Disponibile in:

59 – Pyetjet në lidhje me jetën e kaluar – Rimishërimi dhe vështirësia për të mbajtur mend (1 pjesë)

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Faqja 1 nga 5

Angel: Mirësevini. Unë do t’ju përgjigjem të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me Jetën e kaluar.

Studenti: Përshëndetje Engjëll! Ndiej shumë nostalgji për dimensionin shpirtëror dhe shpesh e gjej veten duke thënë se nuk dua më të rimishërohem në këtë tokë. A është një program i ulët apo pse shpirti im ka një kujtim të paqartë të një dimensioni tjetër dhe më të mirë se ky?

Angel: Mirësevini. Shumë prej nesh, para se të kujtojmë jetën tonë të së kaluarës, ndiejnë këtë lloj nostalgjie për botët dhe dimensionet më pozitive, pasi që në këtë planet ne kemi njohur shumë figura të së keqes; si dhuna dhe vuajtja në të gjitha format e saj. Por kjo është pikërisht arsyeja pse ne rimishërohemi, përsëri, në këtë planet: të bëjmë diçka konkrete, në vend që ta lëmë këtë planet të mbetet vetëm në duart e së keqes, pra në duart e njerëzve të këqij. Për sa kohë që nuk ju kujtohet jeta juaj e kaluar, ju pyesni veten pse keni lindur këtu: për ndëshkim? Për një karma të keqe që po pëson? Pse je masochist? Asnjë nga këto. Ju keni lindur këtu për të bërë diçka të mirë, gjë që i bën njerëzit e tjerë të kuptojnë se nuk ekziston vetëm e keqja, nuk është vetëm rruga negative, ekziston edhe e mira dhe gjithashtu mundësia për të ndihmuar të tjerët. Nëse shikoni vetëm anët negative të këtij planeti, jeta juaj gjithmonë do të jetë e errët. Ne kemi lindur këtu për një arsye shumë më të rëndësishme, për të ndihmuar pjesën tjetër të popullatës të shikojë anën pozitive të jetës, botën dhe të angazhohemi për të rritur të mirën. Ne nuk kemi lindur këtu për t’u rregulluar në anët negative të jetës dhe për të parë vetëm ato; as ne kemi ardhur këtu për të pretenduar se e keqja nuk ekziston, sepse nuk është duke injoruar vuajtjet që mund të eliminohen nga e jona dhe nga jeta e të tjerëve. Për të eleminuar vuajtjet nga ju, dhe nga jeta e njerëzve që ju doni, duhet të kuptoni pse keni lindur këtu: të mos kritikoni botën, të mos jeni nostalgjikë për të tjerët, por të lini njerëzit e tjerë ta dinë anën e mirë e njerëzimit. Tani ju jeni këtu për arsye të mirë dhe nuk është duke e injoruar atë gjatë gjithë jetës tuaj që do të kryeni misionin tuaj dhe arsyen e rimishërimit në këtë planet. Pra, kur të kujtoni jetën tuaj të kaluar, do të kuptoni se jeni rimishëruar këtu për një arsye që duhet të realizoni, dhe jo vetëm të humbni kohë dhe të imagjinoni se sa bukur do të ishte të jesh gjetkë.

Studenti: Pse shumica prej nesh kanë kujtime vetëm për jetën në vazhdim e jo të të gjitha jetës së kaluar?

Angel: Sepse gjatë rimishërimit, pra gjatë kalimit të Shpirtit nga një trup në një tjetër, ekziston një proces që ne do ta quajmë rivendosje të kujtimeve, i cili fsheh kujtimet tuaja të jetës së mëparshme, sapo të rimishëroni në një trup të ri njerëzor. Në fakt, ky rregull funksionon në këtë planet, por jo në të gjitha dimensionet ku është e mundur të rimishërohet! Gjatë zerosjes së kujtimeve, të gjitha kujtimet tuaja mbeten të përfshira në Shpirtin tuaj, por ju si një person i ri nuk mbani mend asgjë nga ajo që ndodhi para kësaj jete, për shkak të zerosjes. Vetëm përmes zgjimit të aftësive psikike të një personi është e mundur të kujtoni jetën e kaluar të dikujt.

