me erën e erërave të pastra dhe kjo ndodh befas; ndërsa unë ende po mbaroj praktikimin. Herën e fundit që më ka ndodhur gjatë mbrojtjes. A është kjo një mënyrë që ka kuptimin e Gjashtë që të na bëjë të kuptojmë, duke bashkëpunuar së bashku me një tjetër ndjenjë, se kjo teknikë është e suksesshme apo se gjithsesi po shkon mirë? Është interesante të bëjmë të njëjtin arsyetim edhe për anën e kundërt, për anën negative. Për shembull: për bilbilin që ndodh nëse ka një ndikim negativ. Ky është përsëri kuptimi i Gjashtë dhe një tjetër kuptim, seanca, të cilat punojnë së bashku menjëherë për të na bërë të vetëdijshëm për atë që po ndodh rreth nesh dhe kjo është thelbësore. Faleminderit për mundësinë që na keni dhënë, është një nder.

Faqja 5 nga 8

Angel: Hi! Po, më shumë se çdo gjë tjetër, sepse kur meditoni ose praktikoni mirë, jeni duke u ngritur në një ton që ju lejon të perceptoni edhe dimensione të tjera. Kështu që mund të ndodhë ndonjëherë që të ndjehen erëra të mira ose tinguj të mirë, ndërsa në vend të kësaj kur të afroheni me dimensionet negative, ju dëgjoni erëra dhe tinguj të bezdisshëm. Si shembull, kur meditoni, ju ndjeni parfume të mira, në vend që ta dini se kaq shumë njerëz ndodhin, madje edhe Gaia, se kur një entitet negativ vjen afër tyre, disa erë të djegur ose shaka të tjera. Kjo rrjedh nga fakti se ai entitet, duke u afruar shumë me ju, ka madhësinë e saj për ju si të shkaktuar, kështu që ju erë atë. Sigurisht që kjo nuk ndodh me ju ndërsa jeni duke medituar, por vetëm kur dhe në qoftë se hyjnë shumë njësi negative që duan të bëjnë që ju të ndjeni këtë ndjenjë. Në të vërtetë, edhe për mua ka pasur erë të djegur në disa raste, ndërkohë që në shumë raste të tjera, edhe sikur të kisha subjekte negative pranë meje, nuk më erdhi erë apo erë. Pra, nuk është fare rregull. Në vend të kësaj, ndërkohë që praktikohesha mirë, dëgjova afsh të ndryshëm shumë herë. Është e vështirë për të shpjeguar se çfarë është, ndonjëherë duket sikur aroma e luleve, por unë nuk do të dija të lidhja një lule që unë di me ato parfume, kështu që është një parfum i mirë, por nuk është këtu. Por kjo nuk duhet të bëjë që ju të ngulit sytë dhe të besoni se cilësia e meditimit varet nga aromat që ndieni; sigurisht që nuk duhet të shpërqendrojmë me këto gjëra.

Student: Shumë interesant, në fakt, nuk kisha menduar as për erën e djegies që ndihet vetëm kur ndiheni të vrojtuar ose të pakëndshëm. Kam dëgjuar për të në të kaluarën. Faleminderit për mësimin e sotëm, përvoja juaj me xhamin e thyer është i çmendur. Nuk ka nevojë të thuhet, ju keni një përvojë të madhe të Sesto Senso.

Student: Dua të bëj një pyetje tjetër, nëse është e mundur, po mendoj për shikimin e largët. Ndoshta unë jam i gabuar, por jam rikrijuar teknikën me ndjenjën e syve, edhe nëse nuk e përdorni sytë e njerëzve për ta bërë këtë. A është e mundur të përdoret ndjenja e erës në një teknikë, ose më shumë teknika, për të kujtuar ose për të rilidhur në një mënyrë më të përparuar kujtesën? Për ta zhbllokuar apo për të kuptuar se nga, prej kujt vjen, një erë? Kjo shpesh ndodh me të gjithë, për të rilidhur një parfum në një ngjarje të kaluar ose për një person. S’ka dyshim se ka më shumë nivele të mirëkuptimit për secilin kuptim, siç keni thënë në mësim. A ka ndonjë mënyrë për të evoluar këtë kuptim? Më pëlqen veçanërisht ndjenja e erë. A mund të lidheni edhe me temën Frekuenca? Kjo do të thotë se përveç ndjenjës së njohjes së frekuencës së dikujt si të huaj apo njerëzor, a mund të lidhni një ngjyrë, të ndjeni ëmbëlsi dhe a mund të lidhni një parfum me dikë apo një vend?

