Disponibile in:

77 – Shih Aura – forma më e mirë e komunikimit (2 pjesë)

 

Ky artikull është përkthyer përkohësisht nëpërmjet Google Translate. Artikujt origjinalë janë shkruar në gjuhën italiane. Nëse doni të na ndihmoni të përmirësojmë përkthimin në gjuhën tuaj, na kontaktoni me email. Faleminderit.

Ky artikull është gjithashtu në dispozicion në formatin Audio, nëse dëshironi ta dëgjoni atë, klikoni këtu

Faqja 1 nga 5

Aura është forma më e thjeshtë e komunikimit ekspresiv që lejon secilin prej nesh të kuptojë se çfarë po përpiqet tjetri, në momentin e saktë në të cilin kërkojmë.

Përmes studimit të gjuhës së trupit ne mund të mësojmë të mos tregojmë tek njerëzit rreth nesh atë që ne po mendojmë brenda vetes, siç është reagimi spontan që duhet të kemi pas fjalëve që na janë thënë ose sjellja që do të kishim të punësuar në situata të vështira që nuk e prisnim nëse nuk kishim qenë të vëmendshëm ndaj detajeve. Njerëzit që studiojnë gjuhën jo-verbale, janë të vetëdijshëm se shprehjet e fytyrës dhe lëvizjet e trupit komunikojnë shumë më tepër se shumë fjalë, prandaj kalojnë vite dhe vite trajnime për të mësuar të ndjekin me fizikantin atë që thonë me zë të lartë: për të mësuar të qëndrojnë si në fjalë dhe me trup. Shitësit, për shembull, studiojnë me kujdes qëndrimin që duhet të merret gjatë qasjes së konsumatorit, sepse pozita e drejtë, lëvizjet e sigurta dhe pamja e drejtë dhe e kujdesshme, i bën ata njerëz seriozë dhe të besueshëm në sytë e të tjerëve, duke shitur një leckë me erë të keq me çmimin e arit. Nëse shitësi kishte një gjuhë të tensionuar, nervore, të pasigurtë dhe emocionale nga klienti i parë pak i zgjuar para tij, askush nuk do të blinte prej tij edhe nëse ai shiti ari për disa cent. Lëvizjet e trupit janë shumë të rëndësishme sepse i bëjmë të qartë atyre që kemi para nesh nëse jemi kompatibil ose jo; për këtë arsye ka studime të veçanta të komunikimit joverbal, për shkak se të mësuarit për të njohur tjetër stilin personi dhe gjeste ne mund të imitojnë ata dhe të pretendojë më shumë si e saj, kështu që ne mendojmë më synergistic dhe të pajtueshme, ndjenja më në fund e shtyu për të blerë atë që që po shesim për simpati të pastër ndaj nesh. Në thelb kjo është psikologji e thjeshtë. Por ka një gjë që nuk mund të fshihet: aura!

Në fakt, edhe në qoftë se ju mund të mësoni për të reaguar ndaj stimujve ndryshe nga se si ne do të kishte bërë, duke u bërë i ngurtë me emocione dhe pretenduar të jetë e shkëputur edhe pse ne jemi duke vuajtur brenda ose anasjelltas, shprehja e aurës është aq i menjëhershëm dhe pa ndjenja se nuk është aspak e e lehtë për ta kontrolluar atë. Ata që studiojnë psikologji apo gjuhën e trupit në nivele të avancuara, që paksa qasjet për të kuptuar se përveç për sjellje dhe gjeste trupit është diçka tjetër, por në fakt nuk e kuptojnë se çfarë është dhe nuk mësojnë për të ndryshuar atë në qoftë se nuk shumë pak. Fatmirësisht! Megjithatë, disa njerëz shpirtërorë, të cilët i njohin aftësitë e aurës, mund të ndryshojnë pamjen e shtresave të para të energjisë për të mashtruar ata përreth tyre. Kjo është arsyeja pse absolutisht duhet të mësojmë të shohim aurat dhe t’i njohim më mirë: për të parandaluar edhe më të njohurit që të na mashtrojnë me metodat e tij hipnotike.