Studenti: Do të thotë të shkoni te një tregimtar i pasurisë, një hipnotizues, apo diçka?

Faqja 2 nga 5

Angel: Absolutisht jo. Them duke zgjuar aftësitë tuaja psikike! Nëse do të shkonit te një tregimtar pasuri ose dikush tjetër që ju “tregoi” për jetën tuaj të kaluar, nuk do të kujtonit, por do të dëgjonit vetëm një histori, e cila nga rruga nuk do të mund të ishe 100% e sigurt se është e gjitha e vërtetë. Po ju referohem kujtimeve të vërteta, po aq të vërteta sa ato që keni nga kjo jetë. Përmes një shteg të zgjimit të aftësive tuaja psikike, pra të praktikës për të evoluuar shqisën tuaj, do të filloni të mbani mend fragmentin e jetës suaj të kaluar pas fragmentit, si kujtime reale dhe konkrete. Nuk është rastësi që ju jeni këtu në Akademi: sepse po kërkonit një rrugë shpirtërore që do t’ju lejonte të gjeni Zgjimin. Pra, nëse vendosni të praktikoni në kujtimet tuaja të jetës së kaluar siç ju këshillova, kujtimet do të vijnë.

Studenti: A përfaqëson rimishërimi gjithmonë një shans për të krijuar një shpirt?

Angel: Po absolutisht, për të ndërtuar dhe evoluuar Shpirtin tuaj. Jeta pas jetës ne evoluojmë njohuritë tona për këtë planet, aftësitë tona dhe metodat tona për tu materializuar. Shumë besojnë se rimishërimi është një veprim në vetvete, domethënë që ju rimishëroheni vetëm sepse duhet të bëni. Në të vërtetë ju zgjidhni të rimishëroni, sepse kur jeni Shpirti nga trupi juaj keni ide të qarta për të ardhmen tuaj: ju e dini që doni të bëni diçka të mirë për botën, por për ta bërë atë ju duhet të bëni diçka nga brenda; pastaj rimishëroni brenda planetit. Kur rimishni, duhet të kaloni domosdoshmërisht procesin e rivendosjes që do t’ju bëjë të harroni gjithçka për veten tuaj: kush jeni, arsyeja pse jeni këtu, si të kujtoni se kush ishit, të harroni gjithçka! Por para se të rimishërohej tashmë e dinit, ishte një fragment që duhej të bëhej dhe ju zgjodhët ta bënit atë. Edhe pse tani, pasi nuk mbani mend asgjë, ju nuk i kuptoni arsyet “absurde” pse duhet të keni zgjedhur të rimishëroheni këtu. Megjithatë, këto janë arsye shumë më logjike dhe më pak absurde sesa i kuptoni tani. Por kjo është arsyeja pse ne jemi këtu.

Studenti: A po harrohet jeta e mëparshme / jeton me rimishërimin gjithmonë një zgjedhje e vetëdijshme? Në këtë rast, a mund të vendosnim të kujtonim këtë jetë kur jemi në trupin e një tjetri nëse do të donim?

Angel: Procesi i zerosjes nuk është zgjedhja jonë, por një rregull i këtij planeti. Ishte ti që vendosët të rimishëroheni në këtë planet, por nëse do të kishit mundësi të zgjidhni, sigurisht që do të preferonit të “mbani mend gjithçka” menjëherë. Por, sapo të hyni dhe të rimishëroheni në një trup njerëzor, procesi i zerosjes aktivizohet, dhe nëse dëshironi apo jo, ju harroni gjithçka për të kaluarën tuaj. Vetëm duke praktikuar mund ta mbani mend, kujtesën pas kujtesës, jetën tuaj të mëparshme dhe prandaj të kuptoni arsyet e vërteta pse keni lindur këtu.

Studenti: Më duket se kam kuptuar se rimishërimi është më shumë një nevojë për shpirtin sesa një “ligj”. A është kështu?