Angel: Po, absolutisht. Ashtu si një parfum mund t’ju kujtojë një kujtim të fëmijërisë, ai gjithashtu mund të kujtojë një kujtim të një jete të kaluar, por duhet të jetë një parfum shumë intensive ose një që ka kuptim për jetën tuaj të kaluar; por nuk është e sigurt nëse, nëse ndodh, do të kuptoni se është një ndjesi që vjen nga e kaluara e shoqëruar me flash, sepse mund të kufizohet edhe në një lloj déjà-vu që mund të përfundoni duke injoruar. Për pjesën tjetër varet, vetëm me ndjenjën e erë jo, por nëse kombinohet me sensin e gjashtë dhe për rrjedhojë kapacitetet e tjera në nivele të larta, mund të ketë sukses.

Faqja 6 nga 8

Student: Mirëmbrëma Angel dhe të gjithë ju! Çfarë kënaqësie bëj mësimin e parë me ju! Pra, pyetja ime është: a mund të shohësh dritat e jetës së kaluar të gjurmohen në kuptimin e gjashtë? Ndërsa për shikimin e largët, më mirë me sytë e hapur apo anasjelltas? Cili perdorni? Falemnderit.

Angel: Hi! Po, mund të gjurmohet në kuptimin e gjashtë, sepse vetëm me këtë do të thotë, Shpirti yt, mund të bësh kujtime të njohura të jetës së kaluar. Për shikimin e largët, unë kam qenë përdorur për atë për vite me rradhë dhe e bëj me sytë hapur, por në ditët e hershme kam stërvitur me sytë mbyllur, kështu që unë rekomandoj atë me sytë tuaj të mbyllur.

Student: Hi Angel, faleminderit shumë për mësimet dhe për këtë mundësi! Pa harruar madje edhe për një moment çdo gjë që bëni për ne çdo ditë! Unë me dashamirësi donte të shtroja këtë pyetje: a është niveli i evolucionit të kuptimit të gjashtë që mbahet nga jeta në jetë, pasi ajo është pjesë e vetëdijes apo mund të humbasin disa aftësi në kalimin nga një jetë në tjetrën? Në fillim të një jete të re, a ka niveli i njëjtë si në fund të jetës së mëparshme apo mund të humbasin disa shkathtësi për arsye të panjohura për mua? Unë do të thotë në fillim të jetës, sikur gjatë asaj jete të praktikohet mirë është normale që atëherë niveli do të rritet ose do të ulet nëse në anën tjetër jeton krejtësisht i ulët. Unë shpresoj se unë shpjegova veten mjaft mirë. Faleminderit shumë Angel!

Angel: Aftësitë evolucionare nuk janë të humbura, mbeten të stampuar në shpirtin tuaj. Çështja është se, kur të rimishëroni, harroni gjithçka që keni jetuar në jetën tuaj të mëparshme, kështu që duhet të “zgjoheni” dhe të merrni energji brenda trupit tuaj të ri, chakras tuaj të ri dhe mos harroni se si të dilni nga Low. Sidoqoftë, kam folur shumë për Vulosjen e Jetëve të Kaluara, prandaj duke lexuar do të sqarojë të gjitha dyshimet tuaja. Kjo tha, në fillim të çdo jete, filloni përsëri rrugën e zgjimit, por kur të filloni stërvitjen, siç po bëni këtu në Akademi, kuptimi juaj i gjashtë bëhet shumë më i fortë dhe më i shpejtë, falë evolucionit të mësuar në jetë paraardhëse. Është e qartë se një person i cili ka shumë jetë të kaluara do të zhvillojë sensin e tij të gjashtë (nëse ai praktikon!) Shumë më shpejt se ata që janë në jetën e tij të parë, të tilla si, për shembull, një Low hipotetik Gaia që fillon të praktikojë.

Student: Mendova për thënien që ne vazhdojmë të dëgjojmë kudo. Ai që thotë se ndjenja e gjashtë e grave nuk është kurrë e gabuar. Duket pothuajse se kemi vetëm gra e jo burra. Doja të dija nëse ky është një program energjie që është ngulitur për t’i bindur gratë që ta kenë atë natyrshëm dhe se për këtë arsye ata nuk duhet të bëjnë asgjë për ta zhvilluar atë; dhe në ndërkohë, t’i bindë njerëzit që të besojnë se nuk e kanë dhe prandaj nuk e kërkojnë, sepse ata janë të bindur se nuk është pjesë e tyre. A është kështu rastësisht?