Kur ne jemi në një kontekst shumë pozitiv për ne, ku ne të ndjehen të qetë rrethuar nga njerëz që na vlerësojnë dhe të na bëjnë të ndjehen mirë, atmosferë jonë rritet dhe zgjeron në të gjitha drejtimet, sepse sprays lumturia nga çdo pore në kuptimi i vërtetë i fjalës. Por, kur ne ndjehemi shumë të pakëndshme, mërzitur, në një mjedis në të cilin ne besojmë se janë pothuajse ngacmohem ose gjykohet, aura ynë zbret dhe merr të vogla, si për të filluar gradualisht të zhduken. E gjithë kjo është e dukshme me sytë dhe është e nevojshme të mësohet të shihet aura në mënyrë që të njohin emocionet e të tjerëve, të cilët megjithë besimin se janë të padukshëm, mund të shihen shumë qartë. Megjithëse nuk duken si retë me fjalë të shkruara brenda fjalës së ndjenjës në të cilën ata janë të lidhur, siç është e qartë, emocionet shfaqen me lëvizjen e formave dhe ngjyrave që shfaqen papritmas në atmosferë. Aura, në fakt, mund të ndryshojë në ngjyrë edhe në një kohë të shkurtër, varësisht nga ndjenja mbizotëruese në momentin ose në periudhën që po kalon. Megjithatë, aura përbëhet nga shumë shtresa dhe disa prej tyre mbeten afërsisht të njëjtën ngjyrë për një kohë të gjatë, ndërsa të tjerët ndryshojnë vazhdimisht.

Faqja 2 nga 5

Le të marrë jashtë nga koka idenë se aureola standardi i një personi normal që është e përfaqësuar në mënyrë tipike në çdo të pranishëm imazh në internet, ku secili ka një identik me atë që tashmë të tërhequr nga të tjerët, me të gjitha shtresat e përkryer të qetë dhe kompakte, pa nuk ka papërsosmëri ose zbardhim të ngjyrës. Secili prej nesh duhet të ketë 7 shtresat e aurës, kjo duke qenë një ligj shumë rigoroz, për shkak se numri 7 është e bukur dhe kuptimplotë, dhe askush nuk ka të drejtë të ketë më shumë se shtatë shtresa, përndryshe ai do të jetë i censuruar në mënyrë që njerëzit të mos të zbuloni se ju mund të keni më shumë nivele dhe më shumë dimensione. Por mos thuaj askujt!

Tani këto doganore janë të vjetra, ne hapim mendjet tona dhe le të kuptojë se një shumë e informacionit që ne jemi të dhënë janë dorëzuar ende poshtë nga njerëzit që nuk kanë përvojë më të vogël, por që flasin dhe të tregojë atë që ai nga ana e tij u tha nga gurët e rremë të cilët kurrë nuk kanë kaluar më shumë se 5 minuta duke shikuar atmosferën. Ata nuk e duan lirinë dhe anti strukturë që ka energjinë e natyrës, ata pretendojnë të jenë në gjendje të organizojnë çdo gjë në formën e ligjeve të çuditshme të njeriut për të mbyllur universin në një kafaz metalik, për të kuptuar më mirë. Ju nuk mund ta kuptoni universin nëse keni një mendje të mbyllur! Ju nuk mund ta mbyllni energjinë në një enë duke shpresuar që ju të mos keni nevojë të dini ndonjë gjë tjetër! Energjia është e lirë, nuk ka rregulla, nuk mbyllet, nuk mund të ngjeshet në një shishe të vogël, nuk mund të detyrohet të bëhet diçka e kuptueshme për ne. Ne duhet të hapim mendjen tonë për të përqafuar përvoja të reja dhe për t’i asimiluar ata për atë që ata janë. Kjo është aura. Nuk ka kufizime dhe mund të ndryshojë nga një moment në tjetrin. Nuk është e përsosur, e lëre më për ata që nuk praktikojnë.