Angel: Saktësisht, nuk është aspak ligj. Shtë një vendim që ne si Soul marrim, sepse e dimë që rimishërimi na lejon të evoluojmë dhe na lejon të kryejmë një mision shumë të rëndësishëm në këtë planet.

Studenti: Por a mund të shpërndahet ky cikël? Kjo do të thotë, a mund të ndalemi nga rimishërimi?

Faqja 3 nga 5

Angel: Duke qenë një vendim, nuk është një cikël që mund ose duhet të shpërndahet, do të ishte sikur të pyesni veten: “A mund të ndalem së jetuari?” Sigurisht që mund ta zgjidhni, por pse duhet ta bëni? Nëse do të dëshironit, mund të ndalonit rimishërimin, por është një zgjedhje që ju bëni kur jeni shpirt pa trup, sepse në atë moment jeni plotësisht të vetëdijshëm për veten tuaj. Tani, megjithatë, nuk jeni aspak të vetëdijshëm për ju, sepse e vetmja jetë që ju kujtohet është e tanishmja. Dhe është shumë pak për të kuptuar arsyet pse Shpirti juaj, pas gjithë rimishërimeve që ajo dëshironte të realizonte, ka zgjedhur edhe një herë të rimishërohet dhe t’ju lejojë të jeni këtu sot. Unë e di mirë që ka njerëz që janë të pakënaqur me jetën e tyre, të cilët flasin për ciklin ligjor hipotetik të rimishërimit që “duhet të shkatërrohet” në mënyrë që të mos rimishërohet kurrë, por le ta përballojmë: ju do të shkonit kundër shpirtit tuaj, sepse është ajo që dëshiron rimishërimi, pasi i lejon asaj të jetojë përvoja të reja, të evoluojë dhe të kryejë misione të rëndësishme për të. Ne nuk jemi këtu për një fjali, jemi këtu sepse e donim; Pavarësisht nëse e mbani mend tani apo jo, ishte Shpirti juaj që dëshironte të rimishërohet dhe është e drejtë që ju të përpiqeni të kuptoni vendimet e saj, në vend që të shkoni kundër tyre pa e ditur edhe arsyen.

Studenti: Cili është fundi i saktë i rimishërimit? E kuptova që i duhet shpirti të përjetojë, por pse rimishërohet kaq shumë herë dhe pse vendos ta bëjë? Kam lexuar se “qëllimi ynë” është çlirimi nga ky cikël. Por pse në vend që të praktikojmë të zhvillojmë aftësi të caktuara që na mëson ne, ne nuk praktikojmë drejtpërdrejt për këtë lëshim, kështu që ne mund të përdorim të gjithë energjinë për këtë?

Angel: Whatfarë mendoni se do të arrini me eliminimin e rimishërimit? A mendoni se ekziston një parajsë ku shpirtrat do të shkojnë të argëtohen dhe të ndjehen mirë, dhe se jeta në këtë botë është imponuar tek ne si një lloj niveli për të kapërcyer? Dridhem duke menduar se me të vërtetë ekziston dikush që dëshiron të arrijë në fund të jetës, shpirtin e tij. Po ju përsëris se jam i vetëdijshëm se ka njerëz që janë të pakënaqur me jetën e tyre, të cilët e shohin fundin, pra vdekjen e shpirtit të tyre, si zgjidhja e vetme; sepse kjo është ajo që ka të bëjë me të gjitha. Ne rimishërohemi në këtë planet me zgjedhjen tonë, me idenë për të bërë diçka të mirë për këtë botë. A ka ndonjë të keqe? Po, sepse njerëzit e errët ekzistojnë të rimishëruar në këtë botë. Kështu që shumë shpirtra të tjerë janë rimishëruar këtu, për të ndihmuar këtë planet të mos shembet në duart e errësirave, të cilët dëshirojnë ta shkatërrojnë atë. Ne kemi zgjedhur të lindim këtu, kështu që ju mund të humbni kohë të vozitni kundër Soul tuaj dhe të shtoni pengesa të tjera për të arritur suksesin e tij, për përmbushjen e misionit të tij në këtë planet, ose ju mund të filloni të qëndroni në anën e saj dhe të përpiqeni të kuptoni arsyet e tij: Unë nuk them se është e lehtë për të kuptuar vullnetin e tij, por të paktën ai përpiqet të kuptojë pse Shpirti juaj ka zgjedhur të lindë këtu, pa shtuar ngarkesa të tjera, të cilat tashmë i ka mjaft.