Angel: Epo, “kuptimi i gjashtë” i grave nuk është kurrë gabim, vetëm nëse gratë dëgjojnë kuptimin e vërtetë të gjashtë, dhe jo mendimet e tyre, si një obsesion apo bindje e tyre. Ndjenja e gjashtë nuk është kurrë e gabuar, as tek femrat as tek burrat, problemi është se nuk dëgjohet siç duhet, sepse ne lejojmë veten të mashtrohemi nga mendimet dhe për këtë nga bindjet tona. Nga ana tjetër, siç është përmendur tashmë, kuptimi i gjashtë nuk është vetëm një intuitë, por është shumë më evoluar: është grupi i të gjitha aftësive psikike ekzistuese në këtë botë. Prandaj, të mendosh se gratë kanë një “kuptim të gjashtë të evoluar” duhet të thotë se ata kanë të gjitha aftësitë e zhvilluara, por ne e dimë mirë se nuk është kështu. Kjo thënie i referohet shumë më shumë një lidhjeje në mes të nënës dhe fëmijës, në të cilën shumë më shpesh është nëna që ka më shumë telepatia me fëmijën e saj se babai i saj; është normale, sepse djali ishte 9 muaj brenda barkut të nënës së tij, 9 muaj kur lind një lidhje e madhe. Por kjo nuk do të thotë që gratë janë shumë telepatike ndaj të gjithëve (madje edhe jashtë fëmijëve të tyre). Unë jam një grua dhe ndoshta do të ishte më e lehtë nëse ju thashë “Po, ne gratë kemi kuptimin e gjashtë më të mirë të burrave!” Por personalisht unë nuk e konsideroj të vërtetë. E gjitha varet nga personi. Kjo nuk dëshiron të diskreditojë gratë, ashtu siç jam; Megjithatë po shpjegoj se të gjithë kanë kuptimin e gjashtë, por ka nga ata që e zhvillojnë atë dhe ata që preferojnë ta injorojnë atë.

Faqja 7 nga 8

Student: Para së gjithash dëshiroja t’ju falënderoj për mësimin e mrekullueshëm, ishte vërtet emocionuese të ndiqja mësimin, ndjeva zemrën time të rrahur shumë shpejt. Fjalët tuaja ishin të pabesueshme, ju shpjeguat konceptin e kuptimit të gjashtë në një mënyrë të thjeshtë por me shembuj të qartë dhe për të gjithë; duke na bërë të kuptojmë gjërat që kurrë nuk do të kisha menduar, të tilla si vështirësitë që si një fëmijë na çuan të evoluonim disa karakteristika të sensit tonë të gjashtë! Gjatë mësimit ju thatë se kuptimi i gjashtë i takon Ndërgjegjes tonë, kështu që mund të thuash se është një mënyrë që ju përdorni për të komunikuar me ne, për të na treguar nëse do të ndodhë diçka, nëse ai person është negativ, nëse kjo blerje është e frytshme , na bën “të ndiejmë” atë që duhet të bëjmë për të arritur një qëllim të caktuar etj. Prandaj mund të themi se sensin e gjashtë është një mjet me të cilin vetëdija jonë mund të jetojë nëpërmjet nesh, një mënyrë për të lëvizur në këtë realitet kete jete? Për këtë arsye, angazhimi për të zhvilluar kuptimin tonë të gjashtë na ndihmon të evoluojmë dhe të arrijmë Zgjimin? Pse na bën të jetojmë më shumë si “Ndërgjegje” dhe më pak si një njeri?

Angel: Po, kjo është saktësisht se si është. Në fakt, duke evoluar sensin e gjashtë, ju po lejoni që Ndërgjegjja juaj ose Shpirti juaj të kenë pushtet mbi këtë dimension. Pra, ju jeni shumë më tepër “vetë” dhe shumë më pak vetë njeriu, i cili manipulohet dhe mbyllet brenda maskave të tij njerëzore dhe prandaj fiktive, iluzore. Në këtë mënyrë fillon të jetosh një jetë të vërtetë, në vend që të jetosh pas mendimeve mendore dhe manipulimeve, gjë që më pas të humbasë jo vetëm kohën për të ndjekur mënyra që nuk ju interesojnë, por edhe t’ju bëjnë të humbni qëllimin tuaj të jetës. Pra, zhvillimi i sensit të gjashtë për t’u bërë më efektiv “më i gjallë”.