Aura përbëhet nga disa shtresa dhe në përgjithësi njerëzit kanë më shumë se 5, megjithëse ekziston gjithmonë përjashtimi për njerëzit e sëmurë rëndë. Një person i shëndetshëm që jeton në një jetë të shëndetshme zakonisht ka më shumë se 8 shtresa. Disa nga këto ndryshojnë ngjyrën shumë shpesh sepse ato i përkasin sferës emocionale që, natyrisht, ndryshon nga momenti në moment varësisht nga stimujt që marrim gjatë ditës. Ngjyra e lumturisë është e ndryshme nga ngjyra e vuajtjeve, por ne nuk mund të bazojnë njohuritë tona në ndryshim ngjyra atmosferë, sepse kjo është shumë e kufizuar për të shpjeguar arsyet pse energjia për të ndryshuar. Mbani në mend se ne po flasim për energji dhe madhësi, jo pastel pastel në letër. Prandaj, përveçse duke e parë atë dhe gjykuar nga paraqitjet, ne gjithashtu duhet të kuptojmë atë dhe të nxjerrim informacionin që ne kemi nevojë për të vërtetë ta dinë.
Gjatë sesioneve të para të vizionit të aurës është shumë e vështirë të shohësh detajet e sakta, sepse nuk jemi mësuar të shohim energjinë dhe sytë tanë na pengojnë të shohim çdo gjë menjëherë. Vizioni i saktë i aurës varet nga stërvitja që bëjmë, sigurisht jo nga koha që kalon mes sesioneve, duke pasur parasysh se kjo vetëm na sjell përsëri në pikë, duke humbur progresin e bërë.

Që kjo është vetëm mësimi i dytë bazohet në teknikën e parë atmosferë, unë nuk pres që ju të dini ose të njohin nivelet shpejt të gjetur vrima dhe defektet e ndryshme të fushës tuaj të energjisë, kështu që nuk presim që kjo edhe ju. Fillimi është i vështirë për të gjithë, sepse bëhet fjalë për një stërvitje që nuk është bërë kurrë më parë. Ju nuk mund të presin që të jenë në gjendje për të bërë ndan në qoftë se ju nuk keni të trajnuar nuk mund ta bëjë këtë, sepse trupi juaj nuk është përdorur për këtë përpjekje dhe do të parandalojë që të vijnë më shumë se një kufi të caktuar. Nëse ju doni për të arritur qëllimet e rëndësishme, ju duhet të trenit, sepse përndryshe ajo ende kurrë nuk do të jetë në gjendje për të bërë ndan dhe thonë se është e kotë, se ti je problemi, që këmbët tuaja nuk janë të përshtatshme për të kryer veprime të caktuara, është e pamundur për të marrë atë pozicion dhe askush nuk do ta bëjë atë sepse është shumë e komplikuar. Përfundojnë ankesat tuaja diktuara nga përtacia dhe hap sytë e tij, në qoftë se ju jeni duke shkuar për të parë realitetin se ju jeni gati për të hapur.