Studenti: A ka të bëjë qëllimi i rimishërimit vetëm me luftën e përjetshme midis së mirës dhe së keqes apo është i lidhur me diçka tjetër?

Angel: Rimishërimi është para së gjithash një ndihmë e shkëlqyeshme për ne, sepse na lejon (për shpirtin tonë) të jetojmë përvoja shumë të ndryshme, të rafinojmë njohuritë tona për tema të shumta, të njohim Shpirtrat e rinj me të cilët të ndajmë momente ose gjatë periudhat e jetës së bashku, për të evoluuar në të gjitha frontet. Për më tepër, është një mundësi e shkëlqyeshme të jemi në gjendje të bëjmë një ndryshim në planetin që kemi zgjedhur, në këtë rast planetin Tokë, të cilin ne përpiqemi ta drejtojmë nga jeta në jetën drejt një mënyre më paqësore. Nuk është e lehtë, sepse shumë njerëz të tjerë përpiqen ta drejtojnë atë drejt vuajtjes, të keqes së vazhdueshme, dhunës: ata kanë lindur për këtë arsye.

Faqja 4 nga 5

Kjo është arsyeja pse edhe ne kemi lindur këtu: të bëjmë diçka që nuk lejon që ky planet i bukur të shkatërrohet nga dhuna dhe vuajtjet, gjë që do ta bënte atë të palivueshëm. Mendoni për atë: çfarë nuk ju pëlqen në këtë planet? Vendet? Pets? Njerezit? Jo, asnjë nga kjo. Ajo që nuk ju pëlqen në të vërtetë janë veprimet mizore, ligësia, dhuna, aspektet e ndryshme të dhimbjes. Nuk janë njerëz që nuk ju pëlqejnë, janë vuajtjet që disa njerëz u shkaktojnë të tjerëve. Por nga vijnë këto veprime? Nga njerëzit e errët që manipulojnë të tjerët për t’i shtyrë ata të kryejnë veprime të neveritshme. Me fjalë të tjera, ju nuk e përbuzni njerëzimin, por i përçmoni ata njerëz të saktë të manipuluar nga errësira që dëmtojnë të tjerët. Këtu: nga jeta në jetë ne rimishërojmë këtu, të përpiqemi të zgjidhim këtë problem. Por për ta bërë këtë, para së gjithash duhet të njohim se cili është problemi i vërtetë i kësaj bote, të cilat nuk janë qenie njerëzore, por është errësira që manipulon qeniet njerëzore! Pa errësirë, njerëzit e kësaj bote do të ishin shumë, shumë më mirë dhe altruist. Nëse e dini tani një njerëzim të ndrojtur, egoist dhe të dhunshëm, kjo është për shkak se errësira po përpiqet të na shkatërrojë mendjen dhe të na bëjë të bien në humnerë. Mos besoni se jeni ndryshe nga ata: edhe ju, duke përbuzur njerëzimin, po dëmtoni fqinjin tuaj. Nuk është e thjeshtë të sjellësh një ndryshim, në fakt kërkon shumë kohë, por nga jeta në jetë ne zgjedhim të rimishërojmë këtu për të provuar të sjellim të mirë në këtë botë, në mënyrë që errësira të mos tejkalohet. Ne mund të zgjedhim të dorëzohemi dhe kritikojmë këtë botë, ta përçmojmë atë dhe ta shikojmë se do të vdesë, ose mund të bëjmë diçka shumë më mirë për ta bërë atë të ngrihet përsëri: ne mund ta ndihmojmë atë.

Studenti: Faleminderit Engjëll. Kur zgjedhim të rimishërojmë, a mund të vendosim të rimishërohemi në një epokë të tejkaluar? Për shembull: nëse vdesim në këtë jetë, vit 2014, a mund të rimishërohemi në vitin 1000 dhe gjithnjë në planetin Gaia?