Student: Angel Unë do të doja të kuptoja lidhjen që ekziston midis kuptimit të gjashtë dhe Zotit. Unë flas për atë që bashkëjeton midis tyre dhe për këtë arsye ndërmjet Perëndisë dhe shpirtit tonë thellë.

Angel: Ndjenja e gjashtë është mjet që ju lejon të kuptoni Perëndinë. Me 5 shqisat e tjera duket komplekse për të kuptuar nëse ekziston Zoti, nëse ai është me të vërtetë pranë nesh, por mbi të gjitha se çfarë është identiteti i tij i vërtetë dhe nëse është me të vërtetë si e përshkruan atë feja. Ndjenja e gjashtë ju lejon të kuptoni Perëndinë dhe të rrisni shqisat tuaja të tjera, në mënyrë që të kaloni duke mos parë dhe duke mos e ndier Perëndinë, duke e parë dhe dëgjuar atë në çdo kohë. Kuptimi i gjashtë është, me fjalë të tjera, përkthyesi që ju lejon të keni akses në njohuritë e Perëndisë, të cilat ju nuk mund të merrni me vetëm pesë shqisat e tjera. Kuptimi i gjashtë ju përforcon dhe hap derën për njohuri të mrekullueshme.

Student: Përshëndetje Angel dhe Përshëndetje të gjithëve, sesa një pyetje e vërtetë unë do të doja një mendim për një reflektim që tashmë është ekspozuar pjesërisht gjatë këtyre mësimeve. Kuptimi i gjashtë, si një fakultet i vetëdijshëm, përshtatet në kontekstin në të cilin Dija vendos të përjetojë duke u kombinuar me kapacitetet, për shembull, të trupit tonë fizik në këtë dimension (pesë shqisat) dhe duke i amplifikuar ato në mënyrë që të na lejojë të kemi përvoja duke u zhvilluar gjithnjë e më shumë, duke u zhvilluar në vënd. Prandaj, evolucioni i një Ndërgjegje është i mundur falë këtij fakulteti që na lejon të shkojmë përtej “realitetit” në të cilin jetojmë derisa të jemi në gjendje të bëhemi shpirt. Mund të thuhet se kuptimi i gjashtë është një ndjenjë hyjnore, pasi mund të shprehet në të gjitha dimensionet dhe mjetet e nevojshme për qasjen ndaj Perëndisë, a është e saktë? Faleminderit shumë për disponueshmërinë tuaj në këto mësime!

Faqja 8 nga 8

Angel: Po, mund të themi po.

Student: Hi Angel dhe faleminderit që na dha kohën tuaj. Mendoj se kuptimi i gjashtë ka frekuencën e tij specifike. Nëse po, a do t’ju pyesja nëse është një frekuencë e vetme që përfshin të gjitha 5 shqisat, prandaj të përcaktuara mirë dhe të njohura, ose janë të gjitha frekuenca të veçanta dhe të dallueshme? Thanks!

Angel: Hi! Secila prej gjashtë shqisave është një ndjenjë në vetvete, kështu që ka një frekuencë të veçantë. Kuptimi i gjashtë nuk është bashkimi i 5 por është një ndjenjë që mund t’i përforcojë ato në mënyrë të konsiderueshme, duke i bërë ato më të forta dhe më interesante. Prandaj, kuptimi i gjashtë mund të përkufizohet si një ndjesi për veten, por i plotëson të gjitha të tjerat.

Student: Kam pasur ëndrra të çuditshme që kur isha fëmijë. Babai im që vdes nga kanceri dhe pastaj ndodh në realitet. Ashtu si nëna ime. Në ëndërr unë mund të shpëtoj vëllain tim … Dhe kjo ndodh. Pastaj kjo: nëna ime ishte tashmë e vdekur … Unë ëndërroj që jam në shtëpi. Unaza e telefonit dhe ajo e kthen dorën tek unë duke thënë: ajo është nëna jote. Unë përgjigjem dhe nëna ime më thotë: “Si jeni? Isha i shqetësuar sepse kishte një sulm në aeroportin e Orio al Serio “. Pastaj vija bie dhe atje (ende në ëndërr) e kuptoj se kam folur me nënën time të vdekur. Tre ditë pas asaj ëndrre, lajmi thotë se një arab u arrestua për një tentativë për vrasje në aeroportin Orio al Serio. Doja të kuptoja nëse e gjithë kjo bie në një sens të gjashtë që manifestohet përmes ëndrrës, paragjykimit apo çfarëdo qoftë? Faleminderit aq shumë për një përqafim.