Faqja 3 nga 5

Në vend që të kërkosh çdo gjë menjëherë, mëso të shohësh hap pas hapi aura, duke kapërcyer pengesat e vogla që mund të mbajnë shumicën e njerëzve të bllokuar. Për t’ju ndihmuar të dalloni atmosferën dhe të përqendroheni më shumë në formën dhe ngjyrat e saj, unë vendosa të vizatoj për ju atë që shoh me sytë kur shikoj në aurat. Mbani në mend që unë nuk ka filluar dje, por disa vite më parë, dhe unë kam një pasion dhe një interes të djegur në duan të dinë të vërtetën në çdo mënyrë ajo paraqet veten, ndryshe nga ata që duan të lexojnë, por nuk mund të qëndrojë përkufizimet teorike zbatohen ato. Për këtë arsye ju nuk duhet të demotivarti në qoftë se ju nuk e merrni për të parë në disa ditë ajo që unë kam treguar në fotot më poshtë, ajo do të jetë më shumë se normale. Është shumë e rëndësishme që ju të dini se duke tërhequr një atmosferë nuk është si për të parë atë jetojnë, për shkak se disa emocione të përkthyera në ngjyra të shfaqen dhe zhduken brenda disa sekonda, kështu që do të jetë e pamundur për të krejtësisht të riprodhuar fushën e energjisë e një personi, pa lënë jashtë asgjë. Për këtë arsye unë do të fillojë me vizatimet tregojnë thjeshtuar përfaqësojnë përvojën e parë kam pasur me atmosferë, për të shkuar gradualisht thellë e më thellë në artikuj të ardhmen, ku unë do të ju tregojnë më shumë detaje dhe të kujdesej vizatime. Kuptojnë se për të njohur këto përvoja si e vërtetë duhet praktikuar teknikat gjatë ditëve të tua, dhe jo vetëm të lexojnë shkrimet e mia, sepse përndryshe ju do të vazhdojë leximin, pa të kuptuarit më të vogël se sa shumë informata janë të pranishëm dhe sa të rëndësishme janë. Në këtë drejtim, unë ju ftoj të mos të shikoni në fotografitë dedikuar për atmosferë e artikujve ardhshme vetëm për kuriozitet, edhe pse ju nuk e vënë edhe në praktikë këshillat mësuar në mësimet e mëparshme, sepse vizatimet nuk kanë për qëllim të suggestionarti, por për të konfirmuar ju se ajo që po shihni është e drejtë. Mos i detyroni të përshpejtuar evolucionin tuaj duke shpresuar se vetëm duke shikuar në një dizajn përvojën tuaj mund të shpejtojë: ju keni për të ushtruar në qoftë se ju doni dëshmi se e gjithë kjo është e vërtetë.

Imazhi i parë që do të doja t’ju tregoja është mënyra në të cilën aurat zakonisht përfaqësohen.

 

Siç mund ta shihni, aura paraqitet si një formë e përkryer rregullt që e rrethon trupin tonë me të njëjtën dendësi, ngjyrë dhe dritë. Në fakt, përvojat tuaja të para do t’ju tregojnë se forma e saj do të jetë shumë më e paqartë, e pasaktë dhe e parregullt, afërsisht si imazhi më poshtë.

 

Gjatë përvojave tuaja të para ju do të vini re vështirësitë në shikimin e atmosferës edhe për disa sekonda, e lëre më nëse mund ta shihni atë rregullisht të rregullt sikur të kishit pikturuar në të. Në imazhe të tjera mund të vërehet se aura përfaqësohet sikur të ishte një formë që na rrethon, por nuk na mbush, si imazhi i mëposhtëm:

 

Gjithashtu në këtë imazh, aura shfaqet si e përsosur dhe uniforme. Në këtë rast është e mundur të keqkuptojmë zonën e bardhë të atmosferës duke bindur se është distanca midis trupit dhe aurës qiellore: në të vërtetë, brez i bardhë është gjithashtu pjesë e aurës, që dëshiron të përfaqësojë si dritën që buron nga subjekti , të dy shtresa e dytë e cila në këtë rast është blu e lehtë. Megjithatë, nëse do të donim ta bënim vizatimin pak më realist, do të ishte kështu:

 