Angel: Në të njëjtin dimension, në të njëjtin planet, ne nuk mund ta bëjmë atë. Por ne mund të vendosim të rimishërojmë në dimensione të tjera shumë të ngjashme me atë që njohim sot, e cila po jeton në një periudhë të ngjashme me të kaluarën tonë, për shembull, të ngjashme me Egjiptin tonë të Lashtë, ose të fshihet më afër me tonë. Në fakt, ka disa dimensione shumë të ngjashme me tonat, të cilat janë “pas” kohërave tona, por që gjatë kohës së tyre po kalojnë ngjarje të ngjashme me tonat, edhe nëse nuk janë identike. Në atë rast prandaj është e mundur ta bëni atë.

Studenti: A mund të rimishërohem në një epokë të kaluar dhe të zgjedh ta bëj atë krahas jetës time të kaluar? Pra, a mund të ekzistojë më shumë nga unë materialisht në të njëjtën kohë? Kur themi episodet identike të impersonatorëve, me gjëra të përbashkëta përsa i përket aspekteve të jetës së secilit (emra të njëjtë, situata të njëjta, megjithatë, jetojnë në dy lokacione të ndryshme, etj.), A janë këto jetë më të kaluara që takojmë?

Angel: Jo, nuk është e mundur të rimishërosh aty ku tashmë je rimishëruar, krahas një rimishërimi tjetër tëndin. Kjo pyetje duket pak a shumë për komplotin e një filmi. Kini kujdes që të mos bini në grackat e “shumë ideve kundërshtuese” që ju bëjnë të humbni vëmendjen e kuptimit të vërtetë dhe qëllimit të rimishërimit. Sa për impersonatorët, të cilët ekzistojnë në këtë planet dhe është i njohur mirë, nuk është çështje e rimishërimeve të shumta të të njëjtit shpirt, i cili njëkohësisht është mishëruar në disa trupa; në vend të kësaj është një fenomen shumë interesant që varet nga planeti në të cilin jemi. Shtë një lloj “klishe” që bën gabimin të përsëritet vetë, i cili lind trupa shumë të ngjashëm njerëzor dhe jo vetëm në pamje. Si një gabim, këta njerëz e gjejnë veten të kenë ngjashmëri shumë të fortë në përvojat që kanë pasur gjatë jetës së tyre (shembull: të dy vdiqën në moshën 3 vjeç), gjithashtu në përvojat sentimentale (të dy u martuan me gra që kanë të njëjtin emër) dhe kështu me radhë. Këto janë ngjashmëri shumë të dukshme për të pretenduar se është thjesht rastësi, nuk jeni gabim për këtë! Por ata janë njerëz të veçantë, nuk janë i njëjti person i lindur disa herë në të njëjtën periudhë.

Faqja 5 nga 5

Studenti: Para se të futemi në një trup dhe pastaj para se të rimishërojmë, a e dimë saktësisht se çfarë do të ndodhë gjatë gjithë jetës së tij?

Angel: Të gjitha nuk janë. Sidoqoftë, përpara se të rimishërohet, Shpirti mund të dijë afërsisht se si do të jetë jeta e tij përmes rimishërimit në atë trup të saktë. Sidoqoftë, duhet të specifikohet se gjithçka varet nga evolucioni psikik i asaj shpirti, pasi disa arrijnë të shohin shumë pak për të ardhmen e tyre, ndërsa të tjerët, edhe para se të rimishërohen, arrijnë të shohin shumë detaje të tjera të jetës që do të vijë. Kështu që varet.

Studenti: Faleminderit Engjëll. Por duke kujtuar jetën tuaj të kaluar, për çfarë është në të vërtetë? A shërben vetëm për të rritur egon personale të një personi?