Angel: Po, është në kuptimin e gjashtë, sepse mund të jetë një komunikim i vërtetë me entitetin e nënës suaj. Ose mund të jetë kuptimi juaj i gjashtë që keni komunikuar këtë informacion me ju, duke përdorur shifrën e nënës suaj, sepse kjo do t’i kushtonte më shumë vëmendje kësaj informacioni të thënë në ëndërr.

Student: Hi Angel, faleminderit shumë për këto mësime që gjithmonë janë ndriçuese. Faleminderit për kohën tuaj! Doja të bëja një pyetje për kuptimin e gjashtë, më saktësisht për vizionin e së ardhmes. Në praktikë, rreth 2 muaj më parë, unë pata ëndërr një miku im, të cilin e dua shumë. Në ëndërr atëherë ky mik imi u transformua në një vajzë tjetër, e panjohur për mua, por që kishte të njëjtin emër. Në ëndërr ndjeva një “neveri” të caktuar për këtë vajzë, nuk e dija pse, ndjeva se po mashtronte. Në fakt, për të dhënë një shembull, në ëndërr ai pretendonte të ishte ky mik i imi. Pak a shumë pas një muaji pas ëndrrës takova këtë vajzë, fytyrën e saktë të njëjtë dhe të njëjtin emër të ëndrrës, prej aty e kuptova menjëherë se do të kisha besuar pak nga kjo vajzë ose në çdo rast do të kisha një sy më shumë në lidhje me këtë. Pse kuptimi im i gjashtë, shpirti im, më bën të kem këtë informacion aq shumë më parë? Kuptova menjëherë që nuk duhej ta besoja këtë person, por duke qenë një person në sytë e mi “normal” nuk e pashë arsyen. A mund të jetë gjithashtu një çështje e jetës së kaluar ose ndoshta sepse shpirti tashmë e dinte se kjo mund të më bënte telashe të mëdha dhe pastaj më tregoi menjëherë? Faleminderit shumë më përpara për përgjigjen dhe për këtë mësim fantastik!

Angel: Hi! Më ka ndodhur shumë herë që më parë kisha ëndërruar se dikush do të vinte tek unë, që do të më bënte probleme, kështu që nuk do të kisha besim dhe prandaj nuk do të binte për të. Me sa duket ata ishin “njerëz të bukur”, sepse ishin shumë të sjellshëm, dukeshin shumë të disponueshëm, por realiteti ishte shumë i ndryshëm dhe në sajë të ëndrrave premtuese unë mund të shmangja hapjen me ta, duke u dhënë atyre qasje në jetën time në situata të ndryshme dhe kontekste të ndryshme (jo vetëm emocional, por edhe duke punuar). Ndonjëherë shpirti yt donte të komunikonte këtë me ju, shumë kohë para se të kishit kohë për të kuptuar këtë paralajmërim dhe më pas t’i besoni, në vend që ta hiqni atë mënjanë dhe pastaj të rrezikoni të gjitha, duke e besuar atë person me zgjuarsi të madhe. Herë të tjera, në vend të kësaj, do të mbeteni të habitur, por kjo ishte vetëm komunikimi juaj i “të së ardhmes”, që tashmë ka pësuar atë problem serioz, për t’ju tërhequr vërejtjen në të kaluarën – përmes lidhjes kohore – të mos e bëni atë gabim, i njëjti gabim. Por për momentin ka të ngjarë të jetë e vështirë për ta kuptuar këtë, kështu që ne do të flasim për të në të ardhmen. E vetmja gjë që ka rëndësi tani është që ju gjithmonë të dëgjoni premonitions tuaj: ata do të shpëtojë jetën tuaj! Për sot kemi përfunduar; vazhdoni në mësimin e ardhshëm!

Student: Hi të gjithë! Përshëndetje Angel dhe ju falënderoj për gjithçka që bëni dhe që na jepni me dashuri çdo ditë, është me të vërtetë me fat që mund të marrim pjesë në këto mësime.

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/4438) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 8 nga 8. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]