Faqja 4 nga 5

Në imazhet e mësipërme, mund të duket se aura e rrethon trupin pa e depërtuar, sikur energjia të ishte një pjesë shtesë dhe e jashtme që nuk na takon. Në realitet, nëse dëshirojmë të tregojmë atmosferën në tërësinë e saj, duhet të shohim të gjithë trupin brenda dhe jashtë mbushur me aure, pastaj ngjyrën e njëjtë si shtresa e parë, e cila në këtë rast është qiellore, sepse çdo shtresë e aura lind së pari nga brenda dhe pastaj zgjerohet nga jashtë. Pra, nëse duam ta shohim energjinë e plotë, duhet të imagjinojmë diçka të tillë:

 

Sepse energjia na plotëson dhe na plotëson, është brenda dhe jashtë. Në këtë pikë, ne duhet të shtojmë një shtresë aure të ngjyrave të ndryshme për të qenë në gjendje ta njohim atë, edhe pse nuk është domosdoshmërisht kështu edhe në realitet: disa shtresa mund të jenë të së njëjtës ngjyrë, por për thjeshtësinë do t’i tregoj me dy të ndryshme.

 

Gjithashtu në këtë rast ne shohim se si shfaqet aura në internet dhe si mund ta shohim atë të jetojë me sytë tanë:

 

Ne tashmë po flasim për nivele më të avancuara se përvojat e para që do të kishit filluar të praktikoheshit. Megjithatë, kur ju jeni në gjendje të shihni shtresën e parë dhe ju shtyni veten pak më tej, ju mund të shikoni të dytë, e cila do të duket pothuajse e njëjtë si në vizatim. Në këtë rast mund të shohim si dritën e bardhë, shtresën e dytë dhe atë të tretë. Duke pasur parasysh se shtresa e tretë e gjelbër gjithashtu del nga brendësia e trupit dhe pastaj zgjerohet shumë më gjerësisht sesa qiellorja (dhe kjo është arsyeja pse ne e njohim dallimin), duhet të imagjinojmë brenda trupit njerëzor pak a shumë këtë:

 

Përmes një vizatimi është e vështirë të tregohet mbivendosja e ngjyrave, në të vërtetë ata përzihen dhe nuk njohin më njëri tjetrin. Në të vërtetë, megjithatë, ngjyrat e aurës nuk përzihen në këtë mënyrë, kështu që brenda trupit do të shohim si qiellor ashtu edhe jeshil si dy nivele të dallueshme. Është e qartë që ngjyrat janë zgjedhur në mënyrë të rastësishme dhe kështu ishte rendi i tyre. Së fundi, nëse do të donim të shtonim një shtresë tjetër, kjo do të ishte efekti:

 

Unë dua të sqaroj se këto vizatime janë vetëm skica në të cilat unë i shmanget shtimit të detajeve që ju nuk do të kuptonit menjëherë: Do ta kisha bërë më shumë aurën e kokës dhe atë të këmbëve të shkurta, do të kisha ndryshuar ngjyrën në zonën e shpatullave dhe do të venitet më shumë konturet nëse kisha pasur hapësirën. Në fakt, në vizatim mund të duket se shtresat janë disa centimetra larg njëri-tjetrit, por në realitet disa prej tyre janë edhe disa metra larg njëri-tjetrit. Në këtë pikë ne duhet ta kuptojmë se para se të shohim shtresat e tjera ne duhet të stërvitemi për të parë së paku të parën.

Faqja 5 nga 5

Halo i bardhë është zakonisht shenja e parë që mund të vërehet, sepse ajo zgjeron nga trupi si një dritë që ju dëshironi për të treguar, duke vazhduar për të zgjatur lart, deri në atë sbatterai qepallat. Çdo person, megjithatë, ka ngjyra të ndryshme e aurës dhe gjithashtu mënyra për të parë ato është e ndryshme: ndonjëherë ju mund të vëreni parë drite të bardhë dhe pastaj pjesa tjetër, nganjëherë halo parë që të tregojnë mund të jetë e verdhë ose si alternativë qiellor. Megjithatë, në fund, të gjithë ata i përkasin shtresës së parë të dritës që zgjerohet. Për të qenë i kënaqur me vizionin tuaj, duhet të shihni të paktën 10 inç trashësi të bardhë para se të kërkoni një hap tjetër. Pastaj, përsëri duke trajnuar në të njëjtën mënyrë, ju mund të filloni për të parë ngjyrat, këto qenë përgjithësisht pak ‘më i ngadalshëm në vijnë. Ajo merr një shumë durim, sepse syri është i trajnuar për të parë të energjisë, kështu që ajo do të marrë një pak “duke u përdorur për të. Natyrisht përmirësimet do të vijnë nëse flasim për njerëzit që vendosin të praktikojnë, përndryshe syri kurrë nuk do të zhvillohet. Në çdo rast, duhet të angazhohen pa dorëzuar, sepse për herë të parë do të jetë i ndërlikuar për të parë ngjyrat dhe për të ruajtur vizuale aktiv, por kur ju të mësoni për të parë ato, nëse ju vazhdoni për të trajnuar, do të jetë gjithmonë e lehtë për të njohin ato duke përdorur më pak kohë. Është e qartë se ngjyra atmosferë nuk mund të shpikur: ajo ka një ngjyrë kryesore dhe të gjithë, në qoftë se ata dukeshin, i njëjti do të shohin. Mos harroni se kjo nuk është e lehtë për të përfaqësuar me besnikëri aura përmes një imazh, sepse kur ju shikoni në atë jetojnë ne mund të flasim për momentet në të cilat një ngjyrë të re duket dhe pastaj zhduket, ndërsa në vizatim duhet të vënë të gjithë së bashku dhe të bëhet një përzierje në të cilën asgjë nuk do të kuptohet më, për këtë unë do të duhet të shkoj për hapa dhe të tërheqë modele të reja çdo herë; përndryshe ajo do të jetë si për të fotografuar dikë që është yawning dhe besoj se kjo është forma e vërtetë e fytyrës së tij. Në këto harton Doja të auras ngjyra pa vrima dhe imperfections për hir të praktike, por mësimet e ardhshme do të tregojnë gjithnjë e më reale, duke shtuar detaje të rëndësishme vizuale që ju do të mësojnë për të bërë me kalimin e kohës. Jini të qartë se ju nuk do të duhet të nxitojnë dhe të përfundojnë suggestionarti: ju mbani dorën tuaj në dorë me teknikat teori të jenë në gjendje të njohin të vërtetën përmes përvojës tuaj personale. Ajo tha se, leximi i dokumenteve nuk kërkon që ju për të praktikuar, kështu që nëse ju të kërkuar për të lexuar artikujt ju gjithashtu të arritshme vetëm nga kultura, askush nuk do të ju ndalojë. Këshilla ime është që të fillojë ushtrimin për të paktën 10 minuta në ditë, pas meditimit, pasi energjia do të jetë më e lehtë për të parë. Unë do të pres për ju në mësimet e ardhshme.

 

Ky dokument është përkthimi i aritukullit origjinal (https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/archives/17650) i sitit Accademia di Coscienza Dimensionale.

Fundi i faqes 5 nga 5. Nëse të pëlqeu artikulli komento këtu poshtë dhe përshkruaj ndjesitë e tua gjatë leximit apo praktikimit të teknikës së propozuar.

 

Ky dokument është pronë e https://www.accademiadicoscienzadimensionale.com/. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara, është i ndaluar çdo përdorim i plotë apo i pjesshëm i përmbajtjeve të pranishme në portal, përfshirë memorizimi, riprodhimi, ripunimi, përhapja apo shpërndarja e përmbajtjeve të njëjta nëpërmjet çdo platforme teknologjike, suporti apo rrjeti telematik pa autorizimin e shkruar të mëparshëm nga ana e Akademisë së Koshiencës Dimensionale, A.C.D. Çdo shkelje dënohet me ligj. ©

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Vuoi aggiungere il tuo banner personalizzato? Scrivici a [email protected]