Angel: Ego? A do të thotë të kujtosh jetën tënde të rritësh egon tënde? Më duket se termi ego është përdorur sikur të ishte presje, shumë herë pa ndonjë arsye objektive të vërtetë. Mundohuni të mendoni për vështirësinë që përjeton një person kur vuan nga Alzheimeri; mendon se eshte gje e bukur? Në thelb ata nuk e mbajnë mend, ata kanë boshllëqe të mëdha në kujtesë që i pengon ata madje të njohin fytyrën e fëmijëve të tyre, ose të dashurve. Ata nuk mbajnë mend se çfarë kanë jetuar në këtë jetë, çfarë bënë. A mendoni se nëse ata do të mund të zgjidhnin të kujtonin gjithçka që ata përjetuan, nuk do ta zgjidhnin atë? A mendoni se ata do të zgjidhnin të jetonin me këtë sëmundje, për të mos “rritur egon e tyre” për të kujtuar jetën e tyre? Më lejoni t’ju them se egoja nuk ka asnjë lidhje me të këtu! Ne nuk po flasim për mburrje për jetën tonë të kaluar me miqtë, e cila është ndoshta arsyeja pse disa njerëz që ju njihni synojnë t’i mbani mend ato … por këtu sot ne po flasim për të kujtuar të kaluarën tuaj, duke kujtuar atë që kemi jetuar para kësaj jete , të kujtojmë kush ishim para tani! Ne nuk vendosim tema dhe fjalë në mes që nuk kanë asnjë lidhje me të. Kujtimi i jetës suaj të kaluar do t’ju lejonte të kuptoni se kush jeni me të vërtetë, do t’ju ndihmonte të mos bëni gabime që keni bërë dhe duruar në jetën e mëparshme. Kjo do t’ju lejonte të njihni njerëzit që keni njohur në jetën e kaluar, të dy ata që ju keni dashur dhe që ju kanë dashur juve, dhe ata që ju bënë të vuani, ose ju bënë të vuani, të qëndroni vigjilentë prej tyre ose t’u kërkoni falje atyre ata të asaj që ndodhi. Ndoshta, disa, e shohin jetën e tyre të kaluar si afishe për t’u shkëmbyer me miqtë ose për t’u mburrur me të tjerët, atëherë po, ne mund të flisnim për egon. Por të kujtosh jetën e kaluar të një personi nuk ka këto qëllime të parëndësishme dhe të parëndësishme; kujtimi i jetës suaj të kaluar do t’ju lejojë të kuptoni gjithçka rreth vetes, në mënyrë që të përmirësoni ndjeshëm jetën tuaj.

Studenti: Do të dëshiroja t’ju pyesja: duke mos e njohur veten tuaj dhe duke mos pranuar veten në trupin tuaj fizik, mendoj për homoseksualitetin, a mund të jetë për shkak të kujtesës së pavetëdijshme të trupit tjetër të mëparshëm në të cilin keni jetuar?

Angel: Po absolutisht. Homoseksualiteti, shumë shpesh, rrjedh nga ndikimet që vuajmë nga jeta jonë e kaluar. Duke qenë gjinia e kundërt, ajo mund ta shtyjë personin e sotëm që të dëshirojë përsëri të dashurojë gratë, për shembull, pavarësisht se është vetë një grua në këtë jetë. Shumë shpesh ndodh nëse në jetën e mëparshme keni qenë burrë, kështu që në këtë jetë mbani me vete kujtimet dhe instinktet e jetës së mëparshme, të cilat ju shtyjnë të dashuroni akoma gratë, pavarësisht se keni një trup tjetër sot. Do të gjeni një kapitull shumë të rëndësishëm në lidhje me homoseksualitetin në librin Vula e jetës së kaluar, prandaj ju rekomandoj ta lexoni, sepse do t’ju lejojë të kuptoni shumë më tepër rreth temës së përmendur.

Studenti: Faleminderit Engjëll për mësimin e sotëm të shkëlqyeshëm. Nuk do të harroj se sa më ndihmove.

Angel: Ju uroj një mbrëmje të mrekullueshme për të gjithë ju! Ne takohemi këtu për mësimet e rradhës mbi këtë temë. Në ndërkohë, unë ju këshilloj të praktikoni teknikat që ju kam mësuar, në mënyrë që kujtimet e jetës së kaluar të rishfaqen në ju. Shihemi së shpejti!

Studentët: Përshëndetje Angel, Faleminderit!

 

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/10142) